slipknot

Átlagos, sablonos, mégis teljesen szerethető, jó hangulatú kis horror-mese.

Az első rész az a film, amit pizza mellé nagyon jó elővenni a haverokkal... és a második is tökéletesen ugyan ez, kicsit kevesebb ötlettel.... Harrelson nagyon éli ezt a szerepet, ez nála tuti valami jutalom-szerep lehetett, Eisenberg szintén hozza azt, amit az elsőben. A két csaj tompult le kicsit - nagyon - az első részhez képest, de szerencsére Zoey Deutch butácska karaktere bőven pótolta az űrt, egyszerűen minden mondata után késztetést éreztem, hogy megölelgessem.
Amúgy a film semmi extra, csak egy jó vígjáték zombikkal.

Bocsi a megkésett válaszért, de Batgirl/Barbara Gordon. A képregényekből ismert karakter, már 1967 óta.

előzmény: tomside (#1)

2019-04-23 20:30:29 Hellboy (2019) slipknot (3) #7

Ismét egy teljesen átlagos, szórakoztató, de néha önmagába belefulladó Hellboy film....

2019-04-16 18:56:36 Shazam! (2019) slipknot (3) #20

Tiszteletben tartom a véleményed, és eszem ágában sincs itt társadalmi hatásokba belemenni, de annyit azért elmondanék, hogy a felettünk lévő generáció még a kommunizmusban nőtt fel, és ennek a hatása a mi érdeklődésünkre is kihatott, elég abba belegondolni, hogy a képregényfilmek elterjedése előtt itthon Batmanen, Supermanen, Pókemberen, és X-Menen kívül nem nagyon kaptál mást, micsoda meglepetés, hogy épp ezeket ismerte itthon SZINTE MINDENKI.

előzmény: Kempesbaba (#19)

2019-04-14 22:58:00 Shazam! (2019) slipknot (3) #18

A legtöbb film pozitívumokból és negatívumokból áll, az ember maga dönti el, hogy mit hogyan él meg, így az, hogy egy film mennyire állja meg a helyét, a nézőn múlik. Részemről megállta a helyét, és bár nem lesz a kedvencem, inkább felfelé, mintsem lefelé konvergál. Persze kinek mi, de ezzel nincs is semmi baj.

előzmény: mimóza (#13)

2019-04-14 22:54:32 Shazam! (2019) slipknot (3) #17

Az, hogy a mozilátogatók 80%-a nem tudja ki az a Shazam, az magyarorszgára HA ESETLEG igaz, meg a többi olyan országra, ami a vasfüggöny mögé volt rejtve évtizedekig. Ne spoilerezzenek már le az előzetesbe egy ekkora ziccert emiatt. Ráadásul mindent összevetve egy családi vígjáték volt a film, és az előzetes, mint az, bőven megállja a helyét.

előzmény: Kempesbaba (#14)

2019-04-14 22:48:16 Shazam! (2019) slipknot (3) #16

Maga a képregény mint műfaj, nem gyerekbarát már egy jó hosszú ideje. Persze vannak gyerekeknek eladható füzetek, és úgy összeségében amúgy az atmoszféra sokszor meseszerű, de ettől függetlenül tele vannak komoly elmebetegekkel, olyan szörnyetegekkel, akiktől a valóságban összehugyoznád magad - persze ez a rajzokban nem feltétlenül mutat annyira ijesztően, mint egy élőszereplős filmben -, és rengeteg élesben bemutatott - akár drámai, akár véresebb - halálesettel.

előzmény: Olórin (#15)

2019-04-12 01:34:45 Shazam! (2019) slipknot (3) #12

Ne haragudj, de talán utána kellett volna nézni az alapnak, és akkor nem ért volna csalódás. Nem olyan nehéz ez, de ha valami közel 80 éves múltra tekint vissza, akkor pár kattintással találsz róla elég infót, ahhoz hogy rájöjj... ebben előfordulhatnak kevésbé gyerekbarát dolgok is.
Vígjáték-elemek, családi dráma, akció, horror, sci-fi, fantasy, "fogadd el a másságot" tanmese... ezek a képregények, úgy potom 80 éve. Ez egy képregényadaptáció, nyilvánvalóan elsősorban a képregényfanoknak, különösképpen a Shazam! fanoknak készült, akik tisztában vannak vele, hogy itt bekukucskálhat a 7 Fő Bűn, sőt még rosszabbak is. Minden rosszindulat nélkül, de szerintem tedd össze a két kezed, hogy nem Sabbac-ot tették be meglepetés-gonosznak. Értse végre meg mindenki, hogy a képregények nem gyerekmesék, és, hogy a rajongók pont azért szeretik, mert itt megfér egymás mellett, egyetlen történetben a horror és a tündérmese, a fantasy és a sci-fi, vagy akár a krimi és a humor. Az előzetesből meg azért hagyták ki, amiért hagynemondjam melyik szereplőt.... hogy a rajongók, akik ismerik a karaktereket, elámuljanak és érje őket némi meglepetés/eksztázis!

előzmény: mimóza (#8)

2019-04-12 01:14:13 Shazam! (2019) slipknot (3) #11

Bár már megnézted, így feleslegesen válaszolok, de azért elmondom a véleményem. Mint film nem rosszabb az Acélembernél, de mint szuperhősmozi, illetve mint képregényfilm, mindenképp.... nem is rosszabb vagy gyengébb... egyszerűen az Acélember (de a Batman v Superman méginkább) elég magasra visz olyan elemeket, amiket én alapvetően szeretek a szuperhősfilmekben, és többségüktől el is várnék, itt viszont sokkal kevésbé hangsúlyosak ezek a dolgok.

előzmény: tomside (#10)

2019-04-08 14:34:38 Shazam! (2019) slipknot (3) #6

Alapjáraton egy nagyon-nagyon gyenge négyest adtam volna, de mivel a Batman v Superman-re is 4-est adtam, a Shazam részemről nem érdemli meg! Néhol epic, a főgonosz eléggé rendben van, sőt néhány jelenete kifejezetten erős, a humor pedig érthető, egy felnőtt testébe ragadt 14 éves gyerek főszereplésénél, de ha eszembe jut, hogy milyen alapokat tett le az Acélember/BvS/Wonder Woman hármas, és hogy hová vezethetett volna... hogy a Shazam is milyen LEHETETT VOLNA... hát megszakad a szívem! :/

2019-04-01 19:13:18 Pyewacket (2017) slipknot (4) #2

Sablonos sztori, átlagosnál icipicit jobb megvalósítással, de a főszereplő leányzó iszonyat tehetséggel viszi el a hátán ezt a filmet! MIATTA jár a 4-es!

