bali113

Tapasztalat: 2002 film
Kompetencia: 4 film
Súly: 2102
Regisztráció: 2009. május 11. (14 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 4 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Fortune Cookie
Sógorom, a zugügyvéd
4 2024-02-18 4,0
(180)
Nowhere
Út a pokolba
3 2024-01-07 3,3
(48)
Land of the Blind
Vakok földjén
2 2024-01-05 3,7
(42)
Una pura formalità
Puszta formalitás
3 2024-01-03 4,3
(351)
No Way Out
Nincs kiút
4 2024-01-02 3,7
(186)
Red Sparrow
Vörös veréb
3 2024-01-02 3,1
(398)
Office Space
Hivatali patkányok
4 2024-01-02 3,9
(469)
Le diner de cons
Dilisek vacsorája
2 2024-01-02 3,9
(182)
Rebel Moon: A Child of Fire
Rebel Moon: 1. rész - A tűz gyermeke
2 2024-01-01 2,4
(90)
Dirty Rotten Scoundrels
A Riviéra vadorzói
4 2023-12-22 3,8
(279)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Kínos ès idegesítő film. Gyenge forgatòkönyvvel ès erőltetett színèszi jàtèkkal. Ami legnagyobb hibája azonban az, hogy nem vicces.

2018-10-30 22:25:10 The Colony (2013) / A kolónia bali113 (4) #5

Ajánlás és trailer alapján néztem meg, és nem döntöttem rosszul. Egyszer nézhető film, ami engem szinte teljesen lekötött. A havas táj, és ez a posztapokaliptikus alapsztori nálam működött. Annak ellenére írom ezt, hogy tulajdonképpen a tájat a CGI kinyírta. Azonban a kezdeti lassú kezdés, ami nagyban a karakterek szájbarágós bemutatásából áll, a bázis élete érdekessé tette. Bár számomra hatásosabb lett volna, ha a benti/lenti életet nyomatékosabban bemutatják az elején, mert a történet aktualitása végett jobban hatott volna. A szereplők súlytalansága nálam pozitívan hatott, mivel ebben a világvége élethelyzetben nem feltétlenül Arnold Schwarzeneggerek és Ellen Ripleyk fognak életben maradni. Nyilván egy ,,tökösebb" főszereplőt el tudtam volna képzelni, de bánja kánya. A színészek hozzák a kötelezőt. Fishburne az hozza, amit kell, de nálam Paxtoné a legjobb szerep, a többiek súlytalanok. Nála (Paxton) csak az zavart be kissé, hogy mindenáron negatív karaktert akartak fabrikálni, amikor nem feltétlenül kellett volna. Egy, a közösséget betegesen védelmező tag, épp megtette volna a kellő hatást. Néhány ,,gesztus", hogy semmiképpen ne felejtse el a mezei néző, hogy ő gonosz figura, (pl. gyerek félrelökése, az ideiglenesen kinevezett vezető megölése, vagy a rohanás utána ajtóbezárás stb.) nem kellettek volna. Van helyett más izgalom, onnantól kezdve, hogy a kiderül, hogy a másik bázis miért nem válaszol. Ezután kifejezetten izgalmas a film. Nyilván akadnak olyan elemei a filmnek, ami megmosolyogtatóan logikátlanok, vagy olyan dialógusok, aminél az ember széttárja a karját, hogy wtf, de ez nem ront az összképen Számomra a vége is működik, én is így fejeztem volna be az egészet. Ez a film egy kicsit szövevényesebb, szerteágazó történettel még jobb lehetett volna, viszont ezzel a forgatókönyvvel ez volt a maximum. Jár a 4-es.

