Killjoy

Tapasztalat: 7958 film
Kompetencia: 6 film
Súly: 8108
Regisztráció: 2008. november 9. (9 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 57 user

Bemutatkozás

Jelenleg egy kiskunhalasi középiskolában tanítok, de eredendően mérnök-informatikusként végeztem és dolgoztam is évekig Veszprém környékén. A szabadidőm túlnyomó részében vagy filmet/sorozatot nézek, olvasok vagy a számítógépet nyúzom.

Amíg anyagi és egyéb helyzetem megengedte, megszállottan gyűjtöttem a DVD-ket. Néhány év alatt több, mint 2000 filmet, rajzfilmet és sorozatot szedtem össze. (Amiből kb. a fele egy rakás szemét, de legalább olcsók voltak :) Volt, hogy végig jártam egy fél országot átszelő utazás során az összes útba eső nagyáruházat és vadásztam a leárazásokra. Így lett enyém sok akciós és félreárazott film közt pl. a Holló díszkiadása 199 Ft-ért. Sajnos ma már nem engedhetem meg magamnak a számolatlan filmvásárlást, de ma is imádom a filmeket és mindent igyekszem megnézni, amihez hozzá tudok férni. Jelenlegi filmes szívem csücske projektemről itt olvashatsz bővebben: https://www.facebook.com/gyerevelunkmoziba/

A filmek mellett nagy szerelmem még a KÖNYVTÁR, csupa nagybetűvel. Középiskolás koromban egyszer a gimi öreg könyvtáros bácsija bevitt bennünket a hátsó irodába, és kinyitotta a páncélszekrényt, ahol többek közt egy első kiadású, dedikált Széchenyi könyv is pihent. Ezt 15 évesen a kezembe foghattam és az addigi hatalmas könyvszeretetem hatványozottan elragadott.

Harmadik nagy szerelem a képregények. Évekig voltam hobby-honosító a Hálózsák Képregények oldalon és mind a mai napig próbálom terjeszteni azt a gondolatot, hogy a képregények nem csak kívülre húzott alsónadrágban feszítő szuperhősökről szólnak, hanem sokszor sokkal mélyebb és komolyabb mondanivalójuk is van, csak merni kell belekezdeni egy-egy érdekesebb mű olvasásába. (Ajánlom kezdetnek a magyarul is megjelent Usagi Yojimbo, Sandman, Watchmen és Maus című darabokat!)

És végül a szakmából adódó szerelem: a számítógépek és az internet világa. 1986-ban tévedtem be a kiskunhalasi Úttörő Házba egy számítógépes szakkörre. Mai szemmel nézve sok értelme nem volt, főleg játszottunk, de sokszor mondom azt, hogy én akkor leültem a gép elé, és azóta sem álltam fel.

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Ang Lee, Billy Wilder, Christopher Nolan, David Fincher, Miyazaki Hayao, Peter Jackson, Wolfgang Petersen
Színészek: Audrey Hepburn, Bill Murray, Keira Knightley, Robert De Niro, Robert Downey Jr., Tom Hanks
Műfajok: harcművészeti film, musical, vígjáték

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1975
Lakhely: Kiskunhalas

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Love, Simon
Kszi, Simon
4 2018-06-24 3,5
(60)
The Space Between Us
Közöttünk az űr
3 2018-06-05 2,8
(58)
Chugyeogja
Az üldöző
5 2018-05-21 4,3
(220)
The Commuter
The Commuter - Nincs kiszállás
3 2018-05-13 2,9
(109)
The Letter Writer
A levélíró
5 2018-05-12 ?
(3)
The Foreigner
Az idegen
3 2018-05-12 3,5
(92)
Don't Talk to Irene
Ne beszélj Irene-nal!
4 2018-05-12 ?
(9)
Jigsaw
Fűrész: Újra játékban
3 2018-05-12 2,5
(96)
Curve
Kanyar
4 2018-05-12 3,2
(19)
Annihilation
Expedíció
4 2018-03-17 3,6
(312)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2018-06-24 10:22:42 Love, Simon (2018) / Kszi, Simon Killjoy (4) #17

Dió véleményével kell, hogy egyetértsek. A vége nálam is kiverte a biztosítékot. Egy nagyon szerethető film, szerethető karakterekkel, érthető, ha nem is helyeselhető motivációkkal, de a végén, amikor a két srácból gyakorlatilag bazári majmot csinálnak és ott tapsikol az egész suli, olyan hiteltelenné tette számomra az egész addig szépen felépített történetet, hogy rémes. Ennek ellenére így is kiemelkedő a sok tré tinisztori között, de sajnálom, hogy ennyire elszúrták a befejezést.

https://kritikustomeg.org/film/61972/playing-it-cool-2014

A film magyar címe: A szerelem markában

Non stop 2 néhol iszonyatosan mű CGI-jal. Egyszer nézhető.

Hát ezt most megkönnyeztem. Nagyon szép történet volt és különösen elgondolkodtatóvá tette a végén az ajánlás, mert a Sam-et játszó Bernie Diamond már nem érhette meg a bemutatót.

