pokroc

Az a színész, jajj. De jó lett volna másnak adni Janka szerepét.

előzmény: kaamir (#2)

Legalább a színészi játék miatt adattál volna több pontot. Lehet rossz hangulatban nézted, vagy nem figyeltél oda eléggé, de az 1es pontszám semmi esetre sem helytálló, 1est a valami amerikára lehet adni, teljesen jogosan. Ajánlom az újbóli megtekintést.

előzmény: kaamir (#9)

Szerettem volna elmerülni ebben a hihetetlenül sötét korszakban, de nem sikerült. Az eszközök, amivel megprobálták bemutatni, mind inkább kizökkentettek, nem volt olyan jelenet, amit át tudtam volna érezni. A kamera, a hangok, a "mindenki dohányzott a 80as években", a romantikus szál, az értelmiségiek mind irritálóak, nem sikerült velük méltón bemutatni ezt az igazán szomorú, eddig kevésbé feldolgozott témát. Kár érte.

Rég nem volt rám ilyen hatással film. Mind a 366 perce és minden szereplője csodálatos! Utánanéztem, hogy nem egy regényből készült-e, mert nem hittem el, hogy ilyen remekül kidolgozott történet és karakterek mögött nem áll egy könyv. Gratulálok a rendezőnek!

Amikor ötödjére hangzott el az "enyém", "75ezer", "megveszem", "add el"...elbóbiskoltam. Oké, hogy egyszerű emberek, nem kellenek magasröptű filozofálgatások, de azért egy-két összetett mondatnak örültem volna. A hangulat és a helyszín viszont kiváló.