Rorschach

Tapasztalat: 2024 film
Kompetencia: 57 film
Súly: 3449
Regisztráció: 2009. március 21. (8 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 58 user

Kedvencek

Rendezők: Damien Chazelle, Danny Boyle, David Fincher, Jeremy Saulnier, John Michael McDonagh, Martin McDonagh, Quentin Tarantino, Robert Zemeckis, Steven Soderbergh, Woody Allen
Színészek: Brad Pitt, Daniel Day-Lewis, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Mads Mikkelsen, Matthew McConaughey, Michael Fassbender, Tom Hanks, Tom Hardy
Műfajok: dráma, kalandfilm, sci-fi, szatíra
Országok: amerikai, angol, dán, ír
Korszakok: '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Black Panther
Fekete Párduc
2 2018-02-15 3,5
(64)
Paths of Glory
A dicsőség ösvényei
5 2018-02-12 4,5
(377)
The Lost City of Z
Z: Az elveszett város
4 2018-02-11 3,5
(95)
Free Fire
Kereszttűz
3 2018-02-10 3,4
(46)
Suburbicon
Suburbicon: Tiszta udvar, rendes ház
2 2018-02-10 3,2
(35)
Eyes Wide Shut
Tágra zárt szemek
3 2018-02-10 4,0
(850)
Mysterious Skin
Titokzatos bőr
3 2018-02-10 3,8
(96)
The Killing
Gyilkosság
4 2018-02-10 4,4
(217)
Kojot
 
3 2018-02-09 3,8
(111)
Murder on the Orient Express
Gyilkosság az Orient expresszen
3 2018-02-09 3,2
(170)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

"nagyon gyengének", "rossz viccnek", vagy "olcsó posványnak" bélyegezni szerintem egyenesen méltatlan az egyetemes filmművészettel szemben."

Azzal szemben valóban méltatlan lenne.

előzmény: mrfaktor (#28)

2018-02-18 22:49:09 Black Panther (2018) / Fekete Párduc Rorschach (2) #18

Nekem is a Doktor Strange jutott eszembe végső verdiktként, nálam az is ugyanígy muzsikált.

Am a Panthernek volt egy kurva jó akciójelenete (one shot <3), egy azt követő menő autós üldözés, majd teljes langyvíz és borzalmas zárás. Olyan undorítóan gagyi CGI villogtatás lett a vége, hogy kísérteni fog álmaimban, pedig többnyire komáltam a film csili-vili dizájnos látványvilágát.

előzmény: BonnyJohnny (#16)

"Lanthimos szó szerint egy beteg elme, aki nem tud enélkül filmet csinálni. Még az sem zavarja, ha ettől egy átlátszó blöffé válik az egész, ami csak egy kifogás marad arra, hogy felvonultassa az olcsó, ezúttal totál öncélú és mostmár tényleg visszataszító perverzióját."

Thank you. Meglepő, hogy a Dogtooth után ennyire kiveszed a számból a szót :)

előzmény: Dió (#87)

Álmomban sem hittem volna, hogy ennyire földhöz fog vágni a film, talán a Tizenkét dühös ember óta nem éreztem így magam, tátott szájjal bámulva a képernyőt. Hihetetlen jól megírt/rendezett, bődületes erejű alkotás.

Elképesztően nagy film A dicsőség ösvényei. Nemcsak, hogy időtálló, de a legjobb háborús film, amit valaha láttam. Pedig sokat láttam. És mindet lesöpri egy hatvanéves Kubrick-film. Kemény.

2018-02-12 14:03:15 [Megérdemelte-e az Oscart...] Rorschach #10484

Del Torót amúgy én is csipázom in general, viszont az Oscarnak nem arról kéne szólnia (és ahogy emlékszem, soha nem is nagyon szólt arról), hogy ki érdemelné meg a karriere miatt. Arra ott az életmű-díj. A legjobb rendezőnek járót annak kellene megkapnia, aki az adott éven a legjobb rendező volt, és pont. Ezért nem értem a Nolan-rajongókat, meg ezért nem értettem anno a DiCaprio fan clubot sem. Senki nem vonja kétségbe az alkotók kvalitásait, de sorozatosan volt meghatározóbb azokban az években, amikor ők is ott voltak a jelöltek között.

