terika

Tapasztalat: 3207 film
Kompetencia: 0 film
Súly: 3207
Regisztráció: 2008. július 25. (11 év, 8 hónap)
Kedvencnek jelölték: 25 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: 1984
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Super 8
 
4 2020-03-23 3,5
(639)
Nezha zhi motong jiangshi
 
3 2020-03-06 ?
(1)
Yip Man 4
 
1 2020-01-30 ?
(4)
Charlie's Angels
Charlie angyalai
1 2020-01-09 2,0
(55)
Za granyu realnosti
A valóság határán
2 2020-01-05 2,5
(11)
Záhrada
A kertben
5 2020-01-05 4,2
(76)
Duplex
Jószomszédi iszony
1 2020-01-04 2,9
(428)
Once Upon a Time in... Hollywood
Volt egyszer egy... Hollywood
4 2020-01-04 4,0
(631)
Tiszta szívvel
 
4 2020-01-03 3,9
(328)
Star Wars: The Rise of Skywalker
Star Wars: Skywalker kora
2 2020-01-02 2,6
(327)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2020-03-09 14:32:22 [Általános fórum] terika #8307

Sziasztok! Érdekelne a véleményetek a horrorral, mint műfajjal kapcsolatban (bár beszélgethetünk az összes műfajról is, de itt most a brutalitás miatt maradtunk a horrornál csak). Beszélgetünk a barátaimmal erről és némi vitába keveredtünk, ezért írok most ide is.
Egyikőnk állítása szerint a horror, mint műfaj az elmúlt évtizedek során mondjuk úgy egy evolúciós fejlődésen ment keresztül és míg régebben úgy játszódtak nagy általánosságban mondva a horrorok, hogy volt egy alapkoncepció (egy városi legenda, vagy vegyük alapul a Péntek13-at), ha idejössz akkor lehet meghalsz, és néhány nap után elkezdtek meghalni, jött a "gyilkos", menekültek sokat, féltek, menekültek, meghaltak, voltak véres jelenetek ugyan, meg esetleg egy sejtemes befejezés és kész. Sok esetben semmi indítéka sem volt a gyilkosnak, csak öl, mert gonosz. Manapság pedig a lélektani ereje igen nagy egy horrornak, sokkal nagyobb belső feszültséget kelt, már-már hétköznapi szituációkkal dolgozik és sokkal brutálisabb, mind fizikailag, mind lelkileg (vegyük csak a Fűrész filmeket, vagy a Moteles feldolgozásokat), alattomos, azért ölnek, sőt nem is ölnek, hanem kínoznak, hogy lássák, ahogyan szenved az áldozat.
A másik nézőpont pedig az, hogy a horror az horror és kész, mint az, hogy az anime is animáció meg a walt disney rajzfilmek is animációs filmek. Mert, aki ilyet néz, az számol azzal, hogy rettegni fog, mert a horrornak ez a célja, és ugyanúgy rettegesz egy régebbi horrortól, mint egy mostanában készült filmtől.

Mi a véleményetek erről?

2020-02-13 19:22:03 [Tévésorozatok] terika #3772

Nem mostani tétel, de tegnapelőtt befejeztem a Bleach című animét. A maga 366 részével egészen hosszú. Akkor kezdtem el nézni, mikor még futott, de hamar elfogyott a lelkesedés a sok, millió, özön tölteléktől, semmiről nem szóló részek miatt. Nagyon régóta húzodott ez nálam, annyira boldog vagyok, hogy letudtam. :D A shounen fight animék közül nem mondanám kiemelkedőnek, vannak benne nagyon szuper, badass részek, de nem éri meg a 366 részt...én sem néztem meg az összes fillert, bevallom, eltekergettem, átugrottam őket. A főszál natúran szerintem elég jó, biztosan lehetett volna belőle valami szuperizgalmas, akciódús shounen anime (ha nem a mangára vártak volna mindig). Ha csak ezt nézem, akkor mindenképpen érdemes egy próbát tenni vele, elég akciódús, jó kis háttérsztorikkal és frankó csatákkal, a filler részek kihagyásával nem sok mindent veszt az ember.
A háttérinformációim hiányosak, a manga is véget ért már, talán csúnya befejezést is kapott. Az anime kb. olyan 200 fejezetnyi mangával tartozik még, mivel ennyi rész ellenére mégsem lett befejezve egyébként a történet. Számos hibája van, a főgonoszok rendre ki vannak herélve, ezt nagyon utáltam benne. Sokáig szépen építkezett pedig gonoszok tekintetében is. Rengeteg a drámázás, rühelltem mindet. A filler etapok közül, amit ajánlok mégis megnézésre, az Amagis részek szerintem egész jók lettek, továbbá azok a részek tetszettek nagyon, amelyek a Zanpakutok megtestesüléséről szól - ezek a részek felértek szerintem a főszálhoz is, külön animeként is néztem volna, nagyon érdekes volt.