Nekem azért időnként szekunder szégyenérzetem támad, az ilyen múltbéli megnyilvánulásoktól. Nem mintha nem tudnék manapság szeretni, vagy akár zseniálisnak tartani egy végtelenül megosztó alkotást :D. Amúgy az "vér darabolás" helyett, "vér, darabolás" akart lenni :D!

előzmény: tomside (#10)

Visszaolvasva mindig megdöbbenek, hogy milyen véleményeket voltam képes kialakítani tizenéves koromban.... ennek ellenére ez a film nem rossz, sőt, musicalhez képesz kifejezetten jó, de közel sem annyira, mint azt évekkel ezelőtt gondoltam róla!

előzmény: slipknot (#7)

Gyönyörű szerelmi-szál (pedig nem szeretem az ilyeneket), csodálatos látvány, és a Star Wars óta a legérdekesebb sci-fi világ! Gondolkoztam a négyesen, mert túl kevés az idő egy ennyire szerteágazó világ bemutatásához, így a történet kicsit a kardjába dől. Ennek a rengeteg érdekesebbnél érdekesebb szálnak egy anime-sorozatban lenne a helye, kibontva az utolsó utáni mellék-szereplő történetével együtt, mert minden képkocka egy újabb történet ígéretét hordozza magában. Mint film nem tökéletes, de mint alkotás, mint VILÁG, több mint ami elvárható lenne egy cyberpunk sci-fitől. Ennek az univerzumnak ott a helye a Star Wars, a Gyűrűk Ura, a DC, és a Marvel világai között. És bár tudom, hogy a világ maga nem Rodrigez műve, hanem egy már meglévő manga-sorozat alkotóinak érdeme, de az alig 2 és fél óra keretei közé, ennyi epikus és hihetetlen érdekességet, így lehetett bemutatni. Ez a korlátoknak megfelelően ki lett maxolva! Ezért jár az 5-ös.

2019-01-18 02:34:47 Slumber Party Massacre II (1987) slipknot (2) #1

Az első rész egy tucathorror volt, amit egész jól elevickélt a '80-as évek hangulat hátán, a második már nem éri el a közepes szintet, azonban az abszurd baromságok miatt sokkal szórakoztatóbb :D

2018-12-12 17:59:32 The Farm (2018) / A farm slipknot (3) #1

Mennyivel jobb is lehetett volna ez a koncepció... :(

2018-10-13 23:47:23 The Covenant (2006) / A testvériség slipknot (3) #13

Fájó, de főleg égő, hogy 17-18 éves önmagamat mennyire középszerű filmek tudták lenyűgözni, egy-két stílusos jelenet miatt. Tipikus "wallpaper-film", minden jelenetében menőn beállítótt, királyul kinéző karaktereket nézegethetünk, ütős zenékre vonulni, állni, vagy éppen harcolni. Ebből a stílusból viszont valóban a jobbak közé tartozik, bár az, hogy egy napon lehet említeni az Underworld jobb részeivel, vagy akár a Gabriel című filmmel, nem épp a legjobb ajánlólevél. Akárcsak azok, a Testvériség is szórakoztató, közepes baromság.

előzmény: slipknot (#10)

2018-08-24 19:39:31 Overboard (2018) / Átejtve slipknot (3) #3

Meglepően pozitív csalódás volt. Utálom az ilyen tingli-tangli romi-vígjátékokat, talán kettő ha eszembe jut, ami valamennyire tetszett valaha. Magamat sem értem, mert nem egy nagy szám ez a film, de valamiért kifejezetten élveztem.

2018-05-24 18:02:34 Hatchet (2006) / A balta slipknot (4) #15

10 éve 2-est adtam, ma újranézve 4-est. A 16 éves én csak egy másolatot látott, ma már látom a hangulatot, és a rendezői lelkesedést!

előzmény: slipknot (#7)

Olyan szar hogy az már jó! Komolyan! :D

Láttam logikusan felépített szuperhősfilmet, de nem várom el görcsösen! Az a helyzet hogy én ha filmet nézek elmerülök benne, és nem foglalkozom a logika hibákkal! Pláne ha már ALAPVETŐEN logikátlan az egész koncepció. Nekem egy szuperhősmoziban az a lényeg hogy legyen hatalmas az epic faktor, a karaktereknek legyen érdekes személyisége (tudom-tudom, Superman, de mint ahogy mondtam, ő tudatosan "tompa" MÉG!), legyen képregényhű, és ha univerzmot épít, ne térjen el a már felépítettől. Ezeben a BvS pedig remekel! Nyilván egy más jellegű filmet, amiben nem ezeket keresem, nem szeretnék, de ettől, mint képregény-fan, nagyjából ezt vártam!

előzmény: Mizi (#244)

De, igen is okosan épít, de ez később fog kiütközni (Justice League, Flashpoint).
Ben egy kiégett, öregebb Batman, aki MÁR gyilkol, ilyen a képregényekben is előfordult, a karakterjátéka pedig számos alkalommal idézi az Animációs Sorozatot, bár ez lehet Snydernek köszönhető.
Tény hogy Superman nem az igazi, ezt meg is írtam, de a végére beérik. Ő még egy kezdő szuperhős, lassan épül fel a karaktere, szerintem ez is tudatos, a Ligában már más lesz ilyen.
Snyder sosem volt hülye, mindent pontosan eltervezett. Nem véletlen tartották őt filmes látnoknak.

Nem, nem érzem hogy Nolant próbálná majmolni. A Watchmennel felépített egy sajátos atmoszférát, azt tolta ki látványosabb irányba.
Vannak logika hibái, de ezek köpenyes igazságosztók basszus! Egy gyerek ha elveszíti a szüleit, elmegy pszichiáterhez és nem jelmezt készít bűnt üldözni. A fürdőkádas jelenettel mi bajod? Ki nem ugrott még be a barátnője mellé ruhástól a kádba????

előzmény: Mizi (#241)

Nem tudom, nem értem, nem is akarom...! Valahogy, valaki, valamikor azt mondta hogy: CGI szar, Martha, szarvágás, szarforgatókönyv... és azóta ezt hajtogatja mindenki, mindennek teljes, demagóg valójában! A szuperhőstörténelem legjobban várt harca nyilvánvalóan nem teljesíthette a lehetetlen elvárásokat, de hogy a tetejében még hibái is voltaaak?????? SNYDER VÉRT MINDENKINEK, A ROTTEN TOMATOES FIZETI!!!

