Rorschach

Tapasztalat: 2133 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 2133
Regisztráció: 2009. március 21. (9 év, 12 hónap)
Kedvencnek jelölték: 63 user

Kedvencek

Rendezők: Damien Chazelle, Danny Boyle, David Fincher, Jeremy Saulnier, John Michael McDonagh, Martin McDonagh, Quentin Tarantino, Robert Zemeckis, Steven Soderbergh, Woody Allen
Színészek: Brad Pitt, Daniel Day-Lewis, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Mads Mikkelsen, Matthew McConaughey, Michael Fassbender, Tom Hanks, Tom Hardy
Műfajok: dráma, kalandfilm, sci-fi, szatíra
Országok: amerikai, angol, dán, ír
Korszakok: '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Triple Frontier
 
2 2019-03-17 3,1
(16)
Den skyldige
A bűnös
4 2019-03-17 4,2
(248)
A Hologram for the King
 
4 2019-03-16 3,5
(55)
The Commuter
The Commuter - Nincs kiszállás
2 2019-03-02 2,9
(169)
Suspiria
Sóhajok
2 2019-02-18 3,7
(135)
Velvet Buzzsaw
 
1 2019-02-17 2,8
(28)
The Clovehitch Killer
 
4 2019-02-17 ?
(5)
The Possession of Hannah Grace
 
2 2019-02-17 2,3
(16)
Hell Fest
Horror Park
4 2019-02-15 2,3
(43)
Hachiko: A Dog's Story
Hacsi, a leghűségesebb barát
4 2019-02-10 4,3
(341)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-02-23 13:12:38 Suspiria (2018) / Sóhajok Rorschach (2) #48

Annyira "művészfilmes faszi elmegy horrort forgatni" szaga van a Suspiriának, hogy még mindig érzem a bűzét, pedig már majd' egy hete láttam.

Megvan a teljes pakk: két és fél órás játékidő, konstans rejtjelezés, teátrális nagyjelenet két órányi altatás után, és a kedvencem: társadalmi nagy üzenet és komoly témák megpedzegetése, hogy aztán bárminemű konklúzió nélkül elhagyják a szálakat a francba. "Én egy komoly ember vagyok, ez pedig egy komoly film, nem csak egy tucathorror" - szólhatott a Mester, kijelölvén a Művet meghatározó gondolatiságot.

Nem egészen értem, mi szükség volt egy boszorkánykultuszos horrorba RAF-ot meg holokausztot szőni, abban viszont biztos vagyok, hogy a csapat kreativitását használhatták volna jobb célokra is. Hiszen meg-megvillan a Suspiria vagy kétszer, de ez őrjítően kevés 150 percre.

E helyett mi van? A triviában nagyobb a kreativitás, mint a filmben (pl. Lutz Ebersdorf-agyrém). A filmben az ötlet ott megáll, hogy jól bezoomolnak párszor, mert ezzel korhűbb hatást kelt a film, mégiscsak '77-es az eredeti. Óvodás filmkészítés.

Most lehetnék én az a prosztó gyökér, aki bekommenteli, hogy "de legalább a csaj jó volt", hiszen az ingerszegény környezetben arra legalább figyelt a kamera, hogy jó szokszor vegye a melltartó nélküli Dakota Johnsont.

2019-02-23 12:31:39 Hell Fest (2018) / Horror Park Rorschach (4) #5

Az előzetes és a lenti vélemények után abszolút nulla elvárással ültem neki a Hell Festnek, talán ezért is van, hogy - meglepő módon - tök jól szórakoztam. Oké, a karakterek idegesítő és lapos nullák, de a setting szép, egy-két ügyes meglepetés is szorult a készítők ingujjába, az pedig kifejezetten tetszett, ahogy a gyilkost kezelte a film. A Hell Fest legerősebb pontja a mészáros.
Amit a végén húznak vele, a nappalis jelenet elején már kiszámítható, de addig azt hittem, hogy megkapjuk a kötelező "vérfertőzött redneck családba született, diliházból szökött Sátán-manifesztációt". Ehelyett kaptunk egy hétköznapi sorozatgyilkost. Ez nem sok, de szerencsétlen slasher műfajon belül már ennyi is megsüvegelendő.

2019-02-17 19:37:58 Velvet Buzzsaw (2019) Rorschach (1) #2

Már a Roman J. Israel is elég - jobb szó híján - zavart volt, de a Velvet Buzzsaw után tényleg nem marad kétség: Dan Gilroy esetében a kezdeti zseniális, árnyalt rendezés és karaktervezetés inkább véletlen volt, mintsem tendencia. Nem lennék meglepve, ha ez a film földbe állítaná a rendező karrierjét, ugyanis borzasztó pocsék munka.

Igazi egybitesen megrendezett kalap szar, a legunalmasabb és legcikibb fajtából, minden perce fájt. Hősiesen végigszenvedtem, de iszonyú rossz döntés volt.

Tök jól indult, a setting pedig nagyon szép és tele volt lehetőségekkel... aztán a végére szétcsúszik az egész.

2019-02-05 21:49:03 Overlord (2018) Rorschach (3) #5

Érdekes, hogy az Overlord hangvétele kapcsán mennyire nem tudták eldönteni a készítők, végül mit is akarnak. Egy-két alkalommal ébenfekete a film humora, máskor viszont komolyan kéne venni és izgulni a karakterekért... Egyszerre pislákol egy jó háborús film és egy trancsírfesztivál lángja is, nem rossz a végeredmény, de messze nem akkora faltól falig fun, mint amekkorát a "náci zombik" szókapcsolat sugallna (és indokolna).