2020-01-14 09:50:47 [Tévésorozatok] terika #3762

Az érzett belőle, hogy nem igazán tudtak mit kezdeni a rendezők a >>star wars logóval<<. Olyan muszáj volt beletenni, mert star wars....kb. Kicsit erőltetett volt így a végén az ellenség megjelenése is. Inkább próbálkozás arra, hogyan lehet kibújni az SW klisék alól és behelyezni más kliséket, erőltetve XD, na. Nekem ilyen. De ettől még lehet jó lesz. Én érdeklődve várom azért, majd a második évadnél eldöntöm, hogy kaszálom-e.

előzmény: Kempesbaba (#3760)

2020-01-12 21:01:44 [Tévésorozatok] terika #3758

Ezen a legjobb dolgon mondjuk én is kiakadtam...mert lássuk be atombéna volt. :D A szellemiség az, ami közelít egy kicsit... A zene nekem sem tetszett egyébként. Remélem a következő évad jobb lesz.

előzmény: JB007 (#3757)

2020-01-11 21:26:55 [Tévésorozatok] terika #3756

The Mandalorian
Nem agyalták túl a sorozatot az biztos, ettől függetlenül egészen nézhető és már-már így az utolsó star wars film láttán hiánypótlónak vagy kárpótlásnak mondanám...
Voltak benne banális bénaságok, de megbocsátható szerintem. Az 50 éves bébi Joda meg übercuki :D
Felvetett pár kérdést a sorozat, engem nem zavar hogy nincsenek midikloriánok meg sithezés meg különösebben jedizés sem. Az utolsó rész végén nem tudotam eldönteni, hogy ez a csávó most akkor egy sith lovag vagy sem, mert ugyan fénylett a kardja, de nem volt egyértelmű számomra, hogy az tutira egy fénykard...annak kéne lennie, csak mittudomén. Meg ugye Joda itt egy "baba", de pl. mikor az erőt használja nem tűnt kifejezetten értetlennek azt leszámítva, hogy nem tud beszélni. Na meg persze, 50 éveig mi volt? Ki őriztette addig stbstb. Van néhány homályos dolog... LEhetne egészen pofás és érdekes Star Wars sorozat is. Amúgy az opban kifejezetten tetszik az a sok sisak, örülök, hogy felváltotta valami már végre a messzi, messzi galaxis szövegeket....
Mindenképpen nézni fogom a továbbiakban is. This is the way. :D

2020-01-03 23:20:36 [Általános fórum] terika #8228

Évekkel ezelőtt olvastam róla, hogy lesz film is, de most nem nagyon találtam semmit sem. ELVILEG nem kamu. Ezért kérdezném a nálam jobban értesülteket, hogy mit lehet tudni erről a magyar sci-firől, amely DUNA vagy DVNA címen készül(ne)? Vagy tényleg fake?

előzmény: St4nt0N (#8226)

2020-01-03 23:09:12 Tiszta szívvel (2016) terika (4) #21

Mindenképpen váratlanul ért ez a film. Illetve a szokatlan jelzőt is társítanám ehhez a filmhez. Én nem bánom, hogy nem amerikai és őszintén remélem, soha nem készül belőle valami >>amcsi rimék fasság<<.
Nagyon tetszett, ahogy a főszereplő a valóságot a saját elfogadható valóságává alakította. Lehet vannak hibái, meg néhol leül a dinamika meg hasonlók, így emberi és szerintem bőven kárpótol a szereplők világából adott pillanatok bemutatása, a valóság.
Az összkép pedig az, hogy nagyon tetszett, lehet beszélni róla, lehet ajánlani egy jó magyar filmet a baráti társaságnak...

