Pateszken

2011-01-06 09:25:37 127 Hours (2010) / 127 óra Pateszken (4) #1

Elképesztő film.

2010-11-28 04:30:18 Easy A (2010) / Könnyű nőcske Pateszken (4) #3

Nagyon érdekes, hogy a film a kirekesztés, megbélyegzés kapcsán nem csak az amerikai tiniregékből jól ismert mumusokat vonultatja fel, hanem az USA-ban második virágkorát élő fundamentalista kereszténységet is terítékre veszi.
Ez, tengerentúli mércével mérve, "rendkívül merész", sok újkonzervatív csoport elfogultsággal, keresztény ellenességgel vádolja a rendezőt.
Szerintem a kezdeményezés figyelemreméltó, a humor, szatíra eszközeivel éppen egy olyan párbeszédet indíthat el az ottani fiatalság körében, amely a téma érinthetetlensége miatt eddig nem bontakozhatott ki.(Mire jogosít fel a személyes meggyőződés?Hol ér véget a mérsékelt hit, s kezdődik a vakbuzgalom? stb.)

Egyébként az aktuálpolitikai vonatkozásain túl is üde benyomást kelt az alkotás.
Visszafogottan kezelt szerelmi szál, kreatív rendezői megoldások(a stáblista például) és egy valóban elragadó Emma Stone.

2010-11-09 09:43:50 Gigli (2003) / Gengszterrománc Pateszken (1) #4

A filmhez tartozó IMDb-s rövid ismertető jól példázza, milyen nehéz úgy összefoglalni ezt a történetet, hogy egyben ne is minősítsd le azt.:D

The violent story about how a criminal lesbian, a tough-guy hit-man with a heart of gold, and a retarded man came to be best friends through a hostage.

2010-11-09 09:19:04 Red (2010) Pateszken (3) #2

A történet nem tartogat meglepetéseket, a szereplőgárda azonban van olyan rutinos és szerethető, hogy élvezhetővé tegye a filmet.

2010-10-31 03:52:52 Inception (2010) / Eredet Pateszken (4) #391

Akkor, én is közölném a magam elméletét.


Szerintem a főhős a végén felébred.Gondolom ezt azért, mert
1.Cobb az álomjelenetekben mindig jegygyűrűt visel a bal kezén, a záróképsorokon ez nincs az ujján.

2.A gyerekei a film során ugyanazokban a ruhákban bukkannak fel, kivéve az utolsó képkockákat, amikor a kislányon egyrészes, rózsaszín szoknya helyett, kantáros, rózsaszín szoknya van, amely alól váll fölött fehér blúz lóg ki.
A fiú ingének a hátán egy vastag, vörös, keresztszerű minta helyett több, árnyaltabb, barna/vörös sáv fut, a cipője pedig fekete helyett világos szürke/fehér.(Meg kell jegyezni, hogy ezek egyszeri nézésre aligha kiszúrhatók.)
Azaz a gyermekei már nem az álombéli, "statikus" projekciók, hanem húsvér lények, akik az utolsó találkozás óta elkoptattak néhány ruhát.Még akkor is, ha valaki gondoskodott róla, hogy az emlékképekben látottakhoz megtévesztően hasonló darabokat vegyenek fel aznapra.:D
Egyébként a gyerekek mögött látható partoldal is másképp néz ki.

A hozzászólások visszaolvasásában csak az első oldalig jutottam, szóval nem tudom, mennyire lettek kivesézve ezek a pontok.

Szórakoztató útifilm, szimpatikus karakterekkel, igazán korrekt történettel, rendezéssel.
Nagy kár Hughes-ért..

Mondhatni, ez a 2.0-ás Web egyik legismertebb "tündérmeséje".
A fiatal, ambiciózus Zuckerberg néhány év leforgása alatt, egy már meglévő koncepció újragondolásával, forradalmasítja az elektronikus közösségi hálók világát, fél milliárd új "barátra" és gates-i mércével mérve is, tekintélyes magánvagyonra tesz szert.
Mindezt anélkül, hogy különösebben elmozdulna a klaviatúra mellől.

Ez mind impresszív, az internetes fejőstehén tőgyei valóban gigantikusak, ha azonban a néző túlteszi magát a szóban forgó összegek nagyságán, a film igazán semmi emlékezetessel nem szolgál.
Látszik, hogy a készítők próbálták feltupírozni a történetet, egy felső középosztálybeli, gondtalan komputer programozóét nagyjából ennyire lehetett.

Jól szórakoztam a filmen, de a történet már-már bántóan fantáziátlan.

Érzésem szerint a film nem is próbált meg több lenni, ideák, benyomások, vélemények álomszerű kavalkádjánál.
Bár a szereplők hasonló témákat érintenek, összességében semmiféle koherens üzenet, vagy "igazság" nem rajzolódik ki.
Röpke betekintés az elme ábrándos, nyughatatlan mélységeibe, kedvcsináló, esetleg meghívás.
Akárhogy is legyen, én nagyon élveztem.

