MicaHiro

Tapasztalat: 1111 film
Kompetencia: 10 film
Súly: 1361
Regisztráció: 2009. január 30. (9 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 10 user

Kedvencek

Rendezők: Akira Kurosawa, Clint Eastwood, Darren Aronofsky, Ethan Coen, Jim Jarmusch, Joel Coen, Sergio Leone
Színészek: Al Pacino, Clint Eastwood
Műfajok: akciófilm, dráma, fantasy, sci-fi
Országok: amerikai

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1992
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Avengers: Infinity War
Bosszúállók: Végtelen háború
3 2018-04-26
The Treasure of the Sierra Madre
A Sierra Madre kincse
4 2018-04-24 4,6
(240)
Brigsby Bear
Brigsby Mackó
4 2018-04-19 3,6
(37)
Down by Law
Törvénytől sújtva
3 2018-04-17 4,3
(325)
Janghwa, Hongryeon
Két nővér
2 2018-04-10 3,9
(215)
Cowboys & Aliens
Cowboyok és űrlények
2 2018-04-04 2,7
(395)
Suicide Squad: Hell to Pay
 
4 2018-04-03 ?
(8)
Spartacus
 
3 2018-03-31 4,0
(419)
Lajkó - Cigány az űrben
 
5 2018-03-29 3,6
(30)
Busanhaeng
Vonat Busanba - Zombi expressz
4 2018-03-27 3,8
(168)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-04-25 17:25:58 [Általános fórum] MicaHiro #7404

Szemet szemért, Gran Torino, Ne bántsátok a feketerigót szerk.: bocs rossz helyre ment válaszként, azért gondolom nagyon nem zavar meg senkit :)

előzmény: zéel (#7403)

Egyetértek. A magyar média színvonaltalanságának egy tünete, hogy egy sixx képességű és műveltésű fazon újságíró lehet.

előzmény: oscarmániás (#22)

2018-04-24 18:10:15 [horror] MicaHiro #38

Egyetértek..szörnyen félelmetes, hogy ilyen színvonaltalan népbutító mocsok el tudott készülni.

Amúgy horrorműfajból előkerültek már, amiket írtam volna, ami nem horror de személyesen eléggé féltem alatta és kicsit még utána is, az a Nem vénnek való vidék.

előzmény: GothMan (#37)

Némileg meglepődve látom, hogy a szavazók többsége egyetért a dologgal.

Szerintem a helyzet kulcsa a film kettős természete. Gondolom nem mondok sokaknak újdonságot azzal, hogy a film egyrészt működhet termékként, másrészt működhet művészeti alkotásként. Erről sok vita folyt már hogy melyiknek hol a határa vagy hogy egy adott film hová sorolható, de a lényeg hogy ez a két megközelítés létezik.

Ha azt nézzük, hogy a film termék, akkor teljesen elfogadható, hogy egy nem bevett módon értékesített termék ne versenyezhessen a bevett módon értékesített termékek közt, hiszen az sérti az egész ipart.

Ha azt nézzük, hogy a film művészeti alkotás, semmi értelmes okunk nincs külön venni a moziba nem kerülő filmeket, mert az általuk képviselt művészi értékeket a terjesztés módja nem befolyásolja.

Azzal, hogy Cannes tiltja a filmeket, az én értelmezésemben markánsan kiáll a mellett, hogy a filmeket elsősorban termékként értelmezzük. Ez egy olyan fesztiváltól, ami a művészetet lenne hivatott képviselni, számomra teljesen elfogadhatatlan.

:) Kíváncsian várom, egyébként számomra is ez a KT legnagyobb értéke.

előzmény: mimóza (#97)

A mese lényege, hogy úgy egyszerűsít le, hogy a mondanivaló lényege azért megmaradjon és átélhető legyen. Itt ez nem sikerült. Egyébként talán azért is, mert túl sok témába belekap: néma lány és vízi szörny románca, hidegháború és űrverseny, kormányzati kísérletezés és kémkedés, elnyomott nők és elnyomott melegek, mozi szeretete és festészet...
Mind jó témák lehetnek külön-külön, de itt egyszerűen nem áll össze egy szerves egésszé, inkább egy "Fontos társadalmi kérdések, nyakon öntve Nagy Művészettel" című gyűjteménynek érződik.

A Faun labirintusával összehasonítva ott is voltak mesés elemek, de ott végig megvolt egy egységes hangulat és egy értelmesen használt történelmi háttér, amihez szervesen illeszkedtek a mesés elemek. Itt a mesés hangulatból kifejezetten kiránt egy durva/véres jelenet, a valóságból meg kiránt egy musical-betét vagy a karakterek ostobasága.

előzmény: TomPowell (#96)

Abban egyetértek, hogy lehet, sőt kell is filmeket csinálni minden fontos társadalmi kérdésről, így természetesen a kisebbségek elnyomásáról is. De nem ilyen filmet.

Miért? Mert ebből a filmből semmi igazán értelmes következtetést nem lehet levonni. Egyszerűen túlságosan leegyszerűsített az összes karakter és szituáció, pontosan lehet tudni ki a jó és ki a rossz (és azt is hogy mi fog történni). A valóság nem ilyen fekete-fehér.

Aki igényes, valós(nak tűnő) embereket bemutató és igazi problémákról szóló filmet akar nézni, annak ott van mondjuk a 12 dühös ember, a Gran Torino, a Szemet szemért, az Isten városa, a Ne bántsátok a feketerigót stb. stb.

Én sem tudok olyanról, akit kifejezetten érdemes hallgatni...de hátha itt felmerül majd egy név :)

előzmény: budaik (#7)

Továbbra is imádom Jarmusch-t, és voltak jó jelenetek, de akkor is sokszor unatkoztam, és a végére sem lett feltöltve tartalommal.

Persze a Filmvilág sem tökéletes, de szerintem még mindig jobb mint egy VOX vagy Mozimánia, amikben az utóbbi időben érdemi gondolat alig fogalmazódott meg...

Örülök egyébként, hogy beindult kicsit a fórum. Hadd hangsúlyozzam viszont megint, hogy nem csak folyóiratok tárgyalása lenne itt a cél, hanem különböző netes podcastek vagy rádióműsorok kibeszélése is. (Ezért más kicsit, mint amit oscarmániás linkelt).

A külföldi honlapokról amúgy mi a véleményetek? Melyiket érdemes olvasni?

Összes komment...