peti0290

Huh hát erre nem voltam felkészülve. Azon kevesek (?) közé tartozom, akik szeretik az első részt. '96-ban még csak 5 éves voltam, így valamikor '98-99 tájékán láttam először kisiskolásként, és mondanom sem kell, hogy abban a korban ütött rendesen :) Az azóta eltelt közel két évtizedben persze szépen lassan számomra is előjöttek a film hibái, de Will Smith lazasága, Goldblum és Hirsch egysorosai, valamint a szerintem máig hátborzongató jelenetsorok, ahogy az idegenek űrhajói megjelennek a nagyvárosok felett, az emberek pedig tehetetlenül nézik, hogy mi is történik...nos ezek miatt a mai napig csípem a filmet, minden idiotizmusa, giccsessége, túlzott patriotizmusa ellenére. De ez a "folytatás"... nulla (Hemsworth, Usher), felesleges (Hemsworth haverja + kínai pilótacsaj...szerelmi szállal súlyosbítva), vagy simán csak teljesen idegesítő (könyvelő gyerek) karakterek. A visszatérők közül egyesek mintha ott sem lennének (Pullman a játékidő nagy részében zombiként botorkál), mások túltolták (Spiner), vagy éppen teljesen WTF az egész megjelenés (Fox nagyot lépett előre 20 év alatt streptease-táncosnőből főorvos!). Egyedül Goldblum és Hirsch hozzák azt mint korábban, bár mintha ők is halványabbak lennének. A "sztori" tele hülyeségekkel. Kedvencem: A négy gyerek és Hirsch pár óra alatt a bedugult utakon autóval(!) eljutnak a keleti partról Nevadába. Apropó autók: Az idegenek technológiájának hála az emberiség 20 év alatt hatalmasat ugrott technológiailag. Minden csili-vili high-tech, lézerekkel lövöldözünk, a Holdra 2 perc alatt el lehet jutni...de az autók és a buszok még mindig benzinnel mennek :D Ennyire erős lenne az olajlobbi? :D A látvány sem valami nagy szám: még nagyobb űrhajó, még több vadászgépet felvonultató támadás az idegenek ellen. Városrombolás pedig kb 2 percben, az is kimerül annyiban, hogy valamelyik távol-keleti metropolist ráhajítják Londonra. A történet többi részét pedig az elnyújtott expozíció, az egykottás párbeszédek, és totál felesleges karakterek teszik ki. Persze az első rész sem ezekben volt erős, de ott a látvány újdonsága, a szerethető (bár amúgy sablon) karakterek, valamint a jókor elsütött beszólások feledtetni tudták a film hiányosságait. A végén pedig az alien királynő feltűnésekor már vártam Sigourney Weavert, hátha megjelenik, de csalódnom kellett, pedig ő határozottan emelte volna az amúgy nem túl magas színvonalat :D. A kettest csak és kizárólag Maika Monroe (én bírtam a csajt), a fekete alienírtó hadúr, Goldblum egy-két (ön)ironikus beszólása, valamint a korrekt szinkron (jó volt 10 év kihagyás után Rátótit újra hallani, még ha csak egyszeri visszatérésről van is szó. De ugyanígy az egyre ritkábban hallható Tahi-Tóth Lászlónak és Székhelyi Józsefnek is örültem) miatt kapja meg. És persze lehet "izgulni", hogy vajon ismét 20 évnek kell-e eltelnie ahhoz, hogy ebből is trilógia legyen :D

2016-06-28 09:10:24 [Tévésorozatok] peti0290 #2754

Cersei és Jamei sorsának végkimenetele az évadzáró függvényében mostmár roppan izgalmassá vált. Cersei megszerezte a trónt, aminek az volt az ára, hogy az utolsó gyereke öngyilkos lett, bár ez várható volt azok után, hogy a felesége meghalt és elbukott mint uralkodó. Az új királynő pedig a merénylettel a maradék szövetségeseit is elvesztette: a kisebb házak, melyek támogatták őket (Frey, Bolton) kihaltak. A Homokkígyók Oberyn halála óta bosszúért lihegnek, a Martellek megölésével a hatalmat is átvették, úgyhogy Dorne lényegében már teljesen ellene van. A futótűzzel a Tyrelleket is sikerült kvázi kiírtani, Olena mama pedig eddig sem csípte Cerseit, leszármazottai halála után az ő részéről is jogos a bosszú. Az északiak Ned halála óta utálják a Lannistereket, és most, hogy végre sikerült rendet vágni otthon, újult erővel vághatnak oda, a Völggyel kiegészülve (igaz Baelish eléggé kiszámíthatatlan, úgyhogy az ő szövetsége Jon-ékkal nem a legbiztosabb lábakon áll, ő mindig arra fordul, amerre a legtöbb esély látszik a célja elérésében). A Greyjoy-ok pedig már hűséget fogadtak Dany-nek, és a Vas-szigetek jelenlegi ura szintén erre készül. Ráadásul a merényletben még Kaszter-hegy urát, Kevant, valamint a fanatikus fiát is sikerült elintézni, úgyhogy azon se csodálkoznék, ha a Nyugatföldek lakói és a Lannister sereg is elfordulna a királynétól. Úgyhogy Cerseinek a báttyán, néhány talpnyalóján (Qyburn), valamint testőrén (Cleagen) kívül már senkije és semmije nincs. Daeneryséknek ezek után úgy kéne átmenni rajtuk, mint kés a vajon, ami valószínűleg meg is történik, bár egyéni szinteken még lehet meglepetés. És a végén jöhet a végső ütközet az emberek és holtak serege között.

