weingartia

2017-06-22 19:14:52 Realive (2016) weingartia (3) #1

Realive:

Nem erre számítottam. Egy jövőbe csöppent társadalomkritikus sci-fit vártam. Az egész sci-fi környezet csak körítés, minimálisat tudunk meg a jövőről, a benne élő emberekről.
Részben love story próbál lenni, de annyira nem szimpatikusak a résztvevők, hogy érdekeljen. Van benne egy kis moralizálás, de nem éreztem indokoltnak. Akit lefagyasztanak az számíthat rá, hogy zsákbamacska lesz az egész. Akármennyire is körültekintően készülnek fel a kiolvasztásra, attól még egy emberkísérlet. Örülhetnek, hogy egyáltalán próbálkoztak velük, és nem hagyták őket tovább ott aszalódni.
Talán az élet értelmetlenségéről próbál valamit mondani, de nem nyújtott sokat számomra. Kb. annyi, hogy gazdag, sikeres és szép emberként se sokkal jobb az élet. A lefagyasztás-újraélesztés szál próbál egy új nézőpontot adni, de nekem kb. annyi jött le belőle, hogy a jövőben se sokkal értelmesebb és jobb élni. :D Illetve, hogy maga a remény arra, hogy felébred később segített neki a betegséggel megküzdenie (mondjuk a halállal szerintem nem).
Voltak benne logikátlanságok és homályos részek is. A srác miért tudott szabadon járni-kelni, főleg miután ellopta a doki emlékchippeit? Egyáltalán miért fontos a jövő embereinek ez a kiolvasztás? Ők maguk is le akarják fagyasztani magukat, hogy a későbbiekben valaki feltámassza őket? Egyetelen hasznonként a srác emlékeit látom. Szerintem sokkal értelemsebb lett volna erre helyezni a hangsúlyt: a régmúlt emlékeivel jó lehet kereskedni
A vége meg kifejezetten szomorú. Hogy nem engedik meghalni. Vajon a csaj tényleg halálos szert ajánlott neki vagy csak kamuzott?

2017-06-12 17:23:42 Speak (2004) / Beszélj! weingartia (4) #4

Tetszett! Nem volt túldramatizálva, így sokkal jobban átjött a mondanivaló. Az utolsó 10 percet megoldhatták volna másként is, túl egyszerűen lett lezárva. Általában nincs ilyen egyértelmű leleplezés, enélkül sokkal ingoványosabb (és valóságosabb) lett volna. Gondolom a szerzők a címre utaltakban akartak inkább fókuszálni.

2017-06-04 20:06:34 Morgan (2016) weingartia (3) #7

Teljesen jó film. Nem vállal sokat, azt viszont nagyon jól hozza.

Én kellemesen csalódtam, szerintem egész jól sikerült.
Azért vicces, hogy a majmos párbeszédek néha simán verik az átlag hollywood-i eszmecseréket. :) Pölö sokkal hatásosabb jelenetek voltak itt, mint a most látott Ghost in the shell-ben. XD
A cgi lények színészi játéka is vetekszik egypár színészével, James Franco-nál pedig egyértelműen jobbak.

Jó film volt, de nem rántott be.
Jó volt, mert nem volt hatásvadász, a színészek tényleg kiválóan játszottak, a sztori is rendesen felépített, az egész történetnek van egy látható és nem erőltetett íve.
De nem rántott be, mert számomra nem volt benne semmi plusz. Attól, hogy gyerekkatonákról szólt, nem lett több a film. Ugyanúgy agymosni lehet fiatal felnőtteket, és szörnnyé lehet őket változtatni. Lásd Full metal jacket vagy Platoon. Ha pedig az (afrikai) diktatúrák kegyetlenségét, értelmetlénségét szeretném látni arra meg ott van a Last king of Scotland.
Nem volt rossz a film, de nem találom kiemelkedőnek, egyedinek. Pedig én ezt vártam volna tőle (ezért 3-as és nem 4-es számomra).

Nem volt rossz, aranyos volt. De még sokkal jobb is lehetett volna, túl sok klisét lőttek el benne.

2012-01-28 15:00:56 One Day (2011) / Egy nap weingartia (4) #5

Nekem kifejezetten tetszett a film, főleg a vége miatt. Tényleg ilyen az élet, kiszámíthatatlan.
A sok időugrás tette egy kicsit elnagyolttá. Egy rövid sorozatot megnéznék belőle!