Maidx

2010-08-09 15:17:03 Marley & Me (2008) / Marley meg én Maidx (2) #7

Superboo, legyszives spoilerezz legkozelebb.

Ebben a filmben a szerelem 4 fázisát találtam meg a lehető legletisztultabban, legkifinomultabban és legcsodaásabban megalkotva. Gyönyörű film.
M.

2010-06-15 00:23:31 Taxi Driver (1976) / Taxisofőr Maidx (4) #66

Nem mondtam egy szoval sem, hogy nem jo film. Annyit mondtam, hogy kevesebb, mint amire szamitottam, es nem kedvelem annyira Scorsese stilusat. Ennek megvaltoztatasara egy vita, egy beszelgetes nem lenne eleg. A film nagyszeruseget pedig alapbol elismerem.

2010-06-04 11:08:43 Taxi Driver (1976) / Taxisofőr Maidx (4) #56

Nagyon sok embernek elege van a vilagbol, megsem kezdenek el olni. Aki ilyet tesz, en arra nyugodt szivvel rafogom az orult jelzot. Gondoljatok mar bele.
M.

2010-06-03 22:27:58 Taxi Driver (1976) / Taxisofőr Maidx (4) #45

Csendes őrült volt, de a csendes, mosolygós örültnek is vannak előre látható jelei. Jelei, amik nekem hiányoztak a karakterből. A filmből magából pedig a feszültség.
Lehet, hogy ez az én butaságom, de így látom...

2010-06-03 21:43:46 Taxi Driver (1976) / Taxisofőr Maidx (4) #43

Örülök, hogy megkérdezted. Azért jöttem fel az oldalra, hogy kijavítsam az osztályzatomat 4-esre,(2 nap gondolkozás után). Most látom, hogy válaszoltatok is.
A film, azért nem lehet nálam zseniális, mert a főszereplőn nem éreztem az indulatot, az elmebetegséget. A filmben nem éreztem a feszültséget, a dinamikát. Nálam nagyobbat ütött volna, ha ez a véres végjátszma, egy sokkal erőteljesebb story után érkezik meg. Így nem éreztem se csavart, se katarzist a végén.
Scorsese-nak nálam egyelőre nincs 5-ös filmje abból a 4ből, amit idáig láttam. Pedig mindig nagyon nagy kedvvel ülök neki a műveinek.
M.

2010-06-01 20:25:56 Taxi Driver (1976) / Taxisofőr Maidx (4) #40

Tényleg hihetetlenül jó a film hangulata, a színészi játék, az operatőri munka. A film alapideológiája zseniális. De nekem mégis kevés. Nem éreztem teljesen kibontakozottnak a filmet. A vége nem okozott katarzist. Sokkal jobbra szémítottam.

Egy rész viszont hihetetlenül megfogott és szerintem mindig fogok rá emlékezni. Amikor a véres ujjával "megöli magat". Az a kép egy teljes filmmel felér.:)

No mindegy, összeségében úgy érzem, én nem tudok teljesen megbarátkozni Scorsese-val, bármenniyre is szeretnék. Egyszerűen nem az én stílusom.
(Kedvenc rendezőm Stanley Kubrick)
M.

2010-05-11 23:39:36 Hooligans (2005) / Huligánok Maidx (5) #27

Előttem lévőkhöz:
Higyjétek el, ha valaki szereti a focit, és könnyen befolyásolható, nagyon könnyen rá tud kapni a huliganizmusra. Megszereti az őrületet, a szurkolást, az "egységben az erőt", és máris fanatikussá válik. Ezért van az, hogy nagyon sokan nem (csak) a fociért mennek ki a pályára. Számtalan embert magával tud rántani ez az érzés. (nem akarom idehozni, de lsd. nácizmus - csak egy jó szónok kellett.)

A filmről annyit, hogy a maga kategóriájában szerintem nagyon jó, persze lehetne rajta javítani. Megadtam rá az 5-öst, mert ahányszor láttam, anyniszor lekötött.
M.

Jó film volt, végre nem az általános humorral. Inkább ilyet gyártsanak, mint nevetségessé vált, hétköznapi Amerikai tucatfilmet.
Nagyon jó karakterek, kedves humor, egyedi stílus. Végig lekötött.
M.