2016-06-27 22:50:33 [In Memoriam...] peti0290 #1952

Nyugodjék békében! Több generációnak szerzett kellemes perceket, gyakorlatilag nem hiszem, hogy lenne olyan ember az országban, aki ne hallotta volna nevét / ne látta volna filmjeit. Valóban egy legenda távozott :(

2016-06-27 16:18:29 [Tévésorozatok] peti0290 #2731

Persze, gondoltam, hogy ez a rész nem egy-két nap alatt zajlott le, csak egyes karakterek 2 résszel korábbi vagy egy részen belüli helyváltoztatása két jelenet közt eléggé gyors(nak hatott). Pláne, hogy eddig több részbe, vagy akár egy egész évadba is beletelt, míg egyesek eljutottak A-ból B-be. Mondjuk érthető, hogy a fináléhoz közeledve már gyorsítani kell a tempón, és már nem nagyon van idő felesleges utazgatós jelenetekre :) Egyébként pedig nagyszerű rész volt, simán benne van a TOP5-ben, és a lentebb említett kifogások is eltörpülnek az egész epizód zsenialitása mellett.

előzmény: Olórin (#2730)

2016-06-27 12:27:06 [Tévésorozatok] peti0290 #2728

Rendesen ütött az évadzáró, talán az eddigi legjobb szezonfinálét kaptuk. Állejtős jelenetek egymás után: rögtön az elején a fantasztikus párhuzamos montázs a tárgyalásról, Cersei és Tommen öltözködéséről, Pycelle meggyilkolásáról, Lancel kétségbeesett kúszásáról, hogy megakadályozza a merényletet. Alatta pedig az a nagyszerű csellózene. Ezen felül ügyesen varrták el a szálakat, illetve készítették elő a hetedik évadot...de rossz, hogy megint 3/4 évet kell várni a folytatásra. Egy két apróságba azért be lehet kötni: Arya két résszel ezelőtt még Bravosban haldokolt, futott, majd végzett a vetélytársnőjével. Most pedig kvázi kiírtotta a Frey-házat. Csak én érzem úgy, hogy kicsit túl gyorsan ért vissza Westerosra? A másik pedig Varys: az egyik jelenetben Dorne-ban jelenik meg, a készülő Lannisterek elleni összeesküvés helyszínén. A végén pedig már Dany mellett feszít a Westerosba tartó hajóflotta élén. Most ez az ember vagy tud teleportálni, vagy kettő van belőle/ ikertestvére van :D

2016-06-20 11:24:30 [Tévésorozatok] peti0290 #2706

A látvány valóban ütött, nem egy több 100 milliós mozifilm elbújhat mellette. Ramsay pedig végre valahára megkapta azt, ami már régen kijárt volna neki :)

előzmény: ChrisAdam (#2705)

2016-06-19 21:11:37 [In Memoriam...] peti0290 #1943

Jézusom! 27 évesen...2 évvel volt csak idősebb tőlem :( Nyugodjék békében!

2016-06-13 10:03:10 [Tévésorozatok] peti0290 #2693

A Hodoros részt, az alapján ahogy leírtad, elég nehéz elképzelni...illetve el lehet, de inkább nem teszem, mert csak bosszúság lenne belőle :) Én mondjuk összességében jobban bírom ezt az évadot, mint az ötödiket. Számomra az volt a mélypont. A mostani pár rész sem volt rossz szerintem, bár Aryából lassan tényleg halhatatlan lesz. Többszörös hasszúrás után is még képes az utcán menekülni, majd megküzdeni a másik lánnyal (a nevét még most sem tudom :D ), és persze legyőzni...mondjuk két percet azért megnéztem volna a párbajból. Ugyanúgy a Fekete Hal halála is végül egy mondattal el lett intézve. Egyébként én úgy tudom, hogy még 2 évadot terveznek, de állítólag már nem 10-10 résszel, szóval a 6. évad maradék két részét nem számítva kb 15 rész lehet hátra, úgyhogy egy kicsit valóban fel kéne már pörgetni a dolgokat. És gondolom azzal nem vagyok egyedül, aki arra vár, hogy végre valahára a két legjobban várt esemény beinduljon: A Mások átkelése a Falon, illetve a sok magyarázás, rabszolgafelszabadítás, városelfoglalás és kitérő után Daenerys végre elinduljon Westeros irányába.

előzmény: ChrisAdam (#2692)

2016-06-13 07:34:33 [Tévésorozatok] peti0290 #2691

Nem néztem még meg szinkronnal (egy ideig nem is tervezem), de spoilerben leírnád légyszi, hogy végül minek fordították azt az ominózus részt? :)

előzmény: ChrisAdam (#2690)

A japán Rozsomákos kaland egyértelműen ezelőtt a rész előtt játszódik. Bár valószínűleg jópár évvel hamarabb, mivel hogy annak a filmnek a stáblistás jelenetében épphogy megjelenik a Trask Industries + Magneto és Xavier egy-két baljós mondatán kívül még semmi nem utal a mutánsokra váró hatalmas veszélyre. Az viszont valóban egy bukfenc, hogy ugye a Farkas végén újfent csontkarmai lettek Logannek a "leszívás" következtében, ennek a jövőben játszódó részeiben viszont már ismét adamantium.

előzmény: ChrisAdam (#112)

2016-05-23 19:35:45 [Tévésorozatok] peti0290 #2685

Én is azt mondom épp, hogy a tükörfordításból még ennyire sem jönne ki értelmesen:) A felirat meg, ha erőltetett is, valóban valamivel közelebb van hangzásilag. De ha csak önmagában olvasom a lefordított mondatot, valamint a nevet, még akkor se nagyon tudnám elképzelni, hogy egyikből hogyan lesz a másik. Ezért rohadt nehéz ezt lefordítani, mert a névhez tartani kell magukat a fordítóknak, ráadásul a mondatnak is hasonlítani kell majd, amennyire lehet, hogy értelmesen lebutuljon (ez elég hülyén hangzik, de így van :D ).

előzmény: ChrisAdam (#2684)

2016-05-23 19:17:42 [Tévésorozatok] peti0290 #2682

Igen, én is ezzel a felirattal néztem :) De ha közben nem hallottam volna az eredeti nyelvű szöveget, el nem tudnám képzelni, hogy ebből a fordításból hogyan jön ki a név. Bár a tükörfordításból tkp. "Tartsd az ajtót!" még ennyire se lehetne kihozni a nevet.

előzmény: ChrisAdam (#2681)

2016-05-23 19:05:38 [Tévésorozatok] peti0290 #2680

Az utolsó pár perc valóban erősre sikeredett. A Red Weddinget szerintem ugyan nem üti, de a legjobb epizódfinálék közt ott a helye. Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a szinkronban hogyan oldják meg, hogy a"Hold the door-ból", illetve ennek a fordításából kijöjjön a Hodor

A tél katonáját érdemes megnézni előtte, a többit nem (feltéve hogy láttad az Ultron korát).

előzmény: Korben (#20)

Daniel Brühl a halott feleségének a hangposta üzeneteit hallgatta folyton vissza.

előzmény: Modric (#9)

