peti0290

2022-06-22 19:00:12 Black Widow (2021) / Fekete Özvegy peti0290 (3) #15

Natasha feláldozta magát a Végjátékban azért, hogy Clint elvihesse a lélekkövet. Nem Sólyomszem ölte meg. A gépet ennek a filmnek a végén nem Valentina adta Natashának, hanem az O-T Fangbenle által játszott Rick Mason. Valentina csak a sz.rt kavarta azzal, hogy Jelenát Sólyomszemre küldte. Egyébként meg ő is egy csapat felállításán fáradozik ha minden igaz (lásd még John Walker beszervezése A Sólyom és a Tél Katonájában.

előzmény: ChrisAdam (#14)

Egy 27-28 éves már jó lenne. Mire elkezdik forgatni, addigra a 30-at betölti. Connery anno 32 évesen debütált.

Köszönöm, arra én is emlékeztem homályosan, hogy anyagilag jól teljesített, csak arra nem, hogy több mint másfél évtizedig rekorder is volt :)

előzmény: critixx (#45)

Eredetileg azt is tervezték, de közben szintén '77-ben beütött a Star Wars, '78-ban a Superman és az űr ismét menő lett. Elővették hát Fleming addig hanyagolt 3. regényét, amiben persze szó sincs űrről, ráhúzták kis módosításokkal ennek a filmnek a forgatókönyvét (gazdag milliárdos ki akarja írtani az emberiséget, hogy aztán egy eldugott bázison az előre kiválogatott személyekkel hozza létre az új civilizációt), és bummm! megszületett a Moonraker - Holdkelte filmváltozata :) Aztán, hogy ez mennyire volt jó ötlet, mind tudjuk, anyagilag megérte ha jól tudom, viszont közben sikerült a széria egyik leggyengébb epizódját létrehozni.

előzmény: bambula (#42)

2022-05-14 09:57:21 Dune (1984) / Dűne peti0290 (2) #54

Gyors utánanézés során sem tudtam kideríteni, hogy melyik csatorna adta. Valahol biztos fellelhető az infó :)

előzmény: sllrrrply (#53)

2022-05-13 14:45:47 Dune (1984) / Dűne peti0290 (2) #51

A 190 perces bővítettet ott adták, ott került "bemutatásra".

előzmény: sllrrrply (#50)

2022-05-13 13:36:50 Dune (1984) / Dűne peti0290 (2) #48

Televízióra készült változat, a '80-as évek második feléből. Amerikában ha jól tudom, 3 (4?) részre vágva (is) adták a tv-ben. A dolog pikantériája, hogy mivel televízióban adták, ezért a moziváltozat leggusztustalanabb/legszadistább/leghúzósabb jeleneteit, képsorait kivágták + az eleje is másmilyen (kapunk egy hosszabb bevezetőt egy narrátorral, aki szépen elmeséli a galaxis történetét, közben pedig kézzel rajzolt képeket csodálhatunk végig, mintha egy diavetítést néznénk...ebből kifolyólag Virginia Madsen bevezetője is ugrott...3 perces szerepéből lett a film végén egyperces statisztaszerep). Mivel hosszabb, így nyilván kicsit érthetőbb a sztori, és lassabb valamivel a tempó, viszont a moziváltozat aránytalanságait (hosszú első rész, nagyon rövid második, közepesen hosszú harmadik) ez is megtartja, szóval végső soron a moziváltozathoz képest talán egy fél fokkal jobb csak.

előzmény: Korben (#46)

Sziasztok! A színész Robert Patrick nem volt a rendezője az 1969-es From Nashville with Music című filmnek, ha nem egy másik Robert Patrick.

2022-01-14 14:50:18 Eternals (2021) / Örökkévalók peti0290 (3) #19

Gyakorlatilag ugyanígy érzek, mióta a moziból kijöttem. Nem az eddigi MCU legalja, viszont ez volt az első, amit néhol kifejezetten untam. És nem feltétlenül a hossza miatt, hisz volt már előtte egy 2,5 órás Végtelen háború, egy 3 órás Végjáték, meg azóta itt van a szintén 2,5 órás Nincs hazaút is, viszont az előbb említettekkel ellentétben valahogy nem éreztem azt, hogy megfelelően kiaknázta volna a játékidőt az alkotás. Pedig ha belegondolunk, ez szintén egy csapatfilm, mint a Bosszúállók, és nem 1-2 új karaktert, hanem egyből 10-et (plusz alapszinten Haringtont) hoz be az MCU-ba, ennélfogva a 2,5 órát még jogosnak is érezné az ember...de valahogy nem sikerült a játékidő és a karakterszám adta lehetőségeket maximálisan kihasználni, és olykor-olykor unalomba fullad és érdektelenné válik az egész. A diverzitás erőltetéséből fakadóan is vannak megkérdőjelezhető momentumai a filmnek: Mint az menet közben kiderül, az Örökkévalókat Arishem alkotta meg, gyakorlatilag isteni erővel ellátott robotok. Namármost, ha én egy hatalmas, mindent tudó lény lennék, aki emberfeletti erővel és képességekkel ellátott robotokat rak össze szabadidejében, akkor mi értelme van az egyiket eleve hátránnyal indítani azzal, hogy süket-némaként "születik meg"?. Ha már ennyire fontos a Disney-nek a diverzitás hangsúlyozása, akkor én ezt nem pont egy ilyen karakternél léptem volna meg elsőre, hanem esetleg egy hétköznapibb szereppel.

előzmény: BonnyJohnny (#18)

Ha érdemben meg van töltve tartalommal és cselekménnyel a játékidő, akkor nincs bajom a 2,5-3 órás játékidővel. Mint lentebb szóba került már, régebben is készültek történelmi eposzok és adaptációk, amik már néha a 4 órát is karcolták (Elfújta a szél, Ben-Hur stb.), és én egy percet sem vennék ki belőlük. Számomra a zavaróbb, amit eggyel lejjebb Doc is említett, hogy a 1,5 órás filmek kezdenek szinte teljesen eltűnni. Olyan műfaji filmeket, mint az (akció)vígjáték, horror, netalán krimi és dráma, amit még 2010 is előtt is az esetek nagy részében lerendeztek 80-90-max 100 percben stáblistával együtt, mostanság szintén elhúzzák minimum 110, de inkább 120-130 percbe. És az esetek döntő többségében nem indokolt az ilyen hosszú játékidő, fél órával rövidebben is el lehetne mondani ugyanazt (főleg a gagyi vígjátékok esetében).

Hugh Ross és Hugh Ross egy és ugyanaz a személy.

