Vajay Attila

Tapasztalat: 1369 film
Kompetencia: 8 film
Súly: 1569
Regisztráció: 2009. január 3. (15 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 6 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Grave
Nyers
3 2024-01-28 3,5
(194)
Mondocane
 
3 2024-01-28 ?
(2)
The Kovak Box
Gyilkos labirintus
3 2024-01-06 3,0
(28)
The Creator
Az Alkotó
3 2023-12-31 2,9
(169)
Locke
Locke - Nincs visszaút
3 2023-10-29 4,1
(445)
Cool Runnings
Jég veled!
4 2023-10-23 3,7
(531)
Wagons East
Elég a vadnyugatból!
3 2023-10-23 2,6
(11)
Planes, Trains & Automobiles
Repülők, vonatok, autómobilok
4 2023-10-23 3,7
(172)
Who's Harry Crumb?
Gyagyás nyomozás
3 2023-10-21 3,3
(35)
Blockers
Szűzőrség
3 2023-10-01 2,8
(140)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Nagyon erős film. Örülök hogy ilyenre is lehet bukkanni a műanyag excrementum tengerben.

2023-04-29 20:57:19 Űrpiknik (2021) / Garbage Theory Vajay Attila (3) #5

Kis ifjúági blődli.

2023-04-29 19:00:25 Nope (2022) / Nem Vajay Attila (2) #47

Nope

2022-08-28 02:32:53 Frank and Penelope (2022) Vajay Attila (4) #2

Köszi az ajánlást. Jó kis indie film volt nagyon érdekes hangulattal (főleg az elején). És volt benne néhány egészen szép kamerabeállítás is.

előzmény: fempolip (#1)

Ennek a filmnek az egyetlen baja a hibás koncepcióra épített monszter-had. Ezek kb. ötvenszer nagyobb zajt csapnak amikor támadnak, mint maga a forrás amire odajönnek.
Ha ebbe belegondolok abból kellett volna állnia a filmnek, hogy valaki belelép egy szögbe, felkiált. Jön egy monszer lekapja a fejét nagy üvöltve, mire jön egy másik és lekapja az üvöltő monszter fejét üvöltve és így tovább, míg csak egy darab marad az belőlük, amit meg már csak be kell lökni egy medencébe, mert még úszni sem tud. :D
Egy ilyen paraméterekkel rendelkező faj teljesen életképtelen szerintem.

Csak a művészfilmek kedvelőinek.

Lehet velem baj de nekem ennyi "gej" simán belefér.

Szerintem nem a szinpadias a jó szó, hanem kicsit olyan pátoszos. Ez egy amerikai film, amerikai rendszerről, amerikai emberekről, amerikai eseményekről, amerikai rendezőtől. Ez szerintem nem hiba, egyszerűen tudomásul kell venni.

Amiért nálam nem ötös a film, az újságírónő, Kathy elnagyolása, amiből szintén külön filmet lehetne forgatni, hogy ez az eset mennyire tönkretette. Pia, drogok és végül fiatalabban halt meg mint Richard. A forrását haláláig nem adta ki, tehát az ügynökkel folytatott kis szex fikció, nem bizonyított. És ez is egy karaktergyilkosság.

Nem értek egyet azzal a megállapításoddal, miszerint Nyálas lenne a film vége. Szerintem pont annyi érzelem van benne, amennyinek egy drámában lennie kell.

- Az anya elnökhöz intézett szavaira gondolsz? Te nem tennéd meg a gyerekedért? Nem sírnád el magad, amikor tudod, hogy igazságtalanul van meghurcolva?
- Vagy ahogy utána Richard vigasztalja édesanyját? Egyáltalán nem nyál, inkább emberi.
- Az a rész amikor bemennek az FBI-hoz? Ami ott történik szerintem nem nyálas. Még humort is csempésztek ide, ahogyan Richard módot talál rá, hogy kihangsúlyozza a heteroszexuális nemi identitását. Richardnál betelik a pohár, és kiosztja az ügynököket. Egyébként azt amit ott mond a jövő biztonsági embereiről, azt konkrétan visszahallottam amikor biztiőrként tengtem-lengtem. A fejünkbe verték, hogy minden kis szirszar "gyanús csomagot" jelenteni kell, és hivatkoztak az Atlantai bombamerényletre.
- Ezután van a kajáldás jelenet. Szerintem a film egyik legzseniálisabb része. Megkapják a végzést, és Richard még nem tudja elhiggye vagy nem, de kezd benne felszakadni a sok bántás amit kapott. Ezért van, hogy két fánkba harapás alatt, nevet, sír, nevet. Számomra ez a rész egészen zseniális. Aztán áttörik a fal amit Richard a bántásokkal szemben felhúzott, és sírni kezd. Watson pedig vigasztalja ami megint emberi. Én nem láttam itt nyálat. Ebben a helyzetben az nem sírna, akinek kőből van a szíve.
- Bobi utolsó jelenete, amiben a lefoglalt cuccokat visszakapják az FBI-tól. És a 38-as számot viselő ételhordó, amiről nem lehet letörölni a számot. Ez az ételhordó azt szimbolizálja, hogy ha valakinek a nevét beszennyezik azt nem lehet csak olyan könnyedén lemosni. Az amerikai közvéleményben a mai napig is megoszlanak a vélemények, hogy Richard volt a robbantó, hiába a felmentő papír és a megkerült elkövető. Az emberek közül sokan csak arra emlékeznek, hogy a biztiőr volt a robbantó. Tipikus karaktergyilkosság történt, ami nálunk is kiválóan működik. Ha másért nem, ezért biztos fontos ez a film.
- A végén a zárójelenet? Ebben semmi nyál nincs, egyszerűen Watson elmondja Richardnak, hogy elkapták az igazi tettest.

A végső megállapításod érdekes, de kiegészíteném egy olyan kis toldalékkal:
(nem a csúnya sajtó és FBI, kisember hős jött le, hanem hogy szinte mindenki - különböző okokból ugyan, de - mennyire gáz)... pont mint az életben.

.

előzmény: biri (#7)

A film szerintem nagyon jó lett. Nagyon jók a színészek mind. Paul Walter Hauser számomra egy csoda, hogy egy stand-up múlttal és inkább komikus vénával rendelkező színész, ilyen mélyen tudta eljátszani ezt a drámai szerepet. Sam Rockwell eddig is szerettem ezután még jobban fogom. Kathy Bates imádni való, óriási színésznő. A többiek is jók voltak. Az újságírónő a haját szálanként bírtam volna kihúzni.
Ami hiányérzetem van, hogy Richard múltját nem igazán fejti ki a film, csak szőrmentén említik. Miért rúgták ki a seriffhelyettesi állásból, mi volt az a "rendőrnek adta ki magát sztori", és valami kislakást vagy ilyesmit is emlegettek. Ezt nem értettem jól.

Ami viszont feltűnt, hogy az TV interjújánál, amikor a kollégái, az FBI és a rendőrség helytállását méltatja, olyan volt, mintha az eredeti TV felvételt játszották volna le. Tehát akit ott látunk azaz igazi Richard Jewell. Ha ez így van, akkor szerintem ez egy hatalmas tiszteletadás.

A végén még dolgozhattak volna egy kicsit.

Összes komment...