Herrberger Detonator

Először elolvastam a könyvet angolul, aztán megnéztem a filmet. A könyv fantasztikusan jó, főleg a második fele! A film rendkívül gyenge. Nincs utalás arra, hogy 2 év alatt történik a teljes szellemi leépülés. A könyvben hónapokra vannak szétosztva a fejezetek, a filmben nyoma sincs. A legnagyobb problémának azt tatom, hogy a könyvben belső szemszögből érzékelteti a betegség lefolyását és a filmben szükséges lett volna narráció, hogy mit érez, mit lát, mit ért a külvilágból, így meg csak láttunk egy nőt, aki forgolódik futás közben, néha nem jut eszébe néhány szó és ennyi. A férje a könyvben nem ilyen megértő, az idősebb lánya pedig sokkal jobb és melegebb szívű, mint a filmben. Ez az a tipikus eset, amikor egy jó könyvet nem szabadott volna megfilmesíteni.

2022-04-29 21:50:10 The Batman (2022) / Batman Herrberger Detonator (2) #70

Michael Keaton, Kim Basinger, Jack Nicholson. 33 év elteltével is kívülről fújjuk.
Erre a szörnyületre már 3 hónap múlva sem fogunk emlékezni.
Az egyetlen pozitívuma, hogy végig sötét, így többször is el tudtam aludni rajta.

Kövezzetek meg, de nekem ez tetszett.

2021-12-19 10:56:30 Emma. (2020) Herrberger Detonator (2) #5

Miután kiolvastam az angol nyelvű könyvet, amely nagyon tetszett, gyorsan megnéztem filmben is. A rövidsége miatt választottam ezt a filmet és nem a kifejezetten jó feldolgozásnak tűnő 2009-es minisorozatot. Szeretem Anya Taylor-Joyt, aki most is hozza magát és Bill Nighy is jó, szépek a tájak, finoman berendezettek a szobák, házak. De rendkívül rossz adaptáció, nincsenek kidolgozva a karakterek, csapongó, kihagy fontos jeleneteket. Legszívesebben egyest adnék rá, de a színészek miatt egy kettes alát kap tőlem. Pedig szívből szerettem volna jobbra értékelni.

Szombat délelőtti mozizáshoz passzoló gyerekfilm, amelynek címe sok szülőt eltántoríthat a jegyvásárlástól. "Gáz Géza és Trutyi Matyi kalandjai" címmel futva sokkal nagyobb lehetne a mozik jegybevétele.

Évtizedenként kb. 2-3 filmet osztályozok egyesre, de erre jó szívvel adom. Borzasztó szenvedés volt végignézni. Egyik karakter sem szimpatikus, sőt a hisztérikus, hiperaktív drámakirálynő feleség kifejezetten ellenszenves.

2 nagyszerű színésznőt találtak főszereplőnek. A hangulat, a zene és a képi világ 90 percig pazar, addig nálam az év filmje volt. Az utolsó 20 percben kissé más útra tér a film, mint amit vártam, de még így is Top5-ben marad az idei filmek között. Feltétlenül fontos megjegyeznem, hogy közel 6 évet dolgoztam a Sohóban, így nálam az ismerős helyszínek, utcák, hangulatok, emlékek még emeltek az összértéken.

Shantel VanSantennek fantasztikusan jó alakja és szép mosolya van (modellkedett)! Éjjel-nappal szúrnám és a kedvéért egész nap hajlandó lennék ilyen béna Hallmarkos filmeket nézni.

Eisenberg miért színész lett és nem eladó az egyik Walmart áruházban? Mindenki jobban járt volna...

2020-05-24 16:10:45 Café Society (2016) Herrberger Detonator (2) #11

Jesse Eisenberg miatt adom a filmre a kettest. A többi Woody filmet viszont imádom!

Nekem tetszett! Aki szereti az olyan filmeket, amelyekben sokat beszelnek, annak ajanlom. "Soft Wick Chapter 1".

Olyan jol indult, hogy azt gondoltam, hogy egy, a Fektelenulhoz hasonlo, vegig izgalmas filmet fogok latni. De az 5. perc utan teljesen osszeroppan a koncepcio, akkor, amikor ugyanazt a fenyt latva valaki behulyul, valakinek pedig meg sem kottyan. Innentol kezdve egy sehonnan indulo es sehova erkezo, total ertelmetlen sablon- es giccsparade. Akinek keves szabadideje van es azt maximalisan ki akarja hasznalni egy jo filmmel, azoknak nem ajanlom, hogy belenezzenek.

Kedves es szivmelengeto alkotas egy gyonyoruszep szinesznovel.

Eloszor a konyvet olvastam el, ami nem tetszett - de a vege felhozta egy jo kozepesre. A filmet azert jo megnezni kozvetlenul utana, hogy rajojjunk, hogy milyen szepen ki lettek fejtve az erzelmek a regenyben, amibol semmit sem tudtak atvinni a filmbe. A film borzalmasan gyenge. Az igazsaghoz tartozik, hogy en egy ilyen regenyt meg sem filmesitenek.