2021-10-24 17:47:37 [In Memoriam...] peti0290 #2955

Pont tegnapelőtt néztem meg újra az Isten hozta, őrnagy urat. És közbe azon gondolkodtam, hogy Venczel Verával vajon mi lehet mostanság. Este néztem a filmet, már nem olvastam utána, hogy jelenleg mi a helyzet vele, játszik-e még. Erre 2 nap múlva ez a hír fogad... :( Nyugodjék békében!

Charles Williams valójában két külön személy : a színész és a rendező.

Loki sorozat leírás: A Bosszúállók: Végjáték eseményeit követően a szökésben lévő Lokira felfigyel a titokzatos Idő Variációs Hatóság nevű bürokratikus szervezet, amely időn és téren kívül létezik, feladata pedig az idővonal felügyelete. Elfogását követően Lokit választás elé állítják: az idővonal megsértése miatt létrejött új változatát törlik a létezésből, vagy pedig segít az idővonal folytonosságának biztosításában és egy sokkal nagyobb fenyegetés megakadályozásában.

Sziasztok! Ha már a WandaVízió és a A Sólyom és a Tél Katonája felkerültek az oldalra, akkor a Lokit is feltennétek? :)

Pluszban ezeket a (mini)sorozatokat össze lehetne kötni az MCU-filmekkel, mert végtére is egy franchise :)

A Sólyom és Tél Katonájához pedig egy ismertető: A Bosszúállók: Végjáték eseményeit követően Sam Wilson és Bucky Barnes egy globális kalandban áll össze, amely jelentősen próbára teszi képességeiket és egymáshoz való viszonyukat.

2021-04-18 09:15:39 [In Memoriam...] peti0290 #2861
2020-11-29 12:18:18 [In Memoriam...] peti0290 #2772

Szomorú egy év. Ugyan sem az arcát nem láthattuk, sem a hangját nem hallhattuk a maszk mögül, ennek ellenére megteremtette a filmtörténelem egyik legismertebb ikonját. Nyugodjék békében! :(

előzmény: Kempesbaba (#2771)

A Spectre sajnos a következő két részben sem lesz több / jobb. Savalas mondjuk komolyabban vehető a szerepben, mint Pleasence, illetve a terve kevésbé elrugaszkodott, mint az itt látottak. A Gyémántokban viszont jön a legsótlanabb Bloefeld (Charles Gray), néhol önmaga paródiájaként, valamint ismét egy iszonyat sok pénzbe, időbe és erőforrásba kerülő elszállt terv, amit az unatkozó, csak pénzért játszó Connery persze annak rendje és módja szerint szabotál :)

előzmény: BalaKovesi (#21)

2020-11-13 10:15:43 Thunderball (1965) / Tűzgolyó peti0290 (4) #34

Leiter esetében én úgy tudom, hogy anno a Goldfingerhez megkeresték Jack Lord-ot, hogy a Dr. No után folytassa a szerepet, de végül a fizetésen nem tudott megegyezni a producerekkel. Így új színész kellett, és egy amolyan belső poént csinálták belőle, hogy Leiter szerepét mindegyik filmben más színész játszotta. Később megtörték ezt a hagyományt, mert az Élni és halni hagyni után 16 évvel David Hedisont visszahívták A magányos ügynökbe. A Craig-érában pedig már Jeffrey Wright játszotta eddig 2 alkalommal, harmadik jelenése pedig a még bemutatlan Nincs idő meghalniban esedékes, 12 (jövőre 13) évvel A Quantum csendje után.

előzmény: BalaKovesi (#33)

2020-10-31 13:49:22 [In Memoriam...] peti0290 #2746

Hihetetlen! Goodbye Mr. Bond! :(

A Fox fanfárjai (az új SW-k elejéről hiányoznak is rendesen...bár nem mintha ez lenne a legnagyobb probléma azokkal a filmekkel), az MGM oroszlánja, a Universal földgömbje és a Marvel introi. Utóbbinál nagyon tetszik, hogy szinte filmről-filmre változik: mindig hozzátesznek egy-egy snittet, a zenét is variálják, Stan Lee előtt tisztelegnek (Marvel Kapitány) vagy épp a film kiindulópontját adják meg (lásd Végjáték megfogyatkozott karakterei és üres hátterei az introban).

A 3310-s se volt rossz ketyere, keresztapámnak olyan volt :)
Egyébként így olvasva a kommenteket, teljesen rám ragadt egyfajta ünnepi nosztalgikus hangulat :) 12 és fél éve már az én életem része is a KT. Habár nem tartozom az aktívabb kommentelők közé, mindig jó érzés egy-egy meghatározó fórumtárs hozzászólásait, véleményeit olvasni. Mióta itt vagyok, számos új taggal lett gazdagabb az oldal, miközben többen elhagyták ( vagy már csak osztályozni járnak fel). Az áltálanos fórumban említett tagok (és hozzászólásaik) hiányoznak nekem is talán a legjobban. Remélem még nagyon-nagyon sokáig velünk lesz az oldal :)

előzmény: BonnyJohnny (#14)

Az év első felében ötödikes, szeptembertől hatodikos voltam. Tavasszal kaptam meg az első mobiltelefonomat ( a jó öreg Nokia 3410). Filmes vonatkozásban pedig, amik így hirtelen eszembe jutottak: ekkor láttam először A Gyűrű Szövetségét és A két tornyot. Valamint ekkor voltam utoljára szülővárosomban, a valamikor 2003 őszén bezárt mezőkövesdi Petőfi moziban vetítésen: Harry Potter és a Titkok kamráján :)

Ebben az esetben Connery Soháját már tényleg nem számolom, mert közben volt hivatalos 007-es Moore személyében. Ha csak a Gyémántokig... nézzük, Connery 9 évig volt szerepben, bár közben ugye volt 1 Lazenby-film, úgyhogy igazából 5 + 1 (+1) :) Craig esetében viszont ezeket a nagy szüneteket (főleg most, a Spectre óta eltelt 5 évet...bár jelenleg már a Covid is beleszólt a premierbe) nem értem. Ennyire nem feneklett meg a sorozat szerintem alatta, mint anno Az aranypisztolyos, A magányos ügynök vagy épp a Halj meg máskor! után.

előzmény: BonnyJohnny (#61)

A számmisztika minden esetre bíztató, hogy ezúttal is egy ütős Bond-filmet kapunk a Nincs idő meghalni személyében, Craig pedig méltó búcsút (aki eddig a leghosszabb ideig regnáló 007-es volt...a Casino Royale már 14 éves, te jó ég :)

előzmény: BonnyJohnny (#59)

