hferi

Tapasztalat: 2488 film
Kompetencia: 15 film
Súly: 2863
Regisztráció: 2008. augusztus 11. (13 év, 10 hónap)
Kedvencnek jelölték: 7 user

Kedvencek

Műfajok: dráma, szatíra
Országok: dán, francia, magyar, olasz

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1967
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
L'amie de l'été
Summer Friends
4 2022-06-28 ?
(1)
Lesen
 
4 2022-06-27 ?
(2)
Alba Vulva
Fájni fog
4 2022-06-24 ?
(2)
Felhők felett
 
4 2022-06-24 ?
(2)
Az elveszíthető dolgok szeretete
 
3 2022-06-24 ?
(2)
A kutyák nem esznek füvet
 
4 2022-06-22 ?
(2)
Zanox - Kockázatok és mellékhatások
 
4 2022-06-21 3,7
(21)
Falling
Zuhanás
3 2022-06-18 3,5
(34)
Last Night in Soho
Utolsó éjszaka a Sohóban
4 2022-06-14 3,5
(237)
A besúgó
 
3 2022-06-08 3,8
(89)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Élvezettel olvastam az elemzést és néztem újra a képeket. De kérlek, az első szót javítsd ki, nincs ilyen szó, ne használd így. (Never :)

előzmény: unrealnoise (#5)

A forgatókönyv csapdát állít Marianak. A válás és élettársi kapcsolat ellen prédikál az idős párnak, majd pár nappal később hazaérve megdöbbenésére a korábban kidobott(?) férj várja. Remek fordulat a cselekmény mozgatórugójának felvezetésére. A rögvalóság konfliktusba kerül a belül felépített álságos (rög)eszmékkel. A másik, ami bevésődött, a merev kamerabeállítások, a lakás egyes részei mindig ugyanabból a pontból vannak fényképezve, geometriai pontosság, szimmetria, merevség. Egy megoldás létezik mindenre. Mint a hit, ami dogmává merevedik, ha célként és nem eszközként használják, ahogy korábbi véleményben is szerepelt. És ekkor már nem ad jó megoldásokat lásd verekedős jelentek a komplex kérdésekre, sem 2012-ben, sem korábbi időkben, sem 2022-ben.

Nekem a bajnok műkorcsolyázó jutott eszembe, aki a gálán előadja a rossz korcsolyázót, amihez persze nagyon jónak kell lenni, ha hiteles szeretne lenni, ha már rossz nem lehet, merthogy ő a legjobb.

Volt szerencsém látni ezt és ezt is. Mindegyik élőszereplős, CGI-állatokkal operáló film. Az egyik kalandfilm, a másik animáció.

Az jutott eszembe, miután megnéztem a BIDF-en idén kategóriagyőztes és közönségdíjas Menekülést, hogy, ha már a címkék között megjelent a BIDF, akkor lehetne-e, hogy a "díjak" szekcióban is megjelenjenek legalább a nagyobb magyar fesztiválok díjazottjainál is a bejegyzések. Ha már minimum 15 amerikai városban megtartott fesztiválról (amely fesztiválok jó részéről elvétve olvashatunk csak) a díjazottak kapnak egy-egy bejegyzést, amennyiben eljut a film a hazai forgalmazásba vagy valahogy a KT-re és ha már valaki a szerkesztők között van olyan rendes és veszi a fáradtságot, hogy legalább a kulcsszavak közé beveszi pl. a bidf-et, vagy a verziót, akkor lehetne-e, hogy az adott filmnél a díjaknál ezek a fesztiválok is megjelenjenek?

Perfect Storm
Ország: új-zélandi

Értem én, hogy nem egyszerű harincévesnek lenni, bonyolult a világ, főleg, ha az ember nem találja benne a helyét. És nincsenek iránytűi, vagy azok nem különösebben foglalkoznak vele. De ez a film messze nem nevezhető vígjátéknak, ahogy azt korábban megfogalmazta már valaki, sőt, egyszerűen nem szórakoztató. (Lehet, hogy így reflektál a figurái bukdácsolására?) A szinpszisban szereplő leírást utólag elolvasva csak mosolygok, feltételezem, hogy nem a KT szerkesztő fogalmazta, hanem a film marketingesei, mert kis túlzással az az 5 mondat több izgalmat tartalmazott, mint a teljes film. Azt elismerem, hogy a főszereplő remekül hozza a kissé irritáló, lassan megszerethető figurát, és menti nálam stabil kettesre a filmet. Azért kíváncsi vagyok, hogy a 30 körüli korosztály fel tud-e hozni valamit a film mentségére...

Riff-Raff tartalma, ez helyett: "Steve, a glasgow-i fiatal, most szabadult a Barlinnie börtönből. Londonba megy, ahol egy építkezésen talál magának munkát. A hely az ország minden pontjáról érkező vendégmunkások olvasztótégelye. Itt összetűzésbe kerül Mickkel, a parancsolgató brigádvezetővel, a liverpooli Shemmel, Móval és Larryvel, akik ismerik a dörgést. A fizetések alacsonyak, Steve-nek nincs hol aludnia. Egy napon munkába menet talál egy kézitáskát, s visszaviszi a tulajdonosnak. Ekkor találkozik Susannal." ezt javaslom:
"Steve, a glasgow-i fiatal, most szabadult a Barlinnie börtönből. Londonba megy, ahol egy építkezésen talál magának munkát. A hely az ország minden pontjáról érkező vendégmunkások olvasztótégelye. A fizetések alacsonyak, Steve-nek nincs hol aludnia. Megismerkedik a liverpooli Shemmel, Móval és Larryvel és a többiekkel, akik ismerik a dörgést és segítenek neki. Egy napon munkába menet talál egy kézitáskát, s visszaviszi a tulajdonosnak. Ekkor találkozik Susannal."

2022-01-18 10:38:22 [Vapiti 2021] hferi #47

Nomadland, DAU.Natasa, A feleségem története
McDormand, Mulligan, Béres Márta
Mikkelsen, Hopkins, Cumberbatch

2022-01-14 13:32:40 Willow (2019) / Fűzfa hferi (4) #11

2022. január 21-én az Art+Cinemában látható a Blue Danube Film Festival keretében. Bővebb info

Összes komment...