Bruce94

Tapasztalat: 1996 film
Kompetencia: 19 film
Súly: 2471
Regisztráció: 2009. július 6. (11 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 19 user

Bemutatkozás

26 éves srác vagyok Nagykanizsáról. 15 éves fejjel regisztráltam erre az oldalra, mert elegem lett a Port.hu-ból. Két dologgal büszkélkedhetem az oldalon eddig nyújtott tevékenységemet illetően: Egy időszakban én gyűjtöttem ki a legtöbb érdekességet filmekhez, valamint én követtem el az oldal történelmének két legnagyobb tárgyi tévedését. :) (A Driveban véletlenül összekevertem Albert Brooksot és Harvey Keitelt, valamint a Kaktusz virágát a romantikus filmek ősatyjának neveztem.)
Az utóbbi időben sajnos kevesebb filmet láttam, mint tizenéves fejjel, de igyekszem ezen változtatni, valamint újra aktívabb szeretnék lenni majd az oldalon.) Szabadidőmben különböző honlapoknak, és blogoknak írok, amiket azonban az oldal szabályai szerint ezeket nem fogom reklámozni. :D

Kedvencek

Rendezők: Clint Eastwood, Martin Scorsese, Roman Polański
Színészek: Al Pacino, Anthony Hopkins, Christian Bale, Robert De Niro
Műfajok: dráma, sportfilm, western
Országok: amerikai, angol
Korszakok: 2010-es évek eleje, 70-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: Nagykanizsa

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Empire of Dreams: The Story of the 'Star Wars' Trilogy
Star Wars: Az álmok birodalma
5 2021-05-06 4,3
(24)
Gengszterfilm
 
3 2021-05-06 3,2
(50)
Könnyű testi sértés
 
4 2021-05-05 3,9
(86)
6 Days to Air: The Making of South Park
Hat nap adásig: Így készül a South Park
4 2021-05-04 4,0
(21)
Star Trek: Nemesis
Star Trek: Nemezis
3 2021-05-04 3,4
(153)
Star Trek: Insurrection
Star Trek: Űrlázadás
3 2021-04-29 3,1
(133)
Il Casanova di Federico Fellini
Casanova
2 2021-04-28 3,9
(139)
The Magnificent Seven
A hét mesterlövész
3 2021-04-27 3,1
(311)
Six Shooter
 
5 2021-04-27 4,1
(151)
Seven Psychopaths
A hét pszichopata és a si-cu
4 2021-04-27 3,7
(697)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Kevéssé ismert, bájos gyöngyszem, ami a lehető legrosszabbkor, a Macskafogó évében jött ki. A történettől nem kell csodát várni, mégis nagyon szeretetteljes ahogy körbeérnek a szálak a végén. A főszereplőben megvan a jellemfejlődés, a mellékszereplőknek is van egy-két nagy pillanata, és az új gazdik is szerethetőek ha rájövünk mit mondanak (ebben segíthet ez a videó, ahol megfordították a hangsávot https://www.youtube.com/watch?v=4R4MJOUdod8).


A szinkron szintén briliáns: Bánsági Ildikó kiváló Grétiként, de aki a prímet viszi az nálam Sztankay István Akela hangjaként, egyszerűen hallani a hangjátékán, hogy élvezi ahogy kutyát "játszhat".

Nem éri el ugyan a legnagyobb klasszikusok szintjét a Pannónián belül, de így is nagyszerű kikapcsolódás. Kutyusgazdiknak pedig kötelező jelleggel ajánlott. :)

Sziasztok!

Amikor megállt a sport.

Az HBO dokumentumfilmje a sportvilág leállásáról.

https://m.imdb.com/title/tt12363832/

Elkezdtem megnézni azokat a Pannónia Stúdiós rajzfilmeket, amelyeket vagy nem láttam még korábban, vagy 15-20 évvel ezelőtt néztem meg, és már kevésbé emlékszem rájuk. Bár a főcímdal ismerős volt, ám szerintem a Hugó gyermekkoromból kimaradt.

