Gatyamadzag

  • 1
  • 2
2021-09-15 14:12:04 Dune: Part One (2021) / Dűne Gatyamadzag (5) #8

Nekem friss élmény, most jöttem ki a moziból de hangulatban pont olyat rakott le amit reméltem is. Az a fajta scifi amiből nagyon kevés jön ki sajnos, beszippantja az embert a világ, aztán film végéig el se engedi.

Ami így elsőre biztos hogy iszonyatosan látványos és jól össze lett rakva. Nem olvastam a könyvet se az eredeti filmet nem láttam de jól követhető volt a világ amit felépítettek (itt ott kapkodtam csak picit, oda kellett azért figyelni). A film pedig nem siet, hosszú és ezt igazán jól használja ki, amit már lehetett is tudni korábban hogy két résszel számolnak nagyon remélem hogy meglesz a megfelelő bevétel erre mert anélkül kapunk egy fél tökéletes filmet.

Nekem a legizgalmasabb a világ bemutatása volt és az ismerkedés a különböző kultúrákkal és technológiakkal. Tele van kreatív ötletekkel a film (itt bizonyára a könyvet lehet dicsérni), nem süllyed az expozíció dumpok szintjére, természetes módon fedi fel amit tudnunk kell. A színészek végig első osztályúak, Zendaya talán nem azon a szinten vibrál mint a többiek de ez így elsőre komolyabb gondot nem okozott majd meglátjuk a folytatást. Ha tehetném kérdés nélkül be is ülnek a következő részre egy kis tisztasági szünet után :)

Jelentkezem, inkább dühitett a vége, az egész sorozat igazából tele van logikai lyukakkal, es azért bosszantó mert a sztoriban es az elejében valami izgalmasabb valami új volt.

A nagy csavar hogy végig igazából Rob él nem rossz de keresztül húz minden mást, nagyot kell menteni a készitőknek hogy gyorsan megmagyarázzák igazából Rob is szerelmes Davidbe. Csakhogy ezt sosem látjuk kibontakozni, nem is lehet mert buknánk a csavart ajjaj. Mesterkélt felépítés. Ha meg azt mondjuk, hogy Rob valóban csak Daviddel akart maradni akkor pontosan miért is vezeti el a holttesthez? Az egész történet alapját képezi ez a momentum, ami ha Adele élne akkor pontosan működik is. Adele mániákusan fél, hogy David elhagyja ezért ezzel a zsarolással magához akarja láncolni. Viszont mivel ez Rob műve aki elirigyelte Adele mindenét (az én értelmezésem szerint főként a pénzét és szabadságát) sokkal egyszerűbb lett volna ott hagyni a hullát és eljátszani a nagy szerelmet (vagy igazi szerelmet) Daviddel, ügy lezárva. Ehhez még hozzájön Adele szüleinek halálesete ami tökéletes pontja lehetett volna Adele őrületének (és sokáig azt hittem így is lesz), a szülei ellenzik a szegény fiúval való kapcsolatát ezért megöli őket. De semmi gond, mint kiderül valóban csak egy baleset történt, nincs itt semmi látnivaló. Rob viszont nem érzi úgy látszólag hogy az az ember aki a tűzbe rohant érte (Adele-ért) az vele maradna..

Az az érzésem, hogy megvolt egy befejezés és elkezdték visszafelé megírni a történetet hogy valami legyen belőle.

Az utolsó spoileresre:

Nekem a reklámszöveg adta le egyértelműen azt, hogy "says what you want to hear" vagy hasonló.
Az ő Joi hologramja sem volt semmivel se különb bárki másénál. Látta, hogy K azt várja hogy különleges legyen így eként is kezelte. Nevet adott neki és belelovalta a fantáziájába, de a végén látjuk, hogy ez csak üres programozás volt.


Nekem atomkemény 5-ös ez a film, rendkívül boldog vagyok, hogy még ma is lehet ilyen filmet csinálni, ami lassú (és hosszú is), bízik magában és türelmesen járja körbe azt a témát amit fel akar dolgozni.

A teljes gárda akik a filmen dolgoztak a szívüket-lelküket belerakták, hogy ne egy szolgai Blade Runner felolvasó estét tartsanak hanem az eredeti témáit boncolgatva és továbbgondolva, egy teljesen új élményt tárhassanak elénk ami mégis ízig-vérig olyan mint az eredeti.

Apró de fontos motívum, hogy vártam mikor jelenik meg majd az ikonikus városi kép a lángoló gyárkéményekkel. Hát, semmikor. Milyen egyszerű lett volna mindenben visszanyúlni 'member this? és hagyni, hogy a régi fenntartsa a folytatást. Ehelyett viszont azt hozták át ami kellett, ami az eredetiben is működött és kibontották még jobban.

Nagyon sajnálom, hogy az összes promóció vastagon reklámozta Deckardot, nagyon nagy jelenet lehetett volna ha váratlanul bukkan fel (hiszen jóformán alig szerepel a filmben).

előzmény: Pygmaeus (#35)

2017-08-27 22:50:05 Death Note (2017) Gatyamadzag (2) #2

Sajnos ez mellément, ami azért igazán bosszantó mert látszott az igyekezet. A film maga kifejezetten szépen nézett ki, egyes jelenetek ötletesen voltak felvéve. Willem Dafoe nagyon jó volt Ryuk hangjaként, az új L is nagyon jól formálta a szerepet.

A két nagy hibája a filmnek a zeneválasztás és a forgatókönyv, sajnos Light karakterét teljesen tönkretették, ami számomra teljesen érthetetlen. Ha valaki nem látta az eredetit, érdemes akár csak 40percet rááldozni és az első két részt megnézni, rögtön megérti majd mennyire eltért tőle. A sorozat egy kiélezett macska-egér játék két géniusz között, akik mindketten az "igazság"-ért küzdenek de annak két oldalán. A film sajnos ezzel szemben ezt az egészet sutba dobja, és helyette kapunk egy papírvékony főszereplőt.

Értem, hogy ez szándékos volt, sajnos viszont az okát nem tudtam felfedezni, nagyon lehúzza a filmet.

Killjoy véleményét osztom, lehet a kritikák elkerülése segített de nekem is egy nagyon erős dráma lett ebből, izgalmas történettel.

A fénypont egyértelműen Emily Blunt akiből nem néztem ki volna ezt az alakítást, le a kalappal.

Sajnos valóban lassan indul be, és nekem a vége is kicsit elcsúszott, de ez még így is az erősebb filmek közé tartozik idén.

előzmény: Killjoy (#1)

Az ultimate cutot láttam, a mozis verziót nem, szerintem ez egy baromi látványos képregényfilm volt, tele iszonyat jó shotokkal, de semmi sem kötötte össze igazán a jeleneteket, hasonlóan a 300 vagy Watchmenhez.

Szerintem aki Zack Snydertől mást várt az nem is ismeri igazán. Az alap szerintem ott volt, rengeteg tehetség és tehetséges ember tette bele a szívét de a túl sok építkezés és karakter elhúzta a filmet. Főleg a túl kevés expozíció. Ettől függetlenül nagyon várom a folytatást, ha tudnak ezekből a hibákból tanulni.

Batfleck pedig ütött.

2016-01-31 15:42:45 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Gatyamadzag #22147

Lehet szerencsés vagyok, de szerintem a feliratos filmek védelemként szolgálnak a rossz élmény ellen. Elég ritkán van olyan, hogy beszélnek vagy zörögnek, és nekem sem kell a falat kaparni a szinkron miatt.

