fatbastard

  • 1
  • 2

Zseniális!
Gátlástalan,abszurd,morbid,nem tisztel senkit-semmit.
Kicsit olyan,mintha egy élő szereplős,európai South Park-ot néztem volna,eszméletelen idióta alakokkal a főszerepekben.

Az alkoholizmusnak azért vannak sokkal mélyebb bugyrai a filmben bemutatottaknál,és jóval mélyebbre el lehet jutni,mint Don a filmben.Ha viszont figyelembe vesszük,hogy mikor készült,és mennyire hiteles még most is,elgondolkodtató,vajon 1945-ben mennyire kemény,őszinte,és bátor film volt ez.
A regényt,amiből készült szívesen elolvasnám.

2011-07-31 23:05:03 Machete (2010) fatbastard (4) #121

Ütős film,csak a lezárás gyenge.
Elég béna a végén a Hálózat kontra Önkéntes határőrök csata,és én valami komolyabb boss-fight-ot vártam Segal ellen,eredetibb és mocskosabb végkifejlettel.Azért de Niro vége jó volt :).Jessica Alba karaktere meg úgy ahogy van kimaradhatott volna a filmből.

Túl régen olvastam a regényt,nem tudom ahhoz viszonyítani a filmet,de a gyenge sztori ellenére nem volt olyan rossz film ez,főleg sok más King adaptációhoz képest.Ron Perlman kimondottan tetszett a seriff szerepében.

2011-07-23 00:40:21 Yogi Bear (2010) / Maci Laci fatbastard (2) #9

ez bűn rossz,de legalább rövid.

A film első fele nem tetszett,unalmas,helyenként béna volt,a narráció idegesített.
Aztán kb. a kiképzéstől (ami azért néha inkább megmosolyogtatott,mint megdöbbentett),egész jól felpörgött.
Durva volt a kivégzés,mikor autógumikba állítva gyújtja fel a favella főnök a segélyszervezetes srácot!

Nagyon tetszett a film,Brando zseniális volt a magának való,kissé bolond fejvadász szerepében.Beszarás,mikor öreganyónak öltözve vadássza le Calvint.

2011-06-28 10:51:37 Le doulos (1962) / Az áruló fatbastard (4) #2

Simán ötöst adnék rá,de nekem nem tetszik a vége,az húzta le eggyel.
Nem csípem az ilyen mindenki lelő mindenkit befejezést.Sokkal jobban tetszett volna,ha egyiküket lövi csak le Kern,akármelyikük is lett volna,mindenképp nagyon erős,a filmhez méltóbb befejezés lett volna.
Ja,és a filmleírás megint nagyon durván spoiler,jó hogy nem olvastam el előre!

egyiket sem,merthogy a film sem érdekel

Voltak olyan pontok a filmben,ahol kis híján leállítottam,mert idegesítően/unalmasan/öncélúan művészieskedőnek tűnt,de most,két nappal a megtekintése után az a véleményem,hogy ez a film zseniális,és nagyon szerethető.
Imádom,ahogy Anna Karina ezt énekli.

2011-06-14 21:58:56 A fény ösvényei (2005) fatbastard (2) #6

Nem nagyon jött le,miről akar szólni a film,az ötvösről szóló rész felfelé húzta,Cserhalmi György nagyot játszott,bár a kis segédje elég idegesítő fazon.
A film első felénél,a modell-hobo résznél majdnem kikapcsoltam,annyira nulla volt.Azért a tüzes rész tetszett,profin megcsinálták,bár szerintem a modell csaj kicsit jobban megsült volna ekkora égéstől.

Biztos már mások is leírták,hogy ebben a filmben aztán tényleg minden olyan mondat elhangzik,és minden olyan szituáció megvan,amitől gúnyos mosolyra húzódik az ember szája,talán mert nem az a "Vissza?Soha!" fajta.
Az akciók,a látvány felhúzza a filmet egy gyenge kettesre.

2011-06-04 17:18:41 L'ours (1988) / A medve fatbastard (5) #4

A főszereplő medve(a nagy),ugyanaz,mint a A vadon foglyai-ban,vagy amelyik megöli a film végén Brad Pittet a Szenvedélyek viharában-ban.Vagyis Bart.
Azért a film nézése közben sokszor eszembe jutott,hogy egy medvebocs tényleg ad ki ilyen hangokat,vagy csak "aranyosabbá" akarták tenni ezekkel ?
Amúgy a film már csak a megvalósítás minőségéért ötös,függetlenül a sztoritól.(Ami a vége felé kicsit nyál.)
Mindig elképedek,mennyi türelemre és munkára lehet szükség egy ennyire állatszereplőkre építő film ilyen színvonalú elkészítéséhez.

