Rorschach

Tapasztalat: 1982 film
Kompetencia: 47 film
Súly: 3157
Regisztráció: 2009. március 21. (8 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 58 user

Kedvencek

Rendezők: Damien Chazelle, Danny Boyle, David Fincher, Jeremy Saulnier, John Michael McDonagh, Martin McDonagh, Quentin Tarantino, Robert Zemeckis, Steven Soderbergh, Woody Allen
Színészek: Brad Pitt, Daniel Day-Lewis, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Mads Mikkelsen, Matthew McConaughey, Michael Fassbender, Tom Hanks, Tom Hardy
Műfajok: dráma, kalandfilm, sci-fi, szatíra
Országok: amerikai, angol, dán, ír
Korszakok: '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Mayhem
 
4 2017-12-11 ?
(2)
Dead Man Walking
Ments meg, Uram!
3 2017-12-11 4,1
(284)
Una pura formalità
Puszta formalitás
4 2017-12-10 4,3
(294)
Cop Land
Copland
4 2017-12-07 3,5
(362)
American Assassin
Amerikai bérgyilkos
3 2017-12-06 2,7
(26)
Mother!
Anyám!
5 2017-12-06 4,1
(139)
Dunkirk
 
2 2017-12-05 4,0
(347)
Monster's Ball
Szörnyek keringője
3 2017-12-05 3,8
(317)
Moana
Vaiana
3 2017-12-05 3,7
(197)
Good Morning, Vietnam
Jó reggelt, Vietnam!
5 2017-12-04 4,1
(902)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-12-12 00:52:28 Mother! (2017) / Anyám! Rorschach (5) #37

Szerintem a magyar cím 100%-ig valid, mert hát mi egyebet lehetne mondani az utolsó fél óra után...

előzmény: Gameface (#36)

2017-12-10 18:59:56 Mother! (2017) / Anyám! Rorschach (5) #35

És az a szép, hogy tele van ilyenekkel a film. Én az öngyújtón padlóztam, amibe a neten valami viszonylag homályos élet-halál szimbolikát láttak a rajta lévő szimbólum miatt, amit Wendehornnak értelmeztek páran (nem tudom, a szónak van-e magyar megfelelője). Szerintem igazából az egy berber "z" betű, ami egyben a szabadságot jelenti a kultúrájukban. Ed Harris ugye mihez használja? Tűzcsiholáshoz, közvetlenül a saját egészségének szép fokozatos károsításához, ergó szabad akarat -> gyarló önpusztítás és a többi. Nem csoda, hogy mother nature ijedten bevágta a komód mögé az egészet. Bámulatosan tömény a film, tiltott gyümölcs, Káin és Ábel, özönvíz, meg amit akarsz, benne van...

előzmény: gaga (#34)

2017-12-06 01:18:40 Mother! (2017) / Anyám! Rorschach (5) #30

Azt a kurva életbe, mit lehet ez után írni... Nem csoda, hogy mérföldes hasadékot vert a rajongói és utálói között a fesztiválokon, mert ilyen tripet épeszű rendező nem dob vászonra, épeszű producer meg nem ad rá pénzt. Hála istennek vannak még őrültek Hollywoodban!

A cseppet sem konvencionális Aronofsky egy rá sokkal-sokkal jellemzőbb filmmel tért vissza a Noé-fiaskó után, és bár nálam a "mindent vagy semmit" mércén általában az utóbbiba esnek a víziói, a Mother!-rel betalált. Bassza meg, ilyen filmet...

2017 legegyedibb, legjobb filmje, színész istennel (Sátánnal?) és főleg istennővel, valamint a rendezés zseniális magasiskolájával. Ami és ahogy itt le van téve az asztalra, azt tanítani kéne.

Thornton karakteréről a film alatt sok minden eszembe jutott, de a pozitív hős koncepciója nem volt ezek között. Inkább gyávának, ostobának és önzőnek mondanám a film végére.

Amúgy baromi erős a film első fele, egészen addig, amíg ki nem írnak mindenkit, és két főszereplőnk marad a megtestesült vaskalapos gyűlölet társaságában, ergó a nagyapát én egy kanál vízbe fú de belefojtottam volna csezmeg!
Onnan picit leül a cselekmény, vagy nem is tudom... Hiányzott valami nagyjelenet Thorntontól, amiben ráreflektál a fia/apja/saját maga iránt érzett megbánására és dühére.

Az előbb még négyes volt a film, de most már inkább úgy érzem, erős hármas, mert a vége kissé csalódás. Még úgy is, hogy azért van ott egy sokat mondó shot, ahogy Berry a ház melletti sírokat nézi, az például beindíthatja az ember képzelőerejét.

