Bruce94

Tapasztalat: 1611 film
Kompetencia: 4 film
Súly: 1711
Regisztráció: 2009. július 6. (8 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 16 user

Bemutatkozás

23 éves, egyetemista srác vagyok Nagykanizsáról. 15 éves fejjel regisztráltam erre az oldalra, mert elegem lett a Port.hu-ból. Két dologgal büszkélkedhetem az oldalon eddig nyújtott tevékenységemet illetően: Egy időszakban én gyűjtöttem ki a legtöbb érdekességet filmekhez, valamint én követtem el az oldal történelmének két legnagyobb tárgyi tévedését. :) (A Driveban véletlenül összekevertem Albert Brooksot és Harvey Keitelt, valamint a Kaktusz virágát a romantikus filmek ősatyjának neveztem.)
Az utóbbi időben sajnos kevesebb filmet láttam, mint tizenéves fejjel, de igyekszem ezen változtatni, valamint újra aktívabb szeretnék lenni majd az oldalon.) Szabadidőmben különböző honlapoknak, és blogoknak írok, amiket azonban az oldal szabályai szerint ezeket nem fogom reklámozni. :D

Kedvencek

Rendezők: Clint Eastwood, Martin Scorsese, Roman Polanski
Színészek: Al Pacino, Anthony Hopkins, Christian Bale, Robert De Niro
Műfajok: dráma, sportfilm
Országok: amerikai, angol
Korszakok: 2010-es évek eleje, 70-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: Nagykanizsa

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Star Wars: The Last Jedi
Star Wars: Az utolsó Jedik
3 2017-12-13 ?
(2)
The Ring
A kör
4 2017-12-09 3,6
(989)
Jön a medve!
 
3 2017-12-05 3,2
(27)
Planes, Trains & Automobiles
Repülők, vonatok és autómobilok
4 2017-11-27 3,7
(121)
The Breakfast Club
Nulladik óra
5 2017-11-16 4,0
(329)
Eddie Murphy Raw
Eddie Murphy Show
4 2017-11-12 3,7
(58)
Sid and Nancy
Sid és Nancy
5 2017-10-25 3,7
(87)
Blade Runner 2049
Szárnyas fejvadász 2049
5 2017-10-05 4,1
(244)
Sin City: A Dame to Kill For
Sin City: Ölni tudnál érte
3 2017-10-04 3,2
(398)
Florence Foster Jenkins
Florence - A tökéletlen hang
3 2017-10-03 3,3
(94)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Minden idők legjobb musicalje, a komédia és a tragédia elemeit zseniálisan ötvözi, mindezt fergeteges zenékkel. Második talán még jobban tetszett (holott már elsőre is oda-vissza voltam tőle.), mivel olyan apró momentumokat vettem észre amiket elsőre nem, és ezek még zseniálisabbá teszik. pl, Tevje egy pillanatra látszódó öröme a "Szeretsz engem?" című dalban, Golde, Zeitel és a két kislány mosolya mikor Tevje a végén meglágyúl Chava irányába. Plusz a kedvencem, mikor a történtek után tradíciókban hívő anya is már azt mondja a házasságközvetítőnek, hogy még ráér férjhez adni a két kisebbet.

Most találtam rá, hogy felkerültek, két napja még nem voltak fenn :D De már a múlt héten láttam őket. :)

előzmény: dikalosz (#439)

Szeretném kérni az alábbi Star Wars rövidfilmeket: (Mindegyik hosszabb 7 percnél, és továbbiak is vannak már fönt ezért gondoltam, hogy felkerülhetnek ide.)


TK-436: A Stormtrooper Story
http://www.imdb.com/title/tt5895482/

A Galaktikus Polgárháború egy rohamosztagos szemével.Száműzetés: Egy SW fan film
http://www.imdb.com/title/tt4855530/

A 66-os parancs életbe lépését követően, egy fiatal Jedi és mestere menekülni kényszerülnek.

Szeretném kérni az HBO-n is látható "Tengerészgyalogos 4-Mozgó célpont" című filmet

Imdb: http://www.imdb.com/title/tt3528666/
Port: http://port.hu/adatlap/film/tv/the-marine-4-moving-target/event-tv-58893482/movie-176225

HBO-s ajánló: " Jake Carter tengerészgyalogos leszerel a katonaságtól, és egy őrző-védő cégnél vállal munkát. Első megbízásaként egy „csomagra” kell vigyáznia. Ez nem más, mint a fiatal lány, aki le akarja leplezni egy hadiipari cég piszkos ügyleteit."

