Vajay Attila

Tapasztalat: 1228 film
Kompetencia: 7 film
Súly: 1403
Regisztráció: 2009. január 3. (11 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Invisible Man
A láthatatlan ember
2 2020-09-05 3,4
(231)
Stand by Me
Állj mellém!
4 2020-09-05 4,2
(573)
Underwater
Árok
2 2020-09-05 2,8
(193)
Artemis Fowl
 
2 2020-08-09 1,8
(25)
The Lost Room
Az elveszett szoba
3 2020-08-08 4,0
(167)
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga
Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története
3 2020-07-31 3,2
(109)
Hrútar
Kosok
4 2020-07-30 4,1
(89)
Bloodshot
 
2 2020-07-20 2,6
(110)
Zombieland: Double Tap
Zombieland: A második lövés
3 2020-07-19 3,2
(239)
Mil-jeong
Árnyak ideje
4 2020-07-17 4,0
(32)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Csak a művészfilmek kedvelőinek.

Lehet velem baj de nekem ennyi "gej" simán belefér.

Szerintem nem a szinpadias a jó szó, hanem kicsit olyan pátoszos. Ez egy amerikai film, amerikai rendszerről, amerikai emberekről, amerikai eseményekről, amerikai rendezőtől. Ez szerintem nem hiba, egyszerűen tudomásul kell venni.

Amiért nálam nem ötös a film, az újságírónő, Kathy elnagyolása, amiből szintén külön filmet lehetne forgatni, hogy ez az eset mennyire tönkretette. Pia, drogok és végül fiatalabban halt meg mint Richard. A forrását haláláig nem adta ki, tehát az ügynökkel folytatott kis szex fikció, nem bizonyított. És ez is egy karaktergyilkosság.

Nem értek egyet azzal a megállapításoddal, miszerint Nyálas lenne a film vége. Szerintem pont annyi érzelem van benne, amennyinek egy drámában lennie kell.

- Az anya elnökhöz intézett szavaira gondolsz? Te nem tennéd meg a gyerekedért? Nem sírnád el magad, amikor tudod, hogy igazságtalanul van meghurcolva?
- Vagy ahogy utána Richard vigasztalja édesanyját? Egyáltalán nem nyál, inkább emberi.
- Az a rész amikor bemennek az FBI-hoz? Ami ott történik szerintem nem nyálas. Még humort is csempésztek ide, ahogyan Richard módot talál rá, hogy kihangsúlyozza a heteroszexuális nemi identitását. Richardnál betelik a pohár, és kiosztja az ügynököket. Egyébként azt amit ott mond a jövő biztonsági embereiről, azt konkrétan visszahallottam amikor biztiőrként tengtem-lengtem. A fejünkbe verték, hogy minden kis szirszar "gyanús csomagot" jelenteni kell, és hivatkoztak az Atlantai bombamerényletre.
- Ezután van a kajáldás jelenet. Szerintem a film egyik legzseniálisabb része. Megkapják a végzést, és Richard még nem tudja elhiggye vagy nem, de kezd benne felszakadni a sok bántás amit kapott. Ezért van, hogy két fánkba harapás alatt, nevet, sír, nevet. Számomra ez a rész egészen zseniális. Aztán áttörik a fal amit Richard a bántásokkal szemben felhúzott, és sírni kezd. Watson pedig vigasztalja ami megint emberi. Én nem láttam itt nyálat. Ebben a helyzetben az nem sírna, akinek kőből van a szíve.
- Bobi utolsó jelenete, amiben a lefoglalt cuccokat visszakapják az FBI-tól. És a 38-as számot viselő ételhordó, amiről nem lehet letörölni a számot. Ez az ételhordó azt szimbolizálja, hogy ha valakinek a nevét beszennyezik azt nem lehet csak olyan könnyedén lemosni. Az amerikai közvéleményben a mai napig is megoszlanak a vélemények, hogy Richard volt a robbantó, hiába a felmentő papír és a megkerült elkövető. Az emberek közül sokan csak arra emlékeznek, hogy a biztiőr volt a robbantó. Tipikus karaktergyilkosság történt, ami nálunk is kiválóan működik. Ha másért nem, ezért biztos fontos ez a film.
- A végén a zárójelenet? Ebben semmi nyál nincs, egyszerűen Watson elmondja Richardnak, hogy elkapták az igazi tettest.

