BonnyJohnny

Furcsa, hogy a film 10 perccel hosszabb az eredetinél, pedig annak huszadik percénél veszi fel a fonalat. Ez a plusz fél óra részben a komédiázásra megy el, részben a módosított befejezésre. Michael Caine hibátlanul hozza David Niven karakterét, Steve martin értelemszerűen képtelen Brando nyomdokaiba lépni, de nem is akar, láthatóan komikusabb oldalát közelíti meg a figurának. Glenne Headly sem olyan ártatlan bárányka, mint Shirley Jones volt, de ez is a megírt szerepben történt változások miatt van így.
Igazából egy kiváló remake, ami hozza az eredeti kellemes hangulatát, helyzetkomikumait és fantasztikus főszereplő párosát, de egyrészt aktualizál rajta, másrészt módosít is, így egy életképes újrázássá válik. Bárcsak minden remake ilyen lenne.
Amúgy nekem is jobban tetszik az eredeti. Főleg Martin ripacskodása az, ami kevesebb (pontosaban több :P) anno Brando ripacskodásánál.

David Niven az arisztokratikus charme-jával és Marlon Brando, aki nyers erejét romantikus vígjátékok szintjére enyhítve, és tőle szokatlan komikusi képességeiről tanúbizonyságot tekintve kiváló párost alkotnak. A film kellemes, és helyenként sziporkázó humora is olyan, ami manapság már ritka kincsnek számít.

2019-05-21 09:10:43 [In Memoriam...] BonnyJohnny #2449

Épp minap néztem bele a Rush című filmbe, és frissítettem pár beírt érdekességen. :/

Miután Stewart visszavonult, Fittipaldi pedig átment az öccse csapatához, Lauda gyakorlatilag megörökölte a hetvenes éveket. Csak balszerencséje miatt nem nyert négyszer egyhuzamban világbajnokságot a Ferrarival (sőt, '78-ban talán ötödször is, ha nem hagyja ott a Ferrarit). A nyolcvanas évek első felében meg azon évtized (nálánál fiatalabb) legendáival is versenyzett (és nyert).
Igaz, amekkora versenyző volt, legalább annyira volt csodabogár is. De kendőzetlen (bunkó) őszintesége és tűpontos meglátásai hiányozni fognak a paddockban.

Ruhe in Frieden Herr Lauda! A Forma 1 legnagyobbjai között marad örökre.

Rush Ending Scene

előzmény: coles (#2447)

2019-05-21 07:42:30 [Tévésorozatok] BonnyJohnny #3603

Most, hogy kijött a záró epizód, kezdtem el csak nézni az utolsó évadot. Egy ültő helyemben a feléig jutottam (délutános műszak ennyit enged sajnos).
Az első rész találkozások feelingű, langyos felvezető rész volt, ahol kis túlzással mindenkinek két mondatra jutott ideje a másikkal. Ez nem a rész hibája, ilyen is kell, de ez nem mentség az epizód értékelésnél. Főleg, hogy lehetőség lett volna fokozatosan odaterelni a szereplőket, mert azért kicsit fura, hogy mindenki pár napon belül érkezett meg, és ennek pont ez a "két mondat" lett az eredménye. A hetedik évad elég hézagos volt ahhoz, hogy azt fel lehetett volna tölteni ilyen pillanatokkal.
A második rész nagyon tetszett. Évadok óta a "legtrónokharcosabb" epizód volt, ahogy az egy helyre gyűjtött szereplők beszélgetnek a csata előtt. (Ezt persze az első rész tette lehetővé, ahogy írtam is: olyan is kellett, de ahogy írtam is: meg oldhatták volna nem kapkodva is.) Olyanok is, akik évadok óta nem találkoztak, vannak, akik az első évadban utoljára. Ezt a részt szívesen néztem volna másfél órán keresztül. És (megint csak a "két mondat effektus", ami ebben a részben talán volt három is) kellett is volna a másfél óra.
Ellentétben a csatával. Mert lássuk be, a csatával még az egy órát is igen nehézkesen töltötték ki az alkotók (nézőnek kínos taktikai hibák, plot armor okozta súlytalanságok, esetlen karakterpillanatok lentebb mind ki lettek tárgyalva, és annak ellenére rombolják az élményt, hogy azért megvannak a maga pillanatai, például a lángoló kardok fokozatos kialvása a sötétben, miközben elhal a csatakiáltás, és az utána lévő halálsikoly, hogy átadja a helyét a sötét némaságnak, vagy a Mormont lány halála, amire látatlanban mondom, hogy üti a hátralévő badass halálokat), de volt egy íve, ahogy az ember vs. élőholt csata előrehaladtával a várva várt sárkány csata is megesett, minek következtében Jon Snow az Éjkirály előtt találta magát, és évadok óta a "legtrónokharcosabb" fordulattal "Nincs rád időm, kölyök." nézéssel feltámasztja az összes élőholtat, akiket a sereg nagy részének elvesztése árán sikerült legyőzni, plusz, az elesett sereget is, így a kevés megmaradottaknak még többel kellett szembenézniük, mint az elején, ráadásul már nem volt védmű, itt szemtől szemben ment a harc. Mindezeken felül a kripta halottait is, ahol a nők és gyerekek bújnak! Zseniális, váratlan, kegyetlen jelenet. Itt lehetőség lett volna nagy karakterpillanatokra, halálokra, sőt, én azt is aláírtam volna, ha itt az Éjkirály győz, és újabb hosszú éjszakát hoz magával... de ennek ellenére SEMMI nem történt a hátralevő húsz percben. Legalábbis nem nagyon tudom felidézni. Éjfél után néztem, álmos voltam, és a film sem tett azért, hogy ne legyek az. De húsz perc után ugyan ott álltak, mint előtte. Jó persze, hátravolt még pár előre látható halál, de azok is mind feláltak már addigra, csak húsz percig húzták, hogy megtörténjen, miközben a többieket továbbra is plot armor védte. Aztán meg a lentebb említett semmiből előhúzott befejezéssel vége is a csatának.
Meh.
Egyelőre ott tartok, hogy a langyos felvezetés, ami legalább valami igazán nagy dolgot ígért, nem történt meg.

