Ninety-Four

  • 1
  • 2
  • ...
  • 7

Köszönöm, hogy említetted. Újranéztem, nagyon bejött a film, ügyesen rájátszottak a sztori adagolásával Liotta sajátos karizmájára. Sajnálom, hogy később nem kapott ilyen szerepeket, bár legalább Martin Campbellnek jó ugródeszka volt a film a Goldeneye-hoz.

előzmény: Joeker81 (#9)

Danielle Chuchran és Danielle C. Ryan ugyanaz a személy, csak egy ideje az utóbbi néven fut. Köszönöm.

A listáról a Nagymenők és a Copland, azon kívül az Őrjítő vágy és Zsaruszerencse.

A reprezentáció számomra rendben van, de akkor legyen éle, legyen organikus szerepe a sztoriban, és legyen benne emberközeli átérezhetőség, egyensúly az ábrázolásban, valamint humor. Ha viszont csak kötelező kipipálandó elemként kezelik a dolgot felszínes módon, hogy kielégítsék az aktuális trendeket, akkor azzal csak szítják a táborok közötti ellentéteket.

Ezért szeretem például Bill Burr humorát, mert ő nyíltan arra megy, hogy mindenkit felidegesítsen, de csak annyira, hogy még vele tudjanak röhögni az emberek.

előzmény: Gruden Gergo (#16)

(Nem néztem meg az ow videót, általános vélemény.)

Bevallom őszintén, nemrég én is elkezdtem húzni az antihollywoodias kontentgyártók felé, viszont egy idő után erőteljesen érezni kezdtem, hogy a nagy kultúrháborújuk mögött is ugyanaz a motiváció áll: a zseton. Míg a hollywoodi filmipar és a sajtó egyik ágazata egy kliséköteget ismételget, addig a "gépezet" ellen harcoló kontentgyártók és a sajtó másik ágazata egy másik klisétömeget ismételget.

Mert nagyjából tizenöt percben teljes mértékig össze lehet foglalni a hollywoodi-irányzat problémáit: a statisztikai alapú kontentgyártás filozófiáját; a szociopolitikai kérdések valós fejtegetése helyetti felszínes, százalék alapú reprezentációt, üres motivációs üzenetek puffogtatását és a kultúrális csoportok közötti konfliktusokat szőnyeg alá söprő PC-vonalat; a valóság elképzelhetetlen gyötrelmeitől gondosan óvott producerek, alkotók, forgatókönyvírók és színészek tömkelegét, akik teljesen elfelejtik, hogy milyen érzés hétköznapi emberként egy hétköznapi utcán végigsétálni; a túltolt, szintén százalékalapú fanservice-t és így tovább, és így tovább.

Csakhogy az a nagy helyzet, hogy a "független" bírálók megélhetése sem feltétlenül lenne olyan biztos a bírált oldal nélkül. Mindkét oldal kultúrharcot folytat, mindkét oldalnak megvannak a maga megingathatatlan hívei és mindkét oldalban közös, hogy egyébként semmilyen valószerű megoldást nem tudnak vagy akarnak felmutatni. Ezt a fajta kultúrharcdrámát így a végtelenségig el lehet húzni, ugyanúgy, mint a való életbeli szociopolitikai kérdések esetében, mint a videojáték-ágazatban stb. Én azt értem, hogy az embernek fáj, ha a gyerekkori kedvenc franchise-át a számára rossz irányba viszik, ugyanakkor "a franchise-ok lerombolásánál" általában van egy éles határ, ahol a néző vállat vonhat és elsétálhat. Itt lenne fontos, hogy az "anti-" kontentgyártók és a sajtó alternatívákat ajánljon és aktív ignorálásra, az arany középút megtalálására buzdítson, csak abból meg nem lehet forgalomgeneráló clickbait címeket és drámát csiholni.

előzmény: Gruden Gergo (#14)

Nagyon kellett már valami büntifilm, A Day to Die pedig a legjobbkor jelent meg.

A film első tíz perce igazából annyira borzasztó, hogy simán belefért volna an Entourage valamelyik évadába potenciális Johnny Drama projektként. Csak az a baj, hogy az alkotás utána "elveszti" a lendületet és a maradék kilencvenpár órányi játékidőben már inkább csak tompa, unott fájdalmat tud adni. Amatőr itt minden: a zene idegesítő és tolakodó, a párbeszédek ócskák, a sztorinak nincs értelme, az akciójeleneteket meg a Google Assisztens rendezhette, térerő nélkül, repülőmódban. Bár Kevin Dillon legalább konzisztens volt a Drama színvonalat illetően, ráadásul már az első pillanattól kezdve látványosan túl öreg volt a szerepre.

Annyi baj legyen, volt itt nekünk egy Bruce Willis, aki még egy MP5-tel is lődözött az egyik jelenetben, bizony! Az mondjuk egy kicsit feltűnő volt, hogy egy csomó jelenetben egy másik színész olvasta fel helyette az ADR-szövegeket, de az extenzív dublőrhasználat után ez már szinte meg se lephet senkit.

A következő állomás: Gasoline Alley, nyami.

Jogos, Neeson is rendesen bele tud nyúlni a béna projektekbe, de remélem tartani fogja a színvonalat a jövőben. Én Thomas Jane-től, Frank Grillotól és John Cusacktől félek, hogy hasonló irányba megy, bár Willis kiégett, sótlan unottságát nehéz lenne alulmúlni.

előzmény: Anonnim (#7)

Összekötnétek légyszi a következő Campari reklámfilmeket?
Killer in Red
Legend of the Red Hand
Entering Red

Köszönöm!

Csípem a trasht, de ennek a csodakvartettnek a filmjeiről letettem a dögrossz Cosmic Sin és az ócska Breach után. A The Asylum legalább néha összes tud hozni vicces pillanatokat vagy szórakoztató marhaságokat, de ez a 308 Ent + BondIt + Corey Large + Bruce Willis kombó csak jellegtelen, unalmas időpocsékolásra képes.

Viszont ha így érzed, akkor sűrű szellőztetésre lesz szükséged, mert pár évre bebiztosította magát az öreg ilyen szerepekkel :(

előzmény: BonnyJohnny (#2)

Roger Cross és Roger R. Cross ugyanaz a személy. Köszönöm!

2021-11-24 09:20:41 Nou fo (2021) / Raging Fire Ninety-Four (3) #1

Donnie Yen remek munkát végzett a kamera előtt és mögött is, a film akciójelenetei dinamikusak, durvák és a koreográfiájuk is jó.

