MicaHiro

Tapasztalat: 986 film
Kompetencia: 24 film
Súly: 1586
Regisztráció: 2009. január 30. (8 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Kedvencek

Rendezők: Clint Eastwood, Darren Aronofsky, Ethan Coen, Joel Coen, Sergio Leone
Színészek: Al Pacino, Clint Eastwood
Műfajok: akciófilm, dráma, fantasy, sci-fi
Országok: amerikai

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1992
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
War for the Planet of the Apes
A majmok bolygója: Háború
2 2017-07-15 3,6
(43)
Insidious
 
2 2017-07-14 3,4
(251)
The Conjuring
Démonok között
3 2017-07-13 3,6
(461)
Idiocracy
Hülyék paradicsoma
2 2017-07-12 3,3
(289)
A Másoló
The Copyist
3 2017-07-12 3,1
(25)
Keeping Up with the Joneses
Kémek a szomszédban
2 2017-07-01 2,7
(67)
Baby Driver
Nyomd, Bébi, nyomd!
5 2017-06-29 4,2
(107)
Paul
 
3 2017-06-23 3,6
(589)
Power Rangers
 
2 2017-06-21 2,2
(30)
Thelma and Louise
Thelma és Louise
4 2017-06-20 4,0
(474)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nagyon vártam a Majmok bolygója trilógia befejező részét. Szerettem volna látni egy igazán epikus, látványos és okos filmet, ami izgalmas dilemmák elé állítja a majmokat vezető Cézárt.

Sajnos ezek közül az elvárások közül a film csak a látványosságot tudja felmutatni. Vártam pár napot, hogy kicsit letisztuljon a fejemben az élmény, és az elsőre érzett csalódottságom (sőt, helyenként már-már felháborodásom) enyhüljön. De sajnos ez nem történt meg, le kell írjam: ez a film tényleg csapnivaló. Rossz, unalmas, üres történet.

Rossz, mert egyik karaktere sem működik igazán. Cézárral nagy bajom nincs, de ő sem igazán erős, önmagában pedig nem viszi el a hátán a történetet. A többi karakter teljesen erőtlen, egyikükhöz sem tudok semmilyen szinten kötődni, a némelyiküket elérő halál egyáltalán nem érintett meg. Egyikükről sem tudunk meg semmit, nincsenek valódi jellemvonásaik, dilemmáik, bármi amitől emlékeznék rájuk egy hét múlva. A kislány kifejezetten idegesítő és hiteltelen (nekem ne mondja senki, hogy az emberekkel háborúban álló, a kislányra vélhetően vigyázó felnőttet megölő majmoktól a gyerek nemhogy nem fél, de pár nap ismeretség után sír egyikük halála miatt, és később közéjük akar tartozniÖ, az előkerülő "Rossz majom" pedig az első alkalommal még vicces, utána viszont sajnos Jar Jar Binks emlékét tudja csak felidézni bennem.

Azt meg kell jegyezni azért a tisztesség kedvéért, hogy a Woody Harrelson által alakított ezredes egy jól eljátszott, karizmatikus ellenség. Abban az egy jelenetben, amiben magáról beszél még izgalmas is lesz, de ez azért nem menti meg a filmet.

A karaktereken felül a másik nagy problémám, hogy a történet kifejezetten unalmas. Ténylegesen semmi feszültség nincs az egészben, a legtöbb jelenet teljesen kiszámítható és feleslegesen hosszú. A 140 perces játékidő helyett a történetre simán elég lenne akár 100 perc is, ha nem lenne minden túlhúzva.

És a legnagyobb gondokig csak most értünk el. Az egyik nagy baj, hogy ez a film (elődeivel ellentétben) kifejezetten buta. Cézár dilemmája teljesen fantáziátlan, ezerszer látott probléma (jó-e bosszút állni), pedig egy egész népet kellene vezetnie, ami rengeteg érdekesebb kérdést, szituációt szülhetne. De nem szül. Pont azért, mert a majmok mint nép vezetésének és túlélésének problémája csak a film elején és végén kerül elő érdemben, a kettő között pedig egy lapos bosszútörténet és egy teljesen kiszámítható börtönből való menekülés van, a várt epikus történet reménye pedig csendben haldoklik valahol.

