critixx

Tapasztalat: 5206 film
Kompetencia: 3 film
Súly: 5281
Regisztráció: 2008. szeptember 24. (9 év, 4 hónap)
Kedvencnek jelölték: 99 user

Bemutatkozás

Magyarország legszexibb basszusgitárosa.

Kedvencek

Rendezők: Alfred Hitchcock, Andrej Tarkovszkij, Federico Fellini, Ingmar Bergman, John Cassavetes, Michelangelo Antonioni, Orson Welles, Rainer Werner Fassbinder, Robert Bresson, Tarr Béla
Színészek: Giulietta Masina, Natalie Wood
Korszakok: kambrium, triász, jura

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1987
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
The Post
A Pentagon titkai
3 2018-02-18 3,4
(16)
Kimi no Koe wo Todoketai
Your Voice -KIMIKOE-
2 2018-02-16 ?
(2)
Valami Amerika 3.
 
1 2018-02-14 2,4
(23)
Hologram Man
 
1 2018-01-29 ?
(2)
Tékasztorik
 
1 2018-01-24 2,1
(51)
All the Money in the World
A világ összes pénze
3 2018-01-21 3,5
(33)
Da Yu Hai Tang
A hegyek és vizek könyve
3 2018-01-18 ?
(1)
Ballada egy szolgafiú emlékére
 
2 2018-01-10 ?
(1)
Downsizing
Kicsinyítés
2 2018-01-07 3,0
(27)
Kincsem
 
2 2018-01-03 3,4
(235)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Érdekes, hogy viszont ebben a filmben szinte alig vannak felesleges jelenetek és a tempó is viszonylag zökkenőmentes. Ritka egy Bond-film esetében. Talán ezért is van, hogy a Gyémántok óta ez a legrövidebb Bond-film (ha beleszámítjuk, hogy az utolsó 4 perc a végefőcím, akkor még a Csak kétszer élsz-nél is rövidebb).

Igen. Mint lentebb is említettem, Carver mellett Wai Lin a pozitív színfolt ebben a filmben. Kicsit Anya Amasova őrnagy kínai megfelelője ő, egy nagyon szexi, de mindemellett kellően veszélyes és igazán talpraesett hősnő, aki simán megállja a helyét Bond mellett. Érdekes lenne vele egy külön sorozat. (Bár ő most éppen a USS Shenzou kapitánya, "másodállásban" pedig a tüköruniverzum császárnője. Holnap jön az évadfinálé! :))

előzmény: BonnyJohnny (#24)

Na igen, ez az a Bond-film, ahol a főgonosz érdekesebb és karizmatikusabb személyiség mint maga Bond. Ezt is megértük.

Amúgy lehet ez a rendezés és forgatókönyv hibája is, mert a GoldenEye-ban Brosnan itt-ott azért megcsillogtatta "Bond-ságát", az ember elhitte róla, hogy ő az a bizonyos 007-es (pl. a kaszinó jelenetben), itt viszont iszonyú sótlan, egyszerűen hiányzik belőle minden, ami megkülönböztetné őt egy átlagos akcióhőstől.

Van egy teóriám. A készítők mindig igyekeztek az adott színész karakteréhez igazítani Bond személyiségét. A macsó Connery, a "suta" Lazenby, a piperkőc, kedélyes, viccelődő Moore, a kemény, de belül érzelmes Dalton. Brosnan esetében viszont az a helyzet, hogy neki nincsen karaktere, ezért itt Bondnak sincsen. Ami elég szomorú sok tekintetben. No, még két film vele.

előzmény: csabaga (#21)

Nem tévedtem nagyot, amikor (kamaszkori emlékeimre hagyatkozva) három éve azt írtam, ez az egyik legfelejthetőbb Bond-film. Mert tényleg az. Brosnan második filmje már nem tudja megugrani a GoldenEye által felállított mércét és hamar kifullad. Egy látványos, de kiszámítható és üres akciófilmet kapunk, mely egy-két pillanatában emlékeztet a széria jobb darabjaira.