A Ben Hurnál egy másodpercre hirtelen azt hittem, hogy már a raszta Morgan Freemannel megterhelt Bekmambetov-féle borzalom jön, aztán látom, hogy szerencsére még nem az, hanem minden idők egyik legfantasztikusabb filmjét mutatják be újra :) Egyébként Bonny-val értek egyet: természetesen a Ben Hurt nem lehet egy lapon emlegetni a listán szereplő többi filmmel, ugyanakkor én is a friss filmekre szavazok ilyenkor mindig. Ami ez esetben (jöhet a kövezés) két Marvel. Az egyik eddigi pontszámai és kritikai-közönségi visszajelzései alapján könnyen a franchise (egyik) (eddigi) legjobb részévé is válhat, aminek nagyon örülök. A másik esetében pedig szintén megvan a potenciál: az előző rész a sorozat eddigi legjobb része volt szerintem, a rendező maradt, a szereplők oszlopos tagjai szintén, és a régi-új karakterekben is van potenciál. Ezen felül természetesen még a Rendes fickók is érdekel, valamint valamilyen szinten a Warcraft.

Tom Holland és Tom Holland (X) között némi zavar van a szerepeket illetően.

Mivel a DOFP végén a múltbéli énjének történekszálát lógva hagyták, ezért gyanítható volt, hogy valahogy azt mégis folytatják (az hogy arra a cliffhangerre mi szükség volt, már más kérdés).

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2016-04-19 08:06:10 Iron Man (2008) / A Vasember peti0290 (4) #161

A Youtube-on jópár videó található, ami kronológiailag fűzi össze a filmes univerzumot. Talán ez a legrészletesebb, mivel ez a Hangyáig bezárólag tartalmazza az eddigi 12 filmet + a S.H.I.E.L.D első két évadát, a Carter ügynök és a Daredevil első évadát, valamint kisfilmeket is.

2016-02-08 22:31:36 [Filmzene] peti0290 #482

A nagy felsorolás közepette ne felejtkezzünk el ezekről a zseniális soundtrack-ekről sem: Donner '78-as Supermanjének főtémája, ami a mai napig az (egyik) kedvenc szuperhősindulóm. Vagy ott vannak az Oliver Stone-filmekhez készül zenék is : JFK, Nixon

2016-01-14 14:34:13 [In Memoriam...] peti0290 #1859

Nyugodjék békében! :(

Aljas nyolcas, A visszatérő, Steve Jobs, Creed, A dán lány...esetleg agylágyulásnak a Megjött apuci! és a Nagyfater elszabadul, feltéve ha megütik a megtekintésre érdemes szintet.

Most vagy bejelölöm a lista 90%-át egy az egyben, vagy egyet sem, mert ezek javarésze valamilyen szinten érdekel, és biztos meg fogom nézni. Valamit egyértelműen moziban, párat meg ha kijön a dvd/bd. A listából egyedül A kis kedvencek titkos életét és az Infeno-t nem tudom hova tenni, ezekről nem hallottam még (lehet én vagyok a tájékozatlan :)

2016-01-03 10:45:04 Star Wars (1977) / Csillagok háborúja peti0290 (5) #255

Ha jó tudom, ott a képet és a hangot restaurálták csak. De az eredeti verzióhoz képest nincs semmi plusz, mint a Special editionoknál.

előzmény: Korben (#254)

A szinkronban kik voltak az ominózus jelenetben a magyar hangok? mert én eddig 2x láttam a filmet és nem sikerült belőni. McGregor esetében mondjuk lazán be lehet hívni Anger Zsoltot. De Guiness-nél már sajnos Szabó Ottó nem lehetséges, ahogy Yoda esetében Szuhay Balázs sem (már ha konzisztensek akarnak lenni az eredeti trilógia szinkronjával). Versényi László még szóba jöhet, de őt sem hallottam már évek óta új szinkronban, gondolom visszavonult már a szinkronizálástól.

előzmény: TomPowell (#397)

2015-12-27 16:28:15 [Star Wars - The saga is complete] peti0290 #72

A III. és a VI. mondjuk nálam időnként helyet cserél, mert van amikor a Sith-ek jobban tetszik, mint a Jedi. A VII. meg még elég friss, érnie kell, és még szükséges jópár újrázás, mire helyrekerül a sagában, illetve némileg a folytatások is beleszólhatnak az Ébredő erő értékelésébe. Ha a 8-9 "javítja", magyarázatot ad a VII. bizonyos aspektusaira, akkor valószínűleg nem csúszik le a III. és a VI. mögé, ha viszont nem, akkor visszább esik. Úgyhogy a középmezőny nálam nem teljesen stabil úgymond, ez csak a per pillanat állása.

előzmény: BonnyJohnny (#71)

2015-12-27 11:32:14 [Star Wars - The saga is complete] peti0290 #68

1. A birodalom visszavág
2. Egy új remény
3. Az ébredő erő
4. A jedi visszatér
5. A sith-ek bosszúja
Eddig abszolút jó, mindegyik 5-ös :)
6. A klónok támadása
7. Baljós árnyak
Ezt a két részt is szeretem azért annyira, hogy különösebb fájdalom nélkül végig bírjam őket nézni, de tény, hogy (bőven) vannak hibáik.

Jelenleg még nem.

előzmény: ChrisAdam (#272)

Borzasztóan gagyi lenne, ha visszahoznák. Ráadásul valóban, ugyan mégis hogyan térne vissza, ha egyrészt leszúrták-lezuhant-kvázi felrobbant az egész bolygó mindenestül. A holt/sebesült testét meg mégis ki hozta volna el az akna mélyéről? Rey/Finn/Chewie épp a meneküléssel voltak elfoglalva, Poe Dameron és a többiek pedig a bolygó felrobbantásával/légicsatával. És arról se feledkezzünk meg, hogy Ford konkrétan már 32 évvel ezelőtt meg akarta öletni Solot, amit akkor Lucas megtagadott tőle. Most viszont úgy néz ki, hogy ez volt az ára Ford visszatérésének, hogy Abrams megöleti.

előzmény: ChrisAdam (#264)

2015-12-15 23:01:33 [Old Time rock'n'roll] peti0290 #15

Ahogy én tapasztalom, a'80-as évek vagy annál korábbi évtizedek szülötteinek még az eredeti, változtatások nélküli verziók a nyerők a mai napig. Az 1990 után születettek ( köztük én is) meg legtöbb esetben már rögtön a Special editionokat látták először és ennélfogva már eleve a változtatásokkal szokták/ szerették meg ezeket a filmeket. Bevallom őszintén, én a mai napig nem láttam az eredeti verziókat, csupán néhány összehasonlító videót a Youtube-n. Úgyhogy én pl. egy Han lőtt először "problémát" sem tudom úgy átérezni, mivel én màr elsőre is azt láttam, hogy nem ő lőtt először. Azt viszont aláírom, hogy aki az eredeti verzión nevelkedett, annak utána már nehezebb ezt megszoknia.

