agymosott09

Tapasztalat: 874 film
Kompetencia: 10 film
Súly: 1124
Regisztráció: 2008. december 7. (11 év, 2 hónap)
Kedvencnek jelölték: 7 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1983
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Les Diaboliques
Ördöngösök
4 2020-02-11 4,4
(189)
Bad Taste
Ízlésficam
4 2020-02-02 3,7
(115)
The Draughtsman's Contract
A rajzoló szerződése
2 2020-02-02 4,0
(160)
Contagion
Fertőzés
2 2020-02-02 3,2
(491)
Possession
Megszállottság
3 2020-01-31 3,7
(103)
Climax
Eksztázis
4 2020-01-29 3,6
(94)
Event Horizon
Halálhajó
3 2020-01-29 3,6
(507)
Superstition
A boszorkány lelke
4 2020-01-20 ?
(8)
La guerre du feu
A tűz háborúja
3 2020-01-19 3,9
(121)
Hansel & Gretel
Az erdő foglyai
4 2020-01-04 3,2
(42)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Azért ez a film bőven nem csak a militarizmust teszi a szatíra műfaj áldozatává, legalább ennyire, ha nem épp méginkább a közhelyes holywoodi heroikus felemelkedéstörténetet teszi a szélsőséges, parodisztikus militarista/náci elemekkel röhejessé / vállalhatatlanná. Az igazi duplacsavar pont ez a filmben, hogy a nácikat összeholywoodozza, holywoodot összenácizza, és eközben a néző sem marad tiszta, hiszen akármilyen furkóság is, ami épp történik, akármennyire is lehetetlenek a karakterek (a nők ostoba lotyók, a férfiak buta felszínes pöcsök) annyira ütősen van megcsinálva, hogy az emberben beindul az azonosulás, és ottmarad a képernyő előtt. Végső soron saját magunkon kell röhögni, és közben szégyellhetjük is magunkat emiatt. Több mint szatíra, ez egy igazi posztmodern műalkotás.

2020-01-29 19:13:26 Event Horizon (1997) / Halálhajó agymosott09 (3) #58

Ez egy igazi ötpontos film (10/5, mármint). Kicsit unalmas, kicsit béna, kicsit kiszámítható, innen-onnan majdnem minden eleme ismerős, de nagyjából egyben van, és sosem válik igazán fájdalmassá. Értelmes tartalmakhoz túlságosan fáradt állapotban megfelelő kikapcsolódás. Sokkal többet nem érdemes mondani róla.

Elég sok forrás van erről, ha rákeres az ember, de én arra gondoltam, amire ebben a cikkben is hivatkoznak.

Nem tudom megítélni, hogy a te személyes tapasztalataid miért lehetnek olyanok, amilyenek, és még ha ismernélek sem biztos, hogy szerencsés lenne feltételezésekbe bocsátkoznom erről. Millió oka lehet mindenesetre. De azért az mindenképpen jó, hogy ezek szerint igazából mégsem tartod potenciális pedofiloknak az asszonyos alkat helyett a lányos alkatot preferáló férfiakat.

Ami a bevágás témát illeti, a lényegét annak, amit írtam, már te is kapisgálod a film második részének kapcsán: neki nem a saját orgazmusa a lényeg. Az orgazmus, amit ő keres, az a teljes Ön-feladásban gyökerező betetőzés, az elszakadás az Én-től. Nem az intimitás, ahol a felek eggyé válnak.

Egy picit kapcsolódok ahhoz, amit Caulfield ír, bár az ő megközelítése nekem eléggé szögletes, és mint ilyen, elég látványosan recseg-ropog a film viszonylatában. Szóval ugyebár az ilyen alapvető szimbólumok szintjén a férfi a teremtő erő, a láng, ami meggyújtja, megtermékenyíti az anyagot, a nőt. Idáig egyetértek vele. A nimfománia viszont az én értelmezésemben nem férfivé torzulás vagy identitás-zavar, hanem a nőiség radikalizálódása oda, ahol a férfi, mint megtermékenyítő a lehető legabsztraktabb, legszemélytelenebb formába kerül át, mert a mániás nem egy embert, hanem Istent keresi. Azért keres újabb és újabb radikális, személytelen szexuális kalandokat, mert ahol emberi személy van, ott már nem valósul meg az istennek való totális alárendeltség, a totális anyagiság a nő részéről a szexualitásban. A gyerekként átélt totálisan személytelen orgazmust keresi újra, és ezt végül a fájdalom-orgazmusban éli meg. Ekkor végre betörik, és vadul próbál közelíteni a férfihoz, aki végre megadta azt neki, amit mindig is keresett. A testen kívüli Isten-élményt. Csak hát ő sem isten, hanem egy ember, aki meg pont nem is érdekelt túlzottan a témában. Szóval, amit itt a nimfomániás összekever, az Isten, a mindenek felett álló totális hatalom, és az antikrisztus, a személytelen, a nemlétező. Ez maga a tragédia, a dráma.

