Killjoy

Tapasztalat: 7964 film
Kompetencia: 8 film
Súly: 8164
Regisztráció: 2008. november 9. (9 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 57 user

Bemutatkozás

Jelenleg egy kiskunhalasi középiskolában tanítok, de eredendően mérnök-informatikusként végeztem és dolgoztam is évekig Veszprém környékén. A szabadidőm túlnyomó részében vagy filmet/sorozatot nézek, olvasok vagy a számítógépet nyúzom.

Amíg anyagi és egyéb helyzetem megengedte, megszállottan gyűjtöttem a DVD-ket. Néhány év alatt több, mint 2000 filmet, rajzfilmet és sorozatot szedtem össze. (Amiből kb. a fele egy rakás szemét, de legalább olcsók voltak :) Volt, hogy végig jártam egy fél országot átszelő utazás során az összes útba eső nagyáruházat és vadásztam a leárazásokra. Így lett enyém sok akciós és félreárazott film közt pl. a Holló díszkiadása 199 Ft-ért. Sajnos ma már nem engedhetem meg magamnak a számolatlan filmvásárlást, de ma is imádom a filmeket és mindent igyekszem megnézni, amihez hozzá tudok férni. Jelenlegi filmes szívem csücske projektemről itt olvashatsz bővebben: https://www.facebook.com/gyerevelunkmoziba/

A filmek mellett nagy szerelmem még a KÖNYVTÁR, csupa nagybetűvel. Középiskolás koromban egyszer a gimi öreg könyvtáros bácsija bevitt bennünket a hátsó irodába, és kinyitotta a páncélszekrényt, ahol többek közt egy első kiadású, dedikált Széchenyi könyv is pihent. Ezt 15 évesen a kezembe foghattam és az addigi hatalmas könyvszeretetem hatványozottan elragadott.

Harmadik nagy szerelem a képregények. Évekig voltam hobby-honosító a Hálózsák Képregények oldalon és mind a mai napig próbálom terjeszteni azt a gondolatot, hogy a képregények nem csak kívülre húzott alsónadrágban feszítő szuperhősökről szólnak, hanem sokszor sokkal mélyebb és komolyabb mondanivalójuk is van, csak merni kell belekezdeni egy-egy érdekesebb mű olvasásába. (Ajánlom kezdetnek a magyarul is megjelent Usagi Yojimbo, Sandman, Watchmen és Maus című darabokat!)

És végül a szakmából adódó szerelem: a számítógépek és az internet világa. 1986-ban tévedtem be a kiskunhalasi Úttörő Házba egy számítógépes szakkörre. Mai szemmel nézve sok értelme nem volt, főleg játszottunk, de sokszor mondom azt, hogy én akkor leültem a gép elé, és azóta sem álltam fel.

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Ang Lee, Billy Wilder, Christopher Nolan, David Fincher, Miyazaki Hayao, Peter Jackson, Wolfgang Petersen
Színészek: Audrey Hepburn, Bill Murray, Keira Knightley, Robert De Niro, Robert Downey Jr., Tom Hanks
Műfajok: harcművészeti film, musical, vígjáték

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1975
Lakhely: Kiskunhalas

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Slender Man
 
1 2018-08-13 ?
(2)
Westworld
Feltámad a vadnyugat
3 2018-08-01 3,5
(167)
Futureworld
Eljövendő világ
3 2018-08-01 3,0
(32)
Incredibles 2
A hihetetlen család 2.
5 2018-07-30 4,0
(70)
Ant-Man and The Wasp
A Hangya és a Darázs
4 2018-07-30 3,4
(88)
Irinyi
 
4 2018-07-26 ?
(3)
Love, Simon
Kszi, Simon
4 2018-06-24 3,5
(104)
The Space Between Us
Közöttünk az űr
3 2018-06-05 2,8
(61)
Chugyeogja
Az üldöző
5 2018-05-21 4,3
(222)
The Commuter
The Commuter - Nincs kiszállás
3 2018-05-13 3,0
(126)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Kár, hogy a végére, mikor kiderül, mire is megy ki a játék, már teljesen szétesik az egész. Pedig sokáig jobbnak éreztem, mint a Westworldöt. Volt rendes történet, haladtak az események is, de végül abba a hibába estek a készítők, hogy valami nagyon nagy összeesküvést akartak kreálni, ami viszont nem igazán működött. Bár lehet, hogy akkoriban ez még egy logikusnak tűnő megoldás volt. Végülis ha belegondolok mondjuk az azidőtájt készült Bond összeesküvésekbe... :)

2018-07-30 23:12:30 Irinyi (2018) Killjoy (4) #1

Volna potenciál a sztoriban, a fényképezés szép, a rendezés sem rossz, a gond ott van, hogy úgy kellett összekalapozni a pénz egy jó részét a neten, így erősen visszafogott az egész. Bár valószínűleg épp ezért nem is vállaltak túl nagyot a készítők, nincsenek látványos effektek, csak egy érdekes történet(kezdemény). Sajnos végezetül azt kell mondjam, hogy sokkal ütősebb 20 perces filmek is kerültek már ki magyar készítők kezei közül, de az irány nem lenne rossz.