Így már értem...viszont akár a Polipkával, akár a Halálvágtával hasonlítom össze, számomra így is-úgy is alulmarad (nah jó a Polipkával szemben már nem sokkal :). Ettől függetlenül annak a filmnek az égvilágon semmi haszna...gyengébb mint a Tűzgolyó, gyengébb mint az azévi Polipka, ráadásul Moore-t is a szerepben tartotta, pedig már mehetett volna nyugdíjba.

előzmény: BonnyJohnny (#57)

A vázolt sorminta igaz volt egészen a Halálvágta-Halálos rémületben párosig...ott viszont fordult a dolog, azóta a páratlan számúak a jobbak :)

előzmény: BonnyJohnny (#51)

Sajnálom én is, hogy nem készült vele több rész. Ha mondjuk '91-ben és '93-ban is jött volna Daltonnal film, akkor az Aranyszem '95-ben egy jó befejezés lett volna számára. Pláne annak fényében szomorú, hogy ez a rész azért messze nem a leggyengébb a sorozatból, mint lentebb írták, ennél Connery és Moore is kijött vállalhatatlanabb filmekkel, aztán mégis folytatták velük. Bár igaz, Connery filmjeinek a színvonala a végére eresztett le, és '67-ben a Csak kétszer élsz! után ő hagyta ott a sorozatot...hogy majd '71-ben visszatérjen egy még gyengébb részre, azon egy jót keressen (igaz jótékony célra fordítva a pénzt), majd ismét kiszálljon (a Tűzgolyó-remaket meg hagyjuk is :D ).

előzmény: csabaga (#48)

Azzal a lehetőséggel Brosnan elsőre meg is kapta a legjobb filmjét (szerintem). Mondjuk ha Daltonnal csinálják, akkor meg neki lett volna a legjobb Bond-kalandja :) Viszont ha Dalton szerepelt volna még az Aranyszemben is, akkor vajon meddig folytatta volna? Ha Brosnan filmjei vele készültek volna el, akkor a Halj meg máskorra már ő is 56 évesen akciózott volna.

előzmény: critixx (#45)

2020-09-10 17:48:10 [In Memoriam...] peti0290 #2725

Goodbye Mrs. Bond! :(

Én amúgy lehet szentségtörő leszek, de szerintem ez egy viszonylag élvezetes rész. Persze inkább a paródiajellegű részek sorába tartozik, és egy kicsivel több komolyság (már persze a sorozat keretein belül) elfért volna, valamint kevesebb hülyéskedés. A seriffet nem kellett volna visszarángatni (sőt már az előző részbe se hiányzott), Nick-Nack-et is nehéz komolyan venni, ahogy a kung-fus részeket is. Viszont Moore nem rossz, Lee korrekt főgonosz, ahogy az Ekland - Adams páros is szemrevaló (ha már másban nem is erősítették a filmet, főleg Ekland). A főcímdal is korrekt, pedig azt is érték kritikák, de lehet, hogy csak én szeretem jobban a pergősebb főcímdalokat a sorozatban. Moore esetében a Holdkelte a mélypont, de számomra még a Polipka is gyengébb, mint ez. A teljes sorozatot nézve pedig a lentebb említett Halj meg máskor! mellett még Connery utolsó két hivatalos (Csak kétszer élsz, Gyémántok az örökkévalóságnak), valamint a nem hivatalos Soha ne mondd, hogy soha filmje is gyengébb ennél.

A következő az általános közvélemény szerint (meg szerintem is) Moore legjobbja :)

előzmény: Benny Bug (#29)

2020-07-26 21:35:46 [In Memoriam...] peti0290 #2660

Nyugodjék békében! Érdekes az élet...valamikor tavasszal néztem újra a mostanában viták kereszttüzébe került Elfújta a szelet. Ugye abban a négy főszereplő közül az ő karaktere hal csak meg, a való életben viszont mindenkit túlélt. Szép kort élt meg.

Rátóti Val Kilmernek volt a hangja abban a filmben. Gátit pedig nagyon szeretem, de DeNirohoz szerintem ő már nem igazán passzol.

előzmény: Mario Brothers (#5)

A lista bizonyos elemei előtt értetlenül állok, még ha bizonyos esetekben megvan a tippem, hogy egyesek miért sorolják az adott filmet az elrontott szinkronok közé. Nem láttam mindet eredeti nyelven, így van ahol nincs összehasonlítási alapom. Azt természetesen aláírom, hogy minden film úgy az igazi, és ahhoz képest csalódás (lehet) a magyar hangsáv.

Amivel egyetértek:
Casablanca - hiába a neves szinkronhangok, sajnos sem Kálmán György, sem Váradi Hédi nem volt jó választás a Bogart - Bergman pároshoz, emellett pedig a fordítás is több helyen eltér az eredeti szövegtől, ami szintén nagy baj

Közönséges bűnözők - a szinkron az első 5 percben lelövi a csavart, bár nemtudom, hogy mi lett volna ez esetben a jó megoldás: 1. eltorzított hang az elején esetleg 2. egy kevésbé ismert szinkronhangot felkérni...bár ez is lutri 3. esetleg csak az eleje miatt meglépni azt, amit pl a Baljós árnyakban is csináltak Ian McDiarmid esetében: 1 karakterhez 2 szinkronhang, leplezve ezzel az idő előtti lelepleződést :D

Összeomlás - Harsányi valóban nem passzol Douglashez

Amit értek, csak fogalmam sincs ki lett volna jobb megoldás:
A sötét lovag - gondolom Ledger miatt van a listán...hát igen, azt a játékot sehogy se lehet teljes mértékben visszaadni. Stohl próbálkozott, de ő sem az igazi, bár fogalmam sincs, hogy a jelenlegi felhozatalból ki lett volna jobb. Közben majd elfelejtettem, hogy Reviczky ebben a filmben olyan átéléssel "játszott", mintha a zabpelyhes dobozról olvasta volna fel az összetevőket.

Trópusi vihar - gondolom Downey miatt van itt, és nem is elsősorban Fekete Ernő mint hang a gond, hanem a beszédstílus. Annak idején már a film topikjában is volt róla szó, hogy sajnos ezt az amerikai fekete gettószlenget, amit Downey végig nyomat, magyarul lehetetlen visszaadni...így maradt ez a mucsai stílus. Aláírom, hogy valakinek bántja a fülét, de fogalmam sincs, hogy mi lett volna a jobb megoldás.

