Sántha Orsolya

Tapasztalat: 2324 film
Kompetencia: 31 film
Súly: 3099
Regisztráció: 2009. szeptember 25. (9 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 10 user

Kedvencek

Rendezők: Sofia Coppola
Színészek: Christopher Walken, Dolph Lundgren, Emma Stone, Emma Thompson, Kevin Spacey, Scarlett Johansson
Műfajok: akciófilm, animáció, sci-fi, szerelmi történet, vígjáték
Korszakok: Imádom a '80-as és '90-es évek filmjeit.

Demográfiai adatok

Nem: nő
Születési év: 1983
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Kin
 
3 2018-12-09 ?
(2)
Liar, Liar, Vampire
Kamu vámpír
3 2018-12-08 ?
(6)
Spinning Man
A gyilkosság filozófiája
2 2018-12-02 2,4
(23)
Mission: Impossible - Fallout
Mission: Impossible: Utóhatás
3 2018-12-01 3,8
(236)
Finding Your Feet
Táncterápia
3 2018-11-27 3,0
(12)
The Christmas Chronicles
 
4 2018-11-25 ?
(7)
Huntsville
Josie
3 2018-11-25 ?
(2)
Incredibles 2
A hihetetlen család 2.
3 2018-11-24 3,9
(159)
Gosford Park
 
4 2018-11-24 3,6
(240)
The Meg
Meg - Az őscápa
3 2018-11-19 2,5
(134)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-12-09 15:24:55 Kin (2018) Sántha Orsolya (3) #1

Wow, wow, wow! Na ez! Az egész alig ütötte a hármast, hiába James Franco meg Zoe Kravitz, aztán, banyek, a vége! Eldobom az agyam! Szóval ez egy megelőlegezett hármas, csak legyen meg az a folytatás! Ha nem lesz vagy nem lesz jó, akkor visszajövök és visszaveszek a pontokból. A főszereplő hallgatag kiskölyök egyébként szimpi. Az a nagy baj, hogy a nagytesót, Jimmy-t egyszerűen nem bírtam megkedvelni, mondjuk nem is nagyon adtak rá lehetőséget. Szóval, ha képesek vagytok egy elmegy típusú filmet végignézni az utolsó tíz percért, hajrá, ha nem, várjátok meg a folytatást és nézzétek meg egyszerre :)

Sokkal rosszabb tinifilmeket is láttam már. Persze semmi új, de tök jól megcsavarja helyenként az Alkonyat hülyeségeit. Több alkalommal is megnevettetett és ez több, mint amit vártam tőle.

Annyira jó volt, feszültséggel teli, remek felvezetés, kételyek. Aztán így elrontani a végét. Mintha nem tudtak volna semmit kitalálni. Banális, unalmas, oda nem illő.Nagy kár érte, simán négyest kapott volna, ha nem így ér véget. Brosnan-nek nagyon jól áll ez a szerep, pedig amúgy nem nagy kedvencem, de most kifejezetten jó volt.

2018-11-25 18:27:27 Huntsville (2018) / Josie Sántha Orsolya (3) #1

Sok rossz véleményt olvastam a neten, de nem tehetek róla, a trailer behúzott, megnéztem. Szerintem azért nem olyan rossz, mint ahogy írják. A két főszereplő remekül működik együtt érezhető köztük a kémia. Külön örültem, hogy Dylan McDermott-ot főszerepben láthatom, ráadásul egy ilyen felkapott színésznő mellett, mert szerintem nem kap elég lehetőséget. Nagyon erős a film hangulatteremtésben, sokan nehezményezték, hogy lassú, de egy forró, álmos kisvárosban, ahol semmi nem történik, szinte megáll az idő. A vége engem nem lepett meg, gondoltam, hogy erőszakba fullad a sztori. Úgy éreztem, hogy Josie és Hank szinte megértették egymást abban a jelenetben. Mindkettőjüket ugyanaz kísértette. A csaj kb. megszabadította a szenvedéseitől. Persze, Josie zakkant, ez nem kérdés, de hát ki nem lenne az, miután végignézi, végighallgatja mindazt, amit és még átéli ami azután következett, amiről ugyan nem tudunk sokat, de mivel az anyja is halott, valószínűleg nem volt egy sétagalopp. De tetszett, hogy azért érezte a különbséget, hogy Hank megbánta, amiben segédkezett és még mindig szenved miatta és ezért, bár nem hagyta életben, de nem szenvedett. Ő maga is azt mondja, hogy békét ad neki. Hiszen a lány is azt hajszolja csak, a békét, az egész élete, az egész személyisége csak ebből a bosszúhadjáratból áll, ha befejezi, nem is lesz miért élnie szerintem, olyan mértékben csak erre redukálódik a lénye a látottak alapján. Szerintem egyszer simán nézhető.

