Rorschach

Tapasztalat: 2206 film
Kompetencia: 28 film
Súly: 2906
Regisztráció: 2009. március 21. (10 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 64 user

Kedvencek

Rendezők: Damien Chazelle, Danny Boyle, David Fincher, Jeremy Saulnier, John Michael McDonagh, Martin McDonagh, Quentin Tarantino, Robert Zemeckis, Steven Soderbergh, Woody Allen
Színészek: Brad Pitt, Daniel Day-Lewis, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Mads Mikkelsen, Matthew McConaughey, Michael Fassbender, Tom Hanks, Tom Hardy
Műfajok: dráma, kalandfilm, sci-fi, szatíra
Országok: amerikai, angol, dán, ír
Korszakok: '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Scary Stories to Tell in the Dark
Lidérces mesék éjszakája
1 2019-11-03 2,6
(23)
Crawl
Préda
4 2019-11-02 2,9
(67)
Rattlesnake
A csörgőkígyó
1 2019-10-26 1,7
(11)
Eli
 
1 2019-10-23 2,4
(23)
The Firm
A cég
3 2019-10-21 3,6
(425)
Joker
 
4 2019-10-07 4,3
(326)
In the Shadow of the Moon
A hold árnyékában
4 2019-09-30 3,1
(87)
Spider-Man: Far From Home
Pókember: Idegenben
3 2019-09-30 3,6
(243)
Aladdin
 
2 2019-09-28 3,2
(153)
Child's Play
Gyerekjáték
2 2019-09-28 2,9
(58)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Egészen különlegesen közhelyes film, tökéletesen illik a horrorfilmek 'produced by Guillermo del Toro' sormintájába - avagy igazi moslék, ami köszönőviszonyban sincs semmivel, ami felkavaró, félelmetes vagy ijesztő lenne.

Illetve, ami leginkább felkavart a film kapcsán, az a hihetetlen arrogancia, amivel ezt ki merték adni a kezeik közül az alkotói. Pláne hogy még kemény milliókért super bowl reklámot is vettek hozzá meg ilyenek. 2019-ben tényleg reményeket fűztek ehhez? Pfff.

Hihetetlen ambíciótlan, idegesítő, ürességtől kongó rakat szar a Rattlesnake.

Ebben a formájában ez a film egy inzultus, de hogy a These final hours és az 1922 író-rendezője ezt mégis hogy gondolta, az rejtély.

Köbö mint mikor Jeremy Saulnier rendezett egy elvont, farkasmaszk-fetisiszta gagyit az első két nagyszerű, szikár thrillerje után.

2019-10-23 21:32:51 Eli (2019) Rorschach (1) #3

Ezzel a filmmel fantasztikusan lehetne példálózni amatőr forgatókönyvírók és rendezők előtt. Elönti az embert az alkotói önbizalom, ha belegondol, hogy ezzel a pitch-csel valakik halál komolyan kiálltak stúdióemberek elé felvázolni a spanyolviaszt, méghozzá sikeresen, ugyanis egy szerződéssel meg egy rakat pénzzel távoztak.

Amerika tényleg a lehetőség földje.

2019-10-12 10:16:42 Joker (2019) Rorschach (4) #131

Elég parttalannak látom ezt a beszélgetést. Te olyasmiket láttál a filmben, amik szerintem véletlenül sincsenek benne (lásd még bármiféle komolyan vehető, rétegzett társadalomkritika) szerinted pedig - ha jól értem - nem fogtam fel a lényegét.

Szerintem felesleges győzködnünk egymást, egyetérthetünk abban, hogy nem értünk egyet.

előzmény: akkoregyélfiamsz-rt (#129)

2019-10-11 23:03:03 Joker (2019) Rorschach (4) #128

Csakhogy a kialakult helyzetnek Joker jelleméhez, céljaihoz semmi köze. Ő nem egy társadalmi igazságharcos, aki a csúnya gonosz tőkések orra alá akart pörkölni, hanem egy szomorú, elnyomott, buta és beteg ember, aki öntudatán kívül arcot adott egy olyan mozgalomnak, amihez neki semmi köze.

Ennek ellenére mégis őt ünnepli a tömeg, csakhogy ez neki és a tömegnek is mást jelent, tehát voltaképpen azt sem érti, miért ünneplik. Neki nem a gazdagokkal és a médiával volt baja, ami miatt a tömeg az utcára vonult gyújtogatni, neki csak két gazdag és arrogáns apafigurával volt baja, mert mindkettejükben csalódott. És szerintem épp ezért az a legnagyobb tragédiája, hogy bár a felszínen azt látod, hogy forradalmat robbantott ki, igazából csak jókor volt jó helyen.