Amiket nem értek, hogy miért rossz:
Bridget Jones naplója - talán Udvaros Dorottya? Vagy a Firth - Grant párosnál Kőszegi és Széles László helyett Csankót és Stohlt kellett volna?

Gladiátor - tippre Vass Gáborral lehet a probléma, de szerintem teljesen jó volt ebben a filmben. Az agyonhasznált Kőszegi mivel lett volna okésabb megoldás Crowe-hoz? Mellette Rátóti Zoltán Phoenix-hez, vagy Kránitz Lajos Oliver Reed-hez nagyszerű párosítások.

Szemtől szemben - gondolom Kulka, mint DeNiro a kakukktojás, de szintén kérdem, hogy ki lett volna ebben a filmben, ehhez a karakterhez jobb? Reviczky, Tordy?

A Batman visszatérről a múltkor már írtam, azt majd igyekszem egyszer eredetiben is abszolválni, akkor elképzelhető, hogy megváltozik a véleményem :)

Az Aranypolgárt szinkronnal még nem láttam :)

Akkor kisebbségben vagyok a véleményemmel, nagyon úgy néz ki :) Mea culpa, eredeti nyelven még nem láttam soha, gyerekkoromban megszoktam szinkronnal, és azóta is azzal veszem elő, ha rám jön, hogy most újra kéne nézni. Legközelebb majd azzal nézem mostmár, és elképzelhető, hogy akkor onnantól már nekem is más lesz a véleményem :)

A Batman visszatér esetében sose értettem, hogy sokan miért fújolnak Farkas Zsuzsára. Pont kb 1 hónapja néztem újra (sokadjára), és nekem a mai napig teljesen rendben Farkas Zsuzsa szinkronja. Az igaz, hogy Michelle Pfeiffernek Kovács Nóra a standart magyar hangja, aki mindig jó, de a Batmanben Farkas Zsuzsa sem végzett szerintem rossz munkát (illetve nem volt rossz választás a szerepre).

előzmény: csabaga (#29)

A Nolan-féle trilógiának valóban az a második része. De ha már az X-Meneknél rajta van a listán mind a Stewart-McKellen-féle trilógia, mind a McAvoy-Fassbender-féle tetralógia 2. része, úgy valóban a Batman visszatér is elfért volna. Bár e logika mentén az SW esetében A klónok támadása és Az utolsó jedik is szerepelhetne. A Hannibál meg amúgy kronológiailag már a 3. rész, hiába az forgott másodjára.

előzmény: Dangar (#6)

2019-11-11 15:45:13 Hellboy (2019) peti0290 (2) #13

Bevallom, nálam az iszonyú primitívsége vitte el a kettesig :D Komolyan, mikor a semmiből elhangzott egy-egy káromkodás (főleg a malacka által), akkor már nem bírtam ki röhögés nélkül. Biztos nagyon debil hangulatomban néztem, de így nálam szinte elérte az annyira rossz, hogy már (majdnem) jó kategóriát. Egyébként nagyon gáz film...a sztori egy nagy katyvasz, amit csak lehetett, próbáltak beletenni, több-kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel. A trükkök pedig még a történet színvonalát is alulmúlják...komolyan del Toro 15 éves első része lazán kenterbeveri látványban (meg nem csak abban). A színészek is kínlódtak rendesen: én csípem Harbourt, meg McShane-t is, de rossz volt ebben a katyvaszban látni őket...Milla legalább következetesen választott szerepet.

2019-09-22 12:41:03 [In Memoriam...] peti0290 #2488

Nyugodjék békében! Februárban még volt szerencsém találkozni és interjút készíteni vele egy kiállítása kapcsán :(

Az Aki legyőzte Al Capone-t De Palma nem öt évvel ezután, hanem tizenöt évvel ezelőtt forgatta.

előzmény: berto (#34)

Alatta egy, illetve a legvégén még egy.

előzmény: Korben (#9)

2019-07-06 12:23:47 Chernobyl (2019) / Csernobil peti0290 (5) #78

Még kettő él. A harmadik is pár éve hunyt el.

előzmény: Korben (#77)

Viccesek az afro nemesek, követek és parasztok a 16. századi Skóciában és Angliában. Egy magát (részben) történelmi filmnek tartó alkotásban azért ezt talán mégse kéne. Ugyanakkor bár ez lenne a mozi legnagyobb baja...sajnos eléggé takaréklángon ég az egész, pedig a témából ettől sokkal többet is ki lehetett volna hozni. A sminkest viszont dicséret illeti (talán egyedüliként a stábból), sikerült Margot Robbie-t elcsúnyítani, amennyire csak lehet.

A két napja debütált új Pókember: Idegenben előzetesből kiderül, hogy a végtelen kesztyűvel történt csettintés(ek)nek hála rés keletkezett a multiverzumok között. Mysterio Nick Fury szerint egy másik Földről érkezik majd...persze az is benne lehet a pakliban, hogy mindez csak kamu, és Beck is ebből az univerzumból való. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a Marvel elkezdi használni a multiverzumot a filmekben is.

előzmény: Ubul (#115)

2019-04-06 17:58:43 Shazam! (2019) peti0290 (3) #4

A karakterét Cate Blanchett megölte a Ragnarökben. Így már nem valószínű, hogy Marvel-filmben még feltűnik.

előzmény: bambula (#3)

2019-03-24 17:33:57 Aquaman (2018) peti0290 (4) #20

A filmben benne van, hogy csak az ún. nemesek (asszem így nevezték őket, de ebben most nem vagyok biztos) képesek a szárazföldön is lélegezni...az egyszerű atlantisziak (katonák, közrendűek) nem.

előzmény: SSlayer (#19)

Én is meglettem volna nélküle. Ebben a filmben csak a 'rakjunk be valakit Credence mellé, nehogy egyedül nyomozgasson már' karakter...számomra nem a film legnagyobb hibája, de ha kimaradt volna se hiányzik (szerintem senkinek).

előzmény: BonnyJohnny (#29)

Igen, ezt tudom én is :) Viszont attól még a Harry Potter-sorozat idején már bőven benne lesz a korban, bár nem kizárt, hogy Voldemort hosszabbítja meg az életét valamilyen úton-módon.

előzmény: Havierez (#27)

Ez a Nagini az a Nagini...viszont így ez a nő/kígyó a Harry Potter-sorozat idején már 100 éves körül kell lennie.

előzmény: Dorian Gray (#23)

Ariana fia semmiképp sem lehet, mert a lány 14 évesen halt meg a Grindelwald és a Dombledore tesvérek közti összecsapás közben. Aberfort fia még lehet esetleg, de azt is elég légbőlkapottnak érzem.

