Ugor

(szerkesztő, moderátor)

2024-10-10 04:21:00 Le toubib (1979) / A katonaorvos Ugor (3) #1

Francia MASH. Csak hát az amerikai egy fergeteges film volt, ez meg nem az. Erőtlen, gyenge valami ez.

Elnézve a dátumokat, elég rugalmasan tudom alakítani az életemet, hogy ott legyek egy jó eszegetésre, iszogatásra.

Akkor én azt teszem hozzá, hogy a Kőszívű is, meg az Egri csillagok is nagyon nagy, gyerekként, korakamaszként tudatformáló, életre szóló, meghatározó könyvélmény volt. Azon mindig csodálkoztam, hogy mit szenvedtem mások Jókai stílusa, szógazdagsága, könyveinek hosszúsága miatt, amikor én iszonyúan élveztem és a fantáziám, szókincsem kialakításának része volt. Az Egri csillagok meg kihagyhatatlan, életre szóló történet, de egyébként mindkét könyv nemzettudat-meghatározó, identitásépítő remek. A filmek, amik készültek belőlük hát... eltérő nagyon. Az Egri csillagok felületes, pozőr, töketlenkedő, hiteltelen, komikus részleteket tartalmazó, híg lötty, még akkor is, ha a Dobó és a vár népének esküje rám is erős hatással van. Más viszont nem. Viszont a Kőszívű... tele van végig pazar, szívmelengető, átélhető, magasztos jelenetekkel, mindig magával ragad. Mindemellett a napjainkban dívó művies hazafiasságot megvetem és taszít. A Kőszívű volt az egyik olyan, amivel együtt tudtam harcolni lélekben.

2024-10-06 20:57:01 [JÁTÉK] Ugor #56257

2, The House That Jack Built (2018)

Messze a "Kőszívű.." a legjobb. A legmaradandóbb, a legtanulságosabb, kitűnő szereplőgárda...

2024-10-01 22:23:56 Dögkeselyű (1982) Ugor (?) #72

Kivan.

előzmény: tomside (#71)

2024-10-01 21:13:52 [Általános fórum] Ugor #10354

Bélák, október 14-19. Román filmhét az Urániában, ilyen filmekkel, hogy Nasty, Az életvonal nélküli ember, Ne várjatok túl sokat a világvégétől, Boss, Forradalmak között, MMXX, stb.

2024-10-01 18:52:49 Last Song from Kabul (2023) Ugor (?) #1

Mondjuk, hogy.... afgán lány vagy, ráadásul árva egy kbszt országban, ahol a világ leggenyább vallási fanatikusai kerülnek uralomra, akik szarért-hugyért megölnek bárkit bármilyen kontrol nélkül, mint afgán ismerőseim mesélték, szóval, hogy lány vagy, zeneiskolába jártál, aztán betiltják a tanulást, a zenét, a nőket, egyáltalán az életet... de te valahogy kimenekülhetsz onnan, itt meg is nézheted ezt a kisfilmet és a végén próbálj meg nem sírni, ha tudsz.

Kerestem egy másik filmet, aztán véletlenül ezt találtam meg. Hát újranéztem. Osztályzat egyet leront, dögletesen rossz film ez.

2024-09-29 21:19:46 [Általános fórum] Ugor #10352

A közkérdéseknél találsz róla aktuális kérdést, de a ma embere már nem ismeri vagy nem értékeli.

előzmény: Kerno (#10351)

Gondolom, van egy szélesebb - egyre gyarapodó - filmbarát-réteg, aki talán nem is emlékszik rá. Lehet, hogy sokaknak nem is mond a neve semmit. A 60-as, 70-es években - szerintem - elsősorban ő fedte le azt a fogalmat, hogy színésznő. A bálvány, a csoda, az egyszeri és megismételhetetlen. Az jutott eszembe, hogy egyidős Sophia Lorennel, róla meg milyen konkrét vélemények hangzottak itt el pár napja, róla mindenki tudja, hogy kicsoda. Bardot meg - úgy tudom - magányosan, visszahúzódva él és az utóbbi évtizedekben csak az állatvédelemnek szenteli magát. A filmjeiről nem beszélünk. Tizenéves koromban gyűjtöttem a képeit. Nem csak én, mások is. Trafikokban vettük, 2-4 forintért, és albumokba raktuk, mint most a gyerekek Ronaldót, Messit, Neymart vagy Mbappét. Ma is megvan az album. De tényleg, ma hányan emlékeznek rá?