De elkalandoztam, vissza a butasághoz. A szökés körüli dolgok egyszerűen nevetségesek. Gond nélkül mászik át vagy 10 kis majom egy kötélen az elvileg őrzött katonai telep fölött. A szökés előkészítéséhez egy, azaz 1 db őrt kell eltenni a láb alól, aki természetesen az első nyilvánvaló inzultálásra bemegy a majmok közé egyedül, épphogy csak nem adja oda nekik a fegyverét. Ja, a szökés alapja, hogy a telep alatt van egy üres csatornarendszer, amit természetesen nem őriz senki. Végül a butaságot emlegetve előkerülhetne megint a kislány és Rossz majom is, de róluk már szóltam.

Az utolsó döfés pedig: itt gyakorlatilag szó sincs arról, hogy valami végső leszámolás zajlana majmok és emberek között, amiről pedig szerintem a filmnek szólnia kellett volna. Az elején van egy komolyabb majom vs ember jelenet és ennyi, pedig én ezt szerettem volna látni. Feláll egymás ellen a két sereg és egy utolsó, epikus csatában eldöntik a világ sorsát. Na, erről szó sincs, és a film bugyuta, helyenként giccses története nem tudja ezt pótolni. Az utolsó jelenetben konkrétan emberseregek küzdenek egymással, miközben a majmok menekülnek. Majd az egyik sereg nyer, és elvonulnának...de hoppá, hisz a majmoknak kell nyerni! És már így is hosszú a film! Jön hát egy lavina, ami elviszi az emberek harcának győztes seregét, így csak a majmok maradnak a végére. De ekkor én már ezen a béna megoldáson röhögtem, nem a majmoknak örültem.

Az alapötlet tényleg jó. Sőt nem csak jó, hanem hasznos is; mert tényleg nagy szükség van arra, hogy minél többen mutassanak görbe tükröt a gondolkodás hiányának, a szórakoztatóipar színvonaltalanságának és a cégek rámenősségének.

Csak sajnos ha a görbe tükör tartása közben magunk is színvonaltalanná válunk, akkor bizony hiteltelenné válik amit csinálunk.

2017-06-25 17:31:35 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] MicaHiro #22790

Nem tudja valaki, mit dolgozott Bruce Willis, mielőtt filmszínész lett?

2017-06-24 15:09:47 Jupiter holdja (2017) / Jupiter's Moon MicaHiro (2) #36

Pont azért lett volna jó, mert akkor lett volna miről vitázni a film kapcsán. Tök jó vitaindító tudott volna lenni, ha akar. Így viszont nem lett az, én legalábbis úgy érzem nem kísérte túl nagy figyelem. Ennek egyik oka szerintem a semmitmondás.

előzmény: ryood (#35)

2017-06-24 15:02:47 Jupiter holdja (2017) / Jupiter's Moon MicaHiro (2) #34

"Mundruczó azt mondta, hogy ezekre a kérdésekre senkinek sincs kész válasza jelenleg, és egyelőre nem is nagyon lehet ésszerű megoldást találni rá."
Ez így van, de szerintem jobb lenne próbálkozni. Valóban nehéz, de inkább mondjon valamit amivel aztán lehet egyetérteni vagy egyet nem érteni; mint hogy csak kérdez.

"És szerintem még igen is van létjogosultsága ilyen filmeknek, mert viszonylag kevés film készült a témában."
A témafelvetés tök jó, a tartalmatlanság nem tetszik.

"Most viszont úgy gondolom, nem lehet jól válaszolni erre a problémára. Mert csak szélsőséges megoldások lennének, és egyik szélsőség sem biztos, hogy jó ötlet lenne."
Szerintem sincs erre jó válasz. Csak szerintem erre nem jó reakció, hogy akkor inkább ne is kínáljunk semmilyen megoldást. Nem mondom, hogy azonnal álljon elő Mundruczó egy Nagy Világmegváltó Ötlettel. Csak azt mondom, hogy szerintem érdekesebb, értékesebb és előremutatóbb volna, ha legalább próbálkozna ezzel.

"Illetve én nem gondolom, hogy a művészetnek az lenne a feladata, hogy politikai kérdésekben állást foglaljon, hanem hogy kérdést tegyen fel."
Én meg nem gondolom, hogy mondtam volna hogy ez A feladata. Továbbá nem gondolom azt sem, hogy értelme volna kijelölni, hogy innentől kezdve minden művészeti alkotásnak ez A feladata. Azt mondom csupán, hogy szerintem mi lett volna a jó hozzáállás. Ez persze nem azt jelenti, hogy ez lett volna az elvárható, pláne hogy kötelező. Ez csak azt jelenti, hogy én így lettem volna elégedett.