Viszont durván túl van beszélve a film, ami sokat ront rajta. A sztori során egydimenziós karakterek jócskán elnyújtva futják a kötelező klisés köröket, ráadásul plusz flashbackkel is magyarázgatják a hátteret, hogy még jobban fel legyen vizezve a dráma. A sablonos sztorival és karakterekkel persze nem lett volna gond, ha mondjuk 100 perces a film - így az alkotás erőssége, a darálás került volna előtérbe. Ráadásul a nyújtás azért is volt problémás, mert csak kiemelte, mennyire megkérdőjelezhető logikailag az alapkonfliktus háttere.

Az akciók és Yen miatt megéri megnézni, de az összkép messze nem tökéletes.

Ez a két film ugyanaz:

The Well (2014) és The Last Survivors.

A "The Well" eredeti cím és a 2014-es év stimmel, de a helyes alternatív cím a "The Last Survivors". Köszönöm!

2021-06-18 00:11:20 [Hamarosan a mozikban!] Ninety-Four #6511

Szóval kijött a Pig trailere. A filmről eddig körülbelül annyit lehetett tudni, hogy Nicolas Cage az elrabolt malacát keresi majd benne. Az elmúlt pár éves munkássága alapján eléggé úgy tűnt, hogy ez valami zakkant John Wick copy lesz, ehelyett... ahm... eh?

2021-05-17 07:06:52 Stowaway (2021) / A potyautas Ninety-Four (2) #14

Tehát...

1) A létfenntartó rendszer alkatrészének végzetes hibája után csak egy amolyan nagyjából működő backup van a hajón egy teljes szettnyi másodlagos vésztartalék helyett. Logikus egy ilyen léptékű küldetésnél. Értem én, hogy megpróbálták megmagyarázni a "két személyre tervezték és csak utólag bővítették háromra"-dologgal, de még akkor is kékhalált dob tőle az agyam.

2) A hajót úgy tervezték meg, hogy a létfontosságú elemei (a szolárpanelek) súlyos hiba esetén elérhetetlenek legyenek a személyzet számára.

3) Milligrammra ki kell mindent centizni az űrutazáshoz, ugyanakkor nincs közvetlen szenzoruk arra, hogy a rakétában maradt anyagok mennyiségével számolni tudjanak. Aha.

4) "Mi tényleg megpróbáltunk mindent, az egyetlen esély túl veszélyes és kivitelezhetetlen" - Az egyetlen esély teljesen jól működik, csak éppen rengeteget várnak vele. Ezt nem mutatta volna ki egy szimuláció a központban?

5) Direkt szólnak, hogy ha megsérülnek a panelek, akkor teljes bukta van, erre nem rögzíti magára a palackot a kapkodás közben. Értem én, hogy sietni kell, de jesszusom, ő egy képzett asztronauta, egy csomót már csak meg tud kötni stresszhelyzetben.


Én teljesen azt hittem, hogy a legnagyobb bajom magával a potyautas dologgal lesz, ehhez képest azon simán túl tudtam lendülni. A hangulat oké volt, a színészi játék is, viszont a dráma/karakterek hiányosságai miatt épp, csak hármast adtam volna rá. Viszont annyi átgondolatlan logikai zökkenő volt a potyautas dolgon kívül, hogy rendesen felbosszantott a film. Na, és az időhúzás se segített a helyzeten.

Többet is jelöltem a fenti listából, de +1-ként ideírnám a Flora & Ulyssest, mert a mókus megvalósításától egyszerűen leesett az állam.

A filmnek volt egy tök jól eltalált giccesmázos stílusa, ami nagyobb mozgásteret adott az alkotóknak Ulysses kapcsán, de még így is meglepett, hogy mennyire jól működött a karakter full CGI főszereplőként egy live-action filmben. Bár benne lehetett azért a pakliban, hogy egy klasszikus értelemben vett olcsóbb megjelenésű tévéfilmes szintet vártam, ez viszont Disney+.

2021-05-07 02:08:58 [Általános fórum] Ninety-Four #9197

Ha Bob Odenkirkből ki tudtak hozni egy Senkit, én már bármit elhiszek :D

Ha jól sejtem, akkor biztos volt valamilyen fizikai elvárásrendszer, amit teljesítenie kellett a szerephez, hogy legalább a kevésbé húzós mozgásokat végre tudja hajtani. Részben azért is várom az új filmet, mert kíváncsi vagyok, hogy mennyire tudják majd elrejteni a kaszkadőröket. Az 50 körüli és feletti MCU-s színészeknél eddig jó helyzetben voltak a karakterek eltakarható / CGI arca miatt, viszont Pengénél ezt nem fogják tudni simán eljátszani.

előzmény: BonnyJohnny (#9188)

2021-03-23 18:04:26 [Melyik a kedvenc sitcomod?] Ninety-Four #29

Az egyik abszolút kedvencem a Spaced, sajnos kevesen ismerik itthon. Simon Pegg + Jessica Hynes + Nick Frost + Edgar Wright.

Abban egyetértek, hogy Terrio... finoman szólva sem a forgatókönyvírás Shakespeare-je, de azért áldom az eget, hogy legalább David S. Goyer nem vett részt a projektben.

előzmény: Rorschach (#14)

Sziasztok!

Az Altar Rock végül 2020-ban jelent meg Dead Reckoning címmel.

Egészen a végéig úgy voltam, hogy el fogom rontani ezt a szép stabil átlagot egy hármassal a teljesen megzavarodott, neurotikus vágás ellenére, de Paulws azért csak fel tudott húzni az utolsó pár percben. Már megint cliffhangerrel "lezárni" a filmet?

Öreg vagyok én már ehhez, megy a kettes.

A kölykök megjelenésével azt hittem, hogy körülbelül lőttek is a filmnek, de legalább érdekes volt a fricska, hogy rövid idő alatt be is darálták őket Liv kivételével, aki átlag horrorfilmes viszonylatban talán egész kompetens karakter lett a végére.

A háttérsztorinál szerintem az volt a gond, hogy gyakorlatilag random exposition dumpként tálalták nagy részét. Egyetértek abban, hogy elvontabban jobban működött volna. (Bár a rendező eddigi munkáit elnézve talán jobban jártunk ezzel az egyszerűbb megoldással.)

A Nicolas Rage részek mellett szerintem az a pár vidámabb pillanata is ütött rendesen a flippernél. Nagyon bírom, ahogy éli ezt a mém dolgot a fickó...

előzmény: Benny Bug (#1)

2021-02-01 12:53:45 Coherence (2013) Ninety-Four (4) #23

Talán az Infinity Chamber, Parallel, a The Frame és a Time Trap hasonló. Utóbbi egy kicsit kalandfilmes jellegű.

