Rorschach

Tapasztalat: 2311 film
Kompetencia: 9 film
Súly: 2536
Regisztráció: 2009. március 21. (11 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 64 user

Kedvencek

Rendezők: Damien Chazelle, Danny Boyle, David Fincher, Jeremy Saulnier, John Michael McDonagh, Martin McDonagh, Quentin Tarantino, Robert Zemeckis, Steven Soderbergh, Woody Allen
Színészek: Brad Pitt, Daniel Day-Lewis, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Mads Mikkelsen, Matthew McConaughey, Michael Fassbender, Tom Hanks, Tom Hardy
Műfajok: dráma, kalandfilm, sci-fi, szatíra
Országok: amerikai, angol, dán, ír
Korszakok: '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Greed
 
4 2020-06-02 ?
(1)
Vals Im Bashir
Libanoni keringő
5 2020-05-31 4,1
(231)
Dark Waters
Sötét vizeken
4 2020-05-25 3,8
(126)
The Conversation
Magánbeszélgetés
2 2020-05-21 4,1
(292)
The Call of the Wild
A vadon hívó szava
3 2020-05-12 2,8
(48)
Them That Follow
Azok, kik követik
4 2020-05-12 ?
(4)
Love and Other Drugs
Szerelem és más drogok
2 2020-05-10 3,2
(460)
Clinical
 
1 2020-05-08 ?
(6)
Stranger Than Fiction
Felforgatókönyv
4 2020-05-06 3,8
(527)
Flaskepost fra P
Palackposta
4 2020-05-06 3,6
(274)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-06-02 18:42:06 Dark Waters (2019) / Sötét vizeken Rorschach (4) #20

Tök jó film. Teljesen tisztességesen megcsinált, fontos - ám sajnos, és ezt kár is lenne tagadni, rém közhelyes - film, nyakon öntve olyan mennyiségű acélzöld filterrel, amitől simán a Mátrixban érzed magad. Adja a korai kétezres hangulatot rendesen.

2020-05-23 15:58:06 [Tévésorozatok] Rorschach #3825

Hát én most önszántamból biztos nem nézek semmit tőle egy darabig :) Nem bírnám idegekkel, ha három évadon át a csillagot is lehozná nekem az égről, hogy aztán húzzon egy Watchment és az utolsó részekre meggyalázzon mindent, amit odáig aprólékos műgonddal felépített.

Viszont, megnéztem a The Haunting of Hill House-t, ami nagyon tetszett, és bátran ajánlom mindenkinek.

Igaz, hogy nehéz volt az elején komolyan vennem és odafigyelnem rá, elképzelni nem tudtam ugyanis, mit lehet egy szellemházas horroron ennyi órán át húzni, két idősík ide vagy oda.

Aztán szép lassan kiderült, hogy egy elég vaskos történetet akar elmesélni a sorozat, ami 80%-ban inkább dráma, mint horror - szerencsére, amíg ugyanis a horror nagyrészt elment mellettem, a drámával meglepően egymásra találtunk. Fantasztikusan megírt párbeszédeket szállít a sorozat. Átérezhető, teljesen humán problémákat, gyarló karaktered ad, ráadásul technikailag kurvára ott van a Hill House, már elnézést a megfogalmazásért. Aki látta, tudja, melyik rész melyik húsz perces one shotján esett le az állam, de azon túl is jól néz ki a cucc, ráadásul marha jól van vágva.

Két negatívumot tudnék felhozni, egyrészt a színészek szerintem alig-alig tudtak felérni a feladatukhoz, ami értelemszerűen rombolja az összképet, másrészt pedig a sorozat utolsó húsz perce tartogat két-három olyan logikai erőlködést, ami szerintem nem hiányzott volna senkinek.

Azt hiszem, az a konklúzióm, hogy nem vagyunk egyformák, srácok. Megértem azt is, amint lentebb írtok mindketten, nem is nagyon tudok belekötni. Szubjektív műfaj :)

előzmény: ryood (#38)

A vadon szava annak, ami, teljesen okés. Nem voltak nagy elvárásaim vele szemben, hellyel-közzel meg is ugrotta őket.

De azt nem Francis Ford Coppola rendezte és nem áll 4.2-n.

Ezt a filmet nem nagyon tudom hová tenni. Nekem mai szemmel ez egy unalmas, bitang egyszerű történet, amihez se a színészek, se a rendező nem adott hozzá semmi felejthetetlent. Thrillernek nem elég érdekes és feszes, drámának messze nem elég mély. A keselyű három napja például sokkal jobban tetszett, ha már kémkedős hetvenes évekbeli film, de pl. a '81-es Blow Out is sokkal-sokkal inkább bejött. Ez van, majd talán legközelebb.

előzmény: Kempesbaba (#34)

Újabb film, ami nem állta ki az idő próbáját. Látni rajta, hogy ez '74-ben jó lehetett, és unfair dolog egy filmen számon kérni közel fél évszázadot, de sajnos én 2020-ban láttam - ma pedig ez kevés.

