Regisztráció: 2008. október 27. (12 év, 4 hónap)
Nem:
Black Narcissus Fekete nárcisz |
3 | 2021-01-24 | 4,1 (35) |
DAU. Natasha DAU. Natasa |
3 | 2021-01-04 | ? (2) |
A Pillangókisasszonyból készült bábfilm, az opera best of zenéivel.
Ez egy duplikát rekord.
Rastko, bocsánat.
Égő város címmel vetítették Magyarországon. Polanski Zongoristája előtt itt láthatóak jelenetek a varsói gettólázadásból.
A cím és a tartalomleírás alapján ennek a híres szlovák filmnek a remake-jének tűnik: https://www.youtube.com/watch?v=Kel3GiHYzSI.
Nem horror, és nem is tűntek paraboláknak. A szerző 10-15 perces bábfilmeket készít, ez az épp hogy egész estés mű ilyeneknek a füzére.
Most látom, hogy fönn van youtube-on az Araignéléphant is. :)
Egy személy a rendező, Albert Pierru. (Láttam még a La Main Gantée c. krimi/börleszk-paródiáját, de az nem érdemli meg a regisztrálást.)
Szívesen! Ezt még korábban láttam néhány rövidfilmjével együtt, de most belenéztem és emlékszem, mennyit kínlódtam vele. Megvan még a Pókelefánt c. opusz, aminek némileg tradicionálisabb az animációja, és narrációja is van. Ha értesz franciául, vagy valaki mást érdekel, szívesen föltöltöm.
Számomra nem világos, hogy a fim Sztálin alatt játszódik-e, amint az itt belinkelt kritika állítja, és ami a megidézett világhoz jobban illene, vagy az 1960-as években. Mindenesetre ha rendező tényleg fetisizálta a korhűséget, akkor nem értem, miért nem használt történész szakértőt. Talán nem került volna bele a filmbe a vécépapír, amit a Szovjetunióban csak Brezsnyev alatt kezdtek gyártani.