pietro

Regisztráció: 2009. január 15. (15 év, 8 hónap)

Bemutatkozás

Osztályozási rendszer 2020-től:
Mostantól megegyezik a honlap szerintivel nagyjából.

Osztályozási rendszer kb. 2017-től kb. 2020-ig:
1 - rossz/felesleges
2 - kihagyható/elmegy
3 - érdekes/jó és érdekes (3,5-/3,5+)
4 - nagyon jó és/vagy érdekes

Knock at the Cabin
Kopogás a kunyhóban
3 2024-09-18 3,0
(219)
Vampire humaniste cherche suicidaire consentant
Humanista vámpír öngyilkos hajlamú személyt keres
3 2024-09-16 3,3
4 2024-08-30 3,8
(210)

Összes szavazat...

2023-03-14 12:54:01 [Tévésorozatok] pietro #4293

Hasonlóan látom. Profi iparosmunka. A mai sorozatok elvárásainak megfelel ugyan, az atlagot hozza, de kiemelkedot nem latok benne nehany erdekes vagy eros villanast leszamitva. Pascalek rendben vannak, a hatukon viszont nem vittek el ezt a (számomra) gyenge sztorit. Ami nem lenne kizaro ok egy jopofa sorozatra, de valahogy se ize, se buze.

Nem zombis (de a jatekot nem nezve, ez is csak kis túlzással az) hanem posztapok mufajban en sokkal inkabb ajanlom a Station Eleven cimu hbo-n szinten fellelhető sorozatot. (Most latom, hogy fent van itt is az adatbazisban.) Még a Joel-Ellie szál ott is fellelhető a maga módján, de mennyivel eredetibben es erdekesebben. Meglep, hogy az viszont nem lett felkapva szinte semennyire.

előzmény: kaamir (#4292)

Egy Kubrick interjú rekonstrukciója, furcsa animált megoldással, ami mint film a közepest súrolja, jóindulattal, de nem is ez a lényeg, hanem maga az interjú alany és válaszai. Kiderül belőle a művészetfilozófiája és igencsak magasztosnak ható metafizikai gondolatai. Mind a 2001 film miatt (ha nem értetted azért, ha azt hitted érted, akkor azért), mind a (film)művészet elméleti oldala iránt érdeklődőknek érdekes és tanulságos lehet ez az interjú. Igazából talán elég a feliratfájlot letölteni és elolvasni, mint egy interjút, aminek készült is az eredeti hangzóanyag, de az HBO Maxon is fenn van.

2022-03-15 19:27:42 The Batman (2022) / Batman pietro (3) #52

Ennek a filmnek valóban sötét a képe, annyira hogy Gordonról sokáig le sem esett, hogy amúgy fekete és nem fehér színész. Nem viccelek... Persze, emlékezhetem volna mert láttam róla képet előtte stb.de teljesen kiment a fejemből. :)

Batman megjelenéseinél különösen fontos volt, hogy a fények illetve azok hiánya hogy esik a maskarára, állítólag többek között ezért volt is nagy kihívás a fényképezés, ugyanis ha túl sok fényt kap akkor tényleg csak egy jelmezes muksónak tűnik, rendkívül illúzióromboló állítólag, ilyesmit nyilatkoztak a készítők ennek kapcsán. Szóval lehet valami a jelmezes kritikákban, habár személy szerint nekem tetszett. (Az irreális tulajdonságai zavaróbbak voltak.) Persze ez nem magyarázza, hogy a film többi részének is miért kellett ez a fajta sötétség. Az pl. nekem kicsit is zavaró is volt, hogy a lépcső mellett ülve a lépcső segédfényei (azok a vékony vonalak) általában erősebb fényt adtak mint a vászon a film nagy részében, azért ez ennyire nem szokott feltűnni. :) Ilyen szempontból tényleg az egyik legsötétebb film amit láttam (már ami a fényeket illeti).

2022-03-06 01:26:48 [Filmet keresek] pietro #3050

A Pandorumban van egy ehhez hasonló jelenet, vagyis hát nem egy ember, hanem kettőszóval ha tisztán emlékszel hogy egy ember, akkor nem az, de ott volt ez a a slusszpoén, hogy valojaban nem az űrben vannak, csak azt hiszik. De ha beutod hogy pandorum ending youtuben, akkor könnyen leellenőrizhete, hogy az-e. Kivancsi vagyok, mert ha nem akkor engem is érdekelne most már.

előzmény: Nyugalom (#3049)

2022-01-19 23:37:54 Dracula (1992) / Drakula pietro (3) #45

Azt írod megmosolyogtató Drakula megnyilvánulása, de nem az volt a cél? Én egy óriási gegnek tartom az egészet, szinte mindegyik karakter poén volt a maga módján (legalábbis a férfikarakterek tuti), és egy csomó vicces rész volt. Az a túlzott teátrálisság is szerintem pontosan ezért van. Kis túlzással paródia, de végtelen kedvességgel és tisztelettel. Szerintem a film egyik nagy erénye hogy nem veszi komolyan magát, de közben mégis vérprofi.

Persze ettől függetlenül nem tökéletes szerintem, mert túlságosan hangulatfilm. Hozza a sztorit, de tényleg kissé üres ilyen szempontból. Az egyik új(abb) minisorozat első két része sokkal jobban megfogott, mint Drakula sztori, de ennek a filmnek nem is a mitológia megújítása volt a célja, úgyhogy én objektíve teljesen megértem ha valaki zseniálisat ad és mivel ez a film szándékosan, de "rossz", ezért azokat is akiket nem hat meg a szándékosság.

előzmény: ChrisAdam (#37)

2022-01-01 20:27:39 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] pietro #26343

Azért az eddigiek alapja timidwolf messze nem az a kategória, aki miatt menekülnie kéne bárkinek.

előzmény: Ugor (#26341)

2021-07-12 10:06:47 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] pietro #26057

Én meg mást érzékeltem, főleg a válaszai alapján. Ez van. Mindenki azt hisz amit akar.

előzmény: Ugor (#26056)

2021-07-12 01:09:34 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] pietro #26055

Az ilyesmit akkor is jobb csírájában elfojtani, ha fáj az egódnak. Mindenhonnan ömlik a politikai szar, nekem nem hiányzik, hogy itt is. Neked igen?

előzmény: szandika99 (#26054)

2021-07-11 16:37:36 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] pietro #26053

Ehhez nem az engedélyed kell, elég lett volna elnézést kérni... Trollkodni annyi máshelyen lehet, ott az ártatlanul pislogást is biztos sokan benyelik. De ha csak politikai hangulatkeltésben utazol, akkor rossz helyen vagy.

előzmény: szandika99 (#26052)

2021-07-11 11:39:01 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] pietro #26051

Tekintve, hogy a valóságban Semjén egy helikopterről szarja le a film címét, így elárulnád, hogy mi értelme volt a kommentednek, már azonkívül, hogy semjénezhettél egyet végre? Mielőtt válaszolnál, olvasd el a 2. szabályt.

Áthelyezve a(z) Gott, du kannst ein Arsch sein topikból.

előzmény: szandika99 (#26050)

Összes komment...