MicaHiro

Tapasztalat: 2226 film
Kompetencia: 12 film
Súly: 2526
Regisztráció: 2009. január 30. (13 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 18 user

Bemutatkozás

Az élet egy tragikomédia, amiben mind mellékszereplők vagyunk.

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Charles Chaplin, Clint Eastwood, Darren Aronofsky, Ethan Coen, Jim Jarmusch, Joel Coen, Luis Buñuel, Sergio Leone, Sidney Lumet
Színészek: Al Pacino, Catherine Deneuve, Clint Eastwood, Gal Gadot, Margot Robbie, Natalie Portman, Scarlett Johansson, Sylvester Stallone, Tom Hardy
Műfajok: akciófilm, dráma, fantasy, sci-fi
Országok: amerikai

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1992
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Northman
Az északi
4 2022-05-18 3,8
(44)
Top Gun
 
4 2022-05-17 3,3
(782)
The 5th Wave
Az 5. hullám
1 2022-05-17 2,1
(174)
The Lost City
Az elveszett város
3 2022-05-13 3,0
(44)
Space Jam
Space Jam - Zűr az űrben
2 2022-05-13 3,1
(554)
Ford v Ferrari
Az aszfalt királyai
4 2022-05-11 4,0
(403)
The Secret Life of Walter Mitty
Walter Mitty titkos élete
4 2022-05-07 3,4
(468)
Why We're Killing Gunther
Nyírjuk ki Günthert!
2 2022-05-05 1,9
(81)
Uncharted
 
3 2022-05-05 3,1
(125)
Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Doctor Strange az őrület multiverzumában
3 2022-05-05 3,5
(105)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2022-05-07 15:35:13 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] MicaHiro #26441

Nem lehet, hogy ezt az egészet felesleges (sőt, talán nem is lehet) egyik vagy másik irányba eldönteni?

Igen, van hogy javít a szinkron egy-egy film esetén. Emellett igen, van hogy nem ad vissza sok mindent. A szinkron is olyan, mint minden más filmes "eszköz": nem jó vagy rossz, hanem kismillió körülményen múlik, hogy adott esetben épp működik-e.

--
Áthelyezve a(z) Three Billboards Outside Ebbing, Missouri topikból.

2022-04-25 12:35:00 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] MicaHiro #26415

előzetes javaslat: lehet kellene egy topik, mondjuk "LMBTQ a filmekben", vagy hasonló címmel, ahol ezeket át lehetne beszélni? Úgy látszik, igény tényleg van rá...

"Egy barátom volt a filmen és figyelmeztetett"
Remélem, ezek után nem is mész el rá. Maximum speciális, buziságvédő szkafanderben.

"A probléma ott van, hogy ez rohadtul nem ad hozzá és nem is vesz el semmi sem a történettől sem pedig a karaktertől."
Gondolom, akkor ugyanígy felteszed azt a kérdést, hogy miért szemüveges McGalagony (vagy épp Harry), miért vörös Ron vagy miért óriás Hagrid. Ezek mit tesznek hozzá a történethez?

Btw Rowling egy csomó olyan apróságot kitalált a szereplőkről, amik nincsenek konkrétan benne a regényben. Ezek egyike, hogy Dumbledore meleg. Ezt egyébként már jó ideje lenyilatkozta valahol, még mielőtt divat lett az LMBTQ lobbit emlegetni. Mert igen, a melegek és egyéb szexuális kisebbségeket a filmekbe betenni ma divat, de ugyanúgy divat ezt szidni is. Tegnap meg más divat volt, holnap ismét más divat lesz.

A probléma szerintem lényegében nem új. Mindig volt a hollywood-i filmeseknek egy jelentős része, aki Nagy Művészi Teljesítményt akart létrehozni, vagy legalábbis Fontos Dolgot képviselni a filmjével. Ezt persze jól csinálni nehéz, kreatív szellemi munkára van hozzá szükség. Helyette persze lehet látszattevékenységeket is végezni (az álomgyár ebben nagyon jó), ilyenről beszélünk most is. Ismét mondom, jelenleg épp ez a progresszív, de 10 év múlva majd kitalálnak valami mást.

