Huba

2010-09-09 00:51:41 Snake Eater (1989) / Az exkommandós Huba (3) #3

Sohasem voltam nindzsa párti, ellenben a magányos farkas típusú hőst mindig is kedveltem, aki végletekig cinikus, mindig egykedvű, de szakmájának egyik legjobbja, mégsem sebezhetetlen. Lorenzo barátunknak pedig egészen jól állt ez a karakter. Nem annyira szánalmas, mint a hosszú hajú, naplementébe motorozó, férfiasan tökéletes renegát megformálójaként, vagy O.J. Simpson copfos puszipajtásaként izgő-mozgó C.I.A. ügynök szerepében és sorolhatnám.Az akciók természetesen színvonal alattiak, de van néhány kiemelkedően jópofa szituáció, ami nálam csak növeli a film értékét.

2010-09-08 12:37:13 Snake Eater (1989) / Az exkommandós Huba (3) #1

Vérbeli VHS klasszikus Lorenzo Lamas fénykorából. Igazán szórakoztató B-film laza főhőssel, kellőképpen pikáns és poénos jelenetekkel, valamint visszataszító, aberrált figurákkal, kiknek a sorsa nem is lehet kétséges.

2010-05-15 02:38:22 Cop Out (2010) / Két kopper Huba (2) #1

Bruce már nem elég tökös, mint ahogy ez a film sem az.

A Ford Fairlane kultstátuszát Magyarországon azzal magyaráznám, hogy amikor született a film nem a világnak volt szüksége egy ilyen alkotásra, hanem nekünk, magyaroknak, akik elmerülhettünk végre az amerikai álom oly elérhetetlennek tűnő foszlányaiban. Ezért van az, hogy Harley Davidson és Marlboro Man is hasonló kaliberű figurákká válhattak. Ezek a hősök egy letűnt kor nagy öregjei, s mintha mi még beszerettük volna pótolni azt az életérzést, amit ezek a filmek sugalltak, ami már saját jelenükben, ahol készültek nem voltak igazán jellemzőek, ezért nem is működhettek. Talán ennek köszönhető anyagi és szakmai bukásuk is. Számunkra azonban fontossá váltak, hiszen hozzátettünk valamit (zseniális szinkron), szinte feljavítottuk, így egy kicsit csillapíthattuk szabadságvágyunkat.

2009-06-20 10:01:36 Romance (1999) / Románc Huba (5) #2

Érzéki, vad és mindenképpen megdöbbentő. Egy film a ki nem elégített nő elviselhetetlen lelki vívódásáról.Igazi feminista alkotás, ahol a női érzékiség a legmegkapóbb módon tárul elénk.