A ráolvasott hibáknak egy része mondvacsinált, egy része a mozis verzió miatt van jelen (NEM EZ A TELJES FILM!), egy része pedig tényleg létezik, de ez édeskevés ahhoz hogy ne vegyük észre a film erényeit.
Snyder okosan épít fel egy világot, kinyit pár kaput amit csak azok nem értenek, akik nem ismerik a képregényeket, mindezt olyan eredeti és sötét atmoszférával, ami egyedi és páratlan a szuperhősfilmek világában. Affleck Batmanje/Bruce Wayne-je a valaha volt legmélyebb, legképregényhűbb Batman, Cavill Supermanje, karakterként kissé eltompul mellette, hogy aztán a film végi önfeláldozó epic-faktorral visszatolja a mérleget. Wonder Woman egyetlen akciójelenettel ellopja a showt a két férfi orra elől. S és B viszálya súlyos, minden egyes megtekintésnél érzem a betontömböt a mellkasomon amikor Superman letépi a Batmoble oldalát, a harcuk zseniális, de sajnos rövid, Lois Lane és KGBeast unalmasak, ezzel ellentétben Perry White kifejezetten jó, Alfred pedig zseniális, Luthor fura, engem az ő karaktere bosszant a legjobban. Nem azért mert rossz, hanem mert nem szeretem ha valami nem képregényhű. Doomsday csak van, egy használati elem, abból is elég szarul néz ki, a villodzó CGI túlzás, de nem vészes.
A film rengetegszer és hűen nyúl a képregényekhez. És könyörgööm... KÖNYÖRÖGVE KÖNYÖRGÖK: értsétek már meg a "Martha" jelenséget, mert ez az "ugyanúgyhíjják azannyukat ezértjóbalesznek" szöveg annyira, de annyira inkorrekt és érzelmi intelligenciától mentes, hogy Hajdú Péter ezzel zárja a Frizbit egy éve!

Nem hibátlan alkotás, SŐT, de az erényei bőven túlmutatnak mindenen, amit a kommersz és sziporkázó szuperhősfilmek képviselnek!

2017-10-25 12:17:47 Geostorm (2017) / Űrvihar slipknot (2) #2

Nálam pontosan ugyan ez!

előzmény: Szoti (#1)

Te oszt' benne lehetsz a képregények világában!!! A Justice League Dark egy teljesen más csapat és igen: ezek az "érdektelen" "új" karakterek vannak benne, akik egyébként 30-50 éves karakterek. Ezeket a rajzfilmeket a képregényrajongóknak csinálják, akik már évek óta várnak egy Justice League Darkról szóló filmre. A képregényrajongói közösség nevében is elnézésedet kérem hogy neked nem tetszett!

előzmény: Ivan/ (#1)

2017-05-29 15:27:22 The Crazies (2010) / A tébolyultak slipknot (?) #20

Kevés az a film amit nem tudok végigszenvedni, pláne ha horror! Pedig nagyon szerettem volna szeretni!

2016-12-03 18:05:11 31 (2016) slipknot (4) #1

Minden hol csak azok a negatív kritikák :D
Szerintem egy Rob Zombie film olyan mint egy Vifon leves... tartalmatlan, káros és semmi eredetit nem tartalmaz. Amikor elkezdi az ember elfogyasztani, az nagyon intenzív érzés, fűszeres, csípős és tocsog a cuccban. éppen ezért viszont igazi bűnös élvezet és az ember bármikor inkább azt fogyasztja mint egy minőségibb kaját, vagy akár egy minőségibb kaja után is szívesen, mert egyszerűen jó az íze... :D
Ráadásul az 1000 halott háza óta ez a legjobb Vifon leves ami Zombie mikrójából kkerült :D

2016-07-17 14:19:52 Candyman (1992) / Kampókéz slipknot (5) #12

Azt hiszem nem igazán érted a horror lényegét!

előzmény: bali113 (#7)

Igen, így értem már mire akartál kilyukadni!

előzmény: TomPowell (#186)

A Superman alaptémaként megnyilvánuló Flight? Az mennyire "nem" érdemi újdonság? :D

előzmény: TomPowell (#183)

Én nem tolom magam egyik oldalra se! Nem vagyok kifejezetten DC-s, és nem vagyok a Marvel ellen sem! Én ugyanúgy várom a Polgárháborút, és szívből remélem hogy jó lesz! De nekem akkor is olyan, mintha a nagyközönség számára, tökmindegy lenne mit tol ki magából a Marvel, az jó, mert az Marvel, a DC-t meg automat mindenki leszarozza! És ez jön velem szemben a neten folyamatosan! Pont nem vagyok az a kategória aki úgy gondolkodik hogy az egyik oldal jó, a másik nem, kikérem magamnak, de ahogy Te is említetted, a többség ilyen és ebből indultam ki!

kwzatz: Jó szórakozást! Én már csak a Deadpool-lal, a Tini Nindzsákkal és a Fantasztikus 4-esekkel vagyok elmaradva (mindhárom filmmel :D), de a Fantasztikusok, nálam érdeklődés hiányába el is fognak maradni szerintem!

előzmény: BonnyJohnny (#166)

Értem mire akarsz kijukadni, de a "netkritikusoknak" szerinted hány százaléka elfogult a Marvellel és mennyi a reális?

előzmény: cucu (#161)

Nem értem ezt a mérhetetlen szigort! Rosszabbul áll jelenleg ezen az oldalon mint az Acélember!! Nem mintha szerintem rossz lenne az Acélember, de nem értem azt hogy valaki ezt kevésbé szeretheti! Ez a MARVEL-ománia leng körbe mindent, meg a Nolan kultusz! Mintha nem lenne jó köztes út, csak a sallangokkal teletömött, rendszerint könnyed hangulatú Marvel filmes univerzum, humoros és megalomán, szájbarágós világa, meg Nolan "tökéletes" Batman trilógiája. Igen, Nolan filmjei brutálisan sötétek, reálisak és zseniálisak, igen a Marvel világa jól fel van építve, kockáról kockára mutat be mindent, és igen, ennek a filmnek vannak hibái! Na de könyörgöm, a Marvelnél nincsenek hibák? Szerintem ez a film a hibáival együtt nagyon nagyon jó lett, a Marvel filmstúdió eddigi 12 filmjéből háromra lehet azt mondani hogy érdemében mellé tehető, úgy hogy ez a Warner második filmje!

