spoiler

2015-12-25 18:21:36 [Filmet keresek] spoiler #1864

Sziasztok! Ha valaki tudna segíteni az alábbi film/sorozat? kérdésben, azt nagyon megköszönném :) Ázsiai alkotásról van szó, amiben hatalmas óriások és óriás szörnyek támadnak az emberekre, szanaszét tépik őket :D , elképszető jó animációval, idei film lehet, kb ennyit tudok róla.

Nagyon jó kis feelgood film volt, nekem a Garden State jutott eszembe róla, persze csak a romantikus szál kibontakozása miatt, ebben kicsivel több az akció, de hasonló érzéseket keltett bennem. Csak ajánlani tudom, és remélem az a hír, hogy LaBeouf abbahagyja a filmezést, csak kamu, mert itt azért megmutatta, milyen jó színész is valójában.

2013-08-24 15:24:27 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] spoiler #19200

Nagyon KÖSZI!!!!

előzmény: flake (#19199)

2013-08-23 21:45:41 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] spoiler #19198

Sziasztok!
Egy kis segitseget szeretnek kerni, keresek egy filmet, de az istenert nem jut eszembe se a cime, se a szereplok, annyit tudok rola, hogy a hivatalos boritojan, a poszteren egy gyerek es felnott ferfi ulnek egy padon, elottuk egy haz, es a tortenetrol annyit, hogy ha jol emlekszem akkor a ferfi tanar, aki megkeri a gyereket, hogy irja le mi tortenik vele, a gyerek pedig egyre parabb dolgokat kezd irni, es ugy alakul az elete, ahogy es amit leir...:D nem olyan regi film, 1-2 eves lehet. Elore is koszi ha valaki latta es elarulja vagy csak eszebe jut!

2012-11-21 12:34:56 Lawless (2012) / Fékezhetetlen spoiler (5) #19

Eddig 2012 legjobb fimje!!!Nick Cave-nek ismét elsült a keze :)

Tegnap néztem meg. Ha előtte végigolvastam volna a kommenteket, minden bizonnyal kevesebb lelkesedéssel álltam volna neki, de biztos vagyok benne, hogy akkor is megnéztem volna. Nekem személy szerint nagyon tetszett, Feldmár András, Baudelaire - A mesterséges mennyországok, Huxley - Az észlelés kapui könyveken keresztül kell megközelíteni, a drogkultúráról, használatról, élményekről szól ez a film, fölösleges belemagyarázni bármit is, ez egy "drogos" film, aki foglalkozik ezzel a témával illetve néz, vagy látott hasonló filmeket, vagy mélyebben belemerült hasonló témájú könyvekbe, annak az embernek tökéletes, mindenki másnak csak vizuális petárdarobbanás.

Nekem sajnos elmaradt a csoda, a varázslat, holott ezt a filmet vártam talán a legjobban, mind a rendező, mind a színészek a kedvenceim közé tartoznak, tehát akár még elfogult is lehetnék, de nekem valami hiányzott. Még elég friss az élmény, próbálom megtudni, mi is az, ami nekem kevés volt. A szereplők remekül játszanak, a maszkmeter egyszerűen zseniális, lehet, hogy egy kicsit lassú a történetvezetés, nem tudom...amikor felálltam a film után, az jutott eszembe, hogy a Tideland mennyivel jobban tetszett, pedig "egyszerűbb" volt minden téren. Valahogy ott - számomra - jobban működött Gilliam és a fantáziája. Na mindegy, majd csak rájövök miért érzem ezt.

2010-01-21 09:07:45 Up in the Air (2009) / Egek ura spoiler (5) #3

Tényleg hatalmas film, Clooney mellett Vera Farmiga is nagyot alakít, kíváncsi vagyok az Oscar mezőnyre, megérdemelné a szobrocsát. Reitman tökéletesen építi fel karaktereit, mindenkiről annyit árul el, amennyi szükséges, számomra az a leglenyűgözőbb az egész filmben, hogy miután megnézi az ember, a karakterek jellemei - és azoknak, kevésbé árulkodó részletei - szépen kirajzolják a történet végkifejletét.
Ez egy kiváló film. Csillagos ötös.

előzmény: Hannibal Lecter (#2)

2010-01-20 11:32:34 Armored (2009) / A szállítmány spoiler (3) #7

Szerintem ez egy korrekt akciómozi, nem mennék bele a film boncolgatásába, semmi értelme nem lenne, tisztességes munka, leköti a figyelmet, Nimród igazán hazajöhetne néha és csinálhatna nekünk is valami hasonlót. Fog ő még igazán igényes filmet is forgatni.

