Gatyamadzag

Tapasztalat: 1285 film
Kompetencia: 9 film
Súly: 1510
Regisztráció: 2008. november 1. (12 év, 6 hónap)
Kedvencnek jelölték: 10 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1993
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
1917
 
4 2021-01-01 3,8
(410)
Druk
Még egy kört mindenkinek
5 2021-01-01 4,2
(246)
Escape from Pretoria
Szökés Pretoriából
3 2020-12-06 3,4
(68)
Get Out
Tűnj el!
3 2020-10-10 3,8
(657)
Enola Holmes
 
3 2020-10-10 2,8
(156)
Tenet
 
4 2020-09-10 3,3
(430)
American Factory
Az amerikai gyáregység
4 2020-07-18 3,8
(45)
Top Secret!
 
5 2020-07-04 4,0
(597)
Gran Torino
 
5 2020-06-14 4,4
(1325)
Sully
Sully - Csoda a Hudson folyón
3 2020-06-14 3,7
(358)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Az utolsó spoileresre:

Nekem a reklámszöveg adta le egyértelműen azt, hogy "says what you want to hear" vagy hasonló.
Az ő Joi hologramja sem volt semmivel se különb bárki másénál. Látta, hogy K azt várja hogy különleges legyen így eként is kezelte. Nevet adott neki és belelovalta a fantáziájába, de a végén látjuk, hogy ez csak üres programozás volt.


Nekem atomkemény 5-ös ez a film, rendkívül boldog vagyok, hogy még ma is lehet ilyen filmet csinálni, ami lassú (és hosszú is), bízik magában és türelmesen járja körbe azt a témát amit fel akar dolgozni.

A teljes gárda akik a filmen dolgoztak a szívüket-lelküket belerakták, hogy ne egy szolgai Blade Runner felolvasó estét tartsanak hanem az eredeti témáit boncolgatva és továbbgondolva, egy teljesen új élményt tárhassanak elénk ami mégis ízig-vérig olyan mint az eredeti.

Apró de fontos motívum, hogy vártam mikor jelenik meg majd az ikonikus városi kép a lángoló gyárkéményekkel. Hát, semmikor. Milyen egyszerű lett volna mindenben visszanyúlni 'member this? és hagyni, hogy a régi fenntartsa a folytatást. Ehelyett viszont azt hozták át ami kellett, ami az eredetiben is működött és kibontották még jobban.

Nagyon sajnálom, hogy az összes promóció vastagon reklámozta Deckardot, nagyon nagy jelenet lehetett volna ha váratlanul bukkan fel (hiszen jóformán alig szerepel a filmben).

előzmény: Pygmaeus (#35)

2017-08-27 22:50:05 Death Note (2017) Gatyamadzag (2) #2

Sajnos ez mellément, ami azért igazán bosszantó mert látszott az igyekezet. A film maga kifejezetten szépen nézett ki, egyes jelenetek ötletesen voltak felvéve. Willem Dafoe nagyon jó volt Ryuk hangjaként, az új L is nagyon jól formálta a szerepet.

A két nagy hibája a filmnek a zeneválasztás és a forgatókönyv, sajnos Light karakterét teljesen tönkretették, ami számomra teljesen érthetetlen. Ha valaki nem látta az eredetit, érdemes akár csak 40percet rááldozni és az első két részt megnézni, rögtön megérti majd mennyire eltért tőle. A sorozat egy kiélezett macska-egér játék két géniusz között, akik mindketten az "igazság"-ért küzdenek de annak két oldalán. A film sajnos ezzel szemben ezt az egészet sutba dobja, és helyette kapunk egy papírvékony főszereplőt.

Értem, hogy ez szándékos volt, sajnos viszont az okát nem tudtam felfedezni, nagyon lehúzza a filmet.

Killjoy véleményét osztom, lehet a kritikák elkerülése segített de nekem is egy nagyon erős dráma lett ebből, izgalmas történettel.

A fénypont egyértelműen Emily Blunt akiből nem néztem ki volna ezt az alakítást, le a kalappal.