"De véleményem szerint a történetmesélő filmekben nem szerencsés, ha valaki egy nagyon tolakodó véleményt próbál megfogalmazni egy aktuális témával kapcsolatban."
Lehetne ezt nem tolakodóan is tálalni. Én sem mondom, hogy az lenne jó ha átcsapna propagandafilmmé és szájba rágná egyértelmű politikai üzenetét. De szerintem jó lenne, ha valamilyen konkrét üzenet azért körvonalazódna.

előzmény: Tenebra (#33)

2017-06-24 13:13:29 Jupiter holdja (2017) / Jupiter's Moon MicaHiro (2) #32

Idézek a spoiler-edből, de szerintem nem spoiler-es részt, aki nagyon érzékeny azért ne olvasson tovább.
"Mundruczó azt mondta, hogy hatalmas káosz van jelenleg ebben a témában a fejekben is, és nem akart állást foglalni, hanem nézőpontokat ütköztet, jelenít meg a filmjében."
Nekem az egyik legnagyobb bajom a filmmel pont ez. Erre már szerintem semmi szükség. A menekültkérdésről mindenki tud, napi szinten előjön, találkozik az ember rengeteg állásponttal. Ezért én úgy érzem, olyan filmre, ami csak felvet kérdéseket, semmi szükség már. Sokkal jobban érdekelt volna, mit gondol a rendező a kérdésről. Még valamiféle vita elindítására is sokkal jobb lett volna, ha a film közvetít valamiféle egyértelmű álláspontot.
Egyszerűen a menekültekkel kapcsolatban kérdésekkel tele a padlás, kérdést felvetni velük kapcsolatban bárki tud. Valamilyen álláspontot kialakítani, és aztán közvetíteni a filmben: szerintem ez lett volna az igazi teljesítmény.

előzmény: Tenebra (#31)

2017-06-23 17:40:40 [Filmet keresek] MicaHiro #2155

Alvilági ismerősöm szerint állítólag létezik egy kickasstorrents nevű oldal, ahol elérhető.

előzmény: Umberto (#2153)

2017-06-21 17:21:35 [Hamarosan a mozikban!] MicaHiro #6250

Általánosságban érdemes fenntartásokkal kezelni az ott olvasottakat (mint szinte mindenhol a neten), de ebben az esetben nincs tévedés:
http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/dunkirk-is-christopher-nolans-shortest-film-directorial-debut-1015366

Amúgy ennek én örülök, mert ez talán azt jelenti, hogy pörgős film lesz kevés felesleges szállal.

előzmény: BalaKovesi (#6249)

Pedig csak egyel lentebb Tenebra kommentjét kellett volna elolvasni :)

@TomPowell
Kíváncsi vagyok, milyen mélysége van a Madárijesztő karakterének, amit Murphy a játékával át tudott adni? Ra's Al Ghul szerintem is a trilógia legjobb gonosza egyébként, a film legnagyobb pozitívuma ő (ahogy írtam is). Csak sajnos Falcone és Madárijesztő nekem semmit nem testesítenek meg.

előzmény: Rorschach (#111)

Régen meg akartam már nézni, hogy lássam a teljes trilógiát. Most újranézem majd a következő két filmet is, kíváncsi vagyok változik-e az összkép.

De magában a Begins-ben sajnos csalódtam, jobbat vártam. Az első kb 30-40 perc nagyon tetszett, érdekes a flashback-szerkezet, izgalmas a történet és a helyszín. Ra's al Ghul nagyon jó ellenség, és közben még mindenféle egész értelmes kérdések is felvetődnek Bruce tanítása során. Csak sajnos a következő bő másfél órára leül a film, és ezekkel a kérdésekkel a továbbiakban nem tud semmi érdekeset kezdeni, csak ismételgeti őket. Kár a kihagyott lehetőségért.

A másik nagy baj Bale játéka. Kövezzetek meg, de itt én kifejezetten gyengének érzem. Értem, hogy Batman érzelemmentes karakter, de attól még néha megjelenhetne valamilyen emóció Bale arcán. Külön súlyosbító tényező, hogy sajnos Katie Holmes sem jobb nála, nincs köztük semmi kémia.

Végezetül voltak nekem felesleges dolgok (a film hossza tök indokolatlan): egyrészt Madárijesztőt ezért a szerepért kár volt beleírni a sztoriba (vagy nagyobb szerep kellett volna neki, vagy semmilyen); és én Batman kütyüjeinek elkészülésére sem voltam ilyen mértékben kíváncsi, benne nekem soha nem az volt az érdekes, hogy milyen fasza elpusztíthatatlan járgánya van.

Erős 3-as, de csak 3-as.

Összes komment...