manson84

2023-12-03 19:52:11 [Melyik filmen sírtál?] manson84 #77

A Táncos a sötétben utolsó 20 percét szokásom vegigzokogkni.

2023-10-08 16:57:37 Tales from the Hood (1995) manson84 (4) #1

Kiemelkedően jó horror antológia, amiben minden epizód nagyjából hasonlóan magas színvonalú. Számomra akkor működnek ezek az antológiák a legjobban, ha van mögöttük némi morális töltet, amiből ebben a filmben aztán nincsen hiány. Látható rasszizmus, családon belüli erőszak, rendőri hatalommal való visszaélés, banda harcok, szóval elég vaskos témák. Ennek ellenére, a film megőrizni a műfajra jellemző játékosságot és képes végig pokolian szórakoztató maradni.

https://kritikustomeg.org/film/90029/315-am-2018
A rendező Divine helytelenül lett összekapcsolva az azonos nevű színésszel. Valójában ő a szegmens rendezője: (https://www.imdb.com/name/nm10150409/?ref_=tt_ov_dr)

2022-02-09 17:11:54 Hollywood (1980) manson84 (5) #1

Izgalmas és informatív dokumentumfilm sorozat az amerikai némafilm történetéről. David Gill és Kevin Brownlow elképesztő részletességgel vizsgálja meg a néma korszak szinte összes aspektusát. A majd 5 éves készitése során olyan filmsztárokkal csináltak interjúkat, mint: Viola Dana, Gloria Swanson, Lillian Gish, King Vidor, hogy csak a legnagyobb sztárokat említsem. Sokuk ebben látható utoljára eltávozásuk előtt.
Akit esetleg érdekel, megtalálhatja mind a 13 részt a YouTube-on, elfogadható minőségben.

Elég nehéz értékelni ez a filmet. Olyan mint egy karambol, borzasztó amit látsz, de mégis kíváncsian tovább szemléled. Azért ha valaki szeretné jobban megismerni Crawford életét, semmiképp se ezzel a filmmel álljon neki - helyette ott van a Feud(sorozat), ami úgy ahogy van zseniális.
A filmre magára visszatérve, semmiképp nem mondanám jónak. Szubjektív és gonosz biopic, ami a maga kissé perverz módján szórakoztató, de a stúdión kívül nem hiszem, hogy bármely más résztvevője jól járt vele. Nem véletlen, hogy Faye Dunaway szigorúan megtiltotta mindekinek a film bárminemű említéstét a közelében.

2021-10-13 01:17:19 Injustice (2021) manson84 (2) #1

Szerettem a képregényt, a játékok is, de ezt jól összecsapták szokás szerint. Minimum két részben kellett volna megcsinálni, mert ez így elég komolyan vehetetlen.

2021-05-08 17:33:57 Offerings (1989) manson84 (2) #1

Olcsó Halloween rip-off, aminek létezését nem igazán sikerült igazolniuk a készítőknek. A gyilkosságok laposak, a gyilkos unalmas, és a kiléte az első perctől egyértelmű. Szóval a film még a minimális slasher elvárásoknak sem képes megfelelni, ami azért nem olyan magas.

2021-04-14 23:15:28 Come True (2020) manson84 (3) #2

Nagyon jó az alapötlet és jól is kezd a film, de a második felére teljesen feszültségmentessé válik. Az álom szekvenciák eléggé hátborzongatóak, de ebből lehetett volna több (andalító muzsikából meg kevesebb) és egy kicsit változatosabb, de erről inkább ugye a büdzsé tehet. Mindenestre azért rajta tartom a szemem a rendezőn, okozhat még kellemes meglepetéseket.


.

2020-04-21 17:37:59 The Baby (1973) manson84 (4) #1

Egészen megdöbbentő, hogy mennyi beteg filmeket készítettek a 70-es években! :D Én botor, azt hittem nagyjából az összes igazán hírhedt darabot láttam ebből a korszakból, erre ma belefutottam A bébibe.
A történet egy anyáról szól, aki óriás csecsemőnek öltözteti a negyvenhez közeli fiát, mellette neveli másik két leány gyermekét. Ám egy napon, a munkáját (egészen kivételesen) végző szociális munkás megzavarja a családi idillt, ugyanis a baba után kezd nyomozni. Kár lenne többet elmesélni, egészen elképesztő mozi az utolsó percekig. Nem annyira véres, mint számtalan kortársa, de sokkolásban bármelyiket kenterbe veri.

2019-11-04 17:29:32 Haunt (2019) / Prédák manson84 (2) #2

Lelketlen, üres, buta és unalmas iparos munka.

2019-10-09 03:56:58 3 from Hell (2019) / Three from Hell manson84 (2) #2

Nem annyira rossz film - Rob Zombie eddigi filmjeihez képest -csak teljesen felesleges. Hiányzik belőle az első rész őrülete és a második rész kegyetlensége. Helyette kapunk önismétlést meg Sheri Moont Harley Quinn replikaként. Reméljük nem lesz belőle tetralogia.

Elég durva műfajváltást virít a film az utolsó 5 percben,az addigi eco-horrorból hirtelen gonosz gyerekes horror lesz. Gondolom ez a kárpótlás az amúgy rém buta sztori miatt, ami annyiból áll, hogy a szennyezett víztől megvadult állatok tombolnak egy városban. Mire a film végére a főszereplők rájöttek miért gyilkolnak a fenevadak, azok szépen lejöttek a szerről és vidáman hemperegtek az utcán. Már kezdtem csalódni, hogy ez így ennyi, aztán ugye jött a fent említett végső csavar. Jópofa 80's italiano trash.

https://www.youtube.com/watch?v=gjDrGGfbSlM
Parancsolj. :)

előzmény: Ubul (#2)

https://kritikustomeg.org/film/77427/the-dark-2018

A The Dark című filmnél hiányzik a műfaj meghatározás, horror illetve dráma.