Sajnos valóban lassan indul be, és nekem a vége is kicsit elcsúszott, de ez még így is az erősebb filmek közé tartozik idén.

előzmény: Killjoy (#1)

Az ultimate cutot láttam, a mozis verziót nem, szerintem ez egy baromi látványos képregényfilm volt, tele iszonyat jó shotokkal, de semmi sem kötötte össze igazán a jeleneteket, hasonlóan a 300 vagy Watchmenhez.

Szerintem aki Zack Snydertől mást várt az nem is ismeri igazán. Az alap szerintem ott volt, rengeteg tehetség és tehetséges ember tette bele a szívét de a túl sok építkezés és karakter elhúzta a filmet. Főleg a túl kevés expozíció. Ettől függetlenül nagyon várom a folytatást, ha tudnak ezekből a hibákból tanulni.

Batfleck pedig ütött.

2016-01-31 15:42:45 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Gatyamadzag #22032

Lehet szerencsés vagyok, de szerintem a feliratos filmek védelemként szolgálnak a rossz élmény ellen. Elég ritkán van olyan, hogy beszélnek vagy zörögnek, és nekem sem kell a falat kaparni a szinkron miatt.

--
Áthelyezve a Dühöngő topikból.

előzmény: Ugor (#22022)

Teljesen egyetértek, mi is ezt beszéltük, hogy Rey nagy találat volt, jobban illett a sagába mint az OT óta bárki. Ewan jó Obi-wan volt de már meglévő karakter. Nekem Poe, Kylo és Finn is nagyon bejött, utóbbi kicsit új szín a sorozatban, remélem hogy kap kellő drámát a következő részekben és nem csak a poénszállító szerepét kapja, de egynek jó volt.

Habár régi karakter de nekem Chewie volt még nagy meglepetés, ő túl sok vizet az OT-ban nem zavar, inkább külsőre érdekes mint karakterileg, itt viszont hihetetlen jól használták.

előzmény: ChrisAdam (#3)

Ott van még a háttérben Luke "noooooooo" ja is amikor kiderül, hogy Vader az apja, meg az elején látni is azt a folyosót a Bespinen, ahol Vaderrel küzdött. Yoda mondja, hogy "..körülvesz minket.." de ez nagyon halovány, ha nem feliratozták volna le, az életben ki nem hallom. 2. megtekintésre viszont Guiness és McGregor hangja is jól átjött, de csak mert tudtam mire figyeljek.

előzmény: ChrisAdam (#399)

Azért most komolyan, kivülről a filmnek valid kritika, hogy 3x nyúl a halálcsillaghoz, de történet szempontjából teljesen logikus. A Starkiller base ugye egyszerre az egész Hosnian rendszert kiírtotta 4-5 bolygóval, és egyetlen csapással megbénította az új köztársaságot (és kiírtotta a flottájuk).

A 4-ben is azért épül a Halálcsillag, hogy végre totális dominanciát szerezzen a Birodalom az ellene lázadó bolygók, rendszerekkel szemben, hiszen ekkora hatalommal senki nem mer szembeszállni. Szóval nem teljesen értem, hogy a First Order (akiknek nem volt kellő erejük nyílt háborút kezdeni a köztársasággal), miért is nem döntött jól, hogy a "sötétből" egy ilyen pusztító fegyverrel mérjen csapást.

Force Ghost :D

előzmény: opposition (#358)

Egyébként úgy érzem, hogy nálad a 4-et csak az menti meg, hogy ott a fő szál a Halálcsillag felrobbantása (ami szerintem csak részben jogos, ha ennyiről szólt volna akkor nem lenne nagy durranás), mert ha bármi más lenne akkor hiányosabbnak éreznéd. Mert valóban nem tudunk meg sokat a jedikről, sithekről (ez a szó talán el sem hangzik), ki az a Vader, miért ölte meg Luke apját, ki Luke apja egyáltalán, miért van lázadás a Birodalom ellen, mekkora a lázadók serege és mekkora a Birodalomé, mi történt Obi-Wannal és miért hall Luke hangokat. Kicsoda Leia, mi az ő szerepe az ellenállásban, miért nincs Chewien medál a film végén :D stb.

előzmény: Olórin (#325)

Összes komment...