A hozzászólásod az viszont okos volt, és ez a lényeg. :D Rendben. Olvasd már vissza, hogy ki értékelt kit. :D De tudod mit, ebben is igazad van, csak nyugodj meg... :D :D :D

előzmény: kilépett felhasználó (#34)

Nem kell magyarázkodnom, vagy óvatosnak lennem. Sőt, még egyet sem kell érts velem! A véleményemet írtam le, ha jól tudom, itt azt kell... Baromira hidegen hagy, hogy ha ez neked nem tetszik. Ha érdekelnek az okkult elemek, filmekben vagy máshol, olvass utána! Addig meg nem túl elegáns okoskodnod.

előzmény: ZoLeEe (#30)

Hosszú idő után voltam hajlandó megnézni egy olyan blockbustert, amely számomra semmiképpen, de a nézőkre összességének sem kecsegtetett túl jó előjelekkel. Nem kell félreérteni, nem csak ez, hanem szinte valamennyi nagy-költségvetésű film, amit manapság kiadnak, ugyanez a kategória. Kérdezheti az egyszeri olvasó, hogy akkor mi a fenének néztem meg. Tulajdonképpen egyszerű az oka, szerettem volna valami könnyed kikapcsolódást aznapra, amin nem kell gondolkodnom, akciójelenet, látvány, esetleg egy szolidan, ám bravúrosan megírt forgatókönyvet, esetleg egy jó alakítást. Hát ezekből semmit sem kaptam ebben a ,,filmben”.
Mielőtt azonban elemezni kezdeném, egy önreflexiót is tartanék, ugyanis sok a negatív kritikám, amikor veszem a fáradtságot és kommentet írok. Először azt gondoltam, lehetséges én vagyok túl negatív, de ez valamelyest árnyalódott. Ugyanis én képtelen vagyok 1 filmről nem a ,,frankót” leírni. Nem hiszem, hogy én lennék a ludas, ha idegesít, hogy a szellemi szintemet egy egysejtűvel azonosítják az ,,alkotók”. Felháborít. Ennek most ,,hangot” is adok. Na lássuk a medvét!
Én férfiasan bevallom, 2 dolog volt, ami nagyon tetszett a filmben, több nem. Az egyik a zene, a másik, meg a koponyasziget atmoszférája. (A zene nem sajátja a filmnek, így elemzésre nem szorul)
De nem a CGI! Mert az, mint minden filmben, botrányos. Én nem értem, hogy mi a hóhérért kell olyan technikát erőltetni, amiről lerí, hogy kamu. A csatajelenetek innentől kezdve nem látványosak, hanem gagyik. Miért van az, hogy egy hetvenes évekbeli filmeknél, ahol maszkokat, bábukat egyéb ,,földhöz ragadt” technikát alkalmaztak, amit észre sem vettem sok esetben, nem akartam tőlük a falba verni a fejemet 1 perc után? Ha azt gondolja valamelyikőtök, hogy mi a francról beszél ez a szerencsétlen pali, nézzétek meg valamelyik videó portálon, hogy a Pókemberben (Zöld Manó) vagy A dolog című filmben, milyen lett volna eredetileg a film CGI nélkül.
Térjünk át a film felépítésére. Értem én, hogy Hollywood kikísérletezte, hogy az agy halott amerikai társadalomnak - amely sajnos az egész világra is kiterjeszthető már-, milyen igényei vannak. Ha befújja a szél a moziba ezek az ,,elemek” jól ,,szórakozzanak”. Az se baj, ha ugyanazt a trágyát nyomják le a torkukon évtizedeken keresztül. De itt álljunk meg egy szóra!
