Dorian Gray

  • 1
  • 2

Én láttam. Bevallom az eredetit régen, szóval nem nagyon tudok mindent felsorolni, hogy mi változott. ráadásul új jelenet konkrétan nincs is úgy olvastam, csak pár csere, meg rövidítés. Pl az elején amikor kitüntetést kap, a a házibuli meg van vágva kicsit, hogy ne legyen olyan elnyújtott. Remélem ez még nem számít spoilernek.
Ami viszont tényleg az, és
számomra durván ki is heréli a filmet, hogy Michael nem hal meg a végén. Minden megy ahogy a régi ment, mutatják öregen a kertjében, felteszi a napszemüveget...és itt van vége. Pedig pont úgy lenne kerek, ahogy volt a régi befejezés.

előzmény: budaik (#95)

Egyetlen dolog tetszett benne, amikor a hangszóróból a Doors - Five to one szólt.
"Five to one, baby
One in five
No one here gets out alive, now
You get yours, baby
I'll get mine
Gonna make it, baby
If we try"

Digitális formában sehol nem láttam, még tv felvétel formájában sem, pedig nekem is nagyon kellene. DVD-n szerintem ki sem adták, mert ez eredendően egy Tv-film volt,nem mozinak készült. Ennyi.

Betojok, most látom,hogy Kate, Doc barátnője magyar volt, Érsekújváron született.

https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Nose_Kate

Nos azt kell mondjam, eljön az idő, hogy még a Baljós árnyakat is visszasírjuk (oké...Baljós árnyak-retardált Jar-Jar :D ) Nagyon szépen meredeken zuhan minden, a történet katyvasz, kapkodó, néhol teljesen WTF.

Az egyik problémám, hogy
véleményem szerint az égadta világon semminek sincs vége. Ha Miki egérék majd pénztpumpát akarnak megint akkor lesz még folytatás. Ez ugye abban a pillanatban lett egyértelmű, amikor Rey Palpatine, azt mondta a végén, hogy ő Skywalker.


A másik meg, hogy ez a mindig mindent a látványorgiáért kicsit végeláthatatlan spirál. Nyilván a sci-fi-fantasy-akciófilmek világában nem a két lábbal a földön állás az elsődleges, de amikor Palpi papi lekapta a több száz (vagy ezer) csillagrombolót meg párezer egyéb úrhajót az égről egy kis kézből jövő villámozással , akkor azért kapjunk már a fejünkhöz.

2019-06-14 23:52:57 Chernobyl (2019) / Csernobil Dorian Gray (5) #69

Várj,várj. Valamit félreértettél, én nem mentem abban bele, hogy mennyire reális a 3-4 megatonna. Én csak arra reagáltam, hogy Egy gőzrobbanás nem veszélyeztetné fél Európát. Erre írtam, hogy ott nem is a gőzrobbanás önmagában lett volna, baj, az lehet akármekkora, az "csak" letarol egy adott méretű területet sugárzás nélkül (ahogy a fúziós is, hiszen ott is a teljes felszabaduló energiának minimális része csak a veszélyes hasadóanyag...lehet ez a fél mondat okozta a félreértést a kommentemben), a fő probléma az lett volna azzal a gőzrobbanással, hogy elpukkant még 3 reaktort (szerintem), figyelembe véve, hogy egy épületben voltak, és ugye nem kell feltétlen fizikailag rögtön felrobbannia, bőven elég baj, ha "csak kellő mértékeben" megsérül ...persze az is lehet,hogy annak idején az egyetemi Energetika prof felnagyította a problémát.

előzmény: ipartelep (#68)

2019-06-14 02:31:38 Chernobyl (2019) / Csernobil Dorian Gray (5) #67


Nem is maga a gőzrobbanás veszélyeztetné, (az csak letarolna egy szép nagy területet, ahogyan egyébként a fúziós bombák is teszik, a robbanás erejéhez képest minimális sugárzással) hanem az, hogy az a robbanás elpukkantja akkor már üzemelő 1-2-3-as reaktorokat is.

előzmény: kaamir (#59)

Hihetetlen lassú film, de ez jót tesz neki. Azért ez ritkaság a filmtörténetben.
Viszont van benne egy érdekes hiba, amin mindig mosolygok, és benne maradt az új szinkronban is, ami bővített változathoz készült. Amikor Cheyenne megjelenik a héderben, és még megbilincselve inni kér. Azt mondja, hogy "Gint" és erre kap whiksyt vagy rumot, a színe alapján. Az külön érdekes, hogy a vadnyugaton gint inni. Az eredetiben azt mondja"Jug", ami ugye itt kb bármi flaska lehet. Nem tudom az-e az oka, hogy nyilván a szinkron behatárolja a lehetőségeket, ha nagyon látszik a színész, nem árt valami hasonlóan rövidet mondatni vele, mint eredetiben. Viszont mindenképpen vicces, hogy így viszont ránézésre sem azt kapja,amit mond.

Nos szerintem az összes predatoros film közül, egyedül az AvP2,ami ócskább ennél. Még az Avp1 is mérföldeket ver rá, az én szememben. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam.

Angol potterpedian annyinak is írják :) az megy hogy neki is kicsit bemutatják errdetet szerintem nem gaz. Egyszer majd gondolom kígyó testben ragad, vagy Voldi pápa csinál vele valamit, hogy úgy maradjon .mit tudni.

előzmény: peti0290 (#24)

Nagini ugyben, hogy mi értelme volt...emlékeim szerint a későbbi tudjukkidenemmondjukkianevet kígyóját is így hívták..

Uh..most ránéztem a Vörös adatlapjára és látom, hogy Gedren az Valeria, hát erre nem emlékeztem.

előzmény: BonnyJohnny (#68)

Ha már Arnold és fantasy, akkor szerintem a Vörös Szonja filmzenéje a csúcs. Bár, mint film, meg kb mindennek a mélysége:D

előzmény: Daemiaen (#13)

Én valami osztálytársas születésnapozáskor láttam először. A csapat fele már látta persze és áradoztak róla. A szép emlékű VHS hőskor :) Egyébként emlékeim szerint tényleg még a jobban sikerültek közé tartozik. Szeretem a fantasyt, mágusos mindenféle világokat, Pottert is, Gyűrűk Urát is, de nagyon hiányoznak az ilyen szandálos harcosbarbáros fantasyk.

