Killjoy

Tapasztalat: 7712 film
Kompetencia: 1 film
Súly: 7737
Regisztráció: 2008. november 9. (8 év, 5 hónap)
Kedvencnek jelölték: 51 user

Bemutatkozás

Jelenleg egy kiskunhalasi középiskolában tanítok, de eredendően mérnök-informatikusként végeztem és dolgoztam is évekig Veszprém környékén. A szabadidőm túlnyomó részében vagy filmet/sorozatot nézek, olvasok vagy a számítógépet nyúzom.

Amíg anyagi és egyéb helyzetem megengedte, megszállottan gyűjtöttem a DVD-ket. Néhány év alatt több, mint 2000 filmet, rajzfilmet és sorozatot szedtem össze. (Amiből kb. a fele egy rakás szemét, de legalább olcsók voltak :) Volt, hogy végig jártam egy fél országot átszelő utazás során az összes útba eső nagyáruházat és vadásztam a leárazásokra. Így lett enyém sok akciós és félreárazott film közt pl. a Holló díszkiadása 199 Ft-ért. Sajnos ma már nem engedhetem meg magamnak a számolatlan filmvásárlást, de ma is imádom a filmeket és mindent igyekszem megnézni, amihez hozzá tudok férni. Jelenlegi filmes szívem csücske projektemről itt olvashatsz bővebben: https://www.facebook.com/gyerevelunkmoziba/

A filmek mellett nagy szerelmem még a KÖNYVTÁR, csupa nagybetűvel. Középiskolás koromban egyszer a gimi öreg könyvtáros bácsija bevitt bennünket a hátsó irodába, és kinyitotta a páncélszekrényt, ahol többek közt egy első kiadású, dedikált Széchenyi könyv is pihent. Ezt 15 évesen a kezembe foghattam és az addigi hatalmas könyvszeretetem hatványozottan elragadott.

Harmadik nagy szerelem a képregények. Évekig voltam hobby-honosító a Hálózsák Képregények oldalon és mind a mai napig próbálom terjeszteni azt a gondolatot, hogy a képregények nem csak kívülre húzott alsónadrágban feszítő szuperhősökről szólnak, hanem sokszor sokkal mélyebb és komolyabb mondanivalójuk is van, csak merni kell belekezdeni egy-egy érdekesebb mű olvasásába. (Ajánlom kezdetnek a magyarul is megjelent Usagi Yojimbo, Sandman, Watchmen és Maus című darabokat!)

És végül a szakmából adódó szerelem: a számítógépek és az internet világa. 1986-ban tévedtem be a kiskunhalasi Úttörő Házba egy számítógépes szakkörre. Mai szemmel nézve sok értelme nem volt, főleg játszottunk, de sokszor mondom azt, hogy én akkor leültem a gép elé, és azóta sem álltam fel.

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Ang Lee, Billy Wilder, Christopher Nolan, David Fincher, Miyazaki Hayao, Peter Jackson, Wolfgang Petersen
Színészek: Audrey Hepburn, Bill Murray, Keira Knightley, Robert De Niro, Robert Downey Jr., Tom Hanks
Műfajok: harcművészeti film, musical, vígjáték

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1975
Lakhely: Kiskunhalas

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Hurok
 
4 2017-01-09 3,4
(155)
Timber the Treasure Dog
Timber, a kincskereső csodakutya
3 2017-01-01 ?
(3)
Lego DC Comics Superheroes: Justice League - Gotham City Breakout
Lego: Az Igazság Ligája: Batman és Halálcsapás
3 2017-01-01 ?
(4)
DC Super Hero Girls: Hero of the Year
 
3 2017-01-01 ?
(4)
In the Name of Ben-Hur
Ben-Hur nevében
1 2017-01-01 ?
(5)
Bödőcs Londonban
 
4 2017-01-01 3,9
(11)
Anne of Green Gables
Anne otthonra talál
2 2017-01-01 ?
(4)
Partizánok
 
3 2017-01-01 3,0
(11)
Barbie: Star Light Adventure
Barbie: Csillagok között
3 2017-01-01 ?
(5)
Batman Unlimited: Mechs vs. Mutants
Batman határtalanul - Robotok a mutánsok ellen
3 2017-01-01 ?
(8)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-02-27 23:50:45 Mindenki (2015) / Sing Killjoy (5) #126

Az elmúlt hetekben többször, több csoporttal is megnéztem a suliban. És megnézték kollégák is. Mindenkinek egy kicsit más jelentett a film. A diákok nagy része úgy állt fel, hogy tudna kapásból két-három tanárt mondani a saját életéből, akiktől megkapták, pl. hogy "ne is erőlködj, te nem vagy elég jó egy matek versenyre". A kollégák közt viszont inkább az "el lehet menni..." rész verte ki a biztosítékot általában, az abban megbújó nagyon durva terror miatt.