2010-09-05 00:43:32 Mary and Max (2009) / Mary és Max Pateszken (4) #5

Kissé keserédes, nagyszerű alkotás.

2010-08-18 10:40:01 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Pateszken #8572--
Áthelyezve a(z) Garfield's Pet Force topikból.

2010-08-18 10:37:39 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Pateszken #8571--
Áthelyezve a(z) 10 Millionen Volt topikból.

2010-07-04 16:28:44 Cool as Ice (1991) / Ice Baby Pateszken (?) #1

A film rövid elemzése, nosztalgiázzatok.
[link]

2010-06-22 22:35:18 Kick-Ass (2010) / Ha/ver Pateszken (4) #63

HA/VER?
Azt hiszem, a szinkronos verziót kihagyom.

2010-06-14 21:38:24 The Happening (2008) / Az esemény Pateszken (2) #344

Ha eltekintek a buta párbeszédektől, a temérdek üresjárattól, a tudományosan nem megalapozott történettől, a szájbarágós üzenettől, az infantilis és kiszámítható végjátéktól, akkor egy halvány, harmatos kettest megérdemel.

Az alaptéma nem túl eredeti, azért az az érzésem, hogy ebből többet is ki lehetett volna hozni.
Nagyon kiszámítható és gyakorta logikátlan.

Cheesy.

Képzeletben már megszavaztam neki egy egyest.

Ahogy olvasom, Romero a forgalmazókat próbálta bosszantani ezzel a véres befejezéssel.
Nálam ez mentette meg a filmet a nézhetetlen kategóriától.
Rendben van, hogy próbált egy kis pszichodrámát belecsempészni az alkotásába, de ilyen elnyújtott formában ez élvezhetetlen.
Kár érte.

A fő helyszínt és néhány apróságot leszámítva nem is nevezhető remaknek.
Ez a film gond nélkül megáll a saját lábán.

2009-11-25 23:48:47 Moon (2009) / Hold Pateszken (4) #34

Különös,engem elgondolkodtatott.
A filmbéli cég nyilván pénzügyi megfontolásból döntött úgy,hogy inkább alkalmaz egy (valószínűleg) olcsóbb megoldást,mint hogy vállalja az oda-vissza szállítás és a munkabér költségeit,nem beszélve a későbbi kellemetlenségekről(pszichés/fizikai betegségek,otthoni kapcsolatok szétesése,esetleges kártérítési perek stb.)
Ebben a világban a klónozás majdhogynem "filléres" technológiának tűnik.Háromévente felébresztenek egy előre legyártott Sam Bellt,aki megkapja elődje emlékeit(jobb munkamorál érdekében?),lehúzza a szerződésben foglalt három évet,majd boldogan fekszik az hibernálókabinnak álcázott hamvasztóba,hogy egy új,fittebb klón válthassa.(jól láthatóan egy idő után szellemileg és fizikailag is hanyatlásnak indulnak,gondolok a film elején bemutatott hallucinációkra,vagy a vérhányásra,fogkiesésre stb.)
A cég ilyen irányú tevékenysége nyilván ismert a Földön,de a többség szemet huny a felmerülő emberjogi,etikai problémák felett,mivel az olcsó és megbízható üzemanyaggal látja el a bolygót.
Valamiért a fejlődő országok és azok éhbérért dolgoztatott lakossága jutott az eszembe.

2009-11-15 23:06:32 Good Bye Lenin! (2003) Pateszken (4) #6

Jó film.

A történet röviden.Ahogy én látom.
shite

A film egyáltalán nem kiemelkedő,sőt.:D
De kedves emlékek fűznek hozzá.Annak idején a Szív Tv adta,felvettem videokazettára és rongyosra néztem.Fogalmam nincs miért,talán a szomszéd lány volt az oka.:D

Bár slipknot kolléga mély analízise elgondolkodtatott egy percre,a látványra habozás nélkül ötöst adok.A többin még töröm a fejem.

Camilla Belle miatt kettes.

2009-07-20 09:46:05 Brüno (2009) Pateszken (3) #29

Összességében nem olyan rossz a film,de könnyen felejthető.A soványka történet nem szolgál meglepetésekkel,az alapszituáció és a legtöbb fordulat egy az egyben a Boratot idézi.Talán hiba is számon kérni ezeket egy Sacha Baron Cohen produkción.
Van néhány szórakoztató jelenet.

Például mikor Paula Abdul a karitatív tevékenység fontosságát ecseteli Brünonak,miközben egy térdelő mexikóin üldögél. :D

Egyedi,piszkosul hangulatos képi világ,nagyszerű monológok és dialógusok,emlékezetes alakítások.Nálam simán ötös.