Dorian Gray

Tapasztalat: 1412 film
Kompetencia: 6 film
Súly: 1562
Regisztráció: 2008. augusztus 3. (15 év, 7 hónap)
Kedvencnek jelölték: 10 user

Demográfiai adatok

Nem: férfi
Születési év: 1982
Lakhely: Budapest

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
La migliore offerta
Senki többet
5 2024-03-12 4,2
(435)
Kis Katalin házassága
 
3 2024-03-03 3,0
(26)
Dune: Part One
Dűne
4 2024-02-05 3,9
(587)
Around the World in 80 Days
80 nap alatt a Föld körül
4 2024-01-27 3,5
(128)
Warlock
 
3 2024-01-21 3,3
(84)
Busanhaeng
Vonat Busanba - Zombi expressz
3 2024-01-12 3,7
(311)
Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész
4 2024-01-04 3,6
(220)
Mission: Impossible - Fallout
Mission: Impossible: Utóhatás
4 2024-01-03 3,6
(427)
Mission: Impossible - Rogue Nation
Mission: Impossible: Titkos nemzet
4 2024-01-02 3,5
(508)
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Dungeons & Dragons: Betyárbecsület
3 2024-01-01 3,6
(228)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

Tettem vele egy próbát és ahhoz képest, amiket az utóbbi években gyártanak kimondottan élvezhető volt, bár azért éreztem némi biztonsági játékot. Én néha picit túltoltnak éreztem a hülyéskedést, meg pár helyen inkább ilyen ovis szintűnek. Nyilván, hogy szélesebb réteget vonzzanak be. Ami mondjuk ahogy olvastam a fogadtatást nem feltétlen jött be. Mondjuk, lehet, hogy a mai világban egy komorabb, komolyabb fantasyval meg hatalmas taknyolás lett volna a vége. Minden estre én remélem, hogy előbb-utóbb lesz majd olyan szandálos-kardozós-varázslós fantasy, ami már nem ennyire vígjáték.
Ja és....amikor legutóbb láttam Michelle Rodriguezt, hát valamivel áramvonalasabb volt :)

Én addig bírtam nézni, amíg a

gonosz csaj henteli a jó csajt egy késsel, mire kap egyet a dinósokkolóval és....
"Azt emberre nem szabad használni!"
Ez mi? Komolyan? Ez volt a szövegkönyv? Pisikaki vígjáték szintű dolgokkal?

Én láttam. Bevallom az eredetit régen, szóval nem nagyon tudok mindent felsorolni, hogy mi változott. ráadásul új jelenet konkrétan nincs is úgy olvastam, csak pár csere, meg rövidítés. Pl az elején amikor kitüntetést kap, a a házibuli meg van vágva kicsit, hogy ne legyen olyan elnyújtott. Remélem ez még nem számít spoilernek.
Ami viszont tényleg az, és
számomra durván ki is heréli a filmet, hogy Michael nem hal meg a végén. Minden megy ahogy a régi ment, mutatják öregen a kertjében, felteszi a napszemüveget...és itt van vége. Pedig pont úgy lenne kerek, ahogy volt a régi befejezés.

előzmény: budaik (#95)

Egyetlen dolog tetszett benne, amikor a hangszóróból a Doors - Five to one szólt.
"Five to one, baby
One in five
No one here gets out alive, now
You get yours, baby
I'll get mine
Gonna make it, baby
If we try"

Digitális formában sehol nem láttam, még tv felvétel formájában sem, pedig nekem is nagyon kellene. DVD-n szerintem ki sem adták, mert ez eredendően egy Tv-film volt,nem mozinak készült. Ennyi.

Betojok, most látom,hogy Kate, Doc barátnője magyar volt, Érsekújváron született.

https://en.wikipedia.org/wiki/Big_Nose_Kate

Nos azt kell mondjam, eljön az idő, hogy még a Baljós árnyakat is visszasírjuk (oké...Baljós árnyak-retardált Jar-Jar :D ) Nagyon szépen meredeken zuhan minden, a történet katyvasz, kapkodó, néhol teljesen WTF.

Az egyik problémám, hogy
véleményem szerint az égadta világon semminek sincs vége. Ha Miki egérék majd pénztpumpát akarnak megint akkor lesz még folytatás. Ez ugye abban a pillanatban lett egyértelmű, amikor Rey Palpatine, azt mondta a végén, hogy ő Skywalker.


A másik meg, hogy ez a mindig mindent a látványorgiáért kicsit végeláthatatlan spirál. Nyilván a sci-fi-fantasy-akciófilmek világában nem a két lábbal a földön állás az elsődleges, de amikor Palpi papi lekapta a több száz (vagy ezer) csillagrombolót meg párezer egyéb úrhajót az égről egy kis kézből jövő villámozással , akkor azért kapjunk már a fejünkhöz.

2019-06-14 23:52:57 Chernobyl (2019) / Csernobil Dorian Gray (5) #69

Várj,várj. Valamit félreértettél, én nem mentem abban bele, hogy mennyire reális a 3-4 megatonna. Én csak arra reagáltam, hogy Egy gőzrobbanás nem veszélyeztetné fél Európát. Erre írtam, hogy ott nem is a gőzrobbanás önmagában lett volna, baj, az lehet akármekkora, az "csak" letarol egy adott méretű területet sugárzás nélkül (ahogy a fúziós is, hiszen ott is a teljes felszabaduló energiának minimális része csak a veszélyes hasadóanyag...lehet ez a fél mondat okozta a félreértést a kommentemben), a fő probléma az lett volna azzal a gőzrobbanással, hogy elpukkant még 3 reaktort (szerintem), figyelembe véve, hogy egy épületben voltak, és ugye nem kell feltétlen fizikailag rögtön felrobbannia, bőven elég baj, ha "csak kellő mértékeben" megsérül ...persze az is lehet,hogy annak idején az egyetemi Energetika prof felnagyította a problémát.

előzmény: ipartelep (#68)

2019-06-14 02:31:38 Chernobyl (2019) / Csernobil Dorian Gray (5) #67


Nem is maga a gőzrobbanás veszélyeztetné, (az csak letarolna egy szép nagy területet, ahogyan egyébként a fúziós bombák is teszik, a robbanás erejéhez képest minimális sugárzással) hanem az, hogy az a robbanás elpukkantja akkor már üzemelő 1-2-3-as reaktorokat is.

előzmény: kaamir (#59)

Hihetetlen lassú film, de ez jót tesz neki. Azért ez ritkaság a filmtörténetben.
Viszont van benne egy érdekes hiba, amin mindig mosolygok, és benne maradt az új szinkronban is, ami bővített változathoz készült. Amikor Cheyenne megjelenik a héderben, és még megbilincselve inni kér. Azt mondja, hogy "Gint" és erre kap whiksyt vagy rumot, a színe alapján. Az külön érdekes, hogy a vadnyugaton gint inni. Az eredetiben azt mondja"Jug", ami ugye itt kb bármi flaska lehet. Nem tudom az-e az oka, hogy nyilván a szinkron behatárolja a lehetőségeket, ha nagyon látszik a színész, nem árt valami hasonlóan rövidet mondatni vele, mint eredetiben. Viszont mindenképpen vicces, hogy így viszont ránézésre sem azt kapja,amit mond.

Összes komment...