Regisztráció: 2009. május 1. (15 év, 7 hónap)
Nem: nem publikus
Wazir |
4 | 2016-04-24 | ? (5) |
Bridge of Spies Kémek hídja |
5 | 2016-03-25 | 3,6 (574) |
Azért adtam "csak" négyest, mert egyszerűen nem is tudom elképzelni, hogy egy ekkora tehetséghez, egy ilyen géniuszhoz milyen alkotás méltó... Kérdéses, hogy ez méltó-e hozzá. Ennek ellenére jó volt nézni, hálás vagyok, hogy így is megmaradt nekünk. Pótolhatatlan, igazi művész.
Majdnem ötöst adtam, de meggondoltam magam. Ami miatt azt mondaném, hogy zseiális, az a 12 év a valóságban. Azért ez filmtörténeti tény, biztos, hogy Linklater beírta magát a nagy könyvbe. Mégis 4, mert egy napló. Ahhoz meg hosszú, majdnem unalmas (azért nem volt az).
Valójában 12 órának kellett eltelnie, mire fel tudtam dolgozni a végét, hogy nincs vége, csak abbahagyta. Ahogy telik az idő, egyre inkább azt érzem, így kellett befejezni.
Szürreális rémálom....
Csak azért nem egyes, mert a vizuális hatások elég jók:D. De kiakadtam...
Kifejezetten jól esett valami olyasmit látni, amit eddig soha. Gyönyörű, képi megoldásaiban zseniális.
Daryl Hannah olyan ebben a filmben, mintha belepottyant volna. "Színészi játéka" ezt simán alá is támasztja. Többször úgy néz körbe, mint aki nem tudja, hol van. Én meg úgy nézek a képernyőre, mintha nem is az Addams Familyt látnám. Iszonyú tévedés.
Igazat adok neked. Ráadásul nekem semmit nem számít, hogy valami 3D vagy IMAX. Az Avatart is láttam így is, úgy is. Attól a filmtől is el voltam ragadtatva. Azt gondolom, a filmek elsődleges alkotóelemei a forgatókönyv, a rendezés, a fotografálás (de idétlen így leírni:)))), az alakítások... A 3D egy technikai tényező, egy vizuális hatás, amitől a film nem jobb vagy rosszabb lesz, hanem dimenziós.
A Thor szép film. Szép effektekkel, színekkel, és a mondatoknak több helyen van mély tartalma.
pl. a végén Thor és Heimdall párbeszéde:
Thor: - Elvesztettük a Földet.
Heimdall: - Nem. Mindig van remény!
Thor: - Látod őt?
Heimdall: - Látom.
Thor: - És hogy van?
Heimdall: - Téged keres...
A V mint vendetta volt ilyen meglepetés, ami tele van filozofikus mélységekkel. A Thor egy szép film. Filmes film. Nem a legjobb, nem egyedülálló, de nagyon jó. Ez az én véleményem.
előzmény: JohnnyJohnny (#51)
Igen!
előzmény: vadPINGvin (#7)
Ennyi hazugságot és csúsztatást egy rakáson még nem láttam! Egy szakmai horror! Csodálom, hogy nem lett belőle botrány. Vagy lett?
Évtizedek óta keresek egy filmet. Szerintem 70-es évből való. Semmire nem emlékszem belőle, de belém égett az a kép, hogy ül egy pasi egy padon, és azt hajtogatja: Szívesebben nem tenném.
Amúgy ez egy gyakori szófordulat volt nála. Gondolom, a "zakkant" pasiról szól. De tényleg nem tudok semmit, ez az egy mondat motoszkál bennem, 40 éve :D :D :D
Tudnátok segíteni?