2018-04-27 22:31:37 T2: Trainspotting (2017) Dorian Gray (3) #45

OFFFFFF
Még nem néztem végig, szóval értékelni később fogom. Van egy jelenet az elején, amin kiakadtam részeben azért mert 2018 van, és lenne lehetőség leszokni az ökörségekről a digitális korszakban.
Renton megérkezik a reptérre, a szórólapos csaj,meg "Köszöntöm Edinburghban", ami magyarul úgy hangzott, hogy Edinboró, amivel csak annyi a probléma, hogy az senkinek nem tűnik fel 2017-ben sem Magyarországon (fordítók, szinkronrendezők, stb), hogy magyarul egy plussz, nem is létező szótagot beletesznek? Van "boró",pl Londonban a Borough Market, de azt így írják. Olyan, rohadt nagy dolog lenne utánanézni, hogy a helyes kiejtés az Edinbrá, esetleg Edinbró, de akkor már levágják, hogy külföldi vagy:)
ON

Valjean, Javert zseniális benne. Bourvil is persze, csak őt nagyon fura volt egy kis tetű szerepében látni:) De ugye ez egy színésznek extra nagyságot, ha gyökeresen más karaktereket is magas szinten tud játszani.
Igazából két karakter volt, akik miatt már ott voltam, hogy áttekerem a részeiket. Marius a maga rettenetes belassult és nyálas szenvelgésével és Enjolras a bárgyún idealizált "meghalok a hazámért" forradalmár. Rendben van, hogy 60 éves film,nyilván ezek miatt is van ez, de ettől még ők ketten nekem nagyon kilógtak lefelé.

Nos azért abból a masszív 1-es értékelésemből látszik szerintem, hogy én is így gondolom;) Csak figyelembe véve,hogy a 3. rész után kb szabadesésben esett az addig sem túl magas színvonal minden szempontból, meg onnantól kezdődött ugye, hogy meghalt emberek visszatértek, és akkor most ez klón vagy mi? Meg néha jó volt valaki néha rossz. Forgatókönyv az kb 2 sor lehetett. Na én csak arra céloztam, hogy ehhez képest meglepő volt, hogy itt van valami történet, amivel magyarázni akarják az eddigi dolgokat. Kidolgozni nem sikerült, de hát mégiscsak Anderson rendezte...Ne legyünk telhetetlenek, a képességeit figyelembe véve:D
Pedig a 90esévek végén még bíztam benne, amikor láttam a Halálhajót. Az szerintem rohadt jó és méltánytalanul alulértékelt. Csak elnézve az utána jövő dolgait kiderült, hogy az ezek szerint inkább csak egy véletlenül becsúszott rohadt jó film volt.

előzmény: Dangar (#10)

Kb a harmadik rész után veszettem el teljesen a fonalat. Ott még ugye Isaacs próbálkozott a megszelídítéssel.
Utána ugye kaotikussá vált minden, szerintem a stáb sem volt tisztában, hogy mi miért történik a következő részekben..Ez az utolsó rész is egy kalap kaki alapvetően. De legalább a megtisztítás, addig a górék alszanak aztán felkelnek dologgal volt valami minimális történet, ami az előzőkét részről még nyomokban sem volt elmondható.

Most jutottam oda, hogy megnézzem és nagyon tetszett. Tegnap a Legenda vagyok volt soron, és hát ez köröket ver rá szerintem. Akik meg a fapados régi stílusú zombifilmeket hiányolják, azokat is megértem, de miért egy olyan filmen kell elverni a port, ami több akar lenni? Persze jó lenne 1-2 régi vágású film is, de én kimondottan örültem annak, hogy túllépünk pár alap dolgon, nem csak az agyatlan zombihentelést látom, hanem valami thrilleres/drámai hangulat is van a filmben.

Azt hiszem az új Star Wars-ra mentünk, amikor az előzetesét láttam és hááááát, picit megpiszkáltam a jobb gyűrűsujjamat és arra jutottam, ezt a filmet inkább nem nézem meg, a lelki békém megőrzése miatt:)

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/t31.0-8/12778843_1024901234219972_2031676168284628521_o.jpg

2015-08-21 01:14:49 Dracula (1931) / Drakula Dorian Gray (5) #37

Jó de itt van valami ok-okozat talán. Ez a film ugye siker volt, innentől kezdve szabadabb kezet kapott. Ez ma is így megy.

előzmény: Korben (#34)

8-9 évesen láttam először..utána ár évvel később még 1x előkerült, de már első alkalommal is gagyinak tartottam:D Egyetlen meglepően jó jelenet van benne. Legalábbis a film többi részéhez képest kiemelkedik, amikor lemennek Charonhoz, mutatják a koponya szigetet és jön maga Charon a ladikján. Az a fél perc egész hangulatos.

2015-03-21 14:26:06 Árvácska (1976) Dorian Gray (5) #25

Valóban nagyon megrázó. Én magam kb 15 éve láttam utoljára, de
"..szerencsétlen gyerek VÉLETLENÜL felgyújtja kínzatásai színhelyét."
Ezt lehet újra kéne gondolni a leírásban.

Ez maximálisan így van. De ezt látatlanban előre lehetett tudni, amikor meg kiderült, hogy trilógia lesz, hát akkor meg úgymond minden remény elveszett, hogy önmagában lehessen mérni.

előzmény: BonnyJohnny (#135)

Azért azt is vegyük figyelembe, hogy a Hobbit előbb készült, egy mesének a gyerekének. Az egész GYU univerzum innen nőtte ki magát. Már csak a koncepció miatt is sokkal "sekélyesebb" a Hobbit. Az, hogy valóban előbb lett film a mélyebb történetből, és utána ehhez méri mindenki ezt, ez sajnálatos. Persze az is kár, hogy a rendező sem fogta fel, a két történet mélysége közti különbséget és GYU-sra erőltette a Hobbitot.

És ha nem hirtelen-véletlen jött segítségnek, deus ex machina..hanem ugye az állatokkal Radagast ügyködik. Na és, ha akkor értek oda és nem előbb? Akkor semmi isteni beavatkozás nincs.