A nagy-britanniai Lesbostown ortodox zsido kozossegeben elo felesegnek es abbol a kozegbol kiszakadt new york-i fekete baranynak romantikus kalandjai. Egy probat meger.

2018-05-27 20:59:57 Tomb Raider (2018) Herrberger Detonator (2) #18

Ezt mar egyszer lattuk, csak akkor meg Indiana Jones-nak hivtak a fohost es sokkal izgibb volt a film. Jo forgatokonyvvel egeszen klassz kis filmet ki lehetne hozni a kovetkezo reszbol ezzel a szinesznovel. Varjuk!

Nezhetetlen.

Mar reg lattam ilyen rossz filmet.

Nivosabb szineszekkel a foszerepekben es jobban kidolgozott parbeszedekkel sokkal jobb lehetett volna a film. (Remelem a ket fohos nem kap tobb lehetoseget filmszerepekben).

2017-11-29 19:43:16 Life (2017) / Élet Herrberger Detonator (1) #38

25-30 perc alatt vegigporgetheto, anelkul, hogy barmit veszitenenk a tortenet megertesebol. Gyenge, bugyuta es nem szorakoztato.

Aki szereti a Fektelenul filmeket, annak ez is tetszeni fog.

Szenzációs, tökéletes alkotás! Többet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki! :)

Ezt a filmet azoknak ajánlom, akik meg akarják érteni, hogy a finn F1-pilóta, Kimi Raikkonen miért olyan unalmas ember, miért nem mutat ki érzelmeket a győzelme után és hogyan képes versenyek előtt egyet aludni.
Ezen a finn filmen kétszer aludtam el.
Volt a filmben néhány kedves poén, ezért: 3/10.

Ha ennyire ütődött nem is, de például a nagymamámnak is volt agylövése. Egy képzelt világot épített föl magában. Etől függetlenül, mert családtag volt, nyugodtan mondhatom rá azt, hogy gyagyás volt, mert ez az igazság.

előzmény: acidphase (#14)

Szerintem azt az embert, aki egyedül nem képes fenntartania magát, nyugodtan nevezhetjük fogyatésoknak - attól függetlenül, hogy különleges képessége van valamihez.

előzmény: limupei (#17)

A mondatom Dustin Hoffmannról szólt, tehát azt írtam, hogy ő néz egy másik ember arcába és a nézése hasonlatos ahhoz, amikor egy kutya néz egy emberre.

előzmény: Hannibal Lecter (#15)

Tudom, azért kellene négyest vagy ötöst adnom a filmre, mert a főszereplő egy gyagyás, aki szögletesen mozog, iszonyatosan idegesítően makog az egész film alatt és annyira nem szívesen néz egy másik ember arcába, akár egy kutya. Igaz, hogy Dustin H. nagyot alakít, de engem ez a megformált személy irritál, rendkívül idegesít. Nem kötött le, alig bírtam végignézni. Ízlések és pofonok.

Köszönöm Veronkah, hogy előttem leírtad, amit én is le szerettem volna! Minden mondatoddal egyetértek.
Ennek a filmnek minden perce idegesített; kár, hogy nem hagytam abba a 20. percnél.

előzmény: Veronkah (#5)

Az én édesanyámat 17 hónap alatt végezte ki a rák. Végignéztem, hogy a végén mivé válik az ember és hogy néz ki. Egy rákos beteg az utolsó heteiben nem így viselkedik, nem így néz ki illetve sokkal iszonyatosabb fájdalmai vannak, mint a film főszereplőjének. Miféle férj az, aki legalább egyszer nem kíséri el a feleségét az orvoshoz? Vannak szép illetve nagyon szomorú pillanatok a filmben, de a betegség lefolyásának (nem) ábrázolása nem teszi életszerűvé a filmet. Az élet sokkal keményebb, mint ez a film!

Utoljára 1997-ben láttam ezta filmet a Graffiti moziban és teljesen magával ragadott. Nagyon jó film!

Ez nálam minden idők egyik legjobb vígjátéka! Persze csak az első szinkronnal, mert az újraszinkronizálással elveszett az összes poén és jó duma.

Imádom a háborús-lövöldözős videójátékokat, ez a film pedig teljesen hozta ezt a hangulatot. Emellett Clive Owent nagyon kedvelem.
A Terminator 4-et és az új Transformerst pedig azért sem nézem meg! :)

Mielőtt elhamarkodottan véleményt formálnék rólad, egyszer szívesen találkoznék veled személyesen is. Tehát mikor és hol? Én érdi vagyok.

--
Áthelyezve a(z) August Rush topikból.

előzmény: Olórin (#3136)

Minden perce kedves és bájos! Akinek ez a film nem tetszik, annak valami lelki vagy inkább pszichés problémája lehet...

--
Áthelyezve a(z) August Rush topikból.