Ajánlom még a DUST Youtube csatornát, rengeteg színvonalas sci-fi rövidfilmet találsz rajta.

előzmény: Calavera (#22)

2021-01-27 01:23:41 [In Memoriam...] Ninety-Four #2811

Elhunyt Mira Furlan. A Babylon 5-ben Delennt alakította.

2020-12-23 03:13:37 [Hamarosan a mozikban!] Ninety-Four #6490

A Netflixre érkező History of Swear Words előzetese már az első nyolc másodpercével elég durván odacsap.

2020-12-10 04:35:23 Mortal (2020) Ninety-Four (1) #1

Őszintén sajnálom, hogy ez a film nem volt még egy órával hosszabb. Mármint nem azért, mert néztem volna tovább, hanem így legalább biztos elaludtam volna az utolsó harmad előtt, és a dögunalom-faktor miatt biztosan nem is folytattam volna.

Értem én, hogy Øvredalék csavarni akartak egyet a formulán és a megszokottá vált blockbuster vonal helyett emberközeli módon közelítették (volna) meg a fantasyt egy jó nagy adag skandináv nyomottsággal. A lassú tempó, a gyönyörű tájak és a kellemes zene meg is voltak az utóbbihoz, viszont a sztorit egyre ostobább és ostobább döntések vitték előre, ráadásul azt a nagyon-nagyon keveset is beáldozták az idióta hatásvadászat oltárán, amit karakterépítés címszó alatt nagy nehezen kinyögtek a finálé előtt.

Idegkaró.

2020-11-21 10:58:28 Jiu Jitsu (2020) Ninety-Four (1) #6

Azért szar és szar között is van különbség, hogy szórakoztató marhaságot nézek e, vagy valami dögunalmat.

Egy csomó B-filmjét bírom, például a Féktelen haragot, az Elárulvát vagy mondjuk a Kill Chaint. Itt benne volt a pakliban valami ripacskodós ökörködés, vagy legalább valami pörgős darálás, csak teljesen félrement az egész már koncepció szintjén.

előzmény: Kempesbaba (#5)

2020-11-21 04:19:19 Jiu Jitsu (2020) Ninety-Four (1) #4

Szinte száz százalékig ugyanezt akartam írni. Az nyilvánvaló volt, hogy a B-Zs-kategória közé esik majd a film, de gondoltam majd bűnös élvezetnek buli lesz. Ehhez képest lapos, unalmas, érthetetlenül komolykodó, túlnyújtott és zavaróan monoton az egész. A semmilyen, ismétlődőnek ható zene és a folyamatos eszetlen lassítások is rontottak a helyzeten.

Moussinál nem is csak az volt a gáz, hogy faarccal tolta végig a filmet, hanem hogy bamba faarccal. (Amin még rontott ez az irtó idegesítő és felesleges amnézia vonal is.) És akkor még karizma szempontjából sem egy fenegyerek.

Pölö Scott Adkins is végig tud tolni baltaarccal egy filmet, de legalább neki a harcművészi képzettsége mellé van egy jelenléte is, ami kompenzál.

Tulajdonképpen csak Cage jeleneteit élveztem, mert ő legalább pont azt az ökörködő laza stílust hozta, ami általánosságban kellett volna a filmnek.

előzmény: Ágó (#3)

Iszonyatos lelki őrlődéssel telt el a mai napom.

Normális esetben csak akkor adok egy filmre egyest, ha idegből vághatom rá, mert felhúzott. Bármilyen szemétről is van szó, ha sikerült gond nélkül végignéznem, megy a kettes. Ez a darab viszont kifogott a logikán.

Mert végülis végig lehet nézni, csak nincs értelme. Elejétől a végéig konzisztens módon halál lassú, amatőr, gagyi és zavaros a film, plusz még a színészek is nagyon bénák. A szövegek meg olyanok, mintha egy hobbiból összetákolt, öntudatra ébredéstől elég messze álló AI rakta volna össze a dialógokat. Továbbá legalább két jelenetnél fogadni mernék, hogy legfeljebb kokaincsíkokat gyártott a line producer valahol nagyon a háttérben.

És persze felmerül a lelkes rajongóban a kérdés, mi a helyzet mindannyiunk mesterével? Nos, spoiler alert: javarészt ül, sejtelmes hangon magyaráz, közelharci dominanciáját meg körülbelül két másodpercnyi "akcióban" érzékelteti. Mondjuk a jeleneteit legalább az feldobta számomra, hogy nemrég erre a csodálatos podcast-részletre bukkantam, amiben röviden kitárgyalják az évek alatt teljesen afroamerikaivá vált beszédstílusát.

A rendezőről érdemes egy pár szót ejteni, mert tehetsége ugyan nincs, de ambíciója az biztos akad elég. Még csak 28 éves, de már hatalmas filmográfiája van - bár hozzá kell tenni, hogy még a 12 éves korában rendezett rövidfilmje is fenn van az imdb-n, szóval... na.

Egye fene, legyen karó.

2020-09-13 16:21:19 Mulan (2020) Ninety-Four (2) #6

Jogos.

előzmény: Bubu (#5)

2020-09-13 11:47:09 Mulan (2020) Ninety-Four (2) #4

Szerintem a feminista vonallal két súlyos gond van a filmben. Részben az általad részletezett okok miatt. Másrészt a '98-as és a '09-es adaptációban Mulan

alapjában véve egy hétköznapi lány, aki elsősorban az eszével, kitartásával és tehetségével emelkedik a többiek fölé és vívja ki az egyenrangúságot. Oké. Itt viszont Mulán már eleve egy szuperhős, akinek "csak" rejtegetnie kell a képességét, de végül annak segítségével győz.

Valamilyen szinten itt is van karakterfejlődés, csak ez így harmatgyenge az eredeti szándékot nézve.

Ráadásul Yifei színészi munkája sem erősítette a karakter irányába a szimpátiát számomra. Például a Star Warsnál Reyt is Mary Sue karakternek éreztem, de nem érdekelt Daisy Ridley pozitív kisugárzása és élénk játéka miatt.

előzmény: Tenebra (#3)

2020-09-02 19:37:16 A vizsga (2011) Ninety-Four (5) #40

Köszönöm a válaszaitokat!

2020-08-31 22:50:23 A vizsga (2011) Ninety-Four (5) #36

Említenél kérlek pár példát a jól használt DLSR-re?

előzmény: critixx (#35)

Sajnos kevés sorozattal volt dolgom a listából, de két kedvencemet meg kell említenem, amik itt nem szerepelnek.

A CTRL nélkül (Halt and Catch Fire) fiktív sztorikra épített, de nagyon jól elkapta a korhangulatokat, ráadásul imádtam, ahogy fejlődtek és változtak a karakterei. Színészi játék terén is kiváló volt, a fináléját pedig zseniálisnak tartom.