Még moziban láttam a filmet, csak most mertem írni ide, azóta minden formában kerülöm a filmet.
A moziba úgy kerültem, hogy a barátnőm mondta, hogy úgyse tuduk végéignézni egy "nyávogós, szerelmes, amerikai tucatfilmet", anélkül, hogy teljesen némán végigülöm, és semmilyen megjegyzést nem teszek hozzá. Mondtam neki, ha már lúd, legyen kövér, Twilight. - És nyertem. Nyertem, mert a filmben az ég világon semmi nem történik, egyszerűen képtelen voltam hozzászólni. Csak hátradőltem, szenvedtem, és küzdöttem, hogy el ne aludjak, mert a végén még érvénytelen lesz a fogadás, illetve az igéretem.
Nevetségesnek tartom, hogy a mai fiatal lányokat, le lehet nyűgözni, egy ilyen szegényes filmmel és természetesen egy kigyúrt fiúval, aki indokalatlan okok miatt, egy órán keresztül félmesztelenül mászkál. A filmben semmi értékelhető nincs, a párbeszédek, monológok szánalmasok és olcsók, rendezés értékelhetetlen, az operatőr semmi pluszt nem ad hozzá, a forgatókönyv unalmas, és a színészek tragikusak.
Amikor hazajöttem a moziból, és értékeltem a filmet, szinte csak nézhetetlen volt mindegyik szavazat, alig volt, aki zseniálisra szavazott volna, természetesen volt sok 2-es és néhány 3-as 4-es.(Kb, 2 volt az átlag). Számomra érthetlen, hogyan tudta magát így felhúzni a film.
Lehet, hogy most nagyon bunkó leszek, de sajnálom azokat az embereket, akik erre zseniálist adtak.

u.i.: Szerencsére, a barátnőmnek se tetszett, pedig a regényt szereti.
M.

2010-04-12 23:54:41 True Lies (1994) / Két tűz között Maidx (4) #8

Nagyon szórakoztató kis film, kellemes humorral. Egyedül a vége volt fárasztó és elnyújtott számomra.
M.

2010-03-26 00:08:28 Oldeuboi (2003) / Oldboy Maidx (5) #61

Ha szeretnél 2 órát feszültségben végigülni...
Ha szeretnél 2 órát látni a keleti Tarantinotól...
Ha szeretnél 2 órát még a film után is csak ezzel foglalkozni...
Ha szeretnél 2 órát csodálni egy rendezést...
(mindezt akkor is, ha nem preferálod a legtöbb keleti filmet - mint én)
...akkor, Oldboy.

A film világmeglátása nagyszerű, sajnos a hangulata nekem fárasztó, idegesítő, öncélú és egyhangú volt, bár az elején engem is beszippantott, de a végére nem hogy kiköpött, még át is kergetett a másik oldalra.

A vége szerintem happy end két dolog miatt.
1. A hajót tomorrow-nak hívták, ami arra utal, h van JÖVŐ.
2. Amikor a végén kiírják a címet, több gyereknek a sirása hangzik, ami pedig arra utal, hogy a világ még NINCS ELVESZVE.
Ergo a jövő nincs elveszve.

M.

2010-03-09 23:12:50 The Big Lebowski (1998) / A nagy Lebowski Maidx (5) #34

Szerintem is inkább szatíra, de imádom a Coen fivérek humorát. Annyira jellemző rájuk, bújtatott fekete humor. És szerintem is sok keserűség van a filmben.
limupei: Ez a film az egyszerű, tanulatlan, gondolkodni nem képes embereknek a szatírája, akik csak vannak a világban. Részenként pedig beugranak a minden napos élet dolgainak a kifigurázása.

Két idézetet hoznék ide:
1. Walter Sobchak (miután elveszítettek egymillió dollárt): Szarjál rá, Töki! Menjünk bowlingozni!
2. Dude: Van valahol egy supermarket? (nem pontos idézet)

Hatalmas film. Zseniális.

Egyik film, amit a legjobban utálok a világon. Mindent utálok benne. A politikai kifigurázásokat, Adam Sandlert, a gusztustalan és értelmetlen poénokat, a rossz és kiszámítható történetet.

Nem akarok közönséges lenni, és nem akarom magamat lejáratni, de a következő az lesz, hogy a two girls, one cup-on fognak nevetni az emberek?

Szerintem is az amerikai limonádék között abszolút megállja a helyét, nem idegesítő, jó kis délutáni szórakozás egy családnak.

