Bruce94

Tapasztalat: 1930 film
Kompetencia: 19 film
Súly: 2405
Regisztráció: 2009. július 6. (11 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 19 user

Bemutatkozás

26 éves srác vagyok Nagykanizsáról. 15 éves fejjel regisztráltam erre az oldalra, mert elegem lett a Port.hu-ból. Két dologgal büszkélkedhetem az oldalon eddig nyújtott tevékenységemet illetően: Egy időszakban én gyűjtöttem ki a legtöbb érdekességet filmekhez, valamint én követtem el az oldal történelmének két legnagyobb tárgyi tévedését. :) (A Driveban véletlenül összekevertem Albert Brooksot és Harvey Keitelt, valamint a Kaktusz virágát a romantikus filmek ősatyjának neveztem.)
Az utóbbi időben sajnos kevesebb filmet láttam, mint tizenéves fejjel, de igyekszem ezen változtatni, valamint újra aktívabb szeretnék lenni majd az oldalon.) Szabadidőmben különböző honlapoknak, és blogoknak írok, amiket azonban az oldal szabályai szerint ezeket nem fogom reklámozni. :D

Kedvencek

Rendezők: Clint Eastwood, Martin Scorsese, Roman Polański
Színészek: Al Pacino, Anthony Hopkins, Christian Bale, Robert De Niro
Műfajok: dráma, sportfilm, western
Országok: amerikai, angol
Korszakok: 2010-es évek eleje, 70-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: Nagykanizsa

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Gyertek el a névnapomra
 
5 2021-02-26 3,9
(78)
Dear Basketball
 
4 2021-02-25 3,4
(44)
Stalingrad
Sztálingrád
5 2021-02-22 4,2
(262)
Winnie the Pooh and the Blustery Day
Micimackó lármás napja
5 2021-02-19 4,3
(12)
Vinni-Pukh i den zabot
Winnie the Pooh and a Busy Day
4 2021-02-19 ?
(6)
Vinni-Pukh idyot v gosti
Winnie the Pooh Goes Visiting
4 2021-02-19 ?
(6)
Vinni-Pukh
Winnie Pooh
4 2021-02-19 4,3
(12)
Elhallgatott gyalázat
 
4 2021-02-18 3,8
(26)
Kulcsár & Haverok
 
2 2021-02-18 2,1
(12)
Retúr
 
4 2021-02-17 4,0
(83)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-02-25 01:15:26 Dear Basketball (2017) Bruce94 (4) #6

Szerintem ezt a filmet csak az tudja objektívan értékelni, aki nem követte mélyen a XXI. század sportéletét és én nem tartozom ebbe a kasztba.

Amikor tíz év alatti kis hülye gyerekként elkezdtem nézni az NBA-t, nagyon nem voltam Kobe Bryant rajongója. Egy nagypofájú, öntelt gyökérnek tartottam, aki egyrészt az én kedvenc csapatom (San Antonio Spurs) ellen is odateszi magát, és úgy véltem mindenkinél többnek gondolja magát. Aztán, ahogy elkezdtem kicsit komolyabb szemmel nézni a meccseket, egyre inkább kezdtem elfogadni őt. Amikor 2010-ben megnyerte az ötödik bajnoki címét, és már ő volt a Lakers vezére, akkor már tiszteltem is. Teltek az évek és egyre inkább bebizonyosodott, hogy ennek az embernek az élete maga a kosárlabda és gyerekként nagyon rosszul ítéltem meg őt. Azok a sztorik amiket hallottam róla, hogy képes volt este 10-ig egyedül edzeni ha kellett, ahogy mentorálta a fiatal Lakers-játékosokat, tovább emelték őt a szememben, és 2016-ban már őrjöngtem reggel a tévé előtt, amikor 60 pontot dobva lépett le a színről. Egy internetes sportoldalnál dolgoztam, amikor egy kolléga annyit írt, hogy KB meghalt. Emlékszem a hírt úgy ahogy megírtam, majd kb éjjelig sirattam a "Fekete Mambát" ugyanis vele meghalt a gyerekkorom egy része és az NBA-nek egy része, amit elkezdtem nézni.

Aki laikusként meg akar ismerni egy szeletet Kobe Bryant "mamba mentalitásából", annak tökéletesen ajánlható ez a kis rövidfilm (aki kicsit komolyabb élményre vágyik, annak a könyvét ajánlom.). Mert aki megismerte Kobe-t, az tudja, hogy ez az elégia a kosárlabdához abszolút nem lozungokat tartalmaz, hanem ennek az embernek a filozófiáját. A kölyökét, aki eltökélte, hogy az NBA-ben a legjobb lesz és ha kellett ezért a végkimerülésért edzett, majd játékosként ténylegesen ínszakadásig nyomta a pályán. Volt egy gyönyörű családja, de amit a legjobban szeretett az maga a kosárlabda volt. Az a tény pedig, hogy ő nincs többé földi valójában tovább növelte számomra ennek a filmnek az érzelmi faktorát.

Abszolút szubjektívan nézve, nem tudok nem minimum négy pontot adni rá.

Sziasztok!

A Martfűi rémnek készült egy minisorozat változata is, kibővítve, a Netflixen fent is van. Láttam, hogy pl a Tenkes kapitánya esetében is fent van a minisorozat és a film is, így ezért kérném ezt is. :)

https://www.imdb.com/title/tt10242558/?ref_=nm_flmg_act_2

Sziasztok!

A Griezmann a világbajnok című Netflix filmet kérném.