Köszönet.

2018-11-20 23:32:32 Monster Party (2018) manson84 (4) #1

Tudom nem illene jóra osztályozni, mert azon kívül, hogy nem túl elmés vannak még más gondok is vele, de nagyon régen szórakoztam ilyen jót egy horrorfilmen. Pörgős, brutális és rohadt véres, hatalmas guilty pleasure. :)

2018-11-15 14:01:37 Wildling (2017) manson84 (3) #4

Nem sok értelme volt aput visszahozni a film utolsó 30 perceben... Jobban örültem volna ha inkább Anna nővé érését és a vér metaforáját gondolják tovább a készítők vagy a farkasemberek mitológiáját bontják ki jobban. Ennek ellenére a műfaján belül teljesen elfogadható.

1. Nem hiszem, hogy túl sokáig voltak rabságban. A végén amikor a rendőr bejelenti a 2 megtalált lányt a vonal másik végén az alak azonosítja őket a benzinkutas Janet beszámolója alapján. Azért egy töltő állomáson elég sok ember megfordul, ha hónapok teltek volna el biztos elfelejti a lányokat.
2. Az anyuka holttestét lehet látni amikor a barna lány először ébred fel az álomvilágából. Elvágott nyakkal hever a sarokba.


Laugier ismét egy jó kis vérfürdőt hozott össze az arra vevő közönségnek. Hibái ellenére is szerethető, brutális horror történet.

előzmény: Ubul (#10)

2018-10-02 00:00:14 Pappa pia (2017) manson84 (1) #79

A hétvégén meglátogattam a szüleimet és édasanyám rávett, hogy nézzük meg a Pappa Piát. Halloweenkor kellett volna sugározni, mert félelmetesen rossz. Nincs egyetlen egy kedvelhető karakter a filmben(szerelmi történet), nincs dinamikája (zenés film),abszolúte nem vicces ( prosztóvígjáték). Mindegy egyes dal borzasztóan van hangszerelve és amikor énekelnek nincsenek szinkronban a szereplők szájával. Néha az volt az érzésem mintha egy alámondásos musicalt néznék. A táncjelenetek förtelmesek -az egyetlen "aranyos" is egy 33 milliós nézettségű Flashmob nyúlás- és az énekhangokra is kár pocsékolni a leütést. Ebben a filmben minden rossz, Csupó szerintem a gázsijából vett egy csomó pezsgőt és eszméletlenül fetrengett a forgatás alatt, vagy tök beállva csinálta ezt az otromba szörnyeteget. Máglyára vele.

előzmény: bambula (#78)

2017-12-19 18:07:17 Demonwarp (1988) / Démonok birodalma manson84 (2) #2

Teljesen igaza van Ivannak, valódi trash gyöngyszem a film. Az első egy órában meg voltam győződve róla, hogy egy nagyon debil farkasemberes valamit nézek, amiben táborozó tinik hullanak, már majdnem kezdtem feladni, ám ekkor hirtelen egy új történetszál ugrott elő a semmiből.A főszereplő amikor megöli a szőrős majom-farkas embert, rátalál a valódi ellenségre, ami egy évszázadok óta a föld alatt rejtőző gonosz démon, aki űrhajójában(!) készül a mennyekbe(!) való visszatérésre. Továbbá megjelennek zombik is, egy sötét pap és láthatunk ciciket, meg emberáldozatot, mert az űrhajónak kell a működéséhez. És az is vicces, hogy említve lett a zseniális Troll 2, ugyanis a Démonok birodalma írója felelős a Troll első részéért rendezőként is.

Woody Allen és Christopher Nolan nélkül gördülékenyen tudnám folytatni mindennapjaim.

Azért az alap horror műfajok a 60-as évekre már BŐVEN(!) kialakultak, rengeteg zseniális filmet felmutatva. Többek közt ezt is. A hatvanas éveket inkább a modern horrorfilm kezdeték nevezném. A Psycho valahol a képzeletbeli határvonal. :)

előzmény: GothMan (#20)

Az It! The Terror from Beyond Space lehetett egészen biztosan. És ezt tartják leginkább az alien inspirációjának, amellett, hogy bűn rossz film.

előzmény: ryood (#70)

2017-05-16 02:52:46 Vice Versa (1988) / Egymás bőrében manson84 (3) #1

Különös, hogy 1988-ban a szintén hasonló témájú Segítség, felnőttem Tom Hanks főszereplésével hatalmas kasszasiker lett, míg ez hatalmas bukta volt. Egyrészt azért fura, mert jelen alkotás semmivel sem jobb vagy rosszabb Hanks családi vígjátékánál - azaz két amcsi giccs, ami próbálja kimaxolni a gyerek felnőtt testben adta humorforrást. Másrészt a főszereplő Judge Reinhold igen népszerű volt akkortájt, háta mögött B.H. zsaruk, Szörnyecskék és egyéb könnyed vígjátékok. Emiatt úgy vélem a sztár hiányra nem fogható a teljes érdektelenség. Arról nem is beszélve, hogy Hanks karrierje is csak ezekben az években kezdett beindulni, így az ő szupersztár státusza adta érdeklődés sem igazolja, hogy lett fényévekkel sikeresebb az ő filmje. Talán Penny Marshall rendező tehetsége a titok (ha-ha), vagy csak élet volt kegyetlen, mindenesetre érdekes kis filmtörténeti talány. + a bemutatóra se lehet fogni, mert ez volt előbb.