--
Áthelyezve a Dühöngő topikból.

előzmény: Ugor (#22137)

Teljesen egyetértek, mi is ezt beszéltük, hogy Rey nagy találat volt, jobban illett a sagába mint az OT óta bárki. Ewan jó Obi-wan volt de már meglévő karakter. Nekem Poe, Kylo és Finn is nagyon bejött, utóbbi kicsit új szín a sorozatban, remélem hogy kap kellő drámát a következő részekben és nem csak a poénszállító szerepét kapja, de egynek jó volt.

Habár régi karakter de nekem Chewie volt még nagy meglepetés, ő túl sok vizet az OT-ban nem zavar, inkább külsőre érdekes mint karakterileg, itt viszont hihetetlen jól használták.

előzmény: ChrisAdam (#3)

Ott van még a háttérben Luke "noooooooo" ja is amikor kiderül, hogy Vader az apja, meg az elején látni is azt a folyosót a Bespinen, ahol Vaderrel küzdött. Yoda mondja, hogy "..körülvesz minket.." de ez nagyon halovány, ha nem feliratozták volna le, az életben ki nem hallom. 2. megtekintésre viszont Guiness és McGregor hangja is jól átjött, de csak mert tudtam mire figyeljek.

előzmény: ChrisAdam (#399)

Azért most komolyan, kivülről a filmnek valid kritika, hogy 3x nyúl a halálcsillaghoz, de történet szempontjából teljesen logikus. A Starkiller base ugye egyszerre az egész Hosnian rendszert kiírtotta 4-5 bolygóval, és egyetlen csapással megbénította az új köztársaságot (és kiírtotta a flottájuk).

A 4-ben is azért épül a Halálcsillag, hogy végre totális dominanciát szerezzen a Birodalom az ellene lázadó bolygók, rendszerekkel szemben, hiszen ekkora hatalommal senki nem mer szembeszállni. Szóval nem teljesen értem, hogy a First Order (akiknek nem volt kellő erejük nyílt háborút kezdeni a köztársasággal), miért is nem döntött jól, hogy a "sötétből" egy ilyen pusztító fegyverrel mérjen csapást.

Force Ghost :D

előzmény: opposition (#358)

Egyébként úgy érzem, hogy nálad a 4-et csak az menti meg, hogy ott a fő szál a Halálcsillag felrobbantása (ami szerintem csak részben jogos, ha ennyiről szólt volna akkor nem lenne nagy durranás), mert ha bármi más lenne akkor hiányosabbnak éreznéd. Mert valóban nem tudunk meg sokat a jedikről, sithekről (ez a szó talán el sem hangzik), ki az a Vader, miért ölte meg Luke apját, ki Luke apja egyáltalán, miért van lázadás a Birodalom ellen, mekkora a lázadók serege és mekkora a Birodalomé, mi történt Obi-Wannal és miért hall Luke hangokat. Kicsoda Leia, mi az ő szerepe az ellenállásban, miért nincs Chewien medál a film végén :D stb.

előzmény: Olórin (#325)

Meglátjuk hogy bontják ki, én is csak nagyjából tudom ezt a geopolitikát elképzelni. Gondolom valamiféle proxy warként kell gondolni rá.

előzmény: Olórin (#295)

Snoke-al kapcsolatban egyelőre találgatás van, de szerintem elég erős (99%) úgyhogy ez ilyen future spoiler: Ha meghallgatjátok a RotS-ban az opera jelenetet amikor Palpatine Plagueisről beszél, a háttérben egy nagyon mély kántáló zene szól. Ha meghallgatjátok a Snoke témáját akkor ugyanazt fogjátok hallani. Williams a zenei témákra szokott figyelni, úgyhogy ez tuti nem véletlen. Így pedig a kicsoda Snoke: Palpatine volt mestere aki meghalt de újjáéledt vagy nem halt meg de nagyon meggyengült, ezért nem volt sehol a 4-5-6 alatt de ezért logikus az is, hogy egy erősebb (lehet) és gonoszabb pofa mint Palpatine "csak úgy" felbukkan. Ez nekem meg is magyarázta a Snoke-al szembeni a problémáim, úgyhogy amíg ellentmondás nem lesz, ez canon.

A First Order, New Republic, Resistance vonallal kapcsolatban pedig (habár valóban jó lett ebből a filmben kapni valamit):

Az Uralkodó és a Halálcsillag pusztulása után egyre több galaxis lázadt fel a Birodalom ellen (ami nyilván nem omlik csak úgy össze egy vezető halála miatt.) Ennek következtében megtörtént amire senki nem számított: tűzszünetet kötött a New Republic szimpatizáns rendszerei és a Birodalom. A tűzszünetet követően a New Republic mindent megtett, hogy megmutassa ilyen nem történhet meg még egyszer (ugye a PT-ben a republicból lett végül a birodalom), ezért diplomáciai úton a béke mellett tették le a voksuk. A Birodalom seregeit pedig szigorú lefegyverzési törvénnyel sújtották. Emiatt a Birodalomból kivált a First Order akik a régi dicsőséget akarják visszaállítani, és nem hajtanak fejet a New Republic előtt. Az ő seregük mérete kérdéses (vagy csak nem emlékszem). A New Republic nyíltan azért nem harcol ellenük, mert nem akarják a törékeny békét felborítani azzal, hogy újra háborút folytatnak (a kvázi Birodalom ellen). A Resistance pedig így alakult (maradt) meg Leia vezetésével, aki látta, hogy a diplomácia kereke lassan forog és nem jut sehova. Őket pedig a New Republic titokban támogatja, a First Orderrel szembeni harcban.

A könyv ide vágó része: link, én csak gyorsan fejből összeszedtem amire emlékszem, lehet néhol pontatlan voltam.
Remélem, hogy a 8-ban ezzel részletesen foglalkoznak mert láthatóan ki lett találva csak nem fért el ide.

Azért mert nem mindenki élte meg "blöffnek". Sőt mondok egy durvát, 4,2-n áll itt, 9 körül az imdbn, 95% körül rottenen. a RLM-ból Mike imádta (a Plinkett review készítője), itt mindenki hülye csak te nem. Te megláttad azt amit mások nem, és feljebb tudtál emelkedni a közemberek butaságán, ez megérdemel egy erős vállon veregetést.

*Ez már nagyon off csak zavaró vagy, nem a véleményed, azt szerintem mindenki elfogadja, hanem te, ahogy előadod magad.

előzmény: GeryFlash (#245)

Az Alderaanra tartott, Obi-want csak azért vonta be mert elfogták a hajóját. De ettől függetlenül, amit Olórin mond az igaz, 7 szerintem többet foglalkozott a karakterekkel, hogy ők jól fel legyenek építve mint a történettel, hogy hol/miért/kik. De nekem ez így rendben is volt (van egyébként valami visual guide kint ami leírja részletesen miért van First Order meg Resistance meg stb.)

Az, hogy Luke miért kell az valóban jó kérdés, a Kylo részéről érthető, hogy megakarja ölni, és így akkor mondhatjuk, hogy Leia meg megakarja védeni de valóban furcsa. De most ő volt a McGuffin :)

előzmény: BonnyJohnny (#208)

Én tegnap néztem újra a 4-et szerintem túlzás azt mondani, hogy magában megállja a helyét, szinte semmit nem magyaráz el a mitológiáról (amit ez a film megkap hibaként), Obiwan "Darth"nak szólítja Vadert meg egyéb bakik :D (amiknek egy része a prequel miatt baki). Luke szerencsére igazán jó pilóta mert ugyanolyan ez mint otthon amikor wampakra lövöldözött. Még szerencse :)

Kényelmes, hogy r2-t és c3pot ugyanazok a jawák rabolják el, pont Lukehoz kerülnek (alapból kényelmes, hogy pont a Tatoinee mellett fogták el Leiat nem? ), és a többi.

