Regisztráció: 2008. május 24. (15 év)
Nem: nem publikus
The Accountant A könyvelő |
3 | 2018-07-11 | 3,5 (495) |
The Sunset Limited A Sunset Limited |
3 | 2018-04-28 | 3,8 (262) |
Ez a film felért szåmomra egy kīnzåssal, csak Damon miatt szenvedtem végig, de ha fizetnénem, akkor se néznėm meg mėgegyszer. A téma ilyetėn való tålalåsa nem jött be.
A látványvilág okés, a kiinduló probléma is, de ahogy átsiklottak a végén rajta....na az elfogadhatatlan. Legalább a hapsikám halt volna hősi halált, ha már egyszer megmurdelta a Csipkerózsikát az ébrésztéssel. Hogy a csudába nem lett gyerekük? Simán összehozhattak volna egy kisebb focicsapatot, bár hogy a kölykök mit csináltak volna még 70-80 évig... max. felébresztettek volna még pár embert, és a végére jól felélték volna a hajó készleteit :) Na ez lett volna az igazi túlélős dráma, harc az ébredők és a nem alvók közt. Esetleg a szundikálókat kirakták volna útközben.... lehetett volna moralizálni stb. Basszus ebben a filmben több potenciál volt....
Nem a világtörténet legjobb filmje, kár érte, mert az alapötlet nem lett volna rossz, többet vártam Branagh-tól.
Érdekes volt nézni, milyen módszerekkel nyomoztak anno, volt szerencsém kriminalisztikát tanulni, egy-két fogás visszaköszönt. A főügyész indoklása, miszerint Réti bűnös, mert bevallotta (a kínzás hatására) a gyilkosságot, gyomron vágott. A rendezői és operatőri munka kifejezetten tetszett. Amit itt már többen említettek, nekem is a színészi játékokkal gyűlt meg a bajom, ezért nem kapott ötöst. Összességében az utóbbi idők egyik legjobb magyar filmje. Plusz piros pont a jelmez- és a díszlettervezőnek!
Ha nincs más, meg lehet nézni. Egyszer. Egyetértek az előttem szólóval, nem állt jól Gibsonnak ez a szerep, egyébként sem hittem el neki, hogy együgyű, Tom Hanksnek jobban ment ez a műfaj. A forgatókönyvíró, de a rendező sem állt a helyzet magaslatán, valahogy esetlegesnek tűntek a történések is. Azt vártam volna, hogy jobban kidomborítják pl.a társadalom hozzáállását a viszonyhoz, majd a házassághoz. A vége erőltetett lett. Na mindegy, végül is érdekes volt látni Gibsont ilyen fiatalon, kezdem érteni mit láttak benne anno a nők! :))
Az utolsó párbeszéd miatt ötös!
Többet ígért a cím, mint kaptam a filmtől. Elég sok volt benne az üresjárat.Az igazat megvallva 3-szor álltam neki, mire végül sikerült befejeznem. A vége felé az alagsoros rész jó volt, de a befejezés valahogy összecsapottnak tűnt.
Időpazarlás volt megnézni. Az eddigi hozzászólók jól kivesézték a hibákat. Azért az sem semmi, hogy még egy kihallgatást sem varrtak a nyakába, simán elsétálhat hősnőnk, miután felrobbantotta félig-meddig a gépet.
Ez a film érthetetlen számomra. Mit akartak az alkotói? A rablókkal nem lehet azonosulni, a rendőrökkel se, az áldozatok majdhogynem örültek, hogy kirabolják őket. Connery tuti jól keresett vele, de az alakítása csapnivaló. Felesleges megnézni, kivéve ha Connery rajo gó az ember.
Csak most láttam a filmet, mivel nem vagyok Nolan- rajongó, halasztgattam a megtekintését. IMAX- ban biztos még szebb lett volna a képi világ, de nekem így is tetszett a zenével együtt. A film első2/3- a élvezhető volt, a feketelyukas zuhanásig. Nehezen, de túltettem magam a tudományos fantasztikum sületlenségein. Azért adtam 3- ast, mert a szeretettel próbál magyarázatot adni fizikai problémákra - valaki írta korábban, hogy űrcoelhos a film, tényleg az, és az én szememben ez egy komoly hiba. A film utolsó 1/3- át szánalmasan túlnyújtották és a happy end...na az nekem megbocsáthatatlan. Pedig voltak kiemelkedően jó pillanatai a filnek, ld. a 23 évnyi üzenet áttallózása a vizesbolygós expedíció után.