2016-01-21 12:12:31 Scream 3 (2000) / Sikoly 3. slipknot (4) #5

Én nagyon (NAGYON!) sokáig ellenszenvel viseltettem a Sikoly filmek iránt. 80-as évekbeli slasher rajongóként, úgy éreztem, a gyilkos öröklődő személyazonossága, a laza, tinifilm hangulat és a 90 es évek nem jó kombináció, egy igazi slasher filmmel. Az az igazság hogy valószínűleg amikor láttam (azt hiszem csak az első kettőt, és még a 2000-es évek LEGELEJÉN) tizenegy-néhány éves gyermeki korom nem fogadta be az újat, ma már másképp látom! A Sikoly első része úgy építkezik a lerágott horror klisékből hogy ezt nem fél bevallani és poént csinál belőle, ezért állja meg a helyét, abban az évtizedben amikor a Texasi, a Péntek 13, a Rémálom, a Gyerekjáték és a Halloween elvérzik (utóbbi pont a Sikolynak köszönhetően éled újra, nem sokkal később), a tinivígjáték-slasher kombó sem fáj, bár az első résznél maximum "oké"-nak minősül. A folytatás önmagát lenyúzott rókabőrnek kezelte, sokszor hangot adott a "második rész mindig rosszabb" véleménynek, viccet csinált belőle és ez jó volt, a visszatérő szereplők által meg kezdett értelmet nyerni a tinivígjáték vonal, mert kezdhettük megkedvelni végre azokat a szereplőket is, akik nem a gyilkos (slasherben ez ritka), a harmadik rész már tényleg rókabőrnek gondoltam először, de megnézvén teljesen olyan érzésem volt mintha egy trilógia befejezését látnám, amire már akkor készültek, amikor elkezdték megírni az első rész story-ját. a történet összeér, a visszatérő szereplőket teljesen megkedveled, a pozitív végkifejletnek majdnem annyira tud az ember örülni mint egy fantasy széria esetében, a zenék pedig mindvégig epikusak.

2015-09-23 02:00:50 Hellraiser: Revelations (2011) slipknot (3) #4

Mondjon bárki bármit, de szerintem hozott egy olyan sötét, elvont, beteg világot ami a második rész óta csak részletekben maradt meg a Hellraiser filmekben! Nosztalgikus!

Igen, tudom, mondták már mások is, de a második rész térténetét (vagy annak hiányát) megmenthették volna, valami sötét (mint ennek az ELEJÉN) vagy esetleg ütős, badass hangulattal... hátha az meglesz a negyedikben.... hátha... :D

előzmény: BonnyJohnny (#16)

Asszem ennyit erről a szériáról. az első egy szimpla akciófilm, a második egy látványos semmi, 0 történettel vagy hangulattal, itt ez a rész tök jól indult a negatív kritikák ellenére is, de aztán Maxet bedobták a kukorica gyermekeihez, és az egész átment baromságba, a vége meg nem sokban tér el a második résztől... az elején kialakuló egész ötletes történet meg eddigre teljesen elfogy.... meg akarom nézni a Fury Road-ot, de már esküszöm félek...

Nos ez tény. Remek érv. Akkor inkább úgy fogalmaznék: Sötétebb filmet vártam! :)

Nagy kérdőjel számomra az egész MadMax trilógia miértje.... Tavaly szeptemberben úgy ültem le megnézni őket hogy "na most ledarálom a nagy posztapokaliptikus trilógiát"... az lett a vége hogy megnéztem az elsőt és elraktam a két folytatást "valamikor máskorra"... a várt posztapokaliptikus élmény helyett kaptam egy sablonos akciófilmet, ami valamikor a III. Világháború után játszódott és ennyi! Azóta néztem pár kritikát, és arra jutottam hogy majd ha erőt veszek magamon, a második résszel megkapom amit szeretnék, a harmadikat pedig átszenvedem... mivel közeledik a Fury Road dvd megjelenése, gondoltam itt az ideje folytatnom a szériát, hogy mire kijön, bevethessem magam a 2015-ös film megnézésébe... ma megnéztem hát a felhype-olt második részt... és ez sem az lett amit vártam! Kaptunk egy igazán látványos, posztapokaliptikus látvány(!)világgal rendelkező akciófilmet és nem több. Az első számlájára írhatjuk hogy ebből a filmből hiányzik a történet, ami ott azért még jelen volt, és szerintem kéne egy posztapokaliptikus filmbe... viszont mégis jobb a második, mert ez már valóban posztapokaliptikus film, az pedig nem volt az... A legnagyobb hibája mégsem a történet hiányából adódik, ugyanis nagyobb hiba a posztapokaliptikus HANGULAT hiánya... a látvány ugyanis közel sem pótolja a sötét hangulatot, aminek benne kéne lennie egy ilyen filmben. Remélem a negyedik film már meghozza ezt. Kicsivel erősebb hármas mint az első rész!

2015-07-09 13:15:55 Without Warning (1980) / Fenyegetés slipknot (?) #3

bosszúszomjas anyák - Péntek 13
hokimaszkos gyerekük - többi Péntek 13... ha szőrszált akarok hasogatni akkor a 3.-rész (a 2.-ban Jasonon még nincs hokimaszk, az ötödikben nem is Jason gyilkol ugye, a többiben meg nem kifejezetten táborozókat gyilkol, inkább csak nyaralókat :D)
hermafrodita gyermek - Rémségek tábora
agyonégett debil - The Burning
Mikor isszuk meg? :D

előzmény: manson84 (#2)

2015-05-31 21:47:24 Dragon Ball Z: Battle of Gods (2013) slipknot (3) #5

A látványvilág nagyon jó, viszont a GT borzalmas, erőltetett Super-oozuru szintjei után viszont semmivel sem jobb a Super Sayan God baromság, a pusztítás istene meg egy vicces macska-nyúl, nem egy fenyegető főellenség, Piccolo kareoke-zik, Vegita táncol és énekel MI EZ?. Lehet hogy tíz éve tetszett volna, és lehet hogy ha ma látnám először a Z sorozatot az sem tetszene jobban, de a véleményem akkor is adott. Szerintem nem igazán jó. Viszont Trunks és Pilaf lány-segítőjének része szerintem aranyos volt.

megkönnyeztem az új előzetest, és ha az ég a földel összeszakad, akkor is megyek a premierre.... :)

felül írom! :D már elkezdtem a sorozatot és rájöttem hogy nem perquel, mert rebootolja az ismert szériát!

előzmény: slipknot (#14)

Lényegében igen! :D

előzmény: Mizi (#90)

Nem mondtam hogy túlságosan elmarad tőle, csak azt hogy valamivel, akárcsak a Vörös Sárkány! És igen, nem kis igazság van abban amit Moore-ról írtál, Fiennes viszont szerintem remekül adta vissza a akarakterét, bár tény hogy "túé jóképű" volt, de a színészi alakítása nagyságrendekkel felűlmúlta elődjéét!

előzmény: Mizi (#88)