Ezzel persze nem a 4 értékéből akarok elvenni, de az egyik film mellett 40 év nosztalgia van a másik film ellen meg 40 év nosztalgia dolgozik.

előzmény: BonnyJohnny (#204)

Kylo nem nagyúr. Egy tanonc aki a tréningjét sem vitte végig, sem jedi sem sith. Nagyon jó karakterépítés volt ebben a filmben, de lehet a Disneyt is ok nélkül szidni és akkor nem kell figyelni a film közben. :D

Kylo kardja instabil, a fény is zizeg, a hangján is hallani, és két oldalt is ezért csap ki a fény. Minden tekintetében egy instabil emberről van szó aki nem tudja kontrollálni a dühét, nem tudja hova tartozik és mit kéne tennie. Neki semmi köze a Sithekhez, nem "baszták el" a sötét oldalt. Arra ott lesz Snoke, aki megkapta a megfelelő alapozást ahogy az Uralkodó is anno.

A bolygó robbantás pedig egyértelmű erődemonstráció, hogy visszaálltsák az "ordert" vagyis a birodalom uralkodását. Huxról is megtudunk majd többet remélem, de már látszik, hogy minden áron meg akar felelni Snokenak, elvakult megalomániás tábornok.

A csatáról annyit, hogy ahogy már írtam Kylo maga is csak tanonc nincs kiképezve, ez a harcmodorából is rögtön látszott, nincs benne technika, puszta erővel vágja át magát a dolgokon. Reyről pedig már a film elején kiderült, hogy technikás harcos, habár nem Jedi. Chewbacca nyílpuskája (ami ugye 3-4 embereket robbantott el) telibe kapta Kylot, majd Finn is megsebesítette, és csak így tudott Rey végül felülkerekedni. "The Force is surrounds us, it guides us, penetrates us" - Rey az Erőhöz fordult, hogy vezesse a mozdulatait amikor megfordította a küzdelmet. A vallatós résznél Kylo egy szigetet szed ki belőle, ahol a film végén Luke van, tehát ő gondolatban már járt ott, vagyis tudatalatt kaphatott képzést az erő használatáról.

És tényleg ezt még egyszer muszáj hangsúlyoznom, Kylo NEM nagyúr, NEM sith, és ezért tud alul maradni.


Persze ez nem kell, hogy meggyőzzön bárkit, de ez mind a filmben van ha valaki nézi.

előzmény: Denice (#150)

Nem akarom megkérdőjelezni mit láttál, hiszen a film szubjektív, de szerintem te valami nagyon mást néztél.

Rey "feminista" karakter lol. Ne haragudj, egy fiatal lány aki meg tudja magát védeni az feminista?

És probléma az, hogy nincs benne fosásig fénykard? Na menjünk már :D

Vállalom az első fanatikus véleményt:

Szerintem ez (lesz) az egyik legjobb Star Wars film amikor leül a hype. Minden egyes mozzanatából érződik a hozzáértés, a figyelem és a törődés. Pontosan tudták milyen karakterekhez, hogy kell nyúlni.

Rendkívül jól építkezik az új karakterekkel és vegyíti ezt a régi ismerőssel.

Lehet mondani, hogy könnyeb a 7-et elkészíteni mert minden karakter ott van, mint az 1-2-3-at ahol újra fel kellett építeni, de gyakorlatilag az első film felétől már ott is volt az R2-3PO duo mert azt mindenki szereti meg milyen jó már. Itt szándékosan kerülték azt, hogy egy régi karakter elvigye a showt.

Kivétel ez alól talán Solo aki viszont okkal kapta meg a képernyőidőt, hogy nagyobbat üssön a halála

Nagyon várom a VIII. részt és mindezt Rey,Kylo és Finn miatt, nem pedig Leia,Luke,Solo vagy akár a droidok miatt és EZ az igazi eredmény.

Arról nem beszélve, hogy milyen jól felépíti a rivalizálást. Kylo-Rey, Finn-Phasma. Mire elérünk a VIII, IX hez és összecsapnak annak tétje lesz és története.

És itt azt is megjegyezném, hogy nagyon jól bántak az újakkal. Jó döntés volt Poe-t korán eltüntetni, így sokkal jobbant kitudott bontakozni a Finn-Rey duo, kapott elég időt Hux és Kylo, BB8 és megjelenhettek a régi kedvencek is. Ha erre még Poe,Phasma is rájön akkor az túlterhelte volna részt. Messze van még a trilógia vége, majd eljutunk oda is.


JJ megcsinálta, ez van.

előzmény: GeryFlash (#149)

2015-09-21 23:30:33 Everest (2015) Gatyamadzag (4) #8

Egyetértve a többiekkel, egy igazán lebilincselő történet egy teljesen átlagos film hasában. Jó alakítások de semmi maradandó, ahogy a látványra sem lehet semmi kiemelkedőt mondani. Az események viszont lehengerlőek, már csak ezért megér egy megtekintést.

2015-09-01 16:03:15 Spy (2015) / A kém Gatyamadzag (3) #9

Messze kiemeli McCarthy többi filmjéből az a tény hogy itt nem a "haha kövér vagyok" vonalon mozognak. Ettől függetlenül az erős közepesnél nem bírok neki jobbat adni, maga a film a Jackie Chanes I Spy szintjén mozgott egy-két erősebb poént leszámítva.

És hiába dicséretes hogy nem csináltak viccet ezúttal a túlsúlyból szerintem elég komolyan sem vették. Az, ahogy Susan fel-alá rohangál autók után meg épületeken nevetséges, valószínűleg fél kilométert se tudna megtenni.

előzmény: BonnyJohnny (#6)

2015-05-30 12:03:43 Kung Fury (2015) Gatyamadzag (4) #5

Oscar díjas hekkelés, ennél nehéz jobban kiszolgálni fél órát úgy érzem.

Érdekes, nincs bajom a karakterépítéssel sőt, Hawkeye-nak kellette ez mint egy falat kenyér és szerintem is jól működött, de olyan furán vágta meg a film hangulatát, hirtelen jött nekem a csend két hatalmas adag robbanás között és picit leültek a dolgok. De legalább a tipikus nézzétek itt van Hawkeye mindenki szereti, a film végén meghal klisét nem lőtték el :).

előzmény: Olórin (#11)

Egyetértek, habár nekem túlnőtt az első filmen, az egyetlen rész ami igazán nem tetszett a farm ahol élünk cameo, szerencsére erről gyorsan tovább is ugrottunk. Valahogy tét nélküli a volt a 2. fele a filmnek, ez tényleg igaz.

És nem Ultron lesz az a Marvel gonosz aki végre megtöri a rossz szériát, ő is súlytalan, keveset foglalkozunk vele, nem hiszem, hogy sokakat érdekelt volna (pedig a karakter maga/Spader nagyon érdekes volt).

Egy remek popcorn mozi, jó beszólásokkal, remek akciójelenetekkel és semmi több.

előzmény: Olórin (#4)

2015-02-24 23:51:15 Citizenfour (2014) Gatyamadzag (5) #1

Az NSA csak 3-ast ad? :)

Persze filmügyileg lehet véleményezni de a dokumentumfilmek azt hiszem sokkal nagyobb részt szólnak a tartalmukról, arról amit a résztvevők kinyomoznak. Ez pedig üt, nagyot.

Nagyon jó történetvezetés, jó karakterek, jó színészgárda és a kutya nem fogja megnézni mert tombol a Szar 50 árnyalata. Nem mintha a nézőközönség között nagy lenne az átfedés.

Baromi jó film, nagyon hangulatos, marhára ajánlott aki szereti a dán vonulatot.

Szerintem bőven követhető volt a film, engem nagyon meglep, hogy sokan ekkora "plothole"-okról beszélnek, vagy csak a Nolan filmeknél ez már külön program.

