Balint Reka

2012-06-09 20:48:45 Miss Potter (2006) Balint Reka (4) #5

Szerintem ez egy aranyos kis film volt. Nem kell tőle túl sokat várni.

2012-02-23 20:51:04 Donnie Darko (2001) Balint Reka (3) #72

Írhatna valaki egy elemzést erről a filmről, nagyon kiváncsi lennék mitől ekkora nagy kultuszfilm. A rendező későbbi alkotása a Doboz a maga komercségében is sokal jobb volt a számomra mint a D.D. Sajnos egész végig egy rossz tinifilm érzetét keltette némi következetlen fizikai és filozófiai hablattyal megspékelve. A szomorú az, hogy egyáltalán nem sikerült még egy kicsit sem borzonganom és ez szerintem nagy szó , mert alapvetően könnyü engem beijeszteni. Az elgondolkodtatásban is csak addig jutott, hogy mi a fene akar ez lenni? Egyszóval az én várakozásaimat jócskán alúlmúlta.

Nem kedvelem a romatikus vigjátékokat, de azt gondolom ebben a kategóriában ez nagyon jó. Tetszettek ezek az apró életszerü balesetek :P Az egészet nagyon feldobta a Büszkeség és balítélet párhuzam.Aranyos film :)

Nekem a Delicatessen sokkal jobban tetszett. Ez valahogy nem kötött le, pedig próbált nagyon ötletes lenni.Önmagában megállja a helyét, de úgy érzem Jeunet a többi filmjéhez képest nem alkotott újjat.

Gondolom a rendező és a foragtókönyv iró álmatlan éjszakákat töltöttek azzal ,hogy kitalálják a nézők agyának elsorvasztását egy ennyire fájdalmas módon. Maga a katergória sem igér sokat de ennyire alulteljesiteni ...

A film első jelenete engem az Ahasvérus legendára emlékeztetett (az örök élettel megátkozott zsidó) Végig arra vártam , hogy újra felbukkan ...

Hat eleg könnyen összefoglalhatjuk annyiban , hogy futtak, löttek, dugtak ... Szerintem hadifogoly kínzásra fejlesztették ki .