Rorschach

Tapasztalat: 2714 film
Kompetencia: 38 film
Súly: 3664
Regisztráció: 2009. március 21. (12 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 72 user

Kedvencek

Rendezők: Damien Chazelle, Danny Boyle, David Fincher, Jeremy Saulnier, John Michael McDonagh, Martin McDonagh, Quentin Tarantino, Robert Zemeckis, Steven Soderbergh, Woody Allen
Színészek: Brad Pitt, Cate Blanchett, Christian Bale, Daniel Day-Lewis, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Mads Mikkelsen, Matthew McConaughey, Sidney Poitier, Tom Hanks, Viggo Mortensen
Műfajok: dráma, kalandfilm, sci-fi, szatíra
Országok: amerikai, angol, dán, ír
Korszakok: '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: Prága

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Sodrásban
 
3 2021-07-23 4,1
(163)
Rudy
Mindent a győzelemért!
4 2021-07-23 3,8
(36)
Pig
 
4 2021-07-21 3,9
(32)
Gunpowder Milkshake
Lőpor turmix
1 2021-07-20 ?
(4)
Brief Encounter
Késői találkozás
5 2021-07-19 4,3
(106)
Senki szigete
 
1 2021-07-19 3,1
(83)
Rust Creek
A rozsdás patak
1 2021-07-18 2,8
(24)
A Classic Horror Story
Közönséges horrorsztori
3 2021-07-18 ?
(7)
Fear Street Part Three: 1666
A félelem utcája 3. rész: 1666
2 2021-07-16 3,0
(28)
The Man in the White Suit
A fehér öltönyös férfi
5 2021-07-15 3,8
(10)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

No igen, az az egyik legerősebb vetélytárs ezért a címért. Nem is csoda, hiszen közös nevezőnek ott van James Cameron.

előzmény: Nordbright (#133)

2021-07-22 15:46:45 Pig (2021) Rorschach (4) #3

Az első két bekezdéseddel maximálisan egyetértek. Az utolsóval nem annyira, szerintem ez tipikusan az a film, ahol nem a mi, hanem a hogyan dominál, az pedig szerintem elég szépen ki lett munkálva.

Tény és való, a múlt traumái közt nincsenek nagy megfejtések, de az, ahogy a sérülések felszínre buknak (mind a fiúnál, mind az apjánál, mind Cage-nél), kiváló pillanatokat szül. Az éttermi nagyjelenet a séffel például akkora feszültségbomba, amilyenre nem voltam felkészülve, bele is égett az emlékezetembe.

Michael Sarnoski szerintem zseniális tehetség, első filmes létére is megingathatatlan magabiztosságot sugároz a Piggel. Kíváncsian várom a következő fogást (bocs).

előzmény: kaamir (#2)

Észbontó menet volt tizenakárhány év után újra leülni az első két Terminátor elé. Az első rész maradt meg kevésbé, és sokkal de sokkal jobb annál, mint ahogyan arra emlékeztem. Cameron pofátlanul jól megrendezte azt a filmet is; isteni ütemet tart végig, a sztorivezetése és a felfedései is túlzás nélkül kurva jók.

Na de a T2-t aztán pláne akkora élmény volt vásznon látni, amit örökre elteszek magamnak. Tömény arany ez a film, szívvel-lélekkel megcsinált, igényes, kortalan akciómozi egy olyan Arnold Schwarzeneggerrel, aki minden tízévesforma kisfiú pótapukája lehet bő két órára. Nem is csoda, hogy annó rongyosra néztem másolt VHS-en, ez az egyik (ha nem a) legátgondoltabb, legötletesebb és legminőségibb folytatás, amit valaha forgattak. Meg is teszem azt, amit Hollywood nem tudott, és itt, a csúcson abbahagyom.

Én igazán szkeptikus vagyok az Avatarral szemben, de ha van ember, aki X év után képes egy tök jellegtelen filmnek is legendás folytatást készíteni, az James Cameron.

Erre muszáj voltam rányomni az ötöst. Egyfelől színvonalas, vicces és profin megcsinált film, másfelől pedig nagyon közel áll a gondolatvilága a szívemhez, ugyanis pontos és éles kritikát fogalmaz meg társadalmi berendezkedésünk némely alapjával szemben. Bár több ilyen film készülne.

