Yuriko-chan

Nem jó. :D A szinkron sokat ront az élvezeti értékén, de valószínűleg a gyerek az eredeti verzióban is ugyanolyan idegesítő. Mondanám, hogy ne pazaroljátok rá a mozijegyet, de ha tehetitek, akkor inkább mégis támogassátok vele valamelyik magyar tulajdonú filmszínházat.

előzmény: Calavera (#3)

Van valami oka, hogy miért a Cinema City műsora a szentírás egy premier dátumának megállapításakor? Ezt a filmet konkrétan én már május 12-én láttam a pécsi Uránia Moziban...

Igen, ennél mindenképp jobb... Szerintem Neil Marshall és a haverjai részegen nosztalgiázva elővettek egy régi maszkot a Descent forgatásáról, tettek rá két szarvat, és fogadtak, hogy tudnak-e hozzá filmet forgatni annyi pénzből, mint amennyi a zsebükben van...

előzmény: GothMan (#3)

Melyiket akartad megnézni? A Netflixes spanyolt?

előzmény: GothMan (#1)

2021-03-05 09:12:22 Acasa (2020) / Otthonom Yuriko-chan (4) #2

Fenn van az HBO Go-n is állandó kínálatban. :)

előzmény: hhgygy (#1)

2019-10-19 20:09:45 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Yuriko-chan #24553

Köszi a spoilert.

--
Áthelyezve a(z) Gisaengchung topikból.

előzmény: dittike (#5)

Az konkrétan Ghidorah egyik feje volt.

előzmény: bambula (#3)

2019-03-18 19:09:04 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Yuriko-chan #24273

"Én ugyanis úgy gondolom ha engem atrocitás ér nem a netet kiabálom vele tele és nem dokumentumfilmben szereplek,hanem rendörséghez,ügyészséghez,bírósághoz fordulok."

Wade pontosan ezt tette 2013-ban, és nem lett semmi eredménye...

--
Áthelyezve a(z) Leaving Neverland topikból.

előzmény: Kempesbaba (#24256)

2019-02-13 10:16:14 Megszállottak (2018) Yuriko-chan (?) #1

Jaj, gyerekek, most hányast adjak erre? :D Két jelenetben is statiszta voltam. :D

Egyébként nyert egy csomó díjat mindenféle ismeretlen filmfesztiválokon, azt nem lehet itt kilistázni? :D

https://www.bama.hu/kultura/helyi-kultura/a-megszallottak-nyerte-a-kereszteny-filmek-vilagfesztivaljat-1485349/
https://www.bama.hu/kultura/hazai-kultura/pozsgai-zsolt-alkotasa-lett-a-legjobb-jatekfilm-egy-indiai-fesztivalon-1565381/
https://www.bama.hu/kultura/hazai-kultura/pozsgai-zsolt-filmje-fodijat-nyert-monacoban-1604749/
https://www.bama.hu/kultura/hazai-kultura/ujabb-dijat-kapott-pozsgai-zsolt-filmje-1629700/
https://www.bama.hu/kultura/hazai-kultura/pozsgai-zsolt-filmje-fodijas-lett-kolkataban-1664818/
https://www.bama.hu/kultura/hazai-kultura/halmozza-a-dijakat-az-elkepzelt-hitvitarol-szolo-magyar-film-1684711/

Ez a film minden, csak nem átlagos. Mégis 3-ast nyomtam, mert 2-est nem adhatok, hiszen akárhogy erőlködöm, nem tudom azt mondani rá, hogy rossz volt! Igenis vannak értékei. Befogadni nagyon nehéz, de érdemes. És jelentem, mi nagyon hősies közönség voltunk tegnap este a pécsi Apolló Moziban, senki nem hagyta el a termet.

2017-07-13 20:53:41 Viking (2016) Yuriko-chan (3) #1

Nem áll össze... Se eleje, se vége, hiába a kiváló látvány és jó zene... Katyvasz a sztori, így csak gyenge 3-as... Kár érte, nagyon vártam ezt a filmet.

2017-04-25 22:30:37 Get Out (2017) / Tűnj el! Yuriko-chan (3) #8

Szerintem baromira túl van értékelve. Fordított Titkok kulcsa, szóval újat se nagyon mutatott... Számtalan hangulatosabb és/vagy félelmetesebb horrort/thrillert láttam ennél.

Életemben először ki akartam menni a moziteremből. Hárman meg is tették...

Komolyan mondom, moziban látott filmet én még soha nem osztályoztam 1-esre, de erre még a látvánnyal együtt sem tudok jobbat adni. Aki meg a magyar címet adta, remélem már munkanélküli...

Emberek, nézzetek inkább Sivatagi show-t...

"Ez egy belépő, szerintem a mai 20 évesek nem néznének meg egy születésük elött készült 'rajzfilmet'.
Ha tetszett akkor Isten hozott a GitS univerzumban, fáradj beljebb, van hová!"