Vannak pillanatai, de a jótól azért messze van a film. A hatásvadász nem szó rá.

2019-01-06 23:29:46 Sorry to Bother You (2018) Rorschach (5) #3

A legjobb film evör, ami akkor üt igazán, ha a világon semmit nem tudsz róla megtekintés előtt. Kéretik odaírni a szatírát a műfajok közé.

Az nagyon szimpatikus volt, hogy ha már gúzsba kötötték magukat ezzel a címmel, akkor igyekeztek megtömni ezt a filmet is állatkákkal, akár az előzőt.

...és ha így kifogytunk a pozitívumokból, jöjjön a többi, mivel egyelőre ez a mélypont - de egészen biztos vagyok benne, hogy lesz itt még lejjebb.

Én nagyon szeretem a HP-könyveket, így a filmek megtekintése előtt igyekszem mindig keresztet vetni, különösen mióta Korunk Legnagyobb Rendezője, David Yates szállítja őket. Fel voltam készülve arra, hogy egy lelketlen rókabőr lesz a legújabb etap is, hidrogénezett hajú Johnny Depp-pel. Az lett. Arra is fel voltam készülve, hogy a sztori egy akkora alibizés, amilyen nem is létezik, értelmetlen, hol alul-, hol pedig túlírt szar. Arra is fel voltam készülve, hogy minden valószínűség szerint az előző rész kevés jó pontját is kiherélik, és láss csodát, tényleg nem maradt szimpatikus karakter. Az mondjuk elég nagy kunszt, hogy úgy idegenítenek el az előző részből hozott négy szereplőtől, hogy közben az újakat elfelejtik nemhogy kibontani, de kb. felvázolni is.

És akkor most jönne az, hogy de ez meg az akkora botrány volt, amekkorára nem voltam felkészülve... hát nem, jellegtelen, lapos, de kiszámítható posvány volt ez. Maximum két, voltaképp e film fölött álló dolgon tudnék még keseregni. Egyrészt elég nagy butaság, hogy Rowling a kvázi tökéletes fantasy-univerzumát utólag toldozgatná-foldozgatná, miközben ezzel érdemben nem ad hozzá semmit, csak a minőségéből vesz el. Nem jó forgatókönyvíró, hiszen sztoriban-karakterekben úgy szar az egész film, ahogy van; expozícióként öt perc alatt járunk három országban, hogy kellőképp a pofánkba rághassák a plotot; hemzseg a film végső fordulatos családi szappanoperázástól; a nagy üzenetnek meg itt a kötelező gyarló emberi kapzsiság. Szóval amatőr a cucc, mintha Rowling megítélésének legalábbis nem ártana eleget a Twitter profilja. Ezt a vasat már nem kéne ütni, hagyja szépen békén a varázsvilágát. (Tudom, naiv vagyok.)

A másik dolog pedig, hogy ha már hozzányúl a Potter-világhoz, akkor azt... miért így teszi? Olyan Kathleen Kennedy-zések vannak a filmben, hogy beszarsz. "Hé, emlékszel a tükörre, meg a kőre, meg a megemlített öregemberre a Columbus-féle első Potter-filmből? Hát itt vannak. Roxfort jöhet? McGalagony megvan még? Tudod, Lestrange-ek? No és mi van Naginivel? Hé, tudtad, hogy van egy tök érdekes háttértörté..." ki a faszt érdekel bazmeg, az csak egy kibaszott kígyó. Tudod, mi érdekelne, ha már kényszeres mesélőkórban szenvedsz? A hármas párbaj a Dumbledore-ok és Grindelwald között. Az, ahogy ketten ugyanazon az oldalon álltak jó sokáig, és ugyanazt az ideológiát képviselték, illetve az, ahogy eltávolodtak egymástól. Igen, tudom, hogy utólag beleerőltetted, hogy melegek voltak, de doszt nem zavar, meséld el az egészet. Azon mi érdekeljen még három filmen keresztül, ahogy megfékezik azt a gonoszt, akit az eddigi két film alatt nem sikerült érdekesnek vagy félelmetesnek ábrázolni? Meh, teszkó-Voldemort, hát ki nem sza...

Gyakorlatilag ezért lett karó a film, ugyanis abszolút nézhető álomgyári gagyi a saját jogán, de annyira zavar a vállalás mindenfajta, totális hiánya, hogy amellett nem tudok elmenni szó nélkül. A film mögött álló emberkék nem mesélni akartak, hanem pénzt keresni a bevált címükkel. Úgyhogy az én egyesem most jól megmutatja nekik, biztos jól magukba szállnak ezek után.

2018-12-09 19:41:53 Hereditary (2018) / Örökség Rorschach (2) #69

Lám, kolléga, most nem érte meg annyira kíváncsinak lenni :)

előzmény: kaamir (#68)

2018-12-01 16:14:56 Venom (2018) Rorschach (1) #16

Igazi minősíthetetlen ipari hulladék, tehát pontosan olyan, amilyennek a trailerek alapján kinézett. Nem fér a fejembe, hogy ocsmány hígfos gyurma CGI-ostól, csizmás combközepes diáklány szoknyás Michelle Williams-estől, pocsék történetestől és színészvezetésestől, mégis hogy a kurva életbe lett nyereséges ez a szar.

A Sony Marvel-jogokkal foglalkozó részének le kéne égnie. Mindenki jól járna, ha véget érne az az egészen egyedülálló sorozat, amit a Maguire-féle Pókember 3 óta produkálnak.

Most mondanám, hogy majd a Spider-Verse... de azért ennyire naiv nem vagyok.

Összes komment...