Kifejezetten tetszett, hogy a legtöbb dologra kitér a film és egyértelműen elmondja a dolgokat. Pl. itt az ominózus NASA téma, egyértelműbben még a nagy plot magyarázó Michael Caine se tudta volna mondani, hogy az ő pilótáik mind szimulációban repültek, úgyhogy ha már véletlen beesett ide Cooper akkor ugyan repüljön már fel megmenteni a Földet. Ne feledjük, hogy a legjobb pilótákat/tudósokat már kilőtték korábban. Dr. Mann pedig a legalapvetőbb emberi ösztön a túlélés rabja lett, hiába nagy PhD mágus valaki, ha szembe találja magát a halál lehetőségével akkor ott könnyű pálfordulni. Ez van, az ő karaktere gyengébb volt pszichológiailag, mint azt hitték.

A hanghatások és zene, a csodálatos látvánnyal karöltve elképesztő élmény volt, szerencsére a szinkron se rondított bele a dolgokba (ettől függetlenül alig várom, hogy eredeti nyelven is újranézzem), a film második felében viszont sajnos nagyon erősen lett püfölve ez a kapcsolati dolog, az egész láthatatlan szeretet összeköt minket, ezért nyílik meg a könyvespolc az 5. dimenzióban mert szeretet nagyon szájbarágós és giccses. Ennél ügyesebb szokott lenni Nolan.

Ettől függetlenül a 4-es erősen jár neki, és ez is azon kevés filmek közé tartozik aminek a stáblistája alatt már azon gondolkodtam mikor tudnám újra megnézni.

Ez a film ebben a formában izgalmasabb lenne egy 5 perces wikipédia cikk formájában, a történet lassú és mentes az érzelmek megjelenítésében. Van egy rövid súlytalan családi dráma, egy rövid érdektelen nyomozás ami túl hamar leül,
A film felénél amikor azt mondja Gary, hogy még nem végzett, akkor más is azt hitte, hogy most jön a pontok összekötögetése? Ja nem, a "nyomozás" fél óra alatt lemegy.
a film vége pedig rendkívül semmilyenre sikeredett. (Az utó montázs, feliratozás, igazi Gary Webb bevágása pedig nagyon hatásvadásznak és szuggesztívnek jött le nekem).

A filmünnepi 700 forintos jegyáron be estem rá de egyébként nem egy mozis élmény.

2014-09-21 19:17:54 Boyhood (2014) / Sráckor Gatyamadzag (5) #19

Már az első infók után tudtam, hogy ezt a filmet én biztosan megnézem bármi is történjék ezért sem trailert sem mást nem olvastam róla, még a játékidőt sem tudtam. Bevallom engem a film után meglepett, hogy 3 órás volt, egyáltalán nem éreztem hosszúnak, szívesen néztem volna egész este.
Varázslatos, magával ragadó film, ember legyen a talpán aki nem talál valamit ami megmozgatná, amivel azonosulni tud. Legyen az a kis Mason aki a fehérneműs nőket nézegeti vagy a laza fiatal srác aki naná, hogy iszik egy sört mert mindennap ezt csinálja :).
Ez a film hihetetlen, csodálatos, hogy elkészülhetett, hogy a 12 év alatt senki sem esett ki bármi oknál fogva. Egy ilyen történetet sehogy máshogy nem lehetett volna elmesélni, a színészek cserélgetése a kor váltásoknál sose működött volna.

A forgatókönyv pedig külön hatalmas piros pont, ennyire élő karaktereket, élő helyzeteket felvonultatni ilyen könnyedséggel. Az ember hajlamos elfeledni, hogy nem egy mindennapi család mindennapi életét nézi a maga egyszerű szépségében. A gyönyörű pedig ebben az, hogy évek múltán is tud majd újat mutatni a film, hiszen minden kor képviseli magát benne.

A legegyszerűbben kiszórt ötös, remek film.

Szerintem kifejezetten vicces, morbid és sötét komédia volt ez. Néhol már kínomban nevettem, hogy ezt nem hiszem el, nem lehetünk túl az erőszakon? "Nem, előtte nevess még kicsit" - szólt vissza mindig a film. A film felütése viszonylag átlagos a mai kis költségvetésű de annál erőszakosabb filmek között de mégis sikerült különleges, a filmhez illő egyedi hangulatot varázsolni az egész alá (jól eltalált zenék, szép beállítások), a színészek is remekül hozták a vicces és a beteg részeket is.

A film vége sajnos kicsit lapos, nehéz a remek középrész után jól befejezni a filmet, ez nem is sikerül, nem kapunk Hollywoodi jó befejezést, se "tipikus" rossz befejezést, valahol a kettő között lebegünk egy tessék-lássék cut-to-blackkel.

Úgy érzem sok, emlegethető jelenetet hozott a film, a brutalitás miatt nehezebb újranézni de az biztos, hogy megéheztem egy tortára.

(A címfordítók meg megint bújjanak el, nem tudom miért volt nehéz a bácsik helyett farkasokat írni. Ezzel a címmel legalább annyi embert becsábítanak, mint annó az Erőszakikkal.)

előzmény: carmine (#3)

2014-01-22 08:45:50 Her (2013) / A nő Gatyamadzag (5) #1

Fantasztikus film, remekül tálalt nagyon finom, sci-fi elemekkel, és jól megpakolva érzésekkel. Az,hogy a film nagyrészében Joaquin Phoenix arcát látod csak, fel sem tűnik mert a hangulat azonnal beránt.

A divatba visszajött köldökig felhúzott nadrág és bajusz, az apró kis fejlesztések, hangfelismeréssel operáló rendszerek, és a legelső intelligens OS-t is kiadják nincs semmi, fantasztikus tudós aki elmagyarázza, hogy "1millió részecskével gyorsabban dolgozik blabla". Egy új Apple termék ujjlenyomatolvasóval most, egy picit a jövőben meg akkor jöhet az első intelligens rendszer. Minden kicsit jobb kicsit másabb de mégis teljesen hihető és valóságos, abszolút elsőrangú film.

Scarlett Johanssont eléggé dicsérték de igazából csak a kontextus miatt jó az alakítása. Nyilván valójában egyszerűen egy nőt alakít de Phoenix fantasztikus, hogy őt nem jelölték az csak az Oscar és közte húzodó "jóviszony" oka és nem a szerepé.

Brad Pitt a nagyon jó fehér karakter oké igaz, de ott van Ford aki jó ember egy rossz korszakban, nem akar semmibe beavatkozni de nem kegyetlenkedik szórakoztatásból, armsby akinek a szemében csak a kapzsiságtól csillog bármi is. De a film elején is több pozitív fehér karaktert látni. Részemről szerintem tökéletesen árnyalt volt ez, azon kívül hogy Pitt egy picit kilógott semmi bajom nem volt a filmmel. Sőt, ha egy filmet tudtam volna csak idén megnézni akkor nem bánnám hogy az a 12 év rabszolgaság volt.

2013-12-07 09:39:49 Riddick (2013) Gatyamadzag (3) #9

Nagyon hasonlít a Pitch Blackhez történetben és hangulatban is ami jelentős előrelépés az előzőhöz képest, de sajnos csak hasonlít és nem éri el azt a szintet. Néha kicsit túlzásnak éreztem, és a sok monológ az elején kifejezetten szájbarágósra sikeredett. (Persze voltak jó beszólások is onnan, csak kevesebb több lett volna). Ezzel együtt egyszer simán nézhető és élvezhető volt.

2013-10-15 12:12:24 Gravity (2013) / Gravitáció Gatyamadzag (4) #244

Tök ratyi ez a film nem? Még csak nem is hasonlít pl. egy Metropolishoz..

