Rorschach

Tapasztalat: 2193 film
Kompetencia: 22 film
Súly: 2743
Regisztráció: 2009. március 21. (10 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 65 user

Kedvencek

Rendezők: Damien Chazelle, Danny Boyle, David Fincher, Jeremy Saulnier, John Michael McDonagh, Martin McDonagh, Quentin Tarantino, Robert Zemeckis, Steven Soderbergh, Woody Allen
Színészek: Brad Pitt, Daniel Day-Lewis, Jake Gyllenhaal, Kevin Spacey, Mads Mikkelsen, Matthew McConaughey, Michael Fassbender, Tom Hanks, Tom Hardy
Műfajok: dráma, kalandfilm, sci-fi, szatíra
Országok: amerikai, angol, dán, ír
Korszakok: '90-es évek

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1994
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
It: Chapter Two
Az: Második fejezet
1 2019-09-11 3,2
(91)
Behind the Curve
 
5 2019-08-28 ?
(7)
The Great Hack
 
4 2019-08-27 3,6
(17)
Icarus
 
3 2019-08-26 4,3
(31)
The Siege of Jadotville
 
4 2019-08-21 3,7
(11)
The Curse of La Llorona
A gyászoló asszony átka
2 2019-08-21 2,4
(39)
War Machine
 
4 2019-08-21 3,3
(21)
Once Upon a Time in... Hollywood
Volt egyszer egy... Hollywood
4 2019-08-20 4,2
(319)
Brightburn
Brightburn - A lángoló fiú
2 2019-08-20 2,9
(94)
Shaft
 
3 2019-08-20 2,9
(46)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

No ez a film sajnos mindenben alulmúlja a két évvel ezelőtti eresztést.

A horror alig működik, legtöbbször csak pislákol. Nem csoda, hiszen mikor még a rendezés a helyzet magaslatán is lenne, az effektek szarul néznek ki (nem értem - ha tudják, hogy egységnyi pénzből ennyi CG nem jön ki szépen, miért nem vágnak vissza, miért erőltetik? nagyon gáz); a színészi játék halál ciki (annyit ér a színész, ahogy vezetve van, kedves Andy Muschietti, szűk három óra sem elég egy tisztességes főhős kifaragására, ha szar a koncepció); a konklúzió vicc, egy az egyben az előző film feloldását hozták át, no nem mintha a történet egészét kitenném a falra mutogatni, a Bowers-szálat meg ezt a tokengyűjtögetést aki kitalálta...

Skarsgard amúgy fantasztikus még mindig Pennywise-ként, de elképesztő, mennyire lelimitálták a mozgásterét - az esetek 90%-ában inkább valami gagyi CG szörnyre bíznák a dolog oroszlánrészét, ami egy ekkora csillagos ötös castinggal a tarsolyban ordítóan nagy hiba.

Plusz más a második rész nagyon, mint az első, és nyilván ami elég egy "kisvárosi gyerekek a természetfeletti horror ellen" sztorihoz, az nem feltétlenül lesz elég a nosztalgiával vegyített, eltékozolt idő és múlt hibái fölött lamentáló felnőtteket felsorakoztató kozmikus horrorhoz.

...nem is volt elég a kraft, a film így leült a két szék közé. Azért a bohóc karakterét köszönöm ennek a két filmnek, ő még úgy is az egyik legerősebb horrorszörny evör, hogy betekinthettünk a kulisszái mögé, és nem várt ott más, csak csalódás.

2019-08-28 00:42:30 Behind the Curve (2018) Rorschach (5) #2

Fantasztikusan jó dokumentumfilm. Az elmúlt napokban megnéztem pár nevesebb dokut, és sajnos azzal találkoztam, hogy elég sokszor megáll a tudomány egy érdekes és fontos téma megtalálásánál.

De nem most. Lenyűgöző stílusérzékkel van összerakva a Behind the Curve, vicces, okos, sallangmentes alkotás, ami témájában még túl is mutat a kezdeti vállalásán, és filmként is maximálisan megállja a helyét. Le a kalappal az alkotók előtt.

2019-08-24 15:31:04 Hold the Dark (2018) Rorschach (2) #7

Azért megnéztem volna az ábrázatodat, ahogy szép lassan rájössz, hogy a Hold The Dark elég sok mindenbe átmegy, de farkasemberes horrorba pont nem :D

előzmény: GothMan (#6)

Ezzel nagyon egyetértek.

Hozzátenni is csak annyit tudok, hogy engem a régi időkre utalásokkal vesztett el kicsit a film (bocs, de a kötelező körökön kívül semmi nincs meg a korról, örültem volna, ha nem is lenne előfeltétele az élménynek), plusz akkor lenne ez ötös, ha fél óra sallanggal kevesebb lenne.

Brad Pitt és az egész szála fantasztikus, és a végére a Sharon Tate-jelenetek jogosultságát is értem, de DiCaprio szála nekem kicsit kilóg az egész filmből.

Ha picit egységesebben lenne szerkesztve, és szigorúbban bántak volna a leforgatott anyaggal, egy szavam nem lehetne, mert az utolsó kábé húsz perc vegytiszta tarantinói arany.

előzmény: BonnyJohnny (#29)

Persze, nehéz összehasonlítani egy kis pénzes, független rétegfilm elkészítését egy kisebb ország GDP-jét elsüllyesztő stúdiószörnyetegével, és nyilván lehet alkalmatlan az egyikre az, aki a másikat szinte a kisujjából kirázza, annyira más a kettő.