2019-05-16 18:14:19 Monsieur Klein (1976) / Klein úr BonnyJohnny (3) #11

És ezzel mire akarsz kilyukadni?

előzmény: csabaga (#10)

A mai magyar trilógiám befejező darabja. :P Ha az előző kettőre nem kettest adtam volna, erre talán megadnám a hármast... de, igazából, jó lesz ez annak... :P
Ujj Mészárosnak egy sötét humorú krimit kellett volna összehoznia. Mert ezt a filmet véresen komolyan venni ezekkel a komolyan vehetetlen karakterekkel, mint Schneider Zoltán, Schmied Zoltán... vagy akár Balsai Mónika... nem mintha baj lenne az alakításával, de valóban elég fárasztó volt nézni a szenvedését egy idő után... és ez a film (is) elég sokáig tart ahhoz, hogy elérjünk az "egy idő után" időpontig.
Ujj Mészárosnál már másodszor bukkan fel a "vidéki" nyomozó alakja... :D

Amúgy egyetértek SoZival abban, hogy ez simán világszínvonalú film. Én őszintén odateszem ezt a fimet olyan gyenge hollywoodi krimi-thrillerek mellé, mint a Snowman, vagy a Girl on the Train (Balsai egy kicsit emlékeztet is Emily Bluntra... :)). És ezt nem cinizmusból mondom. Nincs minőségbeli különbség ez között a film között, és a tízszer több pénzből készült világhírű produkciók között. Ez a film végső értékelésétől függetlenül is megsüvegelendő szerintem.

2019-05-15 22:45:39 Napszállta (2018) / Sunset BonnyJohnny (2) #134

Hát, ez nem a magyar filmek napja nálam. :P Ha nem lenne ennyire hosszú és ezt a hosszt nem a túlhúzott történet és lassú jelenetek okoznák, akkor a kusza forgatókönyv, kritikán aluli párbeszédek, kizökkentő perspektíva (ugyan az, ami a Saul fiánál beszippantott!), mesterkélt színészi játékok ellenére megadnám a hármast, a technikai stáb profizmusára való tekintettel, hiszen fényképezés, díszlet és kosztüm világszínvonalú... de nem...

Mindamellett, hogy nem tetszett a megvalósítás, filmként is egy közepesre taksálnám, aminek nem értem a végét. Szóval, ez nem nekem készült... de azért örülök a sikereinek. :)

2019-05-15 22:04:36 Monsieur Klein (1976) / Klein úr BonnyJohnny (3) #9

Túl hosszú és lassú. És ez esetben simán összevethető Delon Szamurájával, ami hasonló tempója mellett is képes volt érdekes és izgalmas, sőt, helyenként kifejezetten feszült maradni. Nekem ez itt nem jött össze. :/
Persze Delon valóban remekel, és a film vége is ütős, de a kafkai rémálom addig nem volt olyan intenzív, pedig a történet adta volna.

Olyan kis ártalmatlan alkotás, hogy valahogy nincs szívem kettest adni rá, pedig azt érdemelne.
Glover és Liotta még félgőzzel is képesek csempészni némi színészetet a filmbe.

Kellemes, ártalmatlan filmecske, mindamellett, hogy vérbő fekete komédia is. A fiatalok helyesek, az öregek aranyosak, Tom Wilkinson pedig viszi a produkciót.

A lendületes és szellemes Attack of the Block tökéletes ellentéte. :P

John Wick 3

2019-05-13 15:59:57 [Tévésorozatok] BonnyJohnny #3557

Egyébként amikor elkezdte írni, trilógiának tervezte, aztán 7 könyv lesz belőle. Ha valóban kidolgozod előre a lényeget, ekkorát nehéz tévedni. :D
A kidolgozott csomópontok megléte nem jelenti azt, hogy tudja azt is, hogy az adott csomópnt hosszát, pláne az oda vezető út hosszát is tudja.
...
De, ettől függetlenül azért mondasz valamit... :D

előzmény: kwzatz (#3556)

2019-05-09 19:50:58 [JÁTÉK] BonnyJohnny #31987

Sajnos nem tudok élni a lehetőséggel. De szívesen átpasszolom a helyemet manuvának. :) Ezért a válaszért megérdemli... :D

Csak egy megjegyzés:
2012-ben, az Avatar 2 bemutatását 2015-re tervezték (akkor még két folytatásban gondolkodtak).
Egy 2013-as nyilatkozatában James Cameron már három folytatást említett, 2016, 2017 és 2018 decemberi bemutató dátumokkal. Ez annyira régen volt, hogy akkor még nem tudta, hogy december a Star Wars-é lesz. :P Azóta a Disney már letett (pontosabban idén decemberrel bezárólag letesz) egy trilógiát az asztalra.
2015-ben (egy évvel a tervezett bemutató előtt) a bemutató dátumok egy évet csúsztak, de még az szerint is befejeződött volna a sorozat 2019-ben... azaz IDÉN.
2016-ban (egy évvel a tervezett bemutató előtt) Cameron már négy folytatásról beszélt, 2018, 2020, 2022, és 2023 decemberében. Vélhetően a két évenkénti folytatás, és egyfajta kettévett finálé formát képzelt akkor a stúdió.
2017-ben (egy évvel a tervezett bemutató előtt) a "szemüveg nélküli 3D" belebegtetésével egy időben, még egy évet toltak a bemutatókon, de ekkor már konkrét napi pontossággal kijelentették, hogy 2020 December 18, 2021 December 17, 2024 December 20, és 2025 December 19.
2019-ben (egy évvel a tervezett bemutató előtt) a Disney-Fox üzlet végbemenete után pedig még tovább halasztották a bemutatókat, 2021 december 17., 2023 december 22., 2025 december 19. és 2027 december 17.
...
2020-ban (egy évvel a tervezett bemutató előtt)...