Nem tudom... nyilván nem általános fogyasztásra készült, és nyilván kategóriák feletti. Hogy mi ez a hülyeség itt fent a lapon, hogy dráma meg vígjáték, azt sem tudom. Műfaja nyilván és egyértelműen Yorgos Lanthimos. A javából. Aminek nincs története, eleje meg vége, csak film, a filmek feletti szárnyalás, bizonyítékául annak, hogy a film nem csak egy mozgóképes mese, hanem egy művészet, több annál, mint amit éppen látunk. Biztos írtam már valami Lanthimos-filmnél, hogy megveszek, annyira irigylem a fantáziáját, meg azt a mérhetetlen szabadságot, hogy a kezébe is kapott mellé egy globális kifejezőeszközt, amivel adhat. Nem tudom elmondani, mennyi mindent. Nincs mértékegysége. A jelentést, a sejtést, a mögöttes utalást, az emberi természet, hagyomány, szokásrend lábbal taposását, szarrá, cafatokká szaggatását, és bennünk az állandó újragondolást, a továbbérést, de egyáltalán: a gondolatot! Olyan filmet, amint nem csak ülsz és nézel zombihülyén, hogy peregnek az események, általában győz a végén a jó, néha nem, hanem egy olyant, amit nem lehet gondolkodás nélkül nézni, mert úgy teljesen felesleges. Időpazarlás, időlopás az életedből. De ha vele utazol, elvisz a világ végén is túlra! És képes rá!

2024-09-26 18:29:58 [Általános fórum] Ugor #10348

Les enfants du paradis Ez méltó lenne.

előzmény: mimóza (#10346)

Na, hát itt a kedvenc Truffaut filmem. Csak eddig ezt még nem tudtuk egymásról. Megnéztem, és ezt a François Truffaut-t mindig lenégyeseztem. Mindig tetszett, de még soha ennyire. Milyen álomgyönyörű a szerelem hajladozása a valóság és a józanság örök bújócskájában! Mennyire borzalmasan fájó és borzalmasan szép lehet élni ilyen vergődések között! Mintha a szereplőknek semmi más dolguk nem lett volna egész életükben, csak az, hogy szeressenek és szenvelegjenek. Lehet, hogy én is ezt szerettem volna. De ha nem így élsz, akkor meg mi a kányának? Pazar ez a film...

Na, de azóta is alig várom, hogy végül is mi lett? Hányasra láttad a filmet? Végignézted?

előzmény: betti (#12)

Tegnap, az itteni kérdés tiszteletére újranéztem a Házasság olasz módra címűt, nem tudom, ma adnék-e ötöst rá, mert azért erősen határeset a négyes meg az ötös között, de most nem a filmet néztem, amiben néha furcsa vágások, időkihagyások is vannak, hanem csak Sophia Lorent. És bár már sokszor láttam filmen, külön csak őt tanulmányozni egészen más. Hogy milyen sok minden tud lenni. Megrendítően szép, aztán gyűrött, kopott, lestrapált is, egyszerűen elképesztő alakja van, prémium alkotása az égi öregembernek, a járását, tartását tanítani kéne egyetemeken, temperamentumos dühe, őszintének látszó mélyről jövő, széles nevetése elsöprő, és nem láttam hibázni sehol. A filmtörténelem igazi királynője.

Igen, lehet. Saját profil, Kívánságok, azon belül "Amiket meg akarsz nézni", vagy lent, a lap alján "Amiket meg akarsz szerezni"

előzmény: lz888 (#15488)

2024-09-15 23:40:05 [Általános fórum] Ugor #10344

Igen? Hajnalban gyere ki a rétre, és nevezd meg a segédeidet!

előzmény: metal_face (#10342)

2024-09-15 20:41:34 [Általános fórum] Ugor #10340

Jámbor userek, kapott valaki epekedő üzenetet Lovemewell vagy Cindybebey4love felhasználótól?

2024-09-10 01:11:14 A Gundel MINDENKIÉ! (2024) Ugor (3) #1

Itt van az ezüstérmes.

Beismerem, igaz, ez tényleg olyan film, amit nagyvásznon kell nézni. pedig eddig azt hittem, hogy ez főleg a monumentális látványfilmekre igaz. Pedig erre is az. Nem, ezt tényleg nem lehet okosórán vagy okosgolyóstollon nézni két villamosmegálló között, majd egy vacsora után folytatni. Meg farkambarkam verzióban nézni sem. Minden szélesség és magasság kell hozzá, az összes apró tárgy is. Amúgy ezzel ébredtem reggel és próbáltam találni napközben bármilyen okot rá, hogy milyen indíttatásból négyesezzel vagy hármasozzam le. Nem találtam erre okot. Szóval le is osztályzom, most.

előzmény: BalaKovesi (#11)