És ez neki le se esik.

előzmény: akkoregyélfiamsz-rt (#127)

2019-10-10 22:02:30 Joker (2019) Rorschach (4) #124

A filmbeli Joker legnagyobb tragédiája (volt miből válogatni), hogy az általa inspirált anarchista mozgalom és az őt éljenző rajongói klub pusztán egy fatális félreértés eredménye. Ezt ki lehetne aknázni, de kilencvenkilenc százalékig biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan alakították így a történetet.
Ezzel a furcsasággal együtt is jó film a Joker. Nem esni hanyatt tőle, de látszik rajta, hogy a DC háza táján most először tényleg mindenki vért izzadva próbálkozott a maximumot tenni az asztalra Phoenixtől az operatőrön, kosztümfelelősön és a zeneszerzőn át a rendezőig bezárólag.

Btw ez utóbbi a film leggyengébb pontja, de Todd Phillips még így is vagy tízszer olyan jól helytáll, mint ahogy arra előzetesen számítottam.

Ez most elment mellettem, pedig a Big Little Lies után nagy reményekkel álltam neki.

Sajna belefutottam a lehető legnagyobb spoilerbe, szóval a gyilkos kiléte nem volt meglepetés. Gondolom, ennek tudható be, hogy valahogy egy fia érzelmet sem tudott kiváltani belőlem a teljes sorozat, leszámítva hogy úgy négy-öt alkalommal az agybaj kerülgetett, különösképpen a legutolsó tizenöt másodperc hatására, ami szerintem úgy szar, ahogy van.

De addig sem éreztem átütő erőt. Értem, hogy minden egyes szereplő kisbusznyi terhet cipel a vállán, mindenki az őrület mezsgyéjén lavírozó, megtört és boldogtalan alkoholista, de egy fél pillanatig nem szimpatizáltam senkivel, és egyáltalán nem tudott lekötni sem a nyomozás, sem a karakterek.

Majd legközelebb...

No ez a film sajnos mindenben alulmúlja a két évvel ezelőtti eresztést.

A horror alig működik, legtöbbször csak pislákol. Nem csoda, hiszen mikor még a rendezés a helyzet magaslatán is lenne, az effektek szarul néznek ki (nem értem - ha tudják, hogy egységnyi pénzből ennyi CG nem jön ki szépen, miért nem vágnak vissza, miért erőltetik? nagyon gáz); a színészi játék halál ciki (annyit ér a színész, ahogy vezetve van, kedves Andy Muschietti, szűk három óra sem elég egy tisztességes főhős kifaragására, ha szar a koncepció); a konklúzió vicc, egy az egyben az előző film feloldását hozták át, no nem mintha a történet egészét kitenném a falra mutogatni, a Bowers-szálat meg ezt a tokengyűjtögetést aki kitalálta...

Skarsgard amúgy fantasztikus még mindig Pennywise-ként, de elképesztő, mennyire lelimitálták a mozgásterét - az esetek 90%-ában inkább valami gagyi CG szörnyre bíznák a dolog oroszlánrészét, ami egy ekkora csillagos ötös castinggal a tarsolyban ordítóan nagy hiba.

Plusz más a második rész nagyon, mint az első, és nyilván ami elég egy "kisvárosi gyerekek a természetfeletti horror ellen" sztorihoz, az nem feltétlenül lesz elég a nosztalgiával vegyített, eltékozolt idő és múlt hibái fölött lamentáló felnőtteket felsorakoztató kozmikus horrorhoz.

...nem is volt elég a kraft, a film így leült a két szék közé. Azért a bohóc karakterét köszönöm ennek a két filmnek, ő még úgy is az egyik legerősebb horrorszörny evör, hogy betekinthettünk a kulisszái mögé, és nem várt ott más, csak csalódás.

2019-08-28 00:42:30 Behind the Curve (2018) Rorschach (5) #2

Fantasztikusan jó dokumentumfilm. Az elmúlt napokban megnéztem pár nevesebb dokut, és sajnos azzal találkoztam, hogy elég sokszor megáll a tudomány egy érdekes és fontos téma megtalálásánál.

De nem most. Lenyűgöző stílusérzékkel van összerakva a Behind the Curve, vicces, okos, sallangmentes alkotás, ami témájában még túl is mutat a kezdeti vállalásán, és filmként is maximálisan megállja a helyét. Le a kalappal az alkotók előtt.

Azért megnéztem volna az ábrázatodat, ahogy szép lassan rájössz, hogy a Hold The Dark elég sok mindenbe átmegy, de farkasemberes horrorba pont nem :D

előzmény: GothMan (#6)

Összes komment...