Mindenesetre szerintem rendezői szemmel fantasztikus, látványos film volt, ötletes kamerakezeléssel és beállításokkal. A film gyönyörű, (persze az űrben Sas Tamás is forgatna egy ilyet, Csányi Sándorral és Dobó Katával), a történet pedig korrekt.
Tudom az ilyen űrös filmeknél sokakból előjön a csillagászfizikus doktor, de ez egy jobbára nagyon élethű űr film volt, és ez (plusz a látvány) nekem elég, hogy kiemelje az átlagból.

2013-09-16 14:02:46 [JÁTÉK] Gatyamadzag #25693

3. Bőr amelyben élek

2013-06-08 22:39:31 Trance (2013) / Transz Gatyamadzag (5) #9

Abszolút zseniális, fantasztikus egyveleg, a képi világ (a már unalomig játszott kék-narancs ellenére is), és a zene pazar mód illeszkedik egybe az alakításokkal. Nagyon erős hangulatot áraszt magából végig, nekem eddig a kedvencem Boyle-tól. Abszolút ajánlom.

Jól felépített korrekt film, nem volt vele semmi nagy probléma, a "családi kalandfilm" műfaj remek képviselője.

flake ajánlását ezúton is köszönöm, remek film volt, mindig nagy öröm amikor egy régi film a már "kiöregedett" tempójával is könnyedén fent tartja a feszültséget és érdeklődést. A megbízhatatlan bajba jutott nő szándékai végig jó tippelés forrásnak bizonyultak.

2013-05-04 13:09:33 Brick (2005) / Beépülve Gatyamadzag (5) #12

Köszi még nem láttam, de megnézem, nagyon bejön a noir stílus.

előzmény: flake (#11)

2013-05-04 00:06:05 Brick (2005) / Beépülve Gatyamadzag (5) #10

Újranézéssel, simán felkúszik ötösre, (talán mert első megtekintéskor még nem, most már viszont láttam a Chinatownt, több kis apróságra kaptam fel a figyelmem).

A párbeszédek elsőrangúak, a sztori valóban picit kusza de nem kibogozhatatlan, megéri törni magad.

Az első 30 perc borzasztó, nézhetetlen szex dubstep klip az egész, Alien (James Franco) sokat dob a filmen, ettől függetlenül nincs íve, története, tanulsága, karakterei.

Csak spring breaaaaaaak foreeeever.

2013-02-23 22:01:20 This Is 40 (2012) / 40 és annyi Gatyamadzag (2) #5

Nem tudta eldönteni, hogy vígjáték vagy dráma akarjon lenni, emiatt egyik sem működik igazán. Vannak benne vicces jelenetek de tele van üresjárattal a film, a felét ki lehetett volna vágni.

Nem éri meg a rászánt időt, de nem a legrosszabb film a világon.

Egyáltalán nem volt karakteridegen, szerintem egyszerűen nem értetted, hogy mi történt. Itt többről volt szó, mint egy kézfogásról. Ha Schultz kezet fog Candievel akkor azzal egyenlő félként kezelte volna, és ellent mondott volna mindannak amiben hitt. Semmi csavar nem volt itt.

előzmény: Vektor (#65)

Foxxból szerintem Tarantino kihozta a maximumot, jó színész ha kap maga alá (fölé) egy jó rendezőt. DiCaprio viszont remekel a szerepben, szerintem a szinkronhang lerontotta az élményt nálad.

előzmény: Hannibal Lecter (#50)

Nagyon jól összerakott, korrekt film, jó színészgárdával, és egy jó érzékkel összerakott forgatókönyvvel.

A 8 Oscar jelölés viszont egyértelmű túlzás (nem kell persze túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki), én így többet vártam. Elmaradt a katarzis, a film mélypontja sem ütött eléggé, a család pénzügyi helyzete (és a nagy bukta a fogadáson), nem volt kibontva, kaptunk pár perc szomorkodást aztán jöhettek megint a minden közönséget megnyerő viccek.

2012-11-04 21:02:14 Total Recall (2012) / Az emlékmás Gatyamadzag (2) #44

Igazán akartam szeretni, kedvelem Colin Farellt, Kate Beckinsale is Jessica Biel pedig igazán szép látvány, de ettől még nem áll össze egy film.

A sztori súlytalan, a karakterek kidolgozatlanok, a film eleje, a város és az alapvető jövő kép szerintem igencsak hangulatosra sikeredett, de a film második fele folyamatosan egyre lejjebb és lejjebb csúszott. Az utolsó "nagy" jelenet meg végképp letaszította pedig lehetett volna ez egy, egyszer elmegy kategóriájú akció sci-fi is.

2012-10-26 21:35:59 Skyfall (2012) Gatyamadzag (5) #64

Thomas Newman zenéje néhol túlságosan hajazott a Sötét Lovagra, de ez legyen a film legnagyobb "hibája".

Engem elvarázsolt teljes mértékben, egy Casino Royale-t vártam és reméltem de ennél sokkal sokkal többet adott a Skyfall. Habár általában a fényképészet nem egy olyan dolog amit kiszúrok, Roger Deakins keze nyoma itt könnyen felismerhető volt, és varázslatos képeket tárt elénk, a színészek fantasztikusak, Javier Bardemtől várható volt, hogy jó lesz, de mégis felülmúlta az elvárásaim, Sam Mendes pedig gyönyörűen összekomponálta a darabokat.

A Skyfall legnagyobb hibája az, hogy nagyon feladta a leckét a következő Bond filmnek, de egyelőre örüljünk annak, hogy ezt megkaptuk, és foglalkozzunk ezzel a problémával majd pár év múlva amikor az új film esedékes lesz.

Vannak hiányosságai de tökéletes befejező része egy remek trilógiának, itt nem az akción van a hangsúly hanem a történet lezárásán.

Bane karaktere furcsa mert a hangja intelligenciát sugall, a kinézete és tettei pedig mindent csak ezt nem. Ettől függetlenül voltak pillanatai, Selina Kyle karakterét viszont szerintem tökéletesen ábrázolták, ennél jobb macskanő vásznon még nem mozgott, öröm volt nézni.

A film egyes részeinél nincs háttérzene ami néha szerintem nagyban dobott a hangulaton, máskor viszont elvonta a figyelmemet, ezt majd újranézésnél jobban kitapasztalom.

A filmvégi jelenet kicsit kibúvásszagú (mikor Alfred meglátja Brucet) de hát mindig is sucker voltam a jó befejezésekért úgyhogy én tapsikoltam. Ha szerencsénk van akkor pedig Nolan ad nekünk most egy fasza Robin előzménytörténetet. Az ő karakterében is ott van a lehetőség (hiszen szinte egy az egyben Batman) csak egy jó rendezőt kéne ráállítani.

2012-05-26 21:53:28 Safe House (2012) / Védhetetlen Gatyamadzag (3) #4

A hármas és négyes határán mozog, ahogy TomPowell is írta, korrekt munka, a csavarok messziről láthatóak de a jó színészek elviszik a hátukon.

Kicsit több munkával jobb is lehetett volna de egy kis popcornnal és kólával probléma nélkül fogyasztható.

2012-03-03 19:58:11 Hugo (2011) / A leleményes Hugo Gatyamadzag (5) #17

Érdekes én végig azon gondolkoztam, hogy ismerős az a csávó de nem tudom ki, felmerült bennem, hogy Sacha Baron Cohen, de kivertem a fejemből mert hát nem lehet, hogy a "Boratos faszi" ennyire elrejtőzzön a szerepében, de mégis csak a végén szúrtam ki.

