Gatyamadzag

Tapasztalat: 1317 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 1317
Regisztráció: 2008. november 1. (15 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 10 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1993
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
High Fidelity
Pop, csajok satöbbi
4 2023-05-07 3,7
(571)
The Replacements
A cserecsapat
3 2023-05-01 3,3
(132)
My Cousin Vinny
Vinny, az 1ügyű
3 2023-04-30 3,7
(177)
A Fish Called Wanda
A hal neve: Wanda
3 2023-04-30 3,9
(490)
Love Actually
Igazából szerelem
4 2023-02-19 4,1
(1253)
You've Got Mail
A szerelem hálójában
3 2023-02-19 3,5
(481)
The Devil Wears Prada
Az ördög Pradát visel
4 2023-02-19 3,4
(782)
Toxikoma
 
3 2023-02-19 3,3
(229)
The Batman
Batman
4 2023-02-19 3,7
(476)
Incredibles 2
A hihetetlen család 2.
4 2023-02-19 3,7
(312)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2021-09-15 14:12:04 Dune: Part One (2021) / Dűne Gatyamadzag (5) #8

Nekem friss élmény, most jöttem ki a moziból de hangulatban pont olyat rakott le amit reméltem is. Az a fajta scifi amiből nagyon kevés jön ki sajnos, beszippantja az embert a világ, aztán film végéig el se engedi.

Ami így elsőre biztos hogy iszonyatosan látványos és jól össze lett rakva. Nem olvastam a könyvet se az eredeti filmet nem láttam de jól követhető volt a világ amit felépítettek (itt ott kapkodtam csak picit, oda kellett azért figyelni). A film pedig nem siet, hosszú és ezt igazán jól használja ki, amit már lehetett is tudni korábban hogy két résszel számolnak nagyon remélem hogy meglesz a megfelelő bevétel erre mert anélkül kapunk egy fél tökéletes filmet.

Nekem a legizgalmasabb a világ bemutatása volt és az ismerkedés a különböző kultúrákkal és technológiakkal. Tele van kreatív ötletekkel a film (itt bizonyára a könyvet lehet dicsérni), nem süllyed az expozíció dumpok szintjére, természetes módon fedi fel amit tudnunk kell. A színészek végig első osztályúak, Zendaya talán nem azon a szinten vibrál mint a többiek de ez így elsőre komolyabb gondot nem okozott majd meglátjuk a folytatást. Ha tehetném kérdés nélkül be is ülnek a következő részre egy kis tisztasági szünet után :)

Jelentkezem, inkább dühitett a vége, az egész sorozat igazából tele van logikai lyukakkal, es azért bosszantó mert a sztoriban es az elejében valami izgalmasabb valami új volt.

A nagy csavar hogy végig igazából Rob él nem rossz de keresztül húz minden mást, nagyot kell menteni a készitőknek hogy gyorsan megmagyarázzák igazából Rob is szerelmes Davidbe. Csakhogy ezt sosem látjuk kibontakozni, nem is lehet mert buknánk a csavart ajjaj. Mesterkélt felépítés. Ha meg azt mondjuk, hogy Rob valóban csak Daviddel akart maradni akkor pontosan miért is vezeti el a holttesthez? Az egész történet alapját képezi ez a momentum, ami ha Adele élne akkor pontosan működik is. Adele mániákusan fél, hogy David elhagyja ezért ezzel a zsarolással magához akarja láncolni. Viszont mivel ez Rob műve aki elirigyelte Adele mindenét (az én értelmezésem szerint főként a pénzét és szabadságát) sokkal egyszerűbb lett volna ott hagyni a hullát és eljátszani a nagy szerelmet (vagy igazi szerelmet) Daviddel, ügy lezárva. Ehhez még hozzájön Adele szüleinek halálesete ami tökéletes pontja lehetett volna Adele őrületének (és sokáig azt hittem így is lesz), a szülei ellenzik a szegény fiúval való kapcsolatát ezért megöli őket. De semmi gond, mint kiderül valóban csak egy baleset történt, nincs itt semmi látnivaló. Rob viszont nem érzi úgy látszólag hogy az az ember aki a tűzbe rohant érte (Adele-ért) az vele maradna..

Az az érzésem, hogy megvolt egy befejezés és elkezdték visszafelé megírni a történetet hogy valami legyen belőle.

Az utolsó spoileresre:

Nekem a reklámszöveg adta le egyértelműen azt, hogy "says what you want to hear" vagy hasonló.
Az ő Joi hologramja sem volt semmivel se különb bárki másénál. Látta, hogy K azt várja hogy különleges legyen így eként is kezelte. Nevet adott neki és belelovalta a fantáziájába, de a végén látjuk, hogy ez csak üres programozás volt.


Nekem atomkemény 5-ös ez a film, rendkívül boldog vagyok, hogy még ma is lehet ilyen filmet csinálni, ami lassú (és hosszú is), bízik magában és türelmesen járja körbe azt a témát amit fel akar dolgozni.

A teljes gárda akik a filmen dolgoztak a szívüket-lelküket belerakták, hogy ne egy szolgai Blade Runner felolvasó estét tartsanak hanem az eredeti témáit boncolgatva és továbbgondolva, egy teljesen új élményt tárhassanak elénk ami mégis ízig-vérig olyan mint az eredeti.