2017-02-11 15:57:55 [Tévésorozatok] manson84 #2907

Hibátlan! Az ördögűző sorozat olyan szinten kenterbe veri az összes mai horror sorozatot, hogy azt öröm volt nézni. Ez így nem teljesen igaz, nincs itt semmi öröm, borzasztó sötét atmoszférájú csodálatosan fényképezett rémálommal van dolgunk. W. Friedkin klasszikusa végre megkapta azt a folytatást, amit megérdemel. Kb. olyan zseniálisan gondolták tovább az alap művet a készítők, mint James Cameron tette anno az Aliens esetében. Külön ki kell emeljem Gina Davis fantasztikus alakítását, karrierjenek egyik legjobbja, de senki masra nem panaszkodhatok tényleg minden és mindenki a helyèn. Szégyen és gyalázat, hogy még csak egy Golden Globe jelölést sem érdemelt sem ő, sem maga a sorozat (pedig fényévekkel jobb a túlértékelt Westworldnel). Folytatás lehetséges, bár a Fox-nal lényegtelen a minőség, imádnak kaszálni, de esetünkben édes mindegy mivel a készítők gyönyörűen lezártak az évadot. Majd meglátjuk, engem tutira megvettek.

10/10

2017-02-08 00:08:09 The Shining (1980) / Ragyogás manson84 (5) #179

Mint például ez a jelenet A halál kocsisából.
https://www.youtube.com/watch?v=7R9x7pUuIEk

2017-02-07 20:46:41 Doomsday (2008) / Végítélet manson84 (4) #26

Azért vicces, hogy manapság szinte mindenki megőrül a retro hangulatú filmektől, sorozatoktól, (Stranger Things, Turbo Kid, It follows, Kung Fury etc.) míg ez 10 éve mennyire megosztotta a közönséget. Pedig nincs vele baj,a helyén kezelve borzasztó szórakoztató nosztalgia koktél.

2017-02-06 20:33:52 Don't Knock Twice (2016) manson84 (3) #1

Úgy látszik, a The Witch elindított egy kisebb fajta boszorkányos trendhullámot, gondoljunk csak a remek The Autopsy of Jane Doe rejtélyének megoldására. Itt sincsenek nagy bajok, szépen fényképezett, akadnak ijesztő pillanatai, -a banya kivitelezése például egészen hátborzongató- de az összkép nagyon felemás. Kidolgozatlan karakterek, elnagyolt motivációs hátterek és a rengeteg klisé (családi zűrök, lázadó tini karakter, anya-lánya dráma) mind sokat rontottak a végeredményen. Arra inkább már nem is reagálok, hogy a végét mennyire összecsapták. Sajnos kezdek teljesen hozzászokni és nem csak a horror zsáneren belül.

2017-02-06 02:53:34 Chappie (2015) manson84 (3) #43

Vannak remek pillanatai, de nem tudtam elvonatkoztatni a Rövidzárlattól nézése közben. Mintha a Chappie annak a filmnek lenne a felnőttebb/modern változata, megőrizve az összes idegesítő giccses és melodramatikus elemet. Nekem a Die Antword szerepeltetése nem fájt, igazából nem voltak se jobbak, se rosszabbak a többi két dimenziós karakternél.

2016-11-02 23:26:44 Dragonslayer (1981) / Sárkányölő manson84 (4) #8

Kb. vagy 20 éve láttam egyszer, ezért nem is szavaztam rá eddig, de az emlékeimben pozitív élményként maradt meg - mondjuk akkoriban bármilyen film amiben volt valami szörny az tökéletesen boldoggá tett. Ma újra nézve, meglepően sötétnek találtam ezt a fantasy-t a Disneytől (meg amúgy is). Ahogy lentebb írták, nagyon szépen építkezik a film, többször is meglepő fordulatokkal szolgál. A kalandos történet közben pedig többször egyértelműen látható az egyházkritika. Hiába közhely, de hiányoznak manapság az efféle filmek.

Valóban elég zavarba ejtő egy gyerekfilm de egyben igen szórakoztató. Én még csak most láttam először mégis teljesen lekötötte a figyelmem. A 80-as évek fantasy/ifjúsági filmjeinek (Boszorkányok, Sötét kristály, Fantasztikus labirintus etc.) jellegzetes stílusjegyei szinte mind visszaköszönnek, így már csak nosztalgiázásként is kitűnő kikapcsolódás.

2016-09-26 21:12:51 [In Memoriam...] manson84 #2023

Nagyon sajnálom, hihetetlen egy figura volt. Örök kedvenc. R.I.P

előzmény: ichi (#2022)

Minden percében kiszámítható, unalmas kísértetfilm, amit egyedül a viszonylag érdekes indiai háttértörténet ment meg a totális érdektelenségtől.

Hamill valóban jó, de sajnos a képregény ismeretebén egy gyenge hármasnál többet nem érdemel nálam.

Ezek a mitológia-fantasy filmek, számomra Ray Harryhausen munkásságát jelenti és halálával véget is ért. Az első Múmiát - jóindulattal - leszámítva borzasztó minden próbálkozás. Ez is éppen olyan CGI wank, mint a Clash of Titans és társai.

A világ egyik legértelmetlenebb remake-je! Eleve Roth első filmje nem egy filmtörténeti mérföldkő, ráadásul a sága harmadik része mindössze KETTŐ esztendős. Szóval nem valami elfelejtett 70-80's évekbéli kult klasszik ujrázásáról beszélünk, hanem szimplán egy kortás amerikai független horror film,kortás amerikai független horror film feldogozásáról. WTF?! És a "legjobb" az egészben, hogy Zariwny kreálmánya minden tekintetben rosszabb az alap darabnál, halvány fénymásolat csupán, nélkülözve minden erdetesigét vagy újdonságot. Magyarán ugyan az mint az eredeti, csak sokkal szarabb.