2010-03-02 23:49:25 The Pianist (2002) / A zongorista Maidx (4) #51

Nagyon szép film, a küzdésről, az emberi sors(ok)ról, de (tudom, most le fogtok szólni) szerintem az eleje túlzó volt, és hatásvadász. Pl. amikor a tolókocsis, idős embert kidobjak a német katonák és amikor egy gyerek fején futnák át a menekülő zsidó emberek.

2010-03-02 23:39:57 Valkyrie (2008) / Valkűr Maidx (3) #112

Annyira ellenszenves volt Tom Cruise ebben a filmben, es annyira nem tetszett ebben a katonai szerepben, hogy szinte élvezhetetlenné tette a filmet számomra. (Vallástól, politikától, aberáltságtól, normálisságtól eltekintve).

2010-03-02 22:20:14 A palacsintás király (1973) Maidx (5) #1

Éliás-tóbiás egy szál dömdömdöm.
Nagyon kedves gyerekfilm:).

Teljes mértékben egyetértek '-senki-'-vel.

Lenyűgöző filmre számítottam. Talán a csalódásom miatt adok rá 3-mast. A film maga amúgy 70%-os nálam, messze nem értem, hogyan lehet ez a legjobb film, itt a KT-n.

2010-03-02 22:06:18 Hannibál tanár úr (1956) Maidx (5) #3

Zseniális film, amit még zseniálisabbá tesz Szabó Ernő bámulatos játéka.

Igaz, első kézikamerás film, meg első rendezés, de nem értem mi abban a filmben az izgalmas, (vagy ha nem feltétlenül ezt nézzük) az élvezhető, hogy 3 borzalmas színész idegesítő stílusban vitatkozik egymással a film 60 percében, 3 éjszakán hallanak hangokat és találnak kőrakásokat, majd a végén történik valami megmagyarázhatatlan, amin nincs is kedved gondolkodni, mert örülsz, hogy vége, és inkább átkapcsolsz a barátok köztre, csak ebből ne láss még egy percet se.

Fogadnék bárkivel,( ha lehetne,) hogyha nem kézikamerás film lenne, a toplisták legaljra került volna. (megjegyzem, nálam így se került sokkal magasabb helyre).
M.

Végre sikerült megnéznem ezt a filmet. Mit kell, hogy mondjak, körülbelül 5 max. 8 rész, ami magáért és Párizsért beszél. A személyes kedvencem a vak fiú története. Imádtam ahogy elmeseli a kapcsolatukat... Na az volt, amikor én is beleszerettem Párizsba. Sajnos sok gyenge rész volt, aminek se fülét, se farkát nem találtam, vagy pedig értelmetlen volt.
Tudom ez nem a film hibája, hanem stílusé,(amit igazabol nem is lehetne hibának nevezni) de a jó részek se tudtak nagyot ütni, nem tudtak leülepedni, mert már rögtön a következő rész jött.
Szerintem dob a filmen, ha elképzeled, hogy mlyen ember életéből lehetettt kiszedve az epizód.
3/4et adnék, de úgy érzem, a hangulat és amiatt a néhány rész miatt, megadhatom neki a 4est.
M.

Nem. Áldokumentum film, ráadásul két befejezése is van.


Nekem pont azért tetszett a film, mert a hatást nem a betegebbnél betegebb értelmetlen zenével, és ijesztegetéssel fokozzák, hanem elnyújtott, idegzúzó jelenetekkel, ami talán mégjobban erősíti az izglmat.
A pont jó ütemben adagolják az egyre félelmetesebb jeleneteket. A film számomra sokkal többet adott, mint a többi horror, bár számomra mégsem zseniális.
Nálam sokkoló hatást ért el a végére, ami bennem maradt még egy ideig, ami mindenképpen többet ad, mint 1,5 óra (jobb esetben) borzongás.
Az első 45 perc( kb a film fele) nem volt félelmetes, utána bekeményedik, de nem is kell mindent a nyakunkba zúdítani.
A házból két dolog miatt nem költöztek el szerintem. 1. Mondták a filmben, hogy a lény vagy legyen az bármi, nem a házban van, hanem a nőt követi. Aztán a végén ki is derül, hogy miért. 2. A férfi le akarja videózni a lényt mindenáron, ezért nem akar elmenni. Kivéve a végén, de akkor már tudjuk mi van.
Azt, hogy sosem kapcsol lámpát, azt énsem értettem

Összességében nekem tetszett. Szerintem érdemes megnézni, bár az ideglelést még nem láttam, de bepótlom:)