2011-06-02 11:19:19 Manhunter (1986) / Az embervadász fatbastard (4) #26

A film második fele sokkal jobban tetszett,kábé onnan,hogy felbukkant Tom Noonan,szerintem jó volt,mint Fogtündér (hogy lett ebből "Csorba Fogú" a szinkronban?).William Petersen viszont egyáltalán nem passzolt a szerephez,gyengén is játszott,meg ez a "lépésről-lépésre közelebb kerülök a gyilkoshoz" is elég unalmas és sokszor logikátlan vagy hiteltelen volt.
Szóval számomra csak a rosszfiú tette érdekessé a filmet.Brian Cox talán jobb Lecter lett volna,ha több lehetőséget,meg jobb szöveget kap.
Tetszett a végén a shootout az Iron Butterfly zenére,bár vágás és kameraállás szempontjából jobban is megoldhatták volna.

2011-05-25 10:36:16 Find Me Guilty (2006) / Védd magad! fatbastard (4) #12

Kellemesen csalódtam,Vin Dieselt kimondottan rühelltem,de ebben jó volt.

2011-05-23 15:50:20 Jabberwocky (1977) fatbastard (4) #1

Én egy kicsit pythonosabbra számítottam,elég kevés az a fajta abszurd humor a filmben,amit vártam,persze azért így sem rossz,és annak ellenére hogy 77-es,és gondolom nem túl nagy költségvetésű,látvány szempontjából egyáltalán nem rossz,sőt.

2011-05-19 10:43:40 Red (2008) / Bosszú fatbastard (3) #8

Ha nem lett volna a kiskutyás heppiend ,akkor négyes.Ja és miért hagyták nála a Danny gyerek pisztolyát,még ha azt is hitték hogy meghalt ?

Nagyot csalódtam a filmben,rohadt unalmas volt,mondjuk Natalie Portmanjól játszik,meg aranyos meg minden,hanem ez a Zach Braff a bambulásaival rohadt idegesítő,a sztori meg lapos,vagy inkább nulla.
Olvasom lentebb,hogy a Gyönyörű lányok -hoz hasonlítják,nekem is eszembe jutott,nemcsak
Portman miatt,hanem Peter Sarsgaard karaktere miatt is,ami erősen emlékeztett a másik filmben Matt Dillon-ra,Zach Braff-é meg egy kicsit Timothy Hutton-ra.Nekem az a film sokkal jobban tetszett,szóljanak bármiről is.

2011-05-08 00:54:06 Magyar retró (2010) fatbastard (4) #12

A kommentárt helyenként szájbarágósnak éreztem,akinek van saját személyes élménye a korról annak felesleges,akinek nincs,annak meg ne akarja P.G.Zs. megmondani,mit gondoljon.

Nálam a sok gyönyörű nő tornázta fel közepesről négyesre.Azért a regényt lehet hogy elolvasom.

2011-04-29 17:18:20 Friss levegő (2006) fatbastard (2) #20

Nálam ez egy kurva gyenge kettes.Simán végigtekertem egy-egy párbeszéd közti részt,szerintem semmiről nem maradtam le,és hát nem volt ugye túl sok párbeszéd a filmben...
Talán kisfilmnek jobban elment volna ennyi sztori.

Mindig berzenkedtem az animéktől,de ez és a Chihiro szellemországban után már bátrabban ülök nekik.
Egy dolog zavart csak egy nagyon kicsit mindkét alkotásnál,hogy a végük után olyan érzésem volt,mintha túl gyorsan,túl egyszerűen lenne lezárva a történet.
Egy dolgot nem értettem,hogySophie miért hozza ki Calcifert a palotából(tudván hogy az összedől ettől),ha utána rögtön visszaviszi és megkéri,hogy indítsa be újra?