Azt én sem vitatom, hogy Del Toro tett már le jó filmeket az asztalra, de a Shape of Water nem az. És azért odaadni neki az Oscart nem túlkompenzálás lenne a Faunért, hanem egyszerűen azt jelentené, hogy a SoW-val érdemli ki, ami... eh. Állítsunk egyet a doomsday clockon.

Én azért ennyire nem űzném tűzzel-vassal Branagh-ékat.

A sztori ismeretében ez a film igazából semmi különös, mégis azért elég sok mindent megold. Hiszen 2017-es igényekre szabták a lényeget, megspékelték híres/jó színészekkel, hozzáadtak pár pattogós dialógust... ami pedig leginkább meglepett, hogy Poirot-t kicsit "elcumberbatch-esítették," valamint kapott mindenki kedvenc nyomozója egy mini fejlődésívet is.

De ami a lényeg: a tizenhét éves öcsém pölö imádta a filmet. Ő pedig az a rétege a közönségnek, aki tuti nem fog leülni megnézni a '74-es eredetit, ahogy a '78-as Halál a Níluson-t sem. Szóval én amondó vagyok, hogy amíg elfogadható minőségben dolgozzák fel a sztorikat (márpedig most ez történt), nyomják, ahogy a csövön kifér, legalább ez a generáció sem fog Agatha Christie nélkül maradni.

Hiánypótló egy film, kár, hogy nagyon kevesen látták. Ezek szerint mégsem olyan fájó az old school kalandfilm hiánya, hogy sokan sírnának utána :/

Mindezek ellenére én bátran tudom ajánlani mindenkinek, aki vevő egy minőségi és szépen elmesélt kosztümös sztorira, ami bár érdekes, de nem fogja leszaggatni a néző fejét az iramával. Minden más pedig ott van a második kommentben.

2018-02-10 22:03:35 Free Fire (2016) / Kereszttűz Rorschach (3) #8

Tele van jó színészekkel és jó beszólásokkal, de az utolsó harmada annyira lapos kúszás-mászás meg két méterről mellélövöldözgetés, hogy magam is meglepődtem, mennyire kiszerettem a filmből. Kábé teljes egyetértés amúgy Bonny ötös kommentjével, abban pláne, hogy minőségibb kamerakezeléssel élvezhetőbb lett volna a végeredmény.

A Suburbicon nem jó film és a világon senkinek nem tudom ajánlani. Egyszerűen csak nem áll össze, uncsi, kiszámítható, bután megrendezett film. Ám lenne itt egy kérdésem annak, aki volt olyan szerencsétlen, hogy megnézte:
a fekete család mégis mi a lófaszt keres ebben a filmben? Szerintem az eddigi kétezer film közül, amit láttam, egyben sem volt olyan subplot, ami ennyire wtf módon létezne a fő szál mellett, semmit hozzá nem adva, érdemi kötődési pont nélkül. Botrány...

2018-02-10 14:10:53 Kojot (2017) Rorschach (3) #27

Aludtam rá egyet, és marad hármason.
Így visszagondolva semmi nem támasztaná alá, hogy morbid álca-happy end lenne a vége, direkt ilyen 'okosan' írva, feszültséggel és tisztázatlan kérdésekkel a háttérben.

Ez szimplán csak egy odaszórt sablon zárás, ahogy Olórin írja lejjebb, aminek viszont nem sikerült megágyazni, úgyhogy a semmiből jön, és teljes tónusbeli káoszt és felvont szemöldököket eredményez. Fúj.

Pietro: így, hogy helyretettem magamban a végét, szerintem arról van szó, hogy ritka pocsék egydimenziós karaktert írtak a lánynak, nem a színésznő hibája. Sőt, igazából egyik színészre sincs panaszom, ők becsülettel helytálltak - igaz, újabban ez már nem is ritka a jobban sikerült magyar filmekben.

Összes komment...