Roppantul érdekelne, miért divat ennek ellenére, hogy kis független (most, hogy belegondolok, elég gyakran horror)filmeseket szerződtetnek blockbustert rendezni, hiszen nyilvánvalóan semmi tapasztalatuk nincs a gigavállalati, kétezerötszáz emberes és negyvenhat részleges filmkészítésben.

Pont ezért lehet, hogy alkalmatlanok a feladatra, nem tudják összefogni a terméket egy koherens egésszé, és kicsúsznak a munkafolyamatok a kezeik közül, ezért lesz egy ritmustalan, fókusztalan, értelmetlen katyvasz a Godzilla 2.

Vagy, második variáció, a rendező voltaképp semmiféle szabadsággal nem rendelkezik, és a stúdiónak megfelelően kell összeraknia a filmet, amiről így végső sorban hozzá nem értő pénzemberek döntenek. Ez megmagyarázná azt is, miért van ennyi "creative differences" bullshit szétválás pre-productionben.

De hát mit tudom én, sajnos csak kanapé-spekulátor vagyok.

előzmény: MicaHiro (#19)

Úgy 130 perccel hosszabb a kelleténél, sajnos inkább a fárasztó, mintsem a szórakoztató fajta kalap szar. Iszonyat megterhelő már a végére, nem is bírtam egyszerre végignézni.

Kíváncsi lennék egyébként arra, hogy zajlik egy ilyen univerzumépítős gigászi büdzsés szarkupac összetákolása. Pl, vajon tényleg csinál is valamit a rendező, vagy csak egy kerekasztalnyi "író" storyboardjai alapján kiizzadják a film 90%-át az outsource-olt látványhegesztők, a maradék 10%-át meg felveszik takarékon égő, híres színészekkel, akik egy újabb malibui villáért cserébe látványosan teleszarják az esetlegesen eddig felépített nívójukat?

Amennyiben pedig tényleg szükség van rendezőre, hogy esett a választás pont Michael Dougherty-re? A csávó nulla pénzből csinált egy zseniális horrort, amiről nem tudnék objektíven nyilatkozni, akkora személyes kedvencem, aztán hét évig semmi, majd a nagy nehezen összekalapozott egy újabb horrorfilmre valót, ami viszont már borzasztó volt. Hogy jött ő a képbe? És milyen frappáns meglátásokkal segíthette eme remek ötlet vászonra vitelét? Eh, tuti csak arról van szó, hogy ciki lenne folyamat valami Alan Smithee-féle gaggel aláírni a futószalag-filmeket.

Lenyűgöző amúgy, mennyi múlik azon, hogyan ülsz le egy film elé - az előző Godzilláról kétszázas vérnyomással, hatalmasat csalódva távoztam (mondjuk, azért az "élményért" fizettem is...), itt meg csak egy vállrándításra futotta. Nem ér ez annyit, hogy idegeskedjen miatta az ember...

2019-08-19 17:12:40 [Tévésorozatok] Rorschach #3662

The Boys S01: ez a sorozat egy falat kenyér. Ugyan nem tökéletes ez a maroknyi rész, meg paradox módon egyszerre túl sok és túl kevés is, de már vagy egy hete láttam, és csak a pozitívumai maradtak velem, ami elég ritka. Az éle, a humora, Karl Urban akcentusa (amiért eleve 9/10-ről indul bármi), illetve Anthony Starr Homelanderje, aki a legjobb dolog, ami a szuperhősbiznisszel 2019-ben történt. Melegen ajánlom.

Ugyanitt Too Old To Die Young S01: egy szép kerek nulla, inkább a The Boys-t néztem volna meg kétszer.

Épp most fejeztem be a filmet, úgyhogy friss emlékek birtokában tudok nyilatkozni: fogalmam sincs. Kicsit túlkavarták a dolgot, és sajnos sokkal erősebben indult a film, mint amilyen kifutásra tellett végül.

Így se rossz, de azt sem érzem, hogy ez megérne egy négyest.

előzmény: taxilovearsenal (#4)

2019-08-09 09:22:26 Midsommar (2019) / Fehér éjszakák Rorschach (3) #21

Pedig amúgy jól indult. Amíg a címig eljutunk, van minden, ami kellhet: jó zene, szép képek, tömény baljós hangulat, és nagyszerű színészi teljesítmény.
A film eleje ebben a mederben folyik, aztán leugrik a két hülye a szikláról, és következik a csalódott felismerés, hogy ez is csak egy olyan film lesz, ahol harminc éves amerikai egyetemisták tűnnek el egyesével egy hippi szekta karmai közt a legretardáltabb módokon és döntések közepette, és ne már.
Még a második felében is vannak pillanatai a filmnek, de a vége egyrészt kurva nagy, nevetséges nonszensz, másrészt pedig Ari Aster szokjon már le arról, hogy ilyen pofátlanul hülyének nézi a közönségét, mert egészen sértő, ahogy az első 45-50 perc alapjait két-három vérlázítóan ostoba húzással szinte percek alatt lerombolja.

A Hereditary-nak a vége volt jó, ennek meg az eleje - nem bánnám, ha a következő film végig hozna egy egyenletes jó minőséget.

Ezt kár volt megcsinálni.
Az egyik legigénytelenebb moslék, amit valaha láttam, pedig van miből válogatni.

Összes komment...