pepo05

Tapasztalat: 1665 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 1665
Regisztráció: 2009. március 14. (15 év)
Kedvencnek jelölték: 13 user

Kedvencek

Rendezők: Alejandro González Iñárritu, Clint Eastwood, David Fincher, David Lynch, Martin Scorsese, Sergio Leone
Színészek: Al Pacino, Cate Blanchett, Grace Kelly, James Stewart, Jeff Bridges, Kate Winslet, Kevin Spacey, Marion Cotillard, Paul Newman, Robin Wright
Műfajok: akciófilm, animáció, háborús film, sci-fi, thriller, western

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1989
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Knives Out
Tőrbe ejtve
4 2020-04-19 4,1
(695)
Tully
Pszichoanyu
3 2020-04-19 3,4
(123)
Gisaengchung
Élősködők
4 2020-04-19 4,3
(730)
Driving Miss Daisy
Miss Daisy sofőrje
4 2020-04-19 3,8
(333)
Dracula
Drakula
2 2020-04-19 3,7
(591)
The Sunset Limited
A Sunset Limited
4 2020-04-19 3,8
(265)
The Gentlemen
Úriemberek
3 2020-04-19 3,9
(583)
The Queen's Corgi
Corgi - A királynő kutyája
1 2020-04-19 2,5
(27)
Altered Carbon: Resleeved
Valós halál: Új burokban
2 2020-04-19 3,4
(18)
Citizen X
X Polgártárs
3 2020-04-19 3,8
(195)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-02-10 18:31:53 [Kritikus kód] pepo05 #1854

Mondtam én hogy nem 100%. :) Oké, akkor ez user error, mea culpa :) A másik "probléma" amit írtam viszont így is valid.

"Ha valaki ezt az oldalt használja,mellé kritikákat,érdekességeket ír másoknak,már azzal megtiszteli a működtetőjét és a többi tagot,szerintem."

Na ez abszolút így van. Hasonlón gondolkoztam én is...ha nem szeretném az oldalt, akkor nem jönnék picsogni a fórumba, ha idegesítőnek találok benne valamit, hanem simán csak fognám a *csába és "itthagynám", és kizárólag IMDB-n pontozgatnám a tapasztalataimat. De nem így van, mégis visszanézek mindig ide, hiába alapvetően csak "leltározásra" használom mindkét oldalt (és ilyen szempontból az IMDB tízpontos rendszere még jobb is...szerintem).

Szóval sajnos igen, ez nem jön le a kritikákból, lehet cucu és a kedves belső kör sem realizálja (de remélem, hogy tévedek), de aki károg, az is azért károg szerintem, mert alapvetően szereti az oldalt, csak bizonyos dolgaival nem ért egyet/nem tetszik neki. Ha nem így lenne, arra sem méltatná szerintem, hogy a fórumon panaszkodjon.

előzmény: dikalosz (#1852)

2017-02-10 16:26:23 [Kritikus kód] pepo05 #1850

Na most nem mondom meg neked 100%-osan, de a felhaszn. név felett ugyanaz a kis ikon jelenik meg ha üzenetet kaptál, meg ha értesítéseket, nem? Na pl. szerintem ha már ezen változtatva lenne valahogy, kevésbé lenne idegesítő. Persze akkor is zavarna, hogy ott világít nekem egy ikon olyan értesítésekről, amik lehet a legkevésbé sem érdekelnek (ha érdekel milyen új kommentek vannak az adott filmnél amit osztályoztam, elmegyek oda magam, nem kell értesítő), de legalább nyugisan le lehetne xarni, mert legalább tudnám hogy biztosan nem üzenet jött, ami esetleg még érdekel is vagy fontos is lehet. Így meg ugye nem tudod, amíg a kis jelzőikonra nem kattintasz.

Problémát effektíve persze nem okoz. Ezek olyan first world problem-ek, hatványozottan. :) Az emberek meg különbözőek, van akit zavarnak az ilyen értesítések, van akit nem. Akit nem azt nem bírja felfogni mást hogy zavarhat és persze vica versa.