Na, vettem pár mély lélegzetet. Hú, de nehéz... szóval, olvasgatva az aktuális filmekhez fűződő cikkek főcímeit, néztem hülyén, hogy bmeg, lassan lepereg a homokórám, aztán a világ legjobb filmjét nem is láttam dolgos életem során. És így aztán persze, hogy nem olvastam el a cikkeket, láttam, hogy 53 szavazat van róla a KT-n, bepillantottam a listára, és azt is láttam, hogy olyanok is nagyra értékelték, nem is egy, de több ilyen ember is van, akinek a véleményét én értékelem nagyra. Így aztán sürgősen tartózkodtam attól, hogy elolvassam őket és befolyásoljanak, mivel önérzetem szerint még nem vagyok gyapjas, patás növényevő, bármilyen mértékben hülyülök és öregszem. És ezután ma szembesültem a filmmel a Puskinban, információszűzként. Voltunk kb. 6-an, 8-an? A "világ legjobb filmje" nem hozta tűzbe a közönséget szombat délután sem. És hát Delphine Seyrig... a Marienbad óta ismerem, annak többször nekiültem újranézni, de még nem volt erőm leosztályozni. A burzsoázia diszkrét bája viszont a világ egyik legjobb filmje, tartósan. Miért fedezte fel ezt most újra a világ? A közelmúltban beszélgettem valakivel, nem is akárkivel, aki azt mondta, hogy szeretjük, nem szeretjük, a film, mint művészet a múlt század 60-as, 70-es éveiben volt igazán a csúcson, az az aranykor, később bármilyen izzadt próbálkozás nem tudta megközelíteni ezt a szintet. Hát, lehet, hogy így van. Sőt, minél több olyan filmet látok, a maiakkal párhuzamosan annál jobban be kell látnom, hogy igaz. De nekem is inkább a 60-70-es évek szemeivel kéne ezt néznem, és úgy egészen másképp mutatkozik. Nem felszínes szórakoztatás, nem AI-s üveggyöngy, hanem valami mélyen a húsba maró. Megdöbbentően kevés eszközzel és ezzel szemben megdöbbentően erős koncepcióval. Elmesélhetetlen, nincs spoiler, de hogyan döntötték el, rendező és vágó, hogy egy mozdulatlanul ülő nő hány percig nézhető anélkül, hogy a publikum fel ne állna, és pont leszarom felkiáltással kivonulna a teremből? Most így utólag, valahogy mégis jól döntöttek. Ez így kellett, ez így magyaráz meg minden mást, ami nem látszik, máskor, más filmekben meg többezer statiszta rohan a vásznon ordítva és ez mégsem magyaráz meg semmit. Na, látom, egyre elfogultabb vagyok a filmmel... Mi jutna még erről az eszembe... Hogy bűn-e vagy erény a polgári élet monotonitása? Áldás vagy büntetés? Van-e valami biológiai szabály, hogy a krumplipucolás erkölcsösebb-e vagy a szerelem nélküli szex, esetleg a mosogatás magasztosabb? És ki volt az a hülye, aki ezt megállapította és milyen alapon? De mi az élet célja, ha nincs célja? Miért csináljuk, amit csinálunk? Generációk sorozata élte le úgy az életét, hogy megszületett, kora gyerekkora óta dolgozott a ház körül, ha nő volt, akkor tizenévesen férjhez ment és szült annyi gyereket, amennyit a belső szervei bírtak, és közben is hajnaltól estig dolgozott a haláláig. Nem tudom, hogy hányan lettek öngyilkosok ettől, vagy mindenki úgy tudta, hogy ez a világ rendje, jó ez így, és egy hájas disznó mindig megerősítette minden vasárnap valami szószékről, hogy ez az égben lakó láthatatlan szellem, akármilyen nevű Isten akarata. Nincs ez ellen mit lázadni, mert ugyan hová is mennél, ahová a törvény utánad nem nyúl? Anyádnak, nagyanyádnak se volt jobb, akkor meg mit akarsz? Hát szóval, csak rágódom még rajta, na.

2024-09-07 11:46:02 [Általános fórum] Ugor #10335

:o) A valóság és a véletlen halmaza itt-ott néha metszi egymást.

előzmény: caulfield (#10334)

Én is rá emlékszem a legélénkebben, így aztán egy kicsit a fikció módosította is a történelemről alkotott bennem élő képet. De sok van, amit nem láttam ezek közül a filmek közül.

előzmény: Ágó (#1)

Na, erre én is sokadjára megnéztem, nagyszerű ez még most is. Milyen relatív minden, az elején van ugyebár a jelenet, hogy a katonasrácot felakasztják gyilkosságért. Azután van a feladat. Szóval, a gyilkosságért halál jár. Na, de a háborúban embert ölni, az nem gyilkosság, hanem valami pazar dicsőség, ó hősök, ó nagy hála, Isten még nagyobb magasztosulására... pfff...

2024-09-02 03:23:10 Monkey Business (1931) / Majomságok Ugor (2) #1

Már a némafilmes időknek is voltak kitűnő, intelligens humort művelő, magas művészi szinten szárnyaló komikusai, ahhoz képest ebben a filmben egy vidéki amatőr vándorcirkusz bohócainak töketlenkedései láthatók. Nehezen tudom elhinni az IMDb magas pontszámát.

Mindörökké Yorgos Lanthimos!

Nem először próbálkozom vele. Talán már többször is nekifogtam. Döglesztően unalmas film, nehéz elképzelni, hogy mi volt a terv, ez miért valósult meg... De gyönyörű ez a kert, ez a környezet, ez a ház.

