Regisztráció: 2008. június 27. (16 év, 3 hónap)
Bemutatkozás
Az indie és az európai arthouse-filmek nagy kedvelője.
• letterboxd •
Kedvencek
Rendezők: Alex Garland, Alexander Payne, Alfred Hitchcock, Anders Thomas Jensen, Asghar Farhadi, Brian De Palma, Danny Boyle, Darren Aronofsky, David Cronenberg, David Fincher, David Lynch, Ethan Coen, Giuseppe Tornatore, Hajdu Szabolcs, Jean-Pierre Dardenne, Jim Jarmusch, Joe Carnahan, Joel Coen, Karl Markovics, Ken Loach, Luc Dardenne, Martin McDonagh, Martin Scorsese, Michael Haneke, Nicolas Winding Refn, Pálfi György, Quentin Tarantino, Radu Jude, Richard Linklater, Roman Polański, Ruben Östlund, S. Craig Zahler, Sam Raimi, Sean Baker, Stanley Kubrick, Thomas Vinterberg, Ti West, Wes Anderson, Woody Allen, Xavier Dolan, Yorgos Lanthimos
Színészek: Al Pacino, Anya Taylor-Joy, Ben Kingsley, Christian Bale, Christoph Waltz, Christopher Abbott, Daniel Day-Lewis, Edward Norton, Ethan Hawke, Frances McDormand, Isabelle Huppert, Jack Nicholson, Jake Gyllenhaal, Javier Bardem, Joaquin Phoenix, John Goodman, John Turturro, Mads Mikkelsen, Mark Duplass, Matthias Schoenaerts, Michael Fassbender, Michael Shannon (V), Nagy Zsolt, Nick Offerman, Nicolas Cage, Olivia Colman, Oscar Isaac, Paul Giamatti, Peter Dinklage, Philip Seymour Hoffman, Ricardo Darín, Robert De Niro, Robert Pattinson, Robin Williams, Ryan Gosling, Samuel L. Jackson, Saoirse Ronan, Seth Rogen, Steve Buscemi, Thuróczy Szabolcs, Vilmányi Benett, Will Ferrell, Willem Dafoe, Woody Harrelson
Műfajok: dráma, horror, szatíra, thriller
Nem:
Strange Darling |
3 | 2024-10-12 | 3,7 (12) |
Palm Trees and Power Lines Pálmafák és cselszövés |
4 | 2024-10-12 | 3,8 (10) |
Ugyan az én kezemben sincs ott a megoldást rejtő komód kulcsa, de nekem most annyira váratlanul jól esett ez a kis PTA-Dupieux ösvényen lavírozó szürreál, hogy a vegyes összkép ellenére megajánlottam rá egy harmatosabb négyest.
előzmény: Umberto (#1)
Hát persze, hogy össze! :)
előzmény: mimóza (#15492)
Köszi, hogy jelezted! Összekapcsoltam őket.
előzmény: Danesz99 (#15490)
Széles skálát járt be nálam a Rebel Ridge: amennyire a karfát szorítva szegeztem képernyőre a tekintetem az első felében, a másodikban már pont annyira ásítoztam az érdektelenebbnél is érdektelenebbül levezényelt, túlhúzott-túlcsavart jelenetek sokaságán. Saulniernek sajnos nem sikerült leöblíteni azt az enyhén kellemetlen Netflix-utóízt, ami sajnos a RR velejárója, pedig kicsit azért bíztam benne.
előzmény: Rorschach (#3)
Én bizony kaptam Lovemewell-től, igencsak megtisztelő módon :D
előzmény: Ugor (#10340)
Teljesen jogos észrevétel, köszi! Javítva.
előzmény: lizardking (#15484)
Az a fajta mindfuck-faktor, amit ez a klip lehoz, hihetetlen. Kisfilmként is bőven megállja a helyét, ezért bátorkodtam felrakni. Sokadszori nézésre is mindig találok valamilyen easter egget valamelyik snittben.
Felraktam!
előzmény: bambula (#1563)
Az imdb-linkek két különböző adatlapra mutatnak, ami szerint (és a kt szerint is) a '63-as a minisorozat, a '65-ös verzió pedig a játékfilm. Nincs itt semmi baj szerintem :)
előzmény: budaik (#15471)
Összekapcsoltam őket!