Hát esküszöm hogy szinte szóról-szóra leírtad,amit én is szerettem volna.Maximálisan egyetértek,amit kivettek a regényhez képest,az hiányzik,amit változtattak,az nem olyan jó.Értem én,hogy van egy - a regényhez képest szűk - keret,meg dramaturgia,stb.,de a regény után újranézve már nem olyan erős alkotás.Ratched és Mcmurphy csatározásainak lerövidítése,leegyszerűsítése miatt a film végén is kevésbé érthető,hogy miért is ugrik a főnővér torkának.

előzmény: lizardking (#70)

egész jónak találtam,egészen addig,mikorfelült a pteroszauruszra.Na ami ezután jött,az egyes.

egyedül John Goodman játéka tetszett a filmben,szerintem a fickó már rászolgált egy legjobb mellékszereplő Oscar-ra.

2011-04-21 10:27:09 In Cold Blood (1967) / Hidegvérrel fatbastard (4) #1

Összehasonlítva a témában készült filmekkel(Capote,Infamous,Hidegvérrel-1996nekem messze ez tetszett a legjobban.Sokat dob rajta az ,hogy csak pár évvel az eset után készült,eredeti helyszíneken.A két gyilkost alakító színész játéka is sokkal jobb szerintem,mint a későbbi verziókban.

Ez a Nick Broomfield kicsit olyan mint Michael Moore,a forgatás egy pontján a bögyébe került Courtney Love,és onnantól már nem Kurt Cobain-ról,az utolsó napokról,az indítékairól szól a film,hanem azt próbálja sugallni, hogy a felesége ölette meg.Ami sokak szerint így is van (én sem vagyok benne biztos hogy nem)de például El Ducemegszólaltatása nekem nem túl hiteles,a fickó tök csövesnek néz ki,gondolom jól jött neki pár dollár,amiért azt is bevallotta volna hogy ő maga Kurt Cobain.Szóval elfogult egy alkotás.Viszont jó a Seattle-grunge hangulat,jók az aláfestő zenék,és a pár életében fontos szerepet játszó,kevésbé ismert emberek szólalnak meg a filmben.

nekem marha nagy csalódás volt a film,alig vártam hogy vége legyen.pedig ennyi jó színésszel,meg ezzel a szinopszissal valami sokkal maradandóbbra számítottam.

2011-04-11 13:03:53 Franklyn (2008) fatbastard (3) #6

az első 15-20 percben alig álltam meg,hogy leállítsam,aztán ahogytöbbször szerepelt a valóság,már jóval nézhetőbb lett.Csak arra nem jöttem rá,ki volt a felmosó férfi,és mi volt a szerepe a sztoriban?

2011-03-28 13:14:52 Antichrist (2009) / Antikrisztus fatbastard (3) #60

Bevallom,a spoilerek elolvasása nélkül nekem nem lett volna teljesen tiszta a kép,főleg a film legvége.Így már nagyjából az,de lehet hogy megnézem még egyszer,most már értőbb szemmel.A prológus nekem nagyon bejött,és nem érzem sem öncélúnak,sem feleslegesnek a szex/erőszak direkt mutatását.Szerintem pont annyi volt,amennyi kellett ahhoz,hogy pluszt adjon a filmhez.

2011-03-26 23:55:38 The American (2010) / Az amerikai fatbastard (3) #26

a film nekem nem jött be,de a vége főcím alatt szóló zene annál inkább,a szöveg egy az egyben a főhősre illik:Cuby and the Blizzards:Window of my eyes

2011-03-24 19:01:16 Mother Night (1996) / Éj anyánk fatbastard (3) #3

a film semmit hozzá nem tesz a regényhez,viszont a műfaji hiányosságok révén sok minden nem jön át,ami a könyv olvasása közben hat.azon gondolkoztam,ha nem ismerem a könyvet(vagy háromszor),egyáltalán végignéztem volna-e.Ja persze Sheryl Lee-vel is elfogult vagyok a Twin Peaks miatt.Viszont Nolte helyett lehetett volna más,főleg a fiatal(abb) Campbell szerepében.Amúgy Kurt Vonnegut egy irodalmi Nobel-díjat simán megérdemelt volna.R.I.P.

2011-03-24 17:43:43 Control (2007) fatbastard (3) #14

hát igazából nem nagyon érdekelt Curtis sorsa..nem is tudom miért néztem végig,de nem volt túlságosan lebilincselő.előtte sem tudtam semmit róla,meg a zenjéről,aztán róla a filmből se tudtam meg túl sokat.De most már legalább tudom,milyen zenét játszott a Joy Division.Nem rossz,nem rossz.