2015-12-15 12:00:13 [Old Time rock'n'roll] peti0290 #3

Ha már Star Wars és az első találkozás: úgy emlékszem, hogy első ízben 15 éve, 2000-ben láttam Star Wars filmet, mégpedig rögtön a (most már nem)zárórészt, A Jedi visszatértet. Ekkor voltam 9 éves. Előtte persze már volt ismeretem a dologról, mert oviban és suliban már a többiektől hallani lehetett beszámolókat a filmekről, a szereplőkről, így az első találkozáskor is már többé-kevésbé tisztában voltam azzal, hogy ki kicsoda. A lakótelepen, az egyik garázsban volt anno nálunk egy kölcsönző, és a mai napig emlékszem a Jedi... kikölcsönzésére. Rámjött a hangulat, hogy na most akkor végre kiveszek egy Star Wars filmet...és hogy miért pont a Jedit, ahelyett, hogy logikusan a 4.-et vettem volna ki elsőnek? A három rész plakátja ki volt téve, és valami oknál fogva nekem a Jedié tetszett a legjobban (9 éves gyerek fura gondolatmenete... :) Aztán otthon megnéztem...és még vagy 2x biztosan, mielőtt visszavittem volna. Emlékszem anno még azt a pár ewokot is megsirattam, akik ottmaradtak a csatában az Endoron :) Aztán valamivel később, még abban az évben a Baljós árnyakat is sikerült megtekinteni (hogy a 4-5-t miért nem vettem ki, a mai napig nem értem). Mondanom sem kell, hogy az első rész közel sem hozott akkor annyira izgalomba, mint a hatodik, hiába látványosabb és (a rémes politikai száltól eltekintve) gyerekbarátabb film. Rá két évre, 2002-ben jött el végül a nagy Star Wars éve, legalábbis számomra...tavasszal a RTL levetítette a Baljós árnyakat, amit akkor fel is vettem, bár később se estem annyira hanyatt tőle. Ősz végén viszont jött az eredeti trilógia, és végül láthattam az Új reményt és a Birodalom visszavágot is (természetesen egy újabb Jedi megtekintéssel karöltve). Karácsonyra pedig megkaptam a Klónokat is műsoros VHS-en. Úgyhogy végül is 2002 végére "értem be" úgymond a sorozatot. 2005-ben meg már természetesen a moziban láttam először a harmadik részt, karácsonyra meg az is meglett kazin :) (Talán pont az a film volt az utolsó, amit Mo.-n VHS-en forgalomba hoztak, mert ha jól tudom 2006-tól mér csak DVD-n forgalmazták a filmeket). Azóta pedig számtalanszor láttam már mindegyik részt, és már két hónapja itt lapul a mozijegy az éjféli premier vetítésre :)

2015-12-10 12:32:39 THX 1138 (1971) / THX-1138 peti0290 (?) #25

Ron Howard esetében szerintem a Willow-ra gondolt Bonny :)

előzmény: manuva (#24)

Pedig ha láttad szinkronosan a Special Editionokat (TV-be mindig úgy adják + a BD-re is az a szinkron került fel), akkor ismerned kéne a Hollósi-féle Vadert, mivel az Új reményben még ő volt a szinkronhang, és csak a Birodalom és a Jedi alatt szól Kránitz. (Zárójelesen jegyzem meg, hogy ezt mondjuk a mai napig nem értem: 95-ben leszinkronizálták másodjára, immáron egységes szereposztással a trilógiát, ahol mindhárom részben Hollósi volt Vader. Rá két évre jött a Special Edition, ahol a főszereplők hangja ugyanaz volt, csak Vaderhez hozták be Kránitz-ot, ami egyértelműen jó pont volt...viszont csak az 5-6ra. A 4.-re pedig még visszahívták Hollósit. Akkor már lehetett volna ott is Kránitz...).

előzmény: ChrisAdam (#6)

2015-07-16 21:32:36 Ant-Man (2015) / A Hangya peti0290 (4) #10

Igen, ezzel én is így vagyok valamilyen szinten. Annak ellenére, hogy nekem jelenleg még nincs különösebb problémám a Marvel univerzummal, meg úgy általában a képregényfilmekkel, és valószínűleg erre is befizetek a jövő hétvégén, ezeket a dicsérő nyilatkozatokat én is kétkedve fogadom. Nem is kell sokat visszamenni ahhoz, hogy találjunk egy olyat, amikor egy rendező elismerően nyilatkozik egy filmről, aztán a közönség meg a kritikusok is valahogy nem úgy látják.

előzmény: Leo_Stotch (#7)

2015-06-11 16:52:47 [In Memoriam...] peti0290 #1747

Nyugodjék békében! :(

előzmény: flake (#1743)

Már az első részben is szétesőben volt a rend a bandáknak és a korrupciónak köszönhetően. Ennek az eleje meg konkrétan egy átkötő résszel indul, ami megmagyarázza, hogy mi is történt a világgal a két rész között. Persze az első részben lévő viszonyokhoz képest kicsit tényleg nagyot fordult a helyzet a második részre (olajválság, anarchia, atomháború).

előzmény: JeszKar (#20)

2014-10-11 13:12:43 [In Memoriam...] peti0290 #1631

Nyugodjék békében! Egy újabb nagyszerű színész és egyben jelentős szinkronhang távozott:(

A spoileres rész már egy előrevetítés/kikacsintás akar lenni, ugyanis a dokiból lesz Hulk egyik legnagyobb ellenfele, a Vezér (The Leader) [link]. Gondolom ez már egy esetleges folytatást akar előkészíteni, habár az elmúlt 6 évben egy újabb külön Hulk-film irányába nem nagyon tett lépést a Marvel.

előzmény: SoZi (#59)

2014-09-12 20:30:58 [In Memoriam...] peti0290 #1617

Nyugodjék Békében! :(

előzmény: opposition (#1614)

2014-09-11 13:51:29 [In Memoriam...] peti0290 #1610

Nyugodjék békében az egyik legikonikusabb James Bond ellenfél.

