Már az alapok sem voltak jók. A második percen nekilódul a rohanás, és szalad is a végéig, de minek! Ha már Alien vagy Abyss párhuzamot vonunk, akkor érdemes stopperelni, hogy ott mennyi időt töltenek a rendezők a szereplőbemutatással, mielőtt bekövetkezne valami krízis. Itt viszont a szokásos, és valamiért divatos hiba következik be. Fogalmunk sincs, kik vannak a vásznon. A velük történtek, a haláluk érdektelen a néző számára.
Pedig nagyon akartam, hogy jó legyen.
16. percig bírtam. De mikor az egyik jelenetben irányítótoronyban éjjel van, a kifutón meg verőfényes napsütés, akkor már én is azt akartam, hogy a Napkitörés pusztítsa el a bolygót ezzel a filmmel együtt.
Szemkápráztató steampunk kaland. Persze nem a sztori viszi el a hátán a filmet, az inkább csak olyan gyermekien aranyos. A szereplők se lesznek Homérosziak. De mégis... végig sodró popcorn, az év egyik legötletesebb képi világával. Gőzvandál rajongók és kalandozni vágyók nézzék.
Nagyon közel jártunk ahoz, hogy egy klasszikus utazással legyünk gazdagabbak. Egy csodálatos, szürrealista helyszínen végbement páratlan expedíció történetével. Csak egy csipetnyi hiányzott. Egy jó történet, egy olyan sztori, ami nem csak a bőrt karcolja. Így viszont csak a határát léptük át a Remegésnek.
Azért egyszer mindenképp ajánlom. Még így is kiemelkedik a műanyaghulladék-óceánból.
Nem volt rossz. De nekem még mindig a Convoy a kedvenc Peckinpah filmem.
De ebből a szökésből aztán sokat merítettek később.
A Tiszta románcot letagadhatni se lehet, de szerintem egy kis Nem vénnek való vidék is akad itt. És meg merném kockáztatni, hogy Lucas látta ezt, mikor kitalálta a Csillagok háborúja szemétzúzdás jelenetét.
Azt gondolom, a film méltó feldolgozása a novellának, ami szerintem a Minden sötét, csillag sehol kötet legjobbja. Persze nem fogja lemosni a Halálsoront, vagy a remény rabjait, de ez nem is volt célja.
Thomas Jane ezennel már King veteránnak számít. Átalakulása századeleji nebraskai farmerré bámulatos. Nemcsak az akcentusa (ami biztos pár mebrt idegesítni fog), de a tartása, a mimikája minden rendben volt. A többi meg krimi, és King féle pszichológia az embereket összekötő és szétziláló bűnről.
Igazi régimódi történetmesélés. Olyan, mint Mark Twaint olvasni. Kellemes a szemnek, ha nem is kerül soha többé az ember képernyőjére, akkor is kellemes percek... legalább egyszer.
A következő gondolataim támadtak a mozi után:
- Több idő ment el karosszériamunkával, mint forgatókönyvírással
- Egy villanásnyi őrületnek remek volt
- Max karaktere teljesen üres.
- Ez filmnek pocsék, videoklippnek fantasztikus...
A forma érdekes, de téma nincs alatta. Nekem ez jelentőségteljesnek tűnő jelentéktelenség volt. Éppen úgy, mint a Grand Budapest Hotel.
Az elmúlt időszak általam látott vígjátékai közül a legjobb.
Az elmúlt időszak általam látott drámái közül a legjobb.
Mindkettőt tudja.
Nagyon jó film.
Van valami régivágású, hőskorbeli scifi hangulata, ami kiemeli a mai mezőnyből. Van viszont két dolog, ami nem hagy nyugodni:
Szerintem rendezésbeli hiba, mikor egy idegen betoppan a NASA támaszpontra, és két perc múlva kinevezik az utolsó reménybeli űrhajó pilótájának, a harmadik percben már indul is. Ezt vágásokkal, vagy más fogásokkal egyensúlyozni kellett volna. Az ott nekem sánta volt, és kapkodós. Pedig két és fél óra játékidő volt. (Miközben az első tengeres bolygót, ahogy van kivágtam volna a filmből)
A még súlyosabb:
FEkete lyuk, gravitációval visszakommunikálunk az időben. Okés. De ez nem okés, hogy az egyik percben azt morzézza könyvekkel, hogy MARADJ, a következőben meg megadja a koordinátákat, ahová indulni kell. Nem lett volna egyszerűbb, ha nem ad koordinátát?
Azért nem volt rossz. A mozijegyet megérte.
A forgatókönyv egész tisztességesen van felépítve. Tízpercenként van egy jó fordulat csavar, ébren tart. Egész izgalmasnak mondanám. Azt hittem, elmegyünk a Legyek ura irányába, és gyerekekkel megfogalmazott társadalomkritika lesz belőle. Aztán nem igazán lett. A vége csalódás.
