Az egyik legszebb film, amit életemben láttam. Koreeda minden filmje gyönyörű, de ez kivételesen zseniális, bármennyire is furcsának tűnhet a film témája.
Több részből álló sorozat.Talán angol dráma. A sztori lényege, hogy egy napon egy feleség megtalálja a régen halottnak itt lányát, később kiderül, tényleg az ő gyereke, akit évekkel ezelőtt elrabolt egy nő és a sajátjaként nevelte fel. elperelik tőle, de lánnyal problémák lesznek (drogok).
Egy ilyen jó látványú, hangulatú filmet elszúrni egy ekkora szar forgatókönnyel.A két barát még ok, de a nő. Nincs baj a szerelmi szállal, minden filmben van, de ez uralta szinte az egészet.Ezenkívül semmimondó és unalmas szál volt. A vége meg kritikán aluli.
igen, azt hiszem, azt rendezte Tarr
előzmény: manuva (#1)
Egy igen komoly, realisztikus drogfilm 1981-ből, szinte mindent megelőzött a témával kapcsolatban De zenkívül erős társadalmi kérdéseket is boncolgat
Az őrület határán
A vége felé, amikor Witt elcsalja a japánokat a tisztásra és ami ott történik.
Egy régebbi filmet keresek, de nagyon kevésre emlékszem. Színes, 80-as, talán 90-es évekbeli, USA-ban vagy Angliában játszódik a második világháború alatt egy vidéki birtokon, ahol talán egy család van, benne egy idős ember is fontos szerepet kap. A világháború is szóba kerül, de inkább annak társadalmi és személyes háttere fontos a filmben. Viszont semmi nem rémlik a történetéből. Esetleg rémlenek ilyen filmek? Mindegyik érdekel. Köszönöm.
Nem hinném, hogy a vallásos embereket, nézeteket kritizálja a film. Sokkal inkább az elvakult fundamentalistákat és kreacionizmus híveit.
4. Az akarat diadala?
(Nem olvas szabályzatot) - limupei
Áthelyezve a(z) O slavnosti a hostech topikból.
előzmény: gringo (#2)
időpazarlás Inkább olvassátok a Woolf-regényt
én olvastam és utána néztem meg A hangulatból sokat vissza tud adni, de sajnos ennyi. Semmi a szocializmusról, rendszerváltásról, a színházi elvtársakról. amúgy profin, szépen fényképezett, jó a zenéje, de sok köze nincs könyvhöz.
Bocs nem néztem az előzményt Sorry
Áthelyezve a(z) Taxidermia topikból.
előzmény: mchn (#109)
Tarr? hogy jön ez ide? Ugye tudod hogy nem ő rendezte?
Áthelyezve a(z) Taxidermia topikból.
előzmény: mchn (#109)
Kár, hogy nem lehet 6-os értékelést nyomni. Mert itt az kellene
Még nem volt szerencsém a direktor előző filmjeihez és megértem Herzog célját a díj odaítélése kapcsán, de sajnos azt kell hogy mondjam, hogy ez egy elég céltalan film. Persze ott van az érzelmi töltet, a szeretet, de Tarkovszkijjal (akihez hasonlítgatják a rendező műveit) ellentétben itt a képeknek, az időnek semmilyen súlya nincs. Céltalanul kitartott (táj)képek, direkt lassú történések mindenfajta jelentés, plusz tartalom nélkül. Semmi bajom a lassú művészfilmekkel (sőt, Tarkovszkij az egyik legnagyobb ha nem a legnagyobb művészfilmes volt) de itt nem érzem azt, hogy bármit is el akar mesélni nekünk, azon kívűl amit 30 percbe és két mondatban össze lehet foglalni.
Nem ítélem el a filmet, örülök hogy ilyen csendesebb alkotások is meg tudják mutatni magukkat, de ez nemcsak Tarkovszkijtól, hanem az igazán mély és tartalommal, súllyal teli filmektől is messze van.
Kitűnő magyar film, amatőr színészhez képest elfogadható alakítás, kellőképpen izgalmas és drámai történet, lassú tempóban, realista részletezéssel. Megéri megnézni, még ha nem is esünk hanyatt
6.Karambol?