Évekkel ezelőtt láttam mind az ötöt. Most el akarom kezdeni a sorozatot így újranéztem! a véleményem mit sem változott! ennek a szériának a központja, egyértelműen Hannibal Lecter, aki az Embervadászban, eléggé háttérbe szorul. Az a film egy jól sikerült regény-adaptáció, amely nem mutat túl egy átlagos bűnyügyi filmen, amelyben a főszereplő Will Graham nyomozó. a Bárányok hallgatnak teljes mértékben a központja a szériának, ahol az FBI és a velejéig morbid sorozatgyilkos közötti hajsza mellett, Hannibal is nagyobb szálat húzhat maga után, és már-már főszereplői mivoltot kap, mindezt Hopkins zseniális játékában... aztán jött a Hannibal, ami még inkább egy Lecter központú film, Hopkins továbbra is zseniális, és még inkább megismerhetjük a Doktor zseniális és művészi mivoltát, ellenben a benne élő, valódi szörnyeteget is,

a végére pedig erős szerelmi szál is kialakul, a gonosz pedig már-már anti-hős mivoltra emelkedne,

ha nem lenne továbbra is ennyire félelmetes a hidegsége, a film mégsem érte el azt a hatást, amit a Bárányok hallgatnak, pedig Lecteren kívül itt is van "másik" főgonosz, és mint ahogy írtam, itt többet kapunk a doktorból, de itt már túl sok a kifinomultság, és túl kevés a valódi izgalom, ennek ellenére is jobb a Hannibal mint az Embervadász, valószínűleg Lecter miatt. A Vörös Sárkány már jobbra sikeredett mint elődje, jól sikerült újragondolás, remek színészi játékokkal (Hopkins mellett kiemelném Norton-t és Ralph Fiennes akik minden tekintetben felűlmúlják elődjüket), itt is keveset kapunk Lecterből, de ez a film nyomottabb hangulatú mint az eredeti. Nehéz lenne eldönteni hogy a Hannibal vagy a Vörös Sárkány sikerült jobbra, de tény hogy egyik sem ér fel a Bárányokkal. Na és a perquel.... hát a Hannibal ébredése egy bosszúállós maszlag egy anti-hős Hannibalról, aki alig adja vissza a karaktert! a leggyengébb alkotás az öt film közül... teljesen felesleges volt... a kritikák alapján tudom hogy a sorozat tetszeni fog, és remélem hogy meg tudom majd bocsájtani az apró változásokat néhány szereplő kilétével kapcsolatban, és bízom abban hogy a sok kapcsolat az eredeti filmekkel nem hoz majd létre egy érthetelen maszlagot a sorozat és a filmek között :)

Lecter miért nem lett egyből ázsiai???

előzmény: slipknot (#13)

agyfszhll -.-
teljesen ki vagyok akadva
mi értelme annak hogy Crawford és Reba McClane karaktere a sorozatban fekete?? ez nem rasszizmus kérdése, de ha fehér akkor maradjon fehér... lerombolja az illúziót, hogy lehet így valami valaminek az előzménye??? Freddy Lounds meg nőőőő???? -.-

2015-04-08 11:23:34 Iron Man (2008) / A Vasember slipknot (4) #157

én is ezt hittem, de a Vasember 2 végén jelenik meg Fury és mondja el hogy Stark nem lehet Bosszúálló, csak tanácsadó lehet a project-ben, és a Hihetetlen Hulk végén Stark megjelentik ugye, hogy összehozza a team-et, de van egy negyed órás kisfilm, amiben Coulson és Sitwel beszélgetnek, hogy Fury az új szuperkatonát, Blonsky-t akarja a Bosszúállókba, de vad és megbízhatatlan ezért Coulson úgy dönt hogy a "tanácsadót" küldi el, Ross tábornokhoz, hogy intézze el: Blonsky legyen a Bosszúállók egyik tagja, mert a tanácsadó egoista és bunkó modora úgy is felbosszantja majd Ross-t, így Fury terve füstbe megy, ezt követően a kisfilmbe bevágják a Hihetetlen Hulk utolsó jelenetét Szóval a Hihetetlen Hulk a Vasember 2 után játszódik!!!

előzmény: BonnyJohnny (#156)

korai slasher. 80-as évek elején amúgy is sok ilyen volt, de ez szerintem üdítően kimagaslik, a film végi csavarral és azzal hogy jóval több benne a gore mint a többi kortárs-slasherben.

*.* Történelem bontakozik ki!

2015-04-01 14:40:30 Iron Man (2008) / A Vasember slipknot (4) #154

Fontos kérdés!:
Azért érdekelne hogy Fury a stábista után miféle bosszúállók programról beszél, meg más szuperhősökről, amikor Thor itt még nem jöhetett szóba, mert az csak a Vasember 2 idején jelenik meg, Hulk és Blonsky a történet szerint még később, Amerika Kapitány meg itt még jócskán a jégben szundikált. A Fekete Özveggyel és a Sólyomszemmel akart bosszúállókat csinálni a S.H.I.E.L.D??

A Hellraiser első öt része folyamatosan képes megújulni, és ezzel eredeti maradni! Az első egy művészi és klasszikus horror, ami roppantul eredeti és kellőképpen gore, a Hellbound folytatja ezt a vonalat, de a végén egy sci-fi filmeket megszégyenítő képi és hangulati világgal, kiválík az egyszerű horror műfajából, a harmadik rész kicsit egysíkúbb, síma horror és a gore is mintha alább hagyna, de megismerhetjük Pinhead eredet történetét, és ez különlegessé teszi, a Bloodline-ban három idősíkot kapunk, ebből egyikben folytatják a megszokott vonalat, a másikban megismerhetjük végre a kocka titkát is, a harmadik pedig egy hangulatos sci-fi vonal, és végül itt az Inferno, ami már-már noir jellegű, háttérbe szorítva a horror elemeket, de megtartva mínőségét, és a végén akkora tanulsággal hogy csak les az ember. Ami a folytatásokat illeti? önismétlés, önismétlés, önismétlés....

a 2013-as Amityville Asylum és az idén megjelenő Amityville: The Awakening hivatalosan is a széria részei és feldolgozásai, vagy csak az asylum studio Amityville Haunting-jához hasonlóan, egy koppintás az egész???

2015-02-22 15:44:42 Hellraiser: Revelations (2011) slipknot (3) #3

köszönöm :D

előzmény: Locke(d) (#2)

2015-02-21 15:52:47 Hellraiser: Revelations (2011) slipknot (3) #1

remake? vagy folytatás?

akkor ne keressem a logikát :D

segítséget kérnék! próbálom sorrendbe rakni mindkét rész történését, és nagy vonalakban sikerül is, de egy valami nem tiszta: Az első részben Goldie halála után Marv beül a Kodie's-ba, ahol mutatják Nancy-t még hosszú hajjal. Ez eddig tiszta, de ezután ugye Marv szépen leamortizálja a fél Roark brigádot, végül kivégzik.... rendben hát, de a második részben Nancy levágja a haját, és azután kéri a még élő Marv segítségét, hogy öljék meg a szenátort. akkor most mi van? Melyik van előbb?