Viszont nemtom korábban volt-e olyan, hogy arról kaptál értesítést, ha a kommentedre reagáltak. Ha nem (gyanítom hogy nem, mert bár egy ideje nem fórumozgatok már sehol, de régen írtam pár hsz-t itt is, viszont régen csak konkrét üzenetekről kaptunk visszajelzést úgy emlékszem), akkor ez viszont mindenképpen értelmes része a funkciónak. De ahogy mondtam, az osztályozott filmekhez jövő hsz-ok a legkevésbé sem érdekelnek. Szóval mindenképpen egy előremutató és hasznos funkció ez, csak nem egészen ebben a formában. Szerintem egyrészt azt lenne érdemes majd megvalósítani ezzel kapcsolatban, hogy egyrészt kikapcsolható legyen totálisan a funkció, illetve testre szabható: A hozzászólásomra jött reakcióról szeretnék értesítést kapni, de osztályozott filmekhez érkező hozzászólásokról nem.

előzmény: MicaHiro (#1837)

2017-02-09 20:18:12 [Kritikus kód] pepo05 #1834

Ja, hogy nem is lehet kikapcsolni egyelőre...szuper. :| Akkor várok türelmesen. Mindenesetre remélem ha máskor ilyen jellegű "innováció" kerül bevezetésre, az implementáció során arra is gondolnak, hogy nem mindenki akarja majd használni (értsd: Nem baj, hogy van, még az sem hogy default beállításként be van kapcsolva, csak lehessen kikapcsolni).

előzmény: dikalosz (#1833)

2017-02-09 18:45:53 [Kritikus kód] pepo05 #1832

Sziasztok!

Ezeket az idegesítő értesítéseket hol lehet kikapcsolni? Profil->Egyéni beállítások alatt (meg máshol sem) találom.

Alapvetően tetszik az új irány amerre halad az oldal (bár ha nem lehetett volna visszaállítani a régi barnás színvilágot haraptam volna), de én nem kérek értesítéseket köszönöm, szeretném kikapcsolni ezt a funkciót.

2012-01-24 16:25:28 [Vapiti 2011] pepo05 #132

Üdv!

Meddig lehet szavazni?

Mert van pár film még tavalyról, amit be szeretnék pótolni, mielőtt szavazok. :)

2011-12-31 22:50:21 [Általános fórum] pepo05 #2650

Boldog új évet kívánok Nektek!

2011-11-18 23:20:05 Aliens (1986) / A bolygó neve: Halál pepo05 (5) #70

A királynő a vezér, és okosabb, mint egy sima katona. A két warrior a királynő utasításaira húzódott vissza.
Egyébként nem tudom milyen alkudozásról beszélsz: A visszavonulás csak blöff volt, hisz arctámadók tucatjai zúdultak volna hátulról Ripley-ékre, ha nem kapcsolnak időben. De Ripley időben realizálta a csapdát, és kezdett idegenpusztításba.

előzmény: Dynast Grausherra (#65)

Chrome-mal továbbra is működik ez a roppant hasznos funkció.

előzmény: BonnyJohnny (#8428)

2011-07-09 21:55:13 Unknown (2011) / Ismeretlen férfi pepo05 (3) #33

Több luk is van még a forgatókönyvben az említetteken kívül:

-Langella karaktere azt mondja, hogy a baleset után vette fel a kitalált személyiséget. Jones megjegyzése is, amire úgy válaszol Neeson, hogy "valamit mondanom kellett." is arra utal, hogy addig a pontig minden rendben volt fejben. De akkor kérdem én a kocsiban miért bújnak egymáshoz, mint egy valódi szerelmespár? Miért ígérget egy profi bérgyilkos a másik profi bérgyilkosnak olyat, hogy majd elmennek a kiállításra, megígéri? A Taxiban semmi értelme nem volt játszani a szerepüket. A csúcs pedig az, hogy egy profi bérgyilkos hagyja, hogy a taxisofőr pakolja be a csomagokat, vállalva a kockázatot, hogy ezzel valami kimarad, és még bármilyen bajt okozhat, vissza kell menni érte stb. ami meg is történt, és onnan jöttek a bajok.