Apró de fontos motívum, hogy vártam mikor jelenik meg majd az ikonikus városi kép a lángoló gyárkéményekkel. Hát, semmikor. Milyen egyszerű lett volna mindenben visszanyúlni 'member this? és hagyni, hogy a régi fenntartsa a folytatást. Ehelyett viszont azt hozták át ami kellett, ami az eredetiben is működött és kibontották még jobban.

Nagyon sajnálom, hogy az összes promóció vastagon reklámozta Deckardot, nagyon nagy jelenet lehetett volna ha váratlanul bukkan fel (hiszen jóformán alig szerepel a filmben).

előzmény: Pygmaeus (#35)

2017-08-27 22:50:05 Death Note (2017) Gatyamadzag (2) #2

Sajnos ez mellément, ami azért igazán bosszantó mert látszott az igyekezet. A film maga kifejezetten szépen nézett ki, egyes jelenetek ötletesen voltak felvéve. Willem Dafoe nagyon jó volt Ryuk hangjaként, az új L is nagyon jól formálta a szerepet.

A két nagy hibája a filmnek a zeneválasztás és a forgatókönyv, sajnos Light karakterét teljesen tönkretették, ami számomra teljesen érthetetlen. Ha valaki nem látta az eredetit, érdemes akár csak 40percet rááldozni és az első két részt megnézni, rögtön megérti majd mennyire eltért tőle. A sorozat egy kiélezett macska-egér játék két géniusz között, akik mindketten az "igazság"-ért küzdenek de annak két oldalán. A film sajnos ezzel szemben ezt az egészet sutba dobja, és helyette kapunk egy papírvékony főszereplőt.

Értem, hogy ez szándékos volt, sajnos viszont az okát nem tudtam felfedezni, nagyon lehúzza a filmet.

Killjoy véleményét osztom, lehet a kritikák elkerülése segített de nekem is egy nagyon erős dráma lett ebből, izgalmas történettel.

A fénypont egyértelműen Emily Blunt akiből nem néztem ki volna ezt az alakítást, le a kalappal.

Sajnos valóban lassan indul be, és nekem a vége is kicsit elcsúszott, de ez még így is az erősebb filmek közé tartozik idén.

előzmény: Killjoy (#1)

Az ultimate cutot láttam, a mozis verziót nem, szerintem ez egy baromi látványos képregényfilm volt, tele iszonyat jó shotokkal, de semmi sem kötötte össze igazán a jeleneteket, hasonlóan a 300 vagy Watchmenhez.

Szerintem aki Zack Snydertől mást várt az nem is ismeri igazán. Az alap szerintem ott volt, rengeteg tehetség és tehetséges ember tette bele a szívét de a túl sok építkezés és karakter elhúzta a filmet. Főleg a túl kevés expozíció. Ettől függetlenül nagyon várom a folytatást, ha tudnak ezekből a hibákból tanulni.

Batfleck pedig ütött.

2016-01-31 15:42:45 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Gatyamadzag #22136

Lehet szerencsés vagyok, de szerintem a feliratos filmek védelemként szolgálnak a rossz élmény ellen. Elég ritkán van olyan, hogy beszélnek vagy zörögnek, és nekem sem kell a falat kaparni a szinkron miatt.

--
Áthelyezve a Dühöngő topikból.

előzmény: Ugor (#22126)

Teljesen egyetértek, mi is ezt beszéltük, hogy Rey nagy találat volt, jobban illett a sagába mint az OT óta bárki. Ewan jó Obi-wan volt de már meglévő karakter. Nekem Poe, Kylo és Finn is nagyon bejött, utóbbi kicsit új szín a sorozatban, remélem hogy kap kellő drámát a következő részekben és nem csak a poénszállító szerepét kapja, de egynek jó volt.

Habár régi karakter de nekem Chewie volt még nagy meglepetés, ő túl sok vizet az OT-ban nem zavar, inkább külsőre érdekes mint karakterileg, itt viszont hihetetlen jól használták.

előzmény: ChrisAdam (#3)

Ott van még a háttérben Luke "noooooooo" ja is amikor kiderül, hogy Vader az apja, meg az elején látni is azt a folyosót a Bespinen, ahol Vaderrel küzdött. Yoda mondja, hogy "..körülvesz minket.." de ez nagyon halovány, ha nem feliratozták volna le, az életben ki nem hallom. 2. megtekintésre viszont Guiness és McGregor hangja is jól átjött, de csak mert tudtam mire figyeljek.

előzmény: ChrisAdam (#399)

Azért most komolyan, kivülről a filmnek valid kritika, hogy 3x nyúl a halálcsillaghoz, de történet szempontjából teljesen logikus. A Starkiller base ugye egyszerre az egész Hosnian rendszert kiírtotta 4-5 bolygóval, és egyetlen csapással megbénította az új köztársaságot (és kiírtotta a flottájuk).

A 4-ben is azért épül a Halálcsillag, hogy végre totális dominanciát szerezzen a Birodalom az ellene lázadó bolygók, rendszerekkel szemben, hiszen ekkora hatalommal senki nem mer szembeszállni. Szóval nem teljesen értem, hogy a First Order (akiknek nem volt kellő erejük nyílt háborút kezdeni a köztársasággal), miért is nem döntött jól, hogy a "sötétből" egy ilyen pusztító fegyverrel mérjen csapást.

Összes komment...