Hannibal Lecter

Tapasztalat: 3225 film
Kompetencia: 13 film
Súly: 3550
Regisztráció: 2005. február 6. (13 év, 3 hónap)
Kedvencnek jelölték: 173 user

Bemutatkozás

Visszavonult szerkesztőként jelenleg az emlékirataimat írom és tekintélyes nyugdíjamból egy hawaii magánfilmszínházat üzemeltetek.

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Andrej Tarkovszkij, Arthur Penn, Billy Wilder, Federico Fellini, Giuseppe Tornatore, Ingmar Bergman, Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Robert Wise, Sam Peckinpah, Sidney Lumet, Stanley Kubrick, Woody Allen
Színészek: Al Pacino, Alec Guinness, Anthony Hopkins, Cary Grant, Gene Hackman, Gregory Peck, Humphrey Bogart, Jack Nicholson, James Cagney, James Stewart, Jean Gabin, Latinovits Zoltán, Laurence Olivier, Marlon Brando, Peter Falk, Robert De Niro
Műfajok: film noir, krimi, thriller, western

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: nem publikus
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
USS Indianapolis: Men of Courage
A bátrak háborúja
2 2018-05-22 2,1
(20)
City That Never Sleeps
 
4 2018-05-20 ?
(3)
The Death of Stalin
Sztálin halála
4 2018-05-19 4,0
(103)
Sleepaway Camp
Szörnyűségek tábora
3 2018-05-18 3,5
(71)
Gaam yuk fung wan
Lángoló börtön
4 2018-05-16 3,9
(23)
Three Peaks
Három hegycsúcs
3 2018-05-12 ?
(5)
Walkabout
Vándorrege
5 2018-05-11 3,9
(47)
A Quiet Place
Hang nélkül
3 2018-05-06 3,7
(118)
Avengers: Age of Ultron
Bosszúállók: Ultron kora
2 2018-05-06 3,3
(576)
The Commuter
The Commuter - Nincs kiszállás
3 2018-05-05 2,9
(88)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Azért nem érted, mert - a hozzászólásodból ítélve - te nem vagy SW-rajongó. :)

előzmény: kiregro (#12)

Azokat sem néztem meg. Jobb ez így nekem; így teljes a békém önmagammal és az univerzummal. :D

A Solóra visszatérve: eddig is nagyjából nulla érvem volt arra, hogy miért is érné meg nekem mozijegyet váltanom erre a filmre, de akkor döntöttem el végleg, hogy én ezt teljességgel ignorálom, amikor megtudtam, hogy Darth Maul cameózik benne. Az Expanded Universe egyik legnagyobb baromságát (ti. hogy Maul túlélte a Baljós árnyak végi fénykardpárbajt) mi a francnak kell idecitálni? Már csak ebből is sejthető, hogy fan service-szempontból ez a film még kínosabb lesz, mint a Rogue One, szóval mindenkinek csak azt tanácsolhatom: elkerülni!

előzmény: BonnyJohnny (#10)

Én bojkottálom ezt az izét, és minden igényes SW-rajongót erre buzdítok. Az alapján, amit hallottam róla, az előzménytrilógiát is megszégyenítő a szánalomfaktora. Arról nem is beszélve, mennyire utálom, amikor adva van egy ikonikus, jól ismert karakter, és mindenképpen el kell mesélni az eredettörténetét. Kapd be, Kathleen Kennedy!

Igazából már nem emlékszem kristálytisztán, miért adtam erre négyest, de annyi bizonyos, hogy elsősorban Jack Nicholsonnak szólhatott az érdemjegy. :D

2018-05-21 00:13:31 City That Never Sleeps (1953) Hannibal Lecter (4) #1

Szórakoztató és fordulatos kis noirszenzibilis thriller/rendőrfilm, azonban hiába a kontrasztos fényképezés, nem valódi noirról beszélhetünk. A fekete filmben ugyanis a főhős fokozatosan elbizonytalanodik identitásában, majd el is veszíti azt; az elbizonytalanodás állomása a City That Never Sleeps-ben is megtalálható, ám a cselekményt új mederbe terelő fordulópont (a hős apjának halála) mindent megváltoztat, és Kelly (rendőri) identitását végül megacélozza a végkifejlet. Azt nem is említve, hogy hűtlenkedése után visszatalál a feleségéhez. Egyszóval a karakter által bejárt út éppen ellentétes azzal, mint amit a noirokban láthatunk.

Aki a történelmi események hiteles rekonstrukcióját várja, az természetesen csalódni fog, de egyébként szórakoztató, fullánkos kis szatíra, mely még Sztálin utolsó gaztetteire (pl. moszkvai orvosper) is képes éjfekete humorral reflektálni, és - ha a valós tényeket meglehetős rugalmassággal is kezeli - kiváló ízelítőt ad a nézőnek a jellegzetes, bizánci típusú orosz (szovjet) hatalomgyakorlásból. És amikor a pergő, gyilkos humorral fűszerezett szócsaták kezdenek unalmassá válni, Armando Iannucci szerencsére tónust vált, s a vezetésen belüli ellentéteket végül a témától elvárható komolysággal ábrázolja. Buscemi remek Hruscsov, de a Beriját alakító Simon Russell Beale még őt is elhomályosítja. Zsukov (Jason Isaacs) keménykedése viszont kicsit sok volt, na meg a Hollywoodra tett direkt utalások is.

Én úgy tudom, a The Brave and the Bold tipikusan a '66-os, Adam West-féle sorozat szellemi örököse, szóval ennek tudatában egyáltalán nem meglepő ez a siralmas nívó(tlanság). Persze ettől függetlenül a mostani Batman-animációk zömét megnézni sem érdemes, mert már a trailerek elrettentenek (engem legalábbis mindenképpen).

előzmény: Ivan/ (#1)

Valljuk be, a nyolcvanas évek slasherjeinek fő vonzereje a korhangulat és a bűnös élvezet-jelleg. A Sleepaway Camp esetében sincs ez másképp: a feszültségteremtés a nulla felé konvergál, a tiniszereplők színészi "alakítása" kellemesen pocsék, az erőszakos jelenetek megmosolyogtatóak, de a film non plus ultrája kétségkívül a végkifejlet. Nem gondoltam volna, hogy felvállalja a "transgender-tematikát". A Reimer-ikrek esetét juttatta eszembe.

Keversz valakivel, én emlékeim szerint egyszerűen csak meguntam. :) Ráadásul ez még viszonylag korán volt, utána még évekig folytatódott a játék.

előzmény: BonnyJohnny (#12417)

2018-05-11 23:32:51 Walkabout (1971) / Vándorrege Hannibal Lecter (5) #3

Röviden és tömören: kolosszális!

Összes komment...