kwzatz

Tapasztalat: 699 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 699
Regisztráció: 2009. szeptember 19. (7 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 9 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Goksung
Kokszongi sirató
5 2017-03-21 4,0
(90)
Arrival
Érkezés
5 2017-03-18 3,9
(593)
Her
A nő
3 2017-03-14 4,0
(670)
Nocturnal Animals
Éjszakai ragadozók
4 2017-03-13 4,1
(330)
Mindenki
Sing
3 2017-03-13 4,1
(388)
Hacksaw Ridge
A fegyvertelen katona
5 2017-03-06 3,9
(221)
The Visit
A látogatás
4 2017-03-04 3,6
(217)
Rocky Balboa
 
4 2017-02-21 3,5
(441)
Oblivion
Feledés
4 2017-02-18 3,4
(692)
The Babadook
 
2 2017-02-14 3,6
(265)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-03-07 13:11:42 [Hamarosan a mozikban!] kwzatz #6188

Amikor már azt hinnéd, hogy nem lehet rosszabb, akkor megjelenik a medvedisznóemberekkel szembeni rasszizmus is... Hová tart ez a világ?

előzmény: guybrush (#6187)

2017-03-06 13:03:55 Moonlight (2016) / Holdfény kwzatz (?) #62

"de én ma úgy mentem moziba, hogy pótolni szeretném az év egyik lehetséges legjobb filmjét" Ehhez A fegyvertelen katonára kellett volna beülni. :)

előzmény: Ugor (#57)

Egy rendkívüli ember hihetetlen története egy zseniális filmben. Vannak olyan sztorik, melyekben elfér a kicsivel emelkedettebb hangulat, sőt, még az is, ha egyesek szerint ez a film bizonyos perceiben már giccsbe fordul át. A fegyvertelen katona esetén valahogy még ez sem zavart, mert már szinte az alapszituációban kódolva van, hogy nehéz ezt elkerülni. A háború poklában nem nyúlni fegyverhez, hanem kizárólag az életek megmentésére fókuszálni? Ha nem megtörtént eseményeken alapulna és Desmond Doss nem mentett volna meg ennyi embert a valóságban is, hányan mondanák azt a filmre, hogy "ez lehetetlen, mekkora baromság"?

Szerintem kellemes egyensúlyban van a kiképzés és a háború ábrázolása, nagyjából fele-fele arányban szerepelnek a filmben. Hihetetlen éles az átmenet, egyik pillanatban még napfény (igen, még a kiképzés során is), a másikban füst, lőporszag, vér és tetemek. De hát milyen is legyen az átmenet, ha nem ilyen, a hétköznapok és a háborús mindennapok között? Gibson nem szórakozik, magának a harcnak nincs szépsége, emelkedettsége, kegyetlen, mocskos és csak a túlélésről szól. Néha nehéz volt nézni, de itt nincs mellébeszélés, ahol robbanás, sörétek és szilánkok vannak, ott kegyetlen roncsolás van.

Érzésem szerint az, hogy a japánok "gonosznak" vannak beállítva, szimplán nem igaz. A japánok hatékonynak, céltudatosnak és kegyetlennek vannak beállítva. Semmi olyat nem láttam, ami "gonoszságot" sugallna, szimplán egy félelmetes ellenfél képe jelenik meg. Gibson nem tér ki arra, hogy melyik háborús fél milyen nemes vagy kevésbé nemes célért harcol, hogy "jobb-e az egyik a másiknál". Szimplán arra vonatkozó kijelentések vannak a filmben, hogy a japánok kegyetlenül mennek előre, rendszeresen visszaveszik a területet, nem félnek a haláltól, a szanitéceknek különös figyelmet szentelnek, hogy rontsák az ellenfél morálját, és ha lehetőségük van, magukkal visznek legalább egy amerikait a halálba. Én nem láttam semmi gondot ezzel az ábrázolással, az amerikai katonák szemszögéből valószínűleg ez volt érzékelhető egy ilyen ütközet során.

Tetszett az is, hogy Desmond felettesei nem egydimenziós idiótáknak vannak beállítva, akik nem akarják megérteni azt, amit ő képvisel, érezhetően tisztelik érte, csak féltik mind őt, mind a többi katonát. Rengeteg emlékezetes mondat hangzik el, ami remélhetőleg sokakat elgondolkodtat a háború abszurditásán.

A színészek játékát megint csak dicséret érdemli, Andrew Garfield nagyot nőtt a szememben. A fényképezés, a brutális, naturalista ábrázolásmód, a képek, jelenetek eszméletlenül húsbavágóak (szó szerint). Egyedül a zenét nem éreztem kiemelkedőnek, nem rossz, csak annyira nem tűnt ki valahogy, egyszerűen szépen meghúzódik a háttérben.

Hosszas ömlengésem után tehát megállapítható, hogy nekem nagyon tetszett a film és az eszmény, amit bemutat nekünk, csak ajánlani tudom megtekintésre.

2017-03-05 11:22:14 [Hamarosan a mozikban!] kwzatz #6184

Igen, és Olórin legutóbbi kommentje a békeszerződés. :D

előzmény: Ugor (#6181)

2017-03-04 23:56:44 The Visit (2015) / A látogatás kwzatz (4) #57

Először is beszállnék én is a szavazásba, ami itt már kialakult: Tény, hogy más a kettő, de egyértelműen jobban tetszett, mint a Babadook. :)
Van egy olyan érzésem egyébként, hogy Shyamalan úr egy Edgar Allan Poe novelláskötet olvasgatva találta ki a sztorit, mert az alapötlet erősen hasonlít a Dr. Kátrány és Toll professzor módszerére, csak ügyes változtatásokat hajtott rajta végre, hogy ne vegyük észre. Persze ez nem negatívum, csak eszembe jutott. Ügyesen ötvözte ezt a found footage technikával, szerintem passzolt az alapötlethez. A színészek is jók voltak, a nagyi igazán kitett magáért. :D Valahogy a "csavar" után nekem egy kicsit hiányérzetem támadt, pedig nem gondolom rossznak, nem igazán tudom megmagyarázni az okát. Egy gyenge négyest azért megérdemel a film, a műfajban meg szerintem a jobbak közé tartozik.