Kissé bajban vagyok ezzel az alkotással, ugyanis tagadhatatlanul megvannak az érdemei, de sajnos a hátrányai is, ezek közül a legnagyobb pedig az, hogy az alkotók nem tudták eldönteni, hogy kinek is készítenek rajzfilmet.

Talán a stúdió legcukibb meganimált főhősét látjuk, akivel kapcsolatban hamar elfelejtjük, hogy a "vízipaci" akár a gyerekekre is rátámadhat, de ezt még tudjuk be annak, hogy meséről van szó. Viszont adva van az ismertetőben is leírt tragédia, amihez képest számomra Oroszlánkirály hasonló jelenete szinte sehol sincs érzelmi hatását tekintve és ami szerintem a gyerekeknek külön traumát okoz, így 12-14 év alatt szerintem nem is ajánlott a megtekintése. Aztán a közepén az üldözési jelenet átmegy egy LSD-trippbe, ami teljesen kizökkent a sztoriból, hogy aztán a tárgyalással és felmentéssel egy némileg gyerekes véget kapjon.

Erény, hogy felhívja a figyelmet az emberi gyarlóságra, az állatvédelemre és arra, hogy nem lehet megbontani a természet harmóniáját, ám a vége mégis ezt teszi. Happy endként elő van adva, hogy Hugó ott maradhat a gyerekekkel és a sztori szerint boldogan él, még meg nem hal. Igen, ám, de ez ugyanúgy tragikus mivel: a szülőföldjétől, (ahol uralkodhatna) távol, a fajtája egyedüli képviselőjeként kell leélnie hátralévő életét, család és utódok nélkül

A dalok némelyike teljesen fülbemászó (főleg a főcímdal), a szinkron pazar, az animáció első osztályú, ahogyan azt egy Pannónia Stúdioótól megszokhattuk, valamint a "tripp-jelenetet" leszámítva a sztori is képes magával sodorni az embert, így abszolút nézhető.

Az erényei miatt megadnám rá a négyest, a következetlenségei miatt viszont kettesre vinném le az osztályzatomat, amely így egy erősebb hármas lesz végül.

2021-02-25 01:15:26 Dear Basketball (2017) Bruce94 (4) #6

Szerintem ezt a filmet csak az tudja objektívan értékelni, aki nem követte mélyen a XXI. század sportéletét és én nem tartozom ebbe a kasztba.

Amikor tíz év alatti kis hülye gyerekként elkezdtem nézni az NBA-t, nagyon nem voltam Kobe Bryant rajongója. Egy nagypofájú, öntelt gyökérnek tartottam, aki egyrészt az én kedvenc csapatom (San Antonio Spurs) ellen is odateszi magát, és úgy véltem mindenkinél többnek gondolja magát. Aztán, ahogy elkezdtem kicsit komolyabb szemmel nézni a meccseket, egyre inkább kezdtem elfogadni őt. Amikor 2010-ben megnyerte az ötödik bajnoki címét, és már ő volt a Lakers vezére, akkor már tiszteltem is. Teltek az évek és egyre inkább bebizonyosodott, hogy ennek az embernek az élete maga a kosárlabda és gyerekként nagyon rosszul ítéltem meg őt. Azok a sztorik amiket hallottam róla, hogy képes volt este 10-ig egyedül edzeni ha kellett, ahogy mentorálta a fiatal Lakers-játékosokat, tovább emelték őt a szememben, és 2016-ban már őrjöngtem reggel a tévé előtt, amikor 60 pontot dobva lépett le a színről. Egy internetes sportoldalnál dolgoztam, amikor egy kolléga annyit írt, hogy KB meghalt. Emlékszem a hírt úgy ahogy megírtam, majd kb éjjelig sirattam a "Fekete Mambát" ugyanis vele meghalt a gyerekkorom egy része és az NBA-nek egy része, amit elkezdtem nézni.

