Regisztráció: 2009. március 9. (11 év, 12 hónap)
Nem:
The Descent The Descent - A barlang |
4 | 2020-11-01 | 3,5 (561) |
Get Out Tűnj el! |
4 | 2020-10-10 | 3,7 (654) |
Da hong deng long gao gao gua A vörös lámpások |
5 | 2020-09-18 | 4,4 (88) |
Match Point |
4 | 2020-09-07 | 4,1 (669) |
A film legjobb része az volt, ahogy utána röhögtünk rajta... :)
Egyébként szerintem főleg a vége húzza le, kínos, nagyon kínos. Persze az egész nem jó, siet, rohan, zsúfolt és sekélyes.
Azt a védelmében hozzátenném, hogy egy koherens elképzelés arról, hogy mire fut majd ki ez a trilógia, sokat segített volna.
Vannak dolgok, amiket nem ez a film kellett volna megmagyarázzon (nem is teszi), de ha az előző kettő megágyaz neki, elfogadjuk.
Az a benyomásom, hogy ez a forgatókönyv úgy készült, hogy összenéztek az írók, megnézték a 7. és a 8. részt, majd rájöttek, hogy húbazdmeg, ez a 9., ez az utolsó nem? És akkor valami lezárást összeszültek. Zéró koncepció. Szomorú és dühítő is talán.
Azt írtam a barátaimnak, hogy az előzménytrilógia azért jobb, mint ezek az újak, mert ott adott volt egy keret - az, hogy hova KELL kifutnia a történetnek. Ezt vezérlőcsilagként követhette mindhárom film anno. Itt ilyen nem volt és ennek megfelelően lett katyvasz az egész.
Csalódás, nem kicsi és akkora ziccer maradt ki, amekorra már kevés lesz a filmtörténelemben.
Moziban láttam, ma, és egyszerűen le vagyok nyűgözve. Nagyon, nagyon jó volt.
Teljesen más filmélmény, mint amit korábban bármikor átéltem. Elképesztő.
Nem is ezt kérdőjeleztem meg, ezt teljesen értem és igazad van.
Inkább arra céloztam, hogy nagyon egyoldalú, hogy a 3 gazdag bankár rossz, ők szararcok és szegény Arthur szenved miattuk. Azért a valóság ennél árnyaltabb. De mondom, utólag agyalva rajta igazából ez lényegtelen, mert ez Arthur Jokerré válásról szól, magyarán nem a társadalmat akarjuk elemezni. :)
előzmény: CrazyBoy (#71)
IGazából, így agyalva rajta, nem tudom, hogy az általam megfogalmazott kritika valid-e. A társadalomkritika egyszerűsége, egyoldalúsága, a szociológiai réteg semmilyensége (mert semmilyen) igazából csak díszlet, nem? És ha az, akkor ennek nem is kell mélynek, alaposnak lennie.
előzmény: Zsoca87 (#65)
Na, ma végre meg tudtam nézni.
Úgy gondolom, hogy a fényképezés, a színek, a zene és a színészi játék iszonyú jó, bőven átlag feletti. Ami igazán zavaró, az a társdalomkritika egyszerűsége, sőt, nem is egyszerű, hanem bárgyúsága.
De ez az egyetlen negatívum.
Óriási a TV-s jelenet, szerintem azért fontos, mert ott fogható meg, hogy az esetlen, balfasz Arthurból "magabiztos" Joker lesz.
Nagyon jó film
Csodálatos tökéletes volt, a vége pedig isteni.
Fuck yeah, imádtam!
Megnéztem a filmet, hát... Egynek elment vasárnap délután, de ez az a fajta nagy krimisiker akart lenni, ami a végén nagyon meglep. De csak akart, holtgyenge.
Valóban túl hosszú, túl mindfuck néha. Főleg moziban zavaró ez, amikor volt, aki kiröhögte a mindfuckokat - ami érthető talán, de nekem ez belerondított. :)
Ennek ellenére szerintem egyedülálló élmény, rég láttam ilyen filmet. Nagyon jó ilyen szektás / beteg közösség témában.
:D Jogos, bár egy filmbe belerakni az összes kő megkeresését azért erős lett volna, nem? Mindenesetre a lényeg, hogy lehetett volna időutazás helyett más megoldás, ez nem vitás.
előzmény: MicaHiro (#87)
Szerintem szinte hibátlan film és a hibáit (amit le sem írok :) ) szerintem érdemes félretenni. A történet és a falu változásának íve ügyes, nem mesterkélt (pedig egy ilyen történet esetén ez bőven benne van a pakliban). A lezárás is olyan, mint amilyen kell legyen szerintem: nincs erőltetett happy end. Sajnos az nem opció itt
A fontos jeleneteket, fordulópontokat minden alkalommal sikerült kreatívan és mégis tűpontosan megcsinálni, ami nem kis bravúr. Gondoljunk csak a búcsúmisére. Zseni.
Nagyon ajánlom!