kwzatz

Tapasztalat: 730 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 780
Regisztráció: 2009. szeptember 19. (8 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 15 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Avengers: Infinity War
Bosszúállók: Végtelen háború
5 2018-04-29 4,2
(204)
Thor: Ragnarok
Thor: Ragnarök
4 2018-04-25 3,7
(384)
Justice League
Az Igazság Ligája
3 2018-02-16 2,9
(245)
Gongdong gyeongbi guyeok JSA
Demilitarizált övezet: JSA
5 2018-01-17 4,4
(193)
Iron Man 3
Vasember 3.
3 2018-01-16 3,4
(721)
Dunkirk
 
4 2018-01-14 3,8
(563)
Akira
 
4 2017-11-18 4,1
(379)
Get Out
Tűnj el!
5 2017-11-07 3,8
(527)
Spider-Man: Homecoming
Pókember: Hazatérés
4 2017-11-04 3,6
(389)
Twin Peaks: Fire Walk with Me
Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!
3 2017-11-04 3,7
(420)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nem érzem annyira álbölcsességnek, amit idéztél. Pontosan miért/melyik részét gondolod annak? Ez a gondolat szerintem kicsit árnyaltabb, összetettebb, mint a titán célja.
Szerintem Thanos (illetve a film készítői) nem ezért téved óriásit. A képregényben még működött az Univerzum felének kipusztítása, mint cél, mert a Halált szerette volna lenyűgözni vele. Túlnépesedés szempontjából meg nyert néhány évtizedet (a Földből kiindulva), mert kb. akkorra visszaáll ugyanez az állapot (lehet, hogy akkor megint csettinteni akar? :) ).

előzmény: oscarmániás (#83)

Így van, de oscarmániásnak írtam.

előzmény: MicaHiro (#80)

"csak itt a különbség hogy Thanos rendkívüli teremtmény (elhangzik a Galaxis őrzőiben), ám testi adottságai kevés ésszel párosulhatnak"
A tervei a filmben valóban nem megalapozottak tudományos szempontból. Viszont Thanos a képregényekben alapvetően ilyen:
-Thanos is a supergenius in virtually all known fields of advanced science and has created technology far exceeding that which is found on contemporary Earth
-Thanos is also a master strategist

előzmény: oscarmániás (#76)

Elismerem, hogy nem alaptalan. :)

előzmény: Dió (#114)

Ez már most kíváncsivá tett. A készítők a következő részről:
Speaking to Buzzfeed, writer Christopher Markus said the untitled fourth Avengers movie "doesn't do what you think it does.
Markus added, "It is a different movie than you think it is." Most intriguingly, he teased that the many surprising deaths at the end of Infinity War are "real," at least in some manner. "Also... [the deaths are] real. I just want to tell you it's real, and the sooner you accept that, the sooner you will be able to move on to the next stage of grief.
Markus added: "We broke your heart. Now we're going to blow your mind."

Én nem mondom, hogy az egyén döntését csak és kizárólag ezek a tényezők befolyásolják, de egészen biztos, hogy az orbitális különbségeket a bevételekben ezek okozzák. De ahogy visszamentem 1980-ig, azért a top 20 javarészt soha nem létfilozófiai kérdéseket boncolgató művekkel volt tele. Nem látom, hogy a Függő játszma, A pusztító, a Krokodil Dundee 2 vagy a Rambo III mennyiben volt több a mostani szuperhősfilmeknél. És megint írod te is, hogy "már a kutya se akarja majd moziban nézni... márpedig akkor meg minek őket leforgatni." Az, hogy nem hoznak 1 milliárd $ felett (a top 20-hoz tavaly 500 millió $-os bevétel kellett), az nem jelenti azt, hogy nem éri meg őket leforgatni. Azokat a filmeket, amiket hiányoltok a top 20-ból, nem 2-300 millió dollárból készítik. Egyszerűen átalakult a bevételek szerkezete, teljesen más most a mozi, mint 20 (vagy több) éve volt, sokkal nagyobb az egész ipar. Nem kell attól félni, hogy a jövőben nem járhatsz majd változatos filmekre moziba, mert több készül, mint régen.
Ott van a Get Out 5(!!) millió dollárból, és hozott 255 millió $-t. Ez a 37. helyre volt elég 2017-ben. Azért gondolom, megérte nekik. :)

A marketinghez még valami az Infinity War példáján keresztül: A régi hagyományos marketinges módszerek mellett (tévéreklám, plakát), szerinted mennyien tudnak most többen erről a filmről, mint mondjuk a Get Outról, köszönhetően pl. annak, hogy a filmben szereplő kb. 20 ismert színész (akiket milliók követnek) megosztja twitteren, fb-on a film trailerét, valamint rendszeresen posztol róla? Egy kis filmnek - vagy akár egy filmnek, amiben csak teszem azt 4 ismert színész van - nincs esélye ezzel versenyezni.