Aki laikusként meg akar ismerni egy szeletet Kobe Bryant "mamba mentalitásából", annak tökéletesen ajánlható ez a kis rövidfilm (aki kicsit komolyabb élményre vágyik, annak a könyvét ajánlom.). Mert aki megismerte Kobe-t, az tudja, hogy ez az elégia a kosárlabdához abszolút nem lozungokat tartalmaz, hanem ennek az embernek a filozófiáját. A kölyökét, aki eltökélte, hogy az NBA-ben a legjobb lesz és ha kellett ezért a végkimerülésért edzett, majd játékosként ténylegesen ínszakadásig nyomta a pályán. Volt egy gyönyörű családja, de amit a legjobban szeretett az maga a kosárlabda volt. Az a tény pedig, hogy ő nincs többé földi valójában tovább növelte számomra ennek a filmnek az érzelmi faktorát.

Abszolút szubjektívan nézve, nem tudok nem minimum négy pontot adni rá.

Sziasztok!

A Martfűi rémnek készült egy minisorozat változata is, kibővítve, a Netflixen fent is van. Láttam, hogy pl a Tenkes kapitánya esetében is fent van a minisorozat és a film is, így ezért kérném ezt is. :)

https://www.imdb.com/title/tt10242558/?ref_=nm_flmg_act_2

Sziasztok!

A Griezmann a világbajnok című Netflix filmet kérném.

Ismertető: A világbajnok labdarúgó Antoine Griezmann élettörténete a nehéz kezdetektől az Atlético Madridig és a világbajnoki címig.


https://www.imdb.com/title/tt9817308/


Amúgy pedig történet egy srácról aki Madrid hercege volt, erre elment a Barcelonába Messi pribékjének. :D (A matracosok szimpatizánsaként ezt nem hagyhattam ki.)

Köszönöm. :)

2020-08-14 04:10:47 Seveled (2019) Bruce94 (3) #10

Aranyos kis film, amiben azonban szinte semmi nyoma az eredetiségnek mivel a sztori kb a Nicsak ki beszélből? (terhes anyuka romantikus élete), a Micsoda nőből (testéből élő nőbe szeret bele a főhős) és a már a 2000-es évek elején is cinkesnek ható kamubarátnős vígjátékokból áll össze. Mégis van benne némi szív és a kiszámíthatósága ellenére is majdnem a négyes kategóriába esik nálam. Mészáros Béla szerintem jól hozta a főhőst, de remélhetőleg hamarosan nemcsak közönségfilmben látjuk, Tenki Réka az elején nagyon túljátssza a szerepét de utána belelendül és jól hozza ezt az alapjában véve aranyos karaktert. Básti Juli lényeg viszi a píremet, ahogy a mellékszál is szerintem jó volt. Amit sajnálok, hogy voltak lyukak a sztoriban illetve, hogy Bodrogi Gyula és Cserhalmi György kvázi cameoztak és alig beszéltek (mondjuk utóbbi esetében sorsszerű volt a Básti Julival való közös sors a "Minden utcasarkon" című dal után :) ), illetve, hogy a humor néhány esetben kiszámítható volt, illetve egy-két karakter így is idegesített. A lezárás nyilván kiszámítható, mégis az utolsó két perc valamennyire szívhezszóló tudott lenni.

Anno gyerekként láttam és nyilván a tizedét nem fogtam fel belőle, de megragadott a hangulata, aztán 16 évesen megnéztem karácsonykor és "érettebb" fejjel csalódást okozott. Most jó 10 évvel később újranéztem és be kell vallanom, hogy elvarázsolt az egész film. Hihetetlen képi világa van, a történet tele van gyönyörű allegóriákkal, ráadásul mindenkinek a sorsa is olyan, hogy szinte előre meg van írva. Persze nem tökéletes, mert néhány jelenet már-már túl komolytalan, illetve a 140 percet én is rövidnek éreztem ekkora történet elmesélésre. Jól eső élmény volt újranézni, hihetetlen fantasy-élmény. A következő megtekintésre nem fogok 10 évet várni az is biztos :)

előzmény: Bruce94 (#2)

Sziasztok.

A mi Szapporónk című jégkorongtémájú dokumentumfilmet szeretném kérni.

Köszönöm előre is! :)

https://www.imdb.com/title/tt8292588/

Így volt realisztikus, hogy Cher játszotta, aki úgy nézett ki, mintha 20 éve halott lenne.

előzmény: Rea (#7)

Összes komment...