2014-12-30 00:49:38 American Mary (2012) slipknot (?) #6

cirrripp....cirrripppp...
:D

előzmény: gomez1000 (#5)

erőltetett és alpári. nem szívesen ültem be rá, főleg mert az elsőt nem láttam, de haverommal és a barátnőjével mentem, és ez az egy volt ami valamelyest mindhármunkat érdekelt, így végügnéztem, és kellemesen csalódtam! néhány igazán jó poén mellett az agysorvasztó szóviccek és retardságoknál csak fogtam a fejem, de mindezek kellemesen hatottak legtöbbször. lehet csak a karácsonyi horrordömpig után volt szórakoztató egy kicsit lefáradni a hülyeségeken, de jól esett. és ha már jobb az első, hát teszek egy próbát :D

nem értem! mire számítottatok? a Disney hercegnőkön érlelődött, kacsalábon forgó cukorpalota világban élők nem érthetik Valentine valódi üzenetét. a világ egy undorító, mocskos, szar hely, és ez a valódi oldala. a vér, a halál, és saját mocskunk, undorító testnedveink építik ezt a mai, pornográf, horrorisztikus valós világot, melyben nap mint nap harcolnunk kell a létezésért. ez a trilógia tömörített eszenciája mindannak amiben élünk! ha majd nem kell megszakadnom hogy megéljek, ha majd mindenki úgy viszonyul mindenkihez hogy becsülettel, hűséggel, őszinteséggel és odaadással, ha majd nem lesznek csecsemők a kukában és éhezők az utcákon, akkor majd a Valentine félék valószínűleg egyszerű horrorokat gyártanak majd, de addig kellenek az ilyen őszinte, művészi szintre emelt görbetükrök!

előzmény: Ivan/ (#1)

háááát... a 2006-os - általánosságban szidalmazott - alkotást láttam előbb, és az a helyzet, hogy minden negatív viszhang ellenére, Én szeretem! 2008 óta minden karácsonykor megnézem, de igazából csak idén jutottam el arra a pontra hogy be tudtam szerezni az eredeti verziót, és arra számoltam hogy ez jobb lesz. kövezzetek meg, de nekem ezúttal a remake jobban átjön, itt semmit de semmit nem tudunk meg Billy-ről, csak hogy van vagy volt egy Agnes, aki valószínűleg a testvére volt, és gyerekkorukban nyilvánvalóan szexuális kapcsolatot létesítettek. persze ellen-érv hogy a 2006-os idejében már lerágott csont a szar gyerekkorom volt és ezért gyilkolni kell téma, de elég beteges volt a tálalás, és emiatt kicsit többet mutatott az nekem mint egyszerűen szar gyerekkort, ellenben itt van ez az 1974-es verzió, ahol nem szabad elmennünk afelett, hogy technikailag az első slasher-ről beszélünk, és itt még elég új volt a bemutatás ezen módja, és a (1974-hez képest) gore sorozatgyilkolás, ezért szerintem szemet hunyhatunk a gyilkos karakterének relytéjessége felett. ami valóban hiányzik nekem, az a karácsonyi hangulat! ez volt az első karácsonyi horror, SŐT minden halloween-kor és egyéb ünnepekkor játszódó horror előtt láthattuk a Fekete karácsonyt, mégsem éreztem belőle semmit! azóta már láthattunk számtalan halloween-es produkciót, valentin napot, péntek tizenharmadikát, születésnapot, hálaadást, húsvétot, szilvesztert, de még bolondok napját is, sőt több karácsonyi produkció is megjelent már, mint a Christmas Evil, a Silent Nigh, Deadly Night széria, vagy 2012-ben a Silent Night c. alkotások, de ezek közül amit eddig láttam, mindegyik jobban átadja az adott ünnep hangulatát, a 2006-os verzió fergeteges karácsonyi hangulattal operál, de ebben a filmben néhány fel-felvillanó égősoron kívül ez nem nyilvánul meg! zseniális húzás volt ez a film, hiszen megteremtett egy műfajt. proto-slasherként tökéletes, de sajnos karácsonyi horrort vártam, és annak elvérzett. ennek ellenére mint első slasher, fogok rá tekinteni, és úgy is osztályozom!

igazából vagy elkészítési sorrandben nézd meg őket vagy így: X-Men: Az elsők, X-Men kezdetek: Rozsomáááák (!), X-Men, X2, X-Men: Az ellenállás vége, Rozsomák (!!!), X-Men: Az eljövendő múlt napjai... ne feledd mindig megvárni a stáblista végét... :)

előzmény: whiteman 01 (#181)

2002-ben sárba tiporták a Marvel egyik legnagyobb figuráját. Nem csak mint Pókembert, de Peter Parkert is, sõt, örök nemesisét, Zöld Manót is. Aztán jött a folytatás ami kihozta a gyötrelmes elsõ rész folytatásából amit lejetett, és kaptunk egy hibás, de izgalmas és igen-igen jó filmet Dr. Octopus és Pókember harcáról. A harmadik rész is szeretett volna képregényhû maradni, akárcsak a második - legalábbis ami az ellenfeleket illeti, ha már Pókival így kicsesztek a széria elején -. Meg is állta volna a h
elyét, de túl volt zsúfolva a film... és jött két éve a Csodálatos Pókember. Szinte tökéletesen adta vissza a karaktereket és azok történeteit... egyszerûen végre kaptunk egy Igazán jó Pókember filmet... aztán jött EZ. A Csodálatos Pókember 2 elkövette azt amit az elsõ széria elsõ része, és azt is amit a harmadik. Érdektelen, semmilyen fõgonoszok, és megsemmisítik a Rhino, az Elektro és a Zöld Manó "mítoszokat", utóbbit már másodszorra és ezúttal még durvábban, mint egykoron. Harmadjára szúrtak ki a Pókemberrel... :(

ez az a széria ami úgy válik emlékezetessé hogy végig tart egy közepes szintet.... az (én általam látott) eddigi öt film tudta ezt a szintet tartani, és ez már nem kis szó egy ehhez hasonló szériánál

köszi :D

előzmény: Olórin (#43)

Az Agents of S.H.I.E.L.D. mikor játszódik? Azt hallottam hogy a Tél katonája után közvetlenül....

2014-04-01 22:28:16 Man of Steel (2013) / Az acélember slipknot (4) #378

Mint utóbb kiderült, a cinestar weboldala árpilis 1.-i tréfának szánta!!!... :S

előzmény: slipknot (#375)

2014-04-01 18:54:46 Man of Steel (2013) / Az acélember slipknot (4) #377

jaa! neeem! az jónak igérkezik, de a DC univerzum valahogy jobban érdekel...

előzmény: flake (#376)

2014-04-01 18:26:57 Man of Steel (2013) / Az acélember slipknot (4) #375

Nem is biztos hogy meg akarjátok találni... :(
http://cinestar.hu/cikk/edward-cullen-lesz-nightwing

2014-04-01 16:15:29 Man of Steel (2013) / Az acélember slipknot (4) #372

Én nem akarok trágárkodni... nem akarok előre ítéletet hozni de..... amit ma nyílvánosságra hoztak a filmel kapcsolatban..... Ha valaha lesz olyan hogy sz*rból várat építeni... :D

2014-04-01 00:08:48 Madhouse (2004) / Őrültekháza slipknot (4) #6

Jó nagy adag Ragyogás feeling, egy kis Harcosok Klubja hatással és Péntek 13 fináléval megfűszerezve... nekem kifejezetten átjött....