2021-07-17 12:10:12 No Sudden Move (2021) Rorschach (4) #1

Telnek-múlnak az évtizedek, repülnek a trendek jobbra-balra, számomra épp ezért megnyugtató látni, hogy Soderbergh még mindig érti a dolgát.

A No Sudden Move egy igazi régi vágású "mindenki átvág mindenkit a palánkon oda és vissza háromszor" film, kategóriáján belül pedig remek mozi sok jó színésszel, emlékezetes aranyköpésekkel.

Totál egyetértek. Szerintem ez lett a legjobb rész amúgy, a harmadiknak hiába vannak pillanatai, ennyire nem pofás a végeredmény (azért az elsőnél az is többet nyújt).

A sztorija amúgy nagyon ki van találva, könyvben tuti vagányabb. Ahogy nézem, van is egy egész polcra való része. Lehet, a sorozat formátum optimálisabb lett volna.

előzmény: VVega (#1)

2021-07-15 22:29:04 Villains (2019) / Gazfickók Rorschach (4) #2

Nekem nagyon bejött. Üdítő és rettentő fanyar, mindamellett tényleg rövid és könnyen csúszik, nyári estékre bőven ideális.

Azt pedig muszáj leírni, hogy - bár a főszereplő párost sem érheti rossz szó - a házigazdák zseniálisan jól játszanak, különösen apuka. Öröm látni, hogy Jeffrey Donovannek a Villainsben nem csak egy apró mellékszerep jut, hanem itt tényleg rendesen ki is bontakozhatott. No meg imádtam a kontrasztot, amit a Skarsgard és az ő előadásmódja közé írtak.

2021-07-14 15:01:45 Infinite (2021) / Végtelen Rorschach (3) #1

Banyek, ha nem kerestem volna kitartóan valami igazi trash-t, simán elment volna a radarom alatt az Infinite, és mekkora kár lett volna érte. Szegényke nulla rivaldafényt kapott megjelenésekor, pedig szerintem kiemelkedik a közelmúlt röhejes szemeteinek kínálatából, ugyanis ez a film nemcsak igénytelen és idióta, viszont ezért cserébe szórakoztat is. Ez nem kis fegyvertény és egyre ritkább kincs pl. a Black Widow és a Tomorrow War mellett, amik annyira rosszak, hogy nagyon - az Infinite viszont annyira rossz, hogy az már majdnem jó.

Golyóálló sportkocsitól szupertitkos bázison és motorral repülőgépre ugratáson át szamurájkardig van minden, amit én is szívesen beleírtam volna egy akciófilmbe tinédzserként a Wanted után moziból kifelé jövet; annyira nevetségesen sok az egész, hogy kajánul mosolyogva néztem végig.

Persze tudom, mindenkinél máshol van az a finom határ, ami az élvezhető f*szságot elválasztja a fárasztótól, de nálam az Infinite pont jól evickélt. Akciódús, egész látványos és ami a legfontosabb, nincs feleslegesen két és fél kibaszott órásra húzva. Még csak meg se bántam, hogy megnéztem.

2021-07-14 01:20:20 Shimmer Lake (2017) Rorschach (4) #1

Nem számítottam semmire, talán épp ezért is jött be a Shimmer Lake. Teljesen vállalható kis mozi a Fargo után szabadon. Az pedig tök jópofa, hogy a szerkezetét nem csak ad hoc szabdalták szét, de a lényegen túl egy maroknyi geget is végigvisznek a filmen ezáltal.

Továbbra is vannak jó filmek a Netflixen, és továbbra is kár, hogy fél óráig kell elektronmikroszkóppal bújni a kínálatot, hogy rájuk akadjon az ember.

Nem tudom, ez hogy jött ide, de nem.

Arra gondolok, hogy a létező legnagyobb katonai diktatúrát skicceli fel a film, ahol nemhogy kiképzés nélkül küldik vesztőhelyre a polgárokat, de egyenesen úgy, hogy az ellenséget meg se mutatják nekik. Mindezt azért, mert "visszajöttek az időből a csókák és aszonták, hogy szarban vagyunk, úgyhogy a jelen dagijait és nyugdíjasait kell besoroznunk". Szép munka.

előzmény: jamfa (#3)

Összes komment...