Rorschach

Tapasztalat: 1870 film
Kompetencia: 49 film
Súly: 3095
Regisztráció: 2009. március 21. (7 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 47 user

Kedvencek

Rendezők: Danny Boyle, David Fincher, Denis Villeneuve, Nicolas Winding Refn, Quentin Tarantino, Robert Zemeckis, Steven Soderbergh, Woody Allen
Színészek: Brad Pitt, Daniel Day-Lewis, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Mads Mikkelsen, Matthew McConaughey, Michael Fassbender, Tom Hanks, Tom Hardy
Műfajok: dráma, kalandfilm, sci-fi, szatíra
Országok: amerikai, angol, dán, ír
Korszakok: '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Deepwater Horizon
Mélytengeri pokol
4 2017-01-16 3,6
(78)
La tortue rouge
A vörös teknős
5 2017-01-15 4,3
(40)
Ouija: Origin of Evil
 
3 2017-01-14 3,1
(20)
A Good Year
Bor, mámor, Provence
4 2017-01-14 3,5
(393)
Rogue One: A Star Wars Story
Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet
1 2017-01-09 3,9
(334)
La La Land
Kaliforniai álom
5 2017-01-08 4,3
(138)
The Autopsy of Jane Doe
 
4 2017-01-08 3,6
(57)
Lost in Translation
Elveszett jelentés
2 2017-01-01 4,0
(769)
Blair Witch
 
2 2016-12-31 2,0
(27)
Midnight Run
Éjszakai rohanás
5 2016-12-30 4,2
(342)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-01-20 13:21:10 Arrival (2016) / Érkezés Rorschach (3) #79

Én úgy vettem ki, hogy mivel látják a saját jövőjüket is egészen a halálukig, kvázi nem fölötte állnak az akaratnak, hanem pont hogy alá vannak rendelve a sorsuknak. Nem tudom, mi történne, ha mégis eltérően cselekednének - ha mondjuk nem áldozná fel magát egyikük, hogy a főszereplő párost mentse -, de ez a filmből nem is derül ki. Az sem, hogy ez egyáltalán lehetséges-e.

Így az én olvasatomban azért nem kommunikálnak, mert azt látják a jövőben, hogy az embereknek kell megfejteni a nyelvüket, hogy összefoghassanak, hogy majd segíthessenek a heptapodokon ezer év múlva (buuuuuuullshiiiiit).

Szóval a film sosem veti fel azt a kérdést, hogy tudnának-e kommunikálni (ezért sem kapcsolódik a macskás-latinos vita ide), és akármekkora ötöst is adtak egyesek, meg akármilyen korszakalkotó filmnek tekintik az Arrivalt, nem értem, miért épp egy ilyen vitában próbálják kimagyarázni az igazukat.

Azt viszont érteném, ha az eleve elrendelt időkép mozgatná meg a fantáziát, mert arról tényleg lehetne értekezni - pölö hogy mennyivel másabb lett volna az egész film a főhősnő megítélését tekintve, ha a kislányt ugyanaz sújtja, ami a novellában. Amit nem olvastam ugyan, de lentebb valaki írta, hogy ott más a gyerkőc sorsa, és szerintem a filmnek extra réteget adott volna, ha nem változtatják rákossá. Bár a film ezen része szerintem rendben volt így is.

előzmény: caulfield (#78)

2017-01-18 13:36:11 Arrival (2016) / Érkezés Rorschach (3) #76

Csak annyit tennék hozzá az egyébként szerintem felesleges rugózáshoz, hogy a heptapodok látják a jövőt. A nagyon-nagyon távolit is. Szal, ha akarnának, kurvára tudnának kommunikálni, szimplán arról van szó, hogy nem akarnak.

Igaz, amit a karakterekről írsz, valóban nem kerülünk hozzájuk épp annyira közel, hogy szívünkön viseljük a sorsukat (kivéve a főhőst és Kurt Russelt mert hát... csak érdekelni fog, bassza meg, hogy Kurt Russellel mi a helyzet, ha már ilyen vagány a bajszos főnök szerepében).

A spoilerben leírtakat viszont nem értem. Szó szerint ugyanezzel zárul az igaz történetből lett filmek 99%-a, néhány archív felvétel teljesen természetes velejárója a műfajnak. Szerintem ezen nem nagyon van mit kifogásolni, főleg, hogy a film amúgy elmondja, amit el szeretne, aztán szép kerek történetként lezárul.

előzmény: MicaHiro (#4)

Itt valami kavarc van, az ugyanis teljesen kizárt, hogy ezt a filmet ugyanaz a Peter Berg rendezte, aki a Battleshipet meg a Lone survivort.

Komolyra fordítva a szót: nagyon príma kis film a Deepwater Horizon. Már az előzetes anyagok is megfogtak (nézzétek meg azt a plakátot, ha az nem gyönyörű, én nem tudom, mi az), de nem voltam elég bátor a moziig menni érte a - számomra - csúf emlékű utolsó Berg-Wahlberg film miatt. Így maradt az online könyvtár, de azt kell mondjam, maradéktalanul megérte volna a mozijegy árát a cucc.

