peti0290

Rátóti Val Kilmernek volt a hangja abban a filmben. Gátit pedig nagyon szeretem, de DeNirohoz szerintem ő már nem igazán passzol.

előzmény: Mario Brothers (#5)

A lista bizonyos elemei előtt értetlenül állok, még ha bizonyos esetekben megvan a tippem, hogy egyesek miért sorolják az adott filmet az elrontott szinkronok közé. Nem láttam mindet eredeti nyelven, így van ahol nincs összehasonlítási alapom. Azt természetesen aláírom, hogy minden film úgy az igazi, és ahhoz képest csalódás (lehet) a magyar hangsáv.

Amivel egyetértek:
Casablanca - hiába a neves szinkronhangok, sajnos sem Kálmán György, sem Váradi Hédi nem volt jó választás a Bogart - Bergman pároshoz, emellett pedig a fordítás is több helyen eltér az eredeti szövegtől, ami szintén nagy baj

Közönséges bűnözők - a szinkron az első 5 percben lelövi a csavart, bár nemtudom, hogy mi lett volna ez esetben a jó megoldás: 1. eltorzított hang az elején esetleg 2. egy kevésbé ismert szinkronhangot felkérni...bár ez is lutri 3. esetleg csak az eleje miatt meglépni azt, amit pl a Baljós árnyakban is csináltak Ian McDiarmid esetében: 1 karakterhez 2 szinkronhang, leplezve ezzel az idő előtti lelepleződést :D

Összeomlás - Harsányi valóban nem passzol Douglashez

Amit értek, csak fogalmam sincs ki lett volna jobb megoldás:
A sötét lovag - gondolom Ledger miatt van a listán...hát igen, azt a játékot sehogy se lehet teljes mértékben visszaadni. Stohl próbálkozott, de ő sem az igazi, bár fogalmam sincs, hogy a jelenlegi felhozatalból ki lett volna jobb. Közben majd elfelejtettem, hogy Reviczky ebben a filmben olyan átéléssel "játszott", mintha a zabpelyhes dobozról olvasta volna fel az összetevőket.

Trópusi vihar - gondolom Downey miatt van itt, és nem is elsősorban Fekete Ernő mint hang a gond, hanem a beszédstílus. Annak idején már a film topikjában is volt róla szó, hogy sajnos ezt az amerikai fekete gettószlenget, amit Downey végig nyomat, magyarul lehetetlen visszaadni...így maradt ez a mucsai stílus. Aláírom, hogy valakinek bántja a fülét, de fogalmam sincs, hogy mi lett volna a jobb megoldás.

Amiket nem értek, hogy miért rossz:
Bridget Jones naplója - talán Udvaros Dorottya? Vagy a Firth - Grant párosnál Kőszegi és Széles László helyett Csankót és Stohlt kellett volna?

Gladiátor - tippre Vass Gáborral lehet a probléma, de szerintem teljesen jó volt ebben a filmben. Az agyonhasznált Kőszegi mivel lett volna okésabb megoldás Crowe-hoz? Mellette Rátóti Zoltán Phoenix-hez, vagy Kránitz Lajos Oliver Reed-hez nagyszerű párosítások.

Szemtől szemben - gondolom Kulka, mint DeNiro a kakukktojás, de szintén kérdem, hogy ki lett volna ebben a filmben, ehhez a karakterhez jobb? Reviczky, Tordy?

A Batman visszatérről a múltkor már írtam, azt majd igyekszem egyszer eredetiben is abszolválni, akkor elképzelhető, hogy megváltozik a véleményem :)

Az Aranypolgárt szinkronnal még nem láttam :)

Akkor kisebbségben vagyok a véleményemmel, nagyon úgy néz ki :) Mea culpa, eredeti nyelven még nem láttam soha, gyerekkoromban megszoktam szinkronnal, és azóta is azzal veszem elő, ha rám jön, hogy most újra kéne nézni. Legközelebb majd azzal nézem mostmár, és elképzelhető, hogy akkor onnantól már nekem is más lesz a véleményem :)

A Batman visszatér esetében sose értettem, hogy sokan miért fújolnak Farkas Zsuzsára. Pont kb 1 hónapja néztem újra (sokadjára), és nekem a mai napig teljesen rendben Farkas Zsuzsa szinkronja. Az igaz, hogy Michelle Pfeiffernek Kovács Nóra a standart magyar hangja, aki mindig jó, de a Batmanben Farkas Zsuzsa sem végzett szerintem rossz munkát (illetve nem volt rossz választás a szerepre).

előzmény: csabaga (#29)

A Nolan-féle trilógiának valóban az a második része. De ha már az X-Meneknél rajta van a listán mind a Stewart-McKellen-féle trilógia, mind a McAvoy-Fassbender-féle tetralógia 2. része, úgy valóban a Batman visszatér is elfért volna. Bár e logika mentén az SW esetében A klónok támadása és Az utolsó jedik is szerepelhetne. A Hannibál meg amúgy kronológiailag már a 3. rész, hiába az forgott másodjára.

előzmény: Dangar (#6)

2019-11-11 15:45:13 Hellboy (2019) peti0290 (2) #13

Bevallom, nálam az iszonyú primitívsége vitte el a kettesig :D Komolyan, mikor a semmiből elhangzott egy-egy káromkodás (főleg a malacka által), akkor már nem bírtam ki röhögés nélkül. Biztos nagyon debil hangulatomban néztem, de így nálam szinte elérte az annyira rossz, hogy már (majdnem) jó kategóriát. Egyébként nagyon gáz film...a sztori egy nagy katyvasz, amit csak lehetett, próbáltak beletenni, több-kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel. A trükkök pedig még a történet színvonalát is alulmúlják...komolyan del Toro 15 éves első része lazán kenterbeveri látványban (meg nem csak abban). A színészek is kínlódtak rendesen: én csípem Harbourt, meg McShane-t is, de rossz volt ebben a katyvaszban látni őket...Milla legalább következetesen választott szerepet.

2019-09-22 12:41:03 [In Memoriam...] peti0290 #2488

Nyugodjék békében! Februárban még volt szerencsém találkozni és interjút készíteni vele egy kiállítása kapcsán :(

Az Aki legyőzte Al Capone-t De Palma nem öt évvel ezután, hanem tizenöt évvel ezelőtt forgatta.

előzmény: berto (#34)

Alatta egy, illetve a legvégén még egy.

előzmény: Korben (#9)

2019-07-06 12:23:47 Chernobyl (2019) / Csernobil peti0290 (5) #78

Még kettő él. A harmadik is pár éve hunyt el.

előzmény: Korben (#77)

Viccesek az afro nemesek, követek és parasztok a 16. századi Skóciában és Angliában. Egy magát (részben) történelmi filmnek tartó alkotásban azért ezt talán mégse kéne. Ugyanakkor bár ez lenne a mozi legnagyobb baja...sajnos eléggé takaréklángon ég az egész, pedig a témából ettől sokkal többet is ki lehetett volna hozni. A sminkest viszont dicséret illeti (talán egyedüliként a stábból), sikerült Margot Robbie-t elcsúnyítani, amennyire csak lehet.