Ismertető: A világbajnok labdarúgó Antoine Griezmann élettörténete a nehéz kezdetektől az Atlético Madridig és a világbajnoki címig.


https://www.imdb.com/title/tt9817308/


Amúgy pedig történet egy srácról aki Madrid hercege volt, erre elment a Barcelonába Messi pribékjének. :D (A matracosok szimpatizánsaként ezt nem hagyhattam ki.)

Köszönöm. :)

2020-08-14 04:10:47 Seveled (2019) Bruce94 (3) #10

Aranyos kis film, amiben azonban szinte semmi nyoma az eredetiségnek mivel a sztori kb a Nicsak ki beszélből? (terhes anyuka romantikus élete), a Micsoda nőből (testéből élő nőbe szeret bele a főhős) és a már a 2000-es évek elején is cinkesnek ható kamubarátnős vígjátékokból áll össze. Mégis van benne némi szív és a kiszámíthatósága ellenére is majdnem a négyes kategóriába esik nálam. Mészáros Béla szerintem jól hozta a főhőst, de remélhetőleg hamarosan nemcsak közönségfilmben látjuk, Tenki Réka az elején nagyon túljátssza a szerepét de utána belelendül és jól hozza ezt az alapjában véve aranyos karaktert. Básti Juli lényeg viszi a píremet, ahogy a mellékszál is szerintem jó volt. Amit sajnálok, hogy voltak lyukak a sztoriban illetve, hogy Bodrogi Gyula és Cserhalmi György kvázi cameoztak és alig beszéltek (mondjuk utóbbi esetében sorsszerű volt a Básti Julival való közös sors a "Minden utcasarkon" című dal után :) ), illetve, hogy a humor néhány esetben kiszámítható volt, illetve egy-két karakter így is idegesített. A lezárás nyilván kiszámítható, mégis az utolsó két perc valamennyire szívhezszóló tudott lenni.

Anno gyerekként láttam és nyilván a tizedét nem fogtam fel belőle, de megragadott a hangulata, aztán 16 évesen megnéztem karácsonykor és "érettebb" fejjel csalódást okozott. Most jó 10 évvel később újranéztem és be kell vallanom, hogy elvarázsolt az egész film. Hihetetlen képi világa van, a történet tele van gyönyörű allegóriákkal, ráadásul mindenkinek a sorsa is olyan, hogy szinte előre meg van írva. Persze nem tökéletes, mert néhány jelenet már-már túl komolytalan, illetve a 140 percet én is rövidnek éreztem ekkora történet elmesélésre. Jól eső élmény volt újranézni, hihetetlen fantasy-élmény. A következő megtekintésre nem fogok 10 évet várni az is biztos :)

előzmény: Bruce94 (#2)

Sziasztok.

A mi Szapporónk című jégkorongtémájú dokumentumfilmet szeretném kérni.

Köszönöm előre is! :)

https://www.imdb.com/title/tt8292588/

Így volt realisztikus, hogy Cher játszotta, aki úgy nézett ki, mintha 20 éve halott lenne.

előzmény: Rea (#7)

2019-10-18 01:36:18 Utószezon (1966) Bruce94 (4) #15

Mivel Fábri Zoltán az egyik kedvenc magyar rendezőm így óriásiak voltak az elvárásaim a filmmel kapcsolatban. Ehhez képest az első fele már majdhogynem idegesített a lassítások, gyorsítások miatt és elkönyveltem, hogy ez nem lesz az én filmem. Furán hangzik de olyan volt nekem mint egy Tímár Péter-film kiváló színészekkel és egy csipetnyi drámával.

Aztán a második fele az odaszegezett a képernyőhöz. Ami a régi cinkosok találkozásától történik az talán a magyar filmtörténelem legerősebb 50 perce amivel kb az Ötödik pecsét veszi fel a versenyt.

Páger Antal szenzációs volt, ahogyan szinte mindig és én is valahogy úgy gondolom, hogy ezt a szerepet el is akarta játszani, mégpedig saját maga miatt.

Kicsit még az 1945-re emlékeztet, ez jobban körbejárja a feldolgozás témáját és erősebb pillanatai is vannak, de koherens egészként nekem az mégis jobban tetszett. Ettől függetlenül nagyon is érdemes az Utószezont is megnézni legalább egyszer.

2019-07-03 22:15:24 Kontroll (2003) Bruce94 (5) #55

Tegnap újranéztem 10 év után és én is ezen gondolkodtam. Bulcsúnak lényegében le kell győznie önmaga bűnös énjét, hogy feljusson a fenti világba.

Egyébként, hogy mennyire mást jelent nekem ez a film minden egyes más megnézést követően. Amikor először láttam 2007-ben, akkor kb a második fele egy katyvasz volt, ahogyan második nézésre is. Most 25 évesen viszont rá kellett jönnöm, hogy ez a film majdhogynem egy mestermű.

Persze már akkor is hatással lehetett rám, mert valamiért iszonyodom a metrótól így inkább megyek villamossal vagy busszal ha fővárosunkban járunk, bár ez nem biztos, hogy csak a film hatása.

Annyira profin van megcsinálva mint kevés magyar film, sőt nemzetközi szintű. Nem színészóriások játsszák a főszerepet (persze láthatjuk Kulkát, László Zsoltot vagy Cserhalmit) kisebb szerepekben, de szerintem Csányi vagy Pindroch is magukhoz képest kiválóak voltak.

Az első hetven perce az 10/10 és az utána lévő kissé szürreális elemek is hozzák a szintet amiért egy 10-es skálán 9-esre értékelném.

előzmény: AlexdeLarge (#46)

Sziasztok.

A Káoszbrigád című filmet szeretném kérni.

https://www.imdb.com/title/tt5639898/

Összes komment...