előzmény: VVega (#14)

A Halál ereklyéit nem láttad? Abban egyértelműen kiderül, hogy Dumbledore-nak van egy öccse, Aberforth, illetve volt egy húga, Ariana. Egy újabb testvért viszont nem értem, hogy minek kellett belerángatni. Korábban szó, de még utalás sem volt róla...habár ennek a nagy csavarhalmozásnak köszönhetően még kiderülhet Credence-ről, hogy mégsem Albus öccse...

előzmény: Havierez (#12)

2018-11-12 20:29:21 [In Memoriam...] peti0290 #2358

Stan Lee (1922-2018)
Szép kort élt meg. Nyugodjék békében! Talán nem én vagyok az egyetlen, akinek hiányozni fognak a cameói, bár talán a Marvel Kapitányban és a Bosszúállók 4-ben még viszontláthatjuk őt :(

Valami buherálás az idővel biztos, hogy lesz és Marvel Kapitánynak is valószínűleg kulcsfontosságú szerepe lesz benne, nem véletlenül csipogott neki Fury az eltűnése előtt. Azt sem tartom kizártnak, hogy ahhoz hogy a film végén eltűnt karaktereket visszahozzák, valamiféle áldozatot kell majd hozni, úgy hogy a megmaradt tagok esetleg beáldozzák magukat egy másik karakterért cserébe. Elvégre elég érdekes, hogy pont a régi motorosok maradtak életben, és azok haltak meg, akikre a jövőben még építeni akar a Marvel (nem egynek már biztosan bejelentett folytatása is van). Stark szerintem hajlandó lenne magát beáldozni Pókemberért cserébe, ugyanúgy a Kapitány is Buckyért, vagy mondjuk Okoye a királyáért, a Párducért, és még lehetne folytatni...Szóljon valaki ha ez szerinte hülyeség, igazából most jutott eszembe a dolog, de én akár egy ilyen végkifejletet is el tudok képzelni.

előzmény: Leo_Stotch (#45)

Mindegyik filmjét szeretem, és mindegyik különleges élmény a maga nemében...viszont 2008 nyarán, zsenge 17 évesként A sötét lovag a moziban ütött rendesen. Így szavazatomat az kapja, még ha objektíven nézve nem is az a legkülönlegesebb filmje, viszont mint moziélmény, számomra felejthetetlen :)

2017-05-20 16:05:16 [Hamarosan a mozikban!] peti0290 #6236

Ennél már csak az lenne még jobb, ha ez is az MCU-ba tartozna majd bele, és nem kavarna a Sony külön :)

előzmény: MicaHiro (#6235)

2017-04-22 20:12:03 [Általános fórum] peti0290 #6944

Igen, arra gondoltam én is, amit The Hungarian felhozott példának. A direkt e célra feltöltött fotókat valaki átállítgatja valamelyik random, az adott színészhez tartozó egyéb fotóra.

előzmény: Ugor (#6941)

2017-04-22 08:05:57 [Általános fórum] peti0290 #6940

Ki szokott szórakozni azzal, hogy az egyes színészek normálisan beállított profilképét átállítgatja valami jellegtelenebb, valamelyik filmjéhez, szerepéhez tartozó képre?

A 2-t meg a 3-t nyugodtan ki lehet hagyni, azok ettől is gyengébbek. Ráadásul 1-2 mellékszereplő bemutatásán kívül a Vin Diesel fémjelezte főszálhoz csak lazán kapcsolódnak. Ugorhatsz egyből a 4.-re :)

előzmény: ChrisAdam (#20)

Kylo Ren szerepeltetése ebben a filmben elég érdekes lett volna, hisz a cselekmény időpontjában még meg sem született :)

előzmény: Havierez (#132)

2017-02-13 19:20:37 Batman (1966) / Batman - A mozifilm peti0290 (?) #14

Tudtommal szinkron is, mert annak idején - lehet az már vagy 15 éve is - valamelyik csatorna (azt hiszem a Viasat3) adta a sorozatot...pár részt én is láttam anno gyerekként. De ha szinkron van akkor igen nagy valószínűséggel felirat is :)

előzmény: Korben (#13)

2017-02-06 22:25:41 Kick-Ass (2010) / Ha/ver peti0290 (5) #112

A szuperhős élet kiteljesedése :D Igaz Johsonnak nem volt hosszú pályafutása Higanyszálként.

előzmény: BonnyJohnny (#111)

2017-01-19 07:30:21 Ben-Hur (2016) peti0290 (2) #64

Ennél szebben én sem foglalhattam volna össze. A vége tényleg a no comment kategória: a verseny után 3 perccel Jézus már fel van zavarva a keresztre, további 3 perc múlva meg már az egész család Messalával kiegészülve borul össze egy undorítóan giccses jelenetben (az, hogy Messala életben maradt, megintcsak WTF, bár az eredeti regényt nem ismerem, így aki olvasta, talán kitud javítani, hogy abban is így volt, én csak az '59-es filmre tudok hivatkozni) Judah anyjának és testvérének leprás szála szintén 3 percet és két totál semmitmondó jelenetet érdemelt, pedig jóval hangsúlyosabbnak kellett volna ennek is lennie, dehát mit vár az ember attól a rendezőtől, aki Lincolnt is ráeresztette a vámpírokra. A kettes csak és kizárólag az önmagában valamilyen szinten ötletes tengeri csata, és a korrekt verseny (bár abban is van pár snitt ami nem kéne...CGI ló a nézőtéren) miatt kapja meg, egyébként ez még önmagában is borzasztó gyenge, ha pedig Wyler filmjéhez hasonlítom, akkor én szégyellem magam az alkotók helyében.

előzmény: Jason13 (#62)

Pedig Vass Gábor szinkronizálta már James Earl Jonest, és hangszínben is közelebb van hozzá szerintem, mint Horányi. Az meg hogy egy színész több ismert karaktert is szinkronizált már, és sokan a hangját egyik-másik szerepéhez kötik szorosan, attól még el lehet vonatkoztatni :) Csak Vadernél maradva Kránitz Lajos nekem is Jockey-ként ugrik be elsőre, de ettől függetlenül (ahogy a szavazás és a nagytöbbség véleménye is mutatja) ő volt eddig a legjobb hangja a karakternek.

előzmény: peti0290 (#22)

Szerintem Vass Gábor, vagy akár még Gáti Oszkár is jobb lett volna, mint Horányi (akit ennek ellenére szeretek, Patrick Stewardhoz szvsz a legjobb magyar hang, de Vaderhez ő szerintem kevés).