2011-03-18 18:42:53 Bronson (2009) fatbastard (4) #8

új kedvenc zeném a filmből:http://www.youtube.com/watch?v=vTvgaDmmtmc]Glass Candy -Digital Versicolor
Amúgy a sok "művészieskedés" nélkül,mi lenne a filmben?
Nekimegyek mindenkinek-elagyalnak-magánzárka-kiengednek-nekimegyek mindenkinek-elagyalnak stb.
Kivétel ez alól a kb. 3 hónap szabadlábon.
Én az okokat (ha voltak egyáltalán) hiányolom kicsit a filmből.Mitől vagy miért lett ilyen?Vagy az mellékes?

Daniel Day-Lewis állat.a narrátoros filmek nem a kedvenceim,de ide elkelt volna egy kis felvezetés,magyarázat az elejére,és lezárásként szintén.

2011-03-13 23:40:57 Bully (2001) / Genya fatbastard (5) #4

az a kép ahol a két lány (Ali és Heather)a strandon van elázott ruhában,nem is szerepel a filmben.amúgy szerintem ez a film nagyon jól bemutatja ezeknek a nihilista,elkényeztetett,tv,mozi,és videojátékok által generált gondolatvilágú kis szörnyetegeknek a mindennapjait,ostoba, egész hátralévő életüket meghatározó és fel sem fogott döntéseit.Jó példa a tárgyalótermi vitájuk erre.

nem remake[link]?

Annyira utálom ezt a gyökér Seth Rogen-t,hogy nem nézem meg a filmet,pedig Gondry-t csípem.

igényes játékfilmet bármelyikről.dokuban szerintem elég igényes a Nagy György-féle M1 sorozat,amiben mindegyikről szól egy-egy epizód.

1.Unforgiven
2.Changeling
3.A perfect world
4.Million dollar baby
5.Mystic river
6.The bridges of Madison county
7.Gran Torino
A többit nem láttam.

ezt elqrtam...Nem kicsit,nagyon.Szóval az ő játéka tetszett nagyon:[link]

a legerősebb Potter mozinak tartom,és [link]zseniális!eddig csak a [link]-ben láttam,ott is nagyon jó volt,itt pedig egy teljesen más(egy tenyérbemászó)karaktert hoz tökéletesen.és tán ebben a részben a legkevesebb a cgi.

egyetértek.ráadásul feleslegesen hosszú.viszont a helyszín,az gyönyörű!

előzmény: bruce (#1)

ha már az elnökség nem jött össze ...

nekem meg azzal van a bajom hogy a történelem ismerete nélkül sokszor érthetetlenek a szereplők mozgatórugói,ez a film mintha csak azoknak készült volna,akik tisztában vannak a "Vadnyugat" eme szeleteivel...

2010-12-16 17:22:08 Crazy Heart (2009) / Őrült szív fatbastard (3) #7

Elég gyorsan átlendül a film a leszokáson,főleg ha azt vesszük hogy Blake elveszíti az egyetlen célt,ami miatt belevágott.Ha mindenkinek ilyen könnyen menne,nem lennének alkeszek.

a kommunás jelenet meg a stoppos fickó rohadt idegesítő.már értem miért utálja Eric Cartman a hippiket :)

2010-12-10 18:30:13 Üvegtigris 3. (2010) fatbastard (?) #6

Engem csak Kamarás zavar.Szabó Erika esetében nem érdekel jó színésznő vagy sem,gondolom a filmben sem ez irányú képességeit emelik ki.

Csak Sherilyn Fenn miatt néztem meg.Szerintem egy rakás sz@r.

aki a leírást készítette biztos nem látta a filmet
1.Joe nem kitalált barát,és nem marad vele egyedül,ellenkezőleg:elveszti őt is
2.Nem a szomszédasszonyt öli meg,de egyáltalán miért kell ezt beleírni az ismertetőbe?
3.Egy katolikus iskolában/nevelőintézetben "látja meg" az "angyalt" (aki nem angyal, hanem "miasszonyunk",vagyis Mária)
Talán néha javítgatni kéne ezeket a port.hu-ról másolt leírásokat.