2019-05-06 23:15:33 [JÁTÉK] BonnyJohnny #31981

Star Beast

2019-05-06 19:43:20 BÚÉK (2018) BonnyJohnny (4) #9

Én is a minap néztem meg. Nagyon tetszett. Jók voltak a karakterek. Bár alapvetően mindegyik sablon karakter volt, de mindegyikről kiderültek további rétegek a story előrehaladtával. A párbeszédek is tetszettek: pergőek, sziporkázóak voltak. Valaki írta, hogy a telefonbeszélgetések sántítottak. Nos igen, ott valóban nem szólt olyan jól a film, de a párbeszédek jól pörögtek.
A színészekre meg pláne nem lehet panasz. Egytől egyig remekeltek.

Django reflexből a pisztolya felé kap, mikor a szerelmét bántják. Ez feltűnik Stephennek. Aztán már ilyen szemmel nézi az eseményeket, és összerakja a dolgot.

előzmény: Laxa (#217)

2019-05-03 06:14:24 [In Memoriam...] BonnyJohnny #2439

Nekem műfaji megkötésem annyira nincs. (Mint írtam is egy korábbi közkérdésben.)
Ha egy film em érdekel annyira, akkor hajlamosabb vagyok lemondani az eredeti nyelvről, ha pedig csak háttérzajnak kell, akkor kifejezetten szinkronosan keresem.

Viszont, ha már itt az anime a válaszlehetőségek között, akkor arra szavazok. :)

2019-04-28 21:28:14 Alien: Alone (2019) BonnyJohnny (2) #3

Érdekes történet érdektelenül tálalva. Mint egy film kivágott jelenete. :P (és itt is azonnal nagy alient látunk, a kikelés után.)

2019-04-28 21:26:57 Alien: Harvest (2019) BonnyJohnny (2) #7

A nemtetszőkkel értek egyet.
Zéró sztori, meg annál is zéróbb karakterek, viszont basszunk bele random módon minél több hentelést, vért, illetve a franchise védjegyét adó facehuggert meg alient. ... meg pittyogó radart, meg űrkabinba jutott alient, meg véres trikós amazont, stb...
És a kapkodó vágás is totál elüt a kívánt hangulattól.
Covenant szint.

2019-04-28 21:25:57 Alien: Ore (2019) BonnyJohnny (3) #6

Valóban a legjobb az eddigiek közül, ami különösen az első három film lejtő minősége után meglepő ugrás. Ennek a filmnek mintha lennének karakterei, mintha lenne egy felépített világa.
(Az mondjuk sántít, hogy a mellkasból kirobbanás után már egy kifejlett Alient látunk.)

2019-04-28 21:24:58 Alien: Night Shift (2019) BonnyJohnny (2) #5

Unalmas, pofázós darab. Annyira sem a script, sem a rendezés, sem a színészek nem jók, hogy ezt így élvezhetővé tegyék.

2019-04-28 21:23:58 Alien: Specimen (2019) BonnyJohnny (3) #5

Kicsit gyengébb, mint az első antológia film, bár feszültségkeltése jobb, viszont semmi több, és egy idő után abban is erejét veszti.

2019-04-28 21:23:15 Alien: Containment (2019) BonnyJohnny (3) #6

Helyes kis rövidfilm az Alien világából, ami akár egy egész estés film felütése is lehetne. Egy egész estés film vége azért nem, mert bitang nagy sablon történet rajzolódik ki a szereplők visszaemlékezései alapján. Bár mivel a négyből egy eszméletlen, egy amnéziás, egy hazudik, egy pedig kimaradt a dologból, akár több minden is benne lehetne... :P De inkább felütés.

előzmény: kwzatz (#69)

2. Továbbra is mondom, hogy az Avengers nem csinál ilyet. Nebula a testvére védelmében lövi le önmagát. Előtte hosszan győzködi. Gamorra pedig önként marad, mert a saját timeline-án senkie nem maradt, itt viszont itt a testvére és egy csapata... akiket nem ismer (még)...
3. X+1 pontra. Akár még láthatja is a Kapitány korábbi magukat, amint eltűnnek. Majd simán visszateszi/adja, ahogy elhozták.
4. Miért hagyják? Mert a főnök azt mondta, hogy ez az ő dolga. Kész. :)

Mert összesen három szól ugyan arról: az 58-as, a 60-as és a 62-es... :P
Csak a szerkesztés, és a közben érkező kommentek ugye.... :D

előzmény: Umberto (#12897)

Én úgy vettem ki, hogy nem. Kapitány ott szépen leélt egy életet, miközben másik énje jégben pihent, illetve bosszúállóskodott, majd mikor eljött az a pont, mikor visszament az időben, akkor odament ő is, megmutatni magát. Lásd Final Countdown

előzmény: Umberto (#62)

Azt ne felejtsük el, hogy az a kesztyű, az nem az eredeti kesztyű, hanem az, amit Tony készített, nanotechnológiával.

előzmény: Umberto (#55)

1. Kapitány esete nekem is sántít.
2. Pont abból, hogy nem csinálják ezt, azt jelenti, hogy érdekli őket. ;) Nebula és Gamorra esete kivétel. Ott önként lövi le múltbéli önmagát, illetve önként marad ezen a timeline-on.
3. olyan, mintha azt mondanánk, hogy két különböző timeline van Pontosan ezt mondták. ;)
4. Hogy miért akart ő menni, és egyedül, az ugye kiderül.
5. Hát, igen... :P
6. Nem múltbéli önmaga, hanem egy másik idősíkbeli önmaga. Erre az idővonalra nincs hatása.

előzmény: kwzatz (#53)

Az Avengers: Endgame topicba írt 58-as és 60-as kommentemet kéretik törölni!
Köszönöm!

Az előző kommentben leírtam, hogy hogy értettem ezt a "nem illik" összehasonlítani dolgot. És direkt a Looperre hivatkozva csak, hogy ne olyan filmmel példálózzak, ami egy szórakoztató vígjáték, csupa kalanddal és bohókával, hanem egy vérkemény film.