2020-05-13 02:00:23 [Tévésorozatok] Rorschach #3822

Watchmen

Erre nehéz volt rávennem magam. Mind az eredeti képregényt, mind a Zack Snyder-filmet falom, két pofára, bármikor. Pontosan ezért mondom, hogy szerintem ne csináljanak folytatást a Watchmennek. Mert minek? Főleg ne Damon Lindelof csinálja. Finoman szólva nem vagyok a faszi legnagyobb rajongója, a Lost és a Prometheus után tudatosan igyekszem elkerülni mindent, amihez köze van, hát még ha egyenesen ő az egész sorozat ötletgazdája.

És akkor ebben a vidám, előítéletektől mentes hangulatban leültem az első rész elé, és tetszett. No be is raktam a következőt, és mit ad isten, az még jobban tetszett - a Watchmen egy kurva jó sorozat, és ódákat tudok zengeni róla.

Imádom, ahogy süt az egészből az átgondoltság. Mérnöki pontossággal van megszerkesztve és prezentálva a történet, az pedig egészen fenomenális, ahogy a visszautalásokkal és a fan service-szel bánik a sorozat mind a hét órájában. 98%-ban kerüli a néző arcába mászást, úgy tol eléd ezer meg egy áthallást, hogy szinte észre se veszed. Zseniálisan ki van találva.

Emellett nem tudom kellő hangerővel beleordítani a nagyvilágba, mennyire tetszett, hogy folytatás címszóval nem ugyanazt a sztorit írták meg még egyszer, csak nagyobb, látványosabb, menőbb köntösben. Ez a Watchmen nem az a Watchmen, és mégis. Megvolt a '85-ös sztori, de már más világot élünk, más problémákkal. A tónus és a témák hasonlóak, de a kulcspontok és a karakterek már messze nem ugyanazok. Hihetetlen gazdag a világ, amit Moore-ék megteremtettek, Lindelofék pedig harminc évvel később tovább bővítik azt. Teljesen organikus az egész, szinte semmi nem lóg ki a hozzátoldások közül. Követendő példa minden folytatás számára, pláne ha klasszikushoz nyúlnak hozzá - nem lelketlen múltidézés, hanem érdemi továbbgondolása a réginek, fantasztikus.

Összesen kettő dolog van, amibe bele tudok kötni. Egyrészt a képregény befejezését vitték tovább, ami egy hardcore fanból biztos elismerő hümmögést vált ki, de nekem a film megoldása jobban tetszett (ne verjetek meg plíz). Másrészt pedig az eredeti sztori végén nyitva hagyott Rorschach naplója szálról kicsit talán túl elegánsan hallgat a sorozat a teljes hosszán át. Ezt leszámítva nagyon-nagyon jól szórakoztam a sorozat mind a hét része alatt. Kegyetlenül meg van írva a Watchmen, méltó folytatás.

Csakhogy.

Csakhogy a sorozat itt nem ért véget, mert a Watchmen kilenc részes. És boy, Dr. Manhattan színre lépésétől a maradék két rész egész végig azon dolgozik, hogy páros lábbal megtiporja mindazt, amit a sorozat addig felépített. Damon Lindelof kimutatja a foga fehérjét és nyilvánvalóvá válik, hogy 1: pocsék a Dr. Manhattanje, nem tudja megírni ezt a karaktert, és 2: szálakat előkészíteni, labdákat feldobni, bonyodalomban ezerrel szart kavarni azt tud, de történetet lezárni azt kurvára nem. Bántóan bugyuta kétdimenziós hányat a Watchmen vége önmagában is, de ha az első hét óra közel tökéletes építkezésének fényében nézem, akkor ez bizony felér egy arcon köpéssel. Botrányosan rossz, két rész alatt a mennyből a pokolba by Damon Lindelof.

Száz százalékban műanyag cukormáz, annak viszont tök okés. Ha túlteszed magad azon, hogy a látvány egy túlóráztatott kaliforniai CG-műhelyben készült olyan emberek által, akik nagy valószínűséggel sosem jártak Alaszkában, és átengeded magad a bódító, hamis nosztalgiának, teljesen szórakoztató film. Hogy ez mit mond el rólunk, az más kérdés.

Ügyesen megcsinált, rém idegtépő slow burner nagyon jó színészekel.

Talán a happy endet nem erőltettem volna, de ezzel együtt is bőven vállalható a Them That Follow, főleg első filmként.

Tessék megnézni, az IMDb-nek pedig, mint oly sokszor, most sem szabad hinni.

Ehhez nem is igazán van mit hozzátenni. A rendezőnő amúgy később magára talált, az Invitation egy sokkal komolyabb, átgondoltabb, jobb film. Azt bátran ajánlom.

előzmény: Doc (#29)

Összes komment...