A másik, itt nem szereplő nagy favoritom volt az amerikai Sherlock és Watson (Elementary). Szinkronnal ment a tévében, amikor belenéztem, akkor abszolút nem kötött le. Rókabőrnek tűnt, ami a Downey Jr. - Cumberbatch vonalak sikerét akarja meglovagolni, viszont amikor belevágtam eredeti nyelven, nagyon megfogott. A formulát abszolút nem definiálta újra, viszont Jonny Lee Miller teljesen újraértelmezte Sherlock karakterét, hihetetlen intenzitást vitt bele, amit Lucy Liu remekül kompenzált a visszafogottságával. Itt is nagy plusz volt a sajátos, visszafogott hangulat.

@Dió: már ketten :)

@The Cortez: lesz belőle spinoff.

2020-04-10 18:03:25 The Gate (2016) Ninety-Four (4) #1

Nemrég a Corridor Crew beszélgetett a készítéséről a kaszkadőr Amy Johnstonnal az egyik videójukban. Maga a rövidfilm itt tekinthető meg.

2020-03-30 18:32:05 [Tévésorozatok] Ninety-Four #3799

Amennyire ismerem MacFarlane munkáit, illetve az előzeteseket látva én is elborultabb humorra, és kevesebb komolykodásra számítottam.

Szerintem teljesen érthető, hogy ha valaki bírja a munkásságát, csalódásként élheti meg a sorozatot.

előzmény: Kempesbaba (#3798)

2020-03-30 16:01:42 [Tévésorozatok] Ninety-Four #3797

Olyan cuki pár, mint Steven Seagal és a gitárja :D

Az eredeti tervem az volt a Picard után, hogy folytatom a Discovery félbehagyott első évadát. Viszont inkább a The Orville-nek kezdtem neki és őszintén le vagyok döbbenve, hogy "paródia" létére mennyivel jobb Star Trek, mint a mai Star Trek. Plusz eddig a lökött humor is bejön.

előzmény: critixx (#3796)

2020-03-29 18:53:04 [Tévésorozatok] Ninety-Four #3795

Ráadásul szó szerint ott volt a kezükben a szónikus csavarhúzó, amivel valószínűleg simán meg is tehették volna.

Közben gondolkodtam, Peyton List azokban a pillanatokban, amikor merev katonát játszik, vagy törődést mutat, teljesen rendben volt, szóval igazad lehet. Én sem néztem a Trónok harcát, de a testvér iránti vonzalom biztosan onnan jött. Ezen túl a szemkitépés-jelenet erőszakábrázolásában és a karakterek bedarálásában is rokonságot mutat a két sorozat.

előzmény: critixx (#3794)

2020-03-29 18:29:03 [Tévésorozatok] Ninety-Four #3793

Agnesnél úgy jött le nekem, hogy bűntudatom van, amiért megöltem az exemet (?), de igazából agymostak, úgyhogy aztán mégse. Meg egyszerűen túl gyorsan változott - cuki nerd, idegösszeroppanás szélén, kiderül, hogy már eleve az idegösszeroppanás szélén volt, bűntudat, magabiztos, erős karakter, a záróképben meg teljes kiegyensúlyozottság sugárzott belőle. És erre még jön az, amit említettél.

Bár legalább Alison Pill alakítását korrektnek éreztem.

Viszont hogy még valamit szidjak: Narissa minden jeleneténél a falat kapartam. És valószínűleg ő is vissza fog térni, mert bár lezuhant a mélybe, korábban volt vészteleportere.

előzmény: critixx (#3792)

2020-03-29 15:44:24 [Tévésorozatok] Ninety-Four #3791

Sok dologban egyetértek veled, főleg a karakterek terén. A jelenet Rios hologramjaival és Raffival nagyon tetszett, remélem, hogy a következő évadban több hasonló lesz.

Elnornál még a kard dolgot is kiemelném :D Jaj, azt a plot armoros mindenit.

Rikeréknél szerintem a lányukat játszó Lulu Wilson volt a nagy plusz. Azt a fajta ártatlan, naiv, de eltökélt mentalitást hozta, ami a TNG-re emlékeztetett. Így hárman nagyon jól működtek..

A sötétebb hangulattal amúgy kibékültem volna, viszont ahogy mondod, a kidolgozatlanság miatt nehéz megemészteni. Szerintem jobb lett volna, ha dobják ezt az MI sztorit és a mellékszereplők látványos bedarálását és inkább a pár percben elintézett romulán mentőakcióra koncentrálnak. Abba is belefért volna napjaink összes problémája, megúsztuk volna a klisés űrcsápokat és talán egy Star Trek-közelibb sztorit kaphattunk volna.

A finálé végülis mentette nálam a sorozatot, viszont abban is sok logikátlanságot éreztem. Data halála tényleg szép volt, viszont kicsit furcsának találtam, hogy az MI-knek megvolt Data tudata és tudtak gólemet készíteni, viszont nem élesztették fel, hogy legyen egy tapasztalt vezetőjük a személyében. A halálvágyát is idegennek éreztem egy kicsit, mert logikusnak éreztem volna azt is, ha emberként a túlélési ösztöne nyer és később tér vissza egy másik gólemben.

Az MI - gyerek párhuzam is tetszett.

Azt viszont furcsálltam, hogy a kvázi békésnek beállított lezárás keretében a Starfleet megjelenik egy óriási flottával és a túlerejével ijeszti el a romulánokat.

előzmény: critixx (#3788)

2020-02-27 23:51:06 [Tévésorozatok] Ninety-Four #3775

Félve teszem fel a kérdést: Ti mit gondoltok eddig a Picard kapcsán?

A TNG hatalmas kedvencem, az akkori és a mozifilmes Picard igazi role model számomra, de ezt a sorozatot egyszerűen nem tudom szeretni. A külsőségek, utalások, cameok megvannak, de ezen a ponton nem érzem azt, hogy ez igazi Star Trek lenne.

2020-01-02 00:28:57 Brick (2005) / Beépülve Ninety-Four (5) #17

Az ismerősi körömből kiindulva szerintem az a baj, hogy sokan a Star Wars miatt ismerték meg Johnson nevét és nem vágják, hogy mit rakott le eddig krimi vonalon. Ezt a darabot szoktam tőle ajánlgatni mindenkinek, tényleg remekül sikerült.

előzmény: Benny Bug (#16)

Ez a cikk azt írja, hogy Adler-Olsen és a Zentropa igazgatója nagyon durván összevesztek, ezért az író a Nordisknek adta el a megfilmesítési jogokat. Elvileg a jogok már 2016-ban átmentek a másik céghez, viszont akkor gondolom még nem volt biztos, hogy a színészeket is lecserélik e.

előzmény: ryood (#27)

Sziasztok, kérdésem lenne egy minisorozat kérése kapcsán.