2014-09-03 09:43:53 Bulletproof (1996) / Golyóálló peti0290 (3) #3

Esélyes, hogy az első szinkronnal láttam. Sandler asszem Háda János hangján szólalt meg...egyébként nekem személy szerint nem volt bajom a káromkodásokkal, habár az elmúlt 6(!) évben csökkent némileg a szememben ez a film, és most már csak egy gyenge hármast ér (szinkrontól függetlenül).

előzmény: vacci (#2)

A minap belefutottam az egyik külföldi cikkben egy enyhe kis spoilerbe. Az (egyik) stáblistás jelenetben a Gyűjtő állítólag Howard, a kacsával iszogat. Ha ez igaz (márpedig annak tűnik), az mekkora poén már :D

A film alapjául szolgáló képregényben is már őszül oldalt :) Meg amúgy is, ő nem halhatatlan, csak nagyon-nagyon lassan öregszik. Közel kétszáz év után már nem nagy kunszt őszülni :D

előzmény: SoZi (#70)

A Magneto alkarján található rabszám.

előzmény: Gasz András (#65)

Elég sokszor végignéztem már mindegyik korábbi részt, de bevallom ezeket a számokat sosem jegyeztem meg :) Elég alaposan szemügyre vetted akkor, ha ez így megmaradt :) Ahhoz, hogy rájöjjek mire utal a számsor, muszáj voltam guglit nyitni :D

előzmény: Livcsy (#61)

Egyébként maximálisan megértem, hogy miért bosszant ez az egész :) Bevallom egy héttel ezelőtt, mielőtt ezt a részt láttam volna, még én is így álltam hozzá az egészhez, és szerettem volna az ellentmondások ellenére a First Classot is bepaszírozni a korábbi részek idővonalába. Az eljövendő múlt napjait látva viszont rájöttem, hogy ez sehogyse fog összejönni, mivel maga a Fox se töri magát azon, hogy egybefésülje a történéseket. Hogy az eredeti trilógia eseményei ezek után hogyan történtek, azt én sem tudom, de szerintem még Singerék se nagyon. Ezért is írtam már lentebb, hogy megnéznék még egy részt az eredeti gárdával az új idősíkon. És hogy miért? Ez meg végképp passz, nem tudom én sem az okát, sajnos nincs ismerősöm a Fox-nál, aki szállítaná az infókat :)

előzmény: Livcsy (#59)

Lehet, hogy belemagyarázásnak hangzik, és az is elképzelhető, hogy elsőre nem teljesen tiszta ez az egész idővonalasdi. Szerintem (hangsúlyozom szerintem) így festhet a dolog: A Fox a First Class-al csinált egy reboot-ot, amit nem nagyon hangsúlyoztak, hogy az, ami. Ezzel a résszel tették világossá, hogy a fiatal Xavierék kalandja új idősíkban játszódik. Mégpedig azzal, hogy megváltoztatták a múltat, nyilvánvalóan új idősíkot hoztak létre, melyben a trilógia és a Farkas filmek történése nem, vagy másképpen történtek meg. Máskülönben hogy lehetne ott a zárójelenetben Küklopsz és Jean Grey. Az egészben csak az a cifra és a megtévesztő szerintem, hogy már a First Classal megcsinálták a reboot-ot és az új idősíkot, csak ezt valahogy nem eléggé hangsúlyozták ki, így sokaknak csak annyi van meg, hogy csináltak egy előzményt, tele ellenmondással az időben később játszódó, de amúgy korábbi filmekkel szemben. A fiatal és az idős X-Men kalandok közti ellentéteket ez a pofonegyszerű (ugyanakkor kicsit tényleg erőltetett) megoldás, az eltérő idősíkokkal megoldja. Nekem ez jött le az eddigi részekből, illetve pár cikkből és kritikából, amit olvastam. Ugyanakkor nem állítom teljes bizonyossággal, hogy valóban így van, elképzelhető, hogy én magyarázom bele :)

Gasz András
Az ellenállás végében egy szimuláció során már látható egy Sentinel. Persze ez még nem sok mindent bizonyít. Ettől függetlenül elképzelhetőnek tartom, hogy a nagy mutánsirtás a Sentinelek tökéletlensége miatt még nem ment olyan nagy hatásfokon. Hisz a 70-es évekbeli változatokat gondolom én, még könnyebb volt kijátszani. A halálosztó-terminátor Future Sentinelek meg már a trilógia utáni időkben kezdtek tevékenykedni, akik elől már jóval nehezebb volt a menekvés, azelőtt gondolom technikailag még nem nagyon tudták elkészíteni őket. Amúgy meg a trilógia készítésekor még szerintem lövése sem volt a Foxnál bárkinek is, hogy majd egyszer ezt a sztorit is filmre viszik, ezért nincs szinte semmi utalás :)

Olórin
Vagy majd két év múlva az Apokalipszis :)

előzmény: Livcsy (#53)

Az első két spoileres bekezdésre a válasz: A First Class-al új idővonalat kezdtek, amit ez a rész legitimizált az időutazással. A trilógia és a Farkas filmek történései így egy másik idősíkra kerültek. Ezáltal pedig megszüntették az ellentmondásokat a sorozaton belül.

előzmény: Livcsy (#47)

Körülbelül erről van szó :) Bár itt úgy reboot-oltak, hogy közben a színészeket nem cserélték le :D Igaz, a First Class volt igazából a reboot, hisz az kezdte új irányba terelni a dolgokat, viszont ez a rész legitimizálta a megváltozott idővonalat.

Ezért is írtam, hogy én ezek után megnéznék még egy részt a klasszikus gárdával, nem baj hogy már korosodnak :) Kíváncsi lennék, hogy ebben az új, megváltozott jövőben még milyen kihívások elé lehetne állítani őket + Magneto és Mistique sorsa is érdekelne, hisz őket már nem láthattuk a végén :)

előzmény: BonnyJohnny (#43)

Igazad van, a "Xavierék" nem volt a legszerencsésebb megfogalmazás. Charles mellett Magnetora és Mistique-re gondoltam konkrétan. Oké, ők lehet nem a lentebb leírt módon üdvözölnék újra Rozsit, viszont ettől függetlenül ők sem reagálnak semmit arra vonatkozóan, hogy Logan újra feltűnt volna. Márpedig szerintem Magnetot nem különösebben érdekelné, hogy Logan mennyire hinné el a korábbi történéseket.