2024-08-26 00:10:14 The Lobster (2015) / A homár Ugor (5) #46

De nem is akartam se vitatkozni, se meggyőzni, se feljebb javíttatni az osztályzatot, csak beszélgetni a filmről. Mert olyan keveset beszélgetünk már filmekről egymással, ha meg igen, az sokszor OFF-ba landol, itt meg csak beszélgettünk, mert ez egy érdekes film. És nem mindenkivel lehet beszélgetni.

előzmény: Channá (#45)

2024-08-25 23:39:56 The Lobster (2015) / A homár Ugor (5) #44

(Írok ide egy sort, hogy ne nyomja le az egész oldalt)

előzmény: Ugor (#43)

2024-08-25 23:09:40 The Lobster (2015) / A homár Ugor (5) #43

Nos, ahogy hirtelen rohamom lett, újra megnéztem előző éjjel, és próbáltam magam lenullázni, meg valahogy törölni a korábbi gondolataimat erről, mert azok már talán leülepedtek és már nem kavarhatók fel. Szóval, én, a homárszűz, nekiülök és megnézem ezt először. Tulajdonképpen nem értem, mert abszurd minden magatartás és reakció, és valahová el kéne helyezni ezeket. Nyilván valamit parodizál, valami görbetükör lesz ez, vagy mi. Szóval, ez valami halálos ítélet, kivégzik azokat, akik nem élnek házasságban. Ja nem, nem halálos, hanem állattá változtatják. De az eléggé demokratikus, hogy meg lehet mondani, hogy milyenné. Akkor hát mit nem szabad vagy mit igen? Azt mondja a társadalom, hogy azt látja szívesen, aki házasságban él. A többi kuka. Mert így szaporodik? Ja nem, mert az elején azt is választhatta volna, hogy meleg, leszbikus stb. legyen. Tehát a törvény nem a szaporodásra hajt vagy kényszerít. Hanem mire? Átláthatóságra… jó, ha tudjuk, hogy most ez ennek a párja, az meg annak. És ezt jutalmazzuk is. Nászjacht, külön nagyobb szoba. Bele kell simulni a kötelező elvárásokba. Nincs önkielégítés, keményen büntetik. Nem rendőrség gumibottal, rohamsisakban, százkilós TEK-esek, hanem Csoszogi, az öreg pincér, meg Maid, a törékeny szobalány. Ők az erőszak, meg a végrehajtó szerv. A diktatúra központi uralkodópárja kegyetlen, de sziruposan jóságosan énekel, romantikus családképet mutat a kisközösségnek. Hihetetlen viccesek a performane-ok, amikor bemutatják, hogy miért jobb együtt, mint külön. Olyan, mint egy kormánypropaganda. Csinálj úgy, ahogy kell, ahogy mondják, hogy kell, és akkor tapsolni fognak a nézőtéren. A jelszó az összeillés. Milyen jegyek, mutatók alapján párosodunk egymással? Hogy a másiknak ugyanott fáj, ugyanúgy szellent, köhög, utál, és akkor harmónia van. Ez nyilvánvaló baromság, de valami ősi átok is, öregasszonyok mindig fátyolos szemmel ájuldoznak, hogy jaj, de milyen szép pár, hogy összeillenek! Mindkettőnek a balfüle hiányzik! Az ember megpróbál megfelelni az elvárásoknak, egyre alacsonyabbra teszi a lécet, amikor meg már nincs hová hátrálni, végső kétségbeesésében lázadni mer. Kitör. De hová? Nem messzi innen, nem 10 országgal arrébb, csak ide, a szomszéd erdőbe lázad. itt meg aztán az van, hogy akkora nagy szabad vagy cserébe, hogy meg is áshatod a saját sírodat rögtön. Ez az életcél. Átigazoltál egy mások párthoz, egy másik valláshoz, a csere lényege meg az, hogy itt annyit vered a farkad, amennyit csak akarod, viszont nincs szex. szerelem, mert az a gaz nyugati kapitalizmus, a másik szemlélet ópiuma. Ez egy másikfajta rabság, itt is társadalomba élsz, csak más a szerkezete. A két szemlélet néha megütközik egymással. mindkettő velejéig hülye, csak versenyhelyzetben vannak és így versenyhülyék. És az egészben az a csodálatos, hogy nem épült ehhez semmiféle futurisztikus díszlet, ez nem valami távoli galaxisban játszódik, hanem itt most és velünk. De ha megmutatják, akkor nem is értjük és nem is vesszük észre. Vagy nem hisszük el. Ezt persze csak neked írom, nem másnak, a többiek ne unatkozzanak ezen.

előzmény: Channá (#42)

2024-08-25 01:57:00 The Lobster (2015) / A homár Ugor (5) #40

Na, annyira meghoztad a kedvemet hozzá, hogy azonnal neki is látok újranézni...

előzmény: Channá (#38)