Létezik egy Mystery Road című hatrészes minisorozat, ami az azonos című 2013-as film folytatása. Az imdb szerint minisorozat, azonban most láttam a Wikipedián már tervezik a folytatását és ott simán sorozatként hivatkoznak rá.

Ilyen esetben szabad kérnem, vagy nem?

Összekapcsolnátok a Mystery Road és Goldstone című filmeket? Köszönöm szépen!

2019-07-23 00:35:57 Goldstone (2016) Ninety-Four (5) #2

Köszi az ajánlót, végre bepótoltam a Mystery Roadot és ezt is.

Tényleg nem annyira erős, mint az előző, de az ötöst adom rá így is. Eszméletlen a hangulata, a finálé nagyott ütött, Aaron Pedersen meg lassan az egyik kedvenc színészem lesz.

előzmény: Hulla88 (#1)

2019-07-19 19:41:07 [Hamarosan a mozikban!] Ninety-Four #6419

"Even though I walk through the uncanny valley of wtf"

előzmény: Rorschach (#6415)

Nem terveznek harmadikat. Evansnek volt rá ötlete, de aztán továbblépett a dolgon. (Cinemablend cikk)

előzmény: KicsiPeti (#59)

2018-11-30 01:33:31 Singularity (2016) Ninety-Four (2) #2

Közel jártál, mert Kouba csak 21 volt, amikor lőtték a filmet :) Szerintem nagy hiba volt utólag hozzáadni Cusacket húzónévként, mert így már nem lehet úgy tekinteni rá, mint korrekt effektekkel ellátott bénácska, de legalább ambíciózus amatőrfilmre, mint aminek indult. Nálam igazából Jeannine Wacker játéka mentette a helyzetet.

előzmény: BonnyJohnny (#1)

Üdv!
A Kill Switch és a Redivider ugyanaz a film.

Köszönöm!

Üdv!

Ez a két film ugyanaz: Wolf Warrior és Zhan lang.

A rendezőjük is ugyanaz a személy.

Köszi!

Amy Johnston: Az 1978-as filmekben és a 2016-osban két különböző Amy Johnston szerepel.

Köszi :)

Ez a film 2017-ben jelent meg és közben címet váltott. A végső címe: Singularity

https://kritikustomeg.org/film/65318/aurora-2016

Ez pedig az imdb linkje:
http://www.imdb.com/title/tt7312940/

A sztori:
"Andrew az első valós mesterséges intelligencia ébredését követő apokaliptikus éjszakán eltűnik. Egy gépek uralta jövőben ébred és csatlakozik egy túlélő lányhoz, akivel az utolsó békés emberi települést próbálják megtalálni, miközben folyamatosan vadásznak rájuk."

Köszönöm!

2017-10-01 03:26:22 [Tévésorozatok] Ninety-Four #3158

A 2005-től futó sorozat egyszerre reboot és folytatás is, nincs szükség az előzményekre. Elvileg az ötödik évad első részétől is bele tudsz vágni, mert a doktorváltásnál rengeteg dolgot lezártak (...ha jól tudom, én csak addig láttam még egyelőre). Az első évada még kicsit nyers volt, viszont David Tennant utána instant favorittá tette a showt.

előzmény: ZoLeEe (#3152)

2017-06-26 23:59:03 [Tévésorozatok] Ninety-Four #3014
2017-05-26 23:27:33 [Tévésorozatok] Ninety-Four #2991

A vezetékes telefonok áramszünet esetén is üzemelhetnek, ezért ilyen jellegű hivataloknál mindig is lesz létjogosultságuk.

Állami szinten még rengeteg helyen alkalmaznak Win7-et világszerte, mivel még támogatott operációs rendszer, a felhasználók szeretik, hozzászoktak és a fenntartása sem vészes, mert aránylag stabil. Még a jelentősen elavult és support nélküli XP is elterjedt, ezért is lett nagy balhé a közelmúltbéli zsarolóvírus terjedéséből. Hogy pontosan mi az elterjedt az USA rendőrségeinél, nem tudom, de szakmai szemmel nézve nem meglepő a dolog.

előzmény: paksiendre (#2987)

Vajon mi az egyetlen dolog, ami igazán fel tud dobni egy totál jellegtelen és középszerű emberrablásos-nyomozgatós-drámázgatós thrillert? Hát Nicolas Cage parókában, orrprotézissel, pornóbajusszal, totál bekészülve! Jó szórakozást!

2017-02-27 14:07:16 Flukt (2012) / Menekülés Ninety-Four (4) #2

Egyszerű történetű, ám roppant hangulatos és gyönyörűen fényképezett film John Rambo középkori Norvégiában eltöltött kislánykoráról.

Sziasztok!

Lenne egy sztoriösszefoglalóm ehhez a filmhez:
"Ray a börtönből való szabadulása után új életet akar kezdeni, ezért kerüli a bajt. Azonban egy éjszaka kirabolják a nightclubot, ahol biztonsági főnökként dolgozik, ráadásul még a tulajdonos fiát is lelövik. Büntetett előéletű emberként mindenki rá gyanakszik, így nyomozásba kell kezdenie, hogy tisztázza a nevét. Raynek nincs választása: ki kell deríteni az ügy hátterét, mert a maffia és a rendőrök is a bőrére pályáznak."

Lélegzetállító parókák. A létező összes epikus kalandfilmklisé. Siralmas szövegkönyv. Pornófilmes színészi játék. Kötelező félmeztelen dögös csaj és kínai sidekick. Fröccsöntött díszletek. Gagyi CGI effektek. Eldurvult kocsmai verekedésekre emlékeztető csörték a 300 stílusában.

Mindez egy Malajziában forgatott vikingtémájú alkotásban.

És persze imádtam minden percét :')

Valóban mindenirányú katyvasz és kissé lapos is, de valahogy stabilabb színvonalúnak éreztem, mint az elődöt. Ott voltak egészen jó és egészen katasztrofális pillanatok is, viszont itt úgy éreztem, hogy végig sikerült egy középszerű szintet tartania a készítőknek. Kíváncsi vagyok, hogy Frank Darabont mit hozott volna ki ebből a filmből, ha végül marad.

