Starsky

2011-10-23 19:04:57 The Eagle (2011) / A sas Starsky (3) #11

Gyönyörű képek és fantasztikus zene, legendán alapuló történet, korhű környezet, véres csaták, különös fordulatok és mély emberi érzések... DE! elcsépelt mondanivaló, átlagos színészi játék, kissé gagyin bemutatott nomád népek, semmiből felbukkanó harcosok és a vége felé nekem igencsak Gyűrűk Ura ízű lett. Egyrészt a főszereplő páros, másrészt a zene miatt, ami viszont tényleg nagyon gyönyörű és önmagában is élvezhető.

Remek kis kosztümös film, jó színészi alakításokkal, korhű hangulattal, fura hepienddel és az elbűvölő Nicole Kidmannel. Erős hármas.

Kívülállóként (lekopogom) mindig érdekes látni az alvilág belső működését, hierarchiáját és hogy a csúcsról előbb vagy utóbb mindenki a mélybe zuhan. Különösebb kivetnivalót nem találtam a filmben, habár a végére már-már shakespear-i halálozási rátát mutat, de végülis pontosan azt adja amit az ember egy modern New York-i gengszterfilmtől elvár.

2010-06-04 17:15:38 Up (2009) / Fel Starsky (4) #117

A film nagyon látványos, az elején pedig olyan jelenetek vannak, amik a legnagyobbak közé emelnék az animációs filmek között, ha a vége kicsit kevésbé lenne hihetetlen. (pl:a beszélő kutyák, vagy hogy Charles Muntz, aki jó 20-25 évvel idősebb a mi szintén aggastyánkorú a hősünknél még mindig aktívan gonoszkodik az őserdőben.) Persze ennyi belefér egy mesefilmnél, de nálam ezért kapott csak 4-est és nem 5-öst. Mindent összevetve hatalmas pacsi a Pixarnak, a nem túl erős WALL-E után ezúttal (ismét) bizonyították, hogy mégiscsak ők a legjobbak ebben a műfajban.

Hatalmas csalódás! Többet vártam mind Burtontől, mind Johnny Depptől. Az hogy a köddéváló macsek a legérdekesebb karakter a filmben mindent elmond a többiek laposságáról. Depp kicsit Wonka, kicsit Sparrow, és Anne Hathaway is szörnyű. A látványilag nem rossz, de olyan mintha egy másik rendező próbálta volna burtonösre csinálni, ebben az esetben nagyon jó munkát végzett volna, de hát ugye nem ez a helyzet. A történet unalmas és kiszámítható, talán kicsit kapkodó is, és helyenként kusza visszautalások vannak hogy aztán semmi komoly jelentőségük ne legyen. Néhol kicsit Gyűrűk Ura, Alice kicsit Jeanne d'Arc és egyáltalán nem érdemes 3D-ben nézni, sőt egynél többször talán máshogy se.