2024-08-25 01:18:43 The Lobster (2015) / A homár Ugor (5) #39

Szerintem van ebben száz dolog, ami abszolút szürreális. Maga az alapkoncepció, a teljesen elképesztő lehetőség, hogy állattá változol és, hogy mivé? Innentől kezdve abszolút megszűnik a realitás minden talaja. Ha lehetsz veréb, pók, homár vagy víziló, és az mind te leszel, meg még talán tudsz is róla, hogy te leszel, ez már kisiklat mindenfajta kérdésfeltevést. Mert aztán mi lesz? Hová megy a zsiráf, a majom, a tyúk meg az oroszlán? Ugyanabba a mérsékelt égövi erdőbe? Ennek nyilván semmi értelme és te sem hiszed, meg és sem, meg szerintem senki. És innen akkor már nincs is morális kérdés. Az egész a vicc határát hatalmas lépéssel átlépő paródiává válik, amin azért mégsem nevetünk, mert valami idióta valóságszelet mégis visszakukucskál. Irtóra kifacsartan parodizálja a bennünk lapuló lehetséges történetet. Hogy szabályokból áll az életünk, sokszor teljesen hülye szabályokból, meg teljesen hülye hiedelmekből, meg szokásokból, és, hogy ezeknek engedelmeskednünk kell, vagy fellázadunk. De ki lesz a normálisabb, a benne maradt vagy a fellázadt? Lehet, hogy egyik sem. De én nem is akartam felülbírálni a fikciót valami valóságos elvárással. Ez így szórakoztató, egyedi, csupa kincs, ahogy van. Sokszor csak nézek, hogy ez miért nem nekem jutott az eszembe, miért neki? Nagyon nagyra tartom a forgatókönyveit.

előzmény: Channá (#38)

"Pénteken véget ért a 30. Szarajevói Filmfesztivál. Az éjszakába nyúló záróünnepségen, Az életed nélkülem című film a fesztivál Emberi Jogi díját kapta." (Színház Online)

2024-08-24 22:24:14 Alien: Romulus (2024) Ugor (3) #45

De ez a tény, hogy tinifilm vagy nem tinifilm, nálam nem rontott vagy javított a megítélésen. Csak a benyomásaim között szerepelt.

előzmény: Olórin (#44)

2024-08-24 15:52:51 The Lobster (2015) / A homár Ugor (5) #37

Hát, ha ilyen fenekomoly racionális ember lennék, akkor biztos nekem is lennének ilyen kérdéseim. Talán pont ugyanilyenek. De most ezzel a gondolattal csak eljátszottam, persze...

előzmény: Channá (#36)

2024-08-21 14:58:54 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Ugor #27546

A 2024-es olimpia volt a Sátán műve?? :o)) Na, akkor eléggé félrenéztem... :o)) de ne merüljünk itt bele ebbe, mert nagyon OFF lesz.

Áthelyezve a(z) Alien: Romulus topikból.

előzmény: arylacee (#27545)

2024-08-21 13:53:31 Alien: Romulus (2024) Ugor (3) #37

Csak zárójelben még, hogy de, azért akadt tanulság. Meg általában az Alien filmekben azért van, csak ki kell kaparni. Most például az egy kegyetlen igazság, hogy a robot attól függően áll valakinek az odalára vagy ellene, hogy milyen szoftvert cserélnek a nyakában. És hát ez talán nem csak robotokra igaz. Általános alienes tanulság, hogy az igazság relatív. A ragadozónak is van igazsága, az áldozatnak is, csak más és más. És nincs egyetemes erkölcs vagy igazság, hanem sokszor egyéni vagy csoportérdek van. A vállalat érdeke felülírja-e az egyén érdekét? Erkölcsös-e egyéneket beáldozni cégért, eszméért, királyért, zászlóért, fajért, bármiért? És hol van ebben Isten? A tökéletesebb lényt teremtette a saját képére, azaz a szörnyet? Vagy az a Sátán műve? Az Alien nem küzd sajátságos eszközeivel a jóért, a területért, a szabadságért, az utódaiért, nincsenek romantikus anyai érzelmei? De vannak... Szóval, találhatsz benne mindenféle tanulságot, ha akarsz... bocs, persze ezek csak hülye össze-vissza gondolatok, de hát csak találunk valamit, ahol nagyon keresünk...

előzmény: gomez1000 (#33)

