Regisztráció: 2009. január 30. (14 év, 10 hónap)
Bemutatkozás
Az élet egy tragikomédia, amiben mind mellékszereplők vagyunk.
Kedvencek
Rendezők: Akira Kurosawa, Charles Chaplin, Clint Eastwood, Darren Aronofsky, Ethan Coen, Jim Jarmusch, Joel Coen, Luis Buñuel, Sergio Leone, Sidney Lumet
Színészek: Al Pacino, Catherine Deneuve, Clint Eastwood, Gal Gadot, Margot Robbie, Natalie Portman, Scarlett Johansson, Sylvester Stallone, Tom Hardy
Műfajok: akciófilm, dráma, fantasy, sci-fi
Országok: amerikai
No Hard Feelings Barátnőt felveszünk |
3 | 2023-09-24 | 3,1 (157) |
Ant-Man and The Wasp: Quantumania A Hangya és a Darázs: Kvantumánia |
3 | 2023-09-12 | 2,6 (163) |
Manapság szerintem elég könnyű érzéketlenné válni mindenféle halálhírekre...de ez engem is szíven ütött. Nyugodjon békében!
Vagy a Buster Scruggs balladája és a Mank, szerintem kifejezetten alulértékelt és méltatlanul keveset emlegetett, de remek filmek.
előzmény: sllrrrply (#6659)
Én ezt azért a pár szerencsés kivételtől eltekintve kitétellel együtt is túlzásnak érzem...persze nincs sok jó film, de nem hiszem hogy jelentősen más náluk az arány, mint a moziban.
Itt össze is szedtem 12 jó Netflixes filmet. Egyébként van 12 rossz Netflixes filmről is listám, szóval bőven elfér a kritika a Netflix-el szemben, de azért évente néhány alkalommal betalálnak, és ez nem hiszem h jelentősen más arány mint a hagyományos stúdióknál (a filmtermésről beszélek csak).
szerk.: közelmúltból kifejezetten jót én sem tudok, de mindjárt jön pl. Fincher filmje...
előzmény: Dió (#6654)
Meglep, hogy ekkora indulatokat vált ki ez a téma...Cortez csak egy szerencsétlen megszállott, nem kell a szavainak nagy jelentőséget tulajdonítani. Szerintem megérteni is felesleges, ha ilyeneket akar mondani hát mondjon, elfér itt néha, egyfajta önkéntes udvari bolondként nagy bajt nem csinál.
"Tragédiának nézed? nézd legott
Komédiának, s múlattatni fog." (CrazyBoyra ráerősítve másik idézettel)
Áthelyezve a(z) Általános fórum topikból.
Fontos dolgokra természetesen örömmel válaszolok.
"Az ürgebőr miért fontos, van valami jelentősége?"
Mindent én sem tudhatok sajnos. De lehet, hogy óriási!
"Mi az a Bohárember? "
Olyasmi, mint a nagyláb és a yeti, a libsik réme.
"És mi az a piréz?"
Ők meg mondhatni a migránsok és Télapó szerelemgyerekei ;)
előzmény: fempolip (#136)
Vaagy...
Mi van, ha tényleg propagandaeszköz a Barbie is, és az incel-tömegek által követett anti-Barbie videok is?
Érdemes megfontolni, mi van akkor, ha például ürgebőrbe varrt Boháremberek szövetkeztek földalatti piréz UFO-vakondokkal azért, hogy átvegyék felettünk az irányítást? És öntik ránk a mindenféle propagandát, hogy gonosz terveikről eltereljék a figyelmet. Hogyan védekezhetnénk?
előzmény: fempolip (#134)
Csak nem bírod abbahagyni, ezért elkezdtem gondolkozni...
Mi van, ha valójában az anti-LMBTQ propaganda berántott téged, és nem enged? A Barbie kapcsán előállított tartalmaknak valójában az a célja, hogy átmossák az agyadat? Félő, hogy te vagy itt az áldozat.
Ennek alátámasztására pedig rengeteg kommentet találsz az interneten, szóval nagyon érdemes ám átgondolni! Még nem késő elengedned ezt, és kitörni az anti-LMBTQ ördögi mocsarából!
előzmény: einstein (#131)
Na pont ez az...
Mi volt a konkrét ok? Fogalmam sincs.
De abban biztos vagyok, hogy kb bármilyen újságírással kapcsolatos "bűn" megállna az esetében, az általános inkompetenciától kezdve a megvesztegethetőségen és plágiumon át az ízléstelen szolgalelkűségig.
előzmény: budaik (#11876)
Nekem már sajnos kezdett bugyirózsaszín színűre válni a bőröm, be kellett menni a sürgősségire. Most azt mondják, fognak adni intravénásan egy Trump véréből készült LMBT-propagandaoldó szert, nagyon remélem segít.
előzmény: Ugor (#112)
Kicsit bajban vagyok ezzel a filmmel...
Mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény az egész stábtól. Scorsese továbbra is korunk egyik legnagyobb rendező mestere, sok gyönyörű képpel dolgozik és pazar módon kelt feszültséget. Valóban szívbe markoló látni az oszázs nép tragédiáját, érzékletesen adja át történetüket a Megfojtott virágok. És még csak nem is az előbbi pozitívumok a legerősebbek, hanem a színészgárda. Egyszerűen mindenki a helyén van, egytől-egyig minden szereplő hiteles.
Valami mégis elválasztja nekem az igazán zseniális filmtől...talán az, hogy alapvetően jobban vonzódom a valóságtól elrugaszkodott történetekhez. Kicsit olyan érzésem van, hogy Scorsese remekül mutatja be nekünk az indiánok sorsát, de valami kis plusz nekem hiányzik belőle, ami a valóság talajáról valahogy az örökérvényű tanulságok felé el tudná ezt mozdítani. Mert így csak láthattuk, hogy milyen undorító szemetek tudnak lenni az emberek egymással...de mi következik ebből? És ki tud még ezen meglepődni? Valahogy valami kicsit konkrétabb megfejtést több mint 3 óra után én vártam volna annál, mint hogy ismét látunk egy remekül összerakott példát az emberi kegyetlenségre. De azt hiszem, ennek bemutatására talán jobb lett volna egy dokumentumfilm.