Olórin: Igen, én is tapasztaltam már ilyet, de soha nem értettem.

előzmény: Dió (#110)

Azért volt néhány karakter, aki a csettintés előtt halt meg: Heimdall, Loki, Gamora, Vision. Rájuk gondoltam elsősorban.
Amúgy persze, a porladást biztos, hogy vissza fogják fordítani, mert lesz még Black Panther, Pókember, Doktor Strange, Guardians of the Galaxy. :) Én biztosra veszem, hogy az eredeti Avengers team fog hősi halált halni a nemes cél érdekében. Talán Black Widow és Hulk túléli, de Vasember, Thor, Amerika kapitány és jó eséllyel Hawkeye mennek.

előzmény: Olórin (#54)

Ha néhányan közülük valóban halottak maradnak, illetve a jelenleg túlélők közül néhányan csatlakoznak még hozzájuk, akkor az azért korrekt lesz szerintem. Látok erre némi esélyt. Az eredeti Bosszúállók mindannyian túlélték. Gyanús, hogy nekik kell majd valamiféle áldozatot hozni, plusz a szerződések sem segítik az életben maradásukat. :D

előzmény: Olórin (#51)

"A Végtelen háború abból a szempontból elképesztő(en jó), hogy állítólag sok szuperhős meghal benne. :D"
Részben azért, amit említettél, hogy egy idő után már úgy érzi az ember, hogy "tét nélküli, a hősök megmentik a világot századszor is filmek" ezek; bevallom, ezt vártam benne a legjobban. :) Persze a nézők nagy része nem sejtette, hogy mi fog történni. Valahogy így festhettem közöttük a moziban.
http://www.reactiongifs.com/r/survivor1.gif
Sajnos a különböző képregényes hókuszpókuszok, a következő epizód, valamint a színészek szerződései miatt így sem lehet olyan súlya, mint egy Millió dolláros bébinek vagy Régi városnak, de tetszett a változatosság.

előzmény: Hannibal Lecter (#104)

Alapvetően sok dologgal egyetértek abból, amit írtál. Nem gondolom, hogy filmtörténeti remekművek, ettől függetlenül megnézem ezeket, és szerintem jól csinálják, amit csinálnak. Ahogy írtad, ez a része ízlés kérdése. Amikkel nem értek egyet, az a következő:

1. "Összegezve tehát: vannak kisebb-nagyobb motívum- és hangsúlybeli, tematikai eltolódások az egyes filmek, alsorozatok között, de nagy körvonalaikat, világképüket,
vizuális világukat, karakterépítésüket tekintve eléggé homogének. És tudjátok, mi bizonyítja ezt legjobban? Az, hogy én (és én úgy látom, ezzel elég sokan így vannak még rajtam kívül is) pl. nem tudnám felidézni, pontosan miről is szólt a Vasember, a Thor első része, a Hangya, az Amerika Kapitány etc. Annyira egyszer használatos, "eldobható", alkalomra gyártott filmek ezek, annyira uniformizáltan McDonald's-jellegűek, annyira ugyanazon célra készültek, és annyira tét nélküliek, súlytalanok."

A kérdésem, hogy ha én meg emlékszem ezekre, akkor mégsem bizonyítja a legjobban? :)

2. "Igen, vallom, hogy ezek a filmek egy 6 éves gyerek szellemi színvonalára süllyesztik le a nézőt (ja, bocsánat, nem, mert a Hangya egy 3 évesére), végtelenül buták és infantilisek."

Ezt soha nem értettem, hogy működik. Ha én megnézek egy Tizenkét dühös embert (amit egyébként nagyon szeretek), majd meg akarok nézni egy Aranypolgárt (ami szintén tetszett), de a kettő közé beillesztek egy Hangyát, mert akarok valami könnyedebbet, némi akcióval és néhány poénnal két moralizálás között... Nos, akkor arra a két órára esek vissza a 3 évesek szellemi színvonalára, vagy utána már az Aranypolgárt is azzal nézem? (esetleg mindig is azon voltam? :O) A Marvel-filmek humora amúgy érdekes kérdés, van ami nagyon mellé szerintem (mások meg nevetnek rajta), és vannak poénok, amin én is nevetek. Összességében azért simán az Adam Sandler filmek fölé helyezném őket, még ha ez nem is jelent sokat.

3. "Egyébként pedig eddig lefutott 18 film, abból 3-4 az, aminek kicsit egyedibb, elrugaszkodottabb a közege, a többi viszont Manhattanben vagy valamilyen más nagyvárosi környezetben, katonai komplexumokban, titkos bázisokon etc. játszódik,"

Szerintem a helyszínek azért elég változatosak, a Végtelen háború meg ilyen szempontból egyenesen elképesztő.

Összes komment...