Nem könnyű film, de ha az ember ráhangolódik, akkor nagyon meg tudja érinteni
Wolfgang Becker e korai filmje is kitűnő alkotás
Az elején még egy nagyon jó Ellis-adaptációnak indul, de egyre több szál marad ki és egyre patetikusabb akar lenni. A kisfiús-kádas szál végkifejlete pedig nevetséges.
Egyedül a film hangulata az, amely kissé visszaadja a novellákat, de kár érte, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből
Tényleg nagyon el van túlozva az epikus sziruposság Hülyeségek tömkelege Persze ebben a műfajban (a realitást háttérbe szorító szórakoztató világháborús) nem kell mindennek hitelesnek lennie, de azért van egy minimum. amúgy szórakoztató stb de tele hülye sablonokkal, baromságokkal.A vége meg pfff
Ha a műfajában nézem akkor 5/3
ha csak úgy akkor 5/2
7. Friss levegő?
nincs valakinek meg valahogy magyarul?
még angol feliratot sem találtam hozzá
1. Próbababa?
nem tudja valaki hogy kb. 1.20 nál milyen olasz szám megy? amikor elalszik a srác a kamionban. Nem találom sehol
hol lehet beszerezni Link valakinek?
Rlolvastam a Halálsoron kritikát Érdekes Most már érdekelne, hogy szerinte mi nem giccs Mert mindenre azt írja
előzmény: critixx (#7)
véletlenül nem Mátyás Péter írta a kritikát, és a folyóirat F betűvel kezdődik? Mert ha igen, az tényleg egy szánalmas kritika Szűklátókörű, leegyszerűsítő és ostoba
előzmény: Ágó (#1)
Egyébként nem tökéletes Ellis adaptáció, sok hibát lehetne felhozni, és tényleg jobb a könyv, de azért ez a film kategóriákkal veri a többi szánalmas adaptációt
Sean Bateman Pat Bateman rokona (a regényben) Ha jól emlékszem a regényben telefonálnak is egyet A filmben nem emlékszem hogy lett volna ilyen De egyébként sokban hasonlítanak
előzmény: Cornelius (#4)
elég megoszló vélemények mindenhol
nekem a vizuális része tetszett a legjobban (bár Terry Gilliam benyújthatna egy számlát) de a történet, a fordulat nagyon kiszámítható, és az is idegesítő hogy szinte egyik szereplőről sem tudunk meg szinte semmit( miért vak a nyomkereső, ki a kislány kísérője-mármint a nő...stb)
Ezenkívül a legtöbb nézőnek a wikipédiában kell utánanéznie az incubusokról, mert a filmből nem sok minden derül ki róluk
Irtózom ettől a kacsapofától és a hangjától Persze nemcsak ezért az egyik legrosszabb film, amit valaha láttam
nálunk nem volt rendszerváltás :) vagyis annak paródiája
előzmény: zéel (#2)
Nem gondoltam volna hogy egy kultikusnak kikiáltott horror ilyen szar lehet Dögunalmas, és felesleges hosszú bevezetés, 0 félelem, 0 vér, logikai hibák és nevetséges sablonok, történések (ha be tudsz törni egy ajtót puszta kézzel, egy másik, reluxás ruhásszekrénynél miért szarakodsz fél percig a zárral, mikor úgyi tudod, hogy be van zárva?) tömkelege, a "színészek" erőltetett, könnyfakasztóan vicces viselkedései...stb
Persze mondhatnánk, hogy a többi slasherben ez mind jelen van, csak nem annyi mint itt És hogy ez még kiforratlan slasher? Csak egy példa: a kevesek által ismert, 1974-es(!) Black Christmas ízig vérik slasher film (aki nem hiszi, nézzen utána), és nemcsak hogy korábbi, mint a Halloween, de sokkal jobb is: ott van izgalom, vér is, és bár az utolsó pár perce hihetetlenül nagy logikai bakikat tartalmaz, mégis sokkal jobb horror ennél
Carpenter "remekművére" csak a zene és az utolsó másodpercek képei és hangulata miatt a pontom: 10/3
Még nem néztem meg, de a könyv zseniális, csakúgy mint Ellis összes írása Egyébként úgy láttam a film magyar címe : Új informátorok. Szánalmas
nem tudjátok, honnan lehet megszerezni ezt a filmet?