2014-02-18 04:48:04 Megdönteni Hajnal Tímeát (2014) slipknot (?) #10

én teljesen egyet értek Proxyi-val, taszít ez a filmcím, ezért néztem be a fórumba. lehet hogy jó a film, a kritikák alapján biztosan van benne valami kedvelhető, de a cím akkor is túlontúl "alpári" és ez hazánk filmiparát minősíti.... (bár azt nem kell már leminősíteni)

előzmény: Proxyi (#4)

2014-02-12 17:46:29 Man of Steel (2013) / Az acélember slipknot (4) #367

jogos amiket leírtál de a dc-nek még azért is nehéz a dolga mert a marvel a maga nemében egy nagyon jó, direkt szürreálís, maximalista világot hozott létre, epikus, már-már varázslatos univerzumot. a dc pedig így egy nagyon keskeny ösvényre szorult... ha hasonlót alkot akkor utánozza a marvelt, ha túl realisztikus akkor eltűnik az epic hangulat és valljuk be.... Superman epic hangulat nélkül...... marad a kissé sötét, minimalista, varázslat nélküli -de azért heroikus- megközelítés lehetősége.... ebbő a szempontból a Dark Knight trilógia, az Arrow sorozat és a Man of Steel megállja a helyét.....

előzmény: Dynast Grausherra (#366)

2014-02-11 21:07:17 Godzilla (2014) slipknot (4) #9

rákontrázok..... a plakátja jobb mint az a film :D

előzmény: sartana (#8)

2014-02-11 04:50:44 Godzilla (2014) slipknot (4) #5

beb*szna ha rosszabb lenne :D

előzmény: Korben (#4)

2014-02-09 12:14:56 Man of Steel (2013) / Az acélember slipknot (4) #361

véleményem szerint.... persze ez is csak egy vélemény... Eisenberg nem rosz színész, de én ránézek és az jön le hogy egy nemi identitászavarokkal küzdő 16 éves nem pedig egy magas egzisztencialitással megáldott szociopata bűnözőseni iparmágnás..... persze lehet hogy tévedek..... de amíg nem látom a fimet addig nem merek bizakodni...

2014-02-09 02:50:16 Man of Steel (2013) / Az acélember slipknot (4) #357

kifejezetten jó filmnek találtam, örülök hogy a dc ezzel nyitotta meg a filmes univerzumát, annak is nagyon örülök hogy az egész Arrow sorozatot és az abból kiinduló Flash sorozatot is beleszövik a szálba, amikor kiderült hogy a folytatásban Batman is feltűnik hatalmas reményekkel tekintettem a dc jövőjébe.... mára ezt sikerült eloszlatni a rémhírekkel!!! először kiderült hogy Batman Affleck lesz, lesokkoltam de úgy voltam vele, hátha kihoznak belőle valamit, majd jöttek itt a Justin Bieber-es ilyesztegetéssel, gondoltam hogy kamu, később beharangozták hogy lesz benne Wonder Woman, kicsit eröltetettnek találtam egy akár két és fél órás filmben is a három szuperhőst, (pontosabban egy Igazság Ligája ELŐZMÉNYfilmbe, aminek az lenne a lényege hogy szépen LASSAN felvezesse a hősöket), aztán kiderült hogy Gal Gadot lesz Wonder W., hát jó, nézzünk utána hogy ki az (nem láttam egyetlen filmjét sem), hát egy 45 kg-os nő a HALÁLOS IRAMBAN franchise-ből..... itt már kezdtem elveszíteni a reményt és most..... Eisenberg lesz Luthor...... ha ebből sikerül jó filmet kihozni akkor szobrot emeltetek Snyder-nek..... itt már az sem lenne sokkal rosszabb ha tényleg szerepelne benne Bieber...

2014-02-04 07:40:33 Álom.net (2009) slipknot (1) #344

o.o

előzmény: paksiendre (#340)

a jó és ZSENIÁLIS xdxd osztályzatokat én annyira nem értem..... vannak twilight rajongók akik elhiszik magukról hogy kritikai érzékük van a filmekhez? :D

2014-02-03 14:37:33 The To Do List (2013) / Kamatylista slipknot (1) #2

a film főhőse egy k*rva.... könyörgöm ez nem durva egy kicsit?

ha már valamit úgy reklámoznak hogy "ennek" meg "annak" a készitőitől akkor mindig rosszabbra kell számítani :)

mit vártatok egy filmtől amit úgy reklámoznak hogy: az unserworld producereitől?

2014-01-26 19:48:08 Melancholia (2011) / Melankólia slipknot (5) #50

két hónap távlatából eljutottam arra a szintre hogy kiment belőlem a mérhetetlen unalom-hatás, elfelejtve a film élvez-néz-hetetlenségét újraértékelem korábbi irományomat és sikeresen megadom a pontszámot amit megérdemel ez a mérhetetlenül unalmas, undorítóan semmilyen alkotás! egyszerűen zseniális!

2014-01-26 10:56:27 Die Welle (2008) / A hullám slipknot (4) #36

ekkora hatást nagyon régóta nem éreztem film megtekintése után! a film maga lehetett volna jobb de a hangulat akkorát üt hogy az hihetetlen! a film teljesen megváltoztatta a politikai nézeteimet!

2014-01-18 08:52:45 Naboer (2005) / A szomszéd slipknot (5) #6

zseniális film! témájában űbereli a Harcosok Klubját!

2013-12-24 06:52:21 Batman (1989) / Batman - A denevérember slipknot (4) #168

az-az igazság hogy engem kisgyermekként három dolog kötött a Batman-hez. egy felvett videókazetta a Mindörökké Batman-nel amit akkor még imádtam, egy másik kazetta az HBO-ról (bolondos dallamok :D ) amin a Batman Visszatér előzetese is rajta volt és láttam az előzetesen hogy ez nekem nagyon bejönne, meg a vágy hogy megnézhessem a Batman & Robin-t mert a képek alapján nagyon jónak tünt! valahogy az 1989-es eredetiig sosem jutottam el, közben leadták a Batman és Robint ami hatalmas csalódás volt már kicsinek és itt lezártam a Batman-t! 2006-ban vettem rá magam hogy nézzem meg a Batman Begins-t ami orbitálisan tetszett, de akkor még azt hittem hogy az előzmény így hamarosan beszereztem az ominózus eredetit és nem jött át! Joker és Batman közös eredettörténete és a komolytalan (Nolan-hez képest) beállítás élvezhetetlenné tette számomra. Később jöttek a folytatások, mostanában rávettem magam hogy megnézzem a Batman Visszatért is ami meg annyira bejött hogy meg kellett néznem az 1989-est is, sokkal jobb mint emlékeztem, csak el kell vonatkoztatni Nolan trilógiájától, nyilván nem ér fel vele, Joker és Batman közös eredete pedig végülis ebben az olvasatban még elvoselhető! a színészi játék, a zene és a díszletek ugyancsak nagyszerű (színészi játékból főleg Jack Nicholson-é). bár a Batman Visszatér sokkal sötétebb és hangulatosabb de ez a film sokkal jobb mint amilyenre emlékeztem!