Ha jól emlékszem, akkor a sasok elsődleges feladata az volt, hogy a rengeteg denevért kinyírják, akik ugye letakarták a napot, hogy a koboldok tudjanak támadni. Az hogy a filmben sokkal jobban irtják a "lentieket" is az más kérdés persze.

előzmény: Tenebra (#99)

Rettenetesen elnyújtott 3 rész volt ez, de még mindig ezt tartom a legjobbnak.
Más.

Azért jó, hogy olyanok is osztják az észt, akik a könyvet feltehetőleg nem olvasták.
Miért jönnek a sasok (a rendező ingujjból kihúzott ásza). El kéne olvasni a könyvet, ott is jönnek.
Az a 3 törpe a könyvben is meghalt, igaz nincs így kifejtve, és amit tudunk az alapján nem így. (Thorin mellett feküdtek, őt védték amikor levágták őket)
Az 5 sereg meg azért fura, mert Tolkiennél külön serege volt a vargoknak, akik itt ugye nem igazán tűntek fel olyan mennyiségben.

2013-12-15 01:10:01 Hot Fuzz (2007) / Vaskabátok Dorian Gray (4) #40

Felemás érzésem van. Összességében tetszett. A belovagolós rambót játszó jelenetig nagyon, menne is az csillagos ötös. Utána viszont kissé a röhej kategóriába fordult ás sokszor. De így üde 4est megért így is.

2013-12-15 01:09:07 Hot Fuzz (2007) / Vaskabátok Dorian Gray (4) #39

2013-11-28 00:11:59 Desu nôto (2006) / A halállista Dorian Gray (4) #11

Nem tudom, hogy amiből csinálták az milyen. Önmagában, mint film nekem nagyon tetszett. Még a képregényszerű halálisten is, bár elinte fura volt utána kimondottan tetszett.

Valamint, a mostani szöv. kap. Egervári Sanyika is:)

Az a rossz arcú ember a biciklivázzal Alice Cooper:) Már csak azért a részletért is érdemes megnézni:)

előzmény: drav (#2)

Megnéztem, de hát a közelébe sem ér az eredetinek. Most nem a technikáról beszélek, hiszen eltelt 40 év. Ez egyszerűen egy mészárlás és semmi több, pár helyen jó véres, de ennyi. Az eredetiben szabályosan éreztem a nézés közben a rothadást, ami átjárhatja azt a házat. Ebből szépen kiölték ezt.

2013-01-26 17:21:38 The Thing (2011) / A dolog Dorian Gray (4) #80

Tegnap vettem rá magam, hogy meg merjem nézni. A 82-es után féltem, hogy bármennyire is régimódinak tűnhet az 30 év távlatából azért a bezárt hangulata, a feszültségteremtés nagyon is jó. Többé kevésbé a lény is. Talán csak az újraélesztős jelenetre mondanám hogy megmosolyogtató.

Aztán ugye kiderült, hogy ez nem igazán remake, hanem előzmény film lesz.

Szóval emiatt most rávettem magam és eléggé felemás az érzésem. Egyrészt mert az első 20 perc ami előzmény kb onnantól remake:) Persze azon lehetne vitatkozni, hogy mit kellett volna a mészárlás részen másképpen csinálni, hiszen nyilván nagyjából ez játszódik le minden kutatóállomáson, ahova beszabadul. Éppen ezért talán a felvezetés lehetett volna hosszabb és kitalálhattak volna valamiféle történetet.
Ha önmagában nézném nem is lenne rossz sőt egy jó 4est kaphatna. 1-2 helyen a feszültség is rendben van, de a nyomasztó már-már fullasztó bezártságérzés, nekem messze nem jött át annyira mint a régiben, továbbá jobb szörnymegjelenést vártam. A már említett helikopteres részen pl rettenetesen gagyi..Én mondjuk jobban szeretem a rendesen összerakott még ha néha kissé vicces maszkokat nézni, mint a közepes (pláne annál rosszabb) CGI-t. Az meg mindennek a teteje nálam, hogy a mai filmekben lassan a vér is CGI.nem telik 2 liter kecsapra? Mert gyakran még az is hihetőbb lenne, mint amiket manapság csinálnak. Egyetlen nekem ténylegesen tetsző pozitívum, hogy a Dolog megjelenései változatosak voltak.

a ház alatt először, aztán hopp egy kéz szabadul el, szakad le, aztán a csápos csapkodás, majd összeolvadás..

Összességében nézhető közepes, de egyszer bőven elég volt megnézni.
Azt azért hozzáteszem, hogy sokkal rosszabbra számítottam.

Óóóó csak nyugalom, lesz m még bőven lehetőség a további vetítések egyikére beülni, olyan helyre ahonnan tökéletes az élmény:)

előzmény: flake (#18)

Nem gondoltam hogy ennyire nézhetetlen, de itt tényleg semmi forgatókönyv, vagy legalábbis ami van az maximum fél oldal. Most éppen az umbrella erősítés megtalálta ALicekat a háznál, és lekezdtek lövöldözni. Csodálatos jelenet, amikor meglátja a csaj, hogy mivel lő egyet az umbrellás...majd jön a lassítás, a nagy lövedék szétválik sok kicsi apróra - mialatt a csaj a házban arrább megy pár métert szétlövi a fapadlót beugrik a lyukba és végül a kisebb lövedékek becsapódnak. Szóval oké hogy szép látványos a lassítás sokszor, de hogy közben ilyen durván megvetemítik az időt:D Komolyan röhej az egész már.
Arról nem is beszélve, hogy számomra kissé kezd követhetetlen lenni hogy már ki kicsoda mégse halt meg vagy csak klónozták és most miért van itt vagy ott. Bár a forgatókönyvet elnézve nem vagyok benne biztos, hogy a stáb is teljesen tisztában van ezekkel.