2016-06-22 21:35:36 [Tévésorozatok] Ninety-Four #2726

Person of Interest / A célszemény ötödik évad:
Vége.
Emészteni kell még egy darabig a finálét, de személy szerint elégedett vagyok vele. Az évad ugyan összességében véve nem lett hibátlan (kissé veszett tempó, szörnyen effektezett akciójelenetek), de Michael Emerson 11. részes nagymonológja és a Nine Inch Nailses hangulatépítés után én már bármit megbocsájtottam volna a készítőknek. Méltó zárás lett, és különösen értékeltem, hogy minden főszereplő kapott benne valamilyen emlékezetes momentumot.

Kérdés:
Jól vettem észre, hogy a Neuromancer egyik fő motívuma jelent meg a sorozat vége felé?

Lenne egy tartalomfordításom ehhez a filmhez:

Nick Lanzetta (Henry Silva) főnöke, Don Corrasco (Richard Conte) megbízásából kiiktatja egy rivális maffiacsalád jópár tagját. Emiatt az ellenséges klán megtorlásképpen elrabolja egyik tagjuk lányát, akiről kiderül, hogy nimfoniás. Az események következtében hamarosan egy véres hatalmi játék bontakozik ki a maffia köreiben.

Mivel tisztára Nicolas' Rage jellege volt az egész filmnek, meg sem lepett, hogy eredetileg ő alakította volna Stanley Hill karakterét. Sebaj, itt van nekünk Travolta, aki tökéletes pótlék volt a Mester helyére ebben a totálisan középszerű B-kategóriás bosszúálldában.

Double Dragon - A medál hatalma tartalomismertető utolsó mondat helyesen:

"Tervük megvalósításában segít nekik a Power Corps nevű banda, amelynek vezetője nem más, mint a hírhedt Marian Delario (Alyssa Milano). "

Transformers: A kihalás kora

Mark Wahlberg karakterének Cade Yeager a neve, Nicola Peltzének pedig Tessa Yeager.

12 Rounds: Reloaded
Magyar cím: Megint 12 menet
Ismertető:
Nick Malloy mentősként dolgozik. Egyik nap halálos macska-egér harcba csöppen, amikor egy a múltjához köthető, bosszúszomjas pszihopata keresi telefonon. A fickó sajátos, gyilkos játékra hívja ki, amelyben Nicknek tizenkét próbát kell kiállnia, természetesen a megadott határidőket betartva, és anélkül, hogy értesíteni a rendőrséget. Nincs vesztegetni való ideje Nicknek és a felesége életére is gondolnia kell. Össze kell raknia a rejtélyes nyomokat és levadásznia gyilkost, mielőtt túl késő lenne.
(port.hu)

12 Rounds 3: Lockdown
Ismertető:
John Shaw nyomozó éppen csak visszatért a kényszerszünetről, amelyre egy lőtt sebb és partnere elvesztése miatt küldték, máris korrupt rendőrök csapata próbálja megölni a kiürített és lezárt rendőrségi főhadiszálláson.

2015-11-30 13:28:38 [Általános fórum] Ninety-Four #6025

Üdv mindenkinek!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy íráson dolgozom, amelynek bevezetőjében a "reboot" fogalmát szeretném megadni. Ezért lefordítottam a Wikipedián található szócikk egy részét és szeretnék véleményeket kérni, hogy tartalmi szempontból mennyire felel meg a fordításom a fogalom ismertetésével kapcsolatban.

Az eredeti:
"Reboots remove any non-essential elements associated with a franchise by starting the franchise's continuity over and distilling it down to the core elements and concepts. For consumers, reboots allow easier entry for newcomers unfamiliar with earlier titles in a series.

With reboots, filmmakers revamp and reinvigorate a film series in order to attract new fans and stimulate revenue. A reboot can renew interest in a series that has grown stale, and can be met with positive, mixed, or negative results by both the consumers and film critics. Reboots also act as a safe project for a studio, as a reboot with an established fan base is less risky (in terms of expected profit) than an entirely original work, while at the same time allowing the studio to explore new demographics. Reboots also allow directors and producers to cast a new set of younger actors for the familiar roles of a film series, which can attract a younger audience."


A fordításom:
"A reboot eltávolítja egy franchise nem nélkülözhetetlen elemeit azzal, hogy alapoktól kezdve épít fel egy új eseményláncot gyakorlatilag csak a franchise magját jelentő koncepciókra és elemekre építve. A reboot így az előzményeket nem ismerő néző számára megkönnyíti a franchise-zal való ismerkedést.

A reboot segítségével a filmkészítők újraépítik a filmek sorozatát annak érdekében, hogy új nézőket vonjanak be és javítsák a bevételi mutatókat. A reboot felkeltheti az érdeklődést egy lendületét vesztett sorozat esetében és egyaránt válthat ki pozitív, vegyes és negatív visszhangot is a nézők, illetve a kritikusok körében. A reboot biztonsági játékként is szolgálhat egy stúdió számára, mivel a teljesen új művekkel vállalt bevételi kockázattal ellentétben a már megalapozott franchise rajongótábora mellett más demográfiai mutatókkal rendelkező közönségréteget is megcélozhatnak. Továbbá a reboot segítségével a rendezők és producerek a már létező szerepekre fiatalabb színészeket is alkalmazhatnak, amelyekkel fiatalabb nézőket is toborozhatnak."


Előre is köszönöm mindenkinek a véleményeket :)

2015-11-29 20:29:15 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Ninety-Four #21774

---

Lenne kettő ismertetőm:

The Bag Man
Egy táska átadásával megbízott bűnöző egy lepukkant motelben rejtőzik, miközben főnökére vár.

Jack Irish: Dead Point
Miután Jack Irish egy magasrangú bíró megbízásából egy rejtélyes vörös könyv keresésére indul, drogdílerek, gyilkosok és vonzó klubtulajdonosok között találja magát.

Egy kis javítást szeretnék kérni ide:
...magát a Julien által nyomába küldött zsoldosok és egy rendőr között, aki mindenre elszántan küzd azért, hogy egyszer és mindenkorra bezárassa Vice-ot.

Köszönöm :)

2015-11-06 19:23:43 [Hamarosan a mozikban!] Ninety-Four #5844

Időgépet akarok. Képtelen vagyok kivárni a bemutatóig.

előzmény: elmouse (#5842)

2015-09-02 13:03:07 [Filmet keresek] Ninety-Four #1801

Erre gondolsz?
God Bless America

előzmény: Killjoy (#1800)

Írtam két tartalomismertetőt:
Bloodrayne: The Third Reich
Rayne a második világháborúban Kelet-Európában irtja a nácikat, ezzel segítve az ellenállókat. Egy véletlen baleset során azonban az egyik magasrangú német tiszt vámpírrá változik és az elgyötört felkelőknek egy még hatalmasabb ellenséggel kell szembenézniük, mint korábban.