Piszok jól megcsinált egy múvi, felülmúlta a várakozásaimat. Olyan autentikusan ábrázolja az egyszerű amcsi munkás miliőt, hogy az párját ritkítja, amit meg a hangulatfokozás terén művel... Nem, nincs az az isten, hogy ez tényleg ugyanaz a Peter Berg! :)

Egész lehengerlő a robbanást megelőző buildup! Főleg ennek tudom be, hogy az átlagos plasztik városrombolásnál nekem ezerszer látványosabban, vérpezsdítőbben hatott az, ahogy a nyomás szétkapja az edzett acélt, no meg ég a katlan szünet nélkül.

Igen decens munka, üdítő darab. Sőt, a Deepwater Horizon egyszerre visszaadta a hitem a rendezőben - ritkán képes erre film, az ilyet meg kell becsülni. Hirtelen kifejezetten kíváncsi lettem a Patriots dayre, ezt a filmet pedig elkönyvelem 2016 egyik megénekeletlen hősének.
Még valami: a film végén Wahlberg szerintem kegyetlen nagyot megy. A mentőhajós-hotelszobás jelenetekhez hasonló érzékeny, bensőséges pillanatok nagyon kevés filmben érintenek meg, de itt még ez is sikerült.

Nagyon szép történet, gyönyörű mese. És a leges-legjobb benne, hogy mindenki azt hámoz ki belőle, amit szeretne.
Irgalmatlan nehéz megtalálni az arany egyensúlyt úgy, hogy meg is töltsék a filmet érdemi tartalommal, de közben ne legyen szájbarágós a szimbolika, A vörös teknősnek ez sikerült. Pedig elég komoly vállakozás, könnyen beletörhetett volna a bicska.

Természetesen a gyönyörű képek (a magyar jelenlét miatt kicsit mi is büszkék lehetünk a filmre) és a fantasztikus zene szolgáltatják az alapot, amin az egész film áll, és boy... panasznak helye nincs.

Szerintem meg igen. Pont ugyanúgy jártam, mint te, megnéztem a rendezőit, és aztán jártam utána, hogy amúgy melyiket is kellett volna... utólag tudtam meg, hogy a moziverzió "pöppet" más.

Én még biztos nekifutok egyszer a jövőben, hiszen a TC-ből hiányzik a rendezőiben látott francia romantikus szál, meg egyébként is feszesebb valamivel.

Ezzel együtt ha Heart of Darkness adaptációk, akkor nem hiszem, hogy a The Line-nál lenne feljebb. Na azt mindenképp teljes mellszélességgel tudom ajánlani.

előzmény: kajaktej (#106)

2017-01-14 23:41:57 Ouija: Origin of Evil (2016) Rorschach (3) #1

Kiszámíthatóan, de ennek ellenére ígéretesen indul, van benne egy csomó jópofa ötlet, de ahogy közelít a végéhez, úgy lesz egyre kommerszebb - az utolsó tíz perc pedig egyenesen kurva rossz.

Kár érte, sokkal jobb is lehetett volna, ha maradnak az első húsz-huszonöt perc ösvényén.

2017-01-13 22:36:01 La La Land (2016) / Kaliforniai álom Rorschach (5) #38

"Mindig szerettem azokat a mozikat, amik az olyan tök közhelyes igazságokat tudják hatásosan és erővel prezentálni, amikben én is hiszek és amikhez én is tudok kötni, de rajtam kívül szerintem még jópáran. A La la land gyönyörűen tesz le az asztalra egy ilyet"
Ladies and gents, az igazság. Mindig nagyszerű látni, hogy tudnak még Hollywoodban is úgy mesélni, hogy az élményszámba menjen. Lehetne cinikusan azt mondani, hogy ez csak a tartalom egyszerű újracsomagolása, de szerintem sokkal-sokkal aprólékosabb munka, óriási műgondot feltételez ez a film. Ez pedig tiszteletre méltó.

előzmény: Adam Taylor (#36)

2017-01-13 22:02:48 Passengers (2016) / Utazók Rorschach (?) #10

A rövid jellemzés után csak egy kérdésem lenne. Azt már tudom, mitől nem jó, no de mi az, amitől nem is rossz? :)

előzmény: BonnyJohnny (#9)

Ne haragudj, nem állt szándékomban megsérteni, az első címkézést is viccnek szántam. Amúgy sincs semmi bajom a lelkesedéssel, ha az részletgazdag wookiepedia-ismeretre korlátozódik, etc. Természetes - ha valakit nagyon elkap a Star Wars-láz, leás a mítoszok mélyére, sure.

Akkor viszont már forgatom a szemem, ha valaki egy másfél órás videót rak youtube-ra, amiben azt bizonygatja, hogy Rey igazából Obi-Wan és Darth Maul eltitkolt lánya, de eddigi tudomásom szerint te nem ebbe a kategóriába tartozol :)

Olórin: ez már konstruktívabb volt, köszi! :D Szerintem így már, hogy kiírtuk magunkból a kiírni valót, megegyezhetünk abban, hogy nem értünk egyet.

előzmény: BonnyJohnny (#155)

Összes komment...