Karácsonyi hangulatba hozott és pont ezt reméltem. Nem kell nagy dolgokra számítani, karácsonyi családi mozi, de pörgős, egyes részleteiben újszerű és Kurt Russel fantasztikus Mikulás! Nagyon tetszett a végén Goldie Hawn cameoja és valóban Kurt énekelt a börtönben, ami nem semmi! Az elfek nem igazán jöttek be, láttam már ennél aranyosabb, esztétikusabb, tetszetősebb megoldást, de elnézem, mert jól szórakoztam, néhányszor fel is nevettem, amire meg kell mondjam, nem is számítottam.

2018-11-20 21:23:30 Hugó, a víziló (1975) Sántha Orsolya (?) #7

Nekem is!!!

előzmény: Maminti (#5)

Imádtam. Varázslatos és megható. Szerintem méltó emlék.

Nagyon régen olvastam a regényt, úgyhogy nem tudom összevetni. De valami hiányzott a filmből, hiába a nagy nevek, a szép környezet, kevés volt. Szerintem be kellene már látni, hogy David Suchet Poirot és kész, azokat a filmeket senki nem tudja túlszárnyalni. Egyebekben bettivel kell egyetértenem, minden szava igaz.

Ez a film egy kliséhalmaz, mindet láttuk már. A látvány sem akkora szám szerintem, művi, erőltetett; a szellemekre nem is fecsérelnék szót. A színészek nem tudják menteni, ami menthetetlen. A könyv a filmben teória talán adhat némi értelmet az egésznek, de nem elég egyértelmű. Bár legalább azt a rengeteg eszement hülyeséget megmagyarázhatná, ami a végjáték során történik, pl. csaj két emeletet zuhan, kiviszi a korlátot, de túléli, sőt, jár; spriccel a vér, de a szereplők még rohangásznak. Teória ide vagy oda, ez a film megbocsáthatatlan.

Nos, nem tudtam volna pontosan megmondani mi is a bajom ezzel a sorozattal, nekem egyszerűen csak egy olyan benyomásom volt, hogy annyira akartam szeretni, de nem ment, mert egyszerűen butának éreztem. Nagyon csípem Hiddleston-t, night manager-nek tökéletes és hiteles volt, de a katona múltat egyáltalán nem vette be a gyomrom és akkor még nem beszéltem arról, hogy akkor most ő egy hú, de életveszélyes gazember. Na ne! Komolyan, azt a karaktert sokkal jobban hozza Loki szerepében. Az egész tele van szerethető karakterekkel, mégis Corky volt a kedvencem. Jed gyönyörű, de kb. annyi személyisége van, mint egy szobanövénynek. Ráadásul szerintem túl korán összehozták őket Pine-nal, alig volt felvezetés, még nem éreztem a durva izzást köztük, ami miatt érdemes kockáztatniuk mindent. Egyebekben gyakorlatilag mindennel egyetértek, amit leírtál. Azaz, mégis van egy kivétel Corky-t ugyanis nem egy szimpla balhoroggal nyírja ki Pine, hanem összenyomja a mellkasát, olyan mozdulatokkal, amit az újraélesztésnél is használnak, hallani is lehet a reccsenést, ahogy törik a csont, majd olyan kemény ütésekkel sorozza meg a beroppantott mellkast, hogy a szíve és a tüdeje is kuka a csávónak. Így nagyon is meg lehet ölni egy embert.

előzmény: Dió (#3)

Összes komment...