2024-08-21 01:37:09 Most vagy soha! (2024) / Now or Never! Ugor (2) #92

Mosolygó Sára nagyon szép. Megpróbálok valami pozitív gondolatokat keresgélni a filmmel kapcsolatban. Van, amikor szépek a színek, a helyszínek is olykor gondosan kiválasztottak. Sok statiszta van benne és sok jelmez. A szabók, sminkesek nyilván jók. A bennünk élő, eléggé ellentmondásos és eléggé hiányos ismeretekre hat, és filmes, fiktív szálakat próbál mellétenni. Ezek néha viccesek is. Sok színésznek adott munkát. A rendezésre alig van mentség. Teljesen nem értem a célt, kinek, hogyan jutott ez eszébe, hogy ebben a rendszerben ezt megfilmesítse? Hogyan adták ezt el bárhol is, mint nemzeti propagandafilmet? Milyen magyarázattal, kísérőszöveggel? Sehogy sem jön össze ez semmivel, hogy egy deklaráltan elnyomó hatalom politikai propagandafilmbe fektessen milliárdokat, aminek a végkicsengése tulajdonképpen az elnyomó hatalom elleni forradalmi lázadás. Én szerettem a márciusi forradalmat, nekem szép eszme az 1848-49-es szabadságharc, de ez itt hogyan, most kit támogat és ki ellen? Viszont ma letudtam ezt is, és inkább bosszús vagy komikus pillanatokat okozott nekünk itthon.

2024-08-19 22:56:32 Alien: Romulus (2024) Ugor (3) #32

Nos... hát.... na. Senkit nem vetek meg azért, ha egyestől ötösig bármit ad erre a filmre, mert szabad. Én is nagy székletben vagyok, hogy mi legyen. Először is... nagy Alien-rajongó vagyok, van bennem egy erős kötődés a legendához. Másodszor... azt vettem észre, hogy negyed órával azután, hogy láttam a filmet, tulajdonképpen el is felejtettem, hogy moziba voltam, úgy kellett verni a fejemet, hogy eszembe jusson, ha egyáltalán írni szeretnék erről bármit is. Mert egyébként máskor a mozitól hazafelé egyfolytában azt szoktam csócsálni, hogy mi is az én véleményem arról, amit éppen láttam. Most meg, mintha a ködbe veszne. Hát ilyen ez, tinihorror. Megjelent egy teljesen mai kinézetű, mai nyelvet használó, mai reakciókat produkáló kamaszcsapat a vásznon, eléggé indokolatlanul. Tiszta zavaros volt, hogy direkt ilyen időbe ágyazott idő, retrónak gyártott trendi, vagy mi a főszándék? Nincs semmi baj a tinihorrorokkal, általában van bennük pár szép, de ártatlan és buta lány, akik össze-vissza menekülnek vagy sikongatnak az erdőben. Itt most ugye az az egyik alaphelyzet, ha jól értem, hogy a bányában évek óta senyvedő alacsonyrendű tizenéves, az mind kiváló űrpilóta, műszaki zseni, mérnök, szerelő, kiképzett zsoldos, a galaxis legjobb harcosa, de csupa szív és romantika is egyben és így tovább. Ez sem baj, egy horrorsorozatba ez is belefér, mert mégis mi a fene történjen benne új, táncoljanak az Alienek mezőségi csárdást román népviseleteben? Hát nem, ők már csak azt csinálják, amit tudnak, szaporodnak, és ölnek, amikor csak lehet, ha hagyják őket. Bár lelkük nekik is van, mert van, amikor villámgyorsak és hiába tök vakok mégsem szaladnak bele telepofával az űrhajó falába, mert akkor meg viccesek lennének, és oda a horror meg a dráma. Viszont van, amikor nem villámgyorsak, hanem nagyon lassan, pozőr módon centiről centire fenyegetnek, miközben az aláfestő szimfonikus zene a mélyvonósokra vált. Csattanás, ropogó tűzfegyver-sorozat, tűz és víz, sav is van bőven, néha követhetetlen, hogy kivel mi történik a dörgésben, visításban és fényvillogásban néha ez már a fárasztóság határát is átlépi. Aztán szerintem egy pont után nem érdekel, annyira fokozódik, hogy kikapcsolsz magadban. Sok utolsó pillanat van, amikor a legvégső másodpercben mégis kinyílik vagy becsukódik az ajtó, mégis működik az izé vagy éppen nem működik. De vannak új elemek is, amik korábban nem voltak, van benne meglepetés is, amit esetleg nem vártál, meg még az is van, a fiatal hősnő majdnem levetkőzik, szép alakja van, jó lába és melle és így igen kiszolgáltatott és jobban megpendíti a nézőseregben az féltő, aggódó érzelmeket, Szóval mondom, mindenre jó ez, de most azt gondolom, hogy nem szeretném még egyszer megnézni.

Köszönjük!

25. Nils Horgersson csodálatos utazása

2024-08-18 20:13:56 [JÁTÉK] Ugor #56133

14. Tenkes kapitánya

2024-08-18 18:19:01 A torinói ló (2011) / The Turin Horse Ugor (4) #115

Na, akkor én totál kevert fajta vagyok, biztos mindenféle Z meg H kromoszómáim vannak, de megnéztem a filmet, és egy deka férfigyalázást nem éreztem, vagy csak éppen akkor áramszünet volt, vagy az én DVD-mről hiányzik ez, vagy nem tudom, mi van. Nem te vagy az első, aki ki akar ebből hozni valami nemek közötti, elleni, mit tudom én milyen ideológiát, de hát az is lehet, hogy én nem figyeltem jól. Mert ha már több ember mondja...

előzmény: arylacee (#114)

2024-08-16 23:52:43 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Ugor #27539

Kicsit mintha átalakult volna az In Memoriam... topic valami mássá.