Én úgy gondolom, Von Trier munkásságától ez a fajta értelmezés annyira nem áll távol, szóval talán nem totális baromság. Ugyanakkor hozzáteszem, megjelenésekor láttam a filmeket, azóta nem, akkor sokminden nem tetszett bennük, és csak azokból rakom össze a képet emlékeimben, ami megmaradt. Szóval önkényes az értelmezés, bizonyos szempontból viszont talán letisztult is.

előzmény: betti (#80)

Az emberek sokfélék, a statisztikai átlag meg megmutatja, hogy a sokféléból melyik a legáltalánosabb "féle".

Amúgy a sokféleség érdekes módon akkor nem jut eszedbe, amikor azon akadsz ki, hogy valakinek az érzékeny kis puncijába berakják előjáték nélkül, holott a nők sem egyformák, van akinek nem az az élvezetes, ha izgatva, hanem az, ha használva vannak.

Továbbá: a főszereplő baromira nem néz ki 12-13-nak. De olyan, hogy valaki 25 évesen is 15-nek néz ki, létezik. Elég sokan: férfiak, nők. A nők esetében ez inkább előny a fenti okokból, a férfiak esetében meg egyértelműen hátrány. Ugyanakkor, ha mondjuk te így néznél ki nőként, akkor biztosan jól esne neked, ha valaki a hozzád vonzódókat látens pedofilnak nevezné, a te külsődben pedig mindenféle belső, lelki, emberi hiányosságok nyomait vélnéd felfedezni, nem pedig szimplán elfogadnák, hogy úgy nézel ki, ahogy, a génjeid miatt.

Holywood és általában a filmipar egyébként általában mást sem csinál, mint huszonéves bombázókkal alakíttat középiskolás kamaszlányokat. (Pl. Szívtipró gimi) Ez a beteg. Ez vezet oda, hogy a tizenéves kislányok szilikonmelleket akarnak csináltatni magukat ésatöbbi testképzavar.

előzmény: betti (#68)

Tudományos tény, hogy a férfiak saját életkoruktól függetlenül a fiatal felnőtt nőket tartják a legvonzóbbnak. Egy sovány, fiatal, szabályos arcú lány meg kb. a nagyon hűséges, párkapcsolatban élő férfiak (<5-10%) kivételével bármelyik férfit megkaphatja legalábbis alkalmi jelleggel, bármilyen típusút, amelyiket akarja, nem pedig az ilyen meg olyan bénákat. A filmben szereplő lány pont ilyen, nem több, nem kevesebb. Ennél többet ebbe belemagyarázni felesleges, teljesen. Szóval ne haragudj, de ez a pedofilos elmélet egy irdatlanul nagy marhaság.

előzmény: betti (#61)

2020-01-21 16:24:26 [Vapiti 2019] agymosott09 #46

Arany:

Der Goldene Handschuh / Az Arany Kesztyű
Joker
The Favourite / A kedvenc

Női:

Rachel Weisz [The Favourite / A kedvenc]
Olivia Colman [The Favourite / A kedvenc]
Emma Stone [The Favourite / A kedvenc]

Férfi:

Joaquin Phoenix [Joker]
Leonardo DiCaprio [Once Upon a Time in... Hollywood / Volt egyszer egy... Hollywood]
Jonas Dassler [Der Goldene Handschuh / Az Arany Kesztyű]

Sokan sok helyen lehúzták, de ez egy teljesen korrekt horrorfilm a '70-es / '80-as évek szintjén, nem érzem semmivel gyengébbnek, mint a legtöbb klasszikusnak tekintett korabeli alkotást, Argento-fanok is nyugodtan próbálkozhatnak vele. Bár voltak eredetibb ötletek is a műfajban, és persze az egész nem egy igazán komoly alkotás, hanem egy zsánerfilm, de azokon a kereteken belül határozottan működik és hatásos.

A Lighthouse-zal / Világítótoronnyal kapcsolatosan az a durva, hogy jobb az átlaga, mint a VVitchnek, pedig ég és föld a különbség utóbbi javára. Én egy pár hete el is határoztam, hogy már nem a 4.0 feletti, hanem a 3.4 és 4.0 közötti filmeket fogom kiválogatni megnézésre.

előzmény: ryood (#33)

Egy négypontos film is lehet túlértékelt, ha mindenhol alapművekhez hasonlítják és áradoznak róla.

előzmény: Ágó (#30)

Hú, itt aztán van választék. A lista kétharmada esélyes lenne. Csak azért nem írom, hogy a háromnegyede, mert nem láttam mindet. De azért persze legyen az Inception, az egy igazi grandiózus kamu.

Összes komment...