Killjoy

Tapasztalat: 7760 film
Kompetencia: 26 film
Súly: 8410
Regisztráció: 2008. november 9. (8 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 55 user

Bemutatkozás

Jelenleg egy kiskunhalasi középiskolában tanítok, de eredendően mérnök-informatikusként végeztem és dolgoztam is évekig Veszprém környékén. A szabadidőm túlnyomó részében vagy filmet/sorozatot nézek, olvasok vagy a számítógépet nyúzom.

Amíg anyagi és egyéb helyzetem megengedte, megszállottan gyűjtöttem a DVD-ket. Néhány év alatt több, mint 2000 filmet, rajzfilmet és sorozatot szedtem össze. (Amiből kb. a fele egy rakás szemét, de legalább olcsók voltak :) Volt, hogy végig jártam egy fél országot átszelő utazás során az összes útba eső nagyáruházat és vadásztam a leárazásokra. Így lett enyém sok akciós és félreárazott film közt pl. a Holló díszkiadása 199 Ft-ért. Sajnos ma már nem engedhetem meg magamnak a számolatlan filmvásárlást, de ma is imádom a filmeket és mindent igyekszem megnézni, amihez hozzá tudok férni. Jelenlegi filmes szívem csücske projektemről itt olvashatsz bővebben: https://www.facebook.com/gyerevelunkmoziba/

A filmek mellett nagy szerelmem még a KÖNYVTÁR, csupa nagybetűvel. Középiskolás koromban egyszer a gimi öreg könyvtáros bácsija bevitt bennünket a hátsó irodába, és kinyitotta a páncélszekrényt, ahol többek közt egy első kiadású, dedikált Széchenyi könyv is pihent. Ezt 15 évesen a kezembe foghattam és az addigi hatalmas könyvszeretetem hatványozottan elragadott.

Harmadik nagy szerelem a képregények. Évekig voltam hobby-honosító a Hálózsák Képregények oldalon és mind a mai napig próbálom terjeszteni azt a gondolatot, hogy a képregények nem csak kívülre húzott alsónadrágban feszítő szuperhősökről szólnak, hanem sokszor sokkal mélyebb és komolyabb mondanivalójuk is van, csak merni kell belekezdeni egy-egy érdekesebb mű olvasásába. (Ajánlom kezdetnek a magyarul is megjelent Usagi Yojimbo, Sandman, Watchmen és Maus című darabokat!)

És végül a szakmából adódó szerelem: a számítógépek és az internet világa. 1986-ban tévedtem be a kiskunhalasi Úttörő Házba egy számítógépes szakkörre. Mai szemmel nézve sok értelme nem volt, főleg játszottunk, de sokszor mondom azt, hogy én akkor leültem a gép elé, és azóta sem álltam fel.

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Ang Lee, Billy Wilder, Christopher Nolan, David Fincher, Miyazaki Hayao, Peter Jackson, Wolfgang Petersen
Színészek: Audrey Hepburn, Bill Murray, Keira Knightley, Robert De Niro, Robert Downey Jr., Tom Hanks
Műfajok: harcművészeti film, musical, vígjáték

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1975
Lakhely: Kiskunhalas

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Blade Runner 2049
Szárnyas fejvadász 2049
5 2017-10-07 4,2
(158)
The Shack
A viskó
3 2017-10-01 2,3
(19)
Locke
Locke - Nincs visszaút
5 2017-09-23 4,1
(349)
Carnival of Souls
Lelkek karneválja
3 2017-09-22 3,5
(43)
Power Rangers
 
4 2017-08-27 2,3
(71)
Get Out
Tűnj el!
4 2017-08-26 3,8
(356)
The Emoji Movie
Az Emoji-film
1 2017-08-16 2,1
(14)
Valerian and the City of a Thousand Planets
Valerian és az ezer bolygó városa
2 2017-08-12 3,1
(82)
The Edge of Seventeen
Egy magányos tinédzser
5 2017-08-07 3,7
(108)
Klass
Az osztály
4 2017-08-06 4,3
(247)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2017-10-01 08:28:24 The Shack (2017) / A viskó Killjoy (3) #6

Nagyon nehezen emészthető, ha nem valamelyik trinitárius keresztény vallás követői vagy legalább ismerői vagyunk. Végig a Csodás álmok jönnek járt az eszemben, csak az egy abszolút szerethető film volt, érzelmekkel, katarzissal, könnyekkel. Itt ebből nekem egyik sem volt meg igazán. Az érzelmeket nagyon erőszakosan az arcomba tolták, ami miatt nálam a könnyek és a katarzis is teljesen elmaradt. Nem nézhetetlen, és valószínűleg, hogy egy tényleg hívő embernek tetszhet is, de nálam ez a "a bűn maga a bűnhődés" gondolat és az ezzel együtt járó totális feloldatlansága a thriller szálnak, kiverte a biztosítékot.

