Rorschach

Tapasztalat: 2097 film
Kompetencia: 35 film
Súly: 2972
Regisztráció: 2009. március 21. (9 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 62 user

Kedvencek

Rendezők: Damien Chazelle, Danny Boyle, David Fincher, Jeremy Saulnier, John Michael McDonagh, Martin McDonagh, Quentin Tarantino, Robert Zemeckis, Steven Soderbergh, Woody Allen
Színészek: Brad Pitt, Daniel Day-Lewis, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Mads Mikkelsen, Matthew McConaughey, Michael Fassbender, Tom Hanks, Tom Hardy
Műfajok: dráma, kalandfilm, sci-fi, szatíra
Országok: amerikai, angol, dán, ír
Korszakok: '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Searching
Keresés
4 2018-10-15 4,0
(44)
Apostle
 
4 2018-10-13 3,5
(36)
Sicario: Day of the Soldado
Sicario 2: A zsoldos
4 2018-10-11 3,5
(124)
Funny Games
Furcsa játék
3 2018-10-07 4,3
(300)
All the President's Men
Az elnök emberei
2 2018-10-07 4,0
(248)
The Faculty
Faculty - Az invázium
3 2018-10-06 3,5
(250)
X-Men: Apocalypse
X-Men: Apokalipszis
1 2018-10-06 3,0
(406)
Ghost Ship
A szellemhajó
3 2018-10-05 2,8
(338)
Three Days of the Condor
A keselyű három napja
4 2018-10-05 4,1
(296)
Eurotrip
Euro Túra
1 2018-10-04 3,5
(553)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

A sztorit Del Toro mágikus életben maradásától sok mindennel lehet vádolni, pozitívumokkal viszont nagyon nem. Addig is megvoltak a cselekmény idegesítő fogásai, de ott így COME OOOOOOOOON.
Viszont addig kurvajó film a Soldado, ami egy átírt utolsó húsz perccel még jobb is lehetne, mint az eredeti. Sollima kezében nem landolt rossz helyen a projekt, a színészek nagyon jók, az atmoszférát is sikerült közel tartani az első részhez úgy, hogy azért ne is másolják azt szolgaian. Nem bántam meg, hogy megnéztem, soha rosszabb folytatást.

2018-10-07 23:11:16 Funny Games (1997) / Furcsa játék Rorschach (3) #73

A Furcsa játék első óráját egy napig néztem. Nem emlékszem olyan esetre, hogy többször is levegőzni kellett volna hagynom egy filmet (méghozzá órákig), mert úgy felborította a vérnyomásom, hogy konkrétan nem bírtam megmaradni előtte. Az első óra hibátlan. A többit pedig szeretném elfelejteni.

No nem rossz a maradék sem, de
a lövés szinte elérhetetlen magasságú tetőpont az azt megelőző tökéletes építkezés után, a filmnek esélye nincs még egyszer eljutni ilyesféle csúcsokig. Aztán jönnek a hülyeségek, pölö nem tudom a rendőrség számát, meg pont a gyilkosokba szaladok bele menekülés közben és tudom, hogy ki lehet magyarázni mind a kettőt, de ezek olyan bevett filmes fogások, amiket a Funny games egész addig elegánsan elkerült.

Meg, az első óra színészi játékára a "hiteles" nem szó. Susanne Lothar akkora színészistennő, hogy azt kifejezni nem lehet. De.
Ha meghal a gyerek, a sztorinak viszont még nincs vége, anya-apa óhatatlanul használható karakter kell, hogy maradjon, így pedig pont ez a hitelesség sérül. Tudom, hogy sokk, tudom, hogy késleltetve üt be, mégis... Úgy éreztem, kilóg a lóláb.

A távkapcs meg, hát arra így hirtelen felindulásból nem is tudok mit írni. Mi a fasz. A kamerába kacsintás az igen, de ez már sok volt.

Vaskos csalódás. Kapjuk a neveket ezerrel de úgy, hogy huszonöt perc alatt már arra se emlékszünk, hol vesztettük el a fonalat, az oknyomozás követhetetlen és irritáló a folyamatos közhelyekkel és falbaütközésekkel, valamint borzasztó nyomorultul van megrendezve az egész film.

Yea right, egy a Watergate-film miért is mutatná be azt, hogy sikerrel a végére jártak a szálaknak, és a csúnya gonosz bácsik elnyerték méltó büntetésüket... ha egyáltalán valóban elnyerték. Nem, nincs erre idő, inkább a követhetetlen és érdektelen oknyomozással kell baszni a 138 percet.

Ehhez egész biztosan nem kellett Hoffman és Redford. Azt hittem, ez valami olyasmi lesz, mint a Spotlight (csak jobb, ha már elzarándokolt a klasszikus státuszig), de a Spotlight lazán megeszi reggelire.

