kwzatz

Tapasztalat: 724 film
Kompetencia: 8 film
Súly: 924
Regisztráció: 2009. szeptember 19. (8 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 14 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Akira
 
4 2017-11-18 4,1
(374)
Get Out
Tűnj el!
5 2017-11-07 3,8
(384)
Spider-Man: Homecoming
Pókember: Hazatérés
4 2017-11-04 3,7
(281)
Twin Peaks: Fire Walk with Me
Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!
3 2017-11-04 3,6
(410)
Wonder Woman
 
4 2017-10-05 3,4
(337)
Ookami kodomo no ame to yuki
Farkasgyermek
5 2017-09-30 4,3
(42)
Guardians of the Galaxy Vol. 2
A galaxis őrzői vol. 2.
5 2017-09-26 3,7
(366)
The Treasure of the Sierra Madre
A Sierra Madre kincse
4 2017-09-18 4,6
(231)
Manchester by the Sea
A régi város
5 2017-09-17 4,2
(319)
In Bruges
Erőszakik
5 2017-08-18 4,3
(1186)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-11-20 01:18:48 [Tévésorozatok] kwzatz #3167

A Twin Peaks 3. évad 8. része után komolyan aggaszt annak a lehetősége, hogy egy kiterjesztett, modern MK Ultra kísérletnek váltam a tesztalanyává...

Eddig amúgy elég vegyes érzelmeket váltott ki belőlem a sorozat. Az első két évad viszonylag hétköznapinak mondható. Néhány elvont jelenetet, jelenséget leszámítva abszolút könnyen értelmezhető. Most már látom, hogy valóban sok sorozat/film/játék merített a Twin Peaks ötleteiből, ez nem lehet véletlen, ettől függetlenül ennek is nehéz elmenni a hibái mellett: Fölösleges, abszolút érdektelen történések és karakterek; bugyuta, gyakorlatilag a szappanoperák szintjén mozgó szerelmi szálak és kínlódás, ha jól emlékszem, a 2. évad kb. 11-16. része dögunalom. Mindemellett van valami sajátos bája az egésznek, ami megnyerő, és a törvény őrei is egytől egyig remek, szerethető karakterek, a bordó öltönyös törpe tánca is olyan, amit egyszer mindenképpen érdemes lehet előadni matt részegen a dizsiben. Így kb. egy 7,5/10 az első évadra és 7/10 a második évadra elmegy. A Tűz, jöjj velem! című film nagyjából ugyanez a szint.

Aztán itt van ez a 3. évad, ami egyelőre véleményem szerint értékelhetetlen. Nagyon utálok bármit is abbahagyni, így valószínűleg megerőszakolván magam, meg fogom nézni a maradék 10 részt. És itt nem szimplán az elvontság az, ami bosszant: Zavaró "Dougie" balfaszkodása 10 percben, zavaró a 3 perces söprögetés a Roadhouse-ban, és ugyanígy zavaró egy 4,5 perces Nine Inch Nails klip is az epizód harmadánál, gyakorlatilag teljesen céltalanul bevágva. Mégpedig azért, mert olyan érzésem van, hogy ezek szimplán az ember idejét rabolják anélkül, hogy bármit is hozzátennének az egészhez. Az sem nagyon érdekel, hogy milyen metafora, szimbólum, többletjelentés van ezek mögött, mert akkor is fizikai fájdalom végignézni, ahogy Dougie 4 percen keresztül létrákat és lépcsőket rajzol. Emellett azt is nehezményezem, hogy az általam korábbiakban méltatott és szeretett karakterekből az első 8 részben semmit, de tényleg gyakorlatilag semmit nem kaptam. Kíváncsi vagyok, hová fut ki az egész, de nem vagyok túl bizakodó. Eddig úgy érzem, hogy jobban szeretem azt a Lynchet amelyik tiszta (Twin Peaks 1-2. évad, Elefántember), mint azt, amelyikről már elképzelni sem tudom, hogy mit tol (Twin Peaks 3. évad, Mulholland Drive).

2017-11-18 00:56:37 Akira (1988) kwzatz (4) #41

Tudtam, hogy igazi klasszikus cyberpunk alapmű, ezer éve szerepel a megtekintendő animék között (már-már inkább azt lehet mondani, hogy az én nevem szerepelt az Akira szégyenfalán.... ahogy a Chihiróén még mindig), aztán valahogy csak most jutottam el idáig. Valamivel földhözragadtabb történetre számítottam, nem gondoltam, hogy ennyire meredek! Az alapötlet, sztori nekem személy szerint nagyon tetszett, de nem érzem valahogy a mű egészében az "egységet", kicsit szétesik itt-ott, ezért kap "csak" 4-est. Ami még kiemelendő, az az animáció, mai szemmel is kifejezetten színvonalasnak mondható.