2017-03-03 19:41:23 [Havonta kb. hányszor mész moziba?] kwzatz #149

"érdektelen látványfürdött képregényfeldolgozás (Én vagyok Groot!)" Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de az eddigi Disney-Marvel képregényfilmek közül (Vasember 3 kivételével mindet láttam) A galaxis őrzői volt pont a kedvencem.

Az Alien franchise-ról meg azért nehéz szuperlatívuszokban beszélni: az első 2 film jó, a 3-4. gyenge, a Prometheus nekem személy szerint tetszett, de azért közel sem volt világmegváltó. A Covenant meg a trailer alapján lehet akármi. Úgy érzem, hogy igyekeztek megfogni valamennyire az embereket a nosztalgiahangulattal, egyértelműen visszaköszönnek elemek a korábbi filmekből az új előzetesben. Gondolom próbálták kicsit csitítani a kedélyeket a Prometheus megosztó jellege után, de én azért reménykedek, hogy több lesz a film ennél, és építkeznek azért rendesen ezen az új vonalon is, nem fullad kizárólag az Alien elől futkározós mókába.

előzmény: ChrisAdam (#136)

2017-03-02 21:07:13 Alien: Covenant (2017) kwzatz (?) #17

"Bound for a remote planet on the far side of the galaxy, the crew of the colony ship Covenant, which includes Walter, a rebuild of the android David, a survivor of the doomed Prometheus expedition, find what they believe to be an uncharted paradise. It soon reveals itself to be a dangerous world inhabited by the original David and monstrous creatures that start to hunt them."

előzmény: Dió (#14)

2017-03-02 17:08:15 Moonlight (2016) / Holdfény kwzatz (?) #54

"Persze, ez még nyilvánvalóan kevés a homofóbiához"
A korábbi hsz-ekből ítélve sokak szerint ez már homofóbia.

"de azért elgondolkodtató, hogy mi az oka neki."
Persze, elgondolkodtató, kb. annyira, mint hogy Olórin miért idegenkedik a borsófőzeléktől. (annak tűnhet, de ez nem irónia) Valószínűleg egyik kérdésre sem igazán lehet teljességgel megnyugtató, 100%-ig korrekt választ adni. Nagyon nehéz azt az egyének esetén meghatározni, hogy miért tetszik, taszít, vált ki érdeklődést vagy undort valami, valószínűleg a géneken túl több millió apró történés, személy formálja az ízlésünket, beállítottságunkat az évek alatt, épp azért érzem én is erősnek, hogy erre csak úgy rádobjunk egy címkét: homofób. Ha ez a "nemtetszés" már homofóbia, akkor véleményem szerint valóban rá lehet aggatni a nagy többségre, hogy homofób.

előzmény: Xuja (#52)

2017-03-02 15:12:13 Moonlight (2016) / Holdfény kwzatz (?) #51

"amit sokszor látsz, azt elfogadod, amit ritkán, azt már nem annyira. "
Azért ez is elég erős leegyszerűsítés. Hadd ne soroljam, hogy csak a szexualitás témakörénél mennyi olyan dolog van, ami esetén nagy baj lenne, ha ez valóban így működne.
Egyébként alapvetően a hozzászólásaiddal és az álláspontoddal is egyetértek, ahogy a többiekével is, mert nagyjából mindenki hasonlóan gondolkodik, itt leginkább szemantikai véleménykülönbség van szerintem.
Szerintem talán ezzel világítottál rá a leginkább a lényegre:
"Ha idegenkedem egy számomra csúnya nőtől, akkor én azt a nőt már gyűlölöm, félek tőle?" Ugyanannyira nem szeretném látni két számomra csúnya nő intim megnyilvánulásait sem, mint ahogy két férfiét, ilyen alapon elég nehéz eldönteni, hogy egyáltalán a homofóbiából eredhet ez, főleg ha hozzádobjuk, hogy két szép nő csókja, mondjuk úgy, nem borzaszt el. :)

előzmény: Olórin (#44)

2017-03-02 13:36:38 Moonlight (2016) / Holdfény kwzatz (?) #42

Azért érdekes megállapítás ez... Ha azt gondolja valaki, hogy heteroszexuális, de egyetlen szemráncolás nélkül végignézi, ahogy az egyik férfi szemből megkörnyékezi a másikat, miközben tejszínhabot nyalogat a szőrös mellkasáról, akkor azért a helyében elgondolkoznék. És már nem azon, hogy homofób vagy sem. :D
Persze, a mai PC kultúra miatt már mindenen el kell gondolkozni, amit az ember mond, sokan már maguknak is megpróbálnak hazudni, de szerintem egy heteroszexuális férfibe kódolva van az, hogy nem lenne kellemes neki ilyet látni. Ha ez homofóbia, akkor úgy néz ki, hogy én is homofób vagyok. Bár ha belegondolok, a leszbikusok látványa nem ezt váltja ki belőlem, szóval van még remény. (félhomofób talán?) Ha még tovább gondolom, akkor tehát csak férfiakkal szemben érzek így, míg nőkkel nem, de akkor az meg mizandria is. Úristen, mi vagyok én? :D

előzmény: Szamár (#40)

Összes komment...