Nem tudjuk meg, hogy a főszereplő mit tett igazából, amiért a Labirintusba kell száműzték, a lány dolgai sem derülnek ki. Vagy, hogy miért voltak a srácok vízestartályban. Azután probálnak szájbarágni egy magyarázatot, valami agyat támadó vírusról, majd a következő percben lenullázzák, és azt mondják, hogy az nem is igaz.
Nagyon gyenge lett a finis. Kár.
Borzalmas.
Ha nem láttad még, akkor ne is vedd a fáradtságot.
Ha már láttad, akkor nézd meg a 80-as évek "Ami sok, az sokk" című gyöngyszemét.
Vajon akkoriban miért tudtak még forgatókönyvet írni, meg hangulatot csinálni a vásznon?
Ez a Watch nem vígjáték, ez kérem tragédia.
Vártam egy hetet a mozi után, hátha változik a véleményem. De nem. Nagyon gyenge volt. Kár.
Érdekelt. A következő is érdekelni fog.
A számomra siralmas Kill Bill után sem adtam fel, és jól tettem mert a Brigantykat megérte kivárni. Szeretem Tarantínó stílusát, mert képes a kommerszet szembeköpni. De nálam ez most mellé ment. Van ilyen.
A DiCapriós belépőt (annak félresikerültségét) viszont megint iderángatnám. Megpróbálom úgy megértetni magam, hogy egy jól sikerült felkonferáláshoz hasonlítom. Egy olyanhoz, ahol a szereplő csak a film derekán bukkan fel, de azt emlékezetesen teszi.
A legjobb ami eszembe jut az 1996-os Utolsó emberig. Ahol a főszereplő összeakaszkodik egy bandával egy porfészekben. A film feléig emlegetik a főnök kegyetlen bérgyilkosát, Hickeyt. Fenygetik vele a szereplőt. Beszélnek a könyörtelenségéréől, a szadizmusáról stb... Mikor egy órával később a gyilkos megérkezik a vászonra már nem Cristopher Walkent látom, hanem Hickeyt.
A film lehet, hogy nem a legjobb, de a belépés hatásos, megkorografált, ennyi év után is bennem van.
Ha van kedvetek nézzétek vissza, és hasonlítsátok a Django hasonló mozaznatához. Ég és föld. És ez nem DiCaprió hibája. Ő jól teljesített. Ez a forgatókönyv gyengesége, amire rátesz egy lapáttal a rendezés és teátrális, de kínossá váló kamermunka.
Remélem, sikerült átadnom, amit gondolok.
- Miért esik szét ez a történet?
Az utolsó fél órát nem számítva nagyon is egyben van.
Nem éreztem a kohéziót. A spiritusz hiányát annál inkább.
- A Tarantínó-érzés nyomaiból csak a vacsorajelentre futotta? Kár.
Azért jutott még pár helyre (különösen ahol Waltz beszél).
Ezt a filmet még Waltz sem menti meg. Jól kell rendezni, azzal még gyatrább szinész is elmegy.(Waltz nagyon jó.) Visszafelé ez nem igaz.
Mert Tarantino pontosan tudja, hogy mindenki erre várt. És tényleg.
Sajnos nem. Ez így celebshow, holott a film a történetről kellene szóljon.
- Miért nem tudja eldönteni, hogy rabszolgafilm, vagy western? Mndkettő akar lenni? Egyik sem lett.
Szerintem egyik sem akart lenni. Tarantinónál a zsáner csak ürügy valami tarantinoshoz.
Lehet.
Ez jogos észrevétel. Ez miatt tartom a leggyengébb Tarantino filmnek, ami főleg a (számomra) dobogós Brigantyk után kifejezetten szomorú.
Egyetértek. A Brigantyknak ez kávét sem főzhet. Az tele volt nagyszerű jelenetekkel, ebben ... semmi
- Miért nem érdekelt az egész több, mint kétórás maszlag szinte egyetlen pillanatra sem.
Ez viszont nem a film hibája. Mivel sokakat érdekelt, ez bizonyos.
Ismered a mondást arról a dologról, ami sok legyet érdekel? :)
A következőket gondoltam a fimnézés közben:
- Miért esik szét ez a történet?
- A Tarantínó-érzés nyomaiból csak a vacsorajelentre futotta? Kár.
- Miért kell dobpergéssel szembefordítani Di Caprió megjelenésekor a színészt a kamerával, mikor a karaktere nincs rendesen előkészítve. Mert ő DiCaprio? Nagyon félresikerült. Nem is, ez a rendezősuliban bukta..
- MIért lesz fájdalmasan még üresebb a két legmarkánsabb karakter halálakor az egész? Miért nincs vége akkor a filmnek? Maradt még vaktöltény?
Nem szokásom szőrt hasogatni. De ha a nő szívverésére van kötve a bomba, akkor a ledobásával nem hinném, hogy megoldotta a dolgot. Ha eltávolodik, vagy meghal, a bomba nem veszi a szívverést, és bumm. Ezen nem segít a drog, sem a 200 emelet zuhanás, sem a halála. Robbanni kellett volna.