2012-08-12 16:03:32 That's My Boy (2012) / Apa ég! Dorian Gray (?) #6

" sajnos, nem a le- és kipukkadt komikus az, aki leginkább blamálja magát" Sandler komikus volt bármikor is?

előzmény: Daemiaen (#4)

2012-06-26 21:31:27 Kafka (1991) Dorian Gray (4) #15

Tegnap néztük meg egy barátommal és nekem nagyon tetszett, utána beszélgettünk arról. hogy miért lehet részben színes részben fekete fehér. A ff részt inkább a hétköznapi általános világnak tartottuk, míg a színeset inkább a világ mögötti láthatatlan világnak, ami kellően tudományos ahhoz, hogy szinte felfoghatatlan legyen abban a korban. A túl élénk színes részek is ezt hangsúlyozták szerintem. Bár lehet, hogy csak a sok fekete fehér rész után lett szokatlan és túl élénk színű a film hirtelen.Ebben a kettősségben valamilyen formában felöltött a Szép új világ illetve az 1984 is, Azért nem a mátrixot írom elsődlegesen, mert az új dolog, ez a kettő sokkal közelebb áll ugye Kafkához korban. Igen kevés a túlélésére, az esélye, ha valamilyen "hiba" folytán kívülállóként meg tudja tapasztalni ezt a világot, mert ugye aki bekerül ide, az vagy beavatott, vagy pedig régen rossz neki, ha oda került, hiszen meg fogják ölni a félresikerült kísérletek miatt. Egyetlen kivezető út van talán ha kijut, az hogy elfogadja amit látott onnan irányítanak. Ugye a doki beszél is erről, hogy a tömegeket kell irányítani, az egyén önmagában nem olyan érdekes. A végén pedig tulajdonképpen beáll a sorba, amikor kimondja, hogy igen öngyilkosság volt, a legvégén pedig erre még rá is erősít talán, ahogy eltávolodik tőle a kamera és ugye "be van dobozolva" a kockába az irodában.

2011-01-22 00:41:43 Jaws 3-D (1983) / Cápa 3. Dorian Gray (2) #3

Megtettem...és annak fényében meg is emeltem 2-re ennek az értékelését 1ről:D

előzmény: wayage (#2)

2011-01-20 16:23:15 Jaws 3-D (1983) / Cápa 3. Dorian Gray (2) #1

Ez rettenet:S Annyira mű a cápa és annyira hiteltelenek a beszélgetések...pedig eltelt 8 év az első rész óta és ilyen gagyit képesek csinálni, még akkor is ha színészek nyilván nem érthetnek az első részben szereplők nyomába..a negyedik részt meg sem merem nézni:D És ha belegondolok, hogy 2000 körül után még ennél is gagyibb cápás filmeket képesek csinálni odaát...hát iszonyat:D

Látom volt vita az amcsi/olasz westernekről. Nekem az abszolút kedvencem az Újra szól a hatlövetű ha már mondani kell valamit, és még nem említette senki:) Ezt meg megpróbálom beszerezni, hogy megnézzem.

Szerintem bármekkora debilt is csináltak az előző részben Grintből, még mindig ő a legtehetségesebb ebből a fiatal hármasból.

Nagyságrendekkel jobb mint a Da Vibci volt szerintem.

Nekem az alapvető problémám ezzel a filmmel, hogy sok ember tények veszi ami benne van - mert mekkora siker volt a könyv, az egyház biztos nem véletlenül tiltakozott éééés "miért ne?", sok "izgalmas meg hihető dolog van benne". A minap egy beszélgetésben ilyen dolgokat hallottam - lévén nem régen ment a tévében - ezzel kapcsolatban ezért írom meg a véleményemet most jóval azután, hogy láttam. Nos nekem ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy ha kicsit is utánaolvasnának az emberek alapvető dolgokat találnának, ami miatt kételkedni kellene.
1. A Sion-rend, aminek a létezéséről vitatkoznak a történészek, feltevések vannak, de itt ugye kész tényként van kezelve.
2. Sion renddel kapcsolatos még a nagymesterek..volt egy azt hiszem francia ember aki "összeállította" a nagymesterek listáját, valóban ott volt Leonardo, Newton, még Victor Hugo is, 1 probléma van bírság előtt beismerte, hogy ő hamisította az egészet.
3. A Kriptex vagy mi a szösz ugye az a trükkös szerkezet amit állítólag Leonardo alkotott, a szerző egy interjúban elmondta hogy az ő agyából pattant ki ez a dolog, ő nem tud semmiféle történelmi háttérről ilyen szerkezet esetében.

Ezekkel mind semmi baj nem lenne, ha nem kezelné mindet a film KÉSZ TÉNYKÉNT. Mert valljuk be valóban izgalmas dolgok ezek és sok ember komolyan is veheti...Csak ha hirtelen 3 dolog is egyértelmű csúsztatás szépítés, vagy akár kamu...akor miért kellene a többi nehezebben értelmezhető dolgot amolyan - egyházi tabukat amikről most jól lerántjuk a leplet - komolyan venni? És ezek alapján hirdetni, hogy húúú ez a mocskos egyház jaj hazugság már alapjaiban. Mert rengeteg ilyen vélemény is van, kétségtelen hogy aki kicsit is gondolkodik nem így áll hozzá még ha el is hiszi azért gondolkodik...de hát manapság sok a konzumidióta szóval én nem csodálkozom, hogy kiakadt az egyház.

10%

2010-08-28 23:49:36 Predators (2010) / Ragadozók Dorian Gray (2) #49

Sziasztok+
Most értem haza a moziból, és hát eléggé vegyesek az érzelmek, egyrészt nagyon vártam, akció szempontjából korrekt dolog. DE! Fishburne karaktere amikor megjelent akkor volt némi színészkedés is, oké hogy nem fantasztikus karakterszínészekkel töltenek tele egy ilyen filmet, de akor is. A másik párbeszédek.. halál komolyan mondom, olyan érzésem volt mint amikor belenézek egy mónikába vagy józsi barátba csak a téma volt más.. semmitmondó a beszélő által kőkeménynek - esetleg alázásnak - vélt félmondatok sorjáznak megspékelve komolynak határozottnak keménynek vélt arckifejezéssel és tekintettel. Amikor pl Brody evett illetve a végén felnézett és látta az ejtőernyőket azon gondolkodtam, hogy tud mást is mint lassan oldalra vagy felfelé nézni és valami "kemény" szöveget benyögni?:S Az akció és Fishburne játéka menti meg a filmet nekem a totális gáztól..azon kívül uram bocsá de a néger gyerekről meg a ruszkiról hiszem el hogy kommandós vagy ilyesmi.. a többiek, az eredetiben ezzel nem volt probléma. Valamint oké, hogy ott sem mély drámai, lélektani párbeszédekkel operáltak, de ezekhez a dialógusokhoz képest fényévekkel jobb volt. És a szereplők alakítása is Oscar esélyes ehhez képest....Sajnálom, pedig nagyon vártam ezt a filmet.

