slipknot

Tapasztalat: 1218 film
Kompetencia: 10 film
Súly: 1468
Regisztráció: 2008. december 7. (15 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 2 user

Kedvencek

Rendezők: John Carpenter, Quentin Tarantino, Sam Raimi, Wes Craven, Zack Snyder
Műfajok: fantasy, horror

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1991
Lakhely: Pusztavacs

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Only Lovers Left Alive
Halhatatlan szeretők
3 2024-03-18 4,0
(387)
Låt den rätte komma in
Engedj be!
4 2024-03-18 4,0
(789)
Der Fuchs
A róka
4 2024-03-15 ?
(4)
El laberinto del fauno
A faun labirintusa
5 2024-03-14 4,3
(1339)
Fracture
Törés
4 2024-03-11 3,6
(737)
Dune: Part Two
Dűne: Második rész
5 2024-03-10 4,3
(177)
Village of the Damned
Elátkozottak faluja
4 2024-03-07 4,1
(88)
Village of the Damned
Elátkozottak faluja
3 2024-03-07 2,7
(132)
House of Wax
Viasztestek
3 2024-03-01 2,7
(462)
The Book of Boba Fett
Boba Fett könyve
4 2024-02-26 3,2
(34)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

A nagy elődhöz (Sikoly) természetesen nem ér fel, de ha már azt rongyosra nézted, és valami nagyon hasonlót szeretnél, és nem riaszt vissza a gyengébb kivitelezés, akkor ez remek szórakozás lehet.

2024-01-07 03:38:29 The Haunting (1999) / Az átok slipknot (2) #7

Ugyanebben az évben készült el William Castle Ház a Kísértet-hegyen című filmjének remake-je is. Abban reménykedtem, hogy ahhoz hasonlóan ez a film is némileg gyengébb a korábbi verziójánál, de a '90-es évek hangulatelemeinek köszönhetően szórakoztató és szerethető lesz. Hát nem. Nem csupán a korábbi mű minden pozitívumát, de a '90-es évek atmoszféráját és stílusjegyeit is teljesen mellőzi. Szóval nem csupán rosszabb, mint a '63-as film, de közel negyven év különbsége ellenére, unalmasabb is. Flanagan minisorozatának meg a cipőjét sem köthetné be...

Szerintem az Avatar azért lett sikeres, mert a maga idejében látvány szempontjából felülmúlt majdnem mindent. Ezt szerintem senki nem vitatja. A Halálos iramban első pár része megszólított egy közösséget, amit addig nagyon kevés film, utána meg hagyományos akciófilmek lettek de Hollywood legsikeresebb színészei közül kettőt is felsorakoztatott. A Marvel és a DC pedig több évtizedes gyökerekkel rendelkeznek, és vagy olyan karaktereket hoznak el, akiknek hatalmas a rajongótábora, vagy olyanokat, akiket sokan régóta szívesen látnának nagyvásznon. Ennek ellenére ezeknek a filmeknek legalább a háromnegyede nem feltétlenül jobb, mint a Rebel Moon, SŐT, többségük ezt a szintet sem hozza, mert itt legalább a lelkesedés látszott, amit szerintem Snydertől sosem lehet elvitatni.
Ne érts félre, nem támadni akarom ezt a filmet. De a mozifilmek összességében nézve ma már a fasorban sincsenek a sorozatokhoz képest, és ha Snyder ezt minisorozatként csinálja meg, akkor lett volna ideje kibontani ezeket a karaktereket és sokkal-sokkal jobb lehetett volna.
Ugyanakkor valószínűleg a folytatásra tartogatják a puskaport, szóval nem temetem én ezt egyáltalán.

előzmény: Gasz András (#4)

Visszaolvasva a régi kommentjeimet, néha szégyenkezem mennyire szektás tudtam lenni itt-ott. No nem azért, mert szeretem ezt a filmet, hiszen minden hibájával együtt továbbra is szeretem, sőt még mindig úgy látom, hogy sok "hibája" egyáltalán nem annyira hiba, mint azt sokan gondolják, de ez a film már egy ilyen dolog marad. Néhányan nem szeretik, mások számára kifejezetten kedvenc. Teljesen rendben van ez így, kellenek a megisztó alkotások is.
De hogy milyen hisztivel tudtam előadni a véleményemet, ha valaki más nem úgy látta, vagy esetleg más szemszögből nézte, az elképesztő.