A két napja debütált új Pókember: Idegenben előzetesből kiderül, hogy a végtelen kesztyűvel történt csettintés(ek)nek hála rés keletkezett a multiverzumok között. Mysterio Nick Fury szerint egy másik Földről érkezik majd...persze az is benne lehet a pakliban, hogy mindez csak kamu, és Beck is ebből az univerzumból való. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a Marvel elkezdi használni a multiverzumot a filmekben is.

előzmény: Ubul (#115)

2019-04-06 17:58:43 Shazam! (2019) peti0290 (3) #4

A karakterét Cate Blanchett megölte a Ragnarökben. Így már nem valószínű, hogy Marvel-filmben még feltűnik.

előzmény: bambula (#3)

2019-03-24 17:33:57 Aquaman (2018) peti0290 (4) #20

A filmben benne van, hogy csak az ún. nemesek (asszem így nevezték őket, de ebben most nem vagyok biztos) képesek a szárazföldön is lélegezni...az egyszerű atlantisziak (katonák, közrendűek) nem.

előzmény: SSlayer (#19)

Én is meglettem volna nélküle. Ebben a filmben csak a 'rakjunk be valakit Credence mellé, nehogy egyedül nyomozgasson már' karakter...számomra nem a film legnagyobb hibája, de ha kimaradt volna se hiányzik (szerintem senkinek).

előzmény: BonnyJohnny (#29)

Igen, ezt tudom én is :) Viszont attól még a Harry Potter-sorozat idején már bőven benne lesz a korban, bár nem kizárt, hogy Voldemort hosszabbítja meg az életét valamilyen úton-módon.

előzmény: Havierez (#27)

Ez a Nagini az a Nagini...viszont így ez a nő/kígyó a Harry Potter-sorozat idején már 100 éves körül kell lennie.

előzmény: Dorian Gray (#23)

Ariana fia semmiképp sem lehet, mert a lány 14 évesen halt meg a Grindelwald és a Dombledore tesvérek közti összecsapás közben. Aberfort fia még lehet esetleg, de azt is elég légbőlkapottnak érzem.

előzmény: VVega (#14)

A Halál ereklyéit nem láttad? Abban egyértelműen kiderül, hogy Dumbledore-nak van egy öccse, Aberforth, illetve volt egy húga, Ariana. Egy újabb testvért viszont nem értem, hogy minek kellett belerángatni. Korábban szó, de még utalás sem volt róla...habár ennek a nagy csavarhalmozásnak köszönhetően még kiderülhet Credence-ről, hogy mégsem Albus öccse...

előzmény: Havierez (#12)

2018-11-12 20:29:21 [In Memoriam...] peti0290 #2358

Stan Lee (1922-2018)
Szép kort élt meg. Nyugodjék békében! Talán nem én vagyok az egyetlen, akinek hiányozni fognak a cameói, bár talán a Marvel Kapitányban és a Bosszúállók 4-ben még viszontláthatjuk őt :(

Valami buherálás az idővel biztos, hogy lesz és Marvel Kapitánynak is valószínűleg kulcsfontosságú szerepe lesz benne, nem véletlenül csipogott neki Fury az eltűnése előtt. Azt sem tartom kizártnak, hogy ahhoz hogy a film végén eltűnt karaktereket visszahozzák, valamiféle áldozatot kell majd hozni, úgy hogy a megmaradt tagok esetleg beáldozzák magukat egy másik karakterért cserébe. Elvégre elég érdekes, hogy pont a régi motorosok maradtak életben, és azok haltak meg, akikre a jövőben még építeni akar a Marvel (nem egynek már biztosan bejelentett folytatása is van). Stark szerintem hajlandó lenne magát beáldozni Pókemberért cserébe, ugyanúgy a Kapitány is Buckyért, vagy mondjuk Okoye a királyáért, a Párducért, és még lehetne folytatni...Szóljon valaki ha ez szerinte hülyeség, igazából most jutott eszembe a dolog, de én akár egy ilyen végkifejletet is el tudok képzelni.

előzmény: Leo_Stotch (#45)

Mindegyik filmjét szeretem, és mindegyik különleges élmény a maga nemében...viszont 2008 nyarán, zsenge 17 évesként A sötét lovag a moziban ütött rendesen. Így szavazatomat az kapja, még ha objektíven nézve nem is az a legkülönlegesebb filmje, viszont mint moziélmény, számomra felejthetetlen :)

2017-05-20 16:05:16 [Hamarosan a mozikban!] peti0290 #6236

Ennél már csak az lenne még jobb, ha ez is az MCU-ba tartozna majd bele, és nem kavarna a Sony külön :)

előzmény: MicaHiro (#6235)

2017-04-22 20:12:03 [Általános fórum] peti0290 #6944

Igen, arra gondoltam én is, amit The Hungarian felhozott példának. A direkt e célra feltöltött fotókat valaki átállítgatja valamelyik random, az adott színészhez tartozó egyéb fotóra.

előzmény: Ugor (#6941)

2017-04-22 08:05:57 [Általános fórum] peti0290 #6940

Ki szokott szórakozni azzal, hogy az egyes színészek normálisan beállított profilképét átállítgatja valami jellegtelenebb, valamelyik filmjéhez, szerepéhez tartozó képre?

A 2-t meg a 3-t nyugodtan ki lehet hagyni, azok ettől is gyengébbek. Ráadásul 1-2 mellékszereplő bemutatásán kívül a Vin Diesel fémjelezte főszálhoz csak lazán kapcsolódnak. Ugorhatsz egyből a 4.-re :)

előzmény: ChrisAdam (#20)

Kylo Ren szerepeltetése ebben a filmben elég érdekes lett volna, hisz a cselekmény időpontjában még meg sem született :)

előzmény: Havierez (#132)

2017-02-13 19:20:37 Batman (1966) / Batman - A mozifilm peti0290 (?) #14

Tudtommal szinkron is, mert annak idején - lehet az már vagy 15 éve is - valamelyik csatorna (azt hiszem a Viasat3) adta a sorozatot...pár részt én is láttam anno gyerekként. De ha szinkron van akkor igen nagy valószínűséggel felirat is :)

előzmény: Korben (#13)

2017-02-06 22:25:41 Kick-Ass (2010) / Ha/ver peti0290 (5) #112

A szuperhős élet kiteljesedése :D Igaz Johsonnak nem volt hosszú pályafutása Higanyszálként.

előzmény: BonnyJohnny (#111)