Pontosan erről van szó! Magam sem fejezhettem volna ki szebben. :)

előzmény: andraas (#16)

Na mindegy, én jól szórakoztam, és ennek megfelelően osztályoztam, dehát valamilyen szinten ez a filmnézés lényege, nem? :D Megértem azokat is, akiknek nem tetszett, hiszen tényleg csak egy újabb látványos akciófilm (abszolút folytatható, még sok bőr lehúzására alkalmas módon lezárva). Ugyanebben a témában az A.I. sokkal hatásosabb érzelmileg, azt a mai napig nem tudom fapofával végignézni, pedig sokszor láttam már.

előzmény: Olórin (#8)

22 év alatt bőven szét lett boncolva az a téma, ami annak idején még friss, meghökkentő és gondolatébresztő volt, ezen a téren nem igazán lehetett újat nyújtani. A 2017-es filmnek nem olyan - és nem is lehet olyan, mert fizikai képtelenség - a hangulata, mint az 1995-ös animének, de én úgy gondolom, hogy amit lehetett, azt kihozták belőle.

előzmény: flake (#5)

Engem megvett kilóra. Szerintem nagyon szépen utaltak a '95-ös anime ikonikus jeleneteire, és még az Innocence-ből is vettek át elemeket. Csak azt sajnálom, hogy a Making of Cyborg a stáblista alá került, nem pedig az eredeti helyére, ahol sokkal ütősebb lett volna.

A trailerben látott leszbi csók nincs benne a kész filmben. És végül nem lett teljesen igazuk azoknak, akik amiatt reklamáltak, hogy az Őrnagy nem ázsiai...

Azért a harapásnyom a hasán meg Gaston "hátulról megleplek" dalszövege elég egyértelmű utalások voltak. :D De akkor Gaston is minimum biszexuális. :D Na mindegy, a lényeg, hogy szerencsére tényleg nem volt tolakodó ez a szál.

előzmény: BonnyJohnny (#9)

Ahhoz képest, hogy azt hittem, 2-esnél jobbat nem tudok majd adni, jobb volt, mint amire számítottam, háromszor még meg is hatódtam. De na, a rajzfilmnek a közelébe sem ér. Semmi értelme hasonlítgatni őket, mert nyilvánvaló, hogy a 26 évvel ezelőtti alkotás egyszeri és megismételhetetlen.

2016-10-12 23:08:19 Inferno (2016) Yuriko-chan (3) #3

Gyenge 3-as. Ez nagyon lapos vót...

A pécsi Apolló Moziban már március 24-én bemutatják: http://apollo-pecs.hu/index.php?fid=2&id=1213 Át lehet írni esetleg a dátumot, hogy akkortól már tudjuk értékelni a filmet? Köszi!

Szerintem a Váltságdíj (1996) jobb ennél, és annak nem koppintás a zenéje sem...

2015-08-16 15:20:22 Taken (2008) / Elrabolva Yuriko-chan (3) #122

Nem értem a felhajtást. Nem rossz film, de semmi különös, a Váltságdíj (Ransom, 1996) sokkal hatásosabb és izgalmasabb.

2015-06-14 17:06:17 San Andreas (2015) / Törésvonal Yuriko-chan (2) #7

Egy fokkal jobb, mint a Holnapután, viszont ugyanebben a témában A lehetetlen magasan veri, szóval marad a 2-es.

És igen, a csaj bögyét én is megbámultam, pedig hetero nő vagyok. XD

2015-06-12 20:31:21 Jurassic World (2015) Yuriko-chan (4) #40

Nem bírtam ki, megvolt ma is, és felfedeztem valamit. Az egyik TV spot-ban Claire és Owen bekenik magukat dínósz*rral (majdnem disznót írtam). Ez a jelenet a filmben nem volt benne. :( XD

2015-06-12 11:24:13 Jurassic World (2015) Yuriko-chan (4) #27

:D Ha bejön a cucc, úgyis leszednek róla még egy bőrt (vagy kettőt, mert egyesek szerint új trilógia indult ezzel a filmmel).

előzmény: Nordbright (#26)

2015-06-12 10:41:57 Jurassic World (2015) Yuriko-chan (4) #25

Persze, hogy láttam. De azokban nem egy 10 éve működő parkot hagytak ott egyik napról a másikra.

előzmény: Nordbright (#24)

2015-06-12 08:42:06 Jurassic World (2015) Yuriko-chan (4) #23

Az autóknak és a Samsung attrakcióknak legalább van funkciójuk a filmben, de a legkínosabb, premier plánban arcba tolt reklám szerintem egyértelműen a Coca-Cola volt. :D És még a karakternek is hülyén állt, nem az a tipikus kólavedelő. A szerencsétlennek csak a kezébe nyomták...

És hogy ne csak a termékeket szidjam, ha a tegnapi áradozás után most előjövök a nem tetsző dolgokkal is: A szerelmi szál szerintem nagyon erőltetett volt. Egyszer már randiztak, nem jött össze. Azért ez a csávó megérdemel egy olyan nőt, aki jobban tiszteli őt és az elveit, és hasonlóbban gondolkodik a világról. A kölyköket meg nem tudom hova tenni. Oké, hogy a sztori szerint már 10 éve működik a park, de elvileg ők akkor vannak ott először, ennél azért sokkal nagyobb lelkesedést várna az ember. A cipőt komolyan vártuk, hogy mikor dobja már el a csaj, és nem!!! Bokaficam nélkül kibírta benne a film végéig. (Biztos be akart vágódni a pasinál, hiszen az beszólt neki, hogy ilyen lábbeliben nem jut messzire. :P) A CGI meg olyan, amilyen. Semmiképpen nem rossz, csak sok. Ez van. Vigasztalódjunk a Jurassic World menühöz adott gumidínókkal.