2017-08-31 07:05:29 Pappa pia (2017) Killjoy (?) #59

Töredelmesen bevallom, hogy a filmet még mindig nem láttam, de ha már annyian emelték ki azt, hogy a zene jó, hát gondoltam meghallgatom. KIKÉREM MAGAMNAK, AMIT GYEREKKOROM HIMNUSZAIVAL MŰVELTEK!!! A Kelemen Kabátban úgy erőszakolta meg az Induljon a banzájt, hogy legszívesebben hozzávágtam volna a fülest a monitorhoz... De ugyanilyen érzések kerülgettek a 220 felett, a Homok a szélben és a Menj tovább esetében is... Tessék mondani, az hogy van, hogy az ilyen módszerrel (ismert dalokra húzunk egy sztorit) készült sikeresebb musicalekben azért nem erőszakolják meg ennyire az eredeti dalokat? Egyre jobban viszket az ujjam a Nem akarom megnézni megnyomására...

2017-08-27 21:13:08 Power Rangers (2017) Killjoy (4) #9

Kövezzetek meg, de ez nem volt rossz. Nem lett egy akcióklasszikus, nem fogunk belőle idézgetni, és max arra fogok emlékezni pár hónap múlva, hogy egy nyári este egészen jól szórakoztam. Szerintem csak épp annyira vette komolyan magát, mint amennyire muszáj volt a csapat összeállásához drámázni, de simán kenterbe verte nálam a "klasszikus" YA filmek nagyjait is. Itt pl. egy pillanatig sem agyaltam, hogy mekkora marhaságokat látok, pedig tutira lett volna ezer, nem úgy, mint mondjuk az Éhezők viadala részei alatt. Na az próbált komoly lenni, miközben lekapartam magam a logikátlanságokon. Itt ha voltak is, nem érdekelt. Nekem valahogy kimaradt a sorozat meg a rajzfilmek, így teljesen új volt nekem az egész, de tudtam szurkolni a srácoknak, és nekem most ennyi elég volt, hogy azt mondjam, ez egy kicsit közepes fölé ment. Mondjuk azt azért vártam, hogy ha már más a színük (gondolom főleg azért, hogy tudjuk, hogy épp ki rúgja szét a rosszfiúk hátsóját), akkor az valami másban is jelentkezzen, ne csak a "matchboxokban" :D

És egy kérdés: KI AZ A TOMMY OLIVER?

2017-08-27 16:44:16 Get Out (2017) / Tűnj el! Killjoy (4) #36

Hát most lehet, hogy én értettem félre valamit, de a két "szolga" az az "elhunyt" nagypapa és nagymama voltak és az idős hölgy mellett a néger srác (akinél kiderült, hogy milyen hatása van a vakunak) a hölgy férje volt. Így nekem ennek a filmnek az üzenete inkább az volt, hogy "Minden csórikám fehér néger testben akar újjászületni, mert a négerek, ahogy el is hangzik a partyn, izmosabbak, kitartóbbak és még a gatyájukban is nagyobb a szerszám. Szóval ha itt valamilyen módon is felmerülhet a rasszizmus, akkor az szerintem inkább a fehérek lesajnálása volt. De lehet, hogy én néztem be valamit :)

2017-08-27 08:43:08 Get Out (2017) / Tűnj el! Killjoy (4) #34

Jó film volt, végig feszült, végig fenntartja az ember kíváncsiságát. Jól fel van építve, talán csak a kicsit suta lezárás zavart. Azért vártam volna egy "és akkor mi lett a közösséggel"-t, nem csak egy ilyen "ellovagolunk a naplementébe" lezárást. Szóval tetszett, mindenképpen ajánlom megnézésre mindenkinek, de azt gondolom, hogy a döbbenetesen magas értékelések mögött sokkal inkább a stílus utóbbi években látott elég gyenge felhozatala áll, amikkel összehasonlítva valóban üdítően másnak, ötletesnek és újszerűnek tűnik, de azért önmagában én nem éreztem annyira a zsenialitást. Kiemelkedik a tömegből, ez vitathatatlan, de azért mondjuk egy RT-s 99%-os filmtől én ennél nagyobb dolgokat várnék, még ha a saját stílusában is nézem csak.