Szóval mindig lesznek filmek, amik aktuálisan felkapott ügyeket szolgálnak ki. Ezen felhúzni magunkat felesleges. Szerencsére közben lehet azért non-pc filmekkel, sorozatokkal is találkozni. Meg elvétve olyanokkal is, amik mindenféle címkézésen felülemelkedve egyszerűen csak jók ;)

--
Áthelyezve a(z) Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore topikból.

előzmény: Gruden Gergo (#26412)

2022-04-24 22:10:25 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] MicaHiro #26411

Hála istennek látom, végre elértünk a lényegi kérdésekhez.

--
Áthelyezve a(z) Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore topikból.

Igazán remek kis film lett ez. Kifejezetten ötletes és őrült, a szó jó értelmében. Legjobban talán úgy lehet leírni, mint egy élőszereplős Rick & Morty-t. Sokan emlegetik Charlie Kaufman munkásságát is, az ő stílusától sem áll távol a film. De azért persze igazán közel sem :)

Ez az egyik legnagyszerűbb tulajdonsága a Minden mindenhol mindenkornak, hogy semmilyen tekintetben sem szab korlátokat magának. Itt tényleg bármi megtörténhet, a látványos akciójelenetek után jöhet egy kis utalás a Lecsó-ra, majd merengés az élet értelmén, aztán néhány kifejezetten meredek, jó ízlés határát súroló poén. Valamiért nagy divatja van az ételes hasonlatoknak filmek terén, mondok hát egyet: kicsit olyan ez a film, mintha marhapörköltet, eperfagyit és hagymakrémlevest turmixoltak volna össze. Teljességgel megfejthetetlen módon a film működik, vagy a metaforában maradva a keverék mégis finom.

Az pedig csak hab a tortán, hogy a történet okosan reflektál korunk mindennapi problémáira is, és még értelmes mondanivalóval is előáll ezek kapcsán. Néha a giccs határán billeg, de mindig ügyesen vissza tud onnan jönni egy-egy jól elhelyezett poénnal vagy akár mélyebb egzisztencialista gondolattal.

Nem mindenki fogja szeretni, az ilyen egyedi agymenések nem jöhetnek be mindenkinek. Számomra viszont nagyszerű élményt adott.

Tényleg jó kis kérdés. Magam részéről Pazuzura szavaznék, én talán tőle féltem a legjobban. Igazi ősi, emberfeletti gonosz.

A Gonosz halott filmekben és sorozatban randalírozó deadite-okat pedig megemlíteném még, lehetséges jelöltként ;)

Nekem például kifejezetten jobban tetszik az új Bond-világ. Komolyan vehetőbb, kicsit tartalmasabb, "felnőttebb".

előzmény: Ágó (#28)

Ha már ez előkerült, nem bírom megállni hogy ki ne fejtsem picit.

1, A dolog annyira nem bonyolult, itt van egy angol leírás a nyerő stratégiáról. Persze kérdés, ki mit nevez bonyolultnak, de egy matekszakkörön akár már általános iskola vége felé elő lehetne hozni szerintem.
2, A játék egy idő után nem lenne túl izgalmas: van egy nyerő stratégia, amit használva a második játékos mindig nyerni tud.

előzmény: Xuja (#40)

2022-03-31 14:56:06 [Általános fórum] MicaHiro #9533

+1

Két gondolat ezen felül, amit az ügy kapcsán talán fontos megjegyezni
1, Emberileg teljesen érthető, hogy ha valaki egész életét színészkedéssel tölti, a végére nagyon megszereti azt. Ebből következően aztán egy ponton túl mindent elvállal. Nem törvényszerű és nem jó döntés ez, de nem is feltétlenül csak pénzhajhászás. Egyszerűen ezt csinálta egész életében, ezért nehezen hagyja abba.

2, A később elkészült filmek (vagy bármilyen művészi teljesítmények, ha már itt tartunk) soha nem befolyásolják a korábban elkészült filmek (vagy művészi teljesítmények) értékét. Mind a korábbi, mind a későbbi filmjeit korrektül, az adott teljesítménynek járó kritikával kell kezelni. Azaz röviden: A Die Hard első része továbbra is zseniális klasszikus, a G.I.Joe pedig műanyaghulladék.

előzmény: Xuja (#9531)

Méghogy a folytatások mindig rosszabbak: a Resident Evil sorozat 2002 óta nagyjából egyenletesen tartja magát ;)

2022-03-28 11:58:44 Belfast (2021) MicaHiro (3) #3

Bocsánat a kukacoskodásért, de a Délidő című film megérdemli, hogy helyesen hivatkozzunk rá ;)

előzmény: dittike (#2)

Összes komment...