Ezt valamiért muszáj szeretnem. Lehet a trükkökre köpködni, de ennek a filmnek (a novella miatt) sztorija van, izgalma, vonulata csattanója. Kevés az ilyen manapság. Én ajánlom.
Képi világában már hozza azt, amit elvár az ember. A szinek, hátterek, a cirkusz, a próbababa-pók mind korrekt. De a történet... Valahogy jobbá kellett volna faragni. Egyszerűbbé. Itt azt sikerült elérni, hogy egyszerre sablonos, de mégis zavaros. Kár.
Gyerekkoromban mindig azt hittem, hogy az írek, mind terroristák. Akkor még nem volt meg ez a film, de volt esti hiradó. Robbantások Belfastban stb. Mai fejjel, és 1 év írországi tartózkodás után másként látom ezeket a dolgokat, meg az ír angol viszonyt. Így viszont nem az igazi gonoszok a szememben az igazságukért harcoló írek. Ettől ez a film még jó, csak éppen meglovagolja a tömegmédia által kialakított hzamis képet.
Az első fél óra még rendben volt. Azután esik a színvonal, a vége már nekem volt kínos.
Más véleménnyel ellentétben azt gondolom, hogy nem Brosnan volt a gyenge pont. Ebben a karakterben több volt, mint egy Bondban, és ő többet is hozott ki belőle. Ez szerintem egyértelműen erndezői melléfogás. Kár érte.
Nagy kár. Meg sem próbál több lenni, mint az Ördögűző. De a levest csak félig sikerült felmelegíteni. Anthony Hopkinst és Rutger Hauert csak akkor kellett volna bevetni, ha sikerül jó sztorit összehozni.
"Mit várt? Körbeforduló fejet?"
Nem. Annál többet, de mégis csak azt kaptam.
Én ezt érzem leginkább hűnek a King-hangulathoz. Lehet, hogy a Remény rabjai, vagy a halálsoron jobb filmek, de azok nem tipikus Kingek.
Ezt viszont minden karácsonykor megnézem.
Kár, hogy ebből nem született regény.
A forgatóköny - ha létezett egyáltalán - biztosan még az írósztrájk közepette készült.
A totális ötlettelenség jellemzi a filmet.
Ide nem kellett volna rendező, csak a kaszkadőröket irányító hoppmester.
A többi, a senkit nem hagyunk hátra, a zászlólengetés, könnyes szemmel szónoklás, emberei hűségét kiérdemlő tiszt archetípusa, elszenvedő, majd visszavágos baromságot a sminkes is levezényelte volna.
Ennél többet kívánok mindannyiunknak erre az évre.
Remek alkotás.
NEmcsak a fényképezés zseniális, de a téma, és a feldolgozás bizarrsága is.
Sokan azt mondják majd rá, hogy beteg, de nem az.
Egészséges, és igaz.
Kár érte. Az alapötletben olyan atmoszféra van, amit jól ki lhetett volna használni. Nem sikerült.
Egyetlen értékelhető monetum a filmben:
"Egy félvér és egy néger ül a kocsiban. Ki vezet?"
"A zsaruk."
Egyszer nézhető.
Az utóbbi idők egyik legjobb thrillere számomra. Jó 50'-es hangulat, csavaros sztori, remek alakítások. Zeneiségében elüt a most divatostól. Ajánlom mindenkinek.
Emlékszem, mikor beültem a moziba. A cím miatt valami könnyed thrillert vártam.
Helyette valami olyat kaptam, ami nem megy ki a fejemből már évek óta.
Nagyon jó kis film. A látványvilága egyedi, ezt most nem gúnyosan mondom. Én ma is szívesen megnézem.
Ha valaki gázt akar, akkor ajánlom a Flash Gordon sorozat pilotját. Na az igazi szar.
Nagyon ritkán van olyan, hogy nem értem, a többség mit evett ezen a filmen. Ez most ilyen. Nagyon kínlódtam végig. Pedig Defoe-t szeretem.
Gyenge a történet. Ahhoz, hogy a csavar elképesszen érzék kell. A forgatőkönyvírókat itt elhagyta a múzsa. Talán meg sem volt nekik.
Kár.
Remélem lesz még Pacino De Niro jobb felállásban is.
Kétszer is megnéztem. Eredeti nyelven és feliratosan. Nekem a tavalyi év egyik legjobbja. Hihetetlen karikatúra, nagyszerű történetszövés, jó szinészi játék.
Azt hittem, hogy 2008 legrosszabja a Nap, amikor megállt a föld lesz, de tévedtem. Az alkonyat sikerült a leggyengébbre.
Ebben a filmben nincs túl sok ötlet, bezzeg kétpercenként jumpscare az van.
Az összes kukoricám kiborítottam. :(
Sajtost ettem. Az legalább jó volt.