Mistique incselkedett vele az első kettőben, de sehol sincs említve, hogy azért, mert ebben a részben már megismerte Logant.

A Charles-os rész is sántít, ha azért nem mondhatja, mert Logan az emléktörlése miatt úgy sem hinné el, még oké is lehetne. De Xavier rögtön az elején nem tudta, hogy Rozsomák menet közben amnéziás lett, és nem emlékezne az ebben a részben történtekre.

előzmény: BonnyJohnny (#39)

Lényegében ugyanazt írtuk le majdnem egyszerre :)

előzmény: Olórin (#37)

Hát nekem ez így egy kicsit erőltetetten hat :) Hisz lényegében ennek a résznek Logan a katalizátora, az ő figyelmeztetése és cselekvésre ösztönzése kellett ahhoz, hogy Xaviérék elinduljanak és megakadályozzák az apokaliptikus jövőt. Ezek után kicsit hihetetlennek hat, hogy az első részben Xavierék nem úgy üdvözölték Logant, hogy "Jé haver, már vagy tizenötéve nem láttalak, mi történt veled? De jó, hogy újra itt vagy :) :D Hanem mint egy vadidegent kezelték elsőre.

előzmény: BonnyJohnny (#35)

Én is erre gondoltam, hogy ebbe az új idővonalba már csak a First Class passzol, a többi nem :) Hisz még a Singer által rendezett első két résznek is ellent mondana egy-két helyen.

előzmény: Olórin (#33)

Elgondolkoztam azon, hogy bele lehet-e kötni ebbe, hogy Singer csak az első két részt hagyta a kánonban, a többit meg sztornózta. Először Rozsi és az idős Bestia találkozása jutott eszembe hisz ők a harmadik részben találkoztak először, ami elvileg törölve lett, ennek a végén viszont régi barátként üdvözölte Bestia Logant. Aztán persze rájöttem, hogy ennek a résznek és az időutazásnak köszönhetően hamarabb megismerték egymást. Ezután viszont mégiscsak észrevettem egy logikai bakit. Ha ez első két rész mégis a kánon része maradt, akkoraz első részben, mikor Logan bekerül az X-ek közé, Xavier és a többiek hogy-hogy nem emlékeznek rá? Hisz ennek a résznek a történtei után, ha az első két rész is maradt, akkor Xaviernek kapásból vágnia kéne a legelső részben, hogy kicsoda Logan. Igazából szerintem maga Singer sem tudja már, hogy akkor most minden eddigi történés törlésre került, vagy ha nem, akkor mégis mi maradt. És ami maradt, az is mennyi helyen mond ellent az ennek a résznek a végén kialakult helyzetnek.

előzmény: BonnyJohnny (#28)

Szerintem tök jó lenne még egy rész a klasszikus gárdával :) Az Apokalipszis utánra amúgy is be van jelentve a Wolverine 3, azt inkább hagyni kéne a fenébe, és helyette egy normális X-Men jöhetne a régi szereplőkkel. Nem baj, hogy már öregek, Rozsomákon kívül amúgy is meg van nekik engedve az öregedés :) Érdekelne egyébként hogy a megváltozott jövőben mi lett pl. Magnetóval vagy Mistique-kel. Mivel a múltváltoztatásnak hála, elvileg az egész "klasszikus" trilógia stornó. Vagy legalábbis biztos nem úgy zajlott le, mint ahogy ismerjük, lévén Jean Grey és Küklopsz is ott vigyorog a zárójelenetben.

előzmény: BonnyJohnny (#26)

Az eddigi legjobb X-Men kaland! Mondom ezt úgy, hogy nálam Singer első két része és a First Class is zseniálison áll. Nem tudom, hogy volt-e olyan film eddig a mozi történetében, amely folytatás, előzmény és reboot is volt egyben. Jackman immáron hetedjére bújik Farkas/Rozsomák bőrébe, de még mindig nagyszerűen hozza a karaktert. A McAvoy-Fassbender-Lawrence trió közti First Classban felvázolt ellenségem-barátom-kényszerű társam-(szerelmem) viszonyt szintén remekül viszi tovább Singer, egyértelműen ők a film csúcspontjai. A régi motorosok most csupán az oldalvágányon tevékenykednek, de őket is jó volt látni, Stewart és McKellen is hozza amit kell. Higanyszálon először húztam a számat, mivel Singer azután jelentette be, hogy benne lesz a filmben, miután már Whedon betette a karaktert az Avengers 2-be, és ez így elsőre olyan csakazértis hozzáállásnak tűnt, viszont a filmet látva már másként gondolom...konkrétan a film egyik legjobb jelenete hozzá fűződik, remélhetőleg még viszont látjuk később. Az akció és a dráma is kellő egyensúlyban maradt szerintem, unatkozni egy percig se lehetett. Igazából akár ezzel a résszel le is lehetne zárni az egész franchiset, hisz a végén minden happy. Az iskola újra működik, mindenki ott van, aki számít, él és virul :) Ugyanakkor mint tudjuk ezzel még nincs vége, lásd stáblista utáni jelenet, amelyben egy fehér bőrű gyerek már bőszen építgeti a piramisokat.

Magyar cím: Ron Burgundy: A legenda folytatódik

Igen, Magneto gyerekei. Higanyszál és Skarlát Boszi. Viszont ebben a sorozatban a Fox-nál lévő X-Men jogok miatt nem emlegethetik a papa nevét, sem azt, hogy ők mutánsok.

előzmény: flake (#46)

Értem, köszi szépen. Én is arra gondoltam, csak nem voltam benne teljesen biztos. Gondolom miután a Tesseract kicsúszott a HYDRA/ SHIELD markából, kellett egy új nagyerejű energiaforrás. Remélem jövőre több szó fog majd erről esni :)

előzmény: freakin (#38)

Valaki bennfentes el tudná mondani, hogy a végén mi volt az a cucc ott Strucker-nél a HYDRA bázison? Én elsőre Loki jogarának néztem, bár azt nem tudom, hogy az hogy kerülhetne oda. Egyébként a film meglepően jó, és eddig tényleg a második etap legjobbja (bár ez igazából a Vasember 3. és a Thor: Sötét világ szégyene, semmint ennek az érdeme).

