Ninety-Four

Miről/Kiről Oldal Írás Mikor
Underwater
Árok
raddictive.hu Árok kritika
"...egy jól ismert alapkoncepcióból és sémából is ki lehet hozni egy korrekt filmet a megfelelő odafigyeléssel és tehetséggel – William Eubank alkotása kiválóan bizonyítja ezt."
2021-03-30
Neon City
 
raddictive.hu Neon City és a Mad Max-klónok
"A Neon City a jobban sikerült kisköltségvetésű Mad Max-klónok filmek közé tartozik, amely a korabeli B-filmekhez képest is decens színvonalat képvisel."
2021-03-30
Tenet
 
raddictive.hu Tenet: Oda-vissza
A Tenet masszív moziélmény.
2020-09-29
Journal 64
A 64-es betegnapló
nagyonbodon.hu A 64-es betegnapló ajánló és előzetes
A sorozat rajongói biztosan elégedetettek lesznek ezzel a darabbal is. Mondanivalója üt rendesen, karakterívei nagyon szépek, ráadásul a hangulat is veled marad egy darabig.
2019-07-10
Godzilla: King of the Monsters
Godzilla II.: A szörnyek királya
nagyonbodon.hu Godzilla 2: A szörnyek királya ajánló
Godzilla megint jött, megint látott, másodjára viszont vegyes fogadtatásban részesült.
2019-06-17
Tomb Raider
 
nagyonbodon.hu Tomb Raider filmkritika
"A Tomb Raider a legtöbb, eredeti franchise elemeit ugyan felhasználó, de filmként működésképtelen játékfeldolgozással ellentétben köszöni szépen, mozgóképes alkotásként is megáll a saját lábán, méghozzá nem is éppen bizonytalanul."
2018-03-16
Science Fiction Volume One: The Osiris Child
The Osiris Child
nagyonbodon.hu Science Fiction Volume One: The Osiris Child kritika (2016)
"Shane Abbess a nem túlzottan ismert író-rendezők közé tartozik. Az ausztrál származású filmes hazánkban legnépszerűbb alkotása a Gábriel - A pokol angyala című darab, aminek költségvetését a hétköznapi munkájából fedezte. A film vegyes kritikai fogadtatást kapott, viszont anyagilag sikeres lett..."
2018-01-17
Blade Runner 2049
Szárnyas fejvadász 2049
nagyonbodon.hu Szárnyas fejvadász 2049 filmkritika
Villeneuve tökéletes választásnak bizonyult a rendezői szerepre, hiszen az eredeti mű nagy tisztelőjeként igyekezett ahhoz hű maradni. Igazi cyberpunk művet álmodott a vászonra, amelynek minden képkockájáról árad a „high tech, low life” érzés. A Blade Runner világa depresszívebb, ridegebb és kiábrándítóbb, mint valaha, ugyanakkor mégis rendkívül magával ragadó.
2017-10-11
Vikingdom
A halhatatlan viking
nagyonbodon.hu Vikingdom (A halhatatlan viking) kritika
Már a film elején jópár baljós jel figyelmeztet arra, hogy mit is kezdtél el nézni, amikor belevágtál ebbe az amerikai-maláj koprodukcióba: esetlen rendezés és effektek, túlzottan steril operatőri munka, szemet gyönyörködtetően brutális parókák, fröccsöntött hatású díszletek és jelmezek. Ráadásul a színvilág egy sziklás hegyvidéki kirándulás alkalmával megejtett kábszeres gumicukortrip esztétikáját idézi. És a színészek… ó, a színészek.
2017-05-15
4Got10
A jó, a rossz és a halott
nagyonbodon.hu Nem eléggé elfeledve
"A roppantul stílusos címmel rendelkező 4Got10 ("El^edve", haha), avagy A jó, a rossz és a klisés címadás (…halott) pedig ha nem is túlzottan ígéretesen, de legalább hangulatosan kezdődik. Szóval a főszereplő ez a kopasz és szakállas tetovált fickó (Johnny Messner), aki a sivatag kellős közepén lévő roncstelepen felébredve emlékek nélkül találja magát, a kiegyensúlyozott felnőtt életvitel során előforduló optimális adagnál némileg nagyobb mennyiségű, erőszakos halál nyomait mutató hulla nem túl szórakoztató társaságában. Ráadásul még a vér is dől belőle egy csinos méretű oldalsebnek köszönhetően."
2016-09-08
Star Trek Beyond
Star Trek: Mindenen túl
nagyonbodon.hu Zúzdapörkölthöz szól a nóta
Amikor a második film után J. J. Abrams távozott a rendezői székből, a stúdió az egyik forgatókönyvírót, Roberto Orcit akarta megbízni a direktori teendőkkel. Azonban az internet népe fellázadt és eldőlt a dolog: több tradíció kell a reboot-szériába.
2016-07-26
The Warlord: Battle for the Galaxy
Az Osiris-krónikák
nagyonbodon.hu Az Osiris-krónikák
A kilencvenes években aranykorukat élték az űrhajós sorozatok. Star Trek: A következő generáció, Deep Space Nine, Voyager, Babylon 5, Space: Above and Beyond. A készítők ebbe a meglehetősen sűrű közegbe akartak betörni az Ozirisz-krónikákkal, amely egy galaktikus birodalom bukása utáni zavaros és kaotikus világot mutatott volna be.
2016-07-25
Get Carter
 
nagyonbodon.hu Get Carter (2000)
Sylvester Stallone-ra a film készülte idején nehéz idők jártak. A kreativitásával befutott színész-írót a nyolcvanas évek végére teljesen beskatulyázták a sebezhetetlen igazságosztó szerepébe. Azonban az akciófilm műfaja akkoriban már erőteljes változásokon ment keresztül és a főszereplők sokkal hétköznapibb, sebezhetőbb figurákká váltak, ezzel pedig a színészekkel kapcsolatos elvárások is jelentősen megváltoztak.
2016-07-17
Robot Wars
Robot Jox 2.
nagyonbodon.hu Robot Wars kritika
Hangulatilag az alkotás hozza egy standard nyolcvanas évekbeli B-scifi hangulatát (…1993-ban), de a fő kérdés ugyebár az, hogy mennyire jelenik meg a filmben a címbéli „robotháború”. Ezen a ponton a nézői elvárásokat sajnos csak részlegesen sikerült teljesíteni, mivel a filmben főként csak egyetlen skorpiószerű robot szerepel, a „háború” pedig pusztán egy néhány perces összecsapás egy humanoidabb formájú gépezettel.
2016-07-17