A történetre nem érdemes szót pazarolni, talán annyit, hogy döbbenetes mennyi eredetiség nincs benne, mintha minden mozzanata valamelyik korábbi Bond-moziból lenne átemelve (a Csak kétszer élsz-től kezdve A kém, aki szeretett engem-ig). A Dalton-féle irányvonalat egy csapásra elfelejtették a készítők és visszatértek a Moore-éra sekélyességéhez mind a főszereplőt, mind a cselekményt illetően, azzal a különbséggel, hogy Moore legalább rendelkezett egy olyan karizmával és személyiséggel, mely megtöltötte élettel a sokszor paródia-szintre redukált 007-est, míg Brosnan egyszerűen semmilyen a szerepben. Ott van, hordja a rá szabott öltönyöket, de épp hogy észrevesszük a vásznon, annyira halovány.

Jonathan Pryce rutinnal hozza a klasszikus manírokkal felvértezett (személyiségében leginkább talán a Moonraker Hugo Drax-ével rokonítható) főgonoszt, aki ezúttal Rupert Murdock ördögi változata (miként Christopher Walken anno a Halálvágtában Bill Gates ördögi változata volt). Segéderőnek ezúttal a Scooter frontemberét és Csuja Imrét sikerült szerződtetni. A feleségét játszó Teri "Született feleségek" Hatcher viszont olyan szinten irritáló (és annyira híján van mindennemű színészi tehetségnek), hogy a néző kifejezetten örül neki, mikor Bond holtan találja. (Ehhez hozzájön, hogy Brosnan - csakúgy mint a GoldenEye esetében - nagyon gáz a romantikus jelenetben.) A film kevés erőssége közé tartozik Michelle Yeoh, aki nem csak nagyon szép, de a rá bízott papírvékony szerepet is sikerül élettel megtöltenie. Plusz végre Bond ismét egy hozzá mérhető, igazán "tökös" partnernővel találja szemben magát (nem véletlen, hogy a 23. századra a Terrán Birodalom császárnője lesz a hölgyből :DD).

Egy szó mint száz, sajnos újra elindult lejtmenetbe a sorozat.

De a Westworld (mármint a '73-as eredeti film) "római" jeleneteit az ő egykori villájának kertjében forgatták. :P

előzmény: BonnyJohnny (#7)

Ja, hát őt meg megvádolták hogy megerőszakolt és megölt egy színésznőt. A bíróság felmentette, de máig nem derült ki az igazság.

előzmény: csabaga (#5)

2018-02-10 12:53:45 Kincsem (2017) critixx (2) #39

Ritkán történik ilyen, de tökéletesen egyetértek Olórin véleményével. Pláne az utolsó bekezdéssel.

(Sajnos a jelenlegi filmfinanszírozási szerv maximálisan ezt az irányvonalat próbálja ránk sulykolni. Lásd: kötelező "forgatókönyv-fejlesztés", minek során a maradék kreativitást is szépen kinyirbálják a filmekből és rájuk kényszerítik a hollywoodi sablonokat.)

Nálam is ugyanez a sorrend. Max Linder kakukktojás ezen a listán, hiszen ő francia volt és csak Európában számított sztárnak. Egyébként az utókor számára ő inkább a halála miatt lett hírhedt, mintsem a munkássága miatt híres. Megölte a (18 éves) feleségét, majd saját magával is végzett, árván hagyva alig kétéves kislányukat.

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2018-02-08 22:53:28 Kojot (2017) critixx (?) #18

Még véletlenül se legyen olyan film terítéken, ami a mai valóságról szól. Jobb helyette a Kincsem meg a Pappa Pia. Ez mostanság a trendi. Nézzétek meg az MTVA Mecenatúra dokumentumfilmes (!) pályázat nyertes alkotásainak listáját. A legutóbbi tizenhat támogatott film közül három dolgoz fel mai, aktuális témát. (És legalább hat a "kommunizmus bűnei" témát dolgozza fel, de ez más tészta.)

előzmény: Újpest Ostora (#17)

2018-02-07 14:38:12 [Általános fórum] critixx #7303

Amúgy még a GoldenEye-ban is volt vetített hátteres autós jelenet. Csak persze jóval fejlettebb technikával és ezért kevésbé nyilvánvalóan megoldva mint a régi filmekben.

előzmény: csabaga (#7302)

Összes komment...