2020-01-03 20:43:44 [Általános fórum] terika #8225

Erről a filmről lehet tudni valamit?

2020-01-02 17:26:12 [Tévésorozatok] terika #3751

A Berserk mangával annak idején találkoztam futólag. Utána néztem, nem csak 3 film van, van még hozzá, hanem 2 évadnyi új sorozat is a 2016-2017-es szezonban. :D

előzmény: kwzatz (#3750)

2020-01-01 14:40:49 [Tévésorozatok] terika #3748

Én nem olvastam és nem játszottam, semmi előzményem nincs ezzel amúgy. A trailerek alapján nagyon vártam, a trailer nagyon tetszett.
The Witcher
Az évad megnézése után úgy tűnt, hogy a trailer kb. összefoglalja az egész évadot és elég lett volna csak azt
megnézni, a lényeg benne van. :D
Nálam nagyon megvan a gagyi faktor, az első harci jelenetet végig röhögtem konkrétan. Viszont az tetszett az első részben, hogy teljesen hétköznapi módon kezelte a mágiát, a szörnyeket, stb, mert itt ez a normális.
Ha valakinek sikerül magát túltennie az első részen akkor még érdekes is lehet.
Őszintén remélem, hogy kicsit "mélyebb" lesz a többi évad, nem ástam el magamban a sorozatot, még bármi lehet belőle.
A varázsló világ felépítése elég furi számomra, mi abban a ráció, hogy egy mágus éveket, akár évtizedeket tanul aztán egy varázslatba belehal? De most komolyan? Muszáj ezt így?
Engem érdekelne a csomó háttér sztori, ki mit miért és eleve hogyan működik a világ....persze lehet olvasnom és/vagy játszanom kéne inkább ezt. :D
Meg, hogy nekem úgy tűnt, Geraldnak a meglepetés törvénye előtt és Cirit születése előtt, mintha semmi célja nem lett volna a világon, és akkor egyszercsak jött a végzet....BAHH. És Gerald már a története kezdetekor is elvileg többszáz éves vagy mi. Szóval mi végre létezett?
A dzsinn kérdése is érdekes. Ezek szerint nem csak mágusok léteznek, akik belehalnak egy varázslatba, hanem olyan lények is, akik nem. :D

Egyébként a 7.rész volt szerintem a tetőpont. Az a rész nagyon tetszett. De csak az az egy. Ott szépen összeért minden. Jó érzés volt nézni.
Egy The Witcher szintű sorozatban mágikus világától mérföldekkel többet várok. Remélem élnek a lehetőségekkel az írók és az első évadban kiélték az összes fasságot és mostmár rendes sztorit írnak ezután. :) Lehet Yennefer lesz a sárkányok anyja, üdv Néked Yennefer Targaryen! :D

Akkor más, nem csak ezt néztem.

Attack on Titan
Ennek az anime sorozatnak idén debütált a 3.évada. Nekem darába ment le az egész, 2 hét alatt, annyira tetszett. Az anime grafikája és zenéje is igen pazar számomra. A történet kicsit lassan indul be, annak ellenére, hogy tele van akcióval és látványos csatákkal, engem a moralizálása az, ami magával ragadott végérvényesen, már-már szürreális képei szerintem nagyon érdekes kérdéseket vetnek fel. Nagyon jó dark fantasy az összes elemmel együtt, komor, olykor véres csatajelenetek jellemzik, lehet agyalni a történéseken és képes fenntartani a feszültséget. A fantasy jelző ellenére elég sok aktuáltársadalmi kérdést is boncolgat. Én inkább a komolyabb animékhez sorolnám.
A történet egy posztapokaliptikus világ bemutatására épül és az ebben szerveződő társadalmi rendre, a közös ellenséggel való együttes harcra. Hamar kiderült, hogy az egész világot egy nagy titok övezi, melyre a szereplők fognak választ keresni.
Így a 3.évad megnézése után csakis ajánlani tudom, mivel az itt lévő csavar gyakorlatilag minden eddigit megkérdőjelez.
Tavasszal indul a 4.évada. Várom.