Nem hiszem, hogy tömegszórakoztatást nem lehet összehangolni a tartalommal úgy, hogy a nem papucsállatka értelemmel rendelkező nézők is meg találják a számításukat, ha beülnek egy ilyen mozira (pl.: Kill Bill, de lehetne sorolni). Engem nem elégít ki, ha egy keménykedő női karaktert 90-es mellbőséggel és valamelyest mutatós arccal, aki megmondja az 50 kilójával egy katonai alakulatnak, hogy mit csináljon. A feminista vonal, akinek ez szól, lehet, önfeledten csapkodja a tenyerét, de az élet nem ilyen, és filmben is hülyén mutat.
A kézről kézre adott franchise, amit a nagyképű nagydumás és ugyancsak keménykedő amerikai katonáról szól, ugyancsak arctépő mechanizmusokat vált ki belőlem. Nem a filmekben kell propagálni az amerikai katonák toborzását. Hanem nem kell felesleges háborúkban legyilkoltatni őket. Vagy ha már mindenképpen háborúzni akarnak, egyet nyerjenek már, mert rég nem sikerült…
A következő napirendi pontom, a szigeten található lények listája. Hogy a fenébe lehet ennyire fantáziátlan egy olyan team, akinek tulajdonképpen ez lenne a dolga!? Képtelenek voltak egy érdekes lényt megalkotni! Ez azért nagy teljesítmény, mert szerintem 10 óvodás gyereket az asztalhoz ültetnénk, egyet összehoznának, ebben biztos vagyok.
Az, hogy tulajdonképpen az egész nem szól semmiről, arra már ki sem térek. A 1933-as King Kongot megvágták ennyi történt, lehúzva még egy bőrt a erről a klasszikusról. Az irodalom tele van jobbnál jobb történetekkel, amihez hozzá sem nyúlt soha senki, ehelyett egy újabb Konggal fárasztanak minket, Fűrész 8-kal, meg Halálos Iram 8-cal, de én már nem is számolom… Botrány…
És végül, de nem utolsó sorban, a látható tényeket figyelmen kívül hagyva, tele van okkult elemekkel a film. Nem kell messze menni csak a film népszerűsítését szem előtt tartó plakát is az, de a filmben is van jó néhány. Persze, ezekben a dolgokban lehet hinni, nem hinni. Én sem hittem benne. De jó néhány ezzel kapcsolatos könyv, cikk, és szakavatott ember értekezése után elkezdtem figyelni ezeket a filmeket, és a folytonosan visszatérő elemeket egyszerűen nem lehet nem észrevenni. A vak emberek ezekre azt mondja véletlen, vagy reklám, plakátra, bármire. De kérdem én, ha 200 millió dollárba kerül egy film, de csak ha egy 50 millió forintos reklámba, ami mondjuk 20 másodperc, bárki szerint logikusan felesleg dolog kerülhet-e bele? Nem hiszem. Pláne úgy nem, hogy mindig ugyanazok az elemek, mindegy melyik, ilyen jellegű filmről beszélünk.
Végső konklúzió. Ezen írás közben azon gondolkodtam, hogy mi a fenének kezdtem el egyáltalán megírni az egészet. Ugyanis megírni, átnézni, (spoilerezni), idő igényes, ha normális ,,munkát” akarsz kiadni a kezemből. Viszont erre egy erős érv megfogalmazódott bennem. Én halálosan unom, hogy egy éti csiga szintjére tesznek és teljesen hülyének néznek bizonyos dolgokban. Ha eljut az üzenetem csak 1 emberhez, akkor már nem volt felesleges leírnom ezen sorokat, ugyanis elgondolkodtató csak ezen a portálon, hogy rengetegen behúzzák jóra, és kiválóra az ilyen ,,filmeket”. Ha ez így van, a rendszer behúzott, barátom!