2016-04-22 00:21:49 [Ki a kedvenc latina színésznőd?] manson84 #4

Carmen Maura most és mindörökké!

Horror, persze nem az ijesztgetős fajtából. Lassan építkező, de mindvégig érdekfeszítő melankolikus történet a hit börtönéről, egy igen sokkoló befejezéssel.

2016-02-02 23:01:45 Jeruzalem (2015) manson84 (2) #1

Az érdekes felütést követően fénysebességgel fullad unalomba a Jeruzalem, már-már a nézhetetlen határát súrolja. Sajnos ez nem egyedi eset a FAF filmek esetében, a VHS 2 óta nem tudnék felidézni egy emlékezetes alkotást sem és már az is több, mint három éves. Talán jobb lenne néhány évre hibernálni a műfajt.

2016-01-12 01:32:20 [In Memoriam...] manson84 #1852

Angus Scrimm alias 'Phantasm' Tall Man is a napokban távozott el. Ő is pont olyan idegen volt itt a Földön mint az alakváltó fenomén David Bowie. Hiányozni fognak.

2015-10-25 04:24:42 [Filmet keresek] manson84 #1839

Háborús játékok ugrik be elsőre.
http://www.imdb.com/title/tt0086567/

A Hidden http://kritikustomeg.org/film/64357/hidden-2015 c. filmben Andrea Riseborough színésznő, szerepe szerint Claire. Én bénáztam el, elnézést érte.

2015-10-11 01:28:22 Hidden (2015) manson84 (4) #1

Matt és Ross Duffer eddig leginkább sorozatok világában próbálgatták szárnyaikat, de a Hidden-t látva remélem nem ragadnak le a televíziónál. Remekül felépített klausztrofób világvége filmet hoztak össze a testvérek, aminek masszív középpontja a családi összetartás. Pontosabban a bunkerben élő család félelme, hogy az általuk felépített mikrovilág, a külső fenyegetés hatására széthullik. Majdnem egy óra eltelik mire először megpillantjuk az addig csak félve emlegetett veszélyforrást, de pont a "nem látás" teszi feszültté és izgalmassá az addigi perceket. A fináléra pedig összehoztak egy kellemes csavart, így az utolsó pillanatokig képes lekötni a néző figyelmét. Az idei horror felhozatalból mindenképp kiemelkedik és bizton állíthatom, hogy a műfaj kevésbe lelkes követőinek is kellemes meglepetést okozhat.

2015-10-10 05:48:33 Autopsy (2008) manson84 (2) #5

Nemlétező karakterek rohangálnak mindennemű ok-okozati összefüggés nélkül, hogy feláldozzák őket a torture-gore rajongók szórakoztatására. Én is szeretem a kaszabolást, szóval nem az öncélú erőszakkal van problémám, hanem az a lusta, nemtörődőm igénytelenség, ami Adam Gierrarsch rendezéséből árad az szinte már idegesített, pedig elég nagy a tűrésküszöböm.

A történet nagyja Todd Browning Freaks mesterművének parafrázisa, ennek ellenére képes meglepő újdonságokkal is szolgálni. Donald Pleasence például most is remek az őrült tudós szerepkörben, nem beszélve a hihetetlenül beteg kreaturákról amiknek a puszta látványa mar megéri azt 90 percet.

2015-10-07 17:24:15 Harbinger Down (2015) manson84 (2) #1

Szemérmetlen 'The Thing' koppintás, feszültség, hangulat és természetesen eredetiség nélkül. A hagyományos trükk-effektek miatt egy kegyelem kettest megérdemel.

A filmben elhangzik, hogy a pokolban újra és újra éljük életünk legrosszabb mozzanatát. Nos, a Lazarus effect van annyira rossz, hogy a purgatóriumban is simán vetíthető.

2015-09-16 15:59:40 Extracted (2012) / Gyilkos emlékek manson84 (2) #1

A különvélemény mezítlábas kiadása, es itt most nem csak a költségvetésre gondolok. Szégyen, hogy a más eleméjében való utazás ötletét, pusztán egy rex felügyelő szintű krimibe sikerült beültetni.

2015-09-05 17:07:39 Welp (2014) / Cub manson84 (4) #3

A Welp igazi euro-horror csemege, mely egyszerre megidézi a slasher filmek legszebb pillanatait, mégis túlmutat azok sematikusságán. Kb így nézne ki ha Mrs. Voorhees Európa küldte volna vakációzni a drága kis Jasont.

Sziasztok!

Szeretném kérni felvételre a Victim c. filmet
Victim (2010)
Imdb: http://www.imdb.com/title/tt0918575/?ref_=nv_sr_1
Amerikai, Horror, Thriller
Köszönöm!

2015-08-31 04:01:46 [In Memoriam...] manson84 #1778

Elhunyt Wes Craven a modern horror egyik meghatározó rendezője. A rengeteg melléfogása ellenére, azért hiányozni fog a zseniális Freddy Kruger alkotója. R.I.P

Ezt [link] is össze lehet kötni a többi DC animációval szerintem.

2015-08-05 22:16:21 Stung (2015) manson84 (3) #2

Kár, hogy a remek trükkök és maszkok mellett nem maradt idő/pénz egy jó forgatókönyvre. Hatalmas "B" kult lehetett volna...