2017-01-19 07:30:21 Ben-Hur (2016) peti0290 (2) #64

Ennél szebben én sem foglalhattam volna össze. A vége tényleg a no comment kategória: a verseny után 3 perccel Jézus már fel van zavarva a keresztre, további 3 perc múlva meg már az egész család Messalával kiegészülve borul össze egy undorítóan giccses jelenetben (az, hogy Messala életben maradt, megintcsak WTF, bár az eredeti regényt nem ismerem, így aki olvasta, talán kitud javítani, hogy abban is így volt, én csak az '59-es filmre tudok hivatkozni) Judah anyjának és testvérének leprás szála szintén 3 percet és két totál semmitmondó jelenetet érdemelt, pedig jóval hangsúlyosabbnak kellett volna ennek is lennie, dehát mit vár az ember attól a rendezőtől, aki Lincolnt is ráeresztette a vámpírokra. A kettes csak és kizárólag az önmagában valamilyen szinten ötletes tengeri csata, és a korrekt verseny (bár abban is van pár snitt ami nem kéne...CGI ló a nézőtéren) miatt kapja meg, egyébként ez még önmagában is borzasztó gyenge, ha pedig Wyler filmjéhez hasonlítom, akkor én szégyellem magam az alkotók helyében.

előzmény: Jason13 (#62)

Pedig Vass Gábor szinkronizálta már James Earl Jonest, és hangszínben is közelebb van hozzá szerintem, mint Horányi. Az meg hogy egy színész több ismert karaktert is szinkronizált már, és sokan a hangját egyik-másik szerepéhez kötik szorosan, attól még el lehet vonatkoztatni :) Csak Vadernél maradva Kránitz Lajos nekem is Jockey-ként ugrik be elsőre, de ettől függetlenül (ahogy a szavazás és a nagytöbbség véleménye is mutatja) ő volt eddig a legjobb hangja a karakternek.

előzmény: peti0290 (#22)

Szerintem Vass Gábor, vagy akár még Gáti Oszkár is jobb lett volna, mint Horányi (akit ennek ellenére szeretek, Patrick Stewardhoz szvsz a legjobb magyar hang, de Vaderhez ő szerintem kevés).

előzmény: Mizi (#20)

2016-12-29 08:55:41 [In Memoriam...] peti0290 #2080

Egy nappal a lánya után. Hihetetlen. Nyugodjék békében! :(

előzmény: elmouse (#2078)

2016-12-28 08:59:18 [In Memoriam...] peti0290 #2076

Nyugodjék békében! :(

Pár mondatot össz-vissz, azt is csak 1 szereplő.

előzmény: Rorschach (#53)

2016-09-10 09:15:01 [Kritikus kód] peti0290 #1599

Ha bejelentkezés nélkül nézed az oldalt, akkor igen, mert gépen is ugyanúgy kék. Új dizájn? :)

előzmény: purplerain (#1598)

Nekem mondjuk az előttem szólókkal ellentétben egy nagyon-nagyon halovány hármasra ez még elég volt, egy-két helyen azért el tudtam heherészni, de valóban gyenge, enervált folytatás 18 (!) évvel a második rész után...ezért kár volt folytatni. Ami viszont tényleg felhúzott, az a befejezés: Még mindig nem akarják ezt lezárni? Szerintem ezzel a résszel már nyugodtan le lehetett volna, de nem. Lesz akkor egy II. vh-s, nácis 4. is?

Nem elég, hogy közeledik a Bekmambetov-féle (IMDb szerint 2 órában!!! összecsapott) borzalom, még ezzel is borzolják a kedélyeket...oké, Asylum, attól nem is vár mást az ember, de akkor meg a mozis bemutatót nem kéne erőltetni...vagy ez is úgy lesz végül itthon játszva, mint a múltkor a Sinister Squad? :D

Huh hát erre nem voltam felkészülve. Azon kevesek (?) közé tartozom, akik szeretik az első részt. '96-ban még csak 5 éves voltam, így valamikor '98-99 tájékán láttam először kisiskolásként, és mondanom sem kell, hogy abban a korban ütött rendesen :) Az azóta eltelt közel két évtizedben persze szépen lassan számomra is előjöttek a film hibái, de Will Smith lazasága, Goldblum és Hirsch egysorosai, valamint a szerintem máig hátborzongató jelenetsorok, ahogy az idegenek űrhajói megjelennek a nagyvárosok felett, az emberek pedig tehetetlenül nézik, hogy mi is történik...nos ezek miatt a mai napig csípem a filmet, minden idiotizmusa, giccsessége, túlzott patriotizmusa ellenére. De ez a "folytatás"... nulla (Hemsworth, Usher), felesleges (Hemsworth haverja + kínai pilótacsaj...szerelmi szállal súlyosbítva), vagy simán csak teljesen idegesítő (könyvelő gyerek) karakterek. A visszatérők közül egyesek mintha ott sem lennének (Pullman a játékidő nagy részében zombiként botorkál), mások túltolták (Spiner), vagy éppen teljesen WTF az egész megjelenés (Fox nagyot lépett előre 20 év alatt streptease-táncosnőből főorvos!). Egyedül Goldblum és Hirsch hozzák azt mint korábban, bár mintha ők is halványabbak lennének. A "sztori" tele hülyeségekkel. Kedvencem: A négy gyerek és Hirsch pár óra alatt a bedugult utakon autóval(!) eljutnak a keleti partról Nevadába. Apropó autók: Az idegenek technológiájának hála az emberiség 20 év alatt hatalmasat ugrott technológiailag. Minden csili-vili high-tech, lézerekkel lövöldözünk, a Holdra 2 perc alatt el lehet jutni...de az autók és a buszok még mindig benzinnel mennek :D Ennyire erős lenne az olajlobbi? :D A látvány sem valami nagy szám: még nagyobb űrhajó, még több vadászgépet felvonultató támadás az idegenek ellen. Városrombolás pedig kb 2 percben, az is kimerül annyiban, hogy valamelyik távol-keleti metropolist ráhajítják Londonra. A történet többi részét pedig az elnyújtott expozíció, az egykottás párbeszédek, és totál felesleges karakterek teszik ki. Persze az első rész sem ezekben volt erős, de ott a látvány újdonsága, a szerethető (bár amúgy sablon) karakterek, valamint a jókor elsütött beszólások feledtetni tudták a film hiányosságait. A végén pedig az alien királynő feltűnésekor már vártam Sigourney Weavert, hátha megjelenik, de csalódnom kellett, pedig ő határozottan emelte volna az amúgy nem túl magas színvonalat :D. A kettest csak és kizárólag Maika Monroe (én bírtam a csajt), a fekete alienírtó hadúr, Goldblum egy-két (ön)ironikus beszólása, valamint a korrekt szinkron (jó volt 10 év kihagyás után Rátótit újra hallani, még ha csak egyszeri visszatérésről van is szó. De ugyanígy az egyre ritkábban hallható Tahi-Tóth Lászlónak és Székhelyi Józsefnek is örültem) miatt kapja meg. És persze lehet "izgulni", hogy vajon ismét 20 évnek kell-e eltelnie ahhoz, hogy ebből is trilógia legyen :D