Justice League: Throne of Atlantis
Az emberek évezredeken keresztül úgy hitték, Atlantisz nem más, mint puszta legenda, lakói azonban varázslattól védve azóta is élték háborítatlan életüket az óceán mélyén. Most azonban a bölcs és békeszerető királynőjük agresszív és irányíthatatlan fia - apja véletlen halálát felhasználva indokként - el akarja pusztítani a felszíniek társadalmát és csupán egy mit sem tudó ember, egy félvér segíthet elkerülni a káoszt.

Kettő fordításom lenne:

Just Before I Go
Egy fickó hazautazik szülõvárosába, hogy helyretegye régi hibáit, mielõtt eldobná életét.

Playing It Cool
Egy viszonzatlan szerelem arra ösztönöz egy fickót, hogy írni kezdjen az élményeirõl.

Lenne egy újabb fordításom az Off the Map című filmhez:

Egy tizenegy kislány kénytelen átélni, ahogy apja bénító erejű depresszióba süllyed. Egyetlen nyár alatt választ kap az élet számos kérdésére, illetve megismeri a szeretet és a veszteség természetét is.

Illetve lenne egy észrevétel:
Sarah Malakul Lane kétszer szerepel, de egy elírás miatt.

Köszönöm, igyekszem :)

előzmény: Ugor (#10787)

Üdv!
Lefordítottam az imdb összefoglalót ehhez a filmhez:
A kubai rakétaválság történelmi háttere

"Ez a dokumentumfilm, amely a kubai rakétaválság történelmi hátterét igyekszik bemutatni, a 2000-ben készült Tizenhárom nap - Az idegháború című film dvd kiadásán található. Alita Holly rendező archív felvételek és számos szakértővel készített friss interjúk segítségével tárja fel a folyamatokat, amelyeket a válsághoz vezettek és mutatja be az embereket, akik befolyásolták az eseményeket."

(Húsos ellenfél)
Stewie bácsi, mindenki kedvenc kedélygombóca újra beveti csibészes mosolyát és döbbenetes színésztehetségét, hogy egy kiadós pofozkodás keretében, a jószívű orosz gengszterrel az oldalán rendet rakjon a kínai maffia tagjai között. Néhányat közülük mondjuk irigylendő sztoicizmussal körítve húsdarálóba is dob, de egy akciófilmes neutroncsillagtól már csak illik elvárni egy jól előadott, mélységgel rendelkező karaktert (hát rétegek, na azok vannak rajta!). Különösen élveztem azokat a jeleneteket, amelyeknél átváltott a szokott "szellem-módba" és az árnyékban suhanva kerülte meg mindenféle irányokból a butus ellenfeleit. Gyanítom, hogy ezeknél a jeleneteknél a dublőre egy súlyosan kávéfüggő medve lehetett. Garantált szórakozás minden színvonalas mókára vágyónak!

Olyan ez a film, mint amikor egy többnapos nemzetközi gasztrónimai fesztivál végigzabálása után teljesít valaki a WC-n: lehet, hogy grandiózus a végeredmény, lehet hogy színes, komplex, de a végén mégsem egy szerethető dologról beszélünk.

Az nem elég, hogy összehoznak egy érdekes univerzumot, meg beleölnek egy valag pénzt a díszletekbe és az akciókba: normális forgatókönyv, sztori, karakterek nélkül semmi értelme. És itt pont ez a gond. A sztori és a háttér egyszerűen túl sok egy filmnek, így kidolgozatlan marad minden. A látvány pedig jó, de sokszor funkciótlanul és kimondottan zavaróan giccses, az akciók meg idegesítően hiperaktívak. A karakterek meg... duh. Akikkel bajom volt:

Jupiter: dögunalmas és jellegtelen, csak azért van a filmben, hogy legyen kit megmenteni. Wachowskiék meg őt szánták erős karakternek?? Inkább néztek volna meg pár James Cameron filmet (Aliens, Terminator 2, A halál napja stb.). Ráadásul még Mila Kunis is elvégezte az alkonyatos "romantikus-jelenetnél-beharapom-a-számat" tanfolyamot, bár nem tudom minek, mert ő enélkül is tudott régebben vonzó lenni.

Caine: azért van a filmben, hogy legyen kinek megmentenie Jupitert. Háttere nem rejtélyes, hanem vadállat. Channing Tatum meg igazából nem rossz színész, ha van mit eljátszania, viszont ha nincs és még ilyen viccesre is van sminkelve, akkor értékelhetetlen. Kunisszal annyira összeillő párost alkotnak, mint Steven Seagal egy zsírszegény salátalevéllel.

Stinger: háromperces kötelező kiegészítő-karakter, szerencsére Sean Bean a stábból egyedül vitt némi lelket is az alakításába.

Balem: hát hol van Nicolas Cage, amikor egy ilyen karaktert kell vászonra vinni?

Jó lett volna, ha a nagyszerű Felhőatlasz után Wachowskiék egy picit visszavesznek és valami aprósággal próbálkoznak, nem egy ilyen oltári nagy megalomán pénznyelővel. Remélem, tanulnak belőle, mert kár lenne a tehetségükért. A Sense8 ígéretesnek tűnik, hátha összejön valami jó dolog belőle.

2015-05-06 21:57:10 [Tévésorozatok] Ninety-Four #2467

Person of Interest S04E22: Pink Floydot évadzárás alá... Megőrülök a folytatásig.

Master Cage nekem is eszembe jutott, de inkább John Cusack karrierje kapcsán.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

A lovagi téma, illetve Morgan Freeman, Clive Owen és Cliff Curtis neve miatt előzetesen megadtam magamban egy "FUCK YEAH" osztályzatot, azonban a megtekintés után már nem voltam ennyire boldog. Már megint egy túlbeszélt szűrőpornó, amit feszesebbre kellett volna venni. A 47 ronin története ugyan jó alap volt, de sajnos csak a végefelé éreztem, hogy igazából beindul a film. Legalább a befejezés szép lett.

2015-05-05 23:42:31 Skin Trade (2014) / Skalpvadászat Ninety-Four (3) #1

Klasszikstílusú püfölde jóféle bunyókkal és akciókkal, a kategóriához képest szép operatőri munkával, de kissé túl üres forgatókönyvvel.

A film az első felében egy hangulatos, Jackie Chan és John Cusack által jelentős mértékben uralt bromantikus kalandfilm, majd egy éles váltással faltól-falig tartó, sokszor a plafonig fröccsenő henteldébe csap át. Összességében véve korrekt darab néhány hibával, ajánlom azoknak, akik szeretik a történelmi jellegű kalandfilmeket, elviselik a túlnyálat és kíváncsiak a túlkávéztatott Adrien Brodyra főgenyaként.