DE MIÉÉÉÉRT??? Azt hittem, hogy ahogy Ridley Scott megalázta a teljes Alien franchise-t a Covenant-tel, az felülmúlhatatlan, erre itt a Pitch Perfect 3, és úgy a földbe állítja az eddigi szintet, hogy ehhez képest Karthago sóval való bevetése egy Greenpeace akciónak tűnik... Se a dalok, se a humor, se a cukiságfaktor... SEMMI, ami azért eddig úgy ahogy, de megvolt. Az első rész dalaiból ma is emlékszem többre, a második részből is párra, de ebből már most semmi! Nem hittem, hogy valaha ezt mondom egy Pitch Perfect filmre, de ez KIB...OTT SZ.R lett!

2018-05-12 17:41:28 The Foreigner (2017) / Az idegen Killjoy (3) #9

Két nagy öreg egy filmben... Jutalomjáték... Az a Martin Campbell rendezte, aki az utóbbi idők egyik legjobb Bond-filmjét is csinálta... Ezek a gondolatok jártak a film előtt a fejemben. És az, hogy ilyen felállás mellett mi csúszhatna félre?

Most így a film után azt kell mondjam: KB. MINDEN. Sajnos még az is erős túlzás, hogy tisztes iparosmunka lenne. Nem nézhetetlen, csak egyszerűen nem jó. Pedig hány példa van rá, hogy idősödő színészekkel is lehet jó akció-thrillert készíteni. De a The Foreigner nem ezek közé tartozik. Jackie Chen már csak árnyéka régi mivoltának (bár még így is simán szétrúg jópár segget), de az igazán fájdalmas nekem Brosnan totál súlytalan alakítása. Vagy lehet, hogy csak a forgatókönyv és a rendező kötötte meg ennyire őket, de én nagyon nem éreztem egyikükben sem a tüzet.

2018-05-12 17:35:24 A vizsga (2011) Killjoy (4) #30

Nagyon jól összerakott, feszült film, ami az '56-os forradalom utáni évben játszódik és az ÁVO-ban végrehajtott "vizsgáztatás" a téma, melyben szinte senki nem tudja, hogy ki kit is figyel meg. Mindezt remek szereplőgárdával és egy izgalmas forgatókönyvvel. Tudom, hogy a kommunizmus árnyoldalairól készült filmekkel is kezd tele lenni a padlás, de ez a film határozottan a jobbak közül való.

Valaki a YouTube-ra készített egy "vágott verziót", amiben pár logikai bakit egész szépen kijavított pár vágással. Talán érdemesebb azt a verziót bepróbálni, főleg azoknak, akiket tud olyan zavarni, hogy a második emeleti lakáshoz lefelé és felfelé is legalább négy emeletnyit kell lépcsőzni :D

Derült égből teljesen váratlanul egy kis feelgood indie film... Végig mosolyogtam és úgy elrepült ez a 80 perc, hogy szinte fel sem tűnt. Irene for President!

Amikor a hetedik résszel lezárták, körbe ért a történet. Minden szálat elvarrtak, így nem nagyon tudtam elképzelni, hogy hogy a fenébe fogják folytatni, pláne, hogy a szereplőgárdában ott van maga Jigsaw is... Az ötletesség, a frissesség, ami anno az eredetit jellemezte, már rég a múlté, nem is vártam nagy meglepetést. Ehhez képest viszont egész jól meg lettek kutyulva a szálak. A baj talán ott van, hogy hiába is kapunk félrevezető szálakat és hiába is igyekeznek az erdőbe vinni bennünket a készítők, mert egy rutinos Fűrész néző már tudja, hogy milyen szemmel keresse a csavart. Így a végső meglepetés már nem üt akkorát, és aki látta az előző részeket, az sejtheti, hogy hova fog az egész kifutni, de abban teljes mértékig biztos vagyok, hogy a témára fogékony új nézőknek kellemes másfél órát fog adni a Jigsaw. A régi motorosoknak meg... a goreból elég rendesen visszavettek, főleg az utolsó részekhez képest, itt sokkal többször fordul el diszkréten a kamera az utolsó pillanatban. Persze így is kapunk brutális csonkításokat, de egy edzett Fűrész-fan keveselni fogja szerintem. Azért egyszer érdemes bepróbálni azoknak is, akik az első hét részből esetleg kimaradtak. Bár azok pótlását egy teljes darával ajánlom, mert amikor a hetedik rész kijött, és egyben megnéztem két nap alatt a teljes sorozatot, egészen más képet adott, hogy átláttam az akár egymástól távolabbi részek közötti összefüggéseket is!

2018-05-12 17:28:32 Curve (2015) / Kanyar Killjoy (4) #1

Meglepő irányba vitték el a történetet, de nagyon tetszett, hogy nem a százkilencvenkettedik macska-egér játékot kaptam a vadonban, miközben nagyon jól vegyítették a stílusokat. Voltak itt a klasszikus stoppos thrillereket idéző pillanatok, a 127 órát idéző túlélő rész, kicsit kifordítva a redneck horrorok világa és természetesen klasszikus "final girl" rész is a "tök logikus" emeletre meneküléssel :)

Én még talán belevettem volna egy kis igazi bosszú filmes befejezést is, de ennyire már nem voltak bátrak a készítők :) Azért így is egy kellemesen feszült és abszolút nem elnyújtott horror elemekkel tűzdelt thrillert kaptam, ami teljesen vállalható film lett.

Összes komment...