2010-08-21 21:26:11 The Reader (2008) / A felolvasó Dorian Gray (5) #62

Nos tegnap este megnéztem a filmet és pár apró dolgot leszámítva nagyon tetszett. A színészi játék rendben volt. A két "nagyágyú" hozza mit kell ebben semmi meglepő nincs, a fiatal srác játéka viszont kimondottan tetszett. (Sajnos a másik 2 itt is fellelhető filmjét még nem sikerült megnéznem) Érdekes a téma, hogy egy ember mit meg nem tesz, hogy bizonyos "szörnyű" titkok ne derüljenek ki. Itt az írástudatlanságra gondolok és nem az őrködésre. Nekem sokkal inkább a hatalmas korkülönbségű kapcsolat, illetve ennek a dolognak a titkolása a fő motívum. Kérdés lehetett volna-e komoly kapcsolat köztük? Ma nyilván azt mondanánk, hogy igen, hiszen eltelt 50 év, ma túl sokan nem botránkoznának meg ezen. Abban a korban nyilván "nem" lenne a válasz. A táborban mit később kiderült a felolvastatás egyfajta kihasználás volt, az ő kapcsolatukban viszont csak később jött szóba ez a dolog. Az, hogy a srác menyire semmisül meg a tárgyalóteremben egy érdekes kérdés, írták itt, hogy banális közhelyes szirupos nem tudom én mi. Vannak a tárgyaláson ma már közhelyesnek kötelező érvényűnek számító dolgok, de szerintem éppen nem ez. A srácnak nyilván nagyon sokat jelentett a nő, mégiscsak 15-16 évesen hát, nem éppen hétköznapi kapcsolata volt egy jóval idősebb nővel (ma ez megint csak más megítélés alá esik mint akkor), ami nyilvánvalóan igen mély hatással volt rá, illetve az elválás körülményei, kinek ne fájna ha így történik lezáratlanul? No és a titok, amit csak később tud meg a börtönben. Egy szégyellnivaló dolog, ami miatt tulajdonképpen egy életen át menekül. Menekül a tárgyalóteremben is, hiszen mint később kiderül amivel vádolják hogy ő írta a papírt...eléggé képtelen dolog. Nem derül ki miért alakult úgy az élete, ahogy, ellenben egy idő után véleményem szerint egyre szégyenletesebbnek érzi ezt a hibáját, és talán a tábori őrségbe is így sodródik - azaz nyilvánvaló, hogy ez a fő ok, mint a villamostól történő kilépésénél,- de fiatalon talán kérhetett volna segítséget, amit később egyre kevésbé mer megtenni inkább hagyja magát sodródni, és csak a börtönben embereli meg magát és győzi le a "szégyenét". Nem olvastam ugyan a művet aminek alapján készült a film, de pusztán a film megtekintése után nem hiszem, hogy Hanna meggyőződéses lett volna. Egyszerűen csak akor éppen az a "menedék" jött szembe., elment őrnek.
Éppen ezért van némi furcsa szájízem a film megnézése után. Megítélésem szerint a tábori őr és ezzel járó "tettem mert azt mondták" múlt számomra csak másodlagos a cselekményben, meggyőződésem, hogy más múltbéli sötét folttal is lehetett volna hasonlóan erős a történet (Társadalomba visszailleszkedett prostituált, "sima" gyilkos). Na de akkor a két negatívum, az egyik szerintem abszolút nem illik a filmbe, aki kb 50 éven át titkol valamit, - nyilvánvalóan ez alakítja legalább részben az életét, mikor hova tud futni, oylan helyre ahol nem derül ki ugyebár - és után legyőzi a szégyenét megtanul írni olvasni, az nem dobhatja el így az életét.
A másik a tárgyalóterem. Itt kapott számomra a film egy icipici halvány propaganda színezetet. Ugye az elemzés első mondatában is van némi utalás arra hogy egy Holocaust film esetében van némi hátszél. Nekem abszolút nem hiányzott a filmből az Isteni csoda/szerencse akármi...ugye 300 emberre rágyújtanak egy házat és megmagyarázhatatlan körülmények között 1 ember túléli aki 20 évvel később a vádlók padjára ül, a lánya is túléli a tábort (hány éves lehetett? Nem sokkal idősebb a fiúnál), de minden őrre pontosan emlékszik, ez a két momentum szerintem felesleges volt a filmbe. Egy enyhébb változattal is bőven elég lett volna (őr volt láttuk slusszpassz), mindenféle misztikus-megmagyarázhatatlan dolog nélkül. A félreértések elkerülése végett nem akarom én vitatni a dolgokat...csak nekem a filmben ez egy mellékesebb szál, amit nem biztos, hogy ilyen dolgokkal kellene felnagyítani. A harmadik problémám pedig a végső beszélgetés, amit már sokan leírtak, hogy értelmetlen, ezért nem is ragoznám:) Az a mondat viszont, hogy vezeklés hatását kelthetné, és ő ebben nem akar részt venni...ez szerintem megint csak különösképpen nem hiányzott a fimből. Sosincs bocsánat..
Na de remélem nem visznek el az írásomért a Holocaust törvény miatt:) Ezeket a dolgokat leszámítva, amik annyira nem hatalmas és zavaró hibák csak feleslegesnek érzem nálam egy tökéletes film:) Arról nem is beszélve ha ezeket a részeket megkurtítják máris rövidebb:P Csak mert sokaknak a hosszával is problémája volt:)

Rettenetes:S Egy ideig valóban király de kb az utolsó harmadban úgy éreztem magam minta TIM-el játszanék, vagy valami Tom és Jerry-t néznék amiben mindenféle hülye történések után ráesik a vasaló a Tom fejére...csak az ott vicces itt meg baromi fárasztó:S

Melyik a magyar hangja? Én most töltöttem e de két szinkron is van rajta, egyikben mély hangú -ez jobban tetszik ezzel néztem újra sok év után, régen nem emlékszem már milyen volt aszinkron - a másikban nem:)

előzmény: -senki- (#3)

2009-03-14 23:56:24 The Wrestler (2008) / A pankrátor Dorian Gray (?) #18

Magyar mozibemutató: 2009. május 28.

előzmény: bali001 (#1)

Nem láttam még, nem is tudtam, hogy megfilmesítették. A könyv nagyon jó, bár félek, hogy a film nem tudja visszaadni, ugyanúgy ahogy az 1984 is messze jobb volt könyvben.

