terika

Tapasztalat: 3306 film
Kompetencia: 5 film
Súly: 3431
Regisztráció: 2008. július 25. (13 év, 11 hónap)
Kedvencnek jelölték: 26 user

Bemutatkozás

Régebben írtam a blogom, ma már csak tartom. :D Viszont a film, anime, sorozat és általában véve a >>nézés<< megmaradt.
Akkor vagyok "boldog", ha nem csak nézek, hanem látok is valamit.
Szerintem semmilyen ízlésem nincs, nem tudnék mondani kedvenc rendezőt sem, bár a fórum statikája kiadja mindig a tutit magamnak magamról és mostanában már a színészek nevét is megjegyzem.
Szeretek a KT-re kommentelni, szeretem ide feljegyezni mit láttam, és a fórum megjegyzi mikor. Olyan, mintha naplót vezetnék.
Hajlamos vagyok első ámulatomban ajnározni a dolgokat és fürdeni a zsenialitásban, bár később rájövök, hogy szemfényvesztés volt, amit láttam. Édes keserűség ez.
Egyszerű bonyolultság jellemez.

Demográfiai adatok

Nem: nem publikus
Születési év: 1984
Lakhely: nem publikus

Legutóbbi szavazatok

Film Szavazat Mikor Átlag
House Arrest
A házamba zárva
2 2022-06-26 ?
(3)
Toxikoma
 
3 2022-06-20 3,4
(150)
Spiderhead
A pók feje
2 2022-06-19 2,3
(44)
Uncharted
 
2 2022-06-05 3,1
(160)
Free Guy
 
3 2022-06-04 3,4
(286)
Swing
 
1 2022-05-13 2,9
(101)
Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Doctor Strange az őrület multiverzumában
3 2022-05-06 3,3
(172)
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Legendás állatok: Dumbledore titkai
1 2022-05-02 2,8
(122)
Fresh
 
4 2022-04-23 3,7
(48)
Kockaember
 
4 2022-04-20 4,1
(16)

Összes szavazat...

Legutóbbi kommentek

2022-06-19 21:15:16 Spiderhead (2022) / A pók feje terika (2) #1

A téma érdekes volt. A kivitelezés iszonyatosan pocsék.

2022-05-28 10:12:42 [Tévésorozatok] terika #4086

Stranger Things 4.évad 1-7.részig
Én magam részéről nagyon vártam. Meg azt is, hogy tegnap hazaérkezzek a munkából és gyors vacsi után nézhessem már végre. :D

Az megvan ugye, hogy 2 részt is Antal Nimród rendezett?

Én nagyon élvezem ezt az old's school stílust. Eddig is nagyon érzett a retro faktor, de vagy nagyon megtolták ezt, vagy nagyon elszoktam ettől és most nagyon élvezem. De nem is érdekel, király. :D
Amellett, hogy bőven megvannak a logikátlanságai a sztorinak, én nagyon imádom. Annyira adnak az érzésnek, és olykor lehet úgy érzi az ember, hogy túl van tolva, de talán annyira nem is. [spoiler]
Nekem a 4.rész végén volt egy nagy érzelmi csúcs. Az teljesen túl van tolva, totál, de nagyon katartikus volt az a szabadulás számomra.
A történet mellesleg több szálon fut és nekem úgy tűnik főgonosz is kettő lesz.
Az egész évadot átlengi a világmegmentés mellett mindenki saját egyéni életének megmentése. Kit érdekel a világ, ha közben csendben elpusztítod magad? Annyira átjön ez a depresszív, mélyletargikus, nihilista stílus, ahogyan kínozzák saját magukat a karakterek. És, hogy a legnehezebb feladat nem a világ megmentése, hanem az, hogy meg tudd szólaltatni saját magad azoknak az embereknek, akik szeretnek, akik körül vesznek, akik segíteni szeretnének, hogy elmondd, hogy segítségre van szükséged, mert nagyon fáj...
Nekem nagyon tetszik a metaforikus kép, a karakterek küzdelme a saját fájdalmukkal, ahogy belehalnak minden percbe abba, hogy nem tudnak segítséget kérni, ahogy szenvednek, némán megölik magukat. Akármennyire is absztrakció ez, nap mint nap látok ilyen embereket. Egyszerűen képtelenek segítséget kérni, mert annyira fáj. Nem csak itt a sorozatban, de a való világban is ez egy óriási tragédia. Itt szeretném megjegyezni, hogy küzdeni sokszor nagyon nehéz, főleg aki már ilyen állapota került, óriási erőt adhat, ha nem hagyjuk magára. Nem mellesleg a karakterek szenvedése a depresszió tankönyvi állapotát mutatja be. Annak, aki nem élte át, nevetségesnek is tűnhet az egész, és valahol meg is értem, hogy így gondolják. Mi olyan nehéz abban, hogy kimondd: segítenél kérlek?
A soundtracket annyira imádom. Annyira retro ez is. :D
És itt jelezném, hogy a Running up that Hill többször is feltűnik, de megintcsak a 4.rész végén akkorát futott szó szerint is a jelenet, nagyon imádtam.
Mellesleg az összes zeneválasztás nagyon tetszik az egyes jelenetek alatt. Nagyon jó atmoszférája van az egész sorozatnak.
Vannak uncsi részek egyébként. Viszont ez a karakterek szuper megágyazásának köszönhető. Mindenkire jut idő, ami miatt kevesebb az akció, viszont több a lelki dráma.
Éjjel csak a 6.rész elejéig bírtam, úgyhogy ma még 2 rész vár rám, de dara. Bár úgy érzem vannak pontok, ahol érdemes megállni, mert elég jól túl van húzva a drámai vonalon, annyira hétköznapi problémákkal küzdenek a karakterek, hogy ennél sablonosabb már nem is lehetne, mégis annyira bele tud marni az emberbe, szinte nekem fáj. Úgy gondolom valamit nagyon jól csinálnak az ST-ben. Remélem marad a színvonal végig.
Ja meg. Csillagkapu. Mikor lementek a bunkerbe, totál Csillagkapu feelingem volt. Full azok a folyosók. :D
szerk.: befejeztem. Nem mondanám különössebben kimagasló alkotásnak, de hozza a saját szintjét, azon pedig igen szórakoztató. Elég jól meg van a feszültségfaktor, takarosan összevágott snittek. Nekem a 4.rész volt a tetőpont. A gonosz kellően gonosz, az érzések mélyek, van összetartozás, magány, meg minden, ami kell, rendben vannak a karakterek. Elég jól csavarják a sztorit is. Az elkülönült szálakat kezdik összehozni, és azt is jól csinálják egyelőre.
Várom az utcsó 2 részt.