Áthelyezve a(z) In Memoriam... topikból.

2024-08-15 20:00:47 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Ugor #27523

Persze.

Áthelyezve a(z) In Memoriam... topikból.

előzmény: zéel (#27522)

2024-08-13 19:13:59 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #283

Nahát! Tényleg? Ki hitte volna...

előzmény: HZ (#282)

2024-08-13 18:30:48 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #281

Mert nyilván nekik nincs nemzeti öntudatuk.

előzmény: csabaga (#279)

2024-08-13 15:42:48 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #263

Csak úgy elképzeltem, hogy ül a kétmázsás puhány Zongorisztánban és éppen azt írja egy másik fazonnak a Facebookon, hogy bebebeeee, mi arányainkhoz képest sokkal több aranyérmet szereztünk, mint ti! :o)

2024-08-11 23:42:12 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #236

Imádom a záróünnepélyt is!

2024-08-05 22:27:17 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #142

Armand Duplantis! Mi kell még? Mekkora élmény!

2024-08-05 00:32:32 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #137

Itt csak mi ketten nézzük az Olimpiát. Ahogy az Oscar-díjátadót is szoktuk... :)

előzmény: Ágó (#136)

2024-08-04 22:06:58 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #135

Azért a férfi 100 méteres síkfutás döntője az olimpia egyik koronája. És ma döbbenetes volt!

2024-08-04 21:47:36 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #134

Maxwell's Silver Hammer helyett, Halász Bence ezüstkalapácsa!

2024-08-04 21:21:11 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #133

Azért ukrán, meg ciprusi (orosz/amerikai) magasugrólányoknak is szabad örülni, igaz?

2024-08-04 20:57:06 [JÁTÉK] Ugor #55967

23, Lara Croft: Tomb Raider (2001)

2024-08-04 19:39:20 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #132

Amíg a többi nagyon tanult felhasználó újraírja Európa történelmét, újrarajzolja határait, újraelosztja etnikumait, addig mi nézzük inkább az olimpiát, igaz? Az 1500 méter gyors iszonyú izgalmas volt, nem azért, hogy nyert-e az amerikai srác vagy nem, hanem azért, hogy az a qw sárga vonal, a világcsúcs, utoléri-e vagy sem? De hogy 1500 méter végén mindez a centiken vagy tizedmásodperceken dőljön el, az azért infarktusközeli élmény. Igaz, Vas Blankának is a végén csak századjai voltak, és az milyen már?

előzmény: Ágó (#130)

2024-08-04 18:13:30 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #131

Vas Blanka majdnem! De mégsem.

2024-08-04 15:50:01 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #127

Azt hiszem, Femkének az összes neten található versenyét megnéztem egy elmúlt évben hússzor, VB-ket, EB-ket, fedettpályás, szabadtéri, holland bajnokság, stb. és nem győzök betelni vele. És olyan kis tök boldog fruska ma is minden győzelem után, hogy öröm nézni. Meg a többi holland 400-as lányt is kedvelem, persze Leike Klavert különösen. Örök második Femke mögött. És mégis páros lábbal ugrál örömében akkor is, ha Femke legyőzi őt. Micsoda csapat egy királynővel...

De ezt, hogy valaki 20-30 méter hátrányból lesprinteli a világ legjobb futóit 400-on.. hát ez egy csoda...

előzmény: Ágó (#126)

2024-08-04 03:43:38 Straw Dogs (1971) / Szalmakutyák Ugor (5) #77

Hát ez igazán nyomasztó, úgy, ahogy van, de minden ízében filmtörténeti klasszikus.

2024-08-03 21:04:49 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #124

Femke Bol!!! És megcsinálta megint!! Imádom!!!

2024-08-03 20:37:31 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #121

És mégis.... Milák azért mégis.

2024-08-03 18:35:25 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #117

...és hihetetlenül szimpatikusan nyilatkozott Valter Attila is, őszinte, szép öröm, boldogság volt hallgatni, vele együtt ráébredni erre a csodás helyezésre!

2024-08-03 18:05:08 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #116

Nagyon szimpatikusan nyilatkozott Luca a meccs után, és nagyon intelligens volt. Valahogy helyre is tette a kialakult hisztériát. Rendkívül jó jellem.

Köszi! Menjünk a moziba be!

előzmény: BonnyJohnny (#3)

2024-08-03 17:50:13 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #114

Nagyon szépen megállta a helyét Luca!! Nagyon szorítottam neki! Nem játszott alárendelt szerepet egyáltalán. A harmadik menetben meg jobb is volt.

Úgy tűnik, megértem a következő Alien filmet. Ha az Úr is így akarta, akkor kötelességem is megnézni.