Tény, hogy vannak hibái a filmnek, de nekem a szubjektivitás rózsaszín szemüvege mögül nem tűnt fel semmi, úgyhogy 2 órán keresztül egy remek film része lehettem.

előzmény: Dió (#15)

2012-03-03 19:13:11 The Artist (2011) / A némafilmes Gatyamadzag (4) #79

Na ezzel a fimmel leszek bajban, értékeljem zseniálisra, hiszen egy remekül összerakott darabról van szó, vagy értékeljem jóra mert engem nem tudott behúzni. Nem lenne fair a többi jó film mellé berakni mert jobb ez annál... csak nem nekem, voltak jó pillanatai de aztán mindig kizökkentem, a vége pedig nekem kicsit lapos volt.

A Hugo nálam jobban betalált de a maga nemében mindkettő film páratlan, és érdemes megnézni, de ha teheted szerintem inkább egyedül nézd.

Nekem teljesen rendben volt, fel se tűnt, hogy akcentussal beszélt :)

előzmény: Rorschach (#85)

Hihetetlen gagyi film de rég nevettem ennyit úgyhogy jár neki az a négyes.

2012-02-15 15:56:05 Super (2010) Gatyamadzag (4) #7

A legjobb, gagyi film amit az utóbbi időben láttam, egyértelműen nem való mindenkinek, de én kifejezetten jót szórakoztam rajta.

Tegnap után ma megnéztem a svéd változatot is, és nem értem, hogy hogyan gondolhatja bárki is, hogy az jobb. Egyszerűen hülyén van felépítve, a karakterek (Noomi Rapace kivételével aki viszont kevésbé tetszett mint Rooney Mara, ez persze simán lehet azért mert őt láttam előbb) nem voltak eltalálva, a zene elég sablonos volt.

Úgy érzem, hogy előnyére változtattak a cselekmény egyes részein, a könyvet még nem olvastam így nem tudom melyik merített jobban belőle, de tudtommal Fincher változata sokkal hűebb, és ha ez valóban így van akkor látszik is.

A másik hatalmas pozitívum ennek a filmnek, az a realitása, öröm volt nézni, hogy nem húztak elő semmiféle CSI magic elektronikát, a nyomok megtalálása sokkal ésszerűbbnek tűnt itt.

Érdekes, hogy ez a film mennyire megosztotta a nézőközönséget, függetlenül attól hogy látták-e a korábbi filmet és/vagy olvasták-e a könyvet.

Én megpróbáltam elkerülni a korábbi adaptációt mivel először Finchertől akartam hallani a történetet. És meg is vett kilóra, számomra minden a helyén volt a filmben, a fényképezés a zene, a színészek és az események folyása is. Először egy négyest adtam neki de most azon kapom magam, hogy fél órával azután, hogy megnéztem a filmet, már a soundtracket hallgatom és pörgetem az agyam a látottakon, ez részben betudható annak is, hogy Fincher filmjeit egytől egyig imádom, de még ha meg is próbálom magamból kiölni a szubjektivitást ez a film akkor is üt. Maradt pár kérdőjel a sztoriban ezt egyelőre nem tudom, hogy a film vagy a könyv hibájának tudjam be, de az biztos, hogy hamarosan már a könyvet fogom olvasni.

Most újra nézve már erősen dolgozott a pontszámon a nosztalgia faktor, rengeteg jelenet bugyuta és eltúlzottnak hatott, Joker karaktere még így is nagyon bejött, ahogy alapvetően az egész film de picit rosszul öregedett.

Azt hiszem a film teljes értékeléséhez, nem árt tudni, hogy Ricky Gervais ateista, így a történet, a vicces romantikus filmen kívül, lepacsizik velünk külsősökkel is, és megpróbálja megmagyarázni, hogyan is lett ez a kereszténység.

A filmet mindenképp javaslom, hogy nézzétek meg, az eleje ahogy már mások is írták zseniális, a végén lévő cukormázban pedig valóban meglehet fulladni de akinek ez olyan guilty pleasure mint nekem, az nem fogja bánni. Összességében egy szép, vicces és ötletes filmet láthattunk.

(Stephen Merchant pedig még a rövidke szereplése ellenére is a film egyik legviccesebb jelenetét hozta.)

2011-07-11 14:56:26 Source Code (2011) / Forráskód Gatyamadzag (4) #39

Michelle Monagannek mostanra már hobbyja jó filmekben feltűnni ahol csak mosolyog és nézni lehet. Ezzel nincs is nagyobb bajom. A főszereplő remekül hozza a wtf történik itt katonát, és ha film utolsó perceit levágnánk akkor egy teljes élményt kapnánk. Azzal együtt viszont kettős érzéseket hagy az emberben. Egyrészt szeretem a jó befejezéseket mert miért ne, másrészt viszont nem minden filmnek kell. Ennek sem kellett volna, de egy nézést mindenképp megér, az alapötlet és a kivitelezés is jó. Csak azok a fránya utolsó percek.

2011-07-09 16:50:16 Akira (1988) Gatyamadzag (4) #33

Nem vagyok biztos benne, hogy értem mit láttam. De tetszett. Furcsa ez így na de hát anime, és, mint olyan elég sűrű mondanivalóval van megáldva. A következő pár napban ezen fogok kotlani, aki véleményeket keress, hogy megnézze-e, igen, mindenképp.

Azt kell mondanom engem nagyon megindított a film és így friss élményekkel gazdagodva rá is szórtam az ötöst. A karakterek fantasztikusak voltak, remekeltek, a történet is rendkívül izgalmas volt és nagyon beletudtam élni magam a karakterek bőrébe ahogy, szinte már erőlködnek, hogy kijöjjenek a szavak. A zenét és látványvilágot is csak dicsérni lehet. A két óra szinte elrepült a film nézése közben.

2011-06-24 16:54:01 Sucker Punch (2011) / Álomháború Gatyamadzag (3) #80

Szerintem egy nézést mindenképp megér a film, kár, hogy ennyire le lett húzva nem szabad arra gondolni, hogy tényleg ilyen rossz lenne a film. A látványvilág csillagos ötös, a legnagyobb baj azzal van, hogy a film olyan fantasztikusan indít, hogy onnan már csak lefele mehet. És megy is. A nem kifejezetten létező történet és súlytalan karakterek rányomják a bélyegét a filmre, de mégis ajánlom megtekintésre. Egyszer nézhető, popcorn mozi.

2010-12-25 23:11:35 Devil (2010) / Ördög Gatyamadzag (4) #9

Szerintem a film javarészt igen jó, a történet alapja igencsak érdekes de úgy érzem ezzel nem sikerült tökéletesen játszani ,
A csavarra hogy a nő az Ördög hamar rájöttem és azok után is, hogy meghalt nem tudtam kizárni őt mint Ördög vagy mást annak megnevezni.
A szereplők szerintem jól játszanak ami nekem a végén lehúzta:
az az, ahogy a rendőrt hozzácsatolták még az egészhez. Rendben, rendben de ez így már túlzás volt, és így a végén ez a megbocsátós dolog. Nem kellett volna.
A spoileres hibáktól eltekintve azonban én ajánlom a filmet legalább egyszeri megtekintésre mindenkinek :)

Jó film, egy-két dolog nekem valahogy nem tetszett benne de összességében egy kellemes élmény és nem kell előrefikázni mert facebookról szól (ezt én mai napig nem értem, hogy hogyan lehet előre utálni egy filmet ami nem a twilight :P) igenis egy korrekt darab és érdekes történetet mutatott be. Egy megnézésre mindenképp ajánlom mindenkinek :)

nekem nagyon bejött, jó kis hangulata van, a történettől nem kell elájulni de jó szórakozást adott így most délutánra :)

2010-08-15 18:12:00 Tekken (2010) Gatyamadzag (2) #11

Semmi extra, egyszer nézhető, vannak benne fejfogós részek de a lényeg (az akció) az korrekten össze lett hozva, popcornt kólát bekészíteni és mehet a tournament :)

2010-08-15 16:41:21 Grown Ups (2010) / Nagyfiúk Gatyamadzag (4) #9

Érdekes az alacsony osztályzás és a film ekkora "szeretete", de hát ízlés kérdése, én a film végéig bírtam aztán nevettem egy jót rajta, klasszikus szolid nevelőcélzatú film (természet elhanyagolása stb.) jó poénokkal fűszerezve. Aki nem vevő az efféle humorra az nem tudom minek kezdte el egyáltalán nézni a filmet? Mintha a trailerből nem jött volna át rögtön a hangulat, tehát akinek az alapján bejött annak tetszeni fog a film, és (szerintem) mindenkinek érdemes megnézni/belenézni, ne hagyja az alacsony osztályzat befolyásolja a döntését.