2013-12-23 21:55:45 Dracula 2000 (2000) / Drakula 2000 slipknot (2) #2

dehogynem! Jeri Ryan külseje :D

előzmény: [: Azuroo andrew :] (#1)

egyet kell értsek az előttem szólóval! az eleje hatalmas aztán a végére ellaposodik, a legvége pedig szirup ami talán nem kellett volna, gyenge 4-es!

először az egész film egy buta de szórakoztató katyvasznak tűnt, aztán egy-kettőre eloszlatott mindent, a film horrorból indít, romantikus filmbe aztán paródiába megy át de a végén minden lebomlik és ami marad az nem más mint a színtiszta művésziség drámai mivolta. a film utolsó fél órája mutatja meg mekkora érték rejtőzik az első egy és negyedórában is. átlagfilmként kezeltem de a végére felkerült a toplistámra!!!

2013-11-23 12:44:30 Melancholia (2011) / Melankólia slipknot (5) #49

egyszerűen képtelen vagyok értékelni ezt a filmet. filmművészeti szempontból egyértelműen zseniális, von Trier minden apró részletre odafigyelt, nagyszerű látvány, kíváló színészek, tökéletes mű, hibátlan anti-blockbuster. azonban a film élvezhetetlen, 5 perc után depressziós vagyok tőle és tudom hogy ez a rendező célja, és ment is (az Antikrisztus esetében) itt azonban társul a mérhetetlen unalommal, a filmben jószerével semmi (DE SEMMI!) nem történik. a film annyira jó, annyira művészi hogy képtelen lennék zseniálisnál lejjebb értékelni, de szándékos vontatottsága miatt egyszerűen nézhetetlen. ez a film kifogott rajtam, valószínűleg sosem fog tőlem osztályzatot kapni.... ezt is megéltük

2013-11-19 17:55:28 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] slipknot #19320

a Cinestar-os Alteron véleményét érdemes meghallgatni:
http://www.youtube.com/watch?v=XHPRTUHBfq0

--
Áthelyezve a(z) Man of Steel topikból.

2013-11-11 00:02:18 Man of Steel (2013) / Az acélember slipknot (4) #347

Nagyon lehúzzátok ezt a filmet, és alul aposztrofáljátok szegény Snydert! :d a legnagyobb baj ezzel hogy nem méltó a Sötét Lovag trilódiához, pedig mindenki azt várta és.... na bumm, nem lett olyan, dehát ez van. attól ez a film még egy korrekt, néha ellaposodó, de összeségében egészen nézhető képregényfilm.

basszus mennyire igazad van :D! nekem ez fel se tünt, de így belegondolva teljes mértékben egyetértek!

előzmény: kiDDny (#43)

nekem egyetlen egy dolog tünt fel a filmben: a Bateman-ból ha elvesszük az e-t akkor Batman lesz :D- na jó a viccet félretéve szerintem egy igen érdekes film, aminek semmi értelme nem lenne ha a végére nem hagyná az emberben a kérdéseket, de így meg hiányérzetünk van..... vajon Batman tényleg megölte azokat az embereket.... vagy nem? és ha ez lehetséges vajon hány ilyen szaladgáll az utcákon? :d

....nekem jobban tetszik mint az első :)

2013-10-23 09:59:21 Man of Steel (2013) / Az acélember slipknot (4) #311

enyhe (!) hiányérzet dúl bennem. amikor elkezdtem nézni a filmet még nagyon is tetszett, szépen elmeséli Krypton történetét, ez vitathatatlan, aztán megkapjuk Clark Kent szerény kis életét amiből nagyon-nagyon hírtelen már egy köpenyes hős lesz, olyan hírtelen hogy az már-már zavaró. egyik pillanatban egy jószívű, de magatehetetlen különc, aztán meg már rajta van az ominózus ruházat és a hóban röpköd, aztán megjelenik Zod és mindent felborít egy szempillantás alatt, végül az utolsó fél órára minden helyrebillen és egy izgalmas, epikus harcot láthatunk, aztán hírtelen vége... a látvány nagyon rendben, helyenként már túlzás is, a hangulat viszont hiányos, hiányzik belőle a beígért sötétség és a Superman-től elvárt epic-hangulat sem teljes, persze lehet én vártam túl sokat a filmtől, tény hogy egy SUPERMAN-nel nehéz teljesíteni az elvárásokat, nehezebb mint egy bosszúállókkal vagy egy pókemberrel, de ha Batmannel sikerült, ezzel sem kéne sokkal nehezebbnek lennie. gyenge 4-es, és nagyon remélem hogy a folytatás betölti az űrt, és itt sajna nem arra gondolok amit a Krypton hagyott maga után.

2013-10-23 08:59:54 Indul a bakterház (1980) slipknot (1) #23

körülbelül a magyar filmek humorszintje a mr. bean-éhez hasonló, semmi valódi humor, csak balf*szkodás a szerencsétlen szereplők részéről és ez a film az egyik legfőbb példája ennek (nah meg az ominózus üvegtigris saga), és nem azt mondtam hogy nincs olyan magyar film, csak azt hogy kevés! és az hogy az indul a bakterház az egyik legviccesebb magyar film, az sajnos nem igazán dícséret..... ha a Kontroll és az Argo nem létezne akkor a TÖRTÉNELEM LEGJOBB MAGYAR FILMJE kifejezés sem lenne dícséret!

2013-10-22 18:38:09 Indul a bakterház (1980) slipknot (1) #21

öhm..... a nagy magyar kultuszfilm..... szerintem a kultuszfilmnek nem az a lényege hogy nincs igazán története hanem hogy az amúgy unalmas párbeszédeket a nagyszerű színészi játék élvezetessé teszi.... éppen ezért bukik hatalmasat a műfaj képviselőinek nagy része.... ahogy ez a förmedvény is..... szerintem ez az a film ami oda taszította a magyar filmipart ahol tart... senki meg sem próbál (vagyis kevesen) valami olyasmit alkotni ami ne vígjáték lenne, és azok sem a valódi poénokra építenek hanmem a szereplők szerencsétlenkedéseire..... az angol humor meg angol, magyarország pedig nem fog egy mr beant szülni hiába próbál. :( köszönjül Indul a bakterház