A halállal való szembesülés meg egyébként jelen van, azon karakterek okán, akiket nem tudtak visszahozni a kövekkel sem. Igaz, csak mellékesen.

előzmény: ChrisAdam (#52)

2019-04-28 12:38:44 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] BonnyJohnny #24173

Az előző kommentben leírtam, hogy hogy értettem ezt a "nem illik" összehasonlítani dolgot. És direkt a Looperre hivatkozva csak, hogy ne olyan filmmel példálózzak, ami egy szórakoztató vígjáték, csupa kalanddal és bohókával, hanem egy vérkemény film.

A halállal való szembesülés meg egyébként jelen van, azon karakterek okán, akiket nem tudtak visszahozni a kövekkel sem. Igaz, csak mellékesen.

--
Áthelyezve a(z) Avengers: Endgame topikból.

2019-04-28 12:36:40 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] BonnyJohnny #24172

Az előző kommentben leírtam, hogy hogy értettem ezt a "nem illik" összehasonlítani dolgot.

A halállal való szembesülés meg egyébként jelen van, azon karakterek okán, akiket nem tudtak visszahozni a kövekkel sem. Igaz, csak mellékesen.

--
Áthelyezve a(z) Avengers: Endgame topikból.

előzmény: ChrisAdam (#52)

Én úgy értettem, hogy akinek a Looper tetszik a logikátlanságok ellenére, annak ez is tetszhet. De, akinek ott is sántít és itt is, akkor jó. Elfogadom a véleménykülönbséget, nincs vita. :)

előzmény: Rorschach (#51)

Időutazás logikátlanságaiba belekötni szerintem a Vissza a jövőbe óta illetlenség. De legkésőbb a Looper óta felesleges. Az elágazó univerzum elmélet miatt nem kell, hogy az időutazásnak visszamenőleges hatása legyen a saját idősíkunkra, mivel az már megtörtént, és onnantól van csak hatása, amikor megtesszük a törést. Lásd Looper! (Ami jó film.)

Nyilván más okból, de nekem sem tetszett a dolog: A két "jelölt" közül szerintem annak kellett volna "nyernie", akinek emberfeletti ereje van. Hiszen Captain America a pajzsa nélkül is Captain Amerika volt. És, ha jól tudom, a képregények szerint is Bucky lett Steve utóda.

előzmény: tomside (#37)

Már nincs senki 18 alatt?! Rorschach, ChrisAdam... :(

A 10 válaszlehetőségből 7-et bejelöltem. :D Az utolsó nyilvánvaló trollkodás, azt nem. :P A színész nem befolyásol, mivel nem csak a "kedvenceket" nézem eredeti nyelven. A kényelem meg szerintem pont fordított: eredeti nyelven könnyebb letölteni a filmeket, hisz több (ingyenes!) helyen vannak úgy fenn. Az más kérdés, hogy magyar feliratot már sokszor nehezebb találni... de én ilyenkor az angol feliratot választom (ha eredeti hanggal
akarom megnézni a filmet).
Mikor nem:
- Tévéadás. Bár nem nézek TV-t, de, ha igen, akkor ott egyértelműen szinkronosan megy.
- Mozi. Bár igyekszem mindig feliratos vetítést választani, arra nem mindig van lehetőség. És, ha lenne is, néha kénytelen vagyok szinkromosat választani, ha azt preferálja a...
- Társaság.
- A szinkron minőségét és korszakát én összevonnám. Olyan értelemben, hogy igazán jó minőség a régi korszak sajátja.
- A műfaj engem nem kevésbé kedvelt esetekben korlátoz, hanem inkább bizonyos esetekben. Nyugati animációs filmeket például szinkronosan szeretem (animéknél feles az arány).
DE
- Az értékelés az, ami leginkább befolyásol. Letudni való, háttérzajnak jó filmet inkább szinkronosan töltök le.

Újranézve kicsit visszább esett a film a szememben. A Planat Hulk rész továbbra is zseniális. A nyitás, az előadás, Thor-Loki páros, Doctor Strange és Odin jelenetei mind jók, és a vége is. Viszont MINDEN ami Hellához köthető, illetve a Ragnarök történethez az kettes, Blanchet és Urban ide Elba oda. Így gyenge négyes marad csak. :/

Igazából minden rosszabb benne, mint az első részben (ami szintén a leggyengébb MCU filmek között van). Úgy viszonyul egymáshoz a két rész, mint az Iron Man 1 és 2. De mivel itt egy (gyenge) közepes első résszel van dolgunk, így ez itt kettest ér. A főgonosz és a női főszereplő fabatkát sem ér, a segédek idegesítők, Skarsgard kínos. Loki (és vele párban Thor) ami emel a filmen. Ami most, a harmadik rész után világlik ki igazán: a készítők is ebbe az irányba vitték el a Ragnarököt.
Továbbra is az MCU mélypontja az Incredible Hulkot nem számítva. :/

2019-04-21 12:51:15 Hellboy (2019) BonnyJohnny (2) #6

Értelmetlen, zavaros és kapkodó gagyiság. Értem én, hogy, mit akart a költő, és helyenként át is jön a laza gyilkolászás, de összességében nagyon nem jött össze.

Pedig a mocskosszájú bunkó (anti)hős véres hentelései alapvetően megérhetett volna egy misét... de ahhoz író és rendező is kell... színészek megvoltak hozzá, de így elfecsérelték őket.

Talán valami mást kellett volna. Talán valami egyszerűbbet. Vagy ugyanezt Netflix sorozatban.

Igen, aztán megértettem, hogy mit is akar a költő. :D Csak így első olvasatra volt fura. Pláne, hogy több meghatározó filmhez több történetem is van. :)
Ha géphez jutok (mobil helyett) majd le is írok párat. :)
Amúgy a kérdés jó. :) Olyannyira, hogy szerintem egy külön topicot is megérne. Nem kellene közkérdés keretei közé korlátozni. :)

előzmény: mimóza (#10)

2019-04-20 23:06:52 Shazam! (2019) BonnyJohnny (3) #21

Ahogy tomside írja: "helyenként feelgood". Tovább véve a gondolatmenetet: helyenként működik. De ugyanannyiszor unalmas is. Ugyanúgy a stíluskavalkád is helyenként magával ragad, helyenként kizökkent.
Nekem nem különösebben tetszett, pedig a koncepció bejött. :/ Én a csládot is tök feleslegesnek éreztem. Működött volna ez két gyerekkel is.