2008-08-24 16:31:00 Dracula (1931) / Drakula Dorian Gray (5) #12

u.i.(mert valami mindig kimarad): "Pedig Dracula grófot csak Bram Stoker találta ki" "A könyvben pedig maga a gróf mondja, hogy bezony ő székely" itt érzek némi ellentmondást, ergó ha tényleg csakis kizárólag fikció amit írt akkor nem mindegy hogy mit mondott a gróf a könyvben?):lehetett volna busman is:D Főleg azért mert, olvastad a regényt ezek szerint tudhatod hogy úgy van leírva az a táj mint valami hót ismeretlen hely..pest után megy a vonat kelet felé de tök vadregényes az egész, Stokernek valószínűleg lövése nem volt hogy erdélyi/székely/havasalföldi emberek között mi a különbség, ezek hogy helyezkednek el.

előzmény: czeppelin (#10)

2008-08-24 16:20:02 Dracula (1931) / Drakula Dorian Gray (5) #11

Erről vitatkozhatunk egy sort:) a "vámpír drakula" apja volt Vlad Drakul akit Zsigmond király vett fel a Sárkány lovagrendbe (Innen a Drakul név) és az Ő fia volt Vlad Tepes azaz Karóbahúzó mert kb ezt az 1 féle büntetést ismerte és néha párezer embert is kivégeztetett így különösen a török hadifoglyokat és az ellene lázongó parasztokat és arisztokratákat. Egyébként pedig odaát nemzeti hős a törökök ellen vívott háborúkban elért sikerei miatt. Egyébként pedig egy ideig Mátyás be is börtönözte Budán mert nem politikai okokból, havasalföld mindig problematikus volt, hogy török vagy magyar kvázi európai oldalra álljon a háborúban. A vérivás m,eg ilyen dolgok pedig inkább babonából alakultak ki semhogy valós okokból, az viszont igaz, hogy a Stoker eléggé elengedhette a fantáziáját, valószínűleg lövése sem volt arról a környékről amiről ír a történelmi háttérről meg pláne nem. Ellenben az hogy Ő találta volna ki teljesen ezt a vámpír dolgot azért sem igaz, mert mert az egész modernebb vámpírhiedelmeknek - ezt ért: középkortól számolva, mert egyiptomban is volt már egyfajta vámpírhit - a szláv területeken van a legmélyebb gyökere, kétlem, hogy pusztán az író fantáziája lett volna ez a dolog mindenféle népi babona nélkül, még ha nem is teljesen tudatosan írta azt amit írt. Ahhoz hogy székely-e pedig azt mondanám hogy a román történelemben jelentős helyen áll, nem hiszem hogy egy székely embert ilyen magasra emelnének a románok, a másik fele meg, hogy a magyar történelemben sehol és azt sem hiszem hogy a magyarok elfelejtenének egy ilyen fontos székelyt:)
Na lehet kicsi hosszú lett de nem baj:P

előzmény: czeppelin (#10)

2008-08-23 16:06:57 Dracula (1931) / Drakula Dorian Gray (5) #9

Hát ha emlékeznék..valami filmes fórumon gondolom:) olyan másfél két éve, persze lehet hogy ott tévedtek, az eredeti dvd-t nem láttam, csak maga a film van meg netről.

előzmény: Duc de Richleau (#6)

2008-08-23 16:03:44 Dracula (1931) / Drakula Dorian Gray (5) #8

Dehogy volt székely:) Még csak magyar se..Havasalföldi vajda volt.

előzmény: czeppelin (#7)

2008-08-14 16:25:20 Moulin Rouge! (2001) Dorian Gray (?) #10

"Szinte nincs musical, ami ne lenne giccses.." Jézus Krisztus Szupersztár, Hair?

2008-08-14 06:55:28 Cry of the Banshee (1970) Dorian Gray (?) #3

Gondolom jön majd egy jó trancsírozós belezős fröcsögős horror.., de azért reménykedem, hogy nem ilyen eszközökkel akarják kellően betegessé tenni.

Újranéztem az éjjel. Még moziban láttam annak idején, és tetszett akkor is 4est adtam rá, de most feljavítottam 5re:)

2008-08-09 07:17:25 The Fly (1986) / A légy Dorian Gray (4) #6

Nagyon jó film a vége is nagyon jó, a látvány pedig az átalakulás közben egyre naturálisabb, néha már már gyomorforgató, annak ellenére is hogy manapság az ilyen idős filmek trükkjei/maszkjai láttán leginkább csak mosolyog az ember.

2008-08-07 00:12:08 Vidocq (2001) Dorian Gray (3) #9

nem túl jó..de a képek szépek ezért 3:)

2008-08-06 23:59:19 Dracula (1931) / Drakula Dorian Gray (5) #5

De legalább az elején az erdélyi részt eredeti helyszínen forgatták, egyébként meg nem székelyek..székelyföld kb. 10 ezer négyzetkilométer Erdélyen belül Drakula nem azon a részen élt. Azon kívül azért messze nem perfekt az az angolság, és Lugosié sem;)

Még jó hogy beírtad ezt előttem, így én csak annyit írok hogy: 1 pont:D

előzmény: Jereváni Rádió (#6)

Nem tehetek az 1 pontról..infós vagyok..

2008-08-06 11:34:43 Rocky IV (1985) / Rocky IV. Dorian Gray (3) #1

Csak mondana legalább 1 szót Dolph Lundgren a filmben:D Vagy talán 1x megszólal, de nem biztos..