De még mindig tartom, hogy mindezek ellenére jó film, megvan a "wow factor". :D És elég nyitott a vége ahhoz, hogy tényleg képesek legyenek folytatni. Mi lesz a parkkal? Ki fog gondoskodni a helyükön maradt dinoszauruszokról? Na és az Indominus is simán életben lehet még, a Mosa csak berántotta a vízbe, elpusztulni nem láttuk...

2015-06-11 12:55:25 Jurassic World (2015) Yuriko-chan (4) #17

Én gyermekkoromban a második részt láttam először, apukámtól kaptam egyszer karácsonyra kazettán, úgyhogy az emlékek miatt nekem az egy szinten van az - amúgy vitathatatlanul legjobb - első résszel, azaz mindkettő 5-ös. A harmadik rész irtó nagy csalódás, 2-es. Ez a mostani egy erős 4-es. :) Nevettünk, sírtunk, sokkolódtunk, izgultunk, minden egyes percét gyermeki lelkesedéssel élveztük. :) 14 évet vártam rá, az utóbbi egy évben folyamatosan követtem a filmmel kapcsolatos híreket, és végül eljött a pillanat, amikor felcsendült a zene, és megjelent a Universal logó... Következő menet kedd este, feliratosan, alig várom. :) (Ha kibírom, és nem megyek el addig még egy szinkronos vetítésre. XD)

Egyetértek. Én a férjemmel és a tanújával néztem (tavaly októberben volt az esküvőnk, szóval még friss az élmény), és remekül szórakoztunk. :)

előzmény: hedike (#1)

A grafikát elsőre szokni kell, de utána már szépséges. A történethez jobban illik ez a meseszerű, pasztelles-vízfestékes stílus, a karakterdizájn még így is egyértelműen mutatja a Ghibli sajátosságait. A hangeffektek feltűnően sokfélék, élethűek, kiválóan kiegészítik az animációt. A zene szívfájdítóan gyönyörű az első dallam felcsendülésétől kezdve, a történet magával ragadó és tanulságos. Én nem ismertem az eredeti sztorit, nem olvastam a népmesét, minden fordulat újdonság volt számomra.

A végén összetörtem. Akár Andersen is írhatta volna ezt a mesét... De legalább Kaguya visszanézett a Földre. Ha tényleg elfelejtett volna mindent egyik pillanatról a másikra, még jobban sírtam volna a stáblista alatt. XD Nem is tudom, kisgyerekek hogy tudják befogadni ezt a filmet, már a hosszát sem bírják végigülni. Mondjuk szerintem nem is nekik való.

Sokkal, de sokkal jobban megérintett, mint a Kaze Tachinu. Csodaszép alkotás, nagyon drukkolok neki, hogy megkapja az Oscart.

Ja, és a növények közül kukucskáló dínószemet a Jurassic Park 2. plakátján már ellőtték 16 évvel ezelőtt...

http://www.sci-fimovieposters.co.uk/images/posters-j/J-0002_Jurassic_Park_The_Lost_World_quad_movie_poster_l.jpg

Én sem tudom hova tenni ezt a filmet. Mesének ott a Disney Dínó, ismeretterjesztőnek pedig a rendkívül színvonalas és izgalmas March of the Dinosaurs, amely teljesen ugyanezt a témát dolgozza fel, csak az Edmontosaurusok szemszögéből.

Az erőltetett, idegesítő - szórakoztatónak és viccesnek nem igazán nevezhető - párbeszédek élvezhetetlenné teszik ezt a filmet, csak a szép, lenyűgözően élethű animáció miatt kapja meg a 3-ast. Annak fényében, hogy a March of the Dinosaurs mennyivel jobb ennél, abszolút nem értem, mi okból kellett ezt elkészíteni, ráadásul egy csomó dolgot egy az egyben le is nyúlt a másikból (sebhelyes főszereplő, beszakadó jég stb. stb.).

Jelezni szeretném, hogy az ide feltöltött kép nem jó helyen van, ugyanis ez az első rész plakátja, amelyet most tettem fel az adatbázisba (még admini jóváhagyásra vár).

2013-04-29 07:49:34 Jurassic Park (1993) Yuriko-chan (5) #24

Én egy hónapja várom, és most már a főoldalon is kinn van, május 2-án lesz a bemutató. Márciusban láttam az előzetest moziban, és az eredeti szinkron volt alatta. Reméljük, hogy ez így is maradt, indokolatlan butaság lett volna újraszinkronizálni. A Szépség és a szörnyeteg és a Titanic 3D verziója is az eredeti hangokkal ment a moziban.