Megpróbálom a Zack Snyder iránti elfogult rajongásomat a háttérbe szorítani.
Kezdeném azzal, hogy ez a film egy űropera és űrwestern kliséhalmaz. Csapágyasra járatott alapvetés és fantasy-kból meg westernekből összeollózott panelszereplők elegye.
Az, hogy egy Snyder-filmbe kiváló a látvány, elképesztően epikus a tálalás, és olyan stílust ad a szereplőknek, hogy egész egyszerűen mindegyikük eszement király, az egy dolog, itt KEZDŐDIK egy Snyder alkotás, ez az alap.
Mindazonáltal a Rebel Moon egyértelműen Zack Snyder jutalomjátéka. Persze a Watchmen volt minden szempontból a csúcs, a zombifilmek a saját kis szerelem-gyermekei, az Acélember-Batman v Superman-Igazság Ligája trilógia pedig egy szerelmeslevél volt a képregényrajongóknak, de a Rebel Moon az, ahol őt nem köti semmi ahhoz, hogy ne engedje el magát. Ennek ellenére úgy érzem, hogy Snyder most egy picit hátralépett. Lassítás ugyan van bőven, de elmaradnak a bibliai utalások, a hangzatos mondatok közé szőtt mély gondolatok, és a pátoszosság is.
De az, hogy ez mennyire probléma, majd a folytatásban fog kiderülni. Lehet, hogy a Rebel Moon-t egy teljesen más irányba akarja vinni, de az is lehet, hogy ezek és egy erős alap nélkül, amit adaptálni tud, igazából ennyi van Zack Snyder-ben. Mindenesetre nekem hiányoztak ezek a dolgok. És hiányzik a filmből a depresszív hangvétel is, ami szerintem nagyon feldobta volna.
Ugyanakkor végig jól szórakoztam a filmen és úgy ment el a két órás játékidő, hogy észre se vettem, és a végén az volt bennem, hogy nézném még. Emellett egy első fejezet feladatát tökéletesen teljesítette: rohadtul érdekel ez a világ és minden olyan részlete, működése, történelmi háttere, stb., amiről itt még nem esett szó. Mindenképpen újra akarom nézni mihamarabb, de nagyon remélem, hogy a befejezés már többet fog mutatni. És az ég szerelmére, 2023 van, nehogymár egy űreposz akármelyik fejezete rövidebb legyen 2 és fél óránál? Mi ez a játékidő???
Na mindegy.
Ha nem Snyder rendezte volna igazából minden klisés eleme ellenére vágnám rá a négyest, de tőle ennél többet várok.

Egy olyan listán jött velem szembe, ami a kevés, az eredetinél jobban sikerült remake-eket méltatta. Egyáltalán nem vagyok ebben biztos, de igazán rosszabbnak se mondanám. Egyik változat sem öregedett túl szerencsésen, így korának báját és hibáit is magán viseli, de William Castle filmje ezzel együtt is az '50-es évek egyik legfontosabbja, míg a remake csak egy a '90-es évek végi/2000-es évek eleji horrorok között. Ugyanakkor szerintem szerencsés, hogy a remake-et nem korábban, hanem most láttam, mert épp annyira idős, hogy az időszakra jellemző stílusjegyek nosztalgikusan hassanak rám, így tudtam igazán szeretni.

2023-12-13 23:27:32 Blue Beetle (2023) / Kék Bogár slipknot (3) #6

Átlagos megszokott szuperhősös családi vígjáték, ugyanaz amit a Marvel csinál már vagy másfél évtizede, és pontosan ugyanolyan, mint az összes Vasember, Hangya, Thor, és barátaik. Nagy kár, hogy a DC is ezt a formulát követi már egy ideje. Snyder és az ő vízíójának elengedése a stúdió legnagyobb hibája volt, amit szuperhősös filmekkel foglalkozó stúdió elkövethet. Nagyon remélem, hogy Gunn lesz annyira tökös, hogy egészen más irányba terelje az egészet.

2023-10-16 10:40:41 The Crow (1994) / A holló slipknot (5) #66

Amikor annakidején megnéztem, úgy gondoltam, csak EGY iszonyatosan eltalált bosszúfilm, amit az elképesztő atmoszféra és a misztikum húz a többi fölé. Most, hogy megnéztem a műfaj alfájának és omegájának számító 2003-as Oldboy-t, megerősödött bennem, hogy számomra a Holló A bosszúfilm, és hogy a műfajban mennyivel jobban számít a hangulatteremtés és a főhős dühének prezentálása, mint a csavaros történet.

2023-10-16 03:27:01 Oldeuboi (2003) / Oldboy slipknot (4) #116

Nem az első próbálkozásom a dél-kóreai filmművészettel, de lassan feladom. A japán, a francia, vagy a skandináv filmek hangulata teljesen át tud jönni, de a dél-kóreai egyáltalán nem. Egyszerűen nem visz el, nem tudok rá odafigyelni. A film végi csavar miatt 4-es, mert az tényleg zseniális, de vissza kellett tekernem, hogy megértsem, mert annyira nem kötött le.

2023-10-10 01:57:02 Madhouse (2004) / Őrültekháza slipknot (4) #7

Sok film amit fiatalabb koromban láttam, mára sokat kopott. Ez nem, és továbbra sem értem miért ilyen alulértékelt. Nem tudom, hogy a rendező mennyire merített az egy évvel korábban megjelenő Vihar Sziget című regényből, de hogy a könyvből készült 2010-es adaptációhoz Scorsese merített ebből a filmből ötleteket a megvalósításhoz, abban majdnem biztos vagyok. Persze lehet, hogy nem, de az nagyon fura véletlen lenne.

előzmény: slipknot (#6)

Összes komment...