MicaHiro

Tapasztalat: 1314 film
Kompetencia: 16 film
Súly: 1714
Regisztráció: 2009. január 30. (10 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 10 user

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Clint Eastwood, Darren Aronofsky, Ethan Coen, Jim Jarmusch, Joel Coen, Luis Buñuel, Sergio Leone, Sidney Lumet
Színészek: Al Pacino, Catherine Deneuve, Clint Eastwood, Gal Gadot, Margot Robbie, Natalie Portman, Scarlett Johansson, Sylvester Stallone, Tom Hardy
Műfajok: akciófilm, dráma, fantasy, sci-fi
Országok: amerikai

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1992
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Dune
Dűne
1 2019-06-15 3,1
(449)
I Kill Giants
 
4 2019-06-15 3,4
(25)
Men in Black: International
Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül
3 2019-06-13 2,5
(10)
The Perfection
 
4 2019-06-11 3,6
(25)
Resident Evil: Afterlife
A Kaptár: Túlvilág
1 2019-06-10 2,4
(393)
Höstsonaten
Őszi szonáta
5 2019-06-10 4,5
(215)
Mou gaan dou
Szigorúan piszkos ügyek
4 2019-06-09 4,4
(383)
Lost Highway
Lost Highway - Útvesztőben
4 2019-06-09 4,1
(532)
Dancer in the Dark
Táncos a sötétben
3 2019-06-09 4,3
(537)
Jungfrukällan
Szűzforrás
4 2019-06-08 4,4
(191)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-06-09 08:47:52 JFK (1991) / JFK - A nyitott dosszié MicaHiro (2) #81

Nyugalom, poén akart lenni, ezek szerint nem ment át :)

előzmény: Jereváni Rádió (#80)

2019-06-09 07:49:22 JFK (1991) / JFK - A nyitott dosszié MicaHiro (2) #79

Valószínűleg azért nem működött nekem a film, mert olvasgattam nem sokkal előtte sokat JFK megöléséről (legyünk óvatosak :D ) is.

Így a film során "feltárt" "információk" nem értek különösebb meglepetésként, sőt egyenesen untattak: Oliver Stone filmje gyakorlatilag nem tesz mást, csak végigmegy az összes bizonyítékon, ami nem üvöltő ostobaság, de igazolja hogy Valami volt a háttérben.

A végére pedig gyakorlatilag eljutunk oda, hogy Kennedy megölésében részt vett a maffia, az FBI, a CIA a kommunistákkal és Még Náluk Is Sötétebb És Hatalmasabb Körökkel együttműködve. Ami nem is lenne akkora baj, ha legalább a (baromi hosszú) játékidő egy részében értelmes és komolyan vehető kritika is megfogalmazódna ezzel kapcsolatban...de persze nem.

Sokkal többet ért volna ez a film, ha nem akar állást foglalni.

Hát, ha valahol érdemes megnézni, akkor moziban.

De valószínűleg sajnos sehol sem érdemes, a látvány sem olyan szinten letaglózó, mint lehetett volna. Szóval a válaszom:nem.

előzmény: tomside (#14)

Jaja :) Hát ez van, hátha valaki tud vele kezdeni valamit, addig meg marad ez a mostani, csúnyácska megoldás.

előzmény: dikalosz (#12925)

Biztos én vagyok a béna, de valaki tudna abban segíteni, hogyan érhetném el hogy a megfelelő Us című 2019-es film legyen a toplistámban? (a keresőmotor nekem nem adta ki azt a Peele-filmet, amit szerettem volna)

2019-05-13 16:43:15 [Tévésorozatok] MicaHiro #3560

Eddig próbáltam mentegetni, most már nincs kedvem.

Dicstelenül ér véget egy legenda.

Azért Kisujj és Varys párbeszédei, Ned lefejezése, Bronn első párbaja, a Blackwater-i csata, a fattyúk összecsapása, Tyrion tárgyalása, Brienne és a Véreb párbaja, az óriások rohama elől sem menekülő éjjeli őrség és még rengeteg jó jelenet és történetszál megmarad emlékeimben örökre.

A végére gondolva meg...hát, majd iszok, vagy valami.