2016-06-03 21:36:06 The Game (1997) / Játsz/ma Bruce94 (5) #92

Évek óta megvan valamelyik videókazin felvéve, de valamiért csak tegnap szántam rá magam, hogy végignézzem. (Ráadásul a tévében.) David Finchert nem véletlenül tartjuk a 90-es évek rendezőjének, és ha a Game nem is lett egy Hetedik, vagy egy Harcosok klubja, mégis felvehető a korábbi mesterművek sorába. Itt nem kapunk sokkoló jeleneteket, vagy kritikát a fogyasztói társadalomról, helyette viszont 135 percen keresztül tartó nettó szórakozásban lehet részünk. Tipikusan olyan ez a film, hogy elkezded nézni, és már gondolkozol is, hogy kinek mi lehet a szerepe, és gyakorlatilag a megtekintés során folyamatosan változnak a szereplők helyi értéke a szemedben. :) A vége pedig tökéletesen sokkoló az eldördülő pisztolylövéssel, hogy aztán mi is egy kicsit Nick van Ortonnak érezzük magunkat az újabb átverés miatt.

Michael Douglas remek ebben a filmben, nála alkalmasabb színész kevesebb lett volna erre a szerepre, Sean Penn pedig abban a néhány jelenetben is emlékezetes alakítást tudott nyújtani.

10/8,5

Újra megnéztem, és nálam semmit sem kopott a varázsából. :) Az egyetlen gondom azzal volt, hogy néhol már-már átment gyerekbarátba, és Pötty a kishangya karaktere, valamint a rajongása Fürge iránt is már-már túl cuki volt a film (valljuk be) igazi témájához képest. A karakterek többsége viszont zseniális: Korpán még mindig röhögök, ha meghallom Gesztesi hangján, Szökken a Pixar stúdió történelmének egyik legjobb jelenetében magyarázza el kvázi a fasizmus lényegét. (Dörner György szintén kiemelendő.) A további mellékszereplők közül PT (akiről kb. most tudtam meg, hogy nem pitinek hívják) Bolha egyszerűen fergeteges a tüzes halál számával, a két ászkarákot igazi bűnös élvezet nézni, a nemi identitászavaros Fickó pedig szintén kellemes pillanatokat tartogat. Remek, mai napig lekötő cselekmény, zseniális karakterábrázolás, gyermekek számára újdonságként hatható bölcsességek, ergo egy igazi családi mozi. Nem ez a legjobb Pixar film, ha objektívan nézzük, de nálam bőven TOP5-ös. :) Minimum 8-as a 10-ből. :)

Bár az Isten hozta őrnagy úr! a kedvenc magyar filmem, de filmként az Ötödik pecsét a legjobb.

2013-03-30 23:38:20 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Bruce94 #17213

Felháborító, ahogy elbántak a pontozók Erdei Zsolttal.

--
Áthelyezve a Dühöngő topikból.

Így jártam anyátokkal 2.évad.

Ritkán fordul elő egy sorozat életében, hogy egy évadot hibátlannak lehet nevezni, hát 2006 és 2007 között ez összejött a sorozat készítőinek. Mondom ezt úgy, hogy mikor elkezdtem nézni az évadot nem voltam rajongó, de ez az évad ez meggyőzött arról, hogy érdemes megtekinteni minden epizódot.