előzmény: Mizi (#20)

2016-12-29 08:55:41 [In Memoriam...] peti0290 #2080

Egy nappal a lánya után. Hihetetlen. Nyugodjék békében! :(

előzmény: elmouse (#2078)

2016-12-28 08:59:18 [In Memoriam...] peti0290 #2076

Nyugodjék békében! :(

Pár mondatot össz-vissz, azt is csak 1 szereplő.

előzmény: Rorschach (#53)

2016-09-10 09:15:01 [Kritikus kód] peti0290 #1599

Ha bejelentkezés nélkül nézed az oldalt, akkor igen, mert gépen is ugyanúgy kék. Új dizájn? :)

előzmény: purplerain (#1598)

Nekem mondjuk az előttem szólókkal ellentétben egy nagyon-nagyon halovány hármasra ez még elég volt, egy-két helyen azért el tudtam heherészni, de valóban gyenge, enervált folytatás 18 (!) évvel a második rész után...ezért kár volt folytatni. Ami viszont tényleg felhúzott, az a befejezés: Még mindig nem akarják ezt lezárni? Szerintem ezzel a résszel már nyugodtan le lehetett volna, de nem. Lesz akkor egy II. vh-s, nácis 4. is?

Nem elég, hogy közeledik a Bekmambetov-féle (IMDb szerint 2 órában!!! összecsapott) borzalom, még ezzel is borzolják a kedélyeket...oké, Asylum, attól nem is vár mást az ember, de akkor meg a mozis bemutatót nem kéne erőltetni...vagy ez is úgy lesz végül itthon játszva, mint a múltkor a Sinister Squad? :D

Huh hát erre nem voltam felkészülve. Azon kevesek (?) közé tartozom, akik szeretik az első részt. '96-ban még csak 5 éves voltam, így valamikor '98-99 tájékán láttam először kisiskolásként, és mondanom sem kell, hogy abban a korban ütött rendesen :) Az azóta eltelt közel két évtizedben persze szépen lassan számomra is előjöttek a film hibái, de Will Smith lazasága, Goldblum és Hirsch egysorosai, valamint a szerintem máig hátborzongató jelenetsorok, ahogy az idegenek űrhajói megjelennek a nagyvárosok felett, az emberek pedig tehetetlenül nézik, hogy mi is történik...nos ezek miatt a mai napig csípem a filmet, minden idiotizmusa, giccsessége, túlzott patriotizmusa ellenére. De ez a "folytatás"... nulla (Hemsworth, Usher), felesleges (Hemsworth haverja + kínai pilótacsaj...szerelmi szállal súlyosbítva), vagy simán csak teljesen idegesítő (könyvelő gyerek) karakterek. A visszatérők közül egyesek mintha ott sem lennének (Pullman a játékidő nagy részében zombiként botorkál), mások túltolták (Spiner), vagy éppen teljesen WTF az egész megjelenés (Fox nagyot lépett előre 20 év alatt streptease-táncosnőből főorvos!). Egyedül Goldblum és Hirsch hozzák azt mint korábban, bár mintha ők is halványabbak lennének. A "sztori" tele hülyeségekkel. Kedvencem: A négy gyerek és Hirsch pár óra alatt a bedugult utakon autóval(!) eljutnak a keleti partról Nevadába. Apropó autók: Az idegenek technológiájának hála az emberiség 20 év alatt hatalmasat ugrott technológiailag. Minden csili-vili high-tech, lézerekkel lövöldözünk, a Holdra 2 perc alatt el lehet jutni...de az autók és a buszok még mindig benzinnel mennek :D Ennyire erős lenne az olajlobbi? :D A látvány sem valami nagy szám: még nagyobb űrhajó, még több vadászgépet felvonultató támadás az idegenek ellen. Városrombolás pedig kb 2 percben, az is kimerül annyiban, hogy valamelyik távol-keleti metropolist ráhajítják Londonra. A történet többi részét pedig az elnyújtott expozíció, az egykottás párbeszédek, és totál felesleges karakterek teszik ki. Persze az első rész sem ezekben volt erős, de ott a látvány újdonsága, a szerethető (bár amúgy sablon) karakterek, valamint a jókor elsütött beszólások feledtetni tudták a film hiányosságait. A végén pedig az alien királynő feltűnésekor már vártam Sigourney Weavert, hátha megjelenik, de csalódnom kellett, pedig ő határozottan emelte volna az amúgy nem túl magas színvonalat :D. A kettest csak és kizárólag Maika Monroe (én bírtam a csajt), a fekete alienírtó hadúr, Goldblum egy-két (ön)ironikus beszólása, valamint a korrekt szinkron (jó volt 10 év kihagyás után Rátótit újra hallani, még ha csak egyszeri visszatérésről van is szó. De ugyanígy az egyre ritkábban hallható Tahi-Tóth Lászlónak és Székhelyi Józsefnek is örültem) miatt kapja meg. És persze lehet "izgulni", hogy vajon ismét 20 évnek kell-e eltelnie ahhoz, hogy ebből is trilógia legyen :D

2016-06-28 09:10:24 [Tévésorozatok] peti0290 #2754

Cersei és Jamei sorsának végkimenetele az évadzáró függvényében mostmár roppan izgalmassá vált. Cersei megszerezte a trónt, aminek az volt az ára, hogy az utolsó gyereke öngyilkos lett, bár ez várható volt azok után, hogy a felesége meghalt és elbukott mint uralkodó. Az új királynő pedig a merénylettel a maradék szövetségeseit is elvesztette: a kisebb házak, melyek támogatták őket (Frey, Bolton) kihaltak. A Homokkígyók Oberyn halála óta bosszúért lihegnek, a Martellek megölésével a hatalmat is átvették, úgyhogy Dorne lényegében már teljesen ellene van. A futótűzzel a Tyrelleket is sikerült kvázi kiírtani, Olena mama pedig eddig sem csípte Cerseit, leszármazottai halála után az ő részéről is jogos a bosszú. Az északiak Ned halála óta utálják a Lannistereket, és most, hogy végre sikerült rendet vágni otthon, újult erővel vághatnak oda, a Völggyel kiegészülve (igaz Baelish eléggé kiszámíthatatlan, úgyhogy az ő szövetsége Jon-ékkal nem a legbiztosabb lábakon áll, ő mindig arra fordul, amerre a legtöbb esély látszik a célja elérésében). A Greyjoy-ok pedig már hűséget fogadtak Dany-nek, és a Vas-szigetek jelenlegi ura szintén erre készül. Ráadásul a merényletben még Kaszter-hegy urát, Kevant, valamint a fanatikus fiát is sikerült elintézni, úgyhogy azon se csodálkoznék, ha a Nyugatföldek lakói és a Lannister sereg is elfordulna a királynétól. Úgyhogy Cerseinek a báttyán, néhány talpnyalóján (Qyburn), valamint testőrén (Cleagen) kívül már senkije és semmije nincs. Daeneryséknek ezek után úgy kéne átmenni rajtuk, mint kés a vajon, ami valószínűleg meg is történik, bár egyéni szinteken még lehet meglepetés. És a végén jöhet a végső ütközet az emberek és holtak serege között.