A végső megállapításod érdekes, de kiegészíteném egy olyan kis toldalékkal:
(nem a csúnya sajtó és FBI, kisember hős jött le, hanem hogy szinte mindenki - különböző okokból ugyan, de - mennyire gáz)... pont mint az életben.

.

előzmény: biri (#7)

A film szerintem nagyon jó lett. Nagyon jók a színészek mind. Paul Walter Hauser számomra egy csoda, hogy egy stand-up múlttal és inkább komikus vénával rendelkező színész, ilyen mélyen tudta eljátszani ezt a drámai szerepet. Sam Rockwell eddig is szerettem ezután még jobban fogom. Kathy Bates imádni való, óriási színésznő. A többiek is jók voltak. Az újságírónő a haját szálanként bírtam volna kihúzni.
Ami hiányérzetem van, hogy Richard múltját nem igazán fejti ki a film, csak szőrmentén említik. Miért rúgták ki a seriffhelyettesi állásból, mi volt az a "rendőrnek adta ki magát sztori", és valami kislakást vagy ilyesmit is emlegettek. Ezt nem értettem jól.

Ami viszont feltűnt, hogy az TV interjújánál, amikor a kollégái, az FBI és a rendőrség helytállását méltatja, olyan volt, mintha az eredeti TV felvételt játszották volna le. Tehát akit ott látunk azaz igazi Richard Jewell. Ha ez így van, akkor szerintem ez egy hatalmas tiszteletadás.

A végén még dolgozhattak volna egy kicsit.

2019-02-15 21:13:50 Den skyldige (2018) / A bűnös Vajay Attila (5) #49

Szerintem a apuci azért nem viselkedett logikusan, mert 80 volt az IQ-ja és nem 160 :D

Nekem az aranyásós és a konvojos jött be a legjobban.

2018-10-01 21:46:29 Annihilation (2018) / Expedíció Vajay Attila (3) #107

Az hagyján, hogy mire gondolt a "költő", de én mire gondolok :D

Nem volt ez rossz film, de a vége nagyon, el lett rontva. Még úgy is heveny rosszullétet okozott nálam, hogy hajlamos vagyok lenyelni logikátlanságokat, ha sci-fit nézek. Egyszerűen össze lett csapva.
Amiben ez a film szerintem maradandónak mondható, az kizárólag a látványvilága és a zenéje, amelyről a végén nem tudtam eldönteni, hogy a pöfeteg próbál kommunikálni vagy zene :)
Az összes egyéb tekintetben egy összeollózott iparos fércmunka.

Ha balettet akarok nézni, elmegyek balett színházba. Sugárba hánytam a jelenettől.

Többen is írtátok, hogy milyen idegesítő volt a "Feminista" robot. Csak a rend kedvéért, a fimben nem volt feminista robot. A robotok jogaiért felszólaló robot volt. Szerintem nem minden robot "nőnemű". De lehet, hogy a BIOS-ban ezt be lehet állítani :D

"Mennyire izgalmasabb lenne szemtől szemben ölni, érezni, ahogy testedben szétárad az adrenalin , emelkedik a vérnyomás. A félelem, hogy téged érhet a következő golyó, ugye feljogosít, hogy védd önmagad, hogy ölj. De így, a képernyő mögé bújva szinte gyerekjáték az öldöklés."

Aha. Nyilván az is nagyon korrekt amikor a "hős" terrorista "szemtől szemben" beszabadul egy koncertterembe és mészárol akit ér. Aztán felrobbantja magát. Hogy még több embert tudjon kinyírni.
Én úgy emlékszem, hogy az ikertornyokkal kezdődtek a dolgok és nem a drónokkal.
Az egészben az a szomorú, hogy az aljas terroristák ártatlan emberek közé vegyülnek, őket használják élő pajzsként.
Szóval hogyan is van ez a szemtől szemben dolog?
Én nem tudok haragudni a drónpilótákra. Ez még sokkal precíziósabb eljárás mintha lebombáznak egy fél országot. Elég ha saját maguk megteszik ezt saját országukkal.

előzmény: Kalevala (#3)

Összes komment...