Sosem láttam, Travolta korai filmjeit nem szeretem mert túl nyálas nekem fiatalon, a későbbi dolgai jobbak:) Na de nem is ez a lényeg hanem ezt Sly rendezte?:O

2008-08-06 11:06:51 Billy Elliot (2000) Dorian Gray (5) #7

Kiváló film 4es lenne, de a Jam - Town called Malice dala (utcán táncolás) és a The Clash - London calling (rendőr roham) dalok miatt 5;)

2008-08-06 05:08:24 Saw IV (2007) / Fűrész IV. Dorian Gray (2) #21

Nos mit lehetne mondani már eléggé ellaposodik a dolog, túl kusza túl brutális, ez utóbbi nem lenne baj ha nem értelmetlen lenne, bár a harmadik résznél kétségtelenül jobb szerintem valamivel, természetesen az elsőt egyik sem érheti el, és a következő részek sem fogják elérni.

2008-08-06 04:36:37 Saw II (2005) / Fűrész II. Dorian Gray (3) #14

Szerintem alapvető probléma a túl sok karakter ebben a filmben ezért még ha jobban is lenne megírva mindegyik nem lehetne elégséges mértékben bemutatni mindet ennyi idő alatt, hogy miért került oda ahova..

A látvány hát igen..régen láttam de ha jól emlékszem amikor kijön a nő az alagútból a gyerekkel van némi füst meg ilyesmi de azért a pálmafa zöld..ha jól emlékszem, meg a végén amikor lezuhan az űrhajó ott is valami olyan dereng hogy áll a láng..szal odanyomták képen, még arra se vették a fáradtságot hogy kicsit megmozgassák pedig biztos nem kellett volna hozzá nagy technika, a legnagyobb "poén" meg az hogy "alig várom, hogy seggberughassam E.T.-t", na meg a "nem lehet mindenki zsidó" ...szerintem kaki

Szerintem nagyon jó ez a film. Amikor az egyik multinál kereskedtem ezt kellett megnézni az egyik fejtágítások, kicsit fanyalogtunk mert este volt az összejövetel és ott jelentették be, hogy mindenki itt marad és megnézi, de még ilyen negatív felütés mellett is nagyon megérte megnézni király film.

2008-08-05 21:16:13 A kőszívű ember fiai (1964) Dorian Gray (4) #2

Szerintem elég jól sikerült film, az más kérdés, hogy kissé unalmas hogy a Nemzeti Ünnepen midig ez megy x éve amolyan konzervműsorként...

Csak azért 4es mindhárom része mert előtte olvastam a könyvet..3x:)

2008-08-05 05:06:55 Dick Tracy (1990) Dorian Gray (4) #3

Nem tudok írni az idézetekhez:S na mindegy csak annyit akartam, hogy:
"Lehallgatnak minket,lehallgatnak minket,lehallgatnak minket, le-hall-gat-nak min-ket, leee-halll-gat-nak min-keeet " mondta benne Pacino:)

Hát igen valóban nem illik oda az a zene, mondjuk aki ismeri a Doorst - én fan vagyok - az tudja, hogy csak Doors dalokból össze lehetett volna rakni van elég elszállós számuk.

Szerintem egész jó film, addig amíg meg nem ölik az indián gyereket. Utána amikor megy az emberünk egyedül amolyan középkori Ramboként bekenve és lekaszabol mindenkit az kicsit sok volt már nekem. Ha emberközelibb módon oldják meg a végét, akkor 5ös lenne így csak 4.

2008-08-05 04:38:44 Red Sonja (1985) / Vörös Szonja Dorian Gray (3) #1

Még ha a történet és a kivitelezés is közepes Morricone zenéje felejthetetlen.

Egy film arról az emberségről. Nagyon jó alkotás. A Néri Szent Fülpöre pedig nem véletlenül ragasztották kortársai a "buffone de Dio", azaz Isten bohóca nevet. Mindenkinek meg kellene néznie legalább 1x és elgondolkodni utána.

Ebben a filmben szerintem nem az akció a lényeg, ugyanúgy ahogy egy horrornál sem az a lényeg hogy dézsából öntsék a vért, háborús filmet is lehet csinálni a "háttérről" és ez inkább arról szól. Ja és szerintem nagyon jó:) Nem 100%osan hülyék a németek mint általában és még a szövetségesek is hullanak a tulajdonképpen egyetlen csatajelenetben ami megint csak nem túl megszokott:) JA és Jockey forever:DD

Hihetetlenül szép képi világa van már csak emiatt is érdemes megnézni mindenkinek.

Mindenhol ezt írják történetnek, de nem erről szól. Lehet, hogy ez a korábbi változaté és azért írják ehhez is, de minden helyen eléggé furcsa...Nekem ősrégi VHS-en van meg már eléggé húzza meg a szín se tökéletes, hogy finoman fogalmazzak, de nagyon jó film. Hangulatos, ha lesz lelkierőm egy rendesen megfogalmazni akkor majd leírom a tartalmát.

Ebben van, hogy valami salátástál félével eltéríti a kilőtt vállrólindítható lövedékét? valami ilyesmi rémlik a bemutatójából, éppen elég volt hogy eszembe ne jusson megnézni ez is elég gáz volt

2008-08-04 23:09:37 Exit Wounds (2001) / Sebhelyek Dorian Gray (3) #1

Steven Seagal nem túl változatos alapra épülő filmjei közül amennyire emlékszem az utolsó fogyasztható, ez után abszolút mélyrepülés, nemrég láttam az IMDb-n hogy tavaly vagy hogy 4 vagy hány filmet csinált ami csak tékás moziban ki se jön...szánalom.

2008-08-04 23:01:30 Doom (2005) Dorian Gray (2) #15

"...kitárult egy másik dimenzió kapuja, és rettenetes teremtmények egész légiója özönlött át rajta a mi világunkba." NA igen ez a játék, de nem a FILM.
Egyébként meg az ember trancsírozásért ül be a moziba - ugye a játékban milyen jó volt a láncfűrész?:) Meg aztán az a 2-3 féle szörnyek nevezett valami sem volt túl meggyőző nekem. Egyszóval...na mindegy. 1 pont.