2015-07-29 04:18:13 Reversal (2015) / Bound to Vengeance manson84 (4) #3

Számomra is inkább egy nagyon harmatgyenge négyes, de valahogy amikor néztem éppen betalált a hangulata - hozzá kell tenni, hogy R&R filmekkel könnyen megvásárolható vagyok, valahogy mindig helyreáll az igazságérzetem. Nincs benne üres járat (hülyeségek annál inkább), a színészek egész jók és egy első egész estés filmhez képest a rendezés is teljesen rendben van. Persze lehet egy újranézés alkalmával én is rosszabbra tolom majd az egeret. :)

előzmény: HejjaX (#2)

De egy dolgot sajnáltam a filmben, ami miatt kicsit gyávának mondanám a filmet. A halált végül megkerüli a film. Jó messzire.

Én borzasztó üdítőnek találtam, hogy ellentétben a hasonló témájú drámákkal, itt nem egy két órás haláltusát kell figyelemmel követnünk. Sőt, inkább bátor döntésnek nevezném, hogy nem játszották ki a totális leépülés, majd halál kártyát.

De ahogy írtad, talán pont emiatt, meg persze Shailene Woodley érzelem gazdag játéka miatt lett ennyire üdítően fájdalmas (ezt megtartom ;)) a végeredmény.

előzmény: ChrisAdam (#9)

2015-07-08 23:28:40 Reversal (2015) / Bound to Vengeance manson84 (4) #1

Nem voltak túl magas elvárásaim, csak egy kis esti rape and revenge filmre számítottam, amit szerencsére többé és nem kevésbé meg is kaptam. Megváltani a Reversal sem fogja a zsánert, de legalább képes végig fent tartani a feszültséget és ügyesen adagol kisebb fordulatokat egészen az utolsó percig. A (al)műfaj kedvelőinek erősen javaslom.

2015-04-24 04:26:53 [Tévésorozatok] manson84 #2460

Ebből az egy(!) perces előzetesből, valóban teljesen egyértelmű...

előzmény: Tenebra (#2457)

2015-03-30 03:07:23 Rumpelstiltskin (1995) / Démonpofa manson84 (2) #14

Máig őrizgetek egy eredeti vhs-t belőle, fenemód szórakoztató darab az biztos. A honi szinkron is sokat dob rajta, Harsányi Gábor Rumpelstiltskin hangjaként vetekszik a hangalámondásos korszak klasszikusaival.

2015-02-25 17:33:37 [Tévésorozatok] manson84 #2432

Azt hiszem nemcsak a magam nevében mondom, hogy a Parks And rec. utolsó részével hatalmas űr keletkezett a sorozatok világában, no meg a kis szívünkben. Kevés sitcommal(?) találkoztam életem során (ide most egy zavarba ejtően magas számot tessék képzelni) amibe ennyi energia, szellem és briliáns humor szorult volna, mint Pawnee város bolondos közösségébe. Amy Pohler végre hivatalosan is bekerült a legnagyobb komikák közé, mellette minden apró megnyilvánulásával tovább bizonyítja, hogy ő jelenleg az álomgyár egyik legjobb arca. Sok kollégájával ellentétben nem önzőzte el a karaktere köre épülő showt, inkább helyet engedett a szórakoztatóipar beli barátainak megteremtve a feel good egészen új szintjét. Leslie, Ron, april, Donna, gary jerry larry, Chris, ann, andy, tom, joan callamezzo, őrült Hobo pasi, városi tanács, little Sebastian köszönöm ezt a 6 csodálatos évet!

Eszméletlen, hogy mennyit profitál a párizsi terrorból (minden téren) ez a film.

2014-12-29 00:06:56 The Interview (2014) / Az interjú manson84 (4) #12

Nekem bejött az agymenés, kicsit az Amerika kommandó: Világrendőrségre emlékeztetett (pozitív értelemben), csak élő szereplőkkel. Ez egyben a gyengéje is, mert annyira felpörgetik a humort az elején, hogy a közepétől képtelenség fokozni azt és leül az egész.

2014-12-01 14:26:01 The Millennium Bug (2011) manson84 (3) #1

Adva vagyon két történetszál: 1: apuka új nejével és lányával erdei kirándulásra igyekszik, ahol útközben cseppet sem szimpatikus családnak nevezett beltenyészet foglyul ejti őket. 2. valami őrült tudós a mitikus (cöh) millennium bogarat kutatja, ami 1000 évente bukkan elő halált és szenvedés hozva az emberekre. Ezt nevezem double feature élménynek, egyszerre kapunk hillbilly horrort, meg óriásbogarast fantasztikumot, old school effekteket használva röhejes pénzből. Unalom kizárva, értelem leredukálva.

Az oknyomozós része a párizsi katakombákról és a bölcsek kövéről van annyira izgalmas, hogy megbocsássam egyéb sutaságait. Egyértelműen sikerültebb found and footage film, az idei felhozatalból a legjobb (eddig).

Régi vágású, sötét esti mese, ami az ősi mondákon kívül teret enged némi erotikus felvillanásoknak is. Ráadásul annak ellenére is tetszett, hogy nem igazán rajongok a farkasemberes cuccokért. Bár ilyen maszkokkal és egy Angela Lansburyvel egyszerűbb engem megvásárolni.

2014-11-30 01:51:12 Starry Eyes (2014) / Tiszta tekintet manson84 (4) #8

Elgondolkodtató látlelet a hírnévről és annak áráráról. Biztos helye van az idei toplistámon. (mellesleg nem csak tematikailag mutat rokonságot Cronenbeg kiváló Maps to the Stars mozijával)

2014-11-30 01:49:17 Feed (2005) manson84 (3) #1

Tök jó kis addikció zavaros történet, a zabálás kultusza bőven teret engedne a szabad interpretációnak,de ilyen amatőr színészekkel (kiváltképp a nyomozó) meg esetlen rendezéssel esélye nem volt kiemelkedni az átlag indie horrorok közül.