2010-11-22 21:50:08 Volcano (1997) / Tűzhányó fatbastard (3) #1

jaj!jön a láma![[Mike Roark]]:Építsünk terelőgátat a felborított buszból!Nézzék,a busz eltereli a lámát a múziumtó! Jaj még több láma ! [[Mike Roark]]:Építsünk terelőgátat betonterelőbő!...Riporter :A hihetetlen terv bevált!A láma elkerűt! Jaj!Nagyon sok láma![[Mike Roark]] :Építsünk terelőgátat egy felrobbantott kurva nagy házbó! Riporter : A hihetetlen terv bevált!A láma az óceánba megy!Vége

egyetértek!

előzmény: Jereváni Rádió (#4)

az elején nagyon húztam a számat,hatalmas csalódásnak tűnt,aztán szép lassan beindult és élvezhető lett.azért szerintem a többi filmjéhez képest gyengébb.

2010-11-02 19:20:13 Klass (2007) / Az osztály fatbastard (5) #24

régen volt rám film ilyen erős hatással.szinte vártam a végét,amit ugye hála az erősen spoileres leírásnak előre tudtam.a lövöldözés alatt már csak azért szurkoltam,nehogy a legnagyobb szemétládák megússzák...

mé sci-fi a makulátlan ?

a film címe " Mr. Toad's wild ride", és a "The Wind in the Willows" című Kenneth Grahame regény alapján készült.

nálam eléggé kiverte a biztit a "megyek bájologni a HUN disznókkal" duma,erre szerintem nincs magyarázat,akár film,akár nem,akár fikció akár nem.műveletlen,arrogáns amerikai forgatókönyvíró ostoba hibája.

ugye mindig kik is ?

előzmény: VViktor (#7)

tisztára dead man's shoes ez a film,de az jobb.viszont ez készült előbb...

2009-10-25 09:10:04 La haine (1995) / A gyűlölet fatbastard (3) #20

három semmirekellő tróger egy napja,a végén megérdemelt "jutalmukkal".a pc jegyében egy ilyen egy olyan egy amolyan.

Elnézve pl. ennek a filmnek a szavazatait (még a nagy "mumus" is kettest adott rá...:),érdemes lenne még egy toplistát összeállítani,a legtöbb "zseniális" szavazatot kapott filmekből,vagy a "legjobb filmek" kategóriáknál súlyozottabban figyelembe venni a szavazatok számát is.

2009-09-30 18:34:43 Gladiator (2000) / Gladiátor fatbastard (5) #26

milyen propán palack?

előzmény: myke7 (#25)

könyvben szerintem king legjobb írása.egyben bizonyíték a king=horror párhuzam ellenében.

a "trilógia" lényegét jól elmondják a clerks 2.-ben

köszi a spoilert

előzmény: Marla Singer (#1)

A film magyar címe "Sumák dumák",nem "Állatállapot"

egyetértek dabo hozzászólásával :)

2009-05-27 20:51:14 Number 13 (1922) / 13-as szám fatbastard (?) #2

van akinek így is zseniális...:-)

Ez egy agyrém

pennywise nem slasher gyilkos,csak egy alakja,kivetülése "az"-nak

2009-02-15 09:51:08 [Filmet keresek] fatbastard #566

EZ AZ!Nagyon köszönöm cikus,magamtól meg nem találtam volna.nem is emlékeztem,hogy ennyi ismert színész (főleg a nők)játszik benne. és az egész film fent van a youtube-on :)

2009-02-12 19:53:13 [Filmet keresek] fatbastard #561

nem ez az,de azért köszi

előzmény: gaillard (#560)

2009-02-12 19:49:51 [Filmet keresek] fatbastard #559

Sziasztok!
a filmet amit keresek évekkel ezelőtt az m1-en láttam,amerikai,de a rendezője japán (származású?).a szereplők életunt kaliforniai fiatalok,és van a filmnek egy horror-szerű vonulata,talán földönkívüli szörnyekkel.egy jelenet maradt meg nagyon bennem,amiben bepiálva és extasy-t beszedve bújócskáznak a gimijük épületében éjszaka,közben a földönkívüliek is vadásznak rájuk.ja és van egy "Rejszos" becenevű piti drogdíler szereplő.a film a '90-es években készült,talán inkább a második felében.ha valaki tudja mi ez ,előre is köszönöm!

Tom Cruise élete legjobb szerepében!

Nekem is a Forrest Gump jutott eszembe a filmről,ha a kettő közül kéne választani hát inkább a Gettómilliomosnak az Oscart,a többit még nem láttam.
Mindenesetre furcsa hogy Fincher ilyen filmet rendezett.

  • 1
  • 2