2008-08-04 22:47:17 Event Horizon (1997) / Halálhajó Dorian Gray (5) #19

Nagyon régen láttam, még a mozi után rögtök videotékából vettük ki barátommal. Hazafelé majd összefostam magam, ahogy éjjel mentem haza. Nem a félelmetes látványtól mert az annyira nem para sokkal inkább a megfoghatatlan gonosz miatt tartom nagyon jó filmnek. Be kéne szerezni ...

Nagyon jó film szerintem. David Niven pedig tökéles Fogg, és Passepartout szerepében is nagyon jó Cantinflas.

2008-08-04 14:02:53 Hellraiser (1987) / Kísértetház Dorian Gray (5) #6

Pinhead és bandája királyok:) Igaz, hogy mielőtt először láttam többre számítottam, legalábbis hogy többet szerepelnek benne a kenobiták, de elég jó film, nem csak attól lehet egy horro jó hogy fröcsög a vér, hanem legyen kellően beteg, a második részt még nem láttam sajnos, de arra meg azt mondják, hogy az meg a pokolábrázolás miatt kellően beteg.

2008-08-04 13:59:15 Hellraiser: Hellworld (2005) Dorian Gray (3) #1

HA nem ezen a néven jön ki - minimális változtatás mondjuk kocka/kenobiták helyett valami más - akkor jobbat kapna egy jeggyel.

A végén amikor mondja a síroknál, hogy volt némi járulékos veszteség, mert a csaj elkaparta a saját torkát hogy "menekülni" akart a trancsírozós székből..na most honnan tudta hogy a trancsírszékről haluzott a csaj amikor ott feküdt belőve a sírban?

2008-08-04 13:53:27 Predator (1987) / A ragadozó Dorian Gray (5) #5

Ez a bronzérmes Svárci film nálam:) Igaz, hogy a szivaros jelenet az elején inkább megmosolyogtató.

Ez félelmetes egy fostalicska film volt már bocsánat:S Az első része 4-est kapott tőlem, de azt is inkább csak a két rész kontrasztja miatt.

Szerintem nem lenne rossz film a történet alapján, csak érdekesen van megcsinálva, hogy úgy mondjam. Bár a mások részhez képest oscar esélyes lehetett volna így is:DD

2008-08-04 13:07:57 The Patriot (2000) / A hazafi Dorian Gray (4) #3

Nem rossz film ez, Jason Isaacs meg nagy kedvenc lett itt:) Bevallom töredelmesen hogy a Pottereket is leginkább azért nézem meg mert játszik benne:)

2008-08-04 13:01:32 The Doors (1991) / Doors Dorian Gray (3) #3

khm:) Val Kilmernek annyiban tökéletes az alakítása, hogy amit ráosztott a rendező azt tökéletesen megcsinálta, az más kérdés hogy ez menyire tökéletesen Morrisonos:) Érdemes átnézni az érdekességeket, rögtön az elsőt, azzal egészíteném ki hogy Ray Manzarek a billentyűs volt tanácsadó Stone mellett, hogy minél hitelesebb legyen a film, de a forgatás közben kiszállt mert bármit mondott Stone-nak az ment a maga feje után és nem volt hajlandó a nevét adni a filmhez. Egyébként nem rossz film összességében, csak nem ebből kell/lehet megismerni a zenekart, hogy vajon mitől is olyan nagy banda a Doors, elég felszínes.

2008-08-04 03:35:19 Hét tonna dollár (1974) Dorian Gray (4) #1

"Számmisztikai egyenlete minden szerencsejátékra alkalmazható." Na igen csak kell még a gamma-tényező vagy minek hívták a kufircot:)

Valóban kötelező legalább 1x megnézni, igaz hogy nagyon nehéz film, szóval inkább többször kell:) Az más kérdés, hogy jópár emberrel beszéltem akik nem bírták többször végignézni mert túl nehéznek találták és elment a kedvük tőle.

Jó film, és valóban csatlakozom, hangulatos film a 80as évekből nem akar több lenni mint egy szórakoztató sci-fi. Mondjuk először, amikor kb 10 évesen meg akartuk nézni barátommal addig jutottunk amikor kimászik a kórházban az emberke szájából az a valami ott telement a gyatya és kikapcsoltuk, és csak jópár évvel később jutottam a film végére:)

2008-08-04 03:25:32 Dune (1984) / Dűne Dorian Gray (3) #4

Én még nem olvastam a regényt, csak hírből tudtam valamit róla, na meg a játék persze. A film után amikor fanyalogtam - látvány meg a történet is nagyon jó - egy fanatikus barátomnak az érthetősége miatt, mondta, hogy igen a könyv nélkül eléggé érthetetlen néha hogy mi miért történik..el fogom olvasni a könyvet:) De egyébként nem rossz összességében szerintem.

2008-08-04 02:41:44 Hair (1979) Dorian Gray (5) #16

Ki nem?:P kb 8 évesen láttam először semmit nem értettem belőle, szöveg te mert még nem tudtam oylan gyorsan olvasni a feliratot, de már az asztalon akartam táncolni:D

előzmény: sucre (#12)

Kingnek azért vannak regénye amikben elég hamar lezárja a történetet, annak ellenére hogy előtte adott esetben 6-7-800 vagy még több oldalasra nyújtotta - ez persze nem baj nem rétestészta szerű nyújtás a Rémkoppantók kb 1 hétig tartott nekem, ez pedig 2ig:), mert végig izgalmasak a könyvek - , a Cujonál is hasonló a végjáték aránya ha jól emlékszem meg a Rémkoppantóknál is. Ez utóbbi röpke 1000 oldalas, valamivel rövidebb mint a Végítélet. Ez olyan Kinges dolog, hogy hamar lezárja. Ennek ellenére szintem azért nem olyan rossz, mint amiket képesek csinálni néha a könyveiből én mindenképpen a jobbak közé sorolom.

Zseniális, kedvenc szamurájos filmem. A magyar szinkronja pedig félelmetesen jó. Manapság elég gyengéket képesek csinálni de ennek nagyon jó volt. ötös fölé:) Ja meg a japó rockzene is király benne:)

2008-08-03 04:58:07 Van Helsing (2004) Dorian Gray (2) #7

Ezt a filmet is nagyon vártam és hagy csalódás lett.. led-es szörny..wááá egyedül Richard Roxburgh Drakula megformálása pozitív színfolt nekem ebben a filmben.

  • 1
  • 2