Gombatotti

Az epizodikus történetvezetés, a színészi alakítások (Taylor és Zavala párbeszédei, monológjai, továbbá néhány, kézikamerával felvett, sokkolóan realisztikus jelenet (az autósüldözés a film elején, a házkutatások)tette nekem egyedivé ezt a filmet . A feszültség végig ott van a képvásznon és egyre fokozódik, ahogy egyre jobban megismerjük a két főhős járőr mindennapjait. A jellemábrázolás is viszonylag korrekt volt, érzelmes és átélhető jelentekben bontja ki David Ayer Taylor és Zavala személyiségét.

Azonban mégis közepest kellett adnom a filmre, mert a kézikamerás jelenetek nagy része számomra nem volt élvezhető, egyes részeknél pedig indokolatlannak tartottam egyáltalán kézikamera használatát. Igaz, hogy a found-footage az akciójeleneteknél fokozta az átélhetőséget és a realisztikusságot, de a dialógusoknál engem zavart, és lerontotta a filmélményt.

A lezárást pedig, amellett, hogy nekem lényegében tetszett a köznapiassága és egyszerűsége miatt, kicsit hatásvadásznak tartottam.

A lenyűgöző látványtól eltekintve elég nagy csalódás volt a film. Lehet, hogy belőlem veszett el a gyerek, de én egy poénon se tudtam nevetni. A sok logikátlanságon és klisén se tudtam túl tenni magam, ezek miatt a film csak egy erős 2-es.

Így történt, és sajnálom, hogy csak most vettem észre. Elnézést mindenkitől.

előzmény: cucu (#7818)

2011-01-08 15:26:38 The Tourist (2010) / Az utazó Gombatotti (1) #8

Ilyen borzalmasan rossz filmet több éve nem láttam. Semmi sem működik benne és a lehető összes közhellyel él.

10% (de csak James Newton Howard zenéje miatt)

Basszátok szájba az anyátok köcsögök....
Seggbuzik...
Tarkón baszott narkós köcsög snob apátok varjon nektek szűzhártyát
azt a jó parasztszagú televert anyátok

2010-07-31 15:27:30 Inception (2010) / Eredet Gombatotti (5) #240

Ha más a cipőjük, akkor nem szóltam :P

előzmény: gojoci (#239)

2010-07-31 15:00:03 Inception (2010) / Eredet Gombatotti (5) #238

A pörgettyű a végén biztos eldől. Lehet látni, hogy meginog és a stáblista elején lehet hallani a hangját, hogy eldől.

http://www.youtube.com/watch?v=azB0tsM-Pxg Hát itt pl. nincs semmi a végén.

2010-07-31 14:44:37 Inception (2010) / Eredet Gombatotti (5) #235

Igazad van ez már tényleg csak szőrszálhasogatás volt a részemről.De azért Nolan rájuk adhatott volna egy másik ruhát, hogy kicsit egyértelműsítse, hogy Cobb nem álmodik. De egyébként meggyőztél :)

előzmény: Rorschach (#234)

2010-07-31 14:35:41 Inception (2010) / Eredet Gombatotti (5) #233

És azt mivel magyarázod, hogy ugyanabban a ruhában vannak?

előzmény: Rorschach (#232)

2010-07-31 14:12:29 Inception (2010) / Eredet Gombatotti (5) #231

Én afölött nem tudok átsiklani a film kapcsán, hogy
Cobb, ha annyira szerette a gyerekeit és velük akart lenni, akkor miért nem intézte el, hogy egy olyan országban éljenek együtt, ahol nem körözik gyilkosságért. Ezt a dolgot csak azzal tudom megmagyarázni, hogy végig álmodik. Ezt a teóriát támasztja alá az utolsó jelenet is, amikor is Cobb a gyerekeit ugyanabban a ruhában és ugyanolyan idősen látjuk, mint Cobb korábbi emlékében. Tehát nagy valószínűséggel Cobb ott és az egész film alatt álmodik.

Nekem ez a véleményem. Kíváncsi vagyok, hogy meg tud-e valaki győzni az ellenkezőjéről :)

Igaz, de a számomra könnyen megközelíthető helyeken szinkronosan adták.

2008-11-26 21:01:23 The Bank Job (2008) / Banki meló Gombatotti (4) #7

Végre egy olyan Jason Statham film, amiben nem egy izomagyat játszik. :) Nagyon élvezetes és szórakoztató volt számomra.

Az első fele nekem még elment. Tömör akció (igaz jobb lett volna kamerarángatás nélkül :S).Igaz, hogy sok Bourne-filmes elemet használtak benne, de szerintem nagyon ütősre sikeredett.
De, hogy utána mit műveltek a készítők?! Az egész történet olyan gyengére sikerült a CR-hez képest, hogy az eszméletlen. De nekem a mélypont a vége volt, "a nagy bosszúállás".
Ezen kívül, ami még nagyon feldühített: amikor M mondja Bondnak, hogy: "Értse meg Bond, hogy semelyik nő sem tud ellenálni a sármjának!", azt hittem szétröhögöm az agyam. Daniel Craig a lapátfüleivel olyan messze áll a Brosnan-féle sármos ügynöktől, mint Makó Jeruzsálemtől. Ráadásul azt nem tudom felfogni, hogy miért kell ezt szinkronosan adniuk a mozikban? De ha már szinkronosan adják, legyen tisztességes magyar szöveg.
A színészekről még annyit, hogy az új főgonosz nekem egyáltalán nem jött be. A velejéig gonosznak szánt francia vízlopóból, egy ripacs születet; Daniel Craig adja a kemény gyereket; Kurylenko pedig ugyebár topmodellből átvedlett Bond-cicababa.

Öhm... Nem James Bond tér vissza?

2008-07-08 21:29:05 300 (2006) Gombatotti (5) #75

Le a kalappal film előtt. De tényleg kevés oan film van amit ien sokszor meg tok nézni (kb 8). DE ami már naon idegesít az ókori filmekben, az a GABONA. Minden egyes ókori témát feldolgozó amerikai filmben ott van a GABONA. Eddig még elfogadtam (habár a Gladiátorban marhára idegesített egy idő után az az emlék amikor simogatja búzatáblát). Demost már ez egy kicsit túlzás. Görögországban nem lehet gabonát termeszeteni. Ezt már 11 éves korom óta tudom. Ésmegint ezzel jöttek az alkotók.Tényleg marha jól néz ki meg minden, de már U N A L M A S