2017-01-06 19:26:28 The Great Wall (2016) / A nagy fal Killjoy (?) #4

Hatalmas látvány és nyugati szemmel egy egész korrekt kalandfilm csúnya szörnyekkel, egy hőssé váló főszereplővel és sok harccal. Ami miatt mégis keserű szájízzel jöttem ki a moziból: gyakorlatilag egy-az-egyben kiherélték a wuxiákat. Akár az A hőst, akár a Repülő tőrök klánját, akár az Oscar-díjas Tigris és Sárkányt nézzük, rengeteget dobott mindegyiken a szereplők lelke, motivációi, változásai. Na, itt gyakorlatilag csak a lélek hiányzott.

Sajnos (lassan már szokás szerint) most sem tudok ellent mondani Tenebra véleményének: a kínaiak mindent megtettek, az amerikaiak meg mindent kinyírtak ebben a filmben. Kb. olyan, mint a Szigorúan piszkos ügyek vs. A tégla. Számomra ott is Scorsese mindent kiírtott a saját változatában, amitől igazi élmény volt az eredeti. Itt is ezt éreztem. A nyitó csata pl. olyan szinten volt, amit egy amerikai produkcióban záró csataként adnának el, de aztán jött a szokásos Hollywood-i leültetés. Pedig még azt sem lehet mondani, hogy olyan rohadt hosszú lett volna a film, hogy nem tudták kitölteni a játékidőt, mert ez csak bő másfél óra volt. Kár érte, de azért egyszer teljesen jó szórakozás volt.

2016-12-26 16:28:40 Wit (2001) / Fekete angyal Killjoy (4) #1

Nem egy egyszerű film. Rákbetegekről szóló film már sok született, általában romantikus körítésben, hogy a beteljesületlen szerelem miatt végül százas csomag papírzsebkendőket sírjunk el. Mike Nichols és Emma Thompson másképp álltak a témához. Egy irodalomprofesszor az egyszemélyes főszereplő, aki az általa tanított költeményekből próbál erőt meríteni, miközben egy kísérleti gyógyszer tesztjén vesz részt. A film során végigvezetnek bennünket a kemóterápia minden szenvedésén, kezdve a haj kihullásától a folyamatos hányáson át a szinte elviselhetetlen fájdalmakig mindent megkapunk és nézőként szinte tapinthatóan érezzük is ezeket. Látjuk, hogy egyes orvosoknak csak egy adatsor a beteg, míg vannak, akik emberszámba is veszik. Számomra igen rémes volt az a jelenet, amikor medikusok és medikák is jelen vannak a viziten, és gyakorlatilag egyikükben sem merül fel az a gondolat, hogy ez most nem csak egy tananyag, hanem épp egy ember élete és szenvedése játszódik le a szemeik előtt.

Nehéz darab azoknak is, akiknek még soha nem kellett szembenézniük ezzel a betegséggel, azoknak pedig azt hiszem még nehezebb, akik valaha is kerültek már szembe a rák kegyetlenségével.

2016-12-09 10:05:42 A martfűi rém (2016) / Strangled Killjoy (5) #10

Tegnap este néztem meg a kiskunhalasi moziban. Kifelé jövet nagyon nagy volt a csend. Mindenki kicsit magába fordult, szinte tapintani lehetett a feszültséget, azt hogy ez a film nem csak engem vágott gyomron, hanem mindenkit a moziban, legyen az fiatal vagy idősebb. Tipikusan az a film, ami komoly nyomot hagy az ember lelkében és agyában, de jóérzéssel fel sem merül a "tetszett" szó, amikor a filmről kérdezik. Tegnap este kérdezte egyik ismerősöm a film után a FB-on, hogy milyen volt. Ennyit írtam: "Kegyetlen. Olyan film, ami megragadja a torkodat, de végül rájössz, hogy az egész lényedet bedarálta. Most értem haza, de még mindig úgy érzem magam, mint akit gyomron vágtak."

A történetről, a rendezői megoldásokról már szinte mindent leírtatok, amit én is írtam volna. Úgyhogy én egy picit más dolgot emelnék ki, ami szintén a készítők odafigyelését jelezte számomra. Az pedig az egész akkori kor megidézése az apróságokkal. A Szikra gyufa, a zöld konyhaszekrény a nagymamám konyhájából, a kotyogós kávéfőző a polcon, a kézi kávédaráló a szekrény tetején, a füstszűrő nélküli cigaretta. És még ezer pici, apróság, ami tényleg tökéletes időutazássá varázsolta ezt az egyébként iszonyatosan nyomasztó, gyomorszorító és sötét történetet.