2019-04-16 19:53:24 [In Memoriam...] BonnyJohnny #2433

Kiváló színész és emlékezetes magyarhang volt. Örökre velünk marad a hangja. Nyugodjék békében!

előzmény: banana (#2430)

2019-04-13 06:43:57 [Általános fórum] BonnyJohnny #7802

Az arc valóban nem Bogarté.:P Viszont, ha lesz Bogart életrajzi film, Ben Mendelshon játszhatja. :D

előzmény: Raul (#7790)

2019-04-12 20:47:56 [Hamarosan a mozikban!] BonnyJohnny #6390

Nem értem, mire akar utalni a poén...
De ez legfelejebb az új Hobbit film előzetese... :P

előzmény: ChrisAdam (#6389)

A Fatal Five 3 tagból áll... hmmm... biztos két tag kilépett (vagy meghalt), újakat nem vettek a helyükre, de egy ilyen jól alliteráló, bejáratott márkájú csapatnévről nem akartak lemondani.. :D

2019-04-10 15:31:12 Aquaman (2018) BonnyJohnny (3) #24

Rögtön az ismerterő első sora: Ő az igazság ligája legerősebb tagja
A Justice League kettő ide vonatkozó jelenete bemutatta, hogy Superman erősebb, mint a többiek együtt.

A Justice League vs the Fatal Five című filmet hozzá lehetne dobni a többi Justice League adaptációhoz és a DC Comics Animation gyűjtőhöz.
Előre is köszönöm! :)

Thanos is így kezdte... :D

előzmény: tomside (#56)

Így, ahogy leírtad.
Még annyit tennék hozzá, hogy John Goodman azért alaplángon is hoz egy színvonalat, ami nézhetővé teszi az alkotást, a vége csavar(?) pedig úgymond értelmet ad az egész filmnek. Tehát a film szerkezete azért van ilyen unalmasra megcsinálva, hogy a végén előhúzhassák ezt a kártyát.

előzmény: largo (#1)

Hát, az utalásokat nem fogja érteni, illetve a történet családi oldala sem érinti majd meg, de amúgy igen. Önmagában is szórakoztató darab, és nincsen benne több durvaság, mint az Oroszlánkirályban.

előzmény: manuva (#26)

Amelyikben bűzlik valami...

2019-03-25 11:24:22 The Matrix (1999) / Mátrix BonnyJohnny (5) #133

A klasszikusoknál furcsamód nem számít a kor.

előzmény: ChrisAdam (#132)

A Videómánia (már) nem filmes csatorna. :P
A Hollywood NewsAgency is kezdett letérni pár éve... (azóta nem tudom, az maradt-e, de kétlem... :P)

Amúgy akire szavaznék: RetroShock. :)
És, bár nem szavaznék rá, de jelöltnek megemlíteném: Baaadmovies. :D

Attól még, hogy telik az idő (és öregszel), illetve, hogy akad nálad fiatalabb... Még Kölyök maradsz... :D

előzmény: ChrisAdam (#23)

2019-03-18 21:15:26 Iron Man 2 (2010) / Vasember 2. BonnyJohnny (3) #91

Újranézve nagyot esett a film a szememben.
Először is szögezzük le: Robert Downey Jr. továbbra is lubickol Tony Stark szerepében. Viszont az ő alakítását is beárnyékolják olyan jelenetek, mint részegen DJ-zés (nyilvános páncélba vizelés!), és a részeg verekedés Iron Man és Warmachine (pontosabban az akkor még Hadigéppé válás előtt álló, a páncélt éppen meglovasító Rhodey) között.
Ha már itt tartunk, a staféta botot Terrence Howardtól átvevő Don Cheadle is veszített az első részhez képest: pusztán morcosság jutott osztályrészül. A finálé harcakor tér csak magához a karakter.
De Gwyneth Paltrow jeleneteinek nagy részét is sikoltozás, perlekedés és duzzogás teszi ki. Az a civakodó évődés, amit az első részben láthattunk a főszereplő pár között, szinte teljesen hiányzik. A film első negyedében van jelen, aztán bedurcul, amíg a végén meg nem mentik, és akkor visszatér egy kicsit.
Ellenben a rendező, Jon Favreau, nagyobb teret engedett magának, és így Happy nagyot lépett előre az első rész óta. Hozzá hasonlóan az első rész végefőcíme után feltűnő Nick Fury is több jelenetet kapott, ahogy Culson ügynök is, de persze a bemutatkozó S.H.I.E.L.D. ügynök, Natasha Romanoff, kapja a nagyobb szerepet, és Scarlett Johanson remekül domborítja a figurát.

Újranézve Ivan Vanko / Whiplash is egy unalmas gonosztevő, sablonos motivációval, hiába dobja fel Mickey Rourke az alakításával (és olyan színes ötleteivel, mint a madár). Kisebb teret kellett volna hagyni neki, megtenni afféle második gonosznak, és a második számú ellenség Justin Hammert kellett volna felemelni, főleg, hogy Sam Rockwell majdnem ellopja a showt még Robert Downey Jr. orra elől is.

Ahogy előttem Cortez is írja, rendezéslieg ugyanaz a film, mint az első, mégis gyengébb. Sehol sem érzem azokat a súlyos jeleneteket, mint az első részben.
Ha már jelenetek: a forgatókönyv is elkezdett kapkodni. Bár jobb a helyzet, mint az Incredible Hulk esetében, inkább ahhoz hasonló. Amellett, hogy kapkod, pedig nagyobbrészt érdektelen is (nyilván a fentebb említett súlytalanság végett), és ettől olyan üresjárat érzést kelt, pedig sok minden történik benne a főszereplővel épp úgy, mint egyéb karaktereivel, és az MCU is öles léptekkel megindult az Avengers felé.

Robert Downey Jr., Sam Rockwell, a S.H.I.E.L.D.-es hármas, és Jon Favreau tarják hármas felett.