2022-05-13 13:02:52 Bodom (2014) terika (?) #1

Aki látta már, az a 2 ember, hol lehet ezt megnézni?

2022-05-13 12:59:41 Swing (2014) terika (1) #9

Kritikán aluli. Szuperül összegyűjtött holivúdi klisék fordulata. Egyszerűen rettenetes. Az Álom.net jut az eszembe erről a filmről. Nagyon kínos.

Én ennek a trailerét láttam csak, de nagyon izzadtság szagú még így is az egész. Olyan vállalhatatlan kategória, még Nic Cage-hez képest is. :(

előzmény: Ubul (#1)

2022-05-06 17:21:26 [Tévésorozatok] terika #4070

A Discoverys véleményeddel totál egyet tudok érteni. Ha nem Star Trek lett volna nem néztem volna a 3.évad közepétől. A vizuális része viszont nekem nagyon tetszett, már amikor kaptunk belőle. Vannak emlékezetes képek, számos kép landolt nálam képernyőképnek, de a történetet nagyon szegényesre fogták és több helyen szappanoperaszerű volt. Amit utáltam. Azt sem bántam, hogy több sci-fiből lopkodtak össze ötleteket, de tovább gondolhatták volna őket (pl. Arrival).
Az ST:SNW-be pedig belenézek majd, biztatóan írtál róla. :)

előzmény: critixx (#4069)

Eléggé vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Most jöttem ki a moziból. Így elsőre 3-4 között mozog.

Szerintem nyugodtan.
Kicsit csalódott voltam, hogy csak ennyi volt, annyi stáblista után. -. -

előzmény: bambula (#1)

2022-04-23 18:21:51 Fresh (2022) terika (4) #6

Annyira elborzasztott többször, nagyon váratlanul ért a téma. Pedig előzetest is láttam, de kimaradtak az igazi okok abból. Szóval sokkolt. Tisztára kiakadtam, hogy mit csinálnak. Azonban annyira vonzott az elmebetegség bemutatása, hogy nem bírtam kikapcsolni.
A befejezés számomra középszerű lett, ott semmi újat nem láttam vagy olyat, ami magával ragadt volna nem is illet ez a vég a sztroihoz annyira. Bár a hatás így is erős volt.
Elég érdekes darab.

2021-12-26 01:06:15 [Filmet keresek] terika #3019

Sziasztok! Nem jut eszembe a film címe, amit kétszer is megnéztem....igen ez ciki. Tehát. Adott egy pszichiáter házaspár gyereke, aki szintén pszichológusnak készül. Találkozik egy lánnyal, aki olyannyira megtetszik neki, hogy rövid időn belül feleségül is veszi. A sztori az elköteleződéésről, az önbizalomhiányról és az elfogadásról szól leginkább. A srác szülei nem örülnek ennek az egésznek, a lány szülei meg elég furák. Később a szülők megcsaláják egymást egymással. A bizalmatlanság ára válás lesz. AZ első. Közben mindenki pszichológushoz jár ugye, a srácot a szereleme kikészíti mellesleg. Mert furcsa. Mert teljesen életidegen tőle. Állandóan kritizálja, tiszta neurotikus a csávó egyébként, mégis csak pszichológusok gyereke. XD Azért válnak el egyébként a fiatalok, mert kiderül, hogy a mennyasszonynak volt már két házassága ezelőtt. Az exeket is elhívta az esküvőre. Rengeteg pszichológushoz járás után, és családi dráma után, újabb házasság lesz a szerelmesek vége. Majd mivel nagyon szeretik egymást, el is válnak. És míg idáig eljutottak közben volt egy nagy terápiás megbeszélés is. Amin az összes pszichológus és pszichiáter részt vett, aki valamilyen formában kapcsolódott a fiatalok életéhez.
Köszönöm, ha valaki tud segíteni.

Összes komment...