bocs ez az előző az idézetekhez megy
A filmről: nem sokra tartom az Oscart, mint mércét, de itt a zsűri beletrafált: annyira gyönyörű és megrázó, és közben minden percében hihetetlenül emberi film, amit mostanában egy ország filmtermésében sem találtam, vagy csak nagyon ritkán Kötelezővé kellene tenni:)
100/100
Daigo az apjáról:
"Milyen lehetett ennek az embernek az élete?
Hetven évet töltött el a világban...Mégis mindene elfér egy papírdobozban."
nem a tortadíszítést látja meg hanem a torta dobozán írt cég nevét egy bolton Sajnos enélkül is rengeteg logikai hiba és elvarratlan szál van a filmben, ezért nálam csak 3-as
előzmény: [: Azuroo andrew :] (#3)
Kár hogy a Tükrök meg egy koreai film remake-je (Into the mirror a címe) szóval az sem olyan eredeti
Argento nagyon korai, ám mégis egyik leghatásosabb és legborzongatóbb filmje
Argento korai filmjei közül nehéz kiválasztani a legjobbat, de talán a Sóhajok és a Mélyvörös, ami a többi zseniális munkája közül is kiemelkedik
sajnos a vége teljesen logikátlan, váratlan, kidolgozatlan, előzménytelen és így azt a hatást kelti mikor egy finom korty sör után a szomszédod arcon hány Kár érte, mert 80 percig jó volt
Nekem nagyon tetszett a film, nem értem a fanyalgókat. Még a könyv hangulatát és lényegét is visszaadta, a rendezés, fényképezés 10 pontos. Nézze meg mindenki, nem hinném, hogy csalódna
ki az az állta aki egy ilyen zseniális filmnek egy ekkora szar magyar címet ad?
nincs valakinek magyar vagy angol felirat hozzá?
Nagyon jól indult, és tetszett hogy a gyilkosról nem tudtunk meg semmit, de a vége nagyon kiszámítható volt. Ezenkívül rengeteg logikai hiba volt a végén: a lányt csak úgy otthagyták egyedül, ráhúzták a vizes lepedőt a srácra, úgy, hogy semmi bizonyíték nem volt, a lányt meg sem kérdezték, az első halott lány és az öreg nő testét már nem is keresték stb. Ezek miatt az egész film sajnos csak egy közepes Hihetetlen, hogy 5 perc így tönkre vágta az egész filmet. Nagyon össze lett csapva a vége.
szerintem rosszul közelítitek meg a dolgot Én egy drámaként kezelem a filmet, semmi köze a horrorhoz és a kislány vonal is csak az eladhatóság miatt került bele Gondoljátok végig a szellem és az igazi kislány közti hasonlóságokat
ajánlanék még egy filmet H (an intelligent thriller) 2002-es film szerintem nagyon jó Nem annyira mint a Halál jele de érdemes megnézni, szintén koreai film
valaki túl komolyan vette ezt a filmet Egyébként Tarantino is bevallottan lop a filmjeihez ez is kb. olyan csak még jobban kihangsúlyozza
Elárulom, hogy ez is egy remake. Az eredeti egy koreai film, és az ezerszer jobb Into the mirror a címe, érdemes azt megnézni
előzmény: Semprini (#6)
nincs valakinek magyar felirat hozzá?
Egy filmet keresek egy jelenet alapján. Ha jól emlékszem orosz film. Egy teherautóban vagy kamionban ül egymás mellett a nagy darab férfi sofőr és egy kisfiú. A férfi figyeli, ahogy a fiú lassan elalszik. A jelenet alatt Toto Cotugno - Solo noi c. dala szól
Valakinek beugrik a film? Dráma vagy művészfilm lehet, valami komolyabb.