2019-03-17 19:53:50 Willow (1988) BonnyJohnny (4) #7

Szerintem jobb film, mint a Hobbitok... :P
Egyszerű, kedves, aranyos, bájos.

előzmény: tomside (#6)

Nálam az ötöshöz kell egy kis plussz is.
De, amúgy a századszor megnézhető dolgot én is adom. :)

előzmény: GothMan (#36)

Abban az időben még nem úgy működött Hollywood, hogy mindent automatikus folytatással készített... :P
Amúgy a közel az ötöshöz, kicsit túlzásnak érzem. Ez szerintem egy annyira jó közepes film, hogy az már négyest ér. De alapvetően egy sablonos, agyatlan akciómozi. Mi tagadás jól megcsinálva (mert igen, ezt is lehet jól csinálni). Messze van ez a 48 Hrs., Beverly Hills Cop, Midnight Run, Lethal Weapon, Last Boy Scout filmektől.

előzmény: ChrisAdam (#34)

William. Persze. :) Akit nagyon igyekszenek Sam Elliottá maszkolni. :P
Egyébkén Hurt lassan hetven lesz, Red Hulk nem tudom, lesz-e még...

előzmény: bambula (#76)

Közvetlenül az Iron Man után megtekintve nem tudok nem onnan kiindulni, amiben az Incredible Hulk tökéletes ellentéte Favreau filmjének: ez a film kapkodó.
Kapkod a forgatókönyv: Néha csak közvetetten érintkező jelenetek követik egymást, ráadásul azzal, hogy felváltva követjük Benner és Ross/Blonsky szálát (ami alapból nem lenne probléma, de itt rettenetesen ügyetlenül van megoldva) még a ritmus is folyamatosan megtörik (mindkét szálon).
Az Iron Manben látható (meglepően) lassú építkezésnek itt nyoma sincs, csak megy előre a történet, bármiféle ív nélkül, mintha egy sorozat egy évadának epizódjaiból vágtak volna össze egy egész estés filmet. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) mégis unalmas, amit látunk. Amellett nyilván arra sincs idő, hogy mélységet, erőt kapjanak a jelenetek... így gyakorlatilag élvezhetetlen is.
Karakterekről effektíve nem beszélhetünk: az, hogy Benner szürke és erőtlen, még hagyján. (Nyilván nem Tony Starkhoz kell hasonlítani, de elég megnézni, hogy Ruffalo mit hoz ki ugyanebből a szerepből.) A női főhős konkrétan felesleges: legtöbbször csak (a legrosszabb képregényes hagyományokat követve) veszélybe folyton belerohanó, majd ott megmentésre váró akadály. Ross (John Hurt minden igyekezete ellenére) nem tud kilépni a megszállottan acsarkodó szerepkörből. Lényegi szerepe neki sincs, pontosabban nem több, mint mikor későbbiekben miniszterként tűnik fel pár percre. Blonskyban még lenne lehetőség, de ő is csak pislákol, és ráadásul Tim Roth is alapjáraton darálja a szerepet (amihez alkatilag sem illik!). Olyan mellékszereplők pedig, mint az Iron Manben Yinsen, Rhodey, Happy, vagy akár a riporternő(!) még szándék szintjén sem bukkannak fel.
Kapkod a rendezés is: Nincsen olyan jelenet, ahol csak törekednének, hogy valamennyi erőt kapjon, vagy akár csak bevonza a nézőt. Ellenben vágás vágás hátán, ami főleg az akciójelenetekben harapódzik el gyakorlatilag az élvezhetetlenségig lerontva minden (amúgy tök súlytalan és felesleges) akciójelenetet. (Na persze mi mást várnánk a Szállító 2. rendezőjétől... :P)
Valószínűleg kapkodott a technikai stáb is, mert a CGI bűn rossz. Ami leginkább a fináléban a legbántóbb, ami egy fantáziátlan csihi-puhi, így nyilván a látvány lenne hivatott elvinni a hátán... de hát ez nem jön össze, és az egész középpontjában álló Förtelem is förtelmesen néz ki.

Igazából egyetlen pozitívum a filmben a stáblista utáni jelenet, ahol a (Ross tábornoknak kevésbé tetsző ruhájában megjelenő) Tony Stark besétál, és közli Ross tábornokkal, hogy nincs egyedül a problémájával, ugyanis éppen csapatot szednek össze (valakivel, aki saját filmje végefőcím utáni jelenetében utalt az Avengers Initiative-re).