Amikor megcsinálnád az Avengers-ödet, de csak egy Transformers kaliberű moslékra futja... Az Apokalipszis szépen belefekszik a sírba, amit az előző film kiásott neki, avagy inkább temessék el a konstans csúsztatott két maradék X-men filmet, és kezdjék szépen elölről a Marvel égisze alatt, mert ez egy színvonaltalan, ugyanazon köröket újra és újra lefutó kalap szar.

2018-09-30 18:53:25 Hold the Dark (2018) Rorschach (2) #1

Asszem, törvényszerű volt, hogy Saulnier és Blair bicskája is beletörjön már valamibe. A Hold the Dark nagyon igyekszik mondani valamit, amit majd biztosan sokan fognak fejtegetni mindenféle rózsabimbót belelátva, de őszintén megmondva szerintem borzasztó tartalmatlan a film, már szinte kong. Hiába a jó fényképezés és zene, és hiába dobálják a létsíkunkon túli spirituális bölcsességeket,
a film nem áll össze, gagyi szegény.

Azt legalábbis könnyű elképzelnem, hogy a legvégén a nálam cinikusabbak hangosan fognak röhögni.

Atya ég. Ezt akkor most végtelen jóindulatom jeléül megkínálom egy érdemtelen kettessel.

Nincs kedvem szapulni ezt a filmet, mert kap eleget, igazság szerint talán túl sokat is.

Nem Ron Howard vagy Alden Ehrenreich hibája, hogy az embereknek mostanra szaladt tele a töke azzal, amit a Lucasfilm az elmúlt pár évben csinált, sőt, Howardnak hatalmas pacsi, amiért képes volt kihozni egy épkézláb filmet abból a káoszból, ami érkezésekor fogadhatta. Ez olyasvalami, ami sem Tony Gilroynak, sem Joss Whedonnak nem sikerült, csak hogy a legkézenfekvőbb esetekből szemezgessek.

Egyébként a film címében benne van minden hibája: egyrészt szólhatott volna akárkiről a Solo, mert eredetfilmnek elégtelen, Han karakterét majdnem 100%-ig készen kapjuk, másrészt pedig mikor lenyomod a play-t egy Star Wars-filmen, már veted a keresztet, hogy irgalmazzanak a fanservice-szel...
Lépegetők, lázadás meg Darth Maul jött is (ez utóbbi pont olyan lelketlen és szánalmas, mint amilyennek első hallásra tűnt), ahogy a csövön kifért, én személy szerint azon voltam kurvára meglepődve, hogy kibírták a két droid meg az Erő ötpercenkénti felemlegetése nélkül. Ez egy lépés a jó irányba.
E negatívumok mellett viszont a Kessel run minden kalandfilmes közhelyével együtt aláz, Ehrenreich bődület nagy pozitív csalódás, a Gloverrel közös jelenetei pedigtől egytől egyig a vegytiszta arany kategóriája, bár tudom, hogy ezzel nem sokan fognak egyetérteni :)

2018-09-18 19:59:08 American Animals (2018) Rorschach (4) #2

Tök okés film. Remélem, hallunk még a rendezőről, kvázi rutintalanul baromi jó munkát végzett.

AI ide, Világok harca oda, a War horse-t ebben a versenyben nem lehet lekörözni.

Hát ez most rendesen pofán vágott.

Make no mistake, a film hárompercenként csavar magán akkorát, hogy a közepére már telis-tele legyen logikai hézagokkal - egyszerűen megköveteli a nézőjétől, hogy az kikapcsolja az agyát, és ne gondoljon bele semmibe, sőt, az elejefelé néhol egyenesen az ostobaság határán táncol a Fallout.

De.

Én ennek ellenére egészen biztos vagyok benne, hogy ez a valaha készült egyik legjobb akciófilm. Az Infinity War mellett a második popcornfilm evör, amelyik egy fél pillanatra nem hajlandó lassítani a két és fél órája alatt, folyamatos adrenalinpumpa eszméletlen rendezéssel és kameramunkával, eszméletlen helyszíneken, eszméletlen tempóban. Úgy néz ki a film, hogy bele kell szeretni, a koreográfiáktól lehidalok, ami pedig a legeslegnagyobb meglepetés, hogy ugyanaz az író-rendező hozta össze, aki az előzőt.

Miccccsoda? Álmomban sem gondoltam volna, hogy McQuarrie-ban van ennyi kraft, hogy ő egy ilyen kaliberű ámokfutást tető alá képes hozni, pláne nem az előző etap után, amiből így három évvel később annyi van meg, hogy elbóbiskoltam a moziteremben és milyen vér gagyi volt a femme fatale. Ez tartott vissza a mozizástól is, és milyen kibaszott egy idióta vagyok, ezt nagy vásznon kellett volna először látni vagy nyolc liter popcornnal.

Nem tökéletes film, de meg kell kínálnom egy ötössel, annyira fasza.

Összes komment...