2014-11-29 02:12:24 The Babadook (2014) / A Babadook manson84 (3) #14

Már eleve rettegek "az utóbbi évek legjobb horrorfilmje" címkétől, amit könnyedén kiérdemelhet bármelyik alkotás amelyik mellőzi a vért, családi drámára fókuszál, illetve van egy jó szemű operatőre. Bizony, ezt leszámítva a Babadook sem más, mint egy korábbi rövidfilm ([link]) egész estéssé duzzasztása, ami több/KEVESEBB sikerrel még legalább két egész hónapig téma lesz, hogy aztán méltó helyére kerüljön, a feledés homályába.

Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai

Sisters, az egyik legjobb nem Hitchcock, Hitchcock film.

2014-08-12 01:14:07 [In Memoriam...] manson84 #1561

[link]
Gyermekkorom kedvenc színésze, egy komikus legenda. Nyugodj békében. :'(

Who's Afraid of Meryl Streep? Az Augusztus nézése közben többször eszembe jutott Mike Nichols mesterműve, vagy a szintén Liz Taylor főszereplésével készült Macska a forró bádogtetőn. Nekem határozottan hiányoznak ezek az izzó párbeszédekkel fűtött kamaradrámák, ahol a néhány főszereplő sallangoktól mentesen átlényegülhet pont olyanokká, mint mi (manapság ez nem divatos). Hiába is próbálod a neked tetsző módon prezentálni magadat, a család úgyis mindent tud és lát, ezért válik borzasztó szórakoztatóvá nézni ahogy egy-egy nagy találkozón szépen módszeresen tépkedik le szeretteink a hamis cukormázat. Mindig történik valami szarság, mindenkivel, nem kell ezt szégyellni, számomra ez az üzenet maradt meg leginkább. A lényeg, hogy utána újra fel kell kelni és tovább folytatni. Julia Roberts karaktere mondja: "Hála istennek, hogy nem látjuk a jövőt. Sosem kelnénk ki az ágyból" k*rv*ra nagy szerencse.

Félre ne értsd, bírom a csajt, csak emiatt kevésbé volt autentikus a szerepében. Amúgy persze, hajrá, természetes idomok! :)

előzmény: BonnyJohnny (#57)

2014-02-08 00:49:05 Thanatomorphose (2012) manson84 (2) #1

Történet arról, miként rohad el napról napra egy fiatal nő. Sokkoló, gusztustalan, és másfél órában indokolatlanul hosszú, ellenben remek rövidfilm lehetett volna.

Nem olyan jó, mint az első, de megelőlegezek egy gyenge négyest. ha következő is ilyen kutyafuttában ábrázolja a történéseket, akkor lepontozom. láthatóan J.L karaktere a nyereményét ételre költötte, igencsak kikerekedett így a 2. felvonásra, ahhoz képest, hogy mégiscsak éhezők viadaláról beszélünk.

a számok ereje:

Justin Bieber: Never Say Never
Budget: $13 000 000
Gross: $73 000 942

Justin Bieber's Believe
Budget: $5 000 000
Gross: $6 187 555 (USA)
azt hiszem ezzel a kellemetlen jelenséggel már nem kell sokáig számolni, bár úgyis jön majd egy új...

"Szovjet robotfilm, amelynek mechanikus címszereplője önállósodik és megpróbálja megtalálni saját életének értelmét az emberek társadalmában, megelőlegezve az invidualista mesterséges intelligenciák feltűnését a szubzsánerben (2001: A Space Odyssey [2001: Űrodüsszeia], 1968; Android, 1982; Blade Runner [Szárnyas fejvadász]; 1982)"- Metropolisz
Jó, persze teljesen komolytalan, de nekem pl. nagyon bejött. Inkább családi film, némi érdekes üzenettel. Pár éve volt egy rövid szovjet sci-fi fellángolásom, akkor láttam először. A főcímdal pedig zseniális. [link]

2014-02-06 00:30:19 Carrie (2013) manson84 (2) #34

Nem azt mondom, hogy bántóan rossz, csak így ebben a formában teljesen felesleges. A vicces, hogy azok a jelenetek a legélvezetesebbek, amikor egy picit eltér a rendezőnő DePalma eredetijétől. Ahol azonban szolgaian másol (mondjuk ki: a játékidő 80%-ban) vérciki és a hírhedt báli jelenetnél már elviselhetetlenül büdös, tinédzser izzadságszagot áraszt magából. Szóval ja, egy-két eredeti ötlet és a mindig remek Julianne Moore menti meg a nézhetetlentől, de maradjunk inkább Sissy Spacek tombolásánál.

Az Insidious 1-2 mondjuk "pont" ilyen, ami nem túl meglepő. :)

előzmény: simijohnny (#19)

2013-11-18 23:31:18 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] manson84 #19513

Igen, de O.W TV-filmje valami béna komédia/paródia akart lenni, ezt meg most látszólag komolyan gondolják, moziban.

--
Áthelyezve a Dühöngő topikból.

2013-11-18 23:09:49 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] manson84 #19511

Mindig van lejjebb! Hátborzongató...
[link]

--
Áthelyezve a Dühöngő topikból.

