Súly: 2056
Regisztráció: 2009. január 26. (15 év, 8 hónap)
Nem:
The Well |
3 | 2024-09-22 | ? (4) |
Tango & Cash Tango és Cash |
3 | 2024-09-22 | 3,8 (787) |
Kérlek töröljétek ezt és az előző kommentemet, rossz helyre kerültek. Köszönöm!
Áthelyezve a(z) The Wind topikból.
Így dolgozta fel, hogy a férje felcsinálta a szeretőjét, miközben nekik meg nem jött össze a gyerek. Ugyebár akkor zárkózott be a fürdőszobába, amikor ez kiderült. Szerintem az új frizura és a rúzsozás az emelt fővel továbblépés jelképe. Nyilván a valóságban ez a lelki folyamat sokkal hosszabb ideig tart.
előzmény: wim (#89)
Nem tesznek úgy, mivel az egész meg sem történt, pl. Biancának nincs összefogva a haja, és a szája sincs kirúzsozva. Végül senki nem merte bevállalni a játékot. A teljes film egy "mi lett volna, ha".
előzmény: wim (#87)
Számomra még mindig az a felfoghatatlan, hogy a tanárok mennyire túlreagáltak mindent. Palkónál ezerszer rosszabb, valóban kezelhetetlen, tűrhetetlen viselkedésű, vásott kölkök is léteznek, meg léteztek régen is, mit kezdtek volna egy olyannal?
előzmény: Hege (#9)
Aludtam rá egyet, és lehet, hogy a kivágott fa "csak" az egyéniség kibontakozásának megakadályozását jelképezi, de ettől függetlenül szerintem benne van a pakliban a tragikus lehetőség is. Vagy igazából bármi, ez a jó az ilyen nyitott befejezésben. A legvidámabb verzió is minimum az, hogy kirúgták Palkót, miután leszedték a fáról, aztán az új iskolában ugyanez vagy még rosszabb sors vár rá. Az előzmények alapján nem gondolom, hogy a történet elképzelt folytatásában maradhatott volna itt egy ilyen incidens után. Na meg Juci néni is lelépett...
Próbálom feldolgozni... Néha nehezen hittem el, hogy nem dokumentumfilmet látok...
Én még pontosan emlékszem, hogy milyen baromságokat csináltunk a barátnőimmel 25-30 évvel ezelőtt. És milyen baromságokat csináltak az osztálytársaim. De legalább nálunk nem hülye szóviccekért osztogatták az igazgatóit, hanem vizes vécépapír galacsinok plafonra dobálásáért meg az udvaron előadást tartó, épp mikrofonba beszélő IFOR katona ablakból vízzel nyakon öntéséért.
A szatirikus szál egyszerűen zseniális. Szegény ablak, és szegény technikatanár, még a fiktív(?) történet filmkockákon túli részében is drukkolok érte, hogy ne történjen vele tragikus baleset, miközben próbálja menteni a menthetetlent.
Ami nekem egy kicsit rontotta a hangulatot és a hitelességet az az, hogy a teljes tanévnyi történet alatt végig ugyanolyan kellemes napsütéses idő van, és ugyanúgy zöldellnek a fák az ősz legvégén is meg farsangkor is. Ráadásul amikor bejön reklamálni az apuka, hogy novemberben még üres a munkafüzet, a tanárnő lenge, boka felett végződő nyári nadrágot visel. Ezek apróságok, és megértem, hogy valószínűleg néhány hét alatt forgatták le a filmet, de engem kizökkentett, hogy nem érzékeltük hihetően az évszakok váltakozását. A lenyűgöző színdarab jelenet miatt viszont megbocsátom. :)
Amit nem értek: amikor Palkó "elnémult", miért nem telefonált Juci néni a szülőknek, hogy krízis van, jelenleg az iskola részéről kezelhetetlen a gyerek magatartása, vigyék haza?
Végezetül azt mondjátok még meg nekem, hogy szerintetek most akkor Palkó leesett - vagy netán leugrott? - a fáról? A stáblista alatt úgy darabolták azt a rönköt, mintha további tragédiákat akartak volna megelőzni...
Köszi!
Jó kis trancsírozós, gusztustalan, ízig-vérig slasher misztikus szállal. Nálam a 3-as ebben a műfajban jó jegynek számít. Nagy szó, hogy teljesen lekötött, ébren tudott tartani, pedig éjfél volt már majdnem, mire befejeztem. Szórakoztatott, és kifejezetten nosztalgikus volt, 15 évvel ezelőtti filmélményeket idézett fel bennem.
előzmény: jackbau33 (#1)
Felkerült Max-ra, magyar címe: Tavaszi áldozat
Még nem láttam, de kíváncsi vagyok, mennyire fog hasonlítani erre a filmre, nekem rögtön ez ugrott be róla. És mivel így már ketten vannak, ezennel új műfajt kiáltok ki: préri horror. :D