Tudtommal ama bizonyos karaktereket a Marvel is használhatja. Valahogy úgy fest a dolog, hogy a Bosszúállókban nem történhet utalás arra vonatkozóan, hogy ők mutánsok, illetve hogy Magneto porontyai, míg az X-Men filmekben arról nem beszélhetnek, hogy nekik közük van a Bosszúállókhoz. Remélem sikerült jól leírnom, én legalábbis így olvastam korábban.

előzmény: JeszKar (#27)

Látom felkerült az oldalra a Galaxis őrzői. Ezt nem csatoljátok hozzá a többi Bosszúállók filmhez? :)

2014-04-04 17:04:28 [In Memoriam...] peti0290 #1503

Elhunyt Szabó Gyula :(
[link]

Nyugodjék békében!

Feltehetőleg megölte Odint és elfoglalta a helyét.

előzmény: Glasseye (#21)

Én is a király visszatérre nyomtam, habár igazából ezen trilógia esetében aztán tényleg nem szeretem különválasztani az egyes részeket egymástól, mert csupán a hossza miatt van feldarabolva három részre. Mindhárom rész nagyon tetszik :)

2014-01-03 12:09:27 [In Memoriam...] peti0290 #1402

Elhunyt Helyei László :(

[link]

Amiért a Gyűrűk Urában Frodót sem repítették el a Végzet Hegyéhez :)

előzmény: opposition (#172)

2013-12-08 18:53:17 Kick-Ass 2 (2013) / Kick-Ass 2. peti0290 (4) #25

Gyengébb, mint az első, de még így is bőven tűrhető folytatás. Viszont van egy dolog, ami nem hagy nyugodni Dave haverja, Todd feldobja Dave apját D'Amico-éknak, így közvetve ő okozza a halálát. A végén meg csak úgy simán odasétál Kick-Ass-ékhez mint ha mi sem történt volna?Emlékeim szerint erre nem volt semmiféle magyarázat, így viszont eléggé hülyén néz ki a dolog.

2013-12-05 19:26:18 [Hamarosan a mozikban!] peti0290 #5356

Alaphangon három, de már megy az utalás a következőkre is (Octopus, Keselyű stb).

előzmény: Ágó (#5354)

Nem sok minden. Lényegében két nagyobb bővítés van: egy völgyzugolyi törp ének és egy kobodkirályos. Pluaz pár rövidebb jelenet (pl. Bilbó megveszi az esti sült halat, Bilbó megnézi a Kettétört Kardot Völgyzugolyban Lényegében az össze bővítés ha 10 perc össz-vissz.

előzmény: BonnyJohnny (#169)

Most vagyok csak igazán bajban az osztályzást illetően :) Anno négy évvel ezelőtt Star Trek szüzen nekem marha nagy élmény volt Abrams filmje, és meg is kapta megtekintés után a maga ötösét. Azóta párszor újranéztem, de sehogy sincs szívem lejjebb vinni az osztályzatát, mivel minden nyilvánvaló és párszor szinte ordító hibája ellenére is engem a mai napig elszórakoztat, holott objektíven szemlélve nem érdemelne zseniálisat. Nyár elején (nem kis részben a KT-n akkoriban folyó megnövekedett számú Star Trek-es diskurzusból kifolyólag) letudtam végre valahára én is a korábbi 10 filmet. Igyekeztem reális osztályzatokat adni. Voltak amik marhára tetszettek (Khan haragja, A nem ismert tartomány, Kapcsolatfelvétel) és nem fukarkodtam megadni nekik az ötöst sem. A Csillagösvény és a Hazatérés már csak egy erős négyesre volt elég, de alapvetően ezek is nagyon jó részek, a Spock nyomában és a Nemezis esetében már egy kis jóindulatra is szükség volt, hogy egy gyenge négyest még begyűjtsenek. Shattner Végső határa, a Generációk és az Űrlázadás meg már csak a közepes szintig jutott (habár lehet itt is elnézőbb voltam a kelleténél). Jelen filmünk esetében azonban saját magammal (illetve az osztályzási rendszeremmel) kerültem szembe. Véleményem szerint a Sötétségben egy fikarcnyit sem rosszabb a négy évvel ezelőtti kalandnál, SŐT! pl főgonoszban magasan veri azt. Cumberbach sokkal jobb Eric Bana akkori (igencsak gyengén megírt) rosszfiújánál. Szóval színvonalban semmivel sem gyengébb elődjénél, ugyanakkor mégis cikinek érzem rányomni az ötöst. Viszont ha meg négyest adok, akkor meg az előző részt is le kéne vinnem oda, azonban valahogy arra sem hajlik a kezem, mert mint mondtam nagyon csípem azt a filmet. Ki érti ezt... :)

Az eredeti moziváltozathoz képest DVD-n, illetve később a BD-n Lucas 1-2 perccel kibővítette a filmet. Ez elsősorban a fogatversenynél érhető tetten (azt hiszem ebben az összes résztvevőt bemutatják, míg az első változatban nem. Plusz a verseny is hosszabb lett valamivel) + a corusanti megérkezés lett még talán 15 másodperccel hosszabb. Amúgy igazából annyira nem is feltűnő bővítésekről van szó. Ha szinkronnal nézed és van füled az ilyesmihez, akkor felfedezhető, hogy éppen melyek azok a részletek, amikhez 12 évvel később készült csak szinkron (mikor a BD-változat megjelent), mert az egyes szinkronhangok érezhetően öregedtek (Anakinnak meg konkrétan egy rövid jelenetben már más a hangja).

előzmény: ChrisAdam (#110)

Jöhet az összes egymás után, de természetesen Avengers 2-t a legjobban :)

2013-03-27 20:08:47 Skyfall (2012) peti0290 (5) #156

Szerintem a Quantumot simán veri, a Casino R.-el pedig egy szinten van.

előzmény: hellasverona (#155)

Most látom, hogy Az acélember is felkerült már az oldalra. Nem kapcsoljátok össze az eddigi Superman feldolgozásokkal? :)