2016-06-27 22:50:33 [In Memoriam...] peti0290 #1952

Nyugodjék békében! Több generációnak szerzett kellemes perceket, gyakorlatilag nem hiszem, hogy lenne olyan ember az országban, aki ne hallotta volna nevét / ne látta volna filmjeit. Valóban egy legenda távozott :(

2016-06-27 16:18:29 [Tévésorozatok] peti0290 #2731

Persze, gondoltam, hogy ez a rész nem egy-két nap alatt zajlott le, csak egyes karakterek 2 résszel korábbi vagy egy részen belüli helyváltoztatása két jelenet közt eléggé gyors(nak hatott). Pláne, hogy eddig több részbe, vagy akár egy egész évadba is beletelt, míg egyesek eljutottak A-ból B-be. Mondjuk érthető, hogy a fináléhoz közeledve már gyorsítani kell a tempón, és már nem nagyon van idő felesleges utazgatós jelenetekre :) Egyébként pedig nagyszerű rész volt, simán benne van a TOP5-ben, és a lentebb említett kifogások is eltörpülnek az egész epizód zsenialitása mellett.

előzmény: Olórin (#2730)

2016-06-27 12:27:06 [Tévésorozatok] peti0290 #2728

Rendesen ütött az évadzáró, talán az eddigi legjobb szezonfinálét kaptuk. Állejtős jelenetek egymás után: rögtön az elején a fantasztikus párhuzamos montázs a tárgyalásról, Cersei és Tommen öltözködéséről, Pycelle meggyilkolásáról, Lancel kétségbeesett kúszásáról, hogy megakadályozza a merényletet. Alatta pedig az a nagyszerű csellózene. Ezen felül ügyesen varrták el a szálakat, illetve készítették elő a hetedik évadot...de rossz, hogy megint 3/4 évet kell várni a folytatásra. Egy két apróságba azért be lehet kötni: Arya két résszel ezelőtt még Bravosban haldokolt, futott, majd végzett a vetélytársnőjével. Most pedig kvázi kiírtotta a Frey-házat. Csak én érzem úgy, hogy kicsit túl gyorsan ért vissza Westerosra? A másik pedig Varys: az egyik jelenetben Dorne-ban jelenik meg, a készülő Lannisterek elleni összeesküvés helyszínén. A végén pedig már Dany mellett feszít a Westerosba tartó hajóflotta élén. Most ez az ember vagy tud teleportálni, vagy kettő van belőle/ ikertestvére van :D

2016-06-20 11:24:30 [Tévésorozatok] peti0290 #2706

A látvány valóban ütött, nem egy több 100 milliós mozifilm elbújhat mellette. Ramsay pedig végre valahára megkapta azt, ami már régen kijárt volna neki :)

előzmény: ChrisAdam (#2705)

2016-06-19 21:11:37 [In Memoriam...] peti0290 #1943

Jézusom! 27 évesen...2 évvel volt csak idősebb tőlem :( Nyugodjék békében!

2016-06-13 10:03:10 [Tévésorozatok] peti0290 #2693

A Hodoros részt, az alapján ahogy leírtad, elég nehéz elképzelni...illetve el lehet, de inkább nem teszem, mert csak bosszúság lenne belőle :) Én mondjuk összességében jobban bírom ezt az évadot, mint az ötödiket. Számomra az volt a mélypont. A mostani pár rész sem volt rossz szerintem, bár Aryából lassan tényleg halhatatlan lesz. Többszörös hasszúrás után is még képes az utcán menekülni, majd megküzdeni a másik lánnyal (a nevét még most sem tudom :D ), és persze legyőzni...mondjuk két percet azért megnéztem volna a párbajból. Ugyanúgy a Fekete Hal halála is végül egy mondattal el lett intézve. Egyébként én úgy tudom, hogy még 2 évadot terveznek, de állítólag már nem 10-10 résszel, szóval a 6. évad maradék két részét nem számítva kb 15 rész lehet hátra, úgyhogy egy kicsit valóban fel kéne már pörgetni a dolgokat. És gondolom azzal nem vagyok egyedül, aki arra vár, hogy végre valahára a két legjobban várt esemény beinduljon: A Mások átkelése a Falon, illetve a sok magyarázás, rabszolgafelszabadítás, városelfoglalás és kitérő után Daenerys végre elinduljon Westeros irányába.

előzmény: ChrisAdam (#2692)

2016-06-13 07:34:33 [Tévésorozatok] peti0290 #2691

Nem néztem még meg szinkronnal (egy ideig nem is tervezem), de spoilerben leírnád légyszi, hogy végül minek fordították azt az ominózus részt? :)

előzmény: ChrisAdam (#2690)

A japán Rozsomákos kaland egyértelműen ezelőtt a rész előtt játszódik. Bár valószínűleg jópár évvel hamarabb, mivel hogy annak a filmnek a stáblistás jelenetében épphogy megjelenik a Trask Industries + Magneto és Xavier egy-két baljós mondatán kívül még semmi nem utal a mutánsokra váró hatalmas veszélyre. Az viszont valóban egy bukfenc, hogy ugye a Farkas végén újfent csontkarmai lettek Logannek a "leszívás" következtében, ennek a jövőben játszódó részeiben viszont már ismét adamantium.

előzmény: ChrisAdam (#112)

2016-05-23 19:35:45 [Tévésorozatok] peti0290 #2685

Én is azt mondom épp, hogy a tükörfordításból még ennyire sem jönne ki értelmesen:) A felirat meg, ha erőltetett is, valóban valamivel közelebb van hangzásilag. De ha csak önmagában olvasom a lefordított mondatot, valamint a nevet, még akkor se nagyon tudnám elképzelni, hogy egyikből hogyan lesz a másik. Ezért rohadt nehéz ezt lefordítani, mert a névhez tartani kell magukat a fordítóknak, ráadásul a mondatnak is hasonlítani kell majd, amennyire lehet, hogy értelmesen lebutuljon (ez elég hülyén hangzik, de így van :D ).