2010-01-16 10:29:31 Sherlock Holmes (2009) spoiler (4) #42

Igaz, elnézést, mindenesetre jóval fiatalabb, mint az eddigi Holmes-ok bármelyike.

2010-01-15 08:14:39 Sherlock Holmes (2009) spoiler (4) #40

Ritchie még jóval a forgatás előtt leszögezte, hogy nem egy megszokott Sherlock Holmes történetet fogunk látni, a karaktereket átdolgozza, a történetet felpörgeti, Robert Downey jó 30 évvel fiatlabb, mint az eredeti Sherlock karakter, több humort visz Watson és Holmes kalandjaiba, a kimért angol gentleman típust helyettesíti egy lököttebb figurával, tehát az nem volt meglepetés, hogy nem olyan lesz, mint egy Conan Doyle történet.
Szóval arról beszélni, hogy nem egy megszokott Holmes filmet láttunk, szerintem értelmetlen, a rendező idejében szólt :)
Egyébként is, nem vagyok nagy fanatikus rajongó, de láttam jó sok S.H. részt a TV-ben régebben, és megmondom őszintén, ugyanarra a tematikára épített egész estés filmet nem tartottam volna túl érdekesnek. Semmi bajom, hogy új értelmett adott S.H.-nak. A bevételből legalább folytatni tudja a RocknRolla-t.

A 74-es Taxasi láncfűrészes már ellőtte az összes golyót, értelmetlennek tartom ezt a filmet, Zombie csak fitogtarni akarta, hogy mennyire beteg is a fantáziája, de szerintem nagyon nem jött át. A sztori a legbugyutább horror klisére épül, a karakterekben semmi új sincs, megrökönyödés nélkül ültem végig ezt a másfél órát. A Halloween remake-je viszont jó lett.
Úgy gondolom ez egyszerűen csak szar.

2010-01-08 01:13:04 Sherlock Holmes (2009) spoiler (4) #22

Hát Ritchie rendezett egy filmet amerikának. A két főszereplő szerintem kiválóan teljesített, Strong is erős volt, a történetvezetés, az akciójelenetek legtöbbször klisékre épültek, a fényképezés és a látvány nagyon tetszett, viszont Guy Ritchie-ből keveset kaptam, szinte semmit. Nem tudom miért, mégis 4-es, gyenge 4-es.

Csak Róma miatt adtam rá egy hármast, ( ha jól tudom csak a Szent Péter teret építették fel ), egyébként egy borzasztóan idegesítő, bugyuta, és nevetséges álkrimi. Dan Brown minden, csak nem tehetséges, voltak régen azok a fantasy könyvek, amikben ide-oda kellett lapozni, hogy folytatódjon a történet, na hát azokat jobban élveztem, mint az ő néphülyítő, misztikumba ágyazott klisé ponyváit. Ron Howard meg egyszerűen egy hollywoodi iparos, mit lehet várni tőle?

kutyám, jerry lee

Miért van az, hogy IMDB-n is, itt is és még jó pár oldalon a Remény rabjai vezet a Keresztapa előtt? Ez számomra teljesen hihetetlen és feldolgozhatatlan...egyszerűen nem értem!!!

Zellweger tényleg borzalmas, nem is értem Ed Harris miért őt választotta illetve miért kellett ilyen banálissá tenni szerepét.

A történet sem egy nagy durranás, a Jesse James, 3:10 to Juma, a Proposition sokkal igényesebbek és maradandóbbak.

2009-02-19 23:36:00 Changeling (2008) / Elcserélt életek spoiler (5) #19

Remek film volt, bár 21 évesen kevésbé érintett olyan mélyen a történet amúgy szívszorító keménysége és igazsága, engem a Gran Torino jobban megfogott és súlyosabban lecsapott, talán aktualitása miatt. A Changeling persze egy tökéletesen felépített és elmesélt történet, Jolie talán legjobbját nyújtja, bár az Oscar jelölés számomra kicsit irreális és homlokráncolós. Mindent összevetve 5/5.

2009-02-08 16:01:36 Nem vagyok a barátod (2009) spoiler (4) #8

Tényleg nagyszerű film, leszögez a székbe, de néhol azért szélsőségesebb megnyilvánulásokat és megoldásokat láttat, mint a valóság. Én személy szerint, egy-két helyzettel illetve helyzet megoldással nem tudtam azonosulni, mivel improvizáció volt mind a 100 perc, ez nem meglepő, és a szereplők volt, hogy túlságosan is pesszimistábban és brutálisabban reagálták le a szituációt, mint, ahogy Te vagy Én reagálnám le. Ennyire nincs gáz a magyar morállal és erkölccsel, a kivitelezés kísérleti volt, nem szabad általánosítani. A Taxidermia jobban üt.