Rögtön az első epizód folytatja az előző évad végének magas színvonalat, a történetet a "megsebzett" Marshall viszi a hátán, s az utolsó jelenete picit reménykeltő volt. Ja és persze Barney lelkesítő beszéde sem volt semmi. :) A második rész végig szórakoztató volt, az utolsó jelenet [Lilly kontra Barney] pedig szenzációs. A 3.rész legjobb pillanatait Lilly és Marshall szolgáltatta, míg a 4. rész a "fordulat" miatt tetszett, na meg Barney levele miatt lett fergeteges. Az ötödik rész talán a sorozat addigi legjobb epizódjaként is említhető. De akkor a 6. rész is ott említhető, ebből megtudjuk, hogy Barneynál a MILF az pumát jelent. : négyes fölére értékelem, :) [ ha értitek mire gondolok]. A 7.epizód különleges számomra, elmondhatom, hogy éjfél körűl néztem az epizódot, s megtudtam mi is az a paraszem, akkor bevallom kicsit beijedtem. :., a befejetés pedig az amit a rajongók elvártak. A 8. rész nem több, mint 20 perc megmosolyogtató poénhalmaz, de a 9. na az egy igazi klasszikus lett. Már maga Robin videóklippije is egy jó nagy fricska a popkultúrának [főleg a 80-as évek zenei ipaárnak], hogy csak csettinteni tudok , a pofonos szál pedig [ amely egyik mellékszálala lesz a történetnek]] az pedig csak hab a tortán. A következő rész elég abszurdra sikeredett [Barney fekete és meleg öccse első szereplése], komolyan mondom azt érzem, hogy Marshallban van némi látens buziság, s erre pár rész még rá is erősített. A 12.rész komikumát, az adja, hogy mindenkinek van egy kis titka ami felszínre került. A 13.részben Barney és Lilyl szála viszi a prímet, főleg ahogy utóbbi és Marshall kizsarol maguknak egy skóciai nászutat. Ted volt főneke pedig talán a legnagyobb arc az olyan szereplők közül aki csak néhány epizódban tűnik fel. A 14. rész melyben a csapat a 2007-es SuperBowlt akarja megnézniazért az egyik kedvencem, mert én sem láttam élőben a meccset, csak hétfő este, s én sem akartam megtudni a végeredményt, de elmondták, ennek ellenére pazarul szórakoztam a meccsen :).Marsahll zsarolása az oviban pedig remek. A 15. rész kitűnő a szövevényes történetmesélés miatt. A 16. rész rőszálának gyengesége miatt kárpótol Barney és Lilly alternatív színházi fellépése illetve Barney darabjának szenzációs fináléja. A 17. és 18. rész is 20 perc jól megkoreografált poénözön semmi több. A 19. epizódban Robin ajándéka illetve Lilly mamájának beszéde számít kiemelendő pillanatnak, nameg az abszurd legénybúcsú. És persze kiderül, hogy Barney nem is egy akkora gerinctelen alak mint amilyennek gondoljuk, és amilyennek mutatja magát. A 20.rész egy egyszerű felvezetés a 2 részes évadfináléra. [Megjegyzem tetszik, hogy késöbbi részek visszautalnak egyes jelenetekre, z évadfinálé majdhogynem ugyanolyan mind az 1.évad fináléja, csak visszafelé elsütve.. Külön kitérnék az évadzárásra amely eléggé ötletesre sikeredett.

Összességében elmondhatom ,hogy a sorozat megugrotta azt a szintet, amit nem is gondoltam volna az 1.évad első epizódjai után Sikerült elhagyni a kezdő sitcomok gyerekbetegségeit, és a maga jogán igazán befutnia .
Egy minden tekintettben kiváló évadról beszélhetünk: 10/10 [nagyon jó szívvel]
Már nézem a 3. évadott, s remélem az is végig ilyen ferge...teges lesz. [bocs ezt ne hagyhattam ki]

Így jártam anyátokkal 1.évad

Mindig is fenntartásokkal kezeltem ezt, illetve a hasonló jellegű sitcomokat, így csak néhány részt láttam belőle, pedig a Tv már lassan többször ismétlik mint a Szomszédokat. El voltam vele, el-el mosolyodtam, de nem úgy voltam vele, mint mondjuk a Simpson családdal, hogy már-már függővé lettem.
Megjegyzem a Jóbarátokat sem kedvelem igazán.
Nyáron a 4.évadot meg is néztem , s bevallom megtetszett a sorozat, de úgy gondoltam, mivel az egész egy komplett történet, így érdemes lenne az elejéről kezdeni. Tipikus szitkom, melyben vannak nagyon ütős poénok, s vannak olyan jelenetek amik már nekem nézőnek kínosak. [ nem is beszélve az olyan jeleneteken, ahol már az kínos, hogy nekem ez tetszik :)]

Sokan egy Jóbarátok klónnak tekintik a sorozatot [ mint ahogy a neten fellelhető Internetes mém is mutatja] [link], de szerintem jobb mint a Jóbarátok.
Abban van egy két karakter akit nem igazán szívlelek [Ross és Rachel főleg], míg itt mind az 5 karakter nagyon szimpatikus számomra:

Ted: Szerencsétlen érzőlelkű romantikus, komoly fickó, viszont ugyanakkor tud igazán laza lenni, s nincs is rossz dumája.
Barney: Őt majdnem minden rajongó a lazaság és a királyság mintaképeként aposztrofálja, ám számomra nem több, mint egy elkényesztett anyuci kicsi fia, aki ráadásul még suttyó is. [Bár csak jellemében] Ám a beszólásai elismerem néha nagyot ütnek, abszolút ő a sorozat motorja.
Marshall és Lily: Kedvencek, flúgosak szerethetőek minden hülyeségük ellenére. Talán egy kicsit görbetükör is ez a páros a tökéletes párkapcsolatra váró férfiaknak, s nőknek is.
Robin: Az ő karakterében az a jó, hogy nem játssza meg magát, cinikus, fél elkötelezni magát, de legalább ezt fel is vállalja.Tökéletes ellentéte Tednek, s nem is csoda, hogy nem ő lesz akiről megtudjuk, hogy járt vele Ted

A sorozat első epizódja szórakoztató volt, de voltak ennél bőven jobb epizódok is [ nem is egy hála az égnek]. Ezután jön 3 színvonalban hasonló epizód, el tud velük tölteni az ember 20 percet , nem tagadom néhányszor el is mosojodtam de semmi extra bár a 4.rész vége nagyon nagy, mikor Ted megtudja mi is igazából a krav maga. :). De ezután valami megváltozott jött egymást követő viccesebbnél viccesebb epizód. Rögtön az ahogy haloweenkor Barney hülyét csinált Tedből, vagy az, az azt megelőző epizódból mikor Marshall és Lily megszöknek a bórkóstolásról, s inkább elmennek bulizni. A 8. rész szintén kiváló főleg Ted és Marshall párbaja illetve Robin randijelenete miatt miatt. A 9.részben az tetszik, ahogy sztereotipizálja a kisvárosi embereket, illetve a közük s a nagyvárosiak közti különbségeket. Az epizód amelyben Ted lerészegedik szintén a jobbak között van. A 11. rész nagy kedvenc, a Mobyra hasonlító fickó miatt is, de azért is is mert Ted kimonda amit én is állítok: A szilveszterről hiába állítják, hogy mennyire jó mekkora buli, az egész szar. .)
A 12. epizód színtén remek Barney ebben a részben süti el legjobb beszólását [ egy éppen otthagyott menyasszonynak rendel vodka áfonyát:
-Honnan tudtat, hogy azt iszik?
-Mind azt iszik ilyenkor.
A 13. rész az évad legroszabbja, bevallom engem kicsit untatott. S ezt a negatív sormintát követné a 14.rész, ha nem lenne benne Lily és Marshall sztorija. Nélkülük nem lenne más mint 20 perc nyálas szenvedés.
Aztán jön a 15 epizód melyben megtudjuk, hogy Barney, hogy lett az aki ez egy nagyon jó epizód, vagy azt is mondhatjuk, hogy fergeteges.
Ezután jön egy közepes történet, majd egy Marshall központú epizód melyben nem kell csalódni.
A 18 epizód csak szimplán frankó volt. Ám ezután jött az évad legjobbja: Barney szemétsége amit művel ezzel a szerencsétlennel az már-már Jokeri szintre emeli őt a szememben. Így kibaszni a legjobb barátunkkal azért nem éppen úriemberre vall és Ted szerencsétlenkedésén jót derültem.
Az utolsó öt perc pedig a sitcom hall of famebe való. A 20. epizódon jókat lehet röhögni, mert nagyon vicces, ám valmi megváltozik a hangulatban Az utolsó 2 rész kissé komolyabbra veszi a figurát, [persze nem maradnak el a jó beszólások,] és a néző már előre tudja, hogy itt nem is lesz
100 százalékos happy end zárása az évadnak. Bár igazából a finálé előre kiszámítható volt mindkét fő történetszálon.

Pofás szeretni való sorozat, mely nem akar sokat mondani, nem kívánja kritizálni a társadalmat, nem
kívánja megfogni az embert, nem akar több lenni mint ami 20 perc derültséget adni a nézőinek, s erre szerintem tökéletes.
Az 1. évad ugyan még nem volt egészen kiforrva, de látszott, hogy nagy jövő elött állhat a sorozat: 10/8.

ui: Már javában nézem a 2. évadot, s az egyértelműen jobban sikerült.

Összes komment...