Regisztráció: 2008. december 7. (14 év, 12 hónap)
Kedvencek
Rendezők: Roman Polański, Stanley Kubrick
Színészek: Isabelle Huppert, Jake Gyllenhaal, Maggie Gyllenhaal
Műfajok: dráma, életrajzi film, szatíra
Országok: japán
Kárhozat Damnation |
5 | 2023-04-10 | 4,1 (214) |
A Király |
5 | 2023-03-19 | 4,1 (82) |
"egy jó embernek lennie kell a "rosszak" között is."
Nem csak egy jó volt a rosszak között, a menekülés során is segítettek nekik, meg a bújkálás során is. A többivel nagyjából egyetértek, egy viszonylag vállalhatóan megcsinált közhelyhalom ez a film, és mélyebb problémák felé egyáltalán nem kacsintgat. Alapvetően egy számomra idejétmúlt megközelítés ez, a főhősök igazi szuperhírók, akik úgy aprítják a tálibokat, mint Indiana Jones a nácikat, de főleg a tolmács bizonyul rettenthetetlen, az amerikai katonáknál is jobban képzett kommandósnak. A történet valószerűtlen happy endjét a záró képsorokhoz fűzött szöveg csillapítja az amerikai kivonulásról. Vagy próbálja csillapítani. Az alakítások jók, a hangulat erős, a végeredmény közepes, lehetett volna sokkal jobb is.
előzmény: oilboy (#1)
Miért, a Terápiában szerinted nem volt jó Péterfy Bori?
előzmény: budaik (#3)
Valószínűleg erre gondolt a szerző. De kicsit képzavaros, mert ha leesik a nadrágod, akkor nem tudsz lépni, és elesel. Szóval mindenképp fel kell húzni.
előzmény: DrSzolon (#39)
6. Mélyvörös?
9. A ház hideg szíve?
előzmény: BonnyJohnny (#52150)
8. A csempész?
Arra nincs magyarázat, hogy egy párszáz fős nomád csapatban mindenki másfajta rasszjelleggekkel bír, ha utazgat sokezer kilométert évezredek alatt, ha nem. Akik egymás között szaporodnak, azok elkezdenek hasonlítani egymásra, elszaporodnak a mutációik, stb. A diverzitás mindig csak egy pillanatfelvétel. A gyapjaslábúak az eredeti leírás szerint mind barnább bőrűek, ezért adta volna magát, hogy mindenki egy bizonyos barnább vagy barna típushoz tartozzon, de az nem elég progresszív. De ez csak a logikai probléma, a másik probléma szerintem nagyobb ebben az esetben: hogy ez az egész egy álca afelett, hogy mennyire nem nyitottak és bevállalósak a gyártók, inkább átfestik a már bevált brandeket.
előzmény: Olórin (#4249)
Szerintem a Rings of Power-ben például igenis röhejes egy kicsit ez az egész erőltetett diverzifikálás, annál is inkább, mert a valóságban az együttélés megszünteti a diverzitást, az eltérő rassz-jelleg pont a fizikai elszigeteltségből jön létre, tehát idétlen az összevisszaság. Oké, fantasy, nincsenek szabályok, ott működhet másként a genetika is, ez igaz. Viszont így, átszínezve viszont előjön egy olyan probléma, ami szerintem pont a nem fehérekre nézve sértő, mégpedig az, hogy kénytelenek az európai kultúra mítoszaiba beletelepülni a másszínűek, ahelyett, hogy az ő mítoszaik lennének képernyőre víve, mert annyira nagy tolerancia és nyitottság azért nincsen ezekben a szuper progresszív vállalatokban, hogy valami afrikai / óceániai / stb. mítosz / mese legyen sorozatként filmre víve. Az kockázatos lenne, ott nem garantált a lovetta, szóval nem.
Viszont a Rings esetében tök jó lenne, ha ez a nüansz lenne a legnagyobb baj az egész, nem pedig az, hogy fosul van megírva, fosul van előadva, és igazából minden szempontból rossz.
Hogy egy kortárs USA-ban játszódó történetben valakit feketére cseréltek, annak túlzott jelentősége nincsen szerintem. Irreleváns.
előzmény: Olórin (#4244)
Szerintem egyáltalán nem volt rossz a hetes rész, nem tért vissza a középszerbe.
előzmény: Dió (#4211)
5. Klein úr
(de már egyszer volt 1-2 éve)