2019-05-07 15:16:00 [Tévésorozatok] MicaHiro #3534

:D

Egyre jobban félek, hogy tényleg bejön. De attól még unalmas volt emlegetni :P

Ja és ha tényleg bejön, az nekem óriási csalódás lesz, ennél csak ki tudnak találni érdekesebbet...ugye?

előzmény: kwzatz (#3532)

Talán lehet egy ilyen olvasata a szuperhősfilmeknek, mint amiket te képviselsz. Én túlzásnak érzem azt állítani, hogy egyértelműen ez a szuperhősfilmek mélyén lévő üzenet; valamint az is túlzásnak tűnik nekem, hogy ez befolyásolná károsan a közösség hozzáállását, nem pedig a közösség meglévő hozzáállása befolyásolná így-úgy a filmek sikerét.

Általánosságban úgy gondolom egyébként, hogy sem egy "A filmből következik B társadalmi hozzáállás", sem egy "B társadalmi hozzáállásból következik A film sikere" nem teljesen jó leírása a dolgoknak, a filmipar és az általa elmesélt történetek folyamatos kölcsönhatásban vannak a társadalommal, többnyire nem lehet egyértelműen szétválasztani az okot az okozattól.

Mindezek után, tegyük fel hogy igazad van. Ekkor remélem ugyanígy kárhoztatod:
- Homérosz Iliászát /ha már előkerült/, ahol a háborút isteni beavatkozás robbantja ki, az istenek folyamatosan be is avatkoznak ebbe, és a legerősebb és legfontosabb szereplő isteni származású; a kisembereknek esélye nincs beleszólni a harcba
- Herkules történeteit, hasonló okokból
- A Harry Pottert, ahol 1 db kiválasztottnak van esélye megölni a főgonoszt és senki másnak, kisember esélyei szintén sehol
- A Star Wars-t, hasonló okokból mint a Harry Pottert
- A Terminátort, ahol nem embereken múlik az emberiség megmentése, hanem végeredményben gépeken
Nem tudom, hogy állsz ezekhez a kérdésekhez. Ha szerinted ezek is problémásak, akkor tök jó, következetes vagy. Ha viszont nem, én ott következetlenséget szimatolok.

Akárhogy is, ami a lényeg: ha a fenti példákban nem is értünk egyet (mert gondolom nem fogunk), arra mindenképpen hasznos volt ez a felsorolás, hogy megmutassa azt, hogy amit te a szuperhősökön kérsz számon, azt más nagyjából ugyanolyan megalapozottan számonkérheti más történeteken. Nem kell a fenti példákkal egyetérteni, de azt el kell fogadni, hogy (objektíven nézve) ugyanúgy problémásak lehetnek valakinek, mint neked a szuperhősök. Innentől pedig egyéni kérdés, ki milyen karaktereket szeret és milyeneket nem.

És így el is értünk a lényeghez: hogy te kevésbé szereted a szuperhősöket, ezzel semmi baj, szíved joga. Azt terjeszteni viszont, hogy a szuperhősökkel alapból valami olyan probléma van, ami más hősökkel nincs, nem egy megalapozott dolog. Ezért nem értem hát, hogy te annál az állításnál, hogy "Ne csináljanak több igénytelen/rosszul eljátszott/ buta filmet" miért tartod jobb és megfontolásra/terjesztésre érdemesebb állításnak azt, hogy "Ne csináljanak több szuperhősfilmet."

+1: lehet hogy te nem elvakultan szidod a szuperhősöket, de maga a jelenség ettől még létezik, lásd pl. critixx és fatbastard utóbbi kommentjeit
+2: a 9/11-es összefüggés szerintem is butaság, akármennyi cikk szól is róluk. Ha hozol egy ilyen cikket, meggyőzhetsz az ellenkezőjéről, vagy én megmutathatom hol van benne a csúsztatás :)

előzmény: kaamir (#36)

Egyetértek.
Vegyük észre emberek, hogy a szuperhősök iránti kritikátlan rajongásnak van egy ellentétpárja: a szuperhősök iránti zsigeri megvetés.

Nem a szuperhősfilmeket kell utálni, nem azok ellen kell beszélni, hanem a rossz, igénytelen, ostoba stb. filmek ellen. Az, hogy a főszereplők jelmezben, akár kívül hordott gatyával teszik a dolgukat; vagy pedig öltönyben és nyakkendőben, csak felszínes különbség, semmi igazán lényeges minőségi/esztétikai megkülönböztetésre nem ad okot.

A történet, a rendezés, a színészi játék, a mondanivaló stb. számít.

előzmény: Fatupi (#21)

Összes komment...