Én is felhúzom 5-re az értékelést. Nekem az utolsó 20-25 perc a leggyengébb a filmben, de annak tükrében, hogy ez a film színt vitt a zombis filmek világába, megérdemli a kiváló értékelést. Nehéz újat alkotni ebben a kategóriában, itt ez megvalósult és működött is. Végig izgalmas és feszült légkörű alkotás és szerintem George A. Romero is csettint, ha megnézi, ha még nem tette meg. Ajánlott mindenkinek, a műfaj szerelmeseinek egyenesen kötelező!

előzmény: ryood (#7)

2016-12-17 03:46:35 Non-Stop (2014) / Non-stop bali113 (3) #18

Ugyanez a véleményem.

előzmény: Nordbright (#17)

Nekem minden bugyutasága ellenére tetszett. A filmben sokkal több lehetőség rejlett, amit a készítők nem használtak ki. Sajnos, ami elviszi az egészet a átlagosság felé, azok az amerikai filmekből már jól megszokott klisék és logikátlanságok.
Kezdjük a karakterekkel. Számomra egyik sem működött.
Mary Elizabeth Winstead (Michelle) alakítása számomra sok helyen egyenesen idegesítő volt. John Gallagher Jr. (Emmett) meg annyira észrevehetetlen, hogy egy szobanövénnyel is helyettesíthető lehetett volna. John Goodmant (Howard Stambler) alakításait nagyon kedvelem. Itt is jól játszik, és elviszi a filmet a hátán. Néhány helyen nem értettem a reakciót, de betudtam az általa alakított karakter sajátosságának.
Nézzünk néhány furcsaságot.
Már a kezdet kezdetén nem értettem, hogy miért van lebilincselve a főszereplő. Számomra nyilvánvaló volt, hogy megmentették és közvetlenül nem akarják bántani. Amíg nem találkozik Michelle fogva tartójával, addig indokolt lett volna, hogy köszönés nélkül rátámad, de utána kevésbé. Én látok egy tendenciát az amerikai filmekben, ami a ,,rettegj mindentől" érzést közvetíti. Nagyon bosszantó néhány helyzetben, ahogy itt is.
A másik dolog, amitől kiakadtam, hogy valaki mondja már el nekem, hogy az-az ember, aki annyira akkurátus, mint Howard, hogy létezik, hogy nem takarítja ki normálisan azt a szobát, ahol a kislánnyal végzett (ha egyáltalán végzett)? Ha ennyire fontos ez a szoba, miért nem csinált már korábban valamit az ajtóval, ami szorul? Továbbá Michelle-t miért küldi oda? Ha viszont ez így van akkor végeznie kellett volna már vele hamarabb is.
Na és ez a következő problémám. Nem derül ki pontosan, hogy mi történt a kislánnyal, illetve ha tényleg történt, vagy ha nem, miért mutatja be lányaként a képen Michellenek. Érthetetlen.
A legnagyobb baki számomra a vége. Mert e néhány hiányosság ellenére feszült hangulatú a történet. Élvezhető. Az atmoszférája beszippant addig a pillanatig, ameddig Michelle kikerül a bunkerből. Valóban egy Molotov-koktéllal győzi le a földönkívülieket? Ez most komoly? Egy faj, aki el akar pusztítani egy másikat és ki tudja melyik galaxisból téved ide, képtelen lenne kiirtani az emberi fajt, aki még a Marsra sem tudott eljutni? Ez is egy idióta amerikai betegség, hogy őket senki és semmi nem győzheti le. Nevetséges. Ha lenne ilyen faj, aki itt teremne ilyen szándékkal pillanatok alatt ,,rendet" tenne, ne legyenek kétségeink. ,,Győzelemre állunk!" - na ekkor felnevettem.
Tuti nem nézem újra, de egyszeri megtekintésre ajánlatos, mert izgalmas film, de túl nagy elvárásai senkinek se legyenek felé.

Mint írtam, nemigen van ebben a témában számottevő alkotás. Nem untam, helyenként élveztem is. A főszereplő játéka, kifejezetetten tetszett. Ezt akartam honorálni a magasabb ponttal. De valóban... ez 3-nál többet nem ér.

Hatalmasak voltak az elvárásaim, de már a VIP moziba való beülésem előtt tudtam, hogy nem kellene beülnöm rá, szóval a pultnál gondoskodtam róla, hogy ne fájjon annyira. A tetszetős alapötlet, meg a csinos trailerek után, amit kaptunk, azt nem tettük zsebre... Harmatgyenge, de ezen már meg sem lepődünk. Nincs sztori, nincsenek szerethető karakterek, nincs semmi, csak egy érthetetlen katyvasz, ami az alapanyag alapján érthetetlen. Ezt ezek a szerencsétlen készítők úgy probálták kivédeni, hogy NEM VOLT ELÉG IDEJÜK A FORGATÓKÖNYVRE???? Hat hét nem elég egy tisztességes szkript megvalósításához... Mert gondolom az lehetetlen... Nézzük meg! van 175 millió dollárunk. Földönfutók vagyunk... Így már értem! (...) Fogom és 0 IQ-val felcsapom mind a 6 szereplő képregény, mese stb. részeit. Nem hiszem el, hogy 1, az-az 1 darab karakternek nem lehetet volna ez alapján összehozni egy tisztességes visszaemlékezést, ami alapján a motivációit láthatnánk a filmben. Csak egy Will Smith - Deadshot parádét kapunk, amit előzetesen kézpénzért lezsírozott. A kivitelezést meg inkább nem is értékelem... Ebből is sok lehetett volna, nem lett semmi. Megy a lecsóba a többi mellé.

Összes komment...