2016-06-28 09:10:24 [Tévésorozatok] peti0290 #2754

Cersei és Jamei sorsának végkimenetele az évadzáró függvényében mostmár roppan izgalmassá vált. Cersei megszerezte a trónt, aminek az volt az ára, hogy az utolsó gyereke öngyilkos lett, bár ez várható volt azok után, hogy a felesége meghalt és elbukott mint uralkodó. Az új királynő pedig a merénylettel a maradék szövetségeseit is elvesztette: a kisebb házak, melyek támogatták őket (Frey, Bolton) kihaltak. A Homokkígyók Oberyn halála óta bosszúért lihegnek, a Martellek megölésével a hatalmat is átvették, úgyhogy Dorne lényegében már teljesen ellene van. A futótűzzel a Tyrelleket is sikerült kvázi kiírtani, Olena mama pedig eddig sem csípte Cerseit, leszármazottai halála után az ő részéről is jogos a bosszú. Az északiak Ned halála óta utálják a Lannistereket, és most, hogy végre sikerült rendet vágni otthon, újult erővel vághatnak oda, a Völggyel kiegészülve (igaz Baelish eléggé kiszámíthatatlan, úgyhogy az ő szövetsége Jon-ékkal nem a legbiztosabb lábakon áll, ő mindig arra fordul, amerre a legtöbb esély látszik a célja elérésében). A Greyjoy-ok pedig már hűséget fogadtak Dany-nek, és a Vas-szigetek jelenlegi ura szintén erre készül. Ráadásul a merényletben még Kaszter-hegy urát, Kevant, valamint a fanatikus fiát is sikerült elintézni, úgyhogy azon se csodálkoznék, ha a Nyugatföldek lakói és a Lannister sereg is elfordulna a királynétól. Úgyhogy Cerseinek a báttyán, néhány talpnyalóján (Qyburn), valamint testőrén (Cleagen) kívül már senkije és semmije nincs. Daeneryséknek ezek után úgy kéne átmenni rajtuk, mint kés a vajon, ami valószínűleg meg is történik, bár egyéni szinteken még lehet meglepetés. És a végén jöhet a végső ütközet az emberek és holtak serege között.

2016-06-27 22:50:33 [In Memoriam...] peti0290 #1952

Nyugodjék békében! Több generációnak szerzett kellemes perceket, gyakorlatilag nem hiszem, hogy lenne olyan ember az országban, aki ne hallotta volna nevét / ne látta volna filmjeit. Valóban egy legenda távozott :(

2016-06-27 16:18:29 [Tévésorozatok] peti0290 #2731

Persze, gondoltam, hogy ez a rész nem egy-két nap alatt zajlott le, csak egyes karakterek 2 résszel korábbi vagy egy részen belüli helyváltoztatása két jelenet közt eléggé gyors(nak hatott). Pláne, hogy eddig több részbe, vagy akár egy egész évadba is beletelt, míg egyesek eljutottak A-ból B-be. Mondjuk érthető, hogy a fináléhoz közeledve már gyorsítani kell a tempón, és már nem nagyon van idő felesleges utazgatós jelenetekre :) Egyébként pedig nagyszerű rész volt, simán benne van a TOP5-ben, és a lentebb említett kifogások is eltörpülnek az egész epizód zsenialitása mellett.

előzmény: Olórin (#2730)

2016-06-27 12:27:06 [Tévésorozatok] peti0290 #2728

Rendesen ütött az évadzáró, talán az eddigi legjobb szezonfinálét kaptuk. Állejtős jelenetek egymás után: rögtön az elején a fantasztikus párhuzamos montázs a tárgyalásról, Cersei és Tommen öltözködéséről, Pycelle meggyilkolásáról, Lancel kétségbeesett kúszásáról, hogy megakadályozza a merényletet. Alatta pedig az a nagyszerű csellózene. Ezen felül ügyesen varrták el a szálakat, illetve készítették elő a hetedik évadot...de rossz, hogy megint 3/4 évet kell várni a folytatásra. Egy két apróságba azért be lehet kötni: Arya két résszel ezelőtt még Bravosban haldokolt, futott, majd végzett a vetélytársnőjével. Most pedig kvázi kiírtotta a Frey-házat. Csak én érzem úgy, hogy kicsit túl gyorsan ért vissza Westerosra? A másik pedig Varys: az egyik jelenetben Dorne-ban jelenik meg, a készülő Lannisterek elleni összeesküvés helyszínén. A végén pedig már Dany mellett feszít a Westerosba tartó hajóflotta élén. Most ez az ember vagy tud teleportálni, vagy kettő van belőle/ ikertestvére van :D

2016-06-20 11:24:30 [Tévésorozatok] peti0290 #2706

A látvány valóban ütött, nem egy több 100 milliós mozifilm elbújhat mellette. Ramsay pedig végre valahára megkapta azt, ami már régen kijárt volna neki :)

előzmény: ChrisAdam (#2705)

2016-06-19 21:11:37 [In Memoriam...] peti0290 #1943

Jézusom! 27 évesen...2 évvel volt csak idősebb tőlem :( Nyugodjék békében!

2016-06-13 10:03:10 [Tévésorozatok] peti0290 #2693

A Hodoros részt, az alapján ahogy leírtad, elég nehéz elképzelni...illetve el lehet, de inkább nem teszem, mert csak bosszúság lenne belőle :) Én mondjuk összességében jobban bírom ezt az évadot, mint az ötödiket. Számomra az volt a mélypont. A mostani pár rész sem volt rossz szerintem, bár Aryából lassan tényleg halhatatlan lesz. Többszörös hasszúrás után is még képes az utcán menekülni, majd megküzdeni a másik lánnyal (a nevét még most sem tudom :D ), és persze legyőzni...mondjuk két percet azért megnéztem volna a párbajból. Ugyanúgy a Fekete Hal halála is végül egy mondattal el lett intézve. Egyébként én úgy tudom, hogy még 2 évadot terveznek, de állítólag már nem 10-10 résszel, szóval a 6. évad maradék két részét nem számítva kb 15 rész lehet hátra, úgyhogy egy kicsit valóban fel kéne már pörgetni a dolgokat. És gondolom azzal nem vagyok egyedül, aki arra vár, hogy végre valahára a két legjobban várt esemény beinduljon: A Mások átkelése a Falon, illetve a sok magyarázás, rabszolgafelszabadítás, városelfoglalás és kitérő után Daenerys végre elinduljon Westeros irányába.

előzmény: ChrisAdam (#2692)

2016-06-13 07:34:33 [Tévésorozatok] peti0290 #2691

Nem néztem még meg szinkronnal (egy ideig nem is tervezem), de spoilerben leírnád légyszi, hogy végül minek fordították azt az ominózus részt? :)

előzmény: ChrisAdam (#2690)

A japán Rozsomákos kaland egyértelműen ezelőtt a rész előtt játszódik. Bár valószínűleg jópár évvel hamarabb, mivel hogy annak a filmnek a stáblistás jelenetében épphogy megjelenik a Trask Industries + Magneto és Xavier egy-két baljós mondatán kívül még semmi nem utal a mutánsokra váró hatalmas veszélyre. Az viszont valóban egy bukfenc, hogy ugye a Farkas végén újfent csontkarmai lettek Logannek a "leszívás" következtében, ennek a jövőben játszódó részeiben viszont már ismét adamantium.