előzmény: ChrisAdam (#2684)

2016-05-23 19:17:42 [Tévésorozatok] peti0290 #2682

Igen, én is ezzel a felirattal néztem :) De ha közben nem hallottam volna az eredeti nyelvű szöveget, el nem tudnám képzelni, hogy ebből a fordításból hogyan jön ki a név. Bár a tükörfordításból tkp. "Tartsd az ajtót!" még ennyire se lehetne kihozni a nevet.

előzmény: ChrisAdam (#2681)

2016-05-23 19:05:38 [Tévésorozatok] peti0290 #2680

Az utolsó pár perc valóban erősre sikeredett. A Red Weddinget szerintem ugyan nem üti, de a legjobb epizódfinálék közt ott a helye. Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a szinkronban hogyan oldják meg, hogy a"Hold the door-ból", illetve ennek a fordításából kijöjjön a Hodor

A tél katonáját érdemes megnézni előtte, a többit nem (feltéve hogy láttad az Ultron korát).

előzmény: Korben (#20)

Daniel Brühl a halott feleségének a hangposta üzeneteit hallgatta folyton vissza.

előzmény: Modric (#9)

A Ben Hurnál egy másodpercre hirtelen azt hittem, hogy már a raszta Morgan Freemannel megterhelt Bekmambetov-féle borzalom jön, aztán látom, hogy szerencsére még nem az, hanem minden idők egyik legfantasztikusabb filmjét mutatják be újra :) Egyébként Bonny-val értek egyet: természetesen a Ben Hurt nem lehet egy lapon emlegetni a listán szereplő többi filmmel, ugyanakkor én is a friss filmekre szavazok ilyenkor mindig. Ami ez esetben (jöhet a kövezés) két Marvel. Az egyik eddigi pontszámai és kritikai-közönségi visszajelzései alapján könnyen a franchise (egyik) (eddigi) legjobb részévé is válhat, aminek nagyon örülök. A másik esetében pedig szintén megvan a potenciál: az előző rész a sorozat eddigi legjobb része volt szerintem, a rendező maradt, a szereplők oszlopos tagjai szintén, és a régi-új karakterekben is van potenciál. Ezen felül természetesen még a Rendes fickók is érdekel, valamint valamilyen szinten a Warcraft.

Tom Holland és Tom Holland (X) között némi zavar van a szerepeket illetően.

Mivel a DOFP végén a múltbéli énjének történekszálát lógva hagyták, ezért gyanítható volt, hogy valahogy azt mégis folytatják (az hogy arra a cliffhangerre mi szükség volt, már más kérdés).

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2016-04-19 08:06:10 Iron Man (2008) / A Vasember peti0290 (4) #161

A Youtube-on jópár videó található, ami kronológiailag fűzi össze a filmes univerzumot. Talán ez a legrészletesebb, mivel ez a Hangyáig bezárólag tartalmazza az eddigi 12 filmet + a S.H.I.E.L.D első két évadát, a Carter ügynök és a Daredevil első évadát, valamint kisfilmeket is.

2016-02-08 22:31:36 [Filmzene] peti0290 #482

A nagy felsorolás közepette ne felejtkezzünk el ezekről a zseniális soundtrack-ekről sem: Donner '78-as Supermanjének főtémája, ami a mai napig az (egyik) kedvenc szuperhősindulóm. Vagy ott vannak az Oliver Stone-filmekhez készül zenék is : JFK, Nixon

2016-01-14 14:34:13 [In Memoriam...] peti0290 #1859

Nyugodjék békében! :(

Aljas nyolcas, A visszatérő, Steve Jobs, Creed, A dán lány...esetleg agylágyulásnak a Megjött apuci! és a Nagyfater elszabadul, feltéve ha megütik a megtekintésre érdemes szintet.

Most vagy bejelölöm a lista 90%-át egy az egyben, vagy egyet sem, mert ezek javarésze valamilyen szinten érdekel, és biztos meg fogom nézni. Valamit egyértelműen moziban, párat meg ha kijön a dvd/bd. A listából egyedül A kis kedvencek titkos életét és az Infeno-t nem tudom hova tenni, ezekről nem hallottam még (lehet én vagyok a tájékozatlan :)

2016-01-03 10:45:04 Star Wars (1977) / Csillagok háborúja peti0290 (5) #255

Ha jó tudom, ott a képet és a hangot restaurálták csak. De az eredeti verzióhoz képest nincs semmi plusz, mint a Special editionoknál.

előzmény: Korben (#254)

A szinkronban kik voltak az ominózus jelenetben a magyar hangok? mert én eddig 2x láttam a filmet és nem sikerült belőni. McGregor esetében mondjuk lazán be lehet hívni Anger Zsoltot. De Guiness-nél már sajnos Szabó Ottó nem lehetséges, ahogy Yoda esetében Szuhay Balázs sem (már ha konzisztensek akarnak lenni az eredeti trilógia szinkronjával). Versényi László még szóba jöhet, de őt sem hallottam már évek óta új szinkronban, gondolom visszavonult már a szinkronizálástól.

előzmény: TomPowell (#397)

2015-12-27 16:28:15 [Star Wars - The saga is complete] peti0290 #72

A III. és a VI. mondjuk nálam időnként helyet cserél, mert van amikor a Sith-ek jobban tetszik, mint a Jedi. A VII. meg még elég friss, érnie kell, és még szükséges jópár újrázás, mire helyrekerül a sagában, illetve némileg a folytatások is beleszólhatnak az Ébredő erő értékelésébe. Ha a 8-9 "javítja", magyarázatot ad a VII. bizonyos aspektusaira, akkor valószínűleg nem csúszik le a III. és a VI. mögé, ha viszont nem, akkor visszább esik. Úgyhogy a középmezőny nálam nem teljesen stabil úgymond, ez csak a per pillanat állása.

előzmény: BonnyJohnny (#71)

2015-12-27 11:32:14 [Star Wars - The saga is complete] peti0290 #68

1. A birodalom visszavág
2. Egy új remény
3. Az ébredő erő
4. A jedi visszatér
5. A sith-ek bosszúja
Eddig abszolút jó, mindegyik 5-ös :)
6. A klónok támadása
7. Baljós árnyak
Ezt a két részt is szeretem azért annyira, hogy különösebb fájdalom nélkül végig bírjam őket nézni, de tény, hogy (bőven) vannak hibáik.