-Kruger karaktere miért tartott Neesonnal a szállodába, miután már kiderült, hogy kicsoda is ő valójában? Volt pénze, még volt élete, semmi nem utalt rá korábban a jellemében, hogy hirtelen elkezd hőst játszani.

-Jones miért is ment vissza a bomba miatt? Nehogy kapcsolatba hozzák egy fölösleges robbantással? Vicc. Ha a Herceg meghalt volna, akkor is ugyanúgy kapcsolatba hozzák a merénylettel, hisz a biztonsági kamerákon rajta van kétszer is (egyszer Neesonnal, még fekete hajjal, egyszer pedig szőkén már a merénylet alatt). Szóval ez csak arra volt jó, hogy kifüstöljék a forgatókönyvből. Nagyon erőltetett lépés volt.

-Az meg persze magánvélemény, de eléggé hihetetlenül hangzik nekem egy olyan bérgyilkos sztorija, aki balesetet szenved, a saját emlékeire nem emlékszik, csak a kitalált alteregójának emlékeire, és ráadásul még a jelleme is teljesen megváltozik.

-Ez a szuperkukorica is sántít ráadásul. Persze ez nem egyértelmű hiba, de számomra a film realista hozzáállását erősen csorbítja ez is, hisz a való életben ha kifejlesztenének ilyet, aligha engednék ingyen a piacra. Egy ilyen kukoricával minden éhezőnek be lehetne tömni a száját, az meg, legyünk őszinték, még nagyobb bajt hozna az amúgyis túlnépesedett földre. Szóval ez a "nemes" cselekedet, amiért végül harcoltak, és elvileg örülünk, hogy összejött, valójában hiába nemes, de ostoba, ha globálisan nézzük a dolgokat.

- Az meg már tényleg a csúcs, hogy semmi értelme nem volt ennek az egésznek, egy balesetnek álcázás bőven elég lett volna, ráadásul jóformán teljesen elképzelhetetlen, hogy az emlékezetkieséssel egy nagyon jó bérgyilkos a reflexeit, a tudat alattiba reflex-szerűen beivódott mozdulatokat is elfelejtse.


Szóval amúgy ez egy izgalmas, profin felépített thriller, egy remek Neeson-nal, de a forgatókönyv ellentmondásai, értelmetlensége, és a jellemfordulás hiteltelensége erősen degradálta az élményt.

Szerintem ez a dolog erősen szimpátia kérdése. Tény, hogy Arnie színésznek nagyon gyenge, de azért van pár szerep, amit nagyon tud. A vígjátékok talán nem ezek közé tartoznak, de én szimpatizálok vele, és én azon az esetlenségen, bénázáson szoktam derengeni, amit a vígjátékaiban leművel - mint karakter és sokszor mint színész. Az Ovizsaru, vagy a Hull a pelyhes alighanem nézhetetlen lenne számomra, ha egy "sima" vígjátékszínész lett volna a főszereplő.
Az Utolsó akcióhős kicsit más, ott tényleg nagyon jól tolja, de ezt én inkább annak tudom be, hogy csak önmagát parodizálja. Ahhoz meg ért, ez sok forgatáson készült video-ból kiderül.

simijohnny: Tudom, pont azért írtam, hogy azt ő tette a karakterhez, nem Cameron. És ez azért eléggé meghatározó. Tipikusan olyan dolog, amit sokaknak fel sem tűnik, de ha nem lenne, mégis hiányozna. Abban semmi Terminatoros nem lenne, ha simán csak odafordítaná a fejét ilyen helyzetben. :D

előzmény: MicaHiro (#73)

Összes komment...