Lefordítottam az Oggy et les cafards imdb-n található angol nyelvű leírását:

"Amióta csak világ a világ, két erő vív véget nem érő háborút egymással. Harcuk oly könyörtelen, olyan leírhatatlanul vad és herkulesi, hogy ahhoz képest a jó és a rossz csatái csupán sakkjátszmáknak tűnnek. Ez az ősi, kegyelmet nem ismerő párbaj pedig nem más, mint Oggy küzdelme a svábbogarak ellen..."

2015-04-07 20:26:46 [Tévésorozatok] Ninety-Four #2449

Kijött a Star Trek Renegedas trailer:
[link]

Kicsit olcsószagú, de ha a CBS felkarolná...

2015-02-27 18:32:36 [In Memoriam...] Ninety-Four #1694

Letaglózó veszteség. Nyugodjék békében!

előzmény: critixx (#1693)

2015-01-27 23:51:08 Outcast (2014) / Kitaszított Ninety-Four (3) #1

Középszerű mászkálás a rettenetes akcentussal előadott bárgyú dialógok, az ijedt nyuszikára ragasztott kamerával felvett akciójelenetek és Cage flashbackek között, viszont amikor a Mester igazán nekilendül a művészetnek, szem nem marad szárazon.

2015-01-08 20:34:18 [Tévésorozatok] Ninety-Four #2395

Tegnap bennem is hasonló érzelmek kavarogtak, de képtelen voltam értelmesen megfogalmazni a véleményem. A humor, a dráma és a flashbackek is eszméletlenül jók voltak, ráadásul a zeneválasztás (Glitch Mob, úristen) is egyszerűen fenomenális volt.

előzmény: Ubul (#2394)

Eredetileg voltak elvárásaim ezzel a filmmel kapcsolatban, de amikor megláttam a posztert... jesszusom.

Az alapkoncepcióban rejlett volna némi kraft, de ez a megvalósítás egyszerűen vállalhatatlan lett: dögunalmas, amatőr operatőri munka, lapos sztori, pocsék színészi játék. Még Anton Yelchin is rettenetes volt, ez a szerep egy pillanatig sem volt hozzá illő.

Ha egyszer valamilyen formában megjelenik Schrader verziója, talán megnézem, de túl sok reményt azért ahhoz sem fűznék.

2014-10-26 01:47:22 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Ninety-Four #20981

Épp most ment el körülbelül négy órám azzal, hogy működésre bírjam a Rogue Squadron 3D-t. Három gépen, három oprendszerrel és millió beállítással elszórakoztam, mire kiderült, hogy igazából csak másik verzió kellett volna és pöcc-röff.

Kellett nekem elkezdeni unatkozni.

--
Áthelyezve a Dühöngő topikból.

2014-10-18 13:15:31 Autómata (2014) / Automata Ninety-Four (4) #5

A csótánykutyus szerintem a robotok következő evolúciós lépcsője. Többször is utaltak arra, hogy a csótányok milyen jól megvannak a sivatagban és egy jelenetben Cleo is "gyönyörködik" benne. Arra a következtetésre jutottam, hogy ő egy új, domináns életforma első példánya lehet. A humanoid robotok gyöngék, az emberek pedig a sivatag előrenyomulása miatt ki fognak halni a film világában, gondolom ezért is említik, hogy nem lesz szüksége a beszédre. Viszont mivel az embereknek nem tetszik ez a dolog, ezért nincs első protokollja, hogy meg tudja védeni magát.

A végén szerintem a város felé tartanak, a fickó pedig valamiféle emléket él újra (gondolom a halála előtt, mert durván megsérült, teljesen kimerült, ráadásul kapott egy hatalmas adag sugárzást is.

McDermott kapcsán nem jut eszembe pontosan, de mintha utaltak volna a feleségére és úgy emlékszem, eléggé dühösen reagált.

előzmény: elmouse (#4)

2014-10-17 23:47:02 Autómata (2014) / Automata Ninety-Four (4) #2

Igen, ott tényleg nagyon durván vált a film, ráadásul a Délidőt idéző finálé is felemás lett.

2014-09-25 10:47:09 [Tévésorozatok] Ninety-Four #2350

Halt and Catch Fire első évad:
Netszerte a Mad Menhez hasonlítják a sorozatot, azonban abból egyetlen részt sem láttam, így nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, amikor belevágtam. Nos... súlyos cucc. Habár fiktív cégről és személyekről van szó, nagyon szépen sikerült visszaadni a kor informatikai iparának totális káoszát és bemutatni a "sikertörténetek" eltitkolt, kellemetlen árnyoldalait.

A készítők remekül ötvözték a modern kor stílusát a nyolcvanas évekre jellemző hangulattal, ráadásul a sztori fordulatos és kiszámíthatatlan, a karakterek extrém vonásaik ellenére emberiek, illetve a színészi játék is fantasztikus. Lee Pace egyszerűen döbbenetesen jó a látnoki megjelenésű, manipulatív, azonban szakmához igazából nem értő, sekélyes és szánalmas pszichopata marketinges szerepében, Scoot McNairy remekelt a labilis, szerencsétlen lúzerből igazi szemétládává váló tervezőzseniként és Kerry Bishé is emlékezetes alakítást nyújtott az ellentmondásos személyiségű feleségként. A mellékszereplők közül Toby Huss érdemel méltatást, karakterének drámáját fantasztikusan adja át alakítása.

A címért pedig külön pluszpont jár. Egyszerűen zseniális.

Worden nevét simán írhatták volna Woodennek is, annyira fásultnak és unottnak érződött Tony Starkként. Sőt, igazából az egész produkció ilyen volt, ráadásul túl rövid és kidolgozatlan is. Az animáció, a látvány viszont korrekt módon sikerült.

Conroy visszatért, voltak benne jó poénok és remek pillanatok is, de összességében véve nem mondanám, hogy túlságosan tetszett. Hiányérzetem volt a megtekintést követően.

2014-09-13 03:04:14 Son of Batman (2014) / Batman fia Ninety-Four (4) #4

A látvány, a zene és a hangulat jó, de a sztori miatt feledhető az egész.

Nehezen szokom meg Bruce Wayne hétköznapiasított, a korábbiakkal ellentétben sokkal kevésbé markáns arcát. Az új kosztüm designja viszont jobban tetszik és annak is örülök, hogy Jason O'Mara lassan állandó jelleggel szinkronizálja a sötét lovagot. Kevin Conroyt persze nem fogja túlszárnyalni egyhamar, de igazán remek munkát végez.

  • 1
  • 2
  • ...
  • 7