Rorschach

Tapasztalat: 2415 film
Kompetencia: 14 film
Súly: 2765
Regisztráció: 2009. március 21. (11 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 67 user

Kedvencek

Rendezők: Damien Chazelle, Danny Boyle, David Fincher, Jeremy Saulnier, John Michael McDonagh, Martin McDonagh, Quentin Tarantino, Robert Zemeckis, Steven Soderbergh, Woody Allen
Színészek: Brad Pitt, Cate Blanchett, Christian Bale, Daniel Day-Lewis, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Mads Mikkelsen, Matthew McConaughey, Sidney Poitier, Tom Hanks, Viggo Mortensen
Műfajok: dráma, kalandfilm, sci-fi, szatíra
Országok: amerikai, angol, dán, ír
Korszakok: '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: Prága

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Ernelláék Farkaséknál
It's Not the Time of My Life
4 2020-10-29 4,0
(272)
Modern Times
Modern idők
4 2020-10-28 4,6
(448)
The Wolf of Snow Hollow
 
4 2020-10-28 ?
(8)
The Imposter
Az imposztor
4 2020-10-28 4,1
(76)
Bacurau
 
2 2020-10-27 ?
(8)
Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan
 
3 2020-10-26 3,4
(40)
The Equalizer 2
A védelmező 2.
2 2020-10-26 3,0
(187)
Mad Max 2
Mad Max 2.: Az országúti harcos
3 2020-10-26 3,8
(564)
A hentes, a kurva és a félszemű
 
2 2020-10-26 3,1
(62)
The Equalizer
A védelmező
4 2020-10-25 3,4
(438)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-10-28 21:23:24 The Wolf of Snow Hollow (2020) Rorschach (4) #1

Az egy dolog, hogy a Wolf of Snow Hollow egy igazán jó film, az ilyesmi megesik.

De ki kell emelni az üdítően friss stílusát, ami kb. párját ritkítja, és hihetetlen jó. Nagyon kacérkodom azzal az ötödik csillaggal. Jim Cummings pontosan tudta, hogy mit szeretne elérni, és mi tagadás, fantasztikus munkát végzett a kamera mögött pont ugyanúgy, ahogyan előtte.

Remélem, sokat hallunk még róla a jövőben.

2020-10-28 18:27:38 The Imposter (2012) / Az imposztor Rorschach (4) #4

Ez így van. Ordas nagy elcsépelt közhely, hogy az élet írja a legjobb sztorikat, de nem nagyon tudok mást mondani.

Kénytelen voltam nyomozni a film után úgy egy órán át, hogy megbizonyosodjak, ez tényleg megtörtént. De még így sem könnyen hiszem el :)

előzmény: HejjaX (#1)

2020-10-27 22:54:04 Bacurau (2019) Rorschach (2) #2

Ezt nem kellett volna megnézném. Legalább fél órával hosszabb a kelleténél, teljesen feleslegesen sci-fi (ilyet szerintem még nem is láttam, két funkciótlan, simán kiváltható/nélkülözhető sci-fi gadget van benne és punktum, ennyit erről), és teljesen szétesett film.

A világon semmivel nem lennék szegényebb, ha nem kerítek sort a Bacuraura, nem ajánlom senkinek.

Szinte minden nagy színész karrierjében eljön a pillanat, amikor Jézust játssza el, bár nem hittem volna, hogy Denzel ezt pont az Equalizer 2-ben fogja megejteni.

Az első rész szerintem egy teljesen korrekt, szépen levezényelt, nagyobb közhelyeket elegánsan kikerülő szuperhősfilm volt (egy nagyon jó főhős-főgonosz párossal, méghozzá), de itt már a hősünk konkrétan a jóságos Jézus Krisztusként adja elő a feddhetetlen prédikátort, akit a gyámoltalan bárányai jó útra terelése éltet. Amazokra viszont, akik testvérei ármányos elpusztítására törnek, a mindenható és sebezhetetlen ószövetségi isten haragjával sújt le minden feszültségtől mentes akciójelenetekben...

Őt mindig jól esik hallani, de ezen kívül túl sok erény nem szorult sajnos ebbe a filmbe. Mondjuk a hirtelen felindulásból kiosztott karó talán túlzás volt, hiszen annyira nem lenne ez menthetetlen, csak meg kellett volna írni.

Ezt a filmet akkor láttam először (és mindeddig utoljára), amikor kijött. Emlékszem, hogy nagyon nem tetszett, de hát az mégiscsak tizenöt éves emlék már, úgyhogy bőven ideje volt újranézni.

Kozmetikázom is az osztályzatot egy tisztességes hármasra. Viszont ez egy olyan hármas, amiben szinte semmi oké/elmegy nincs, akkora hit or miss film, mint az állat.