"Nem találtam benne hatalmas újdonságot."
Erre muszáj reagálnom, mégpedig öcsém vicces mondatával, ami az anime megtekintése után hangzott el:
"Azt hittem, hogy egy könnyed esti filmezés lesz, aztán egy gyerekből egy új univerzum született."
Nekünk ez újdonság volt. :D

előzmény: gomez1000 (#38)

Ahogy megnéztem ezeket a lényeket, valahogy hirtelen ráeszméltem, hogy a Star Wars többek között valószínűleg ezért sem tudott annyira magával ragadni soha. Akarva akaratlanul is eszembe jut a Mass Effect trilógia, amiben a különböző idegen fajok valahogy sokkal érdekesebbek, komolyabban vehetők, mint ez a sok retardált.

Ráadásul biológiai szempontokat figyelembe véve is helytelen a kérdés. Ha teszem azt az összes huttnak ilyen a testfelépítése, akkor például Jabba egyáltalán miért túlsúlyos? :D

2017-11-07 12:40:02 Get Out (2017) / Tűnj el! kwzatz (5) #42

Ez a film meglepett! Csak egy laza kis horror-thrillert vártam, ami kikapcsol, esetleg meglep a végén, de ez sokkal több annál! Akkor értjük meg igazán az egyes jeleneteket, amikor lelepleződik a csavar. Egyébként minden tiszteletem azé az emberé, aki hamarabb rájött, és őszintén kíváncsi vagyok rá, hogy miből.
Egyszerűen én végig azt gondoltam, hogy a gonosz rasszisták hipnózissal néger rabszolgákat kreálnak (nyilván a rendező célja is az volt, hogy ezt hitesse el velünk) és rohadtul nem azt, hogy ultra-liberális gondolkodású, istenkomplexusos, aberrált, beteg, elb*szott állatok agyátültetéses testcserét végeznek rajtuk. Engem az is elgondolkodtatott, hogy ki volt itt egyáltalán rasszista. Mármint Chris szemszögéből természetesen egyfajta "nice racism"-nek tűnik az, amit látunk a film során, és így jól érzékelteti, hogyan érezheti magát egy afro-amerikai csak fehér emberekkel körülvéve egy kieső helyen lévő birtokon, de a csavar után más értelmet kap szinte minden mondat. A barátnő például rasszista lenne? Vagy a nagyszülők, akik afro-amerikaiként élnek tovább? Esetleg a látássérült faszi, aki azt mondja, hogy őt nem érdekli a bőrszín, csak Chris látással kapcsolatos adottsága? Akiben én gyűlöletet éreztem a feketékkel szemben, az talán Rose fiútestvére volt egyedül. A többiek inkább úgy viselkednek, mint akik irigykednek a feketék adottságai iránt, és magukénak akarják azokat tudni. Tényleg nem tudom pontosan, hogyan értelmezzem ezt, ha rasszizmus is, mindenesetre nagyon eltér attól, amit általában rasszizmusként aposztrofálunk, és nekem például ez is nagyon tetszett, hogy nem standard, oktató jellegű, már-már elcsépelt dolgokról van szó. De az is vicces, hogy Chris barátja, Rod is rendelkezik faji előítéletekkel, nem véletlenül mondja Chrisnek, hogy ne menjen a fehér barátnője családját meglátogatni. :)
Nem sok film van a műfajban, amit érdemes még egyszer megnézni a rengeteg apró elrejtett utalás, foreshadowing miatt, amit közben nem vettünk (nem vehettünk) észre, mert nem értettük a lényeget, ez viszont olyan. Hiba nem átgondolni az egyes történéseket (vagy esetleg nem újranézni a filmet) egy másik szemszögből, mert tényleg nagy élmény, és nálam kapásból így lett a pontszám 4-esből 5-ös.
Pár ilyen csak röviden, amire gondolok:
1. A nagyapa/gondnok éjszakai futása. Gyakorlatilag az olimpián Jesse Owens ellen elszenvedett vereség motiválta az egész eljárás megalkotására.
2. Az eltűnt Andrew (a kalapos srác az idős hölgy mellett) véleménye arról, milyen érzés afro-amerikainak lenni. Itt lényegében egy fehér ember válaszát halljuk.
3. Az eltűnt Andrew amikor fordul egyet maga körül, és látszólag a ruháját mutogatja, valójában meg az új testét.
4. Ahogy mindenki más adottságáról beszél Chrisnek (a golfozó fickó, az idős nő, aki szexuális céllal érdeklődik a teste iránt, valamint a látássérült pali, aki végül megnyeri az aukciót)
5. Georgina, a szobalány összes jelenete, miután megértettük, hogy ő a nagymama.
Stb. stb. Tényleg, szinte az összes jelenet a filmben tartalmaz valami jelentéstöbbletet.