2024-08-02 22:04:58 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #109

Brutálisan izgalmas volt! Ha szabad ezt a kifejezést használni.

előzmény: Ágó (#106)

2024-08-02 21:39:03 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #105

Aranyosan csillog az a magyar párbajtőr!!

2024-08-01 20:46:04 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #98

Aranyérem! Magyar aranyérem! :)

2024-07-31 20:57:02 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #93

Fantasztikusan izgalmas volt a Milák-féle 200-as döntő! Igazi állvaordítós élmény...

2024-07-31 03:13:25 Le ruffian (1983) / Öt láda aranyrög Ugor (3) #1

Mérsékelten érdekes kalandfilm, amatőr izgalmakkal.

2024-07-30 11:13:43 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #65

Na, de Milák legalább megnyugtatóan nyerte az előfutamot a korábbi sokminden dacára.

2024-07-30 01:47:58 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #58

Ezen most nagyon kell röhögnöm (hangosan) és éjszaka van... :) :) (Hát ha egyszer így van az ABC...)

előzmény: csabaga (#57)

2024-07-30 00:24:39 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #55

Mielőtt ide is betörne a "Nagy olimpiai megnyitóvita", szóval szerintem szabad a nyitóceremóniát szeretni, meg szabad nem szeretni. Meg mindenki azt lát bele, amit akar, szabadon értelmezhető, elfogadható vagy nem elfogadható. Én személy szerint szerettem, hát, hogy itt mondjátok a fellinis hasonlatot, az olasz nagymester hihetetlen abszurdvalóságát nagyon imádom, de ez a szabadság, amivel a megnyitót kezelték, ez nekem nem annyira olaszos, mint inkább franciás. Levágott fejő nők az ablakban... semmi rosszérzés, hanem még mindig nagyon franciás. Legjobban az esőt nem szerettem és őszintén sajnálom, hogy ennyit melóztak ezzel, aztán végig zuhogott. De ez csak fokozta a szimpátiámat! Amúgy semmi propaganda nem volt benne, senki nem mondta, hogy legyél Bacchus vagy legyél Dionüszosz, vagy legyél Szajnán vágtató gépló... egyszerűen csak látványosan szórakoztató volt, Isten áldja meg őket mindezért, amit összehoztak nekünk! Imádtam a hajókon a mindenféle színű és boldog lányokat meg fiúkat... (de egy másodpercig sem jutott eszembe, hogy fúj, már megint buzik vagy transzvesztiták, fúj nők vagy fúj lovak... pedig lovakat is láttunk már hányszor...)

2024-07-29 21:10:40 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Ugor #27457

Az utolsó két kép alatt az van odaírva feltöltőnek, hogy bumbayo. És nincs odaírva a szereplők neve. Vagy másképp látjuk?

Áthelyezve a(z) Umimachi Diary topikból.

előzmény: bumbayo (#27454)

2024-07-29 19:56:51 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #49

Szerintem itt kikapartál magadnak ezzel egy hivatalos figyelmeztetést, meg is kaptad.

előzmény: bumbayo (#45)

2024-07-28 10:32:08 [Olimpia (Párizs, 2024)] Ugor #27

Kézis lányok az utolsó másodpercekben!!! Húú, de izgalmas volt! És nagyon szép így.

2024-07-26 10:26:46 [Általános fórum] Ugor #10322

Velence is coming!

2024-07-23 15:01:11 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] Ugor #27449

Nem ért meg... ha nem filmeket értékelni jött, csak beszólogatni, kiteszem örökre. (Figyelmeztetéssel indultunk)

előzmény: Dangar (#27448)

26. Face/Off (1997)

2024-07-21 22:26:50 [JÁTÉK] Ugor #55820

19. Harry Potter

2024-07-21 09:34:02 [JÁTÉK] Ugor #55772

Megvártuk, amíg először a Nagymester megköszöni, aztán mi is, először gratulálunk a győzelemhez offerusnak, aztán macreadynek mi is köszönjük szépen a szórakoztatást meg a fáradtságot!

előzmény: offerus (#55771)

2024-07-20 23:33:31 Alien: Romulus (2024) Ugor (3) #1

Itt az utolsó trailer.

2024-07-14 22:56:39 [Foci EB 2024] Ugor #101

Jó döntő volt!

2024-07-14 20:12:33 [JÁTÉK] Ugor #55689

16. Halálsoron (The Green Mile (1999))

2024-07-14 20:09:01 [JÁTÉK] Ugor #55686

2. Homár (The Lobster (2015))

2024-07-14 15:01:29 [In Memoriam...] Ugor #3355

Shannen Doherty eltávozott.

2024-07-14 14:55:21 In the Hand of Dante (2024) Ugor (?) #1

Milyen szereposztás... valami készül.

2024-07-10 23:38:45 [Foci EB 2024] Ugor #98

Sajnálom a hollandokat... de tényleg.