2012-12-31 18:55:16 [Általános fórum] peti0290 #3469

Utolsó film: Őrült, dilis, szerelem. Ezt másodjára láttam tegnap.
Mennyi filmet? 74 film amit idén láttam és osztályoztam először. Amúgy meg az újranézésekkel együtt kb 200-220 körül lehet (nem volt valami nagy filmnézős évem sajna, egyetem és meló vitte a szabadidőt rendesen)
Legjobb: Nagy Bond rajongóként azt mondom, hogy a Skyfall...de a Bosszúállók is ott lohol szorosan a nyomában.
Legrosszabb: Szellemlovas: A bosszú ereje (no comment)
Első: Valószínűleg a Bourne-hagyaték, mivel az már itt figyel egy ideje nálam...de lehet, hogy a barátnőm rábeszél valami másra:)

Boldog Új Évet Kívánok minden kedves KT-tagnak! :)

2012-12-05 16:30:10 [In Memoriam...] peti0290 #1256

Nyugodjék békében! Nagyszerű színész volt, és szinkronhangként is nagyon kedveltem. Szomorú érdekesség, hogy most már nincs olyan színész az élők közt, aki anno szinkronban a legendás Darth Vadert megszólaltatta (Nagy Attila, Kránitz Lajos és Kristóf Tibor snincs már köztünk). :(

9 év után végre ismét visszatérhetünk Középföldére:)

2012-11-24 09:08:06 [In Memoriam...] peti0290 #1236

Nyugodjék békében! A tévétörténelem (egyik) legikonikusabb karakterével ajándékozott meg minket.

Connery és Craig...Brosnant is csípem mondjuk, sőt még Moore-ral sem volt különösebben bajom :)

2012-10-19 21:56:01 Skyfall (2012) peti0290 (5) #36

Hmmm...érdekes, hogy menet közben Csankó Zoltán Bardemről átkerült Fiennesra...pedig Fiennest mostanában mindig Forgács Péter szokta szinkronizálni, és az új karaktereket illetően ezt az egy párosítást biztosnak hittem :) Bardemet meg még nem nagyon hallottam se eredetiben, se szinkronnal (tudom nagy hiba), mindenesetre érdekes lesz Fekete Ernővel, akit amúgy nagyon csípek, csak nem tudom, hogy mennyire fog passzolni :)

előzmény: Zalaba Ferenc (#35)

2012-10-05 12:18:20 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] peti0290 #16472

*Stark

--
Áthelyezve a(z) The Avengers topikból.

előzmény: peti0290 (#231)

2012-10-05 12:17:25 The Avengers (2012) / Bosszúállók peti0290 (5) #231

A harmadik megtekintés után feltűnt egy apróság: Stark mellreaktora egyes jelentekben nem világít át a pólóján. Kérdem én, hogy ez szándékos vagy csak egy sima baki, amire nem figyeltek oda? Persze ez legyen a legnagyobb baj a filmmel:)

A legjobban szerintem egy Mátyás király vs. Vlad Tepes film adná magát. Ugye Bram Stoker Tepesről mintázta Drakula gróf alakját, így a filmben Tepes valóban lehetne vámpír. A valóságban Mátyás király és VLad többször is összetűzésbe került, konkrétan Visegrádon is "vendégeskedett" a várbörtönben egy ideig. Ez jó kiindulási alap lenne: kezdetben szövetségesek voltak, harcoltak a törökök ellen, de később Mátyás rá jött a szörnyű igazságra: Vlad Tepes valóban egy vámpír! Ezután arra tette fel életét, hogy a gonosz havasalföldi fejedelmet és vámpírokból álló seregét elpusztítsa. A végén lehetne egy napszabású ütközet Erdély vadregényes tájain Mátyás fekete serege és Vlad oláh vámpírhada között, a késő középkor teljes fegyverarzenálját felvonultatva. A film végül is egy történelmi-dark fantasy lenne :D A főszerepekre már meg is lennének a színészek : VLad Tepes - Gary Oldman, Hunyadi Mátyás - Helyei László :D

2012-08-25 13:31:32 The Avengers (2012) / Bosszúállók peti0290 (5) #217

Az IMDb szerint nagyjából az összes szereplő visszatér az első részből, így Portman is:)

előzmény: Locke(d) (#215)

2012-08-25 11:57:31 The Avengers (2012) / Bosszúállók peti0290 (5) #214

Christopher Eccleston már konkrétan le is van szerződtetve Malekith, a sötét elf vezér szerepére, szóval 99%-os bizonyossággal ő (és a népe) fog borsot törni az asgardiak orra alá :)

előzmény: Locke(d) (#212)

2012-08-25 08:18:58 The Avengers (2012) / Bosszúállók peti0290 (5) #210

Nagy valószínűség szerint így lesz:) Az Avengers-beli visszatérésére biztos, hogy lesz válasz. Talán köze lesz a sötét elfekhez is (mivel ha jól tudom ők lesznek a Thor 2-ben a gonoszok).

előzmény: Locke(d) (#209)

2012-08-24 22:02:37 The Avengers (2012) / Bosszúállók peti0290 (5) #208

Ez az infó honnan van? Tudtommal a következő filmek időrendileg már az Avengers után fognak játszódni(max lesz benne flashback is). (Lehet én tudom rosszul:)

előzmény: Locke(d) (#207)

Bane benne volt a rossz emlékű Batman és Robinban...bár ott inkább csak külsőre hasonlított a karakterre, jellemben egyáltalán nem (Poison Ivy verőlegényeként az egész film alatt 1 azaz 1 szót ismételgetett, az is a saját neve volt :DD)

előzmény: kobretti88 (#53)

hehehe az említett jelenet pont Stan Lee eddigi talán legjobb cameo-ja:)

előzmény: Umberto (#28)

ChrisAdam: kizárt, hogy bukjon a Pókember :) Hiába van új gárda, a legtöbben a név alapján is simán bemennek rá.

Batman mindenképpen, de az utóbbi időben a Pókemberre is kedvet kaptam, meglátjuk mi sül ki belőle:)

Tudtommal ennek a filmnek csak egy szinkronja van.

előzmény: lufipupi (#61)

2012-05-14 21:24:37 The Avengers (2012) / Bosszúállók peti0290 (5) #170

Ezen a képen Ruffalot fel sem lehet ismerni:D Biztos, hogy ő az?:) Mondjuk Renner és Johansson is elég "érdekesen" fest:D

előzmény: ChrisAdam (#169)