Most néztem meg másodszorra továbbra is beleborzongok, a vége egyszerűen zseniális (ahogy a film többi része is) és most így másodszorra 1 perccel korábban jöttem rá a dologra mint elsőre :).
Amikor kieengedik Verbalt, visszakapja az arany öngyújtót meg órát stb. ez elsőre fel sem tűnt, de korábban látni ahogy Keysernek arany öngyújtója van
Aki azt mondja rögtön rájött vagy, hogy elég hamar annak gratulálok, viszont lehetetlennek tartom. Még ha a "á biztos ő az" felkiáltással nézzük is 100% hogy nézünk a végén egy nagyot.
A film zenéje, a visszatekintő-elmesélő narratíva, mind hozzátesznek ahhoz, hogy egy hihetetlen élményt kaphassunk.
Viszont érdekelne hogy mi van a szinkronnal ami annyira "poéngyilkos" ? És mit gondolt egyáltalán aki magyarul nézte meg? :D
Nem értesz te engemet, láttam az ördögöt, láttam a Keyser Sözét! És zseniálisat adtam rá :)

Tetszett a film, a látványvilág, a történet, szerintem rendben volt. A kalapost megformáló Depp zseniális volt, ahogy a Vörös Királynő és Alice is jól játszottak. A többiek is rendesen végezték a szerepüket, a CGI állatkák szerintem igenis rendkívül jól néztek ki, tökéletesen visszaadták az érzelmeket. Sajnos a film a vége felé kicsit "elfárad". (Az a tánc... teljesen kirántott a hangulatból.) És igaz, hogy az Aliceből lehetett volna egy sokkal eredetibb történetet is kihozni (mint a McGee féle Alice játék, na egy olyat vártam volna Burtontől) de a megtekintése továbbra is javasolt, táncmentes verzióval :)

2010-07-04 17:27:13 Green Zone (2010) / Zöld zóna Gatyamadzag (3) #9

Semmi gond nincs a filmmel, ahogy semmi különleges sincs benne. Elmegy.

Az lemaradt, hogy a kedvenceim közé tartozik a játék, és nem lett volna semmi bajom azzal, hogy átírják de csak röviden a történetbeli különbségekről: A játékban a Hercegnek NINCSENEK testvérei, őt pedig nem az utcán találják, nincs nagybátyja sem, az Apja pedig nem hal meg. (eleinte^^) A maharadzsa alattvalója a Vezír az aki a Perzsák kezére játsza a palotát (amit megtámadtak) majd ő az aki ráveszi a herceget, hogy szabadjára engedje a homokot. A katonák stb. megfertőződnek. A herceg apja is, akit meg kell ölnie (drámai rész a sztoriban:D) A nő neve Farah, együtt akarják visszazárni a homokot, a civakodás megvolt (ez jól is lett megcsinálva szerintem a filmben). A játék vége felé Farah meghal, a Herceg visszaforgatja az időt és visszajut a támadás éjszakájára. Végül megakadályozza az egészet és nincs happy ending meg csók meg ilyesmi. Ezalapján döntsétek el érdemes volt-e átírni a sztorit. Ja és a Hercegnek nincs neve gondolom a testvérei miatt adtak neki is. De mondjuk egyikük Dus, ő meg Dustan? He? Nem volt ötlet? :D

A film egy hatalmas klisé, nézhető, élvezhető, nincs vele semmi gond, egyszerűen a játék története sokkal érdekesebb, újszerűbb lett volna, mint ez a végtelenségig leegyszerűsített massza. Megtekintése IQ csökkentő szerek mellett, kóla és pop corn társaságában javasolt.
Nem értettem amúgy, hogy azt mondták ha kiszabadul a homok elpusztul a világ, meg meghal aki a tőrt belepöcköli a homokba. A világ nem pusztult el, és a Herceg se punnyadt ki. Ez hogy volt?

2010-05-21 23:30:02 Kick-Ass (2010) / Ha/ver Gatyamadzag (4) #47

Szerintem egyszerűen nem fért volna bele a filmbe, mert akkor Red Mistet csak úgy mutathatták volna be már mint Szuperhős ami kb. a film fele, szóval addig ismeretlen karakter, onnantól meg még sokat kéne mutatniuk, hogy törődjünk vele és csak aztán jöhetne a csavar ami után azokat a részeket amiket most is eljátszott kb. bekéne mutatni, vagyis egy + fél órát simán hozzátoldana szerintem. Emiatt gondolom, hogy ilyen formában nem lehetett meglépni, persze aztán tévedhetek is, a vélemények már csak ilyenek.

előzmény: ronin07 (#46)

2010-05-17 21:37:43 Kick-Ass (2010) / Ha/ver Gatyamadzag (4) #35

Ezek alapján akkor nekem jobban tetszik a film kivitelezése Big Daddy is jobb, hogy megmaradt coolnak meg én szeretem a filmvégi összeborulós klisé jeleneteket is :) Habár az érdekes lett volna ha Red Mistről csak a végén tudjuk meg ki ő, de így jobban működött a film szerintem.

előzmény: Olórin (#34)

Nagyon felemás élmény fogadott a film végén, egyszerűen nem tudom nyugodtan befogadni amit láttam és ez nem egy jó dolog. A film végi WTF nem a jóféle WTF hanem a WTF WTF, alapvetően jó ötlet lenne csak a film maga nem erre lett felépítve. És ezt el lehet intézni azzal, hogy ő Isten szolgája, ennyi erővel Superman is lehetne. Nekem erről a Thank you for Smoking jelenete ugrott be amikor arról beszélnek, hogy hozzák be az sci-fi filmekbe a cigizést "One line of dialogue. 'Thank God we invented the... you know, whatever device.' " Tehát habár jól fel van építve, remek a képi világ, nagyágyús színészeket kapunk, maga a történet az, ami miatt azt kívánjuk bárcsak Éli könyve is elégett volna a háborúban. Ez így egy kettes.

2010-05-12 21:27:37 Kick-Ass (2010) / Ha/ver Gatyamadzag (4) #30

Kickass film volt :) Vicces, ugyanakkor meglepően komoly időnként, a történet maga is tartogat meglepetéseket, az egész jól össze van rakva, jöhet a 2. rész? :D Magyar címre ötlet: Ha/(még mindig)/Ver :D

Valahova 3,5-re osztályoznám a baj, ahogy már mások leírták, egyértelműen a film vége, Butler karaktere megáll a lábán, tetszett a felkészültsége stb. de Foxxot habár kedvelem, itt idegesített, az ő karaktere üres volt, a vége pedig. Áhh -.- Lehetett volna ebből még ötös is...