2019-03-13 09:27:26 Iron Man (2008) / A Vasember BonnyJohnny (4) #168

Tegnap este újranéztem, és így, közvetlenül a Captain Marvel után feltűnő igazán, hogy már ez (az amúgy tizenegy éves!) film is mennyivel "lassabb", mint a maiak.
Döbbenet, hogy mennyire hagy időt karaktereknek és szuperhőssé válás folyamatainak (szó szerint, a páncél építésének és működésének bemutatására, illetve mélyebb értelemben Tony Stark szuperhőssé válásának). Még a második számú gonosz is (bár papírvékony "gonoszan néző terrorista" figura) is megkapja a maga jeleneteit, nem beszélve Obadiah Stane-ről, akit Jeff Bridges remekül alakít kezdetben szerethető mackóként, majd fokozatosan kijön belőle a számító üzletember, az aljas konspiráló, végül (már Iron Mongerként) a megalomán főgonosz (ott mondjuk már mintha kicsit gurulna a gyógyszer... de hát... képregényfilm... :P).
Ami szintén szembetűnő a gyengécske Captain Marvel után, az annak a filmnek a legnagyobb gyengesége (ti. quasi a rendezés teljes hiánya) miatt feltűnő igazán: ennek a filmnek jó rendezése van. A jeleneteknek súlya van: az elején Yinsen szála is kap egy ugyan sablonos, de a maga blockbusteri szintjén drámai felhangot. De ugyanígy említhetném az afganisztáni képsorokat, a harci koreográfiákat (amikből ugyan meglepően kevesebb akad, mint a későbbiekben, és SOKKAL földhözragadtabbak, de itt minden ütésnek, minden esésnek súlya van), vagy Pepper Pots kémfilmbe illő jelenetét.
A harmadik pedig, hogy (főleg utólag nézve feltűnő) milyen jól (de nem tolakodóan!) megágyaz a filmes univerzumnak. Captain America pajzsának egy prototípusa ott figyel a háttérben (nyilván az öreg Stark tartotta meg ereklyeként, és ugye később megtudjuk, hogy mennyit mesélt fiának a kapitányról, és hogy mennyire büszke volt arra, hogy ismerhette, nyilván az amúgy nem szentimentális Tonynak is jelentett annyit, hogy a kacatok közt elférjen), Culson ügynök (aki a '95-ös újfiú státusza óta már a közben igazgatóvá lett Fury jobb kezeként dolgozik a S.H.I.E.L.D.-nél) és a S.H.I.E.L.D. belengetése, amit a stáblista után Fury igazgató felbukkanása és az Avengers Initiative említése (amit '95-ben kezdett írni, és Carol Danvers pilóta hívóneve után nevezett el :D) tesz teljessé. Persze ekkoriban még messze nem volt egyértelmű, hogy ekkora siker lesz, és hogy gyakorlatilag trendteremtő (de eddig leutánozhatatlannak bizonyuló) univerzumépítés lesz belőle. De a szándék itt van, igaz, hogy easter eggek és stáblista utáni jelenet formájában, de itt van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az ugyanebben az évben érkező Incredible Hulk is Avengersre utaló végefőcím utáni jelenetet kapott, éppenséggel Robert Downey Jr.-al.
És akkor nyergeljünk is át a film aduászára, aki a pont az i-n, a hab a tortán, aki egymaga nem csak, hogy viszi a filmet a hátán, de kiemeli azt, és valamennyire talán neki (is) köszönhető, hogy egyrészt az Iron Man sikeres lett, folytatást élhetett meg, és kisarjadhatott belőle a Marvel Cinematic Universe (aminek folyamatosan oszlopos tagja maradt, és jelentőségéhez csak Captain America hasonlítható, de ő is elmaradva mögötte).
Robert Downey Jr. Függetlenül attól, hogy szimpatikus-e vagy sem, függetlenül attól, hogy karaktere (amiben hasonlóan benne ragadt, mint Johnny Depp Jack Sparrow manírjaiban) mennyre jön be. A színész és karaktere tökéletes egymásra találása, sziporkázó szövegek, lehengerlő charme. Pottsal való se veled se nélküled kapcsolatával még romantikus aspektusból is izgulhatunk érte (és barátnővel nézve letesztelve derült ki, hogy tényleg működik úgy is!).
Továbbra sem szégyellem jó filmnek tartani (szuperhős zsánertől függetlenül!), maga műfajában pedig erős jó versenyzőnek tartom.
(Még ChrisAdam is négyesen hagyta... :D)

Mert, még úgy elmegy... :)

előzmény: Gruden Gergo (#33)

Hát a Mallrats tényleg talán a leggyengébb a filmes univerzumából... :P

előzmény: VVega (#31)

Szerintem frappáns utalás. :) Stan Lee cameojában Stan Lee éppen egy cameojára készül. :D (Szerintem azért helyezték a film cselekményét éppen 1995-be, hogy ezt a poént elsüthessék.)

előzmény: critixx (#29)

Annyi erővel ez is szerethető. Mortensen faragatlan mackó karaktere miatt. :)

előzmény: Olórin (#21)

Én is hasonló utat jártam be. Kapásból négyest adtam rá, de jobban belegondolva "csak" egy (erős) közepes.

Na, de az viszont pozitívum, hogy A víz [spoiler]érintése után azért nem egy bűnrossz film kapta újra a "legjobb film" díját.
Én is így gondolom, és írtam is valahol korábban, akkor páran mondták, hogy a két film ugyanaz a kategória. Örülök, hogy van más is, aki szerint nem.

előzmény: ChrisAdam (#18)

A régen jobb volt érzés tényként való elfogadása létező jelenség (mint a kollektív memória, amikor mindenki emlékszik valamire, néha olyanra is, amit nem látott) és azon korok embereire is jellemző volt, akik korárá mi visszagindolunk (és azok korára is akik azok visszagondolnak, és így tovább...).
Ennek egyik oka a viszonyítás: azon nőttél fel, azt szeretted meg, minden ami eltér (ha kicsit is de) gyengébb.
A másik pedig, amit Olórin is írt: ma minden szart megnézel, de a nyolcvanas évekből nem mindent. Bár nézel szart is (sok legendás szar van, ezt se felejtsük!), nem annyit, illetve azok is "jobb szarok" voltak, mint a maiak.
Az ötvenes évekből már nem nagyon nézel. Persze ott a Kilences terv, meg hasonlók, de az kuriózum. A B noirok pedig nem ugyanaz a szint, mint a mai minden szar, de, ha az is, régen az is jobb volt...
A harmincas évekből aztán már tényleg csak a legendák maradnak meg. Eleve, abból a korból szó szerint fent sem maradt a minden szar.

A harmadik dolog pedig, ami valahol rokonítható a nosztalgiával, és okozza a régen szar is jobb volt érzést, a régi filmek bája. A Kilences terv konkrétan vicces, a belógatott csészéivel. Képtelen vagy úgy utálni azt a filmet, ahogy megérdemelné. De a nyolcvanas évek B filmjei is sokkal elfogadhatóbbnak tűnnek a béna speciális effektjeikkel, mint a mai filléres CGI okádék látványa.
Nem beszélve róla, hogy a régi rossz filmekben volt meztelenség, vér, káromkodás, olyan "alávaló" élvezetek, amire anno az exploitationt kitalálták. A maiak kilúgozott szennyek.
Régen a szar is jobb volt... :P

Akkor te igazoltan szavazhatsz az utolsó válaszlehetőségre. :)

előzmény: Raul (#8)

Közepes Marvel színvonal, amivel még mindig jónak számít a blockbusterek között (és egy kivételével veri a DCU filmjeit).
De igen... a Marvel nagyon beleakadt a sémába. Ezt kár lenne tagadni.