2017-12-04 19:14:11 The Vault (2017) / A széf Rorschach (1) #3

Mentségemre szóljon, hogy ez a film kilencven percet elvett az életemből, amit akár egy jó filmre is fordíthattam volna. Bónusznak pedig még James Franco is benne volt... kell ennél több a karóhoz? :)

előzmény: BonnyJohnny (#2)

Nagyon szép film, igazi régi vágású amcsi humoros-érzelmes kotyvalék. Szerintem ilyet ma már nem tudnának úgy csinálni, hogy ne fojtsák óhatatlanul is giccsbe az egészet. Isten áldja Barry Levinsont!

2017-12-04 10:28:59 Atomic Blonde (2017) / Atomszőke Rorschach (2) #10

Váratlanul rémes film, kábé minden unalmas, ami nem Charlize Theron rendrakása a lépcsőházban.

Mikor értik már meg, hogy nem attól lesz jó egy kémtörténet, ha agyon van csavarva (meg még kétszer)? Amúgy sincs az a mennyiségű plot twist, amivel el lehet rejteni, milyen kínos gagyi az Atomic blonde sztorija.

Azon ritka esetek egyike, amikor a film az utolsó betűre pontosan azt adja, amire számítasz, ugyanakkor mégis teljesen jól elszórakoztat. Liman és Cruise gyakorlatilag csuklóból kiráztak egy mini Wall Street farkasát / Fegyverneppert, és bár egyikhez sem nő fel az American Made, azért meg lehet nézni. Bőven.

Való igaz, hogy a hármas talán megérdemeltebb lenne, de Tom Cruise karizmája és az idióta rendezési stílus feltornázza egy halovány négyesre.

Kábé úgy aránylik az első részhez, mint az Kick-Ass folytatása az eredetihez, tehát az "úristen, maradt Vaughn a rendezői székben, hát mi lesz itt?!" hype-ot kenhetjük a hajunkra sajnos.

Szar film a Kingsman 2, akármennyire is szeretném szeretni. Veszett drágán néz ki, nagyobb-színesebb-blockbusterebb, aztán kapja a menetrendszerű pofonokat. Az első résznek volt egy tök fasza főgonosza egy igazi klasszik Bond-hench(wo)mannel, itt viszont van két (három?) gonosz, és egyik menthetetlenebb, mint a másik.

De rajtuk kívül is borzalmasan bánik a film a karakterekkel, egyszerűen nem értem, miért kellett bizonyos szereplőket megtartani, míg másokat feláldozni, és nem csak a robotkezű pojácára gondolok. Adott két női karakter az első részből, akik közül az egyiket a teljes első filmen át építették főhősünkkel szimultán, a másikat pedig csak az utolsó tíz percben hozták be egy disznóviccre, vajon melyiket gondolták komolyan a második epizódra? Hihetetlen.

Ahogy az is, hogy mi a szentséges jó istennek kellett visszahozni Firth-t akármilyen formában. Van egy álmom, mely szerint hollywoodi filmben a holtak holtak maradnak. A Statesman-eket meg mindegy, hogy kik és hogyan játsszák, ha vásznon vannak tizenöt percet. Átverés. Még csóró Egerton is annyira szürke ebben a filmben, mint egy kedd délutáni londoni eső. De karakterek helyett legalább van tróger gagyi Deadpool-humor, hurrá.

Nagyon elfáradt ez az egész világ két rész alatt, az első rész jópofa James Bond-karikatúrája után a második rész pont az az olcsó, túlzásokkal teli szar kémfilm, amiből három évvel ezelőtt ez a gárda még viccet űzött.

Azt mondjuk ne felejtsük el, hogy a HP6-ot hatalmas csúszás árán forgatták újra kábé nulláról, óriási pénzen :)

Amúgy az első két kommenttel maximálisan egyetértek, azon kívül meg... nem a szuperhős mozikra unnak rá az emberek, hiszen látványos popcorn mindig kell - lásd Thor 3, Guardians 2. Pénzénél volt a stúdió mindkétszer.

A szar filmekre unnak rá az emberek, lásd Justice League (nem láttam, a BvS és az SS után nem is fogom, de hadd éljek a gyanúperrel). Ha minőségi látványfilmet kapok, örülök, ha viszont valami milliószor utóforgatott-megkavart szart nyomnának le a torkomon, hajlamos vagyok inkább bojkottálni az egészet.

A Marvel pedig szépen kényelmesen megágyazott a csinnadrattájának az elmúlt tíz évben, úgyhogy kényelmesen hátradőlve várhatja a zöldhasúkat. Mivel időközben megtanulták a szórakoztató limonádé receptjét (mit megtanulták, inkább tökélyre fejlesztették), az én pénztárcám fohászkodik az Infinity War után.

Hadd szóljon.

előzmény: BonnyJohnny (#5)

Összes komment...