Nemrég néztem az Éjszakai ragadozókat, és azt hittem, hogy nem lesz már idén ennyire nyomasztó film a mozis programomban. De azt hiszem most ez a film nagyon keményen harcba indult az év egyik legmegrázóbb mozis élménye címért. És ahogy az Éjszakai ragadozókban is nagyon jó megoldásnak találtam, itt sem kapunk igazán feloldást, hiába szabadul ki az ártatlan és hiába akasztják fel a gyilkost.

2016-11-03 00:49:01 Trolls (2016) / Trollok Killjoy (4) #3

Szégyen, nem szégyen, én nagyon jól szórakoztam rajta. A dalválasztásokon pedig néha még a könnyem is kicsordult. Lionel Ritchiet vagy épp a Simon & Garfunkelt így hallani... Jó volt ez!

Annyira angol, annyira más, mint ami a csapból is folyik a romantikus vígjátékok területén Hollywoodból, hogy ott remegett a kezem az ötödik csillag fölött egy ideig. Nagyon jó film rengeteg, a mai időkhöz igazított, de mégsem alpárian megoldott humorral és néha igazi, szívbemarkoló könnyes pillanatokkal. Ditter ezután csinálta a Hogyan legyünk szingliket, ami már sokkal amerikaiasabb, de azért nekem még az is kellemesen kilógott a nagy átlagból pontosan ugyanezzel a dramedy-s megoldással, még akkor is, ha Rosie történetében sokkal erősebben, átérezhetőbben, emberközelibben működött ez a vonal. Lily Collins pedig annyira bájos minden jelenetben, hogy már csak miatta is érdemes végignézni.

2016-10-27 21:52:25 The Accountant (2016) / A könyvelő Killjoy (4) #2

Nemrég értem haza. Jó volt bizony ez :D Affleck nagyon jó volt, zseniálisan hozta a kívülállót. Anna Kendrick engem még mindig levesz bármikor a lábamról és itt is megvolt vele a szokásos eye-candy faktor. Ahogy Tenebra is írta, az öreg nyomozó és úgy összességében az egész nyomozósdi sztorija volt egy kicsit lassú és lógott ki ezért a képből, de amikor Affleck odavágott, na azok nagyon szépen össze voltak rakva. Már várom, hogy egy keményebb Batmant hozzon majd nekünk.

Plusz nagyon zavart, hogy Simmons szinkronhangja nem a mostanában már megszokottá váló Barbinek Péter volt, hanem Gáspár Sándor. :(

Tegnap este néztem meg, és nekem egy igen szórakoztató akciófilm lett. Kemény bunyókkal, stílusos egysorosokkal és egy nem agyonerőltetett, de jópofa családi szállal. Cruise arcán is kezdenek meglátszani az évek, de nekem még mindig stabilan szállítja a szórakoztató akciófilmeket. És hát ugye Rékasi Karcsi is visszatért! :D

2016-10-13 21:07:03 Inferno (2016) Killjoy (3) #5

Az első két rész után hatalmas csalódás, de még így sem volt annyira rossz. Ami nálam elvette az egész élét az egy olyan apró jelenet, amivel lényegében lelőtték a poént. Amikor Langdon és Sienna megnézik Zobrist videóját és a végén a lányon látszanak az egyértelmű érzelmek, mikor lecsukja a laptopot. Innentől tök egyértelmű volt, hogy ki a hunyó, már tényleg csak az ahhoz vezető út maradt, hogy ez hogyan derül ki. De valahogy az egész teljesen vérszegény lett. Amíg a Da Vinciben és az Angyalok és Démonokban is végig lehetett izgulni és rengeteg látványos helyszín és műtárgy kapott fontos szerepet, itt az egész dantés körítés kimerült az Inferno említésében és a Boticelli képben... Mondjuk nem is értettem már akkor sem, amikor először hallottam róla, hogy miért nem az Elveszett jelképet készítik el, de tartok tőle, hogy ezzel a résszel úgy földbe állíthatják Langdon professzor mozis kalandjait, hogy az már el sem fog soha készülni.

2016-10-11 19:34:41 The Last Five Years (2014) Killjoy (5) #1

Ez engem most nagyon elkapott. Egy szomorkás, mai szerelmi történet egy pár öt évéről a megismerkedéstől egészen... És mindezt folyamatosan váltogatott időrendben. A készítőknek sikerült összehozni a Ponyvaregény történetvezetési stílusát a szerelmes filmekkel és a musicalekkel. Nézzétek meg! Jó dalok és jó történet, érdekes megvalósításban. Anna Kendrick gyönyörű és még mindig jó a hangja, Jeremy Jordan pedig tökéletes a srác szerepére. Mondjuk sok értelme nem volt szinkronizálni, mert alig van benne néhány sor próza :)

Összes komment...