Még egy az idei szezonból.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba
Szintén fantasy anime. Zene, grafika pazar. A történet azzal indul, hogy Tanjirou családját megeszi egy démon. Azonban az egyik testvére megmenekül, később azonban mégis démonná változik a lány. Tanjirou természetesen meg akarja menteni. Erről szól a fő cselekmény. Miközben ez a cél leng a szereplők szeme előtt, megismerjük ezt a világot, ami tele van a démonokon kívül is pont elég gonoszsággal. Izgalmas anime, tele harockkal, nekem volt egy kis Bleach utóérzésem és itt a shounen elemek és a vicces hangulat is jobban érvényesültek, mint mondjuk az Attack on Titan esetében. A sztori elég jó, laza, nem kell belehalni az agyalásba, van egy kis krimi jellege, folytatás idén tavasszal.

És az indító sorozat, ami miatt ezeket megnéztem az a

Claymore volt.
Ezt is csak ajánlani tudom, ez egy 2007-es anime. Ami miatt ezt elkezdtem az a deep hangulata volt, ami áradt az első részből. Az előző két sorozat is, amiről írtam, véresnek mondható, de ez kifejezetten az. Gyengébb idegzetűeknek ezért nem ajánlom. Érdekes történetet alakítottak ki az emberek és démonok létével kapcsolatban az évad, a Claymorek létezése is igen nagy misztikumhálót hordoz magában. Azonban az évad második felére elfogyott az ötlet és véleményem szerint elég banális be nem fejezést kapott a sztori. Sajnos folytatás nem készült, azért mégis az érdemes megnézni kategóriába sorolnám.

Az animéken túl.

The Expanse
Egyelőre úgy tűnik best of igényes sci-fi mostanában. A Star Trek Discovery-t is nézem, mert Star Trek. De az Star Trek. :D Értitek, ugye? :D
Szóval tele a sztori társadalmi kérdésekkel, űrcsatákkal, politikai csatározásokkal és soha nem tudod, ki is az igazi ellenség, meg persze van egy frankó űrrejtély is, ami az egészet generálja még. Ez annyira jól elő van adva, hogy jön az 5. évad is. A 4. évadot nem fejeztem még be, decemberben debütált. Az első 3 évad nálam darában ment le. Nagyon beszippantott a világ, nem a színészi játék a lényeg (sőt néhol kifejezetten gyengére sikeredett), a történet az, ami igazán sikeres ebben a sorozatban. Így ennyi évad után azért alakulnak ki kedvencek a néző számára, nálam a best of az Amos (nem az izmai miatt, hanem a megfoghatatlan és hideg személyisége miatt, imádom). A sorozat egyébként egy könyvadaptáció, a könyveket sajnos nem olvastam, az írók a sorozatnál is segédkeznek. Szerintem nagyon jó, látványos, szép, tiszta képek és jó a történet is.

Ha már Star Trek, nem tudom a Discovery sorozatról volt-e már szó, de az ehhez készült Short Treks című pár perces kis epizódokat melegen ajánlom megnézésre. :D Nagyon jók. :D Magáról a Discoveryről azt tudom mondani, így a 2.évad megnézése után, hogy az 1.évadhoz képest fejlődést produkált. Bár engem kifejezetten zavar a sok drámázás a sztoriban (meg egy kicsit szájbarágós néhol), de ez is ízig-vérig Star Trek. A 2.évad végére kaptunk egy igen érdekes történetet, bizonyos szintű szép lezárásokat és találkozásokat az Enterprise-szal, és totál sötétséget a néző számára a folytatást illetően :D. Nekem nagyon tetszik a Discovery technológiája, a hajtómű sztorija - remélem a jövőben fordítanak erre is majd energiát - meg, az hogy talán a 3.évad függetlenebb lesz az eddigieknél. Látszólag szépen sikerült kiemelni a Discoveryt az ST idővonalból és a 3.évad trailer alapján ugrottunk kb.1000 évet a jövőbe.

előzmény: kwzatz (#3743)

Összes komment...