2013-11-06 02:09:44 [Filmet keresek] manson84 #1594

Budapest retro ;)
[link]

1. Alkony sugárút
2. Pink Flamingos
3. Majmok bolygója

Skizofrén talán?!:)

2013-06-29 00:42:29 Young Adult (2011) / Pszichoszingli manson84 (3) #17

Határozottan ez Reitman legnegatívabb filmje, pedig maga az ötlet, a kiöregedett bálkirálynőről, adta a komikus forrást. Érdekes, hogy korábban a negatív alapokat (dohányzás, leányanyaság, munkanélküliség), mindig képes volt pozitív szemmel láttatni, zseniális dialógusokkal tűzdelve. Theron karaktere sokkal csendesebb, magába fordulva, idegesen tépkedi a haját, közben a egojában fulladozik. Reitman szerintem szívből gyűlöli a Carrie Bradshaw személyiséget, önző, erőszakos, szívtelen perszónaként láttatja - és mivel baromi tehetséges ezt el is hitetteti velünk. A probléma csak az, hogy rossz nézni, kellemetlenül, zavarba ejtve fészkelődtem és titkon reméltem, bárhogy is, de valaki csak lelövi a szenvedő párát, mert így nem lehet élni.

2013-05-30 13:13:57 Liz & Dick (2012) manson84 (1) #1

Döbbenet! Nem hiszem, hogy életem során láttam már ennél rosszabb életrajzi filmet. Drága Liz, de jó neked, hogy ezt már nem kell látnod. A híres-hírhedt pár életéből képtelenség bárminemű információt nyerni (nem vicc: ZÉRÓ), helyette 88 percig Lohan cserélgeti magán a legendás díva ismertebb ruhakölteményeit, cigizik, iszik és az összes konfliktus elől egyszerűen csak elszalad (szó szerint). Lindsay Lohen Elizabeth Taylor performanszára nincsenek megfelelő szavak, átmenetet képez a röhejes és a vérlázító között. Gusztustalan mitológia rombolás, tehetségtelen ripacsok elkeseredett próbálkozása 15 perces hírnevük megnyújtására. A legrosszabb az egészben a valódi színészék emlékének meggyalázása, tovább megyek valójában ez egy nekrofil aktus. Tűzre vele!

Critters 3., abban igazán meggyőző, ahogy arcára ül a rettegés... Zseniális!

2013-05-24 23:03:36 The Lords of Salem (2012) manson84 (2) #1

Nem értem Rob Zombie minek erőlteti ezt a forgatókönyvírás dolgot. Megint egész jól megrendezett kis filmet kapunk,- szigorúan vizuális értelemben- mellette meg győzöm forgatni a szemem a hülye klisék és ostoba fordulatok láttán amit történet néven kreált. Fárasztó, talán ez a legjobb szó rá. Zombie atyó te meg pihenj egy kicsit és gondold át újra ezt az egész filmes karriert, mert ez így nagyon nem oké.

2013-01-31 02:56:03 American Mary (2012) manson84 (5) #1

A tavalyi év legjobb horrorjának egyértelműen az Excision-t neveztem volna meg, de ezután a film után kénytelen lesz osztozni a dobogón. Az egészben a legjobb, hogy mindkét film meglepően hasonló tematikát követ: főszerepben magányos fiatal nők, akik sebészek akarnak lenni, de elragadja őket a "sötét oldal". Míg az Excision fiatal hősnőjét a családi tragédiák taszítják a teljes meghasonlás felé, Mary legfőbb motivációja a jó öreg bosszú. Jen és Sylvia Soska szerencsére nem elégszik meg az agyonhasznált bosszútörténetek újrahasznosításával, Maryt elképesztően összetett személyiséggel ruházzák fel. Egyszerre küzdeni akaró nő a férfiak világában, áldozat, kreatív álmodó, szerelmes bakfis és könyörtelen gyilkos. A Kafkai átváltozáshoz kellően perverz hátteret adnak a filmben feltűnő groteszk alakok, melyekből a legérdekesebb démoni ikreket, maguk a rendezők alakítják. A Ginger Snaps trilógiából -az elmúlt 20 év legjobb farkasemberes filmjei- ismert Katharine Isabelle most is káprázatos(an beteg). Biztos vagyok benne, hogy a dark és S/M szubkultúrában néhány év múlva elnyeri kultikus státuszát a film, teljesen megérdemelten.

2013-01-17 00:21:09 Xtro (1983) manson84 (3) #1

Méghogy a Prometheus zavaros. Az Xtro idegen faja a következő szaporodási utat járja be: 1. Az idegenek elrabolnak egy apát, 2. Évekkel később visszajönnek a Földre, hogy megtermékenyítsenek egy nőt. 3. A kismama világra hozza az elrabolt apát (teljes valójában) 4. Az apa felkutatja a családját és megfertőzi fiát 5. A fiú megtermékenyíti francia dadáját 6. A dadus tojásokat rak le. 7. A tojásokból parazita jön ki, ami megtermékenyíti anyut 8. Apa és fia átváltoznak idegenné és hazamennek bolygójukra. Na ezt nevezem én mitológia építésnek!

2012-12-18 12:18:24 Holy Motors (2012) manson84 (4) #5

Az év legfurcsább filmje, ember legyen a talpán, aki erről mélyreható kritikát fogalmaz meg. Persze az is lehet,hogy csak egy blöff, nem ismerem Leos Crax korábbi munkásságát, szóval maradjunk annyiban, hogy a Holy Motors egyedi, bizarr, gyönyörűen fényképezett, remekül előadott semmi.

2012-11-29 18:17:00 [OFF (Ide offolj, mert ez a helye!)] manson84 #16787

Így hiretelen ez az öt ugrott be:

El Topo
Máté evangéliuma
Ben-Hur 1959
Tízparancsolat
Jézus Krisztus Szupersztár

2012-11-27 03:13:20 Trapped Ashes (2006) manson84 (3) #1

Egyik szemem sír, a másik nevet. A Trapped Ashes ígéretes horror-antológiának tűnt, már csak a rendezők személye miatt is. Ken Russel, Cunningham, Joe Dante, gondoltam nagy baj nem lehet vele. Részben beigazolódtak sejtéseim, egész eredeti sztorikkal tömték tele a filmet: vámpír mellbimbók, bélféregtől szenvedő terhes nő, ősi boszorkány mítosz, hogy a jobbakat említsem. Mégis az egész produkcióból áradt egyfajta olcsó TV filmes hangulat, ami nem engedte, hogy igazán elmerüljek benne - a kidolgozatlan kerettörténetről nem is beszélve. Tipikus kihagyott ziccer szindróma. Kár érte.