előzmény: ChrisAdam (#112)

2016-05-23 19:35:45 [Tévésorozatok] peti0290 #2685

Én is azt mondom épp, hogy a tükörfordításból még ennyire sem jönne ki értelmesen:) A felirat meg, ha erőltetett is, valóban valamivel közelebb van hangzásilag. De ha csak önmagában olvasom a lefordított mondatot, valamint a nevet, még akkor se nagyon tudnám elképzelni, hogy egyikből hogyan lesz a másik. Ezért rohadt nehéz ezt lefordítani, mert a névhez tartani kell magukat a fordítóknak, ráadásul a mondatnak is hasonlítani kell majd, amennyire lehet, hogy értelmesen lebutuljon (ez elég hülyén hangzik, de így van :D ).

előzmény: ChrisAdam (#2684)

2016-05-23 19:17:42 [Tévésorozatok] peti0290 #2682

Igen, én is ezzel a felirattal néztem :) De ha közben nem hallottam volna az eredeti nyelvű szöveget, el nem tudnám képzelni, hogy ebből a fordításból hogyan jön ki a név. Bár a tükörfordításból tkp. "Tartsd az ajtót!" még ennyire se lehetne kihozni a nevet.

előzmény: ChrisAdam (#2681)

2016-05-23 19:05:38 [Tévésorozatok] peti0290 #2680

Az utolsó pár perc valóban erősre sikeredett. A Red Weddinget szerintem ugyan nem üti, de a legjobb epizódfinálék közt ott a helye. Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a szinkronban hogyan oldják meg, hogy a"Hold the door-ból", illetve ennek a fordításából kijöjjön a Hodor

A tél katonáját érdemes megnézni előtte, a többit nem (feltéve hogy láttad az Ultron korát).

előzmény: Korben (#20)

Daniel Brühl a halott feleségének a hangposta üzeneteit hallgatta folyton vissza.

előzmény: Modric (#9)

A Ben Hurnál egy másodpercre hirtelen azt hittem, hogy már a raszta Morgan Freemannel megterhelt Bekmambetov-féle borzalom jön, aztán látom, hogy szerencsére még nem az, hanem minden idők egyik legfantasztikusabb filmjét mutatják be újra :) Egyébként Bonny-val értek egyet: természetesen a Ben Hurt nem lehet egy lapon emlegetni a listán szereplő többi filmmel, ugyanakkor én is a friss filmekre szavazok ilyenkor mindig. Ami ez esetben (jöhet a kövezés) két Marvel. Az egyik eddigi pontszámai és kritikai-közönségi visszajelzései alapján könnyen a franchise (egyik) (eddigi) legjobb részévé is válhat, aminek nagyon örülök. A másik esetében pedig szintén megvan a potenciál: az előző rész a sorozat eddigi legjobb része volt szerintem, a rendező maradt, a szereplők oszlopos tagjai szintén, és a régi-új karakterekben is van potenciál. Ezen felül természetesen még a Rendes fickók is érdekel, valamint valamilyen szinten a Warcraft.

Tom Holland és Tom Holland (X) között némi zavar van a szerepeket illetően.

Mivel a DOFP végén a múltbéli énjének történekszálát lógva hagyták, ezért gyanítható volt, hogy valahogy azt mégis folytatják (az hogy arra a cliffhangerre mi szükség volt, már más kérdés).

előzmény: BonnyJohnny (#2)

2016-04-19 08:06:10 Iron Man (2008) / A Vasember peti0290 (4) #161

A Youtube-on jópár videó található, ami kronológiailag fűzi össze a filmes univerzumot. Talán ez a legrészletesebb, mivel ez a Hangyáig bezárólag tartalmazza az eddigi 12 filmet + a S.H.I.E.L.D első két évadát, a Carter ügynök és a Daredevil első évadát, valamint kisfilmeket is.

2016-02-08 22:31:36 [Filmzene] peti0290 #482

A nagy felsorolás közepette ne felejtkezzünk el ezekről a zseniális soundtrack-ekről sem: Donner '78-as Supermanjének főtémája, ami a mai napig az (egyik) kedvenc szuperhősindulóm. Vagy ott vannak az Oliver Stone-filmekhez készül zenék is : JFK, Nixon

2016-01-14 14:34:13 [In Memoriam...] peti0290 #1859

Nyugodjék békében! :(

Aljas nyolcas, A visszatérő, Steve Jobs, Creed, A dán lány...esetleg agylágyulásnak a Megjött apuci! és a Nagyfater elszabadul, feltéve ha megütik a megtekintésre érdemes szintet.

Most vagy bejelölöm a lista 90%-át egy az egyben, vagy egyet sem, mert ezek javarésze valamilyen szinten érdekel, és biztos meg fogom nézni. Valamit egyértelműen moziban, párat meg ha kijön a dvd/bd. A listából egyedül A kis kedvencek titkos életét és az Infeno-t nem tudom hova tenni, ezekről nem hallottam még (lehet én vagyok a tájékozatlan :)

2016-01-03 10:45:04 Star Wars (1977) / Csillagok háborúja peti0290 (5) #255

Ha jó tudom, ott a képet és a hangot restaurálták csak. De az eredeti verzióhoz képest nincs semmi plusz, mint a Special editionoknál.

előzmény: Korben (#254)

A szinkronban kik voltak az ominózus jelenetben a magyar hangok? mert én eddig 2x láttam a filmet és nem sikerült belőni. McGregor esetében mondjuk lazán be lehet hívni Anger Zsoltot. De Guiness-nél már sajnos Szabó Ottó nem lehetséges, ahogy Yoda esetében Szuhay Balázs sem (már ha konzisztensek akarnak lenni az eredeti trilógia szinkronjával). Versényi László még szóba jöhet, de őt sem hallottam már évek óta új szinkronban, gondolom visszavonult már a szinkronizálástól.

előzmény: TomPowell (#397)

2015-12-27 16:28:15 [Star Wars - The saga is complete] peti0290 #72

A III. és a VI. mondjuk nálam időnként helyet cserél, mert van amikor a Sith-ek jobban tetszik, mint a Jedi. A VII. meg még elég friss, érnie kell, és még szükséges jópár újrázás, mire helyrekerül a sagában, illetve némileg a folytatások is beleszólhatnak az Ébredő erő értékelésébe. Ha a 8-9 "javítja", magyarázatot ad a VII. bizonyos aspektusaira, akkor valószínűleg nem csúszik le a III. és a VI. mögé, ha viszont nem, akkor visszább esik. Úgyhogy a középmezőny nálam nem teljesen stabil úgymond, ez csak a per pillanat állása.

előzmény: BonnyJohnny (#71)

2015-12-27 11:32:14 [Star Wars - The saga is complete] peti0290 #68

1. A birodalom visszavág
2. Egy új remény
3. Az ébredő erő
4. A jedi visszatér
5. A sith-ek bosszúja
Eddig abszolút jó, mindegyik 5-ös :)
6. A klónok támadása
7. Baljós árnyak
Ezt a két részt is szeretem azért annyira, hogy különösebb fájdalom nélkül végig bírjam őket nézni, de tény, hogy (bőven) vannak hibáik.