Ami nagyon jó: Spielberg rendezőként a világon mindent kihozott ebből a sztoriból, isteni atmoszférával áldotta meg a Világok harcát, rajta egészen biztosan nem múlt. Ugyanígy nem múlt a látványhegesztőkön sem, még ennyi év távlatából is baromi jól néz ki a film. Plusz pörög is, pikk-pakk lecsúszik, némely ötlet pedig világbajnok. Az ember-cseppfolyósító berendezés és az immungyengeség, mint végső megoldás, szerintem hatalmas jóságok. Én imádtam azt is, ahogy az alienek kinéznek - jópofa gondolat, hogy azért építettek éppen tripodokat, mert önmagukból indultak ki.

De sajnos van mit rakni a mérleg másik nyelvére is: példának okáért ott vannak a főszereplők, akik igazi idegesítő, ostoba, "bárcsak meghalnál te bamba kretén, ha ennyi eszed van"-karakterek. Jó lett volna ez a család-dinamika az elvált és felelőtlen apukával, de a kivitelezése nálam elbukott.

No meg a sci-fi résszel sincs minden rendben. Nem szeretnék belekötni a film alapvetéseibe, mert az nem egy elegáns dolog, abba viszont már igen, hogy mekkora amatőr az inváziós sereg, ha ilyen banánhéjon képes volt elcsúszni - X évtizeddel/századdal/ezreddel (?) ezelőtt lerakták a tripodokat a földbe, de most annyi eszük nem volt, hogy felvegyék a szkafandert hogy ne kaszálja le őket az első nátha? Baaaszki...

Mindettől függetlenül viszont megérte adni neki még egy esélyt, nem volt ez nézhetetlen. Felkészül az A.I.

Nagyon unszimpatikusan kezd, de ha valaki kibírja az első kb. húsz percét, akkor megéri végigülni. Van a filmnek egy velős és értékes mondanivalója online shamingről és csordaszellemről, illetve úgy tíz arany perce, amiben egy elképesztő akciójelenetet is sikerül összehoznia, plusz akkor találja el a hangulatot leginkább. Kár, hogy ez a hirtelen jött lendület nem tartott ki a stáblistáig, akkor most nagyon dicsérném.

Nagyon szép és kimerítő, amit a filmről írsz. Szerintem is mindezekről kellett volna szólnia, csak én úgy láttam, hogy sajnos nem sikerült neki, és átesett a palánkon.

Nem tartom magam az egyik, Lady Ópium által sorolt csoport tagjának sem, mégis úgy gondolom, hogy ez a film átlépett a jó ízlés határán.

Én megértem, hogy a gyász egyfajta zsibbadt túlélésbe taszítja a főszereplőt, amiből nem tud egykönnyen kikászálódni, ahogyan azt is megértem, hogy a hirtelen jött társaság nagyon jót tesz a fásult lelki világának. Ugyanakkor azt továbbra is tartom, hogy az felettébb gyanús, ha egy negyvenes férfi együtt él és együtt alszik egy fiatal és befolyásolható, árva kamasz lánnyal. A táncos jelenet volt az egyébként, ami nálam betette a kaput, engem ott vesztett el a film, nem is később, a majdnem csókváltásnál: akkor konkrétan olyan volt, mintha a Lolitát nézném, a férfin én inkább láttam féltékenységet és beteges birtoklási vágyat, mintsem őszinte apai féltést, az aztán következő sértődött hazafelé kullogás pedig ebben csak megerősített.

Lehet erre a filmre úgy gondolni, mint gyönyörűszép, lírai történet két megtört lélekről, amint egymást átsegítik a holtponton, de én nem tudok nem naivitást felfedezni ebben a nézőpontban, illetve mindenkiben, aki ezt képviseli. Azért remélem, ezzel nem sértelek meg.

előzmény: Tenebra (#20)

Ne haragudjatok, nem szeretném én senki kedvét elvenni a filmnézéstől. Ugyanakkor, ha a negyvenes férfi-tizenéves lány szál zavar, akkor ez valóban nem a Ti filmetek lesz.

Ugor: az való igaz, hogy a szerelem nem teljesedett be, viszont ennek szerintem egyetlen oka van - a készítőknek nem volt mersze odáig menni. Attól függetlenül, hogy nincs csók és szex, pontosan tudjuk, mire megy itt ki a játék, és a doktor bácsit ábrázolhatjuk bármilyen hányattatott sorsú, megtört, fátyolos szemű tragikus hősnek, attól még önző és beteg dolog nem elküldenie a lányt, mielőtt még túl szorossá válna a kapcsolatuk. Számomra ez nem is lehet kérdés.

előzmény: elzablues (#15)

Jól megcsinált, szépen eljátszott film. Egy baj van vele, mégpedig az, hogy ez a történet egy komolyan gondolt Lolita. Sajnos lehet akármilyen szép a csomagolás, ha a tartalom egy káros és undorító moslék.

Összes komment...