Regisztráció: 2008. május 21. (15 év, 6 hónap)
Nem: nem publikus
Születési év: nem publikus
Lakhely: nem publikus
Spider-Man: Into the Spider-Verse Pókember: Irány a Pókverzum! |
4 | 2023-11-26 | 4,1 (352) |
Oppenheimer |
4 | 2023-11-24 | 4,0 (384) |
Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One Mission: Impossible: Leszámolás - Első rész |
4 | 2023-10-29 | 3,6 (177) |
The Little Mermaid A kis hableány |
2 | 2023-08-06 | 2,3 (45) |
Az öreg Jones és Brody is 2 rész között halt meg
előzmény: Rorschach (#16)
Van egy olyan érzésem, hogy Spielberg végül azért szállt ki, mert anno a rajongók szétekézték a 4. részt.
Így most várhatóan ez a rész marad fent majd célkeresztben és a kristálykoponyás rész jobb megítélést kap.
Picit más, de valahol rokon szakma :D
GAMER SYMPHONY a Budafoki Dohnányi Zenekar tolmácsolásában
Ez nem tudom mennyire van szem előtt, vagy érdekelhet itt valakit, na meg nem is itthon lesz, hanem Prágában, de belinkelem:
Kyle Eastwood turnézik idén és jövére Eastwood Symphonic címmel, melyben apja filmzenéit adják elő a Kyle Eastwood Quintet formációval. A link alatt látható a program is, a legközelebbi állomás egyelőre a prágai.
A hangszerelés jazzes, hogy így a témák, hogyan hangzanak, azt a 2019-es Cinematic című albumán tudjátok meghallgatni, illetve most áprilisban ki jön majd a turné teljes anyaga is.
előzmény: Ágó (#28)
James Newton Howard zenei világa egy picit tőlem távolabb áll, szeretem őt is, csak viszonylag ritkábban hallgatok tőle zenét, de neki is folyamatosan követem a munkásságát.
Nála nem volt semmilyen felturbózás, inkább az eredeti hangszerelésnél maradt. Végig ő vezényelte a zenekart. Reménykedem benne, hogy az ő turnéjáról is lesz majd egyszer hasonló kiadás, mint Zimmer esetében. Bár azóta már 6 év telt el, szóval lehet már kiadták volna, ha lenne.
előzmény: Dió (#27)
Tudom, hogy közhely, de nekem egyértelműen Williams, Morricone és Zimmer a mesterhármas.
Előbbit hétszer, utóbbiakat négyszer-négyszer volt szerencsém élőben is látni/hallgatni.
Az elmúlt 9 év számomra igazi Golden Age volt a műfajt tekintve, hisz rajtuk kívül még sikerült eljutnom Michel Legrand, Danny Elfman, Alexander Desplat, James Newton Howard, Guido & Maurizio de Angelis, Ludovico Einaudi, Tan Dun, Michael Nyman, Ramin Djawadi, Quincy Jones, Giorgio Moroder, Gabriel Yared, Antonio Sanchez, Lee Ritenour, Dave Grusin és Alan Menken koncertjeire.
Igen, komolyan kérdem.
A kérdésedből és a válaszodból az következik, hogy ez a te erkölcsi normarendszeredbe belefér...
Neked belefér?
előzmény: The Cortez (#38)
"Mi az, hogy nem tehetné meg?"
Ezt komolyan kérdezed?
előzmény: The Cortez (#33)
Morricone zeneisége meghatározó volt egész életemben. Szerencsésnek tartom magam, hogy négyszer is volt szerencsém színpadon látni a Maistrót.
Egy talán kevésbé ismert, de szerintem az egyik legszebb, legszívbemarkolóbb muzsikájával búcsúzom itt most tőle:
Cinema Paradiso
Nino Rota - Ennio Morricone filmzene koncert