2017-08-26 20:52:08 [Tévésorozatok] Killjoy #3103

Számomra az év egyik meglepetése: Lethal Weapon 1. évad. Amikor belekezdtem, azt gondoltam, hogy lehet belőle egy guilty pleasure sorozat, amit csak a nosztalgiafaktor miatt fogok majd végigpörgetni. Ehhez képest az első két-három résszel úgy megvettek kilóra, hogy három nap alatt be is fejeztem az évadot. Pörgős, vicces, de ahol kell, kellően komoly. A két főszereplő teljesen el tudta velem feledtetni, hogy ezek a nevek két másik archoz kötődtek eddig. Nem hittem, hogy a buddycop "műfaj" működhet hosszútávon is, de be kell valljam férfiasan: tévedtem.

2017-08-20 09:39:38 [Tévésorozatok] Killjoy #3090

Teljesen egyetértek. Nagyon jól felépített, feszült és kőkemény sorozat volt, én is nemrég fejeztem be.

Az utóbbi időben még ezeket néztem végig, amik nagyon tetszettek:
13 Reasons Why - Egy lány az öngyilkossága után 13 kazettaoldalnyi üzenetet hagy azoknak, akik miatt odáig jutott, hogy megölje magát. Nagyon sok fontos dolgot feszeget, amikkel a mai tizenévesek naponta szembesülhetnek nálunk is a suliban.
Flesh and Bones - Egy vidéki lány prima balerina szeretne lenni egy balett társulatban. Az elsőre színes-habosnak tűnő világ részről részre visz bennünket egyre mélyebbre az egyre sötétebb mocsárba és egy pillanatig sem finomkodik, akár a kihasznált szexrabszolgák világáról, akár egy öngyilkosságról, vagy épp a homoszexualitásról van szó. Ráül az ember vállára és részről részre egyre mélyebbre nyom a sz@rba.
Orphan Black - Elsőre csak egy high-concept klónozós, nyomozós sorozatnak tűnik, de ahogy haladunk előre, egyre sötétebb és kidolgozottabb lesz az egész, Tatiana Maslany pedig zseniálisan hoz részenként 5-6 különböző figurát is. (Nem véletlenül halmozták el mindenféle drámai díjakkal az öt évad során.)

előzmény: kaamir (#3089)

2017-08-17 23:10:09 Pappa pia (2017) Killjoy (?) #30

Nem magyarázkodok :) Szembe megyek én a közakarattal, ha arról van szó. Én pl. igenis szerettem Ang Lee Hulkját! De ezt még tényleg nem láttam :D

előzmény: Ugor (#28)

2017-08-17 19:56:25 Pappa pia (2017) Killjoy (?) #27

Én is csak a bemutatókat néztem és a Tényekesben tűnt fel, amikor Szabó Kimmel Tamás énekel és mögötte mindenki össze-vissza mozog. Lehet, hogy szabad tánc volt a "koreográfia", de azért abban is lát az ember legtöbbször valamiféle koncepciót... :D

előzmény: BonnyJohnny (#26)

2017-08-17 16:15:02 Pappa pia (2017) Killjoy (?) #25

"Osztatlan sikert aratott..." WTF??? Oké! Tények, TV2, ahol meg a tulaj... De most komolyan, az mi már, amikor két egyforma mozgású embert nem látsz a tánckarban az énekes háta mögött? Én nagyon szeretem a musicaleket és mikor először meghallottam, hogy készül, még nagyon reménykedtem a hülye cím ellenére is. De mára már biztos, hogy ebből a filmből csak itthoni megnézés lesz majd egyszer, és az is csak úgy, hogy nem verem nagy dobra :D

Összes komment...