A poénok is tetszettek, az utolsón például bekönnyeztem a röhögéstől. A színészi játékot csak méltatni lehet, a kisebb szerepekben is minőségi alakításokat láthatunk.
Hibát nem is igazán tudok felróni, a fényképezés, a film tempója is nagyon rendben van, ment is a többi low budget gyöngyszem (Coherence, The Invitation, Take Shelter stb.) mellé.

2017-11-01 22:31:14 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kwzatz #23169

https://www.youtube.com/watch?v=bw2L--7ZDbw
Itt a teljes videó. Félelmetes a hölgy, és hát nyilvánvalóan komoly problémái vannak, egészen biztos, hogy nem egészséges. Elképzelem, ahogy ezután a videó után bemegy dolgozni, és jókedvűen, mosolyogva köszön a férfi kollégáknak.

előzmény: Tenebra (#23168)

2017-10-28 16:07:43 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kwzatz #23158

"progresszívan/árnyaltan gondolkodók"
És ez lenne például "hosszasan, bonyolultan érvelve fossátok a szót, én meg úgysem olvasom el, mert már sok ilyet olvastam, és mindenki unintelligens barom, csak én vagyok repülő, olvassátok el erről például ezt a tanulmányt" dézi, ha jól értem. Ejha! :)

előzmény: Olórin (#23156)

2017-10-27 23:43:39 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kwzatz #23150

Szerintem hagyd szimplán, értelmetlen.
"de feleslegesen írtál ennyit, mert nem fogom elolvasni, és nem azért, mert nem tudnék rá reagálni (annyi ilyet olvastam már"
Ez jutott eszembe déziről :D :
https://www.youtube.com/watch?v=jfaj0CEoa3s

előzmény: Hannibal Lecter (#23149)

2017-10-27 14:33:08 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kwzatz #23144

Akkor most olvasd el újra alaposan az egészet és próbáld meg úgy is. Úgy értem, ha szerinted az a pozitív, hogy valaki egyáltalán nem érvel, nem olvassa végig a vitapartnerek kommentjeit, de ettől függetlenül bátran unintelligensnek minősít mindenkit, linkelget tanulmányokat, aminek az alapvető módszereit sem érti, és gyakorlatilag semmit nem tesz hozzá a vitához (Olórinra, mint korábban is mondtam, ez nem érvényes), akkor az a te értékítéletedről is elmond egy-két dolgot.

előzmény: Újpest Ostora (#23142)

2017-10-25 12:21:55 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] kwzatz #23130

" épp az a cél, akkor van ennek értelme (az áldozatok megszólalásán túl), ha végre mindenki dühös lesz, hogy ez a helyzet, mert csak akkor lehet gyökeresen változtatni ezen"
Hát itt a gond! Hogy mi nem vagyunk dühösek! Az a baj, hogy több könyvet is olvastam a problémák kezeléséről, arról, hogy düh helyett miképpen lehet hozzájuk állni egy egészséges, pozitív módon. Hogyan lehet a düh helyett a logikát, a gondolkodást előtérbe helyezni, hogyan lehet sporttal csökkenteni a stresszt, stimulálni a testet és az agyat, hogy ez is hozzájáruljon az ellazuláshoz, hogy gondolkozzak, mielőtt beszélek, hogy meditáljak stb. Én hülye, pedig inkább forrongva, habzó szájjal, másokat unintelligensnek minősítve, lekezelve, a klaviatúrát csapkodva, ordibálva, dühösen kellett volna ehhez a vitához is hozzáállnom! Köszönöm, hogy felnyitottad a szemem, dézi! Mégis csak volt értelme ennek az egésznek, hála az égnek!

előzmény: dézi (#23129)

Összes komment...