terika

Tapasztalat: 3155 film
Kompetencia: 5 film
Súly: 3280
Regisztráció: 2008. július 25. (10 év, 9 hónap)
Kedvencnek jelölték: 24 user

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: 1984
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
Meari to majo no hana
Mary és a varázsvirág
3 2019-05-05 3,3
(20)
Ralph Breaks the Internet
Ralph lezúzza a netet
3 2019-05-05 3,5
(102)
Mirai no Mirai
Mirai - Lány a jövőből
5 2019-05-01 3,8
(31)
Avengers: Endgame
Bosszúállók: Végjáték
4 2019-05-01 3,9
(234)
A telhetetlen méhecske
 
4 2019-04-24 4,1
(48)
You Were Never Really Here
Sosem voltál itt
4 2019-04-24 3,4
(265)
A két bors ökröcske
 
5 2019-04-22 4,2
(83)
Bad Times at the El Royale
Húzós éjszaka az El Royale-ban
4 2019-04-13 3,6
(255)
Dieses bescheuerte Herz
Az a hülye szív
4 2019-04-11 3,2
(19)
Mortal Engines
Ragadozó városok
2 2019-04-07 2,8
(143)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2019-05-13 22:36:02 [Tévésorozatok] terika #3567

Ezzel össze is foglaltad a részt. :D végső soron, így a vége előtt 2 résszel ideje volt upgradelni a sárkányt is. XD
A 6. részben sztem bármi megtortenhet még, ennyi halál es veszteség után már a nézőnek is mindegy...

előzmény: Ragemarci (#3539)

2019-05-08 11:55:25 [Tévésorozatok] terika #3538

Úgy éreztem, hogy nem a trónok, hanem az arcok harcát néztem.
Nem is tudok mit mondani, csak pislogtam és pislogtam miközben néztem és el voltam képedve, hogy ez lehetséges, megtörtént.
Nagyon türelmetlen vagyok a magam részéről a sorozatot illetően, mivel az csigalassúsággal halad és a lényeges részekhez érve még jobban lelassítja a cselekményt (a csiga nyer mindig).
Őszinte kíváncsisággal várom a további kettő darab epizódot. Mi jöhet még?

Valahogy ezt az eszmefuttatást a reklám pszichológiai mellékhatásaihoz tudnám hasonlítani - a rejtett üzenetek és egyéb ráhatások az egyénre téma alatt. Ezt éreztem az eredeti felvetésnek, ebből a vetületből is érdekes lehetne ennek a blockbusternek a vetületeit vizsgálni, mivel annyira nagyon jelen van gyakorlatilag a mindennapi életben. Szerintem érdekes jelenség, valamilyen szinten problémákat is szül és kelthet rossz érzést vagy téves elképzeléseket az egyénben akár önmagáról is. Ezeket a dolgokat pedig nem lehet azzal kivédeni, hogy aki túl komolyan veszi az ne nézzen ilyeneket stb.stb. Szoktam figyelni kikkel együtt megyek moziba és gyakorlatilag széles társadalmi réteg képviselteti magát ott, olyanok is, akikről meg sem gondolnám, hogy az életbe filmet néz, nemhogy még moziba is megy miatta. Nem mindegy hogyan ül le a néző filmet nézni, ki a néző, milyen jellemű, mert más lehet a hatás, más célt ér el (lásd.pl.sok közönséget megosztó film). Tény, hogy van személyiségre mért hatása ezeknek a termékeknek, ezer meg egy tanulmány, könyv, tudományos tárgyalás született már erről. Viszont az az elképesztő az egészben, hogy milyen nagy formátumúvá vált ez a dolog rövid idő alatt és ez milyen hatással van az emberekre, hogyan lehet ilyen mennyiségű ingert feldolgozni, mi lesz annak az eredménye, milyen hosszú távú hatásai vannak (gyorsuló társadalom, gyorsuló világ, kitolódó ingerküszöb, elidegenedés, hogy csak néhány közhelyet említsek). Az ijesztő az egészben mégis az, hogy a víziókkal ellentétben (amit már számos filmalkotás és animációs is megörökített) ez ma zajló folyamat.