Kicsit olyan hangulata volt, mint mondjuk egy játék beharangozója. Végig a Jumurdzsák gyűrűje és a Miazma járt a fejemben. Olyan megvalósításban simán el tudnám képzelni ezt a sztorit is, de így rövidfilmként egy picit nekem soványka lett. Végig vártam valami csattanót, kikacsintást, de sajnos elmaradt. Vagy csak én nem vettem észre. Reménykedtem, hogy Oszkárról kiderül, hogy valójában valami Jules Verne-szerű emberke, de sajnos semmi. Hiányzott valami apróság a végéről, hogy tényleg emlékezetes legyen.

Újra ugyanaz a vigyorgás volt végig az arcomon, mint az első rész alatt tizennégy évvel ezelőtt... Brad Bird ismét nagyot alkotott :) Azt mondjuk sajnáltam, hogy MoleMan(?) karakterével később már nem nagyon kezdtek semmit, legalább egy jó kis csihi-puhit még el tudtam volna vele is viselni, hogy helyre álljon a status quo :)


A film előtti kisfilm pedig hozta a már-már szokásosan elvárt szívmelengető és megkönnyezhető minisztorit.

A hét éves fiammal baromi jól szórakoztunk, és tűkön ülve vártuk a stáblista utáni jelenetet, hogy majd valami kis morzsa leesik... Erre jött a doboló hangya... Aki látta a Végtelen háborút, annak a tévében lévő adásszünet szignál sem nagyon tett hozzá semmit az egészhez... Ennél jobban a Marvel csak a Kapitány türelemről szóló lelkesítő szövegével cseszett fel jobban a Pókember végén... Egyre jobban hajlok arra, hogy az első stáblistás jelenetet még megvárom majd moziban, de a többi már bőven elég lesz a DVD megjelenés után... Egyszerűen döbbenet, hogy néha mennyire szemtelenül a képünkbe ....nak ezekkel a nesze-semmi-fogd-meg-jól jelenetekkel...

2018-06-24 10:22:42 Love, Simon (2018) / Kszi, Simon Killjoy (4) #17

Dió véleményével kell, hogy egyetértsek. A vége nálam is kiverte a biztosítékot. Egy nagyon szerethető film, szerethető karakterekkel, érthető, ha nem is helyeselhető motivációkkal, de a végén, amikor a két srácból gyakorlatilag bazári majmot csinálnak és ott tapsikol az egész suli, olyan hiteltelenné tette számomra az egész addig szépen felépített történetet, hogy rémes. Ennek ellenére így is kiemelkedő a sok tré tinisztori között, de sajnálom, hogy ennyire elszúrták a befejezést.

https://kritikustomeg.org/film/61972/playing-it-cool-2014

A film magyar címe: A szerelem markában

Non stop 2 néhol iszonyatosan mű CGI-jal. Egyszer nézhető.

Hát ezt most megkönnyeztem. Nagyon szép történet volt és különösen elgondolkodtatóvá tette a végén az ajánlás, mert a Sam-et játszó Bernie Diamond már nem érhette meg a bemutatót.

DE MIÉÉÉÉRT??? Azt hittem, hogy ahogy Ridley Scott megalázta a teljes Alien franchise-t a Covenant-tel, az felülmúlhatatlan, erre itt a Pitch Perfect 3, és úgy a földbe állítja az eddigi szintet, hogy ehhez képest Karthago sóval való bevetése egy Greenpeace akciónak tűnik... Se a dalok, se a humor, se a cukiságfaktor... SEMMI, ami azért eddig úgy ahogy, de megvolt. Az első rész dalaiból ma is emlékszem többre, a második részből is párra, de ebből már most semmi! Nem hittem, hogy valaha ezt mondom egy Pitch Perfect filmre, de ez KIB...OTT SZ.R lett!

2018-05-12 17:41:28 The Foreigner (2017) / Az idegen Killjoy (3) #9

Két nagy öreg egy filmben... Jutalomjáték... Az a Martin Campbell rendezte, aki az utóbbi idők egyik legjobb Bond-filmjét is csinálta... Ezek a gondolatok jártak a film előtt a fejemben. És az, hogy ilyen felállás mellett mi csúszhatna félre?

Most így a film után azt kell mondjam: KB. MINDEN. Sajnos még az is erős túlzás, hogy tisztes iparosmunka lenne. Nem nézhetetlen, csak egyszerűen nem jó. Pedig hány példa van rá, hogy idősödő színészekkel is lehet jó akció-thrillert készíteni. De a The Foreigner nem ezek közé tartozik. Jackie Chen már csak árnyéka régi mivoltának (bár még így is simán szétrúg jópár segget), de az igazán fájdalmas nekem Brosnan totál súlytalan alakítása. Vagy lehet, hogy csak a forgatókönyv és a rendező kötötte meg ennyire őket, de én nagyon nem éreztem egyikükben sem a tüzet.

Összes komment...