2010-04-05 20:22:42 Dogma (1999) Gatyamadzag (4) #13

Rendkívül élveztem, egyébként is teljes mértékben magamra ismertem, én is mindig belekérdeztem a Bibliába, hogy "oké-oké, de most miért is csinálta ezt Isten és azt meg miért nem?" Elgondolkodtató, szórakoztató és érdemes megnézni :)

Tegnap volt szerencsém a filmhez, semmi extra sőt kifejezetten bugyuta, a könyvet nem olvastam így sajnos nehezebb véleményt formálni de mikor lemennek az alvilágba és rájönnek, hogy na bazzeg csak 3 gyöngyünk van ott fogtam a fejem. Meg alapvetően hülyeség az egész, az istenek háborút akarnak indítani és Percynek felkéne menni, hogy elmagyarázza nem ő a tolvaj ő meg ehelyett az anyját megy megmenteni. Ez milyen módon állítaná meg az Istenek háborúját? Sehogy, csak a történet úgy lett írva, hogy a villámot és megtalálják ott, megint csak bugyuta módon -.-. Doh. szóval ezek alapján ez a film egyszerűen rossz.

Én odaadom neki a zseniálisat, sikerült kilépnie a nagyon régóta szenvedő vámpíros filmekből és egy olyan világot rakott le elénk, hogy én csak bámultam. Ötletesen felépített és jól átgondolt a történet, a CGI időnként nem a legjobb de alapvetően teszi amit tenni kell, a szinészi játékkal nincs gond, a zene remek és remélhetőleg ez a film felrázza majd a vámpírfilmek állóvizét. 5/5

Remek katonai film, az utóbbi évek egyik legjobbja, a hangulata, a mondanivalója, az egész jól összerakott volt. Nagyobb figyelmet és magasabb átlagot érdemelne.

Szerintem nagyot ütött a csattanó, engem Kate Winslet alakítása zavart, szerintem gyenge volt, a sírós részei inkább voltak zavaróak mint megindítóak és alapvetően nem látszott a szemléletmódváltása amin a film alatt átment. A vége csattanónál pedig szintén levont a film értékéből. Ettől függetlenül a remek sztori és Kevin Spacey még így is egy (számomra) zseniális összhatást értek el.

I walk the line :) Mit lehet még mondani?

Azért vicces, hogy azokkal akik erre zseniálist adtak, nagyjából megegyezik a filmes ízlésem a hasonlóság 60+% :D

Nem, ez NEM egy jó film, akárki is vett rá, hogy megnézd. Egyszerűen unalmas, nincs története (NEM, TÉNYLEG NINCS!), nem történik benne semmi, nézed, nézed, aztán egyszer csak vége. Annyira bűn rossz, hogy az borzasztó. Nem a film lassú cselekményével, hanem a cselekmény teljes hiányával vannak nekem gondjaim hamarosan lesz a tévében meglehet nézni, végig lehet szenvedni hátha akkor leér az 1,8-as kategóriába ahova való. Nem túlzok, ez tényleg rossz. Hű, na akkor ezt most kiadtam :D

Nem rossz film, vicces, a nagy a happy-ending cucc a végére viszont nem kellett volna szerintem. Ha azt máshogy oldják meg akkor megérne egy jót, így viszont ez csak közepes

2009-11-29 19:18:46 Moon (2009) / Hold Gatyamadzag (5) #36

Szerintem nagyon állat film lett, bemutattam két haveromnak akik közölték, hogy ez szar én meg csak néztem rájuk, hogy nem-e a New Moon-t nézték meg. A történet, az alakítások meg az egész téma szerintem nagyon ott van, ráadásul HDben volt hozzá szerencsém úgyhogy az még jobban megdobta az egész élményt :) Szerintem mindenki nézze meg nem fognak csalódni :)

ki nevet a végén? ez a magyar cím? :D Nekem bejött a film a jónál jobbra értékelném a zseniálisnál meg kisebbre, hosszú volt néhol egyáltalán nem "funny" de alapvetően vicces volt és jól bemutatta egy ember életútját, kicsit az UP! ugrott be róla mert az is egy ilyesmi történetet ölelt fel persze teljesen más tálalásban. Talán kicsit hosszú volt lehetett volna ezt jobban is megvágni de egy percét se sajnálom amit vele töltöttem, képzeletbeli 4,5 ott van a pontozásban :D

2009-11-28 23:43:02 Up (2009) / Fel Gatyamadzag (4) #97

Ahogy halad előre a pixar, egyre komolyabb animációs filmeket rak le elénk, A Ratatoullie óta egyre jobban tetszenek, kíváncsi vagyok a következő milyen lesz. A történet és a karakterek fejlődése jól kitalált a téma érdekes, ajánlom mindenkinek :)

Az előzőre adtam egy jót az eredeti ötletért, és a vicces megoldásokért. A második film ezzel már nem ért el semmit, alapvetően is hülyébben lett az egész megoldva, ez így rossz

Zseniális, imádom az ilyen tipusú filmeket és imádom Kevin Spacey-t több kérdés nem is volt. A történet csavaros, a korabeli hangulat teljesen átjön, az elejétől a végéig élveztem csak ajánlani tudom.

Hogyne lenne horror? Horror végignézni...

a könyv nem volt vészes? nem volt vészes? a könyv zseniális volt. gyűlölöm, hogy egy ilyen sztorit, ami simán a hp felett állhatna így elcsesznek. rohadjon meg mindenki hollywoodban...

Jó kis vígjáték, a magyar hang kegyetlenül ront rajta (ahogy az általában lenni szokott) úgyhogy azt kerüljétek. Romantika szép benne de szex azért több van :D

Nem láttam a korábbi verziókat úgyhogy nincs hasonlítási alapom, hogy milyen volt a remake de maga a film: nem rossz. Bővebben: rossz :D Tetszett a történet, a színészek játéka és alapvetően rendben is volt a film. De a rendezés szerintem borzalom volt, a sok belassított felesleges jelenet stb. rengeteget elvett az élményből. Nem sajnálom rá az időt de többször se fogom megnézni

2009-10-26 14:11:40 Year One (2009) / A kezdet kezdete Gatyamadzag (3) #1

Aki nem szereti Jack Blacket az a filmet se fogja én viszont halálra röhögtem magam rajta :D Nagyon jó kis vígjáték pár komoly tartalommal érdemes megnézni ha van rá szabad két óránk.

Jajj, és elfelejttem Waltz játéka zseniális volt, más emberrel el se tudnám képzelni ezt a képtelen II. világháborús sherlock holmest...

Engem megint elvitt a QT vonat de egészen a végállomásig. Imádom ezt az embert, a sok őrültségét, szerintem tökéletesen tudja mit lát a néző a filmben és mire vár, aztán csinál valami olyat ami eszedbe sem jutna. A poénok nagyon ütnek, a cselekmény nagyon lassan mozog de sose éreztem, hogy beleunnék. Ötös, leülhet :)

Én IMAX moziban láttam, az első 10 perc zseniális tudod hogy ott ülsz mégis az agyad azt hiszi mozog, lenyűgöző érzés tényleg... de 10 perc! aztán 2óra 30percig MEGY A FILM ÉS EZ KERÜL 1700Ftba!!!! Nade a film: Én szeretem a HP-t látom benne a potenciált egy jó filmre de a baj az alapanyag. Egy gyerekmeséből mostanra egy egész darkos cuccot összedobtak nekünk de ott az a DE, vagyis még mindig ott a gyerekmese, a tiniszerelem az idiótaságok. Ennél a filmnél még inkább úgy éreztem hogy feleslegesen, a harry potter jobban meglenne egy darkos, nyomasztó világban, a baj az hogy az már nem harry potter lenne. Ez viszont így nem több egy közepesnél, érdekes IMAX egy ideig, érdekes jelenetek de ott az de...

mosolygós film, kellemes befejezés :) tanulság -> több filmbe ricky gervais-t :)

  • 1
  • 2