2018 az eddigi évtized hullámvölgye volt.

Azért is élesztettem fel ezt az évek óta felnemtett kérdést, mert most először ez a véleményem. De remélen, hogy páran szavaznak (és hozzászolnak) a mélypont lehetőséghez is. :)

Az eredeti (éjsötét) humora nyomokban maradt meg. Ezzel, és azzal, hogy Skarsgardot lecserélték Neesonra, pont az eredeti erejét vették el. Még úgy is, hogy Neeson nem különlegesen képzett a filmben, egy Liam Neesonnyival több egy átlagembernél. :D
Ettől függetlenül nem rossz film. Hozza a szokásos Neeson akciók színvonalát, annyival érdekesebb is, hogy Neeson átlagos marad, és azért a humort sem gyomlálták ki teljesen. Hmmm.... megadom a négyest.

Hatalmas csalódás. Maga a lego világ sem tud olyan élő és fantáziadús lenni, mint az első részben, de a való világgal való párhuzamai is rosszabbul jönnek ki (főleg, hogy amit a való világban látunk, rosszul előadott snassz), a karakterek helyenként önmaguk paródiái, a hozzájuk társítható humor (akárcsak a kikacsintások) kb. feles arányban működnek. A történet túlnyújtott és túlbonyolított, unalmas és sokkal kevesebb humorral rendelkezik, ellenben több és rosszabb dalbetéttel, már az első pillanattól egyértelmű tanulsággal (hol van az első részhez képest, ami meglepő és megható tudott lenni).
Gyenge hármas.

(Miért titkolnám?)
Captain Marvel

Bruce Dickinson, James Hetfield (vagy Cliff Burton), Brian Johnson (és/vagy Bon Scott) nincs a listán?
Jagger és Richards?!
Van Halen, Gene Simmons?
Amúgy, ha McCartney a listán van, Lennon is lehetne.
És, ha már nem csak metal, akkor Kurt Cobain.

2019-02-26 20:52:43 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11112

Amúgy Bertolucci benne volt?

2019-02-26 06:24:40 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11098

Spike Leeből MINDIG is hiányzott a méltóságteljes véleménynyilvánítás képessége. Ugyanakkor MINDIG őszinte volt. Nem púderez nem beszél félre, véleményét mindig vehemensen, mások véleményét leszarva adta elő. Most is. Innen nézve semmi meglepő.

2019-02-25 21:24:22 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11090

Tekintetbe véve, hogy az Oscar az Amerikai Filmakadémia díja, nem feltétlenül érzem szűklátókörűségnek az amerikai filmek erős jelenlétét. Inkább értékelni lehetne, hogy néha más országok filmjeit is jelölik, ritkábban díjazzák is a legjobb film címért.

előzmény: csabaga (#11089)

2019-02-25 07:54:07 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11068

Értem.
Abban amúgy hasonló a Crashez, hogy mint írod is, ilyen témában nyert. De abban is, hogy mindkettőnek volt egy nagy esélyes ellenfele, ami valamiért nem nyerhetett, a többi kihívó pedig em volt elég jó.
Mondjuk én a Crasht is bírom. :)

előzmény: Vektor (#11067)

2019-02-25 07:20:55 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11066

Tehát akkor azért lett fos, mert díjat nyert?

Amúgy meg egy ilyen gyenge évben majdnem mindegy lett volna, hogy ki nyer? És a preferenciális szavazás a legkevésbé megosztónak kedvez, amivel senkinek sincs baja, és mindenki szereti egy kicsit.

előzmény: Vektor (#11065)

2019-02-25 07:17:03 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11064

Ok, ez vicces volt. :D (És találó.)
Viszont ez egyáltalán nem új jelenség, és sok jelölt-díjazott filmet eredményezett már. Igaz a felsorolt példák közül a Glory óta egyik sem volt jó.
Szóval nem értem, hogy miért a Green Book a fos, mikor pl. a Blind Side-nál mérföldekkel jobb, de a Hidden Figures és Help is elmarad mögötte.

előzmény: Vektor (#11063)

2019-02-25 06:58:02 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11062

A Green Book fos lenne? Szerintem jobb, mint s tavalyi győztes. :P

előzmény: Vektor (#11059)

2019-02-25 05:28:46 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11058

Csúnyát mondok: Az Oscarnak nem kell házigazda!
Pontosabban, ha nincs, az még mindig jobb, mintha unalmas vagy kínos lenne. Ha ráállna politikai agitációra, rasszista vagy feminista témákra. Valamint ne a díjátadáson spóroljanak időt (egy díjátadó gálán!), hanem azon, hogy nem mászkál egy figura alsó gatyában, rendel pizzát, selfizik, terel el buszt stb...

2019-02-25 05:17:38 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11053

Tudtam, hogy nem nyerhet a Netfkix! :D

Akkor mondjuk már a Green Book, igen.

előzmény: dukyka (#11052)

2019-02-25 05:15:57 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11051

Julia Robertsnél nagyobb legendát nem találtak?

2019-02-25 05:10:36 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11049

Cuaron... harmadszor...

De vajon a Netflix nyerhet-e?

2019-02-25 05:05:19 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11048

Nagyon aranyos volt. :) Ellopta a szíveket. :)

előzmény: Ugor (#11047)

2019-02-25 05:01:59 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11046

Na... Kedvenc sem maradt Oscar nélkül... :)
De Glenn Close továbbra is igen... :(

2019-02-25 04:39:46 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11042

A Black Panther legyőzte a legerősebb kategóriáiban, a forgatókönyvnél pedig az Ali miatt erősebb Green Book nyomta le.

Maleken kívül bármelyiknek örültem volna... :/ Igaz, erre számítottam.

előzmény: Ugor (#11041)

2019-02-25 04:28:26 [Megérdemelte-e az Oscart...] BonnyJohnny #11040

Igen, arra gondoltam, hogy beállítaná... de aztán utána nézve, a Color Purple 11 jelölése (melyben nem volt benne Spielberg rendezői munkája!) után távozott üres kézzel.

előzmény: dukyka (#11039)