Jelenleg még nem.

előzmény: ChrisAdam (#272)

Borzasztóan gagyi lenne, ha visszahoznák. Ráadásul valóban, ugyan mégis hogyan térne vissza, ha egyrészt leszúrták-lezuhant-kvázi felrobbant az egész bolygó mindenestül. A holt/sebesült testét meg mégis ki hozta volna el az akna mélyéről? Rey/Finn/Chewie épp a meneküléssel voltak elfoglalva, Poe Dameron és a többiek pedig a bolygó felrobbantásával/légicsatával. És arról se feledkezzünk meg, hogy Ford konkrétan már 32 évvel ezelőtt meg akarta öletni Solot, amit akkor Lucas megtagadott tőle. Most viszont úgy néz ki, hogy ez volt az ára Ford visszatérésének, hogy Abrams megöleti.

előzmény: ChrisAdam (#264)

2015-12-15 23:01:33 [Old Time rock'n'roll] peti0290 #15

Ahogy én tapasztalom, a'80-as évek vagy annál korábbi évtizedek szülötteinek még az eredeti, változtatások nélküli verziók a nyerők a mai napig. Az 1990 után születettek ( köztük én is) meg legtöbb esetben már rögtön a Special editionokat látták először és ennélfogva már eleve a változtatásokkal szokták/ szerették meg ezeket a filmeket. Bevallom őszintén, én a mai napig nem láttam az eredeti verziókat, csupán néhány összehasonlító videót a Youtube-n. Úgyhogy én pl. egy Han lőtt először "problémát" sem tudom úgy átérezni, mivel én màr elsőre is azt láttam, hogy nem ő lőtt először. Azt viszont aláírom, hogy aki az eredeti verzión nevelkedett, annak utána már nehezebb ezt megszoknia.

2015-12-15 12:00:13 [Old Time rock'n'roll] peti0290 #3

Ha már Star Wars és az első találkozás: úgy emlékszem, hogy első ízben 15 éve, 2000-ben láttam Star Wars filmet, mégpedig rögtön a (most már nem)zárórészt, A Jedi visszatértet. Ekkor voltam 9 éves. Előtte persze már volt ismeretem a dologról, mert oviban és suliban már a többiektől hallani lehetett beszámolókat a filmekről, a szereplőkről, így az első találkozáskor is már többé-kevésbé tisztában voltam azzal, hogy ki kicsoda. A lakótelepen, az egyik garázsban volt anno nálunk egy kölcsönző, és a mai napig emlékszem a Jedi... kikölcsönzésére. Rámjött a hangulat, hogy na most akkor végre kiveszek egy Star Wars filmet...és hogy miért pont a Jedit, ahelyett, hogy logikusan a 4.-et vettem volna ki elsőnek? A három rész plakátja ki volt téve, és valami oknál fogva nekem a Jedié tetszett a legjobban (9 éves gyerek fura gondolatmenete... :) Aztán otthon megnéztem...és még vagy 2x biztosan, mielőtt visszavittem volna. Emlékszem anno még azt a pár ewokot is megsirattam, akik ottmaradtak a csatában az Endoron :) Aztán valamivel később, még abban az évben a Baljós árnyakat is sikerült megtekinteni (hogy a 4-5-t miért nem vettem ki, a mai napig nem értem). Mondanom sem kell, hogy az első rész közel sem hozott akkor annyira izgalomba, mint a hatodik, hiába látványosabb és (a rémes politikai száltól eltekintve) gyerekbarátabb film. Rá két évre, 2002-ben jött el végül a nagy Star Wars éve, legalábbis számomra...tavasszal a RTL levetítette a Baljós árnyakat, amit akkor fel is vettem, bár később se estem annyira hanyatt tőle. Ősz végén viszont jött az eredeti trilógia, és végül láthattam az Új reményt és a Birodalom visszavágot is (természetesen egy újabb Jedi megtekintéssel karöltve). Karácsonyra pedig megkaptam a Klónokat is műsoros VHS-en. Úgyhogy végül is 2002 végére "értem be" úgymond a sorozatot. 2005-ben meg már természetesen a moziban láttam először a harmadik részt, karácsonyra meg az is meglett kazin :) (Talán pont az a film volt az utolsó, amit Mo.-n VHS-en forgalomba hoztak, mert ha jól tudom 2006-tól mér csak DVD-n forgalmazták a filmeket). Azóta pedig számtalanszor láttam már mindegyik részt, és már két hónapja itt lapul a mozijegy az éjféli premier vetítésre :)

2015-12-10 12:32:39 THX 1138 (1971) / THX-1138 peti0290 (?) #25

Ron Howard esetében szerintem a Willow-ra gondolt Bonny :)

előzmény: manuva (#24)

Pedig ha láttad szinkronosan a Special Editionokat (TV-be mindig úgy adják + a BD-re is az a szinkron került fel), akkor ismerned kéne a Hollósi-féle Vadert, mivel az Új reményben még ő volt a szinkronhang, és csak a Birodalom és a Jedi alatt szól Kránitz. (Zárójelesen jegyzem meg, hogy ezt mondjuk a mai napig nem értem: 95-ben leszinkronizálták másodjára, immáron egységes szereposztással a trilógiát, ahol mindhárom részben Hollósi volt Vader. Rá két évre jött a Special Edition, ahol a főszereplők hangja ugyanaz volt, csak Vaderhez hozták be Kránitz-ot, ami egyértelműen jó pont volt...viszont csak az 5-6ra. A 4.-re pedig még visszahívták Hollósit. Akkor már lehetett volna ott is Kránitz...).

előzmény: ChrisAdam (#6)

2015-07-16 21:32:36 Ant-Man (2015) / A Hangya peti0290 (4) #10

Igen, ezzel én is így vagyok valamilyen szinten. Annak ellenére, hogy nekem jelenleg még nincs különösebb problémám a Marvel univerzummal, meg úgy általában a képregényfilmekkel, és valószínűleg erre is befizetek a jövő hétvégén, ezeket a dicsérő nyilatkozatokat én is kétkedve fogadom. Nem is kell sokat visszamenni ahhoz, hogy találjunk egy olyat, amikor egy rendező elismerően nyilatkozik egy filmről, aztán a közönség meg a kritikusok is valahogy nem úgy látják.

előzmény: Leo_Stotch (#7)

2015-06-11 16:52:47 [In Memoriam...] peti0290 #1747

Nyugodjék békében! :(

előzmény: flake (#1743)

Már az első részben is szétesőben volt a rend a bandáknak és a korrupciónak köszönhetően. Ennek az eleje meg konkrétan egy átkötő résszel indul, ami megmagyarázza, hogy mi is történt a világgal a két rész között. Persze az első részben lévő viszonyokhoz képest kicsit tényleg nagyot fordult a helyzet a második részre (olajválság, anarchia, atomháború).

előzmény: JeszKar (#20)

2014-10-11 13:12:43 [In Memoriam...] peti0290 #1631

Nyugodjék békében! Egy újabb nagyszerű színész és egyben jelentős szinkronhang távozott:(

A spoileres rész már egy előrevetítés/kikacsintás akar lenni, ugyanis a dokiból lesz Hulk egyik legnagyobb ellenfele, a Vezér (The Leader) [link]. Gondolom ez már egy esetleges folytatást akar előkészíteni, habár az elmúlt 6 évben egy újabb külön Hulk-film irányába nem nagyon tett lépést a Marvel.

előzmény: SoZi (#59)

2014-09-12 20:30:58 [In Memoriam...] peti0290 #1617

Nyugodjék Békében! :(

előzmény: opposition (#1614)

2014-09-11 13:51:29 [In Memoriam...] peti0290 #1610

Nyugodjék békében az egyik legikonikusabb James Bond ellenfél.