Összességébe nézve azért
"ezek a történetek egy bizonyos morális alapot próbálnak kommunikálni (ne menjünk bele, de kb. a Tom és Jerry szintjén). DE ezen kívül, akarva-akaratlanul teljesen mást IS kommunikálnak."
ez az állítás gyakorlatilag minden filmre, animációra igaz. Összességében ezt az egész jelenséget a vírus viselkedéséhez tudnám hasonlítani. Van, ami ellen tud védekezni a szervezeted önállóan, és nincs hatása, de van ami leborít lábról. ...

előzmény: kaamir (#40)

Nagyon szép animáció, minőségi munka. Gyakorlatilag az összes Miyazakil elem szerepel a történetben, mindenből egy kicsit, egy kicsit máshogyan ábrázolva, összegyúrva. Ennél fogva a történet számomra nem is tud önállóan megállni, butácskává válik az egész a sokféle mágia, kísérlet és mítosz összegyúrásával. Hozza a tipikus elemeket, ami már elvárt egy ilyen szintű animében, és kész. Nem is tudnám kiemelni külön Mary-t, mint új és/vagy különleges szereplő, elsikkad a karaktere ebben a sokféleségben. Az Arrietty ennél azért jobban sikerült, egyedibb témát választott ennél, sokkal jobban kiforogták magukat a karakterek ott. Kicsit olyan, mintha belefulladt volna a rendező ebbe a nagy "miyazakiságba" ....

Jelen szellemi termékek társadalmi hatásainak boncolgatására szerintem bármilyen fórum kevés lenne...könyvhalmok szólnak erről, nem nagyon olvassák őket a zemberek. :S

Egyébként lehet én vagyok nagyon vaksi, de a mozikínálat jelenleg 75%-át ezek az akció-fantasyk és/vagy horror-thriller vmik teszik ki. Kell az ingerküszöb kitolása, mert így egy idő után "minden belefér".

Különben nekem az összes hőssel az az alapvető bajom, hogy külön-külön úgy vannak bemutatva, hogy minden problémát ésszerűen tudnak kezelni, már-már a világmindenséggel egyeztethetőek és mindenkinek egyénileg olyan különleges ereje van, hogy azt nem is lehet semmivel legyőzni. Ezzel szemben, ha össze vannak eresztve akkor mindenki meghülyül, gyengébb lesz ésatöbbi, sorolhatnám. A kevesebb több lenne, itt meg pláne igaz.

előzmény: kaamir (#25)

2019-05-06 11:16:12 [Tévésorozatok] terika #3526

Nemár....megsenézem T_T AHHH

előzmény: Rorschach (#3525)

Nagyon jó, kiválóan bemutatja gyerek-kontra szülő kérdéskörét - gyermeki szempontok mentén. Ajánlom egy 4 évesnek is, én is kicsikkel néztem, érdekelte őket és értették is. Az egyetlen kifogásolni való jelenetsor valahol a film 3/4 részénél van, amikor is a kisfiú Kun elveszik és majdnem rákerül az elveszett gyerekek vonatára, aminek halálfejesek az üléstámlái és csontvázas jellegű ülőhelyek vannak benne egyébként is. Ez itt bizony rendesen félelmetes, bár a történet szempontjából fontos is, hogy az legyen. Esetleg itt azért megijedhetnek a gyerekek.

2019-05-04 17:16:43 [Tévésorozatok] terika #3523

Különben vicceltem vele a haveroknak, de lehet csak álom az egész. :D Aztán felébredünk, mint Pamela a Dallasban. Emlékeztek arra az érzésre még? :D

2019-05-04 17:15:08 [Tévésorozatok] terika #3522

Ezen én is gondolkoztam. Jelen állás szerint úgy gondolom, mivel a Night King tette őket azzá, ami ezért halottak (láthattuk, hogy az összes általa menedzselt lény meghalt újra, elvileg véglegesen). HACSAK nincs ott fenn északon benne a hóba elrejtve vmi másik Night King vagy Kingné...

Na most, megvan az év eleji két GoT teaser? Nézzétek újra javaslom, ha nem emlékeztek rá. ^^

előzmény: ChrisAdam (#3516)

Ez a film önmagában egy disszonancia. Semmilyen logikát nem kell keresni benne, szerintem nem érdemes, én egy életkép, életérzés bemutatásának gondolom az egészet, az élet és halál összefonódását (itt inkább az egyénre vetítve érdekes ez). Megmutatja, hogyan lehet eljutni A-ból B-bébe ilyen különleges körülmények között. Nekem inkább a Jákob lajtorjája juttatta eszembe ez a film.

Összes komment...