2012-11-14 23:49:30 Not of This Earth (1957) manson84 (4) #1

Corman papa inváziós filmjének elemei több ízben is visszaköszönnek a zseniális They Live című Carpenter kedvencben - a napszemüveg jelenléte különösen erős déjá vu. Gondolom ezt is két délutáni szieszta közt forgatta, ennek ellenére semmivel nem marad el kortársaihoz képest. Végen a szörnyetegre felfüggesztett jól látható kábelen azért felfedezhető mesteri kézjegye.

Szeretem az HBO-s TV filmeket, részletesek, remek színészeket szednek össze és jelen esetben az élet még a szatirikus hangvételt is megadta. Sarah Palin az ékes bizonyíték, hogy a politika is lehet vicces, pontosabban nevethetünk RAJTA!

2012-11-07 20:02:37 Fiend Without a Face (1958) manson84 (3) #1

A britek fellelkesülve az amerikai atomkorszakos sci-fi horrorokon, maguk is beszálltak a műfaj gazdagításába. A "The Quatermass" filmeken és sorozatokon kívül, The Abominable Snowman, X The Unknown és az 1984 első feldolgozásával táplálták a kor tudományos fantasztikumra éhező közönségét. A "Fiend Without a Face" nem túl ismert, kiváltképp amerikai társaihoz képest, de a sci-fi szubkultúra néhány jeles képviselője igen nagyra tartja ezt a butuska agyas rémfilmet. Az utolsó 15 perc ház inváziója folytán még az Élőhalottak éjszakája inspirációs lehetőségét is felvetik, de ez még mindig nem olyan meredek, mint a The Thing vagy az Alien filmekhez kapcsolódó teóriák. Maradjunk annyiban, hogy tipikus 50-s évekbeli B film, ahhoz képest, hogy angol teljesen amerikai kaptafára készült, mindennemű európai íz nélkül, a beleerőltetett szerelmi szál bizonyítja a legjobban. Ráadásul unalmas, a 75 percből az utolsó negyedóráig nem látunk semmit a gyilkos agyakból, csak hallgathatjuk a (különösen érdektelen) tudományos süketelést, és nézhetjük a bimbódzó románcot a katona és a lány között. A kreatúra viszont eszméletlenül vicces, érte simán megéri megnézni a filmet, akár többször is.

2012-11-06 13:55:27 Virus (1999) / Lépéskényszer manson84 (3) #2

John Bruno legendás speciális effekt szakértő egyszeri nagyjátékfilm rendezése hatalmas anyagi és kritikai bukás. Most jöhetne, hogy pedig annyira nem is rossz, de ez nem igaz, a Lépéskényszer minden ízében ostoba B film, a földönkívüliek háttérsztoriját leszámítva. Az idegen faj ugyanis nem más, mint tiszta energia, mely képes élő és élettelen anyagok keresztezésével biomechanikus egyedeket létrehozni. Az izgalmas cyber-punk kreatúrát azonban csak egy közhelyes, ezerszer látott kísértethajós itt a gonosz hol a gonosz történetbe ágyazták be - az eredeti képregénysztorit nem ismerem, a kreátor viszont részt vett a forgatókönyvírásban, szóval rossz ómen ez füzetével kapcsolatban. A Mátrix ugyan ebben az évben volt elég merész ahhoz, hogy felhasználja a mangák és cyber punk irodalom korábbi 10-15 évi forrásanyagát és igazi globális háborút eszkalált ember és gép között, a Lépéskényszernél kevesebb büdzséből.

2012-11-05 02:39:32 [Melyik a kedvenc horror alműfajod?] manson84 #11

Sophie választása :D amúgy vámpírt leszámítva mind.

2012-11-04 01:31:15 Wrong Turn 5 (2012) manson84 (1) #4

Én is kedvelem a hillbilly horrorokat, (mostanában a Timber Falls és 2001 Maniacs remaken is baromi jól szórakoztam) de itt a 2. résznél már lejárt számomra a "cucc" szavatossági ideje. Nem gondolnám, hogy egy eleve közepes alapanyagról ennyi bőr lehúzható és még mindig nem biggyesztették a rész mellé a final part alcímet, szóval valószínűleg -sajnos- a nyomik még visszatérnek.

előzmény: Mikkey (#3)

2012-11-03 17:27:25 Wrong Turn 5 (2012) manson84 (1) #2

Hányingerem van ettől a sorozattól. Részről részre megismétlik ugyan azt a szart, mindenfajta kohézió nélkül, egyre bénább maszkokkal, borzasztó gyenge színész szerűségekkel. Azt meg végképp nem értem, hogy a dvd-re készült mocsadék második és harmadik rész után, az utolsó két izé miként kerülhetett vissza (ultra alacsony kópiaszámmal ugyan) a mozikba. Úgy vélem ez egy terrorista merénylet a Fox részéről a horror műfaja ellen, mert ezután tuti senki nem akar jó darabig rémfilmet nézni.

Jobbfajta remake, mely bár dramaturgiailag kiküszöböli a hírhedt eredeti hibáit, de a túlzott csiszolgatással elveszett annak nyers vadsága. A vendetta viszont valami eszméletlenül brutális, aki sokkolásra vágyik a film után garantáltan kielégül.