2014-09-03 09:43:53 Bulletproof (1996) / Golyóálló peti0290 (3) #3

Esélyes, hogy az első szinkronnal láttam. Sandler asszem Háda János hangján szólalt meg...egyébként nekem személy szerint nem volt bajom a káromkodásokkal, habár az elmúlt 6(!) évben csökkent némileg a szememben ez a film, és most már csak egy gyenge hármast ér (szinkrontól függetlenül).

előzmény: vacci (#2)

A minap belefutottam az egyik külföldi cikkben egy enyhe kis spoilerbe. Az (egyik) stáblistás jelenetben a Gyűjtő állítólag Howard, a kacsával iszogat. Ha ez igaz (márpedig annak tűnik), az mekkora poén már :D

A film alapjául szolgáló képregényben is már őszül oldalt :) Meg amúgy is, ő nem halhatatlan, csak nagyon-nagyon lassan öregszik. Közel kétszáz év után már nem nagy kunszt őszülni :D

előzmény: SoZi (#70)

A Magneto alkarján található rabszám.

előzmény: Gasz András (#65)

Elég sokszor végignéztem már mindegyik korábbi részt, de bevallom ezeket a számokat sosem jegyeztem meg :) Elég alaposan szemügyre vetted akkor, ha ez így megmaradt :) Ahhoz, hogy rájöjjek mire utal a számsor, muszáj voltam guglit nyitni :D

előzmény: Livcsy (#61)

Egyébként maximálisan megértem, hogy miért bosszant ez az egész :) Bevallom egy héttel ezelőtt, mielőtt ezt a részt láttam volna, még én is így álltam hozzá az egészhez, és szerettem volna az ellentmondások ellenére a First Classot is bepaszírozni a korábbi részek idővonalába. Az eljövendő múlt napjait látva viszont rájöttem, hogy ez sehogyse fog összejönni, mivel maga a Fox se töri magát azon, hogy egybefésülje a történéseket. Hogy az eredeti trilógia eseményei ezek után hogyan történtek, azt én sem tudom, de szerintem még Singerék se nagyon. Ezért is írtam már lentebb, hogy megnéznék még egy részt az eredeti gárdával az új idősíkon. És hogy miért? Ez meg végképp passz, nem tudom én sem az okát, sajnos nincs ismerősöm a Fox-nál, aki szállítaná az infókat :)

előzmény: Livcsy (#59)

Lehet, hogy belemagyarázásnak hangzik, és az is elképzelhető, hogy elsőre nem teljesen tiszta ez az egész idővonalasdi. Szerintem (hangsúlyozom szerintem) így festhet a dolog: A Fox a First Class-al csinált egy reboot-ot, amit nem nagyon hangsúlyoztak, hogy az, ami. Ezzel a résszel tették világossá, hogy a fiatal Xavierék kalandja új idősíkban játszódik. Mégpedig azzal, hogy megváltoztatták a múltat, nyilvánvalóan új idősíkot hoztak létre, melyben a trilógia és a Farkas filmek történése nem, vagy másképpen történtek meg. Máskülönben hogy lehetne ott a zárójelenetben Küklopsz és Jean Grey. Az egészben csak az a cifra és a megtévesztő szerintem, hogy már a First Classal megcsinálták a reboot-ot és az új idősíkot, csak ezt valahogy nem eléggé hangsúlyozták ki, így sokaknak csak annyi van meg, hogy csináltak egy előzményt, tele ellenmondással az időben később játszódó, de amúgy korábbi filmekkel szemben. A fiatal és az idős X-Men kalandok közti ellentéteket ez a pofonegyszerű (ugyanakkor kicsit tényleg erőltetett) megoldás, az eltérő idősíkokkal megoldja. Nekem ez jött le az eddigi részekből, illetve pár cikkből és kritikából, amit olvastam. Ugyanakkor nem állítom teljes bizonyossággal, hogy valóban így van, elképzelhető, hogy én magyarázom bele :)

Gasz András
Az ellenállás végében egy szimuláció során már látható egy Sentinel. Persze ez még nem sok mindent bizonyít. Ettől függetlenül elképzelhetőnek tartom, hogy a nagy mutánsirtás a Sentinelek tökéletlensége miatt még nem ment olyan nagy hatásfokon. Hisz a 70-es évekbeli változatokat gondolom én, még könnyebb volt kijátszani. A halálosztó-terminátor Future Sentinelek meg már a trilógia utáni időkben kezdtek tevékenykedni, akik elől már jóval nehezebb volt a menekvés, azelőtt gondolom technikailag még nem nagyon tudták elkészíteni őket. Amúgy meg a trilógia készítésekor még szerintem lövése sem volt a Foxnál bárkinek is, hogy majd egyszer ezt a sztorit is filmre viszik, ezért nincs szinte semmi utalás :)

Olórin
Vagy majd két év múlva az Apokalipszis :)

előzmény: Livcsy (#53)

Az első két spoileres bekezdésre a válasz: A First Class-al új idővonalat kezdtek, amit ez a rész legitimizált az időutazással. A trilógia és a Farkas filmek történései így egy másik idősíkra kerültek. Ezáltal pedig megszüntették az ellentmondásokat a sorozaton belül.

előzmény: Livcsy (#47)

Körülbelül erről van szó :) Bár itt úgy reboot-oltak, hogy közben a színészeket nem cserélték le :D Igaz, a First Class volt igazából a reboot, hisz az kezdte új irányba terelni a dolgokat, viszont ez a rész legitimizálta a megváltozott idővonalat.

Ezért is írtam, hogy én ezek után megnéznék még egy részt a klasszikus gárdával, nem baj hogy már korosodnak :) Kíváncsi lennék, hogy ebben az új, megváltozott jövőben még milyen kihívások elé lehetne állítani őket + Magneto és Mistique sorsa is érdekelne, hisz őket már nem láthattuk a végén :)

előzmény: BonnyJohnny (#43)

Igazad van, a "Xavierék" nem volt a legszerencsésebb megfogalmazás. Charles mellett Magnetora és Mistique-re gondoltam konkrétan. Oké, ők lehet nem a lentebb leírt módon üdvözölnék újra Rozsit, viszont ettől függetlenül ők sem reagálnak semmit arra vonatkozóan, hogy Logan újra feltűnt volna. Márpedig szerintem Magnetot nem különösebben érdekelné, hogy Logan mennyire hinné el a korábbi történéseket.

Mistique incselkedett vele az első kettőben, de sehol sincs említve, hogy azért, mert ebben a részben már megismerte Logant.

A Charles-os rész is sántít, ha azért nem mondhatja, mert Logan az emléktörlése miatt úgy sem hinné el, még oké is lehetne. De Xavier rögtön az elején nem tudta, hogy Rozsomák menet közben amnéziás lett, és nem emlékezne az ebben a részben történtekre.

előzmény: BonnyJohnny (#39)

Lényegében ugyanazt írtuk le majdnem egyszerre :)

előzmény: Olórin (#37)

Hát nekem ez így egy kicsit erőltetetten hat :) Hisz lényegében ennek a résznek Logan a katalizátora, az ő figyelmeztetése és cselekvésre ösztönzése kellett ahhoz, hogy Xaviérék elinduljanak és megakadályozzák az apokaliptikus jövőt. Ezek után kicsit hihetetlennek hat, hogy az első részben Xavierék nem úgy üdvözölték Logant, hogy "Jé haver, már vagy tizenötéve nem láttalak, mi történt veled? De jó, hogy újra itt vagy :) :D Hanem mint egy vadidegent kezelték elsőre.

előzmény: BonnyJohnny (#35)

Én is erre gondoltam, hogy ebbe az új idővonalba már csak a First Class passzol, a többi nem :) Hisz még a Singer által rendezett első két résznek is ellent mondana egy-két helyen.

előzmény: Olórin (#33)

Elgondolkoztam azon, hogy bele lehet-e kötni ebbe, hogy Singer csak az első két részt hagyta a kánonban, a többit meg sztornózta. Először Rozsi és az idős Bestia találkozása jutott eszembe hisz ők a harmadik részben találkoztak először, ami elvileg törölve lett, ennek a végén viszont régi barátként üdvözölte Bestia Logant. Aztán persze rájöttem, hogy ennek a résznek és az időutazásnak köszönhetően hamarabb megismerték egymást. Ezután viszont mégiscsak észrevettem egy logikai bakit. Ha ez első két rész mégis a kánon része maradt, akkoraz első részben, mikor Logan bekerül az X-ek közé, Xavier és a többiek hogy-hogy nem emlékeznek rá? Hisz ennek a résznek a történtei után, ha az első két rész is maradt, akkor Xaviernek kapásból vágnia kéne a legelső részben, hogy kicsoda Logan. Igazából szerintem maga Singer sem tudja már, hogy akkor most minden eddigi történés törlésre került, vagy ha nem, akkor mégis mi maradt. És ami maradt, az is mennyi helyen mond ellent az ennek a résznek a végén kialakult helyzetnek.

előzmény: BonnyJohnny (#28)

Szerintem tök jó lenne még egy rész a klasszikus gárdával :) Az Apokalipszis utánra amúgy is be van jelentve a Wolverine 3, azt inkább hagyni kéne a fenébe, és helyette egy normális X-Men jöhetne a régi szereplőkkel. Nem baj, hogy már öregek, Rozsomákon kívül amúgy is meg van nekik engedve az öregedés :) Érdekelne egyébként hogy a megváltozott jövőben mi lett pl. Magnetóval vagy Mistique-kel. Mivel a múltváltoztatásnak hála, elvileg az egész "klasszikus" trilógia stornó. Vagy legalábbis biztos nem úgy zajlott le, mint ahogy ismerjük, lévén Jean Grey és Küklopsz is ott vigyorog a zárójelenetben.

előzmény: BonnyJohnny (#26)

Az eddigi legjobb X-Men kaland! Mondom ezt úgy, hogy nálam Singer első két része és a First Class is zseniálison áll. Nem tudom, hogy volt-e olyan film eddig a mozi történetében, amely folytatás, előzmény és reboot is volt egyben. Jackman immáron hetedjére bújik Farkas/Rozsomák bőrébe, de még mindig nagyszerűen hozza a karaktert. A McAvoy-Fassbender-Lawrence trió közti First Classban felvázolt ellenségem-barátom-kényszerű társam-(szerelmem) viszonyt szintén remekül viszi tovább Singer, egyértelműen ők a film csúcspontjai. A régi motorosok most csupán az oldalvágányon tevékenykednek, de őket is jó volt látni, Stewart és McKellen is hozza amit kell. Higanyszálon először húztam a számat, mivel Singer azután jelentette be, hogy benne lesz a filmben, miután már Whedon betette a karaktert az Avengers 2-be, és ez így elsőre olyan csakazértis hozzáállásnak tűnt, viszont a filmet látva már másként gondolom...konkrétan a film egyik legjobb jelenete hozzá fűződik, remélhetőleg még viszont látjuk később. Az akció és a dráma is kellő egyensúlyban maradt szerintem, unatkozni egy percig se lehetett. Igazából akár ezzel a résszel le is lehetne zárni az egész franchiset, hisz a végén minden happy. Az iskola újra működik, mindenki ott van, aki számít, él és virul :) Ugyanakkor mint tudjuk ezzel még nincs vége, lásd stáblista utáni jelenet, amelyben egy fehér bőrű gyerek már bőszen építgeti a piramisokat.

Magyar cím: Ron Burgundy: A legenda folytatódik

Igen, Magneto gyerekei. Higanyszál és Skarlát Boszi. Viszont ebben a sorozatban a Fox-nál lévő X-Men jogok miatt nem emlegethetik a papa nevét, sem azt, hogy ők mutánsok.

előzmény: flake (#46)

Értem, köszi szépen. Én is arra gondoltam, csak nem voltam benne teljesen biztos. Gondolom miután a Tesseract kicsúszott a HYDRA/ SHIELD markából, kellett egy új nagyerejű energiaforrás. Remélem jövőre több szó fog majd erről esni :)

előzmény: freakin (#38)

Valaki bennfentes el tudná mondani, hogy a végén mi volt az a cucc ott Strucker-nél a HYDRA bázison? Én elsőre Loki jogarának néztem, bár azt nem tudom, hogy az hogy kerülhetne oda. Egyébként a film meglepően jó, és eddig tényleg a második etap legjobbja (bár ez igazából a Vasember 3. és a Thor: Sötét világ szégyene, semmint ennek az érdeme).

Tudtommal ama bizonyos karaktereket a Marvel is használhatja. Valahogy úgy fest a dolog, hogy a Bosszúállókban nem történhet utalás arra vonatkozóan, hogy ők mutánsok, illetve hogy Magneto porontyai, míg az X-Men filmekben arról nem beszélhetnek, hogy nekik közük van a Bosszúállókhoz. Remélem sikerült jól leírnom, én legalábbis így olvastam korábban.

előzmény: JeszKar (#27)

Látom felkerült az oldalra a Galaxis őrzői. Ezt nem csatoljátok hozzá a többi Bosszúállók filmhez? :)