McCl@ne

Tapasztalat: 636 film
Kompetencia: 2 film
Súly: 686
Regisztráció: 2009. január 24. (11 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 16 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1983
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Long Shot
Csekély esély
3 2020-02-18 3,4
(160)
Dronningen
Szívek királynője
4 2020-02-17 3,9
(88)
Little Women
Kisasszonyok
5 2020-02-04 3,9
(130)
Logan
Logan - Farkas
4 2020-02-03 3,9
(594)
The Gentlemen
Úriemberek
3 2020-01-31 4,1
(159)
Rambo: Last Blood
Rambo V: Utolsó vér
2 2020-01-23 2,9
(159)
Crimson Tide
Az utolsó esély
4 2020-01-09 3,8
(220)
The Lighthouse
A világítótorony
5 2020-01-09 3,9
(161)
The Favourite
A kedvenc
4 2020-01-03 3,8
(350)
Portrait de la jeune fille en feu
Portré a lángoló fiatal lányról
4 2020-01-03 4,1
(69)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-01-31 14:25:22 The Gentlemen (2019) / Úriemberek McCl@ne (3) #3

Guy Ritchie munkássága röviden: annak a meg nem értése, hogy igazán felesleges a cselekményt ilyen mértékben csűrni-csavarni, ha a karakterek teljesen érdektelenek. Ha még nyolcat csavar rajta, és behoz még hetven szereplőt, akkor sem lesz az egész érdekesebb. Talán kiemelkedő csak Charlie Hunnam dél-londoni jelenete volt, amikor okította a fiatalokat, az tetszett.
Ami már nem a filmhez tartozik szorosan, az Matthew McConaughey szinkronja, szerintem borzalmas. Bár a játékától sem vagyok elájulva, amikor ezt a dörzsölt karaktert hozza, de ez az erőltetetten elmélyített hangon lassan suttogás valami borzalmas.

2020-01-23 14:56:09 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] McCl@ne #24520

Kb. mindenre/bármire rányomja, amit megnézett, találsz köztük ennél gyengébbet is.

--
Áthelyezve a(z) Rambo: Last Blood topikból.

előzmény: Gruden Gergo (#24519)

Az elbeszélés módjáról nem tudni, de ez lesz Eggers következő filmje, nagyon ígéretes szerintem:

előzmény: kaamir (#16)

Én a világon semmi ilyesmit nem fedeztem fel a filmben, pedig kifejezetten tartottam attól, hogy elmennek majd ilyen irányba. Abszolút nem volt semmi szerintem a hajós pasi viselkedésében sem, a feladatát végezte, ez így erről szólt. Továbbiakban direkt nem szerepelnek férfiak a filmben, szerintem pontosan azért, hogy fel se merüljön ilyesmi, amit megláttál benne valamiért.
A Hamvas idézetnél viszont kirázott a hideg, a film után pontosan ez jutott eszembe, hogy milyen precízen leírja a viszonyukat ezzel a pár sorral. Gyönyörű.

előzmény: mimóza (#10)

Tehát azok az emberek fogalmazhatnak meg kritikát Bruce Lee-ről, akik minimum kiálltak Chuck Norris-szal? Ez a "rendezz jobb filmet, akkor kritizálhatsz!" kaliberű érvelés az egyik kedvencem.

előzmény: Dangar (#130)

Igen, ez világos, de kritikára alkalmasan behatóan maximum a karaktereit ismerhettük, épp úgy, ahogy Arnoldnál. Tökéletes a példa amúgy, rengetegen kezdtek el testépítéssel, edzéssel, egyáltalán: sporttal foglalkozni Arnie hatására, de ebből nem következett semmiféle jellemrajz, pláne nem pontos, és egyáltalán nem volt feltétele, hogy egy jellembajnok legyen, vagy akár visszafogott, alázatos, stb. A sportban elért eredményeibe fektetett kitartása és elképesztő mennyiségű munkája volt példaértékű, ez pedig kétségbe vonhatatlan. Ha ezt párhuzamba állítjuk Bruce Lee vonatkozó eredményeivel, akár a sportra, filmművészetre, kulturális életre tett hatásaival, még mindig azt kapjuk, hogy bőven lehetett egy időnként arrogáns ember, attól még elvitathatatlan tőle, amit képviselt.

De erről már nem téged győzködlek, láthatóan nem kell. Bruce Lee nyilvánosság elé tárt karaktere is egy szerep, amit képvisel, az is egy szerep, nem ismerjük ezeket az embereket. Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy szerintem egyáltalán nem ábrázolta QT negatív módon, eleve Tate-et egy éteri magasságba emeli ez a film, és láthatjuk, ahogy vidáman készülnek együtt a The Wrecking Crew-ra, abszolút nem éreztem, hogy ítélkezne felette a film. Egyáltalán nem érzem érvényesnek a Hitler párhuzamot sem, érdekes, hogy ilyesmi felmerül egyesekben.

előzmény: BonnyJohnny (#126)

De nem Bruce inspirálta őket, könyörgöm, hanem az általa játszott karakterek. Tudod, kitalált figurák, beöltözött bácsik és nénik, vonjuk már meg a különbséget!

előzmény: Mario Brothers (#122)

Bruce Lee senkit nem provokált a filmben, vetített egy kicsit a stáb előtt, és pont Cliff volt, aki provokálta őt, aztán bele is állt, Bruce csak reagált erre a kihívásra. Karikatúrát is csak arról lehet készíteni, akinek van karaktere, különben mit nagyolsz el? Négyszer láttam ezt a filmet moziban, direkt igyekeztem olyan szemmel is nézni, hogy megértsem a Bruce Lee rajongókat, de nem látom, hogy hol a gond. Száz százalékban csak áradozás és ájtatos hozsannázás veszi körbe a figuráját a filmtörténelemben, ennyi legyen már megengedett! Arról nem is beszélve, hogy az egész sztori egy kitalált karakter - érezhetően túlzó - visszaemlékezése.

előzmény: Mario Brothers (#110)

6. Valamiféle hivatalos besorolást alkalmaznak a Rev-re, amikor ez a Dean bejelenti a támaszpont felé, magyarul a hadsereg (egy része, de legalábbis ez a faszi) tisztában van a terminátorok létezésével, ezért kapnak engedélyt, segítséget, és EMP-t is.
8. Mert ez már egy új jövő (ugyanez a válasz az első kérdésre is), új idősík indul, természetesen már a visszaküldések ténye is eltörli azt a jövőt, ahonnan visszaküldik őket. (Az első rész is belebukna ebbe a törvényszerűségbe, esetleg úgy magyarázható, hogy Kyle egy olyan John Connor mellől jön vissza elsőre, ahol nem ő volt az apja. De akkor ki?)
9. Mindenféle segítség nélkül? Dean őrnagyra hivatkoztatok a 6. kérdésben, hát ő látja el fegyverekkel, ha megvannak a pontos koordináták, egy T-800-as felépítésű terminátor "simán" elpusztítható robbanóanyagokkal.
10. Ebben nem vagyok biztos, de mintha nem ugyanolyan sorszámú Rev-ek lennének. Mármint a jövőbeli harci robotok és ez beolvadó (hehh) egység.

előzmény: Dangar (#26)

Az égadta világon minden azzal van tele, de tényleg a kiszáradt csapokból is patakszerűen ömlik, hogy ez a Dark Fate nem veszi figyelembe a